当前位置:首页 >> 学科竞赛 >> 周练及答案


一.单项选择 1. The open-air celebration has been put off _______the bad weather. A. in case of B. in spite of C. instead of D. due to 2. _______ snacks and drinks, but they also brough

t cards for entertainment when they had a picnic in the forest. A. Not only they brought B. Not only did they bring C. Not only brought they D. Not only they did bring 3. I'm sure I was right. It is just ____ I didn't lend him the money. A. so well B. as well as C. as well D. the same as 4. After 15 years in the USA , he has finally decided to________ American citizenship. A. concentrate on B. apply for C. look out for D. appeal to 5. Emergency line operators must always _____ calm. A. grow B. stay C. appear D. become 6. Don’t use words and expressions or phrases ______only to people with specific knowledge. A. being known B. having known C. to be known D. known 7. I didn’t see you at the meeting. If you ____, you would have met my brother. A. has come B. did come C. had come D. came 8. The moment she heard of the news that her son was involved in the crime, she _______ pale. A. went B. got C. changed D. appeared 9. The earlier settlers learned to farm the land through ______ and error. A. test B. trial C. experiment D. try 0. Take the medicine and have a good sleep, but if the pain continues, _________ your doctor. A. confirm B. consult C. consider D. convince 11. ________ we had read your letter _____the true state of affairs. A. It was until… that we understood B. It was not until…that we understood C. Until …did not we understand D. Not until… we understand` 12. To their great _____, Tom’s problem proved not to be as serious as they had feared. A. happy B. worry C. anxiety D. relief 13. It’s obvious that the Beijing Olympic Games a great success. A.kept B.showed C proved D.remained 14. What Mr. White said sounds____. A. friendly B. wonderfully C. pleasantly D. nicely 15. Scientists ______ thousands of chemicals before they decided on the right one in the end. A. tried out B. found out C. worked out D. turned out 二. 完形填空

It was already late when we set out for the next town, (16) _____ according to the map was about fifteen miles away on the other side of the (17) _____. There we felt(18) _____ that we would find a bed (19) _____ the night. Darkness fell soon after we left the village, but luckily we met (20) _____ as we drove fast along the narrow winding road that (21) _____ the hills. As we climbed (22) _____, it became colder and rain began to fall, (23) _____ it difficult at times to see the road. I asked John, my companion, to drive more (24) _____. After we had traveled for about twenty miles, there was still no sign of the town which was (25) _____ on the map. We were beginning to get (26) _____. Then without warning the car stopped. A quick 27) _____ showed that we had run out of petrol(汽油). Although we had little food with us, we decided to (28 _____ the night in the car. Our meal was soon over. I tried to go to sleep at once, (29) _____ John, who was a (30) _____ sleeper, got out of the car after a few minutes and went for a walk (31) _____ the hills. Soon he came back. From the top of the hill he had seen, in the valley below, the (32) _____of the town we were looking for. We at once unloaded(卸) all our luggage(行李) and with a great effort(努力), (33) _____ to push the car to the top of the hill. Then we went back to the luggage, loaded the car again and set off down the hill. (34) _____ less than a quarter of an hour we were in the town, where we found a (35) _____ quite easily. 16. A. which B. it C. where D. that 17. A. rivers B. hills C. towns D. villages 18. A. surprised B. afraid C. pleased D. sure 19. A. at B. in C. through D. for 20. A. everybody B. somebody C. nobody D. anybody 21. A. got to B. arrived C. led to D. belonged to 22. A. taller B. higher C. lower D. faster 23. A. getting B. thinking C. causing D. making 24. A. certainly B. carefully C. slowly D. surely 25. A. marked B. set C. built D. drawn 26. A. excited B. worried C. cold D. warm 27. A. attention B. operation C. examination D. information 28. A. spend B. live C. spare D. stay 29. A. since B. though C. so D. but 30. A. quick B. fast C. poor D. heavy 31. A. across B. through C. down D. up 32. A. lights B. map C. bus D. situation 33. A. ought B. tried C. succeeded D. managed 34. A. For B. In C. Since D. At 35. A. policeman B. friend C. hotel D. cinema

三. 阅读理解

A A man walked into a restaurant and asked for a glass of water. Then the girl in the restaurant pulled out a gun and shot him dead. Why? People asked to give reasonable explanation for the strange happening. All kinds of suggestions were made. She was able to recognize him as a dangerous prisoner who ran away from the prison; she thought he was to rob her; she misheard what he said; asking for a glass of water had a special meaning for her and so on. All these explanations showed that the gun was used on purpose(有目的) to harm the man. The idea was easily accepted. In fact, the explanation was that the man had an attack of hiccups(严重打嗝). It so happened that the girl in the restaurant knew that a great and sudden fear could get rid of hiccups. But she didn’t know the gun happened to be loaded(上子弹) that day. 36. The man asked for a glass of water because ______. A. he was too thirsty B. he was walked into a restaurant C. he wanted to kill himself D. he was having an attack of hiccups 37. The girl used a gun to the man because _______. A. she wanted to kill him B. she hated him C. she wanted to give him a sudden and great fear D. what the man said had a special meaning 38. Which is TRUE to the passage? A. The man just ran away from a prison. B. The man wanted to rob the girl. C. The girl misheard what the man said. D. It is the girl’s kind help that happened to kill the man. B. Just a Little Smile Mark was walking home from school one day when he saw the boy in front of him fall over and drop all of the books he was carrying, along with two sweaters, a basketball and a walkman. Mark stopped and helped the boy pick up these things. Since they were going the same way, he helped to carry some of his things. As they walked, Mark knew that the boy’s name was Bill, that he loved computer games, basketball and history, and that he was having lots of troubles with his other subjects and that he had just broken up with his girlfriend. They arrived at Bill’s home first and Mark was invited(邀请) in for a Coke and to watch some television. The afternoon passed happily with a few laughs and some small talk, and then Mark went home. They often saw each other at school, had lunch together once or twice, and then they both finished middle school. They ended up in the same high school where they sometimes saw and talked with each other over the years. At last just three weeks before they finished high school, Bill asked Mark if they could talk. Bill asked Mark if he still remembered the day years ago when they had first met. “Did you ever think why I was carrying so many things home that day?” asked Bill. “You see, I cleaned out my locker(锁柜) because I didn’t want to leave anything for anyone else. I had put away some of my mother’s sleeping pills and I was going home to kill myself. But after we spent some time together talking and laughing, I began to understand that if I killed myself, I would have missed that time and so many others

that might follow. So you see, Mark, when you picked up those books that day, you did a lot more. You saved my life.” 39. When Mark met him the first time, Bill was going _______. A. to have a basketball game B. to his classroom C. to see Mark D. back home 40. From what Bill was carrying, we can know that he _______. A. was a good student B. liked sports and music C. liked all the subjects in school D. was a good friend 41. Mark and Bill _______. A. were in the same middle school and high school B. were in the same middle school but not in the same high school C. often had lunch together at school D. had known each other before they began to study in middle school 42. In this passage, the phrase “break up” means _______. A. 相处很好 B. 和好如初 C. 关系破裂 D. 保持联系 43. When Mark helped Bill to pick up some of his things, he _______. A. knew he could save Bill’s life B. knew who Bill was and wanted to help him C. didn’t know why he was going to help him D. didn’t know what he was doing was very important to Bill C The idea of rain making is almost as old as man, but it was not until 1946 that man succeeded in making rain. In ancient(古代的) times, rainmakers claimed(声称) to be able to bring rain by many methods; dancing, singing, killing various kinds of living creatures(including humans), and blowing a stream of water into the air from a kind of pipe. More recently, some rainmakers claimed to make rain by shooting guns, causing explosions, or burning chemicals, the smoke of which was supposed to cause rain to fall. These rainmakers asked for as much as 1, 000 dollars to make an inch of rain. One was so effective that he was almost hanged. He was believed to have caused a twenty-inch rain in southern California that flooded that land, killed several people, and did millions of dollars’ worth of damage. Before 1946, rainmakers were either liars or honest people who happened to have good luck. Scientific rain making was started in that year by Vincent J. Schaefer, a scientist at the laboratories of the General Electric Company in New York State. His success was the result of a lucky accident that changed years of failure into victory. 44. One rainmaker was almost hanged because ______. A. he did not make rain at all B. he asked for too much money C. people thought he caused too much rain D. he killed several people 45. Which of the following methods can make rain? A. Killing pigs and sheep. B. Blowing a stream of water into the air from a kind of pipe.

C. Shooting guns or causing explosions. D. None of the above is right. 46. Who was the first rainmaker succeeding in making rain? A. The one who caused a twenty-inch rain in southern California. B. Before 1946, a rainmaker who happened to have good luck.. C. Vincent J. Schaefer, in 1946. D. The passage doesn’t tell us his or her name. D Another Way of Thinking “Failure” In one way of thinking, failure is part of life. In another way, failure may be a way towards success. The “spider-story” is often told. Robert Bruce, the leader of the Scots in the 13th century, was hiding in a cave from the English. He watched a spider spinning a web. The spider tried to reach across a rough place in the rock. He tried six times to span(跨过) the gap. On the seventh time he made it and went on to spin his web. Bruce is said to have taken heart and to have gone to defeat the English. Edison, the inventor of the light bulb(灯泡), made hundreds of models that failed before he found the right way to make one. Once he was asked why he kept on trying to make a new type of battery when he had failed so often, he replied, “Failure? I have no failure. Now I know 50 000 ways it won’t work.” So what? First, always think about your failure. What caused it? Were conditions right? Were you in top form yourself? What can you change so things will go right next time? Second, is the goal you’re trying to reach the right one? Try to do some thinking about what your real goals may be. Think about this question: “If I do succeed in this, where will it get me?” This may help you prevent failure in things you shouldn’t be doing anyway. The third thing to bear in mind about failure is that it’s a part of life. Learn to live with yourself, even though you maybe have failed. 47. This passage deals with _______. A. failure and success B. two sides of failure C. the “spider-story” D. the invention of light bulb 48. In the first paragraph the writer tells mainly about _______. A. the value of failure B. how people fail C. famous failures D. how not to fail 49. Robert Bruce is put in the passage to show that _______. A. failure must come before success B. we should face failure directly and overcome difficulties C. nature will help us if we let it D. people who fail have plenty of companies 50. The thing the writer does NOT tell you to do to deal with failure is to _______. A. check out your goals to see if they are right for you B. think about failure as part of your life C. think about failure to find out what went wrong

D. avoid things that are beyond you 四. 任务型阅读 请认真阅读下列短文, 并根据所读内容在文章后表格中的空格里填入最恰当 的单词。 注意:每空格 1 个单词,不得用文章中的单词。 With the development of our modern society, people’s living conditions become much more comfortable. But along with intense competition, parents have less time to consider children’s needs in all-round. One method to solve this contradiction is to give children some pocket money. Pocket money is useful to children. But whether the children are considerable enough to make correct use of this money? There are two viewpoints about the pocket money. Some people think that giving children pocket money will make them become luxurious. Others think that will not lead to such disadvantage. In my opinion, both of them are partially reasonable. Someone believes that giving children pocket money really has many advantages. With pocket money, children can buy their daily necessities such as pencils, little toys, and snack food they like. It will give children a certain freedom to select what they want, make them aware rules of the equivalent exchange. Since time to parents is very precious, giving pocket money to children help them to save time spent in shopping, but used in busy working and earning money. Others insist that there are undoubtedly some disadvantages in spending pocket money. First, young children do not know how to use pocket money appropriately, they possibly consume all the money to buy expensive merchandise that they like, and then ask for extra money from their parents. Some parents cosset their children, and always give them a large amount of pocket money. Such conditions will make children become more and more prodigal. Second, since adults do not supervise the procedure of shopping, children could probably buy something that is not suitable for their age, such as adult magazines. Judging these two viewpoints above-mentioned, I think that parents should give their children a limited amount of pocket money. There are some preconditions: the amount of pocket money must be finite; the parents should instruct their children how to use the pocket money moderately and what is suitable to them; for a costly merchandise, parents themselves should take children to buy it. With these preconditions, pocket money will do no harm to their children. Title: Giving Children Pocket Money Someone is in (2)_________of giving pocket money. Different (1) _______ Someone (3)________the right way of children spending pocket money Reasons for (4)_______giving Children buy necessities on their (5)_________ pocket money Parents don’t have to (6)_________children when they buy things. Reasons (7)______children Children don’t know how to use spending pocket money money(8)________

Children may waste money buying things that may be (9)____________to them. A possible (10)___________to the problem Parents may give children a certain amount of money and teach them to cherish money and use it in a proper way. 五. 写作 你班同学在英语课上讨论毕业班学生是否可以把课本留给下一届学生使用这 一问题。 假如你是小组长,请根据小组讨论的记录用英语写一份报告, 陈述自己的 看法或建议。报告要点如下: 优 点 缺 点 可以节省资源,减少浪费 教材内容经常更新 节约家庭开支 不能在书上作笔记 西方国家普遍采用此做法 注意: (1)报告必须包括所有要点,适当增加细节,使内容连贯、完整。 (2)报告的开头部分已写好,只需接着写。(不记入总字数) (3)词数 150 左右。 Is Recycling Textbooks a Good Suggestion? On behalf of our group, I’d like to give a brief summary of our discussion on the topic “Is Recycling Textbooks a Good Suggestion?” _____________________________________________________________________ _____________________________________________________________________ _____________________________________________________________________ _____________________________________________________________________ _____________________________________________________________________ _____________________________________________________________________ _____________________________________________________________________ _____________________________________________________________________ _____________________________________________________________________ _____________________________________________________________________ _____________________________________________________________________ _____________________________________________________________________ _____________________________________________________________________ ___________________________________________________ _____________________________________________________________________ _____________________________________________________________________ _____________________________________________________________________ _____________________________________________________________________ ________________________________________

答案: 1-15 DBCBB DCABB BDCAA 1.D 句意为“由于坏天气,露天的庆祝已经被取消。 ”in case of 倘若发生某事、 假如;in spite of 不顾、不管尽管 instead of 代替而不是 due to 由于、因为 2. B Not only 放在句首引导的分句需部分倒装。 3. C 句意为“我相信我是对的。我没借给他钱也好。 ”just as well “也好;也行” 用来缓和语气。 4. B 句意: 他在美国 15 年以后, 终于决定申请美国国籍了。 apply for 表示“申请”; concentrate on“集中精力于”;look out for“小心”;appeal to“呼吁,吸引”。 5. B 句意为“紧急热线的接线员们必须总是保持冷静。 ” 6. D 句意为“不要使用只有专门知识的人们知道的单词和词组。 ”考查过去分词 短语作后置定语。 7. C 考查与过去事实相反的虚拟语气,从句用 had+-ed。 8. A go pale(脸色)变得苍白 9. B “早期的定居者通过反复试验来学习耕种土地。 ”trial and error 反复试验 10. B consult your doctor 咨询你的医生 11. B 句意为“直到我们读了你的信,我们才了解了事情的真实情况。 ”考查 It is/was not until…that… 强 调 句 型 。 D 答 案 应 用 倒 装 Not until … did we understand… 12.D to one’s relief 让某人宽慰的是 13.C 句意为“很明显,北京奥运会证明是伟大的成功。 ” 14. A sound 表示“听起来”后面接形容词作表语,答案 B、C、D 均为副词。选 A. 15. A try out 尝试、 试验 find out 调查 work out 计算、 算出、 锻炼 turn out 证明是、完形答案: 16 A 17. B 18D 19D 20. C 21. C 22 B 23 D 24 C 25. A 26 B 127 C28. A29 D 30. C 31. D 32. A 33. D 34 B 35. C 阅读 36-38 DCD 39-43 DBACD 44-46 CDC 47-50 AABD 任务型阅读 1. opinions 2. favor 3. doubts 4. parents 5. own 6. accompany 7. against 8. properly 9. harmful 10. solution 作文 Is Recycling Textbooks a Good suggestion? On behalf of our group, I’d like to give a brief summary of our discussion on the topic “Is Recycling Textbooks a Good Suggestion?” As we know, when high school students graduate from school, their textbooks are thrown away, which are still in good condition. What a great waste it is! A suggestion has been put forward that we should recycle the textbooks. Some students in my group agree to this suggestion. For one thing, recycling textbooks can save a lot of natural resources, which are used to make textbooks. And it can also save plenty of family expenses. For another, in western countries, recycling textbooks is very popular and it gives us a good example. But some others have different opinions about it, for the content of the textbooks are often renewed. What’s more, it is not proper to make notes in the textbooks. But in my opinion, this is a wonderful idea because this will do good to both the government and the families.



指南试题及答案_财会/金融考试_资格考试/认证_教育专区。3-6 岁儿童学习与发展指南竞赛题目 单项选择题 1、语言是( A )的工具。 A、交流和思维 B、语言发展 ...


全科医师岗位培训社会医学试题单位 学号 姓名 得分 1. 社会医学是研究( B )与健康及疾病之间相互关系及其规律的科学 A.遗传因素 B.社会因素 C.环境因素 D....


历年执业医师考试试题及答案 2014 年执业医师考试真题、模拟题尽收其中,千名业界权威名师精心解析,精细化试题分析、完美解析一 网打尽!在线做题就选针题库:http:/...


cad期末考试试题及答案_其它考试_资格考试/认证_教育专区。CAD AutoCAD 试卷 一、 单项选择 1、AutoCAD 默认扩展名是 A、 dwt B、 dwg C、 bak D、 dxf ...


TS16949试题及答案_生产/经营管理_经管营销_专业资料。TS16949 试题及答案一、填空: 1. 过程就是使用资源,将输入转化为输出的活动系统,这种系统是由一组相互关联...


职业健康考试试题及答案_从业资格考试_资格考试/认证_教育专区。员工安全培训(职业健康)试题单位 姓名 分数一、选择题(单选,每题 3 分) : 1..对可能发生急性...


历年公务员考试试题及答案(含13年)_公务员考试_资格考试/认证_教育专区。历年公务员考试试题及答案(含13年),12,13年的有解析。2013 年中央、国家机关录用公务员...


汽车驾照科目一试题及答案_交规考试_资格考试/认证_教育专区。汽车驾照科目一试题及答案汽车类科目一考试题库(900 题) 1.道路交通安全法律、法规和规章(185 题) ...


(分值:1 答错扣 0 分)○A 计划与实际技术性能的对比 ○B 关于项目进展情况的信息 ○C 哪些可交付成果已开始 ○D 哪些可交付成果已完成 正确答案:A 试题解答...


十套数据结构试题及答案_IT认证_资格考试/认证_教育专区 暂无评价|0人阅读|0次下载|举报文档十套数据结构试题及答案_IT认证_资格考试/认证_教育专区。数据结构...
蓉城学堂阅读周练答案 | 五年级数学周练答案 | 初一数学周练 4 答案 | 提优周练英语六上答案 | 蓉城学堂数学周练答案 | 九年级数学周练3答案 | 瑜伽一周练几次合适 | 腹肌一周练几次 |

文档资料共享网 nexoncn.com copyright ©right 2010-2020。