当前位置:首页 >> 英语 >> 2013年高一级新生入学考试英语科试卷

2013年高一级新生入学考试英语科试卷


2013 年高一级新生入学考试英语科试卷

一、单项填空(本大题有 20 小题,每小题 1.5 分,共 30 分) 1. - Let’s play ______ soccer. - I don’t have ______ soccer ball. A. 不填; a B. the; a C. a; the D. 不填; the 2. - What do you think of the zongzi? - They _______ delicious. Are they made by your mother? A. sound B. taste C. feel D. look 3. President Xi Jinping calls on Chinese people to _______ all the food each meal. A. eat up B. use up C. pick up D. cut up 4. Mo Yan’s books have been sold out in many book stores _______ his winning of the Nobel Prize in Literature. A. because B. since C. when D. because of 5. - “Food Safety” has become one of the hottest topics recently. - Yes, it receives _______ Internet hits(点击) a day. A. thousands B. thousand of C. thousands of D. ten thousands 6. -Li Lei, hurry up! The bus is coming! - Oh, no. We _______ cross the street until the traffic lights turn green. A. mustn’t B. may not C. needn’t D. have to 7. - Would you like to tell me _______? - Sure. Practice makes perfect. A. how can I study English well B. why do you learn English well C. how I can study English well D. why I learn English well 8. -Would you like some _______ ? - Oh, yes, just a little. A. apple B. carrot C. pear D. chicken 9. -Which would you prefer, coffee or orange juice? - Either _______ OK, but I prefer coffee _______milk in it. A. are, with B. is, to C. is, with D. are, to 10. - Did it take you a lot of time _______ English last weekend? - No. I went to the countryside to see my grandfather. A. practicing speaking B. practicing spoken C. to practice speaking D. practice spoken 11. - I’ll call your parents if your homework _______ before four o'clock today. - Sorry, Mr. Li. I’m doing it right now. A. isn’t done B. won’t be done C. doesn’t do D. won’t do 12. -Do you know the girl _______ is standing _______ the tree? - Yes, she is my friend, Zhang Ying. A. that, in the front of B. whom, under C. who, in front of D. which, behind 13. -Which of the two T-shirts will you take? -I’ll take_______. One is for my brother and the other is for myself. A. either B. both C. neither D. all 14. is he? -He is PSY. He sang the song Gangnam Style ( 《江南 Style》 ).

A. Who B. How C. What D. Where 15. - Have you ever watched the Voice of China on TV ? - Yes. _______wonderful it is ! A. How B. How a C. What a D. What 16. She always does very well in the English exams. But she can _______understand English radio programs. A. always B. hardly C. already D. easily 17. When I knew that China had got her first Aircraft Carrier (航空母舰) , I felt excited and ______. A. proud B. terrible C. nervous D. strange 18. - It’s too late. I have to go now. -Oh, it’s raining outside. Don’t leave until it ______. A. stop B. stopped C. is stopping D. stops 19. They found boring videos in the party. A. it, watching B. it, to watch C. it is, to watch D. it was, watching 20. - Are you sure you can do well in today’s test, Lucy? - _______. I’ve got everything ready. A. It’s hard to say B. I’m afraid not C. I think so D. I hope not 二、完形填空(本大题有 10 小题,每小题 1.5 分,共 15 分) 通读下面短文,掌握其大意,然后在每小题所给的四个选项中,选出一个最 佳答案。 Do you write your own blog(博客)?Do you often 21 others' blogs on the Internet? All over the world, not only famous persons but also many students use blogs as diaries and places to share their experience and 22 advice or help. “I write my activities every day, 23 funny things or worries in my life.” says Lali, a 16-year-old high school student at Cambridge High School in Washington." I like putting pictures on my blog because it can make my blog more 24 and more people will like it, It's a good way to 25 my life to the world." She has had her blog for eight months. Students like writing blogs 26 they can write anything they want to, but don't need to 27 any money. Once(一旦)you start to write your blog, you will 28 that you open up a new world. But what you write down may trouble you 29 .So, use the blog carefully 30 you can keep yourself away from some trouble. The blog makes everybody's life colorful. 21.A.read B. write C. forget D. miss 22.A.learen from B. deal with C. ask for D. depend on 23.A.without B. between C. including D. besides 24.A.common B. modern C. famous D. interesting 25.A.show B. send C. bring D. report

26.A.unless 27.A.save 28.A.dream 29.A.sometimes 30.A.only when

B. while B. spend B. think B. always B. even though

C. until C. take C. find C. ever C. so that

D. because D. waste D. hope D. never D. ever since

三、阅读理解(本大题有 15 小题,每小题 2 分,共 30 分) 阅读 A、 B 两篇短文, 并做每篇短文后的题目。 从每小题所给的四个选项中, 选出能回答所提问题或完成所给句子的最佳答案。 A In a cold winter, a couple had to move out of their big house because of bankruptcy(破产). The husband worked day and night but with no care of his wife. So she thought, “He doesn’t love me any more; he just thinks about his work.” One day, she wanted to take a shower, but her husband stopped her at the door. “Let me take it first, OK?” “Why not let me take it first?” she asked. “I’m tired, dear. You take it later, OK?” She was very sad. On a rainy day, she found nothing to do and turned on his computer. After a few minutes, her eyes were full of tears...it was his diary: Today, I was quite sad. She asked me why I was always taking the shower first, and I said I was tired. She was unhappy. I wasn’t as rich as before! We moved to the small house and it was very cold. I found that if one person took the shower first, the bathroom could get a little warmer. So I always rushed to the bathroom first. When she took the shower, the bathroom could get warmer, at least 1°C. I can’t give her more, but at least I can give her 1° C love. 31. The couple moved out of their house ________. A. on a rainy day B. in a cold winter C. when the husband lost his work D. when the wife saw her husband’s diary 32. The woman thought her husband didn’t love her because ________. A. he didn’t buy her beautiful clothes B. he didn’t have enough money C. he always worked with no care of her D. he had another woman 33. The woman’s eyes were full of tears because ________. A. she felt sad by her husband’s words B. the rainy day made her sad C. her eyes were hurt by the computer D. she was moved by her husband’s diary 34. The man wanted to take the shower first because ________. A. he was tired and wanted to sleep earlier B. he wanted to make the bathroom warmer C. he wasn’t as strong as before D. he couldn’t stand the cold winter

35. From the reading, we know that ________. A. the man loved his wife very much B. the woman didn’t love her husband any more C. the man was very poor before D. the woman had no job

B

Airline Route China Mai—Luang Prabang Day 2,3,5,7 Flight QV 645 Dep. 15: 05 Arr, 16: 05 Airfare (机票费用)5,090THB

Airline Route Chiang Mai—Phuket Day 2,3,5,7 Flight TC Dep. 12:35 Arr. 14: 30 Airfare 3,590 THB

129

Airline Route Chiang Mai—Koh Samui Day Daily Flight PG 242 Dep. 9:55 Arr. 11:40 Airfare 5,090 THB Note: The days of the week are: 1. Monday 2. Tuesday 5. Friday 6. Saturday (Dep.=departure 出发

Airline Route Phuket—Bali Day Daily Flight Dep. 6:30 Arr. 11:10 Airfare 11,391 THB

FD 3942

3. Wednesday 4. Thursday 7. Sunday Arr.=arrival 到达)

36. How long does it take to fly from Chiang Mai to Phuket? A. less than 1 hour. B. About 1 hour. C. One and a half hours. D. About 2 hours. 37. Lao Airlines has a flight from Chiang Mai to Luang Prabang on . A. Monday B. Thursday C. Friday D. Saturday 38. If Lisa wants to travel from Chiang Mai to Koh Samui, which flight should she choose? A. QV 645. B. TG 129. C. PG 242. D. FD 3942. 39. How much does it cost to fly from Phuket—Bali? A. 3, 590 THB. B. 5, 090 THB. C. 9, 050THB. D. 11, 391 THB. 40. Where can we probably find the information? A. At an airport. B. In a restaurant. C. In a museum. D. At a bus stop.

C 配对阅读。左栏是对五个人的描述,右栏是八则广告的介绍,从右栏中选出最恰 当的选项并把它的字母编号写在题号前的括号内。

41.Carry A. Fast Food She doesn’t like eating Tasty, quick and clean! Weekday: 8:00am—8:00pm. the American food Weekend:10:00am—11:00pm. every day. She dreams B. Visit Hawaii that she can taste food Visit long sandy beaches(海滩). Climb the mountains. from other countries. Daytime temperatures 24° C-26° C, only a little cool by late 42.Mr. Smith evening. An old man. He is C. Enjoy Thailand living in the city, but Buy many kinds of fruits and vegetables in boats. Don’t what he likes is the forget your hat—the sun can be strong. 40° C at midday. country life. D. Come to Austria 43.Ben Enjoy the whole village, Soil, the forest and the mountains He hates hot weather. in a clean and not expensive hotel. 20° C-25° C in the He feels pleased when daytime, but much cooler in the evening. he walks on the sand. E. Acrobatics(杂技) 44.Jack Exciting! Dangerous! See you at the City Theatre on A young man. He is Saturday morning at 10:00, free. not afraid of danger. F. Movies at the Museum And he feels like Two Indian movies will be shown on Saturday afternoon watching difficult at the Museum Theatre. THE GRAND CANYON: 2.00; actions(表演) like THE BUILDERS:3.50 Tel:367899 jumping through the G. International Picnic air or walking on their Are you fed up with having the same food? Would you hands. like to enjoy food from all over the world? It’s delicious 45.Miss Green and not dear. Just come here. She has nothing to do H. Take Me Out To The Ball Game this Saturday. She Get your tickets at the gate to see the Blue Birds at thinks watching films Saturday night (7.00-8.00). It may be cold. Please wear is a good way to kill your sweaters and jackets. time. 四、短文填空(本大题有 10 小题,每小题 2 分,共 20 分) 请用适当的词完成下面这篇短文,每个空只能填写一个形式正确、意义相符 的单词。

Liu Wei is very famous in China because he can play__46__ piano with his toes. One day when Liu Wei was only 10 years old, he played a game with some friends. He lost both his arms because__47__electricity(电). Liu Wei was very __48__ when both his arms were cut off after the accident. But soon he had__49__make a choice. “For people like me, there were only two choices. One was to give __50__ all the dreams, which would cause a quick death. The __51__ was to work hard without arms to live an excellent life.” says Liu Wei. Liu’s dream was to be a __52__. His excellent life included a show on China’s Got Talent《 ( 中国达人秀》 ) and a wonderful performance (演奏) playing the beautiful Marriage D’amour with his two feet on the piano. Liu Wei learned to play the piano__53__his feet. And teaching __54__ to play the piano with his feet was very hard. Many times he wanted to give it up, but his __55__ went on encouraging him and he wanted to make his parents proud. Maybe you can not believe that Liu Wei is able to play well only with his toes. The audience were deeply moved and very excited when they watched his performance. 五、读写综合(本大题分为 A、B 两部分,共 25 分) A. 信息归纳(本题共 5 小题,每小题 2 分,共 10 分) 请阅读下面这篇文章,根据所提供的信息,完成下面表格 According to a new survey, students’ safety has become a big problem. Now in some cities of China, many schools start a new les son: self-protection. Students like this lesson because there are no exams or boring classes. And they can learn how to save lives and know how to stop danger before it really happens. Lin Li, a teacher from Yantai, gives young students some advice on how to deal with danger. If you are in a traffic accident If a car hits you, you should remember the car number. If it is a bicycle, try to call your parents before you let the rider go. This is because you don’t know how seriously you are hurt. If it is raining hard and there is lightning Don’t stay in high places and stay away from trees. When there is a fire Get away as fast as you can. Put wet things on your body and try to find an exit. Don’t take the lift. If someone is drowning If you can’t swim, don’t get into water. Cry out for help. Remember that danger is never as far away as you think. Take care or yourself at all times! If you are robbed (抢劫) Keep calm. If you can not cry for help or run away, give the robber your money. Try to remember what the robber looks like and tell the police later.

根据文章内容,完成下列表格。 Best title: 56 Danger What to do 57 ◆If hit by a car, you’re supposed to 58 ◆If hit by a bike, call your parents. Raining with lightning Stay at low places and keep away from trees. Fire Don’t take the lift and find an 59 as fast as you can. Drowning If you can’t swim, just shout “Help!” Robbery ◆Keep calm. ◆ Remember the robber’s 60 and tell the police later. B.书面表达(15 分) 最近媒体对“中国式过马路”这一现象进行了尖锐的批评。 请你以一个中学生的角 色,写一篇短文,对“中国式过马路”这一现象加以评论。 现象 很多人过马路时不看红绿灯 缺乏交通安全意识 匆忙赶时间 遵守交通规则 你自己的建议……

原因

措施

注意: 1. 文中不能出现自己的姓名和学校名称。 2. 开头已给出,不计入总词数。字数:80 词左右,不可逐字翻译。 3. 参考词语:红绿灯 traffic lights,缺乏安全意识 lack awareness of traffic safety 遵守交通规则 obey the traffic rules Chinese Style of Crossing Streets Chinese style of crossing streets has been a hot topic on the internet recently. _____________________________________________________________________ _____________________________________________________________________ _____________________________________________________________________ _____________________________________________________________________

2013 年高一级新生入学考试英语科答案卷
班级_____________姓名_____________座号_____________成绩_____________ 一、单项填空(本大题有 20 小题,每小题 1.5 分,共 30 分)
题号 答案 题号 答案 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

二、完形填空(本大题有 10 小题,每小题 1.5 分,共 15 分)
题号 答案 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

三、阅读理解(本大题有 15 小题,每小题 2 分,共 30 分)
题号 答案 题号 答案 41 42 43 44 45 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40

四、短文填空(本大题有 10 小题,每小题 2 分,共 20 分) 46.___________________ 48.___________________ 50.___________________ 52.___________________ 54.___________________ 47.___________________ 49.___________________ 51.___________________ 53.___________________ 55.___________________

五、读写综合(本大题分为 A、B 两部分,共 25 分) A. 信息归纳(本题共 5 小题,每小题 2 分,共 10 分)

56._____________________________ 57._____________________________ 58._____________________________ 59._____________________________ 60._____________________________ B. 书面表达(15 分) Chinese Style of Crossing Streets Chinese style of crossing streets has been a hot topic on the internet recently. _____________________________________________________________________ _____________________________________________________________________ _____________________________________________________________________ _____________________________________________________________________ _____________________________________________________________________ _____________________________________________________________________ _____________________________________________________________________ _____________________________________________________________________ _____________________________________________________________________ _____________________________________________________________________ _____________________________________________________________________

参考答案及评分标准
一、单项填空: 1.A 2.B 3.A 4.D 5.C 6.A 7.C 8.D 9.C 10.C 11.A 12.C 13.B 14.A 15.A

16.B 17.A 18.D 19.B 20.C 二、完形填空: 21. A 22. C 23. C 24. D 25.A 26. D 27. B 28. C 29.A 30.C 三、阅读理解: 31. B 32. C 33. D 34. B 35. A 36. D 37. C 38. C 39. D 40. A 41. G 42. D 43. B 44. E 45. F 四、短文填空: 46.the 51. other 五、读写综合 A. 信息归纳 56. Students’ safety 58. remember the car number 57. Traffic accidents 59. exit 60. looks / face 47.of 52. pianist 48.sad 53. with 49.to 54. himself 50.up 55. parents

B.书面表达(15 分)
Chinese style of crossing streets has been a hot topic on the Internet recently. Now many people cross streets without looking at the traffic lights. Why? I think there are two main reasons. Some people lack awareness of traffic safety. Besides, some people are so busy that they don’t want to wait for the green light. However, it has brought danger to themselves as well as to others. So I hope something must be done to avoid traffic accidents. For example, whoever breaks the traffic rules should be punished. As middle school students, we should obey the traffic rules. What’s more, I

will try my best to advise people to obey the rules. Only in this way can we cross streets safely. 作文: (满分 15 分) 1. 评分原则: 1) 本题总分 15 分,按 4 个档次评分。 2) 评分时应先读文章,根据内容要点的多少、词汇和语法结构的使用是否 准确、上下文是否连贯及语言表述是否得体,初步确定其所属档次,然 后根据拼写、语法等错误的多少在本档次内斟情给分。 3) 主谓关系齐全,意思相关,即要点成立。如书写较差,影响信息传递, 将分数降低一个档次。词数少于 60 或多于 120 的,从总分中减去 1 分。 2. 内容要点: 1) 很多人过马路时不看红绿灯。 2) 缺乏交通安全意识。 3) 匆忙赶时间。 4) 遵守交通规则。 5) 你自己的建议。 3. 给分范围和要求: 第四档 10-15 分(优)能写出五个要点,行文连贯,语言基本无误,完全达到 写作要求。 第三档 7-9 分(良)能写出四个要点,行文基本连贯,语言有少量错误,基本 达到写作要求。 第二档 4 - 6 分(中)能写出二至三个要点,语言虽有较多错误,但尚能达意。 第一档 1- 3 分(差)只能写出一、二个句子或个别单词,语言错误较多,未能 达到写作要求。0 分 未表达任何与本题内容有关的信息或只字未写。


赞助商链接
更多相关文档:

2012-2013学年高一年级上学期期中考试英语试卷(新课标)

2012-2013年高一年级上学期期中考试英语试卷(新课标)_高一英语_英语_高中教育...(共 10 题,每题 1 分,共 10 分) 假定英语课上老师要求同桌之间交换修改...

2013年10月高一年级英语考试试卷

开滦二中 2013—2014 学年度高一年级第一学期月考 英语试卷第 I 卷(共 95 分) 第一部分:听力(共两节,满分 20 分) 第一节(共 5 小题;每小题 1 分,...

株洲市二中2013年上学期高一年级入学考试英语试卷

株洲市二中2013年上学期高一年级入学考试英语试卷_英语_高中教育_教育专区。我校用卷 2013 年上学期高一(下)入学考试 英语试题 时量:120 分钟 分值:150 分 PART...

攸县一中2013年高一自主招生考试英语科试题

攸县一中2013年高一自主招生考试英语科试题_初三英语_英语_初中教育_教育专区。攸县一中2013年高一自主招生考试英语科试题答卷 答案攸县一中 2013 年高一自主招生考试英...

2013年春高一英语考试试卷

2013年高一英语考试试卷_英语考试_外语学习_教育专区。晋江市内坑中学 2013 年春季期末考试 高一年英语科试卷(满分 150 分 考试时间 120 分钟) 第一部分: 听力...

安徽省六校教育研究会2013年高一英语新生入学考试试题

安徽省六校教育研究会2013年高一英语新生入学考试试题_英语_高中教育_教育专区。安徽...天一中学2013届高一年级... 7页 免费 安徽六校联考2013年高一... 7页 1下...

福建省三明九中2012-2013学年高一新生入学考试英语试题

福建省三明九中2012-2013年高一新生入学考试英语试题_高一英语_英语_高中教育_教育专区。高一新生入学考试英语试题三明九中 2012-2013 学年高一新生入学考试英语试题...

2012-8-20高一新生入学英语考试 打印

邯郸市一中 2012-2013 学年暑假开学试题年级 高一 科目 英语 命题人 朱葆红 审核人 祖 满分 :120 分 考试时间 :120 分钟 晖 本试卷分第 I 卷(选择题)和...

2013年安乡一中高一年级摸底月考英语科试1

2013年安乡一中高一年级摸底月考英语科试1_高一英语_英语_高中教育_教育专区。牛津高中高一年级摸底考试英语试题安乡一中高一年级摸底考试英语科试题(时量:120 分钟 ...

2012-2013学年度第二学期期中考试高一年级英语科试题

2012-2013年度第二学期期中考试高一年级英语科试题_英语考试_外语学习_教育专区。2012-2013年度第二学期期中测试 高一年级英语科试题第一节 单项选择(共 10 ...

更多相关标签:
网站地图

文档资料共享网 nexoncn.com copyright ©right 2010-2020。
文档资料共享网内容来自网络,如有侵犯请联系客服。email:zhit325@126.com