当前位置:首页 >> 数学 >> 2006年高考英语试题及答案(四川卷)

2006年高考英语试题及答案(四川卷)


年普通高校招生统考(四川卷) 2006 年普通高校招生统考(四川卷)英语
第一卷第一部分 听力(共两节,满分 30 分) 做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案 转涂到答题卡上。第一节(共 5 小题;每小题 1.5 分,满分 7.5 分) 听下面 5 段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳 选项,

并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有 10 秒钟的时间来回答有关小题和 阅读下一小题。每段对话仅读一遍。

例:How much is the shirt? A.£19.15. B.£9.15. C.£9.18. 答案是 B。 1.How much will the man pay for the tickets? A.£7.5. B.£15. C.£50. 2.Which is the right gate for the man’s flight? A.Gate 16. B.Gate 22. C.Gate 25. 3.How does the man feel about going to school by bike? A.Happy. B.Tired. C.Worried. 4.When can the woman get the computers? A.On Tuesday. B.On Wednesday. C.On Thursday. 5.What does the woman think of the shirt for the party? A.The size is not large enough. B.The material is not good. C.The color is not suitable. 第二节(共 15 小题;每小题 1.5 分,满分 22.5 分) 听下面 5 段对话。每段对话后有几个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最 佳选项, 并标在试卷的相应位置。 听每段对话前, 你将有时间阅读各个小题, 每小题 5 秒钟; 听完后,各小题将给出 5 秒钟的作答时间。每段对话读两遍。 听第 6 段材料,回答第 6、7 题。 6.What can we learn about Mr.Brown? A.He is in his office. B.He is at a meeting. C.He is out for a meal. 7.What will the man probably do next? A.Call back. B.Come again. C.Leave a message.

听第 7 段材料,回答第 8、9 题。 8.What kind of room does the man want to take? A.A single room. B.A double room. C.A room for three. 9.What does the man need to put in the form? A.Telephone and student card numbers. B.Student card number and address. C.Address and telephone number. 听第 8 段材料,回答第 10 至 12 题。 10.What is the relationship between the speakers? A.Fellow clerks. B.Boss and secretary. C.Customer and salesperson. 11.What does the man like about his job? A.Living close to the office. B.Chances to go abroad. C.Nice people to work with. 12.What do we know about the woman? A.She likes traveling. B.She is new to the company. C.She works in public relations. 听第 9 段材料,回答第 13 至 16 题。 13.When will the visitors come? A.In March. B.In April. C.In May. 14.How many visitors are coming? A.8. B.10. C.12 15.What will the visitors do on the second day? A.Go to a party. B.Visit schools. C.Attend a lecture. 16.Where will the visitors go on the final day? A.To London. B.To Scotland. C.To the coast. 听第 10 段材料,回答第 17 至 20 题。 17.What is the first word the baby tried to say? A.Truck. B.OK. C.Duck. 18.How old was the baby when he learned to say that word correctly? A.About 18 months. B.About 21 months. C.About 24 months. 19.What did the father do when the baby screamed that word at the airport?

A.He corrected the baby. B.He tried to stop the baby. C.He hid himself somewhere. 20.Why did the mother pretend not to know the baby? A.She got angry with the father. B.She was frightened by the noise. C.She felt uneasy about the noisy baby. 英语知识运用(共两节, 第二部分 英语知识运用(共两节,满分 45 分) 语法和词汇知识( 小题; 第一节 语法和词汇知识(共 15 小题;每小题 1 分,满分 15 分) 从 A、B、C、D 四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项 涂黑。 例:The chairman thought meeting. A.that necessary to invite Professor Smith to speak at the B.it C.this D.him

21.- What a beautiful picture you’ve drawn! A.Not at all. B.Thank you. C.You’re great. D.I’m proud of you. 22.Look at the timetable. Hurry up! Flight 4026 off at 18:20. A.takes B.took C.will be taken D.has taken 23.-Mom,what did your doctor say? -He advised me to live the air is fresher. A.in where B.in which C.the place where D.where 24.Start out right away, you’ll miss the first train. A.and B.but C.or D.while 25.-The boss said we had only three days to finish the work. -Don’t worry.We have already two thirds of it. A.got down B.got through C.given in D.given away 26.The Chinese are proud of the 29th Olympic Games in Beijing in 2008. A.hold B.holding C.held D.to be held 27.-Did you enjoy yourself at the party? -Yes.I’ve never been to one before. A.a more excited B.the most excited C.a more exciting D.the most exciting 28.At the foot of the mountain . A.a village lie B.lies a village C.does a village lie D.lying a village 29.-Can he take charge of the computer company? -I’m afraid it’s his ability. A.beyond B.within C.of D.to 30.-It’s thirty years since we last met. -But I still remember the story,believe it or not, we got lost on a rainy night. A.which B.that C.what D.when 31.Of all the books on the desk, is of any use for our study. A.nothing B.no one C.neither D.none 32.-Is Jack on duty today? -It be him.It’s his turn tomorrow.

A.mustn’t B.won’t C.can’t D.needn’t 33. with so much trouble,we failed to complete the task on time. A.Faced B.Face C.Facing D.To face 34.-Do you mind my smoking her? A.No,thanks. B.No. Good idea. C.Yes,please. D.Yes.Better not. 35.-Why didn’t you tell him about the meeting? -He rushed out of the room I could say a word. A.before B.until C.when

D.after

第二节 完形填空(共 20 小题;每小题 1.5 分,满分 30 分) 阅读下面短文,从短文后所给的四个选项(A、B、C 和 D)中,选出可以填入空白处 的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。 One day,Raul was miles away from the small ranch(牧场) house in a large valley. 36 seemed to be all right,yet he felt strange and somewhat uneasy.The wind had picked up,and angry,dark clouds 37 across the sky. He could smell the rain coming.And it did. 38 ,the lightning flashed through the clouds,nearly 39 Raul.The thunder 雷声)was so loud that he buried his 40 in ( his hands and rubbed his eyes.Then he heard it. Hoofbeats(蹄声).He 41 .There before him stood a tall, white 42 . An old man stared down at him from its back. “Wh-wh-who are y-y-you?” asked Raul.“My name is Gray Cloud,” the old man answered 43 .“Come with me.” Raul followed on his horse. A 44 feeling came over him.All 45 them the rain was pouring down, 46 not a drop fell on them. They seemed to be 47 back toward Raul’s home.Raul lost track of time.Then all at once he found 48 at the ranch gate.The old man turned his horse, 49 his hand, and smiled. Lightning flashed again. The old man and his horse were 50 . Raul’s father ran out across the yard to 51 him.“we have been 52 sick about you. Are you okay?Hurry.Let’s get in out of the 53 .” “Wait,” said Raul. “Have you ever heard of an old man called Gray Cloud?” “Can’t say I … wait. I 54 my great-grandfather used to tell storied about a man called Gray Cloud. He died a long time ago. They say he was 55 by lightning during a terrible thunderstorm. Why do you ask?” 36. A.Something B.Everything C.Anything D.Nothing 37.A.dropped B.fell C.rolled D.covered 38.A.Suddenly B.Strongly C.Quickly D.Hardly 39.A.beating B.blinding C.burning D.touching 40.A.nose B.hair C.neck D.head 41.A.looked up B.woke up C.lay down D.sat down 42.A.tiger B.horse C.lion D.elephant 43.A.lazily B.angrily C.coldly D.slowly

44.A.natural B.common C.strange D.bad 45.A.around B.beside C.through D.above 46.A.yet B.for C.so D.or 47.A.walking B.leading C.heading D.returning 48.A.them B.themselves C.him D.himself 49.A.shook B.waved C.held D.took 50.A.gone B.left C.followed D.lost 51.A.see B.meet C.beat D.ask 52.A.waited B.thought C.worried D.excited 53.A.yard B.wind C.grass D.rain 54.A.believe B.consider C.doubt D.forget 55.A.defeated B.caught C.damaged D.struck 第三部分 阅读理解(共 20 小题;每小题 2 分,满分 40 分) 阅读下列 5 篇短文,从每题所给的四个选项(A、B、C 和 D)中,选出最佳选项,并在 答题卡上将该项涂黑。 A I was the middle child of three, but there was a gap of five years on either side, and I hardly saw my father before I was eight. For this and other reasons I was somewhat lonely. I had the lonely child’s habit of making up stories and holding conversations with imaginary persons, and I think from the very start my literary ambitions(文学志向) were mixed up with the feeling of being isolated(孤独) and undervalued. I knew that I had a natural ability with words and a power of facing unpleasant facts, and I felt that this created a sort of private world in which I could get my own back for my failure in everyday life. However, the quantity of serious writing which I produced all through my childhood would not add up to half a dozen pages. I wrote my first poem at the age of four or five, my mother taking it down to dictation. I cannot remember anything about it except that it was about a tiger and the tiger had “chair-like teeth” - a good enough expression. At eleven, when the war of 1914-18 broke out, I wrote a poem which was printed in the local(地方的) newspaper, as was another, two years later, on the death of Kitchener. From time to time, when I was a bit older, I wrote bad and usually unfinished “nature poems”. I also, about twice, attempted a short story which was a failure. That was the total of the would-be serious work that I actually set down on paper during all those years. 56.The underlined word“it” in paragraph 2 refers to . A.the quantity of serious writing B.the writer’s first poem C.the writer’s childhood D.the tiger in the poem 57.From the text, we learn that as a little boy the writer . A.had no playmates B.showed his gift for writing

C.put out lots of poems and stories D.got his first poem published in 1916 58.What can be inferred about the writer? A.He was least favoured in his family. B.He had much difficulty in talking with others. C.He had an unhappy childhood for lack of care. D.His loneliness resulted in his interest in writing.

B Welcome to Ontario Parks, a new body set up to manage Ontario’s most treasured special places, the parks in our area. We are entering a very exciting year for Ontario Parks. Last season we asked some 15,000 visitors in 45 parks how we could improve our programs and services. We also looked at the thousands of comment cards we received. As a result, new comfort stations have been added, the number of campsites has been increased, and we’ve made other fzcility(设施) improvements. In addition, we’ll be providing more educational programs. This year, for example, more than 40 parks will offer special day and evening activities to excite your curiosity about nature and history. Through the Internet, you’ll be happy to know that you can now explore all 270 parks on line. Let your family plan your park vacation, study a map of canoe routes, listen to the call of a loon or find up-to-date information about programs, services and facilities. So come and discover what Ontario Parks has to offer. Our parks are places to go with families and friends, for relaxation and fun, or simply to get away from it all. They are places where we can enrich our souls and “recharge our internal (内部的) batteries”. They provide chances to explore nature, see wildlife, swim, canoe, camp, hike, picnic, ride a bike… You’ll enjoy some of the best outdoor experiences available anywhere in the world. We urge you to make 2006 the year that you come out and have an Ontario Parks experience! 59.The writer’s purpose in writing the text is to . A.tell more people the improvements in Ontario Parks B.attract more people to explore the parks on line C.praise the beauty of nature in Ontario Parks D.have more people visit the parks 60.The facility improvements of Ontario Parks include . A.new programs and services B.new comfort stations and campsites C.comfort stations and special activities D.new campsites and educational programs 61.From paragraph 4, we know that Ontario Parks offers visitors . A.the world’s new sports and games

B.the most exciting adventures in the world C.many choices to relax and refresh themselves D.chances to experience all the outdoor activities 62.According to the text, we can safely say that . A.some visitors suggested more campsites B.about 15,000 people visited 45 parks last season C.many more people will visit Ontario Parks in 2006 D.the manager of Ontario Parks worries they will have fewer visitors C Juanito Estrella has been a housekeeping manager on the US-based large passenger ship Carnival Spirit for 18 months and feels he has found the suitable position in his career(职业).He has always wanted to travel.“I guess I am a really restless spirit.I Iike traveling,so when the chance came,I jumped at it,”he says. The chance came in the form of a newspaper advertisement for work on cruise ships (游船).At the time Estrella was the housekeeping manager at a Melbourne hotel.He applied and,after two interviews,a medical check and police clearance,the job was his. Estrella is responsible(负责的)for the cleanliness of the ship,making sure that 160 crew work properly.“I enjoy it because there is no other work-you wake up each day in a different place and a different cnlture.It’s exciting when you go to the next country and you don’t understand the language,”he says. Estrella likes being busy and getting to know people from all over the world.The 1,000 crew come from 94 countries,and Estrella has learnt Spanish and a little Croatian. But there is a downside .“You cannot get really drunk...because you have safety responsibilities to yourself and others,”he says.“You don’t really think about home.You start tothink about home only when you get closer to your vacation and wonder what you’ll be doing.” Lite on the ship is anything but cruising.Estrella and his fellows work at least 10 hours a day,seven days a week.He warns the job is not for everybody.“You have to love being busy and be prepared to work every day-and to give up drinking too much alcohol.”In his spare time,if the ship sails into a port,Estrella explores it,otherwise he works out in the crew’s gym,goes on the internet or calls home.63.What do we know about Estrella? A.He is very fond of traveling. B.He doesn’t drink wine now. C.He cannot speak a foreign language. D.He used to be a housekeeping manager. 64.The underlined word“downside”in paragraph 5 probably means . A.disappointment B.disadvantage C.failure D.loss 65.Which of the following is true? A.Estrella doesn’t often feel homesick because of his work. B.The work on the ship is not suitable for a married person.

C.Estrella can find no other job except the one on the ship. D.The people on the ship are from 94 countries. 66.In the last paragraph.the writer thinks that life on the ship is A.not a tiring journey at all B.just an interesting voyage C.far from a voyage for pleasure D.more than a pleasant travel by sea D

.

EAT YOUR VEGETABLES.Wash your hands.Always say “please”and“thank you”.We are full of advice for our children,but when it comes to money,we often have little to say.As a result,our children may grow up with clean hands and good manners,but without any idea how tomanage their money. Here are some basics that will help guide them their entire lives: Show them the future.If your 13-year-old girl were to save $1.000,invest(投 资)it at 8% and add $100 every month,by the time she’s 65,she would have $980,983! Be careful of credit(信用).Credit cards can help you buy necessary things and build a credit history,but they must be used responsibly,which means paying off your debt in time.Explain to your children that when you buy something using a credit card,you can easily end up paying two or three times what you would have paid if you used cash. Teach patience.Suppose your child wants a new bicycle that costs $150.Rather than paying the cash,give him some regular pocket money and explain that by putting aside,say,$15 each week,he will be able to buy it for himself in only ten weeks. Provide incentive.Tell your children the importance of saving.“For every dollar he or she agrees to save and invest rather than spend,you agree to add another dollar to the pot,”says Cathy Pareto,expert in money planning. Explain your values.Values and money are deeply intertwined,says Eilleen Gallo,co-author of The Financially Intelligent Parent.When your child demands that you buy something,explain why you really don’t want to buy it.“You might say,‘I’d rather save that money for your education,’”advises Gallo.Every time you spend or don’t spend money,you have a chance to share your values. 67.The writer gives some basics to help in a proper way. A.parents teach their children how to deal with money B.children follow their parents’instructions C.children manage their money D.parents save their money 68.The writer thinks that,if a child wants to buy something,his parents should . A.give him some regular pocket money B.encourage him to put money away for it C.explain to him the importance of investment D.tell him to save some money by using a credit card 69.The underlined word“incentive”in paragraph 6 means . A.honor B.praise C.excitement D.encouragement 70.What leads the writer to write this article?

A.Parents want to know how to educate their children. B.He wants to share his good ideas about money matters. C.He thinks money management the most important for children. D.Parents care Iittle about their children’s management of money. E Instead of hitting the beach.fourteen high school students traded swimming suits for lab coats last summer and turned their attention to scientific experiments. The High School Research Program offers high school students guidance with researchers in Texas A&M’s College of Agriculture and Life Sciences.Jennifer Funkhouser,academic adviser for the Department of Rangeland Ecology and Management,dirests this four-week summer program designed to increase understanding of research and its career potential(潜能)。 Several considerations go into selecting students,including grades,school involvement and interest in science and agriculture.And many students come from poorer school districts,Funkhouser says.“This is their chance to learn techniques and do experiments they never would have a chance to do in high school. Warner Ervin of Houston is interested in animal science and learned how to tell male from female mosquitoes(蚊子).His adviser,Craig Coates,studies the genes of mosquitoes that allow them to fight against malaria and yellow fever.Coates thought this experience would be fun and helpful to the high school students. The agricultural research at A&M differs from stereotypes.It’s“molecular(分 子)science on the cutting edge,”Funkhouser says.The program broadened students’knowledge.Victor Garcia of Rio Grande City hopes to become a biology teacher and says he learned a lot about chemistry from the program. At the end of the program,the students presented papers on their research.They’re also paid $600 for their work-another way this program differs from others,which often charge a fee. Fourteen students got paid to learn that science is fun,that agriculture is a lot more than milking and plowing and that research can open many doors. 71.The research program is chiefly designed for . A.high school advisers from Houston B.college students majoring in agriculture C.high school students from different places D.researchers at the College of Agriculture and Life Sciences 72.It can be inferred from the text that the students in poorer areas . A.had little chance to go to college B.could often take part in the program C.found the program useful to their future D.showed much interest in their high school experiments 73.When the program was over,the students . A.entered that college B.wrote research reports C.paid for their research D.found way to make money 74.The underlined expression“on the cutting edge”in paragraph 5 means“on the

most position”. A.important B.favourable C.astonishing D.advanced 75.What would be the best title for the text? A.A Program for Agricultural Science Students B. A Program for Animal Science Students C. A Program for Medical Science Lovers D. A Program for Future Science Lovers

2006 年普通高校招生统考(四川卷)英语 年普通高校招生统考(四川卷)
第 II 卷 第四部分 写作(共两节,满分 35 分) 第一节 短文改错(共 10 小题;每小题 1 分,满分 10 分) 此题要求改正所给短文中的错误。对标有题号的每一行作出判断:如无错误,在该行右 边横线上画一个勾(√);如有错误(每行只有一个错误),则按下列情况改正: 此行多一个词:把多余的词用斜线(\)划掉,在该行右边横线上写出该词,并也用斜 线划掉。 此行缺一个词:在缺词处加一个漏字符号(∧),在该行右边横线上写出该加的词。 此行错一个词:在错的词下划一横线,在该行右边横线上写出改正后的词。 注意:原行没有错的不要改。 When our six children were young,suppertime is always 76. being interrupted by neighborhood children ring the bell. 77. They wanted one child or another to come out and played. 78. Finally we had good idea. We hung a sign on the front 79. door that was read:“We’re having dinner. Come back 80. later.” That night,we sat down to what they thought would 81. be a pleasant,uninterrupted meals. But as soon as we 82. began dinner,the doorbell rang. On the front door stood a 83. five-year-old boy from across the street. He looked up 84. at us and said,“I just want to know what the sign say.”85. 第二节 书面表达(满分 25 分) 假设你是李华,你的新西兰笔友 Nick 将于八月来四川旅游,特来信询问有关旅游景点 情况。请根据下表所提供的要点,写一封回信,并表示盼望他的到来。 旅游资源 许多世界著名的风景名胜,如九寨沟(海子:清 澈见低;色彩斑斓)都江堰水利工程(2,000 多 年历史;仍在发挥作用) 气候适宜;交通方便

相关信息

注意:1.词数 100 左右,信的格式及开头已为你写好(不计入总词数)。 2.可根据内容要点适当增加细节,以使行文连贯。

3.参考词汇: 省份-province 海子-lake 都江堰水利工程-Dujiangyan Irrigation Project Dear Nick, I’m glad to hear that you′re coming to Sichuan in August. Yours sincerely, Li Hua

年普通高校招生统考(四川卷)英语参考答案 2006 年普通高校招生统考(四川卷)英语参考答案
选择题答案(1-75) 1.B 2.C 3.A 4.A 5.C 6.C 7.A 8.A 9.C 10.A 11.B 12.B 13.A 14.B 15.B 16.C 17.A 18.B 19.B 20.C 21.B 22.A 23.D 24.C 25.B 26.D 27.C 28.B 29.A 30.B 31.D 32.C 33.A 34.D 35.A 36.B 37.C 38.A 39.B 40.D 41.A 42.B 43.D 44.C 45.A 46.A 47.C 48.D 49.B 50.A 51.B 52.C 53.D 54.A 55.D 56.B 57.B 58.D 59.D 60.B 61.C 62.A 63.A 64.B 65.A 66.C 67.A 68.B 69.D 70.D 71.C 72.C 73.B 74.D 75.D 第四部分: 第一节: When our six children were young,suppertime is always 76.was being imterrupted by meighborhood children ring the bell. 77.ringing They wanted one child or another to come out and played. 78.play Finally we had good idea.We hung a sign on the front 79.a door that was read:“We’re having dinner.Come back 80.was later.'That night,we sat down to what they thought would 81.we be a pleasant,uninterrupted meals. But as soon as we 82.meal began dinner,the doorbell rang. On the front door stood a 83.At five-year-old boy from across the street. He looked up 84√ at us and said,“I just want to know what the sign say.” 85.says 第二节: One possible version Dear Nick, I’m glad to hear that you’re coming to Sichuan in August. You’ve made the wise choice to travel here. Sichuan Province is rich in tourist attractions and enjoys many world-famous places of interest, such as Jiuzhaigou and Dujiangyan Irrigation Projcet. Jiuzhaigou is well known for its beautiful lakes,of which the water is clear and looks colorful. It can excite visitors’ imagination. Another attraction is Dujiangyan Irrigation Project. It was built over 2,000 years ago and is still playing an important part in irrigation today. Besides, the nice weather and convenient transportation here can make your trip more enjoyable. I’m sure you’ll have a good time. I’m looking forward to your coming. Yours sincerely, Li Hua


更多相关文档:

2006年高考英语试题及答案(四川卷)

2006年高考英语试题及答案(四川卷)_高考_高中教育_教育专区。2006 年普通高校招生统考(四川卷)英语 第一卷第一部分听力(共两节,满分 30 分) 做题时,先将答案...

2006年至2016年全国高考英语四川卷英语试卷及答案_图文

2006年至2016年全国高考英语四川卷英语试卷及答案_高考_高中教育_教育专区。2006年至2016年四川高考英语真题及答案。很全面,很详尽,欢迎下载!...

2006年高考英语试题及答案(四川卷)

年普通高校招生统考(四川卷) 2006 年普通高校招生统考(四川卷)英语第一卷第一部分 听力(共两节,满分 30 分) 做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你...

2006年全国高考英语四川卷英语试卷及答案

2006年全国高考英语四川卷英语试卷及答案2006 年全国高考英语四川卷英语试卷及答案 第一卷 第一部分听力(共两节,满分 30 分) 做题时,先将答案标在试卷上。录音...

2016年高考四川卷英语试题(含答案)

2016年高考四川卷英语试题(答案)_高三英语_英语_高中教育_教育专区。绝密★...文档贡献者 飞飞草mary 贡献于2016-06-10 1/2 相关文档推荐 ...

2007四川高考英语真题(附答案)

2007四川高考英语真题(附答案)_英语_高中教育_教育专区。免费提供下载!全部题目有答案,部分题有详细解答步骤!2007 年普通高等学校招生全国统一考试(四川卷) 英语试卷...

四川06—13历年高考英语试题及答案汇总_图文

四川06—12 历年高考英语试题及答案汇总 2006 年普通高等学校招生全国统一考试(四川卷) 英语 第一卷 第一部分听力(共两节,满分 30 分) 做题时,先将答案标在...

2006年高考四川卷英语试题及参考答案

2006年高考四川卷英语试题及参考答案_理学_高等教育_教育专区。2006年普通高等学校招生全国统一考试(四川卷)语文试卷及答案2006 年普通高等学校招生全国统一考试(四川卷...

2006年全国高考理综试题及答案-四川卷

2006年全国高考理综试题及答案-四川卷_高考_高中教育_教育专区。高考题汇 十年磨一剑,实力今朝现! 2006 年普通高等学校招生全国统一考试 理科综合能力测试本试卷分...

2006年全国高考英语试题四川卷及答案详解

飞扬英语之高考试题 解析精品 2006 年全国高考英语试题四川卷及答案详解 附有听力材料 第一部分听力(共两节,满分 30 分) 做题时,先将答案标在试卷上。录音内容...
更多相关标签:
网站地图

文档资料共享网 nexoncn.com copyright ©right 2010-2020。
文档资料共享网内容来自网络,如有侵犯请联系客服。email:zhit325@126.com