当前位置:首页 >> 英语 >> 高二英语必修5期中考试问卷1

高二英语必修5期中考试问卷1


乌鲁木齐市第 97 中学(金英外国语学校)2012~2013 学年(上)期中问卷

高 二 英 语
命题教师:薛淑芳、张华春、林娇

(时间:100 分钟,满分:100 分)
一、听力(满分 20 分) 第一节 (共 5 小题:每小题 1 分,共 5 分) 1. Where are the speakers? A.In

a hotel B. At school . C.In a hospital. 2. What is the woman doing? A.Watching TV B.Doing her homework C.Playing in the park. 3. What do we learn about the woman? A.She went to Lucy’s party last night. B.She took her brother to the hospital. C.She fell ill last night. 4. When will the celebratation begin? A.At 8:45. B.At 9:45 C.At 9:15 5. How did the boy come to school ? A.By bike B. On foot C. By taxi. 第二节(共 15 小题:每小题 1 分,共 15 分) 听第 6 段材料,回答第 6、7 题 6. What is the man doing? A.He is designing a shirt. B.He is buying a shirt. C.He is trying on a coat . 7.What color does the man like ? A.Yellow. B.Green. C. Blue. 听第 7 段材料,回答第 8、9 题 8.What is the woman doing? A.She is booking a flight. B.She is getting on a plane . C.She is taking a flight with her friend. 9.How long is the woman’s flight? A.Three hours and a half . B.Two hours and forty minutes. C. Three hours and forty minutes. 听第 8 段材料,回答第 10 至 12 题 10.Where does the conversation most probably take place? A.In a classroom. B.In John’s home C.In a hospital.
第 1 页 共 9 页

班级:

姓名:

11. What happened to Tim? A.He had nothing to do B.He failed an exam C.He fell ill. 12. What will the woman do when they go to visit Tim? A.Give Tim a call . B.Bring something to Tim. C.Help Tim do his homework. 听第 9 段材料,回答 13 至 16 题 13. What is wrong with the man? A.He has a stomachache. B.His right hand hurts. C. He has a headache. 14. How does the man feel? A.Tired. B.Bored. C.Cold. 15. When did he begin to feel ill? A.This moring . B. Yesterday morning. C.Yesterday afternoon. 16. What do we learn about the man from the conversation? A. His problem is very serious. B. Lack of sleep may have caused his illness. C. He has taken too many painkillers(止痛药). 听第 10 段材料,回答第 17 至 20 题。 17. What’s the conversation mainly about ? A. A library. B. The activities held in the library. th C. The 90 anniversary celebrations for the library. 18. Where are the books about arts ? A.On the third floor. B.On the fifth floor . C.On the second floor. 19. What kind of books are on the fourth floor? A. Books about history and journalism. B. Books about natural sciences. C. Books about social sciences. 20. What do we learn from the conversation? A.The reading rooms are open eight hours a day. B.The library was built in 1922. C.Teachers can’t borrow books from the library. 二、单项选择(共 15 小题,每小题 1 分,满分 15 分) 21. This hotel _____ me ____ the one where we lived last year. A. reminds; to B. remembers; of C. reminds; of D. remembers; to 22. Usually the students can’t ______ their studies when they are hungry. A. break down B. consist of C. put on D. concentrate on 23. What encourages me is that everyone in my class is ______ to learn. A. anxious B. eager C. busy D. plan 24. ——Did you know any French before you arrived in Paris? ——Never _____ it , actually . A. had I learned B. I had learned C. I learned D. was I learned 25. ——Could I use your car tomorrow, please?
第 2 页 共 9 页

——_____ . I won’t use it then. A. Sorry. B. No way. C. Go ahead D. That’s great 26. His grandma has _____ three months ago. A. fallen ill B. been ill C. fall ill D. be ill 27. I want to have a short talk with you, Could you spare(抽出) a few minutes, ____? A. if necessary B. if possible C. if so D. even if so 28. After his journey from abroad, Richard Jones return home, _____. A. exhausting B. exhausted C.being exhausted D. having exhausted 29. The old bridge, _____ 300 years ago, was washed away by a heavy flood last summer. A. building B. to be built C. to be building D. built 30. When I came into her room, she was _____ in her book,so she did not notice me . A. absorbed B. controlled C. exposed D. devoted 31. It’s a good habit to keep everything ______ in your study(书房). A. in the way B. in place C. in hand D. in case 32. Her mother does not _____ of her going to study in the United States alone. A. admit B. agree C. prove D. approve 33. The youth should not always _______ their parents. A. depend on B.put on C. take on D. focus on 34. The table ____ too much space. A. used up B. took up C. took in D. give away 35. Tom kept quiet about the accident ______ lose his job. A. so not as to B. so as not to C. so as to not D. not so as to 三、完形填空(共 20 小题;每小题 1 分,满分 20 分) A little boy invited his mother to attend his school’s first teacher-parent meeting. To the little boy’s 36 ,she said she would go. This 37 be the first time that his classmates and teacher 38 his mother and he felt 39 of her appearance. Although she was a beautiful woman, there was a severe scar(疤痕)that 40 nearly the entire right side of her face. The boy never wanted to 41 why or how she got the scar. At the meeting, the people were 42 by the kindness and natural beauty of his mother 43 the scar, but the little boy was still embarrassed(尴尬)and 44 himself from everyone. He did, however, get within 45 of a conversation between his mother and his teacher. The teacher asked 46 ,“How did you get the scar on your face?” The mother replied,“ 47 my son was a baby, he was in a room that caught fire. Everyone was 48 afraid to go in because the fire was 49 , I went in. As I was running so toward his bed, I saw a long piece of wood coming down and I placed myself over him trying to protect him. I was knocked 50 but fortunately, a fireman came in and saved both of us.”
第 3 页 共 9 页

She 51 the burned side of her face. “This scar will be 52 ,but to this day, I have never 53 what I did.” At this point, the little boy came out running toward his mother with tears in his eyes. He held her in his arms and felt a great 54 of the sacrifice(牺牲)that his mother had made for him. He held her hand 55 for the rest of the day. 36.A.enjoyment B. disappointment C. surprise D. excitement 37.A. would B. could C. should D. must 38.A.noticed B. greeted C. accepted D. met 39.A. sick B. ashamed C. afraid D. tired 40. A. included B. passed C. covered D. shaded 41. A. talk about B. think about C. care about D. hear about 42. A. impressed B. surprised C. excited D. comforted 43. A. in sight of B. by means of C. by way of D. in spite of 44. A. hid B. protected C. separated D. escaped 45. A. understanding B. reminding C. hearing D. learning 46. A. carefully B. seriously C. nervously D. anxiously 47. A. As B. When C. Since D. If 48. A. so B. much C. quite D. too 49. A. out of control B. under control C. in control D. over control 50. A. helpless B. hopeless C. senseless D. useless 51. A. pointed B. showed C. wiped D. touched 52. A. ugly B. lasting C. serious D. frightening 53. A. forgot B. recognized C. considered D. regretted 54. A. honor B. sense C. happiness D. pride 55. A. quietly B. slightly C. tightly D. suddenly 四、阅读理解(共 15 小题;每小题 2 分,满分 30 分) 阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C 和 D)中,选出最佳选项。 A It was already dark when an old man came to a small town. He found an inn(客栈) and wanted to stay there for the night. After he had gone to his room, the owner said to his wife, “Look at his bag, dear. I’m sure there are lots of valuable things in it. I want to steal it when he is asleep.” “No, no,” said the woman. “He must look for his bag tomorrow morning. Then he’ll take you before the judge.” They thought and at last the woman had an idea. “We have forgetful grass,” said the woman, “Why not put some into his food? If he has the food, he will forget to take his bag away.” “How clever you are!” said the owner, “Don’t forget it when you prepare supper for him.” The old man had the food with the forgetful grass and went to bed. The next morning,
第 4 页 共 9 页

when the owner got up, he found the door was open and the old man had left with his bag. He woke his wife up and said angrily, “What a fool! Your forgetful grass isn’t useful at all.” “No, no,” said t he woman. “I don’t think so. He must forget something.” “Oh, I’ve remembered!” The owner cried out suddenly, “He forgot…” 56. The old man came to the inn _______. A. in the morning B. in the afternoon C. in the evening D. at night 57. The owner and his wife wanted to _______. A. get the man’s bag B. steal the man’s money C. make the man pay them more D. hide the man’s bag 58. The owner and his wife put the forgetful grass into the food because _______. [网] A. the old man always forgot something[来源:Zxxk.Com] B. they wanted to make the food better C. they hoped the old man would leave the bag in the inn D. they wa nted to know if the grass was useful 59. According to the passage the old man forgot _______. A. to take his bag away B. to tell the owner when he left C. to close the door when he went to sleep D. to pay them the inn money 60. Which of the following statements is TRUE according to the passage? A. Both the owner and his wife were clever. B. The owner of the inn got nothing from the old man. C. The old man left the inn without his bag. D. The woman forgot to put the grass into the food. B Are you carrying too much on your back at school? I’m sure lots of children of your age will say “Yes”. Not only the students in China have this problem, but children in the United States also have heavy school bags. Doctors are starting to worry that younger and younger students are having back and neck problems as a result of school bags being too heavy for them. “It’s hard for me to go upstairs with my bag because it’s so heavy,” said Rick Hammond, an 11-year-old student in the US. Rick is among students who have common school bags with two straps(带子) to carry them, but many other students choose rolling(有滚轮的) bags. But even with rolling bags, getting up stairs and buses is still a problem for children. Many of them have hurt their backs and necks because of the heavy school bags. But how much is too much? Doctors say students should carry no more than 10% to 15% of their own body weight(重量).
第 5 页 共 9 页

Scott Batch, a back doctor, said children under Grade 4 should stay with 10%. But it is also important that older children don’t stay with over 15%, because their bodies are still growing. “Children are losing their balance(平衡) and falling down with their school bags,” he said. Parents and teachers are starting to tell children to only take home library books they will be reading that night. Some teachers are using pieces of paper or thin workbooks for students to take home. One of the best answers is, as some children said, to have no homework at all! 61. From the passage we can know that _______. A. only children in China carry too heavy school bags B. children in other countries don’t carry too heavy bags C. both children in China and the US carry too heavy school bags D. only children in the US carry too heavy school bags 62. Children feel it hard for them to go upstairs because _______. A. they are too young B. their school bags are too heavy C. they don’t know how to go upstairs D. their parents don’t always go upstairs with them together[ 63. If a child carries a heavy school bag, _______. A. his back and neck will be hurt B. his head and arms will be hurt C. his hands will be hurt D. his feet will be hurt 64. According to the doctor, Scott Batch, if a child in Grade 5 weighs(重) about 30 kilos, the school bag he carries should not be over _______. A. 5 kilos B. 3 kilos C. 5.5 kilos D. 4.5 kilos 65. Some students think the best answer to this problem is that _______. A. they should have a little homework to do after they get home B. their teachers had better not ask them to do any homework C. they should only take home library books they will read that night D. they should use thin workbooks instead of thick ones C Healthy Habits, Healthy Body Feel tired lately? Has a doctor said he can’t find anything wrong with you? Perhaps he sent you to a hospital, but all the advanced equipment there shows that there is nothing wrong with you. Then, consider this: you might be in a state of subhealth(亚健康). Subhealth, also called the third state or gray state, is explained as a borderline state between health and disease.
第 6 页 共 9 页

According to the investigation(调查) by the National Health Organization, over 45 percent of subhealthy people are middle-aged or elderly. The percentage is even higher among people who work in management positions as well as students around exam-weeks. Symptoms(征兆)include a lack of energy, depression(压抑), slow reactions, insomnia (失 眠), agitation, and poor memory. Other symptoms include shortness of breath, sweating and aching in the waist and legs. The key to preventing and recovering from subhealth, according to some medical experts, is to form good living habits, alternate (轮流的)work and rest, exercise regularly, and take part in open air activities. As for meals, people are advised to eat less salt and sugar. They should also eat more fresh vegetables, fruits, fish because they are rich in nutritional elements — vitamins and trace elements that are important to the body. Nutrition(营养) experts point out that it is not good to eat too much at one meal because it may cause unhealthy changes in the digestive tract(消化系统). They also say that a balanced diet is very helpful in avoiding subhealth. 66. According to this passage, which of the following is right? A. When you are in a state of subhealth, you should stay home and keep silent. B. When you are in a state of subhealth, you should go to see a doctor and buy some medicine. C. When you are in a state of subhealth, you should have yourself examined in foreign countries. D. When you are in a state of subhealth, you should find out the reasons and relax yourself. 67. It may be easy for middle-aged people to be in a state of subhealth because _______. A. they have used up their energy B. they have lost their living hopes C. they have more pressure in life and work D. they begin to get older 68. The key to preventing you from falling into a state of subhealth is that you should _______. A. work hard B. sleep more C. form good living habits D. take more medicine 69. As for food, experts suggest that _______. A. we should never eat meat B. we should have a variety of food C. we should eat less than usual D. we should have meals without salt to sugar 70. According to nutrition experts’ points ,why is it not good to eat too much at one meal?. A. because it will cause fat problems. B. because it may cause unhealthy changes in the digestive tract .
第 7 页 共 9 页

C. because you will be choked. D. because it will cause insomnia (失眠) 五、书面表达(15 分) 假设你是某国际中学的学生李华。你看到了学生会组建科学俱乐部的宣传海报。请 你根据以下提示写一封信劝说你的同学 Mark 参加这个俱乐部。 要点提示:1、这是接触科技的好机会,应该好好把握。 2、可以跟其他的同学相互交流学习,获取更多的信息: 3、不仅可以参加各种比赛和活动,还有机会听一些专家的报告等。 注 意:1、词数 100 左右。 2、可以适当增加细节,以使行文连贯。 学生会 The studens Union 科技 science and technology 机会 opportunity Dear Mark, __________________________________________________________________ __________________________________________________________________ __________________________________________________________________ __________________________________________________________________ __________________________________________________________________ __________________________________________________________________ __________________________________________________________________ __________________________________________________________________ __________________________________________________________________ __________________________________________________________________ Best wishes for you. Yours sincerely, Li Hua

乌鲁木齐市第 97 中学(金英外国语学校)2012~2013 学年(上)期中答卷

高 二 英 语
命题教师:薛淑芳、张华春、林娇

(时间:100 分钟,满分:100 分)
一、听力(满分 20 分) 题号 答案 题号 C 11 C B 1 B 12 C 2 B 13 A 3 B 14 B 4 B 15 B 5 B 16 A 6 C 17 C 7 A 18 B 8 C 19 B 9 A 20 10

姓名:

答案

第 8 页 共 9 页

二、单项选择(共 15 小题,每小题 1 分,满分 15 分) 题号 答案 题号 答案 题号 答案 题号 答案 A 56 C 57 A B 46 B 58 C 21 C 22 D 36 A 47 D 59 D 60 B 23 B 37 D 48 A 61 C 24 A 38 B 49 C 62 B 63 A 25 C 26 A 39 C 50 D 64 D 27 B 40 A 51 B 65 B 66 D 28 B 29 D 41 A 52 D 67 C 30 A 42 D 53 B 68 C 69 B 31 B 32 D 43 A 54 C 70 B 33 A 44 C 55 34 B 35 B 45

三、完形填空(共 20 小题;每小题 1 分,满分 20 分)

四、阅读理解(每小题 2 分,共 30 分)

五、书面表达(15 分) Dear Mark, __________________________________________________________________ __________________________________________________________________ __________________________________________________________________ __________________________________________________________________ __________________________________________________________________ __________________________________________________________________ __________________________________________________________________ __________________________________________________________________ __________________________________________________________________ __________________________________________________________________ Best wishes for you. Yours sincerely, Li Hua

第 9 页 共 9 页


更多相关文档:

新课标人教版高二英语必修5 期中考试试卷

新课标人教版高二英语必修5 期中考试试卷_英语_高中教育_教育专区。内容适合是针对面上中学的学生,注重基础知识看考查.今日推荐 160份文档 四季养生 中医养生与保...

高二英语必修5期中试题

2014-2015 学年度第学期期中考试 高二英语试题第一部分: 英语知识运用(共四节,满分 45 分)第一节 语音知识(共 5 小题,每小题 1 分,满分 5 分) 从 A...

高二英语必修5期中考试试题 (1)

高二英语必修5期中考试试题 (1)_英语_高中教育_教育专区。2012---2013 第一学期高二英语期中考试试卷一 单项选择(每题 2 分,共 40 分) 1.He decided that ...

高二英语外研版_必修5_期中检测试1题

高二英语外研版_必修5_期中检测试1题_英语_高中教育_教育专区。名师传方法.有效...假设你是王平,请你根据下表提示,给某英语报社的编辑写一封信,并谈谈自己的观点...

广东高二英语_期中考试问卷

广东高二英语_期中考试问卷_英语_高中教育_教育专区。乌鲁木齐市第 97 中学(金...、听力(满分 20 分) 第一节 (共 5 小题:每小题 1 分,共 5 分) 1....

人教版必修5第1单元英语测验答题卷及答案

人教版必修51单元英语测验答题卷及答案_高二英语_英语_高中教育_教育专区。...答问卷,赢话费 你使用教育类网站和APP吗?你为什么垂青它们呢?参与互联网教育产品...

高二英语牛津版必修5 Unit 1-3,期中检测

高二英语牛津版必修5 Unit 1-3,期中检测_英语_高中教育_教育专区。高二上学期...高二上学期英语期中测试 班级___ 姓名___ 学号___ 得分___ 一、单项填空(...

必修5第2单元英语测验答案

必修5第2单元英语测验答案_高二英语_英语_高中教育_...1 invited 2 smoking 3 folded 4 running 5 ...答问卷,赢话费 你使用教育类网站和APP吗?你为什么垂青...

高二英语上学期期中考试试题(必修5)

2011-2012 年度高二英语期中考试(必修 5)答题卡一、 1 11 21 单项选择 2 12 22 3 13 23 4 14 24 5 15 25 6 16 26 7 17 27 8 18 28 9 19 29...

高二英语 必修5 Unit4单元检测 (1)

高二英语 必修5 Unit4单元检测 (1)_高二英语_英语_高中教育_教育专区。高二英语 必修 5 Unit4 单元检测 I. 根据下列句子意思用所给词的正确形式或所给汉语...
更多相关标签:
高二物理期中考试试卷 | 高二期中考试家长会 | 高二期中考试总结 | 高二期中考试质量分析 | 高二英语期中考试试卷 | 高二数学期中考试 | 高二生物期中考试试卷 | 高二地理期中考试试卷 |
网站地图

文档资料共享网 nexoncn.com copyright ©right 2010-2020。
文档资料共享网内容来自网络,如有侵犯请联系客服。email:zhit325@126.com