当前位置:首页 >> 英语 >> 北京市东城区2015届高三上学期期末教学统一检测英语试题

北京市东城区2015届高三上学期期末教学统一检测英语试题


东城区 2014—2015 学年度第一学期期末教学统一检测 高三英语 2015.1
第一部分:听力理解(共三节,30 分) 第一节(共 5 小题;每小题 1.5 分,共 7.5 分) 听下面 5 段对话或独白。每段对话或独白后有一道小题,从每题所给的 A、B、C 三个选项中选出最 佳选项。听完每段对话或独白后,你将有 10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对

话或独 白你将听一遍。 例:What is the man going to read? A.A newspaper. B.A magazine. C.A book. 答案是 A。 1. On which day will the speakers go for the field trip? A. Tuesday. B. Wednesday. C. Friday. 2. What is the weather like? A. Hot. B. Rainy. C. Cool. 3. Why does the man want to move? A. To live near his workplace. B. To live close to the school. C. To live in a bigger house. 4. What is the woman doing? A. Making suggestions. B. Making complaints. C. Making an apology. 5. When will the shop close today? A. At 8:00 pm. B. At 8: 45 pm. C. At 9:00 pm. 第二节(共 10 小题;每小题 1.5 分,共 15 分) 听下面 4 段对话或独白。每段对话或独白后有几道小题,从每题所给的 A、B、C 三个选项中选出最 佳选项。听每段对话或独白前,你将有 5 秒钟的时间阅读每小题。听完后,每小题将给出 5 秒钟的作答时 间。每段对话或独白你将听两遍。 听第 6 段材料,回答第 6 至 7 题。 6. What are they doing? A. Skating. B. Skiing. C. Swimming. 7. What does the man advise the woman to do? A. Have classes for beginners. B. Choose another coach. C. Learn skills from him. 听第 7 段材料,回答第 8 至 9 题。 8. Who will send the file? A. Sam. B. Carol. C. Lucy. 9. Where is the woman? A. At the airport. B. In the office. C. In the hotel. 听第 8 段材料,回答第 10 至 12 题。 10. Where did the woman go on business? A. Chicago. B. New York. C. Boston. 11. What does the man do? A. An e ngineer. B. A gardener. C. A businessman. 12. What’s the probable relationship between the two speakers? A. Colleagues. B. Neighbours. C. Relatives. 听第 9 段材料,回答第 13 至 15 题。 13. When do the campers help with cooking? A. In the morning. B. In the afternoon. C. In the evening. 14. What does the speaker like best? A. Going fishing. B. Going hiking. C. Telling stories.

15. What does the speaker think about the summer camp? A. Disappointing. B. Interesting. C. Surprising. 第三节(共 5 小题;每小题 1.5 分,共 7.5 分) 听下面一段独白,完成第 16 至 20 五道小题,每小题仅填写一个 词。听独白前,你将有 20 秒钟的时 .. 间阅读试题,听完后你将有 60 秒钟的作答时间。这段独白你将听两遍。 Frontier Furniture Information TVs, video machines, digital 16 instruments, lights, Products Provided dining room tables, washers and dryers, etc. ? By cash Payment ? Rent-to-own plan ? 17 delivery Location Two blocks 18 of the city hall, across from Union Square. ? 10:00 am to 8:00 pm from Monday to Friday Opening time ? 9:00 am to 9:30 pm on 19 Telephone number 20
[来源:学科网] [来源:学_科_网 Z_X_X_K]

第二部分:知识运用(共两节,45 分) 第一节 单项填空(共 15 小题;每小题 1 分,共 15 分) 从每题所给的 A、B、C、D 四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。 例:It’s so nice to hear from her again. _____, we last met more than thirty years ago. A.What’s more B.That’s to say C.In other words D.Believe it or not 答案是 D。 21. I hate to admit it, _____ I think I was wrong. A. and B. but C. or D. so 22. –I _____ an ―A‖ in the test! –Good job! Keep it up! A. get B. will get C. got D. had got 23. Tom’s most positive quality is _____ he’s very outgoing. A. that B. why C. how D. whether 24. As _____, iPhone 6 gets bigger, thinner and faster than the early iPhone products. A. expecting B. expected C. being expected D. having expected 25. The singer’s music video _____ nearly 9 million times since it was posted on the Internet four weeks ago. A. viewed B. was viewed C. has viewed D. has been viewed 26. _____ you have any disagreement, we will carry out the plan next week. A. Unless B. Though C. However D. When 27. –Peter, do you know how to download the new software? –Certainly. I _____ you the steps. A. show B. am showing C. will show D. have shown 28. Mr. Sawyer started his career at Stanford University, _____ he became Professor of Physics in 2002. A. which B. where C. when D. that 29. The trains leave every 15 minutes; if you miss ____ , you don’t have to wait long for another. A. it B. this C. one D. some 30. _____the size of the universe, some researchers believe that there is life beyond our planet. A. Consider B. To consider C. Considered D. Considering 31. Most online classes let students learn _____ their own pace. A. at B. to C. from D. by 32. She seated herself a t a small table in the restaurant, waiting _____. A. serving B. to serve C. served D. to be served 33. A journal is not necessarily a reliable record of facts, for the writer’s impressions _____ colour the telling of events. A. must B. shall C. should D. might 34. No one knows for certain how the first Americans arrived in _____ is now the United States. A. which B. what C. where D. why

35. The world today _____ different without the amazing discoveries produced by great scientists. A. were B. had been C. would be D. would have been 第二节 完形填空(共 20 小题;每小题 1.5 分,共 30 分) 阅读下面短文,掌握其大意,从每题所给的 A、B、C、D 四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上 将该项涂黑。 I still remember the first time I was ―qualified‖ to go to a football game with my daddy. My parents had six children; so they had a million 36 for when you could be ―qualified‖ to do things. It was a cold fall day, and I had just turned 8, t he magic ―qualified‖ age for 37 . The sky hung low and heavy over our heads as we 38 the steep streets that led to the stadium. Following my dad, I 39 to keep up with him. We bought our treats and climbed up to the top of the 40 . Our seats were in the third row from the top, so they were easy to 41 . It was very important for us to be in our seats before kick-off, which made everything leading up to it a mad 42 against the clock. We had just 43 into our seats when a light rain started to fall. Everyone opened their umbrellas. 44 the rain, Daddy and I had a great time. Each year, I returned to at least one 45 each season with my daddy. I 46 these moments and looked forward to our time together. My dad and I became best 47 at the football games. I could ask my dad about anything and knew that he would answer me 48 and told me everything he remembered. I intently listened as he 49 his childhood, my grandparents, the love between he and my mother, and politics at work in general. When I was 19, T he University of Utah was playing their opening game at Utah State University. Dad really wanted to go, and I really wanted to get those 50 ; so we drove a long trip to Utah. We ate huge hamburgers 51 we watched the game with the sun setting behind us. This Sunday I will have the 52 of climbing those steep streets leading to the stadium once more. I walk a pace 53 now, so that my aged daddy can keep up with me. In all my years of 54 , I haven’t really learned much about football. The details of the actual game have never 55 to me as much as the time I spent with my dad. Truly, the most important thing I have learned from watching football is this: Treasure every moment that I have the privilege of spending with my great teacher and friend—MY DADDY. 36. A. wishes B. rules C. chances D. tasks 37. A. basketball B. volleyball C. baseball D. football 38. A. climbed B. crossed C. blocked D. passed 39. A. paced B. headed C. raced D. wandered 40. A. street B. stadium C. seat D. field 41. A. find B. use C. keep D. take 42. A. desire B. idea C. plan D. rush 43. A. put B. broke C. turned D. settled 44. A. Besides B. Despite C. Below D. Beyond 45. A. treat B. trip C. game D. chat 46. A. rec alled B. chose C. valued D. provided 47. A. friends B. fans C. viewers D. judges 48. A. actually B. luckily C. frequently D. honestly 49. A. spent B. discussed C. described D. praised 50. A. hours B. tickets C. teams D. results 51. A. as B. since C. until D. once 52. A. activity B. privilege C. objective D. challenge 53. A. later B. slower C. closer D. lighter 54. A. working B. training C. travelling D. watching 55. A. returned B. belonged C. mattered D. referred 第三部分:阅读理解(共两节,40 分) 第一节(共 15 小题;每小题 2 分,共 30 分) 阅读下列短文,从每题所给的 A、B、C、D 四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。 A Skydive Greene County Come out and let us teach you how to skydive today! We are located in Xenia, Ohio and is within a reasonable driving distance of major cities in Ohio. Situated on a private airport, Skydive Greene County offers world-class training. We didn’t start skydiving but we are Ohio’s oldest skydiving school which opened in 1961! ? Tandem Skydiving

Tandem skydiving is required if this is your first time skydiving. After filling out pa perwork and watching a short video, you will be ready to make your skydive. Somewhere around 11,500 feet you will be secured to your tandem instructor. The door will open and you exit the plane. Your freefall with your instructor will last for approximately 40-50 seconds. We can almost guarantee this will be the most exciting minute of your life as you reach the speed of around 120 mph, falling for about two miles back to the earth! Don’t forget to have a video taken of your skydive to show all those that didn’t think you would jump from an airplane! ? Static Line Courses Once you have made your tandem skydiving, you can move on to our Static Line Program. The Static Line Jump is the traditional way to learn to skydive. We have classes throughout the year. Every student will be led through the entire day by a licensed instructor. Never does the student feel unattended. Once training is over, students will make their first jump on that very same day! If the weather does not cooperate, you can come back the next day, or we will re-schedule a time to make your skydive. ? Price $165.00 Tandem skydiving only $175.00 Static Line Course only Invite one of our professional videographers on your skydive: $125.00 DVD with photos ? Booking To book your tandem skydive or skydiving course, call us at (937) 372-0700. We just ask for a call if you cannot keep your scheduled appointment. And you must be at least 18 years old to make a skydive at SGC. Come to learn with the best and make a skydive today! For further information, please call us at (937) 372-0700 or visit our website www. greenecounty.com! 56. Skydive Greene County ________. A. offers training in major cities in Ohio B. is the oldest skydiving school in the USA C. guarantees every skydiver a freefall experience D. requires all the students to receive one-day training 57. Skydivers doing tandem skydiving will have to________. A. practise before skydiving B. jump with a professional coach C. have a video taken while skydiving D. show others how to skydive from a plane 58. What will a student probably do after training in Static Line Course? A. Make a tandem skydiving. B. Receive a skydive license. C. Pay 165 dollars to SGC. D. Try the freefall at once. 59. To book a skydive in SGC, one must________. A. telephone SGC B. fill in some forms C. visit SGC’s website D. keep the appointment B Rescue The girl was hanging by her hands from the railings of a balcony(阳台的栏杆). The balcony was on the twelfth floor of the high-rise block next to his. His flat was on the ninth floor and he had to look up to see her. It was half-past six in the morning. He had been awakened by the sound of an aircraft flying dangerously low overhead, and had got out of bed to look. His sleepy eyes, moved from the blue sky which was empty of cloud, empty of anything but the bright disappearing arrow of the aircraft, and then rested on the hanging figure. He really thought he must be dreaming, for this sunrise time was the hour for dreams. Then, when he knew he wasn’t, he decided it must be a scene in a film. There were cameramen down there, a whole film unit, and all the correct safety precautions had been taken. Probably the girl wasn’t even a real girl, but a dummy(假人). He opened the window and looked down. The car park, paved courts, grass spaces between the blocks, all were deserted. On the balcony rail one of the dummy’s hands moved, desperately. He had to beli eve then what was obviously happening. The girl was trying to kill herself. She had lost her courage and now was trying to stay alive. All these thoughts and conclusions of his occupied about thirty seconds. Then he acted. He picked up the phone and dialed the emergency number for the police.
[来源:学&科&网 Z&X&X&K] [来源:学*科*网] [来源:学,科,网 Z,X,X,K]

The arrival of the police cars and the rescue of the girl became the focus of talk for the people of the two blocks. Someone found out that it was he who had called the police and he became an unwilling hero. He was a modest, quiet young man, and was in relief when the talk began to die away. Again he was able to enter and leave his flat without being pointed at as a kind of St George and sometimes even congratulated. About a fortnight after that morning, he was getting ready to go to the theatre, just putting on his overcoat, when the doorbell rang. He didn’t recognize the girl who stood outside. He had never seen her face. She said, ―I’m Lydia Simpson. You saved my life. I’ve come to thank you.‖ 60. What did the man do first after he got up? A. He looked down from the window. B. He went to see the noisy aircraft. C. He called the police to save the girl. D. He hurried to check who was outside. 61. The moment the man saw the girl hanging there, he f elt it was _________. A. scaring B. desperate C. unbelievable D. dangerous 62. We can learn from the passage that __________. A. the man disliked to be talked about B. the girl was unwilling to be rescued C. the police arrived quickly on the scene D. the girl was actually an actress in a film C The Streisand Effect When Barbra Streisand discovered in 2003 that a photograph of her California beach house was among 12,000 photos on the Internet as part of a collection by photographer Kenneth Adelman, she did what any famous person would do: hit him with a $50 million lawsuit. But in trying to hold back the images, she caused a different outcome. Her legal actions led to almost half a million people visiting the website, viewing and copying the photos within a month. Ever since then, the effect of letting public know something you are trying to keep secret has been called the ―Streisand effect‖. The problem for anyone trying to suppress information is that the Internet is the world’s biggest and most efficient copying machine. Put a document on to a connected machine and it will spread. So when you want to be famous, you can’t, but if you find yourself in the spotlight and want to erase yourself, you cannot. There is no shortage of examples of the Streisand effect. Nine-year-old Martha Payne created a simple blog, posting the meals her school served. She took a photo of what was barely a filling meal by anyone’s standards. With the photo, s he filled a comment, ―Now Dad understands why I am hungry when I get home.‖ The thing did not go too far, until the local authority banned little Martha from doing that again. Martha posted a supposedly final post called ―Goodbye‖, explaining everything. Once the media found this out, things went from bad to worse for the authority. Now the blog has more than 9.5 million page views. Martha has even expanded her blog by including pictures of school meals taken by other kids from all over the world, like Germany and Japan. We can find similar examples throughout history, to be frank. Man has experienced the Streisand effect ever since the birth of mass communication. Why does it exist? Every time you are told not to see what’s in the secret shiny box wrapped in gift paper, you’re going to do everything in your power to do exac tly that! Just realizing that knowing something about someone is harmful to their status, we will want to know that piece of information. This is exactly the human nature. This is what lawyers and authorities should be familiar with. Unfortunately, a few of them fail to grasp it. 63. The underlined word ―suppress‖ in Paragraph 2 probably means________. A. give away B. look into C. cover up D. search for 64. What speeded up the spread of Martha’s story? A. Parents’ complaints. B. The authority’s order. C. The photos of other kids. D. Supporting from the school. 65. What is the last paragraph mainly about? A. The root of Streisand effect. B. The influence of Streisand effect. C. People’s reaction to Streisand effect. D. Historical examples of Streisand effect. 66. What can be inferred from the passage? A. Streisand effect benefits most famous people. B. It’s not a good idea to argue against authorities. C. The ban on something may have opposite effect.

D. Turning to the law is a perfect way to get one out of trouble. D Thinking About Thinking As a public school superintendent(督导), I believe the best way to prepare students for colleges and careers is to focus on providing instructional programs and opportunities that help them become good thinkers. To do this, teachers and actually everyone else in a community, should play a role as a ―cognitive coach‖ to students, helping develop good thinkers among our youth. The best way for you to become a cognitive coach is to seek out and engage school children and adolescents in meaningful conversations. The objective here is to get kids talking about what they think, how they feel, and what they believe whenever and wherever you may find them. It may be in a classroom. It may be at the grocery store. It may be at a basketball game. It doesn’t matter where as long as you engage students in a topical conversation and, hopefully, even a debate. Mainly, you want to encourage students to voice their opinion about things. Get them to take a position on ―this thing, or that thing,‖ and ask them to support their position with evidence. Curiously enough, the simple process of engaging students in real life conversations and debates will serve to strengthen what they have learned in the classroom, and help them create their own knowledge about a subject or a topic. Learning indicates that a student has been exposed to material, understands the material, and can recall the information. Knowledge, on the other hand, goes beyond recall and includes information processing, application to other situations, consideration of meaning, and contrasting with other concepts. Naturally, the topic of conversation you engage in with one of your learners will differ from student to student, and in the level of complexity based on child’s age and developmental level. Even a kindergartener has an opinion about things that are going on in his or her life. Engaging in conversation with any members of your learning community in ways that get at what they have learned and what they know will help them develop higher order reasoning skills. A student’s synthetic thinking(综合思维) process occurs when a respected adult asks a question, particularly a question that requires reflection. I think all adults in a community have a responsibility to help children with this process, with the goal of producing independent thinkers. 67. According to writer, what most helps develop students’ thinking? A. Enlarging one’s knowledge. B. Learning from respected adults. C. Attending instructional programs. D. Making evidence-based arguments. 68. Which is the best question raised by a cognitive coach? A. What have you learnt recently? B. Will you pay by the credit card? C. Where are you going this weekend? D. How do you like this basketball team? 69. The writer mentions a kindergartener in Paragraph 3 in order to _____. A. emphasize the importance of being a good thinker B. suggest that education should start at an early age C. prove that even children have their own ways of thinking D. explain the necessity of choosing proper conversation topics 70. What is the main purpose of the passage? A. To state an education idea. B. To assess a teaching strategy. C. To introduce a learning method. D. To compare different education methods. 第二节(共 5 小题;每小题 2 分,共 10 分) 根据短文内容,从短文后的七个选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。 Refores tation Around the world there is an increase in the demand for reforestation. This is because the consumption of the forest s has affected not only the animals living in the area but also the people. And reforestation is about the rebuilding of the forests that have been severely destroyed. It can offer a lot of benefits when the recreation is successful. 71 This includes collecting seedlings(幼苗) that are native in the area to make sure that there is a natural reconstruction of the area. Some additional trees which are not native in the area also need to be planted. 72 The importance of having multiple species of trees is considered to make sure that the needs of other species that will live and grow in the area are met. Destroying a forest is easy but rebuilding it is really hard. 73 The plan must include accurate spacing
[来源:学科 网]

on plants and trees. This is to ensure that they won’t cover each other while they grow. 74 The forest greatly helps in the reduction of the air pollution. Trees are responsible for the production of oxygen and absorption of carbon dioxide. 75 It is there for a reason just like everyone else on this planet. There cann ot be a better way to restore the balance of nature than to increase the forest area. We must remember that the forest is a natural habitat of wide variety of animals and plants. In this manner, there is no substitute for reforestation. A. And global warming will speed up the destruction of forests. B. Keep in mind that you can’t just plant the seedlings anywhere. C. Recreations won’t work until all these details have been considered. D. So a good plan is needed to make the reforestation a successful one. E. The forest also protects us from typhoons and other natural disasters. F. There are many things to be done when it comes to this type of effort. G. It is important to make sure that they are suited to the climate and the type of soil. 第四部分:书面表达(共两节,35 分) 第一节(15 分) 美国高中生 Mike 将来北京参加冬令营活动,你家是他的接待家庭。请根据以下提示给 Mike 写信。 1.机场接机; 2.单独卧室, 可以上网; 3.陪同浏览北京。 注意:1. 词数不少于 50. 2. 可适当增加细节,以使行文连贯。 3. 开头和结尾已给出,不计入总词数。 Dear Mike, My parents and I are so happy that you’re coming to stay with us next month. ________________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________________Looking forward to seeing you soon! Yours, Joe 第二节(20 分) 假设你是光明中学高二(1)班的学生李华。下面四幅图描述了你近期应聘校园电视台记者及其后 发生的事情。请根据图片的先后顺序,为校刊―英语园地‖写一篇短文。词数不少于 60。

________________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________________

东城区 2014—2015 学年度第一学期期末教学统一检测 英语试卷参考答案 第一部分:听力理解(共三节,30 分) 第一节(共 5 小题;每小题 1.5 分,共 7.5 分) 1.C 2.A 3.C 4.A 5.C 第二节(共 10 小题;每小题 1.5 分,共 15 分) 6.B 7.A 8.B 9.B 10.B 11.A 12.B 13.C 14.C 15.A 第三节(共 5 小题;每小题 1.5 分,共 7.5 分) 每小题 1.5 分。如出现拼写错误不计分;出现大小写、单复数错误扣 0.5 分;如每小题超过一个词不 计分。 16. musical 17. Free/free 18. east 19. Saturday/Sat. 20. 5912887 第二部分:知识运用(共两节,45 分) 第一节 单项填空(共 15 小题;每小题 1 分,共 15 分) 21.B 22.C 23.A 24.B 25.D 26.A 27.C 28.B 29.C 30. D 31.A 32.D 33.D 34.B 35.C 第二节 完形填空(共 20 小题;每小题 1.5 分,共 30 分) 36.B 37.D 38.A 39.C 40.B 41.A 42.D 43.D 44.B 45.C 46.C 47.A 48.D 49.C 50.A 51.A 52.B 53.B 54.D 55.C 第三部分:阅读理解(共两节,40 分) 第一节(共 15 小题;每小题 2 分,共 30 分) 56.C 57.B 58.D 59.A 60.B 61.C 62.A 63.C 64.B 65.A 66.C 67.D 68.D 69.D 70.A 第二节(共 5 小题;每小题 2 分,共 10 分) 71.F 72.G 73. D 74.B 75.E 第四部分:书面表达(共两节,35 分) 第一节(15 分) 一、评分原则: 1.本题总分为 15 分,按 4 个档次给分。 2.评分时,先根据文章的内容和语言质量初步确定其档次,然后以该档次的要求来衡量,确定或调 整档次,最后给分。 3.评分时应考虑:内容是否充实,交际是否得体,逻辑是否清晰,语言是否准确。 4.拼写、标点符号或书写影响内容表达时,应视其影响程度予以考虑。英、美拼写及词汇用法均可 接受。 5.词数少于 50,从总分中减去 1 分。 二、各档次的给分范围和要求:
[来源:学科网 ZXXK] [来源:学。科。网 Z。X。X。K]

完全完成了试题规定的任务。 第一档 (13 分~15 分)
源:Z+xx+k.Com]

·内容完整,条理清楚;
[来

·交际得体,表达时充分考虑到了交际的需求;体现出较强 的语言运用能力。 完全达到了预期的写作目的。

基本完成了试题规定的任务。 第二档 (9 分~12 分) ·内容、条理和交际等方面基本符合要求; ·所用语法和词汇满足了任务的要求; ·语法或用词方面有一些错误,但不影响理解。 基本达到了预期的写作目的。 未恰当完成试题规定的任务。 第三档 (4 分~8 分) ·内容不完整; ·所用词汇有限,语法或用词方面的错误影响了对所写内容 的理解。 未能清楚地传达信息。 未完成试题规定的任务。 第四档 (1 分~3 分) 0分 三、Possible version Dear Mike, My parents and I are so happy that you’re coming to stay with us next month. We’re going to pick you up at the airport when you arrive. We have arranged a separate room for you, and there is a computer in it. You can get on line whenever you want. I hope you will feel comfortable and convenient here. Beijing has its special beauty in winter. I’d like to be your tour guide in your spare time. Since both of us are teenagers, I believe we have a lot in common and will have a good time together. Looking forward to seeing you soon! Yours, Joe 第二节(20 分) 一、评分原则: 1.本题总分为 20 分,按 5 个档次给分。 2.评分时,先根据文章的内容和语言质量初步确定其档次,然后以该档次的要求来衡量,确定或调 整档次,最后给分。 3.评分时应考虑:内容要点的完整性、上下文的连贯、词汇和句式的多样性及语言的准确性。 4.拼写、标点符号或书写影响内容表达时,应视其影响程度予以考虑。英、美拼写及词汇用法均可 接受。 5.词数少于 60,从总分中减去 1 分。 二、内容要点: 1. 看到招聘广告 2. 面试 3. 采访 4. 节目成功播出 三、各档次的给分范围和要求: 完全完成了试题规定的任务。 第一档 · 覆盖了所有内容要点; · 运用了多样的句式和丰富的词汇; · 语法或用词方面有个别错误,但为尽可能表达丰富的内容所致;体现了 较强的语言运用能力; 18 分-20 分 · 有效地使用了语句间的连接成分,所写内容连贯、结构紧凑。 完全达到了预期的写作目的。 完全完成了试题规定的任务。 第二档 · 覆盖了所有内容要点; · 运用的句式和词汇能满足任务要求;
[来源:Zxxk.Com]

·写了少量相关信息; ·语法或用词方面错误较多,严重影响了对所写内容的理解。 未能传达任何信息;所写内容与要求无关。

· 语法和用词基本准确,少许错误主要为尽可能表达丰富的内容所致; · 使用了简单的语句间连接成分,所写内容连贯。 达到了预期的写作目的。 基本完成了试题规定的任务。 第三档 · 覆盖了内容要点; · 运用的句式和词汇基本满足任务要求; · 语法和用词方面有一些错误,但不影响理解。 12 分-14 分 基本达到了预期的写作目的。 第四档 未恰当完成试题规定的任务。 · 漏掉或未描述清楚主要内容; · 所用句式和词汇有限; 6 分-11 分 · 语法或用词方面的错误影响了对所写内容的理解。 未能清楚地传达信息。 未完成试题规定的任务。 第五档 · 明显遗漏主要内容; · 句式单调、词汇贫乏; 1 分-5 分 · 语法或用词方面错误较多,严重影响了对所写内容的理解。 0分 未能传达任何信息;所写内容与要求无关。 四、One possible version The school TV station advertised for a student reporter last week. I read their advertisement and was quite interested in it. I decided to have a try and went to the interview at the requested time. During the interview, I was confident about myself and answered all the questions raised by the teachers. They were satisfied with me. I got the job and started the work at once. Last week I interviewed some American visiting students and edited a programme about it. Our programme was broadcast on the school television. Seeing my classmates attracted by our programme, I felt so happy and proud of what I had done. 附:听力录音材料 Text 1 M: Are we leaving for our science field trip this Wednesday? W: We are setting out this Friday morning and will be back next Tuesday. Can you mark that on your calendar? M: Yes. I’ll write that down. Text 2 W: Will it rain today? I can’t stand this kind of heat! M: No. We’d better stay at home. W: You’re right. Anyway, it’s cool inside the room with the air conditioner on. Text 3 M: I’m thinking about moving out of my place. W: How come? Is it far from your workplace? M: No. With three kids growing up and reaching school age, my house is too small. Text 4 M: I seem to be putting on weight these days. W: I think you’d better do some sports or at least stop eating too much meat and sweets. Text 5 W: Can I have your attention, please? It is 8:45 pm, and our shop will be closing in 15 minutes. We will not accept new customers in check-stand lines after 9 pm. Thank you, and have a good night. Text 6 W: Ouch! M: Are you all right? W: Yes. I’m OK. I just fell over. Can you please help me up? I can’t stand up with the skis on.

15 分-17 分

M: Sure. Is this your first time skiing? W: Yes. I usually go skating or go swimming in winter. M: You should take the beginner’s class for some basic skills. W: Really? Do they have a class like that? M: Yes. The coach here will teach you how to walk, slide, turn, slow down and stop. You can ask the staff over there for more details. W: OK. Thanks! Text 7 M: Hello, Lucy. This is Sam. Look, I’m on my way to the airport. Could you do something for me? I forgot a file in the office. It’s on my desk. Can you see it? W: Yes. It’s here. M: Good. Could you send it to me by overnight delivery to the Hilton Hotel in Sydney? W: OK, but I’m busy at the moment. The boss has just asked me to prepare for a meeting this afternoon. I’ll get Carol to do it. M: That would be great! Thanks! W: That’s all right. Have a good trip. Text 8 M: Hi, Nancy! It’s a long time since we last met. What have you been up to? W: Hi, Tom! Great to see you again. I’ve been away on business. M: Oh, where did you go? W: Well, I flew to New York for two meetings. Good to be home again. What have you been doing lately? M: Oh, nothing much. I’ve been staying at home, working in the garden these days. Look at the flowers I have just planted. W: Oh, how beautiful. Ah, is Alice home? M: No. She is visiting her relatives in Chicago. W: I didn’t know she has family in Chicago. M: She was born there. W: How long have you lived here in Boston? M: We’ve lived here for over 10 years. We moved here in 2002 because I got my present job as an engineer. Alice and I love this neighborhood. Well, I have to get going. Have a good day. W: You, too. Bye! Text 9 M: This is my fifth day at the summer camp. Life isn’t exactly what I expected. We have to get up early to make our beds before our tea cher comes to inspect. After breakfast, we have some free time. Yesterday I went down to the nearby stream to fish, but the only thing I caught was a tree branch. Great catch, Huh? Well, in the afternoon, there are different activitie s like singing, horseback riding, and hiking. None is new to me. In the evening, everyone is assigned a different task to get dinner ready. Yesterday, I was in charge of preparing the hotdogs, but I accidentally dropped them in the fire. The other kids are always laughing at me about it. At night, we sit around a campfire and tell stories. That’s the most interesting moment to me, but one night while trying to find more sticks for the fire, I almost got lost in the forest. Well, today is another day and I will go home the day after tomorrow. Text 10 W: Are you looking for appliances or furniture to give new life to your home? Look no further. Here at Frontier Furniture, we have everything you need to give your home a new look and feel. TVs, video machines, digital musical instruments, lights, dining room tables, washers and dryers. You name it; we have it! Lo w on cash? We have an easy rent-to-own plan that will put you in your favourite sofa tonight. Free delivery on all the products. So come on down to Frontier Furniture. We are located downtown two blocks east of the city hall, just across from Union Square. We’re open from 10:00 am to 8:00 pm on weekdays and from 9:00 am to 9:30 pm on Saturday. So, come on in, and let us make your dream home a reality. For more information, please call 5912887.


更多相关文档:

北京市东城区2015届高三上学期期末教学统一检测英语试题 Word版含解析

北京市东城区2015届高三上学期期末教学统一检测英语试题 Word版含解析_英语_高中教育_教育专区。第一部分:听力理解(共三节,30 分) 第一节(共 5 小题;每小题...

北京市东城区2015届高三上学期期末教学统一检测英语试题含答案

北京市东城区2015届高三上学期期末教学统一检测英语试题含答案_英语_高中教育_教育专区。北京市东城区2015届高三上学期期末教学统一检测英语试题含答案东城...

北京市东城区2015届高三上学期期末教学统一检测英语试题

北京市东城区2015届高三上学期期末教学统一检测英语试题_高中教育_教育专区 暂无评价|0人阅读|0次下载 北京市东城区2015届高三上学期期末教学统一检测英语试题_高中...

北京市东城区2015届高三上学期期末教学统一检测英语试题

北京市东城区2015届高三上学期期末教学统一检测英语试题_理化生_高中教育_教育专区 暂无评价|0人阅读|0次下载 北京市东城区2015届高三上学期期末教学统一检测英语...

北京市东城区2015届高三4月教学统一检测英语试题

北京市东城区2015届高三4月教学统一检测英语试题_高三英语_英语_高中教育_教育专区。东城区 2014—2015 学年度第二学期教学统一检测 高三英语 2015.4 本试卷共 14...

北京市东城区2015届高三上学期期末教学统一检测政治试题

北京市东城区2015届高三上学期期末教学统一检测政治试题_政史地_高中教育_教育专区。东城区 2014-2015 学年度第一学期期末教学统一检测 高三 政治本试卷共 8 页,...

北京市东城区2015届高三上学期期末考试英语试题 Word版含答案

北京市东城区2015届高三上学期期末考试英语试题 Word版含答案_英语_高中教育_教育专区。2015北京期末练习东城区 2014—2015 学年度第一学期期末教学统一检测 高三英语...

东城区2015-2016学年第一学期期末教学检测高三英语试题及答案

东城区2015-2016学年第一学期期末教学检测高三英语试题及答案_英语_高中教育_教育专区。【课外 100】教师会员资料 www.kewai100.com 最专业的课外辅导教师交流平台 ...

北京市东城区2015届高三上学期期末教学统一检测政治试题

北京市东城区2015届高三上学期期末教学统一检测政治试题_政史地_高中教育_教育专区。东城区 2014-2015 学年度第一学期期末教学统一检测 高三 政治本试卷共 8 页,...
更多相关标签:
北京市东城区企业注册 | 北京市东城区 | 北京市东城区邮编 | 北京市东城区人民法院 | 北京市东城区房管局 | 北京市东城区工商局 | 北京市东城区少年宫 | 北京市东城区民政局 |
网站地图

文档资料共享网 nexoncn.com copyright ©right 2010-2020。
文档资料共享网内容来自网络,如有侵犯请联系客服。email:zhit325@126.com