当前位置:首页 >> 英语 >> 高三英语假期作业八阅读改错

高三英语假期作业八阅读改错


把握今天就会拥有灿烂的明天!

◇ 英语学科
作业八 阅读
第一节:阅读理解: A I received a call today asking if I would be willing to bring food to a family in need. The mother was having a major operation a

nd would be lying down for several weeks. Of course, I responded with an immediate “Yes!”. As I planned the meal in my head, I reflected on how many times over the years I had been asked to prepare food. I have done so countless times with a very open heart. But the truly amazing thing is that I have received double over the course of my life. When my mother passed away, our house was filled with fresh dinners for weeks. A woman from the church of our community stopped by each evening with some food. The gift of food was her small way of trying to ease our pain. Later in my life, when I was on bed rest during my pregnancy with twins, women of the church again stepped in to help. They arranged babysitting for my twoyearold daughter, and brought lovely dinners to our house. Even when I was put in the hospital, my husband would bring cooked meals to my hospital room. How we relied on these dinners to feed my tired husband and young daughter. Food is all about comfort. It feeds our bodies, but it can also feed our souls. When you hear people talking about their favourite holidays, it usually includes their feelings connected with sharing food. I know that I will have many more opportunities in my lifetime to prepare food for others. It is truly a gift I want to prepare and deliver to someone in need. 1. The author has given lots of food to others because________. A. she is poor at cooking B.she is a church member C.she is friendly to others D.she has received others' food 2. We can learn from the first paragraph that the author________. A. had to stay in bed for several weeks B.knew the family in need very well C.was glad to be able to lend a hand D.was tired of preparing food 3. Which of the following is TRUE about the author? A. Her mother died when she was in hospital. B. She didn't get enough food during her pregnancy.

改错

8.1

C.She received food as well as comfort in her hard times. D.She thinks offering food is the best way to show love. 4. What do we know about the author's family? A. Her family is too poor to buy enough food. B. Her family lives not far from a church. C. Her husband is not good at cooking. D.She has a babysitter taking care of her twins. 5. According to the passage, which of the following conclusions can we get? A. A good beginning makes a good ending. B.One good turn deserves another. C.Actions speak louder than words. D.Every man has his faults. B While you may be doing everything right, ignoring just one or two steps in the process may keep you from getting a job, especially in this fierce market. Here is a checklist that covers some of the major links in the jobsearch chain. THE RESUME—Make sure it is uptodate and tailored to the types of jobs you are seeking for. Have someone else look at your resume. If you cannot afford a career coach, give your resume to friends or family members to scrutinize. Have copies of your resume printed so that you are ready to hand them out at interview. COVERING LETTERS—Maybe you've set up a few basic styles in advance, but that's not enough. Each covering letter should be designed to suit the job for which you are applying. THE WARDROBE(衣橱)—Check your wardrobe to ensure that you have the appropriate professional dress, including shoes, ready for interviews. NETWORKING—Don't isolate yourself from others for days. Network through email messages, phone calls, appointments and meetings keep you in touch with the outside world and prevent you from becoming depressed. APPLICATION—A glance at huge online job sites isn't usually the best way to find a job. You are more likely to succeed through the people you know via networking. THE FOLLOWUP—It is quite common to apply for a job but never hear back from the company. Take measures, such as following up with a phone call a week or so after you apply. If you know someone at the company, check whether that person will put in a good word for you. INTERVIEWS—If you've got plenty of interviews but no return calls or job offers, take a look at your interviewing skills. This is one area where investing in a career coach may pay off. But if you can't afford one, try to find a job group or service that conducts free mock(模拟) interviews. SUPPORT SYSTEMS—Finally, recognize that looking for a job is rather difficult. Even at the best of times, a job hunt is often about rejection, and that can be hard to endure. Staying in touch with families, friends, professional networks and fellow job seekers can help you to maintain
做题时间:

把握今天就会拥有灿烂的明天!

a positive attitude and a sense of perspective. 6. The author's purpose of writing this text is to________. A.suggest graduates should find suitable jobs B.tell people how to improve their interviewing skills C.teach people how to get ready for an interview D.give people some tips on searching for jobs 7.The underlined word “scrutinize” in Paragraph 2 can be replaced by ________. A.check B.use C.rewrite D.criticize 8. Which of the following methods is wrong according to the text? A.You should have your resume read by your friends after finishing it. B.You should create different covering letters for the different jobs you apply for. C.Searching online is the most effective way to look for a job. D.You should wear professional clothes and shoes for the interview. 9. What should you do if you don't receive any calls after lots of interviews? A.Ask a fellow job seeker to help you. B.Carefully review your interviewing skills. C.Rewrite your resume as soon as possible. D.Go to the managers' offices to find out why. 10. It is implied in the text that________. A.people often pay no attention to writing their resume B.the interview is the most difficult step for interviewees C.your social network may help you a lot in your job hunt D.a career coach often offers free mock interviews to interviewees C Switzerland is the best place to be born in the world in 2013,and the US is just 16th. A new study made by the Economist Intelligence Unit says American babies will have a dimmer future than those born in Hong Kong,Ireland and even Canada. The EIU,a sister company of the Economist,tried to measure how well countries will provide the best opportunities for a healthy, safe and prosperous life in years to come. People born in Switzerland will tend to be the happiest and have the best quality of life judged in terms of wealth , health and trust in public institutions , according to the analysis. The Scandinavian countries of Norway , Sweden and Denmark also all make the top five in a ?qualityoflife' index(指数)highlighting where it is best to be born next year. One of the most important factors is being rich,but other factors come into play—including crime, trust in public institutions and the health of family life. In total, the index takes into account 11 factors. These include fixed factors such as geography, others that change slowly over time such as demography (人口统计学),social and cultural characteristics, and the state of the world economy. The index also looks at income per head in 2030, which is roughly when children born in

8.2

2013 will reach adulthood. Small economies take up the top 10 countries,with Australia coming second and New Zealand and the Netherlands not too far behind. Half of the top 10 countries are European,but only one,the Netherlands,is from the eurozone. The crisisridden south of Europe,including Greece,Portugal and Spain,falls behind despite the advantage of a favourable climate. Interestingly , the largest European economies—Germany , France and Britain—do not do particularly well. Nigeria has the unenviable(不值得羡慕的)title of being the worst country for a baby to enter the world in 2013. 11.According to the passage,the happiest people live in________. A.Denmark B.Switzerland C.Germany D.Nigeria 12.The factors of telling the best place to be born don't include________. A.economy B.geography C.trust in public institutions D.pollution 13.Which of the following is TRUE according to the text? A.The Economist Intelligence Unit is a company. B.The Economist attempted to measure the best place to live. C.The Scandinavian countries are hardly at the top of the list. D.Half of the top 10 countries are from the euro-zone. 14.The purpose of the text is to show people________. A.the best place to be born in 2013 B.a new study made by the EIU C.the worst country to be born in 2013 D.the factors of measuring the best place to be born D Boys' schools are the perfect place to teach young men to express their emotions and involve them in activities such as art, dance and music. Far from the traditional image of a culture of aggressive masculinity (阳刚), the absence of girls gives boys the chance to develop without pressure to conform to a stereotype, a US study says. Boys at single-sex schools were said to be more likely to get involved in cultural and artistic activities that helped develop their emotional expressiveness, rather than feeling they had to conform to the "boy code" of hiding their emotions to be a "real man". The findings of the study go against received wisdom that boys do better when taught alongside girls. Tony Little, headmaster of the British boys-only school, Eton, warned that boys were being failed by the British education system because it had become too focused on girls. He criticized teachers for failing to recognize that boys are actually more emotional than girls.
做题时间:

把握今天就会拥有灿烂的明天!

The research argued that boys often perform badly in mixed schools because they become discouraged when their female peers do better earlier in speaking and reading skills. But in single-sex schools teachers can tailor lessons to boys? learning style, letting them move around the classroom and getting them to compete in teams to prevent boredom, wrote the study's author, Abigail James, of the University of Virginia. Teachers could encourage boys to enjoy reading and writing with "boy-focused" approaches such as themes and characters that appeal to them. Because boys generally have more acute vision learn best through touch, and are physically more active, they need to be given "hands-on" lessons where they are allowed to walk around, James found. Single-sex education also made it less likely that boys would feel they had to conform to a stereotype that men should be "masterful and in charge" in relationships. "In mixed schools boys feel compelled to act like men before they understand themselves well enough to know what that means," the study reported. 15. The author believes that a single-sex school ________. A. forces boys to hide their emotions to be "real men" B. helps to cultivate masculine aggressiveness in boys C. encourages boys to express their emotions more freely D. naturally reinforces in boys the traditional image of a man 16. It is commonly believed that in a mixed school boys _______. A. perform relatively better B. behave more responsibly C. grow up more healthily D. receive a better education 17. What does Tony Little say about the British education system? A. It fails more boys than girls academically. B. It focuses more on mixed school education. C. It fails to give boys the attention they need. D. It places more pressure on boys than on girls. 18. According to Abigail James, one of the advantages of single-sex schools is ______. A. teaching can be tailored to suit the characteristics of boys B. boys can focus on their lessons without being distracted C. boys can choose to learn whatever they are interested in D. teaching can be designed to promote boys' team spirit 19. Which of the following is characteristic of boys according to Abigail James' report? A. They enjoy being in charge. B. They have sharper vision. C. They conform to stereotypes. D. They are violent and sexist. 七选五: Tiffany, a 16-year-old girl, was very shy. Last September, her best friend, Sophie, moved abroad with her family because she had to continue her studies in America. She even said she would not come back for at least a few years. 1 “I was really sad the moment I heard the bad news and I didn?t know what to do”, Tiffany recalled (回忆). “I shut myself in my room for a

whole week. It was then that my aunt took me to a sports club one Saturday and I saw so many young people playing various sports there. I signed up for a beginner?s course in volleyball and since then I have been playing this sport. Now I practice twice a week there. It is wonderful playing sports in this club and I have made lots of friends as well. 2 ” The most basic aim of playing sports is that you can improve your health even if you are not very good at sports. 3 Tiffany used to be a very quiet girl. Since she joined the sports club, she has opened up herself and now she has become very active and enjoys meeting and talking with others. For most people, that is one of the attractions of joining a sports club. You can get to know other young people who have similar interests. 4 You go in for sports and it is easier to understand your partners on the same team. Now Tiffany is quite popular with her friends and she has also gained more confidence. 5 The mind needs exercise as well as the body. A. Try to do regular sports. B. Tiffany became lonely and helpless. C. You can find what you?re really interested in. D. It was three years later that Sophie came back. E. You don?t have to sit down and talk to strangers. F. What?s more, I feel I am much healthier than before. G. In addition, you can get to know a circle of people at your age while playing sports. 第二节:短文改错: My sister saw a lovely cup when we are shopping the other day . She liked it at once. Then she bent down and picked up to look at a price on it. As she did this, lots of tea splashed on his T-shirt! I had to try hardly not to laugh at her shocked face! My sister was about get out of the shop as quickly as she could while a shop assistant came over to us. It was turned out to be her own cup, that she?d left on the shelf by mistake . The assistant was clearly embarrassing, but I thought it was funny!

8.3 做题时间:

把握今天就会拥有灿烂的明天!

作业八答案详解 【A 语篇导读】 作者的母亲过世的时候,社区教堂中的女人给她带过食物;作者怀孕的时候,社区教堂 中的女人也同样给她带过食物, 并帮她照顾她两岁的女儿。 因此, 今天有人需要帮助的时候, 作者也非常愿意伸出援手。 1. D 细节理解题。根据第二段第一句“But the truly amazing thing is that I have received double over the course of my life.” 可知,作者乐于赠送食物给别人是因为她自己也曾经收到 他们的许多馈赠,故选 D 项。 2. C 推理判断题。根据第一段第三句“Of course, I responded with an immediate ?Yes!.?” 可推断作者非常高兴能帮助别人,故选 C 项。 3. C 细节理解题。根据第二段第二句“When my mother passed away, our house was filled with fresh dinners for weeks.”和第三段第一、二句“Later in my life, when I was on bed rest during my pregnancy with twins, women of the church again stepped in to help. They arranged babysitting for my twoyearold daughter, and brought lovely dinners to our house.”可知作者在她 自己有困难的时候接受过他人的食物与照顾,由此判断选 C 项。 4. B 推理判断题。根据第二段第三句“A woman from the church of our community stopped by each evening with some food.”可知教堂在作者生活的社区里面,即离她家不远,故 选 B 项。 5.B 推理判断题。通过上下文可知,作者在自己困难的时候接受过别人的帮助,故如今她 也非常乐意帮助别人,由此可得出这么一个结论:善有善报。故选 B 项。 【B 语篇导读】 6.D 推理判断题。从第一段可知,作者写这篇文章的目的是让读者了解求职过程中要注 意的一些细节问题。故选 D 项。 7. A 词义猜测题。 根据第二段“Have someone else look at your resume.”可知“让其他人看 一下你的简历。如果聘不起职业导师的话,可以让朋友或家人检查一下”,由此可以推出 scrutinize 的意思是“检查”,故选 A 项。 8. C 细节理解题。从文章第六段“A glance at huge online job sites isn't usually the best way to find a job.”可知选 C 项。 9. B 细节理解题。从作者在倒数第二项提的建议可知,如果经过多次面试,但却没有 得到公司的回复,那面试者一定要重新审视自己面试过程中的一些技巧问题。故选 B 项。 10. C 推理判断题。文章第六段隐含着这样一个信息:面试者要多参加社交活动,建立关系 网,从而通过朋友更快地找到工作。 【C 语篇导读】 本文主要通过经济学人智库对国家的幸福指数的研究得出在瑞士出生
8.4

的人是最幸福的,生活质量也最高,而挪威、瑞典和丹麦这几个斯堪的纳维亚国家也跻身前 五名。 11. B 细节理解题。 根据文章第一段“Switzerland is the best place to be born in the world in 2013…”和第二段“People born in Switzerland will tend to be the happiest and have the best quality of life…”可知,一般来说,在瑞士出生的人是最幸福的,其生活质量也最高。故答案 为 B 项。 12.D 细节理解题。根据文章第二段中对于判断最佳居住地的因素介绍可知,没有提到“污染” 的问题。故答案为 D 项。 13. A 推理判断题。根据文章第一段中“The EIU, a sister company of the Economist…”可知经 济学人智库是一家公司。故 A 项正确。 14.B 主旨大意题。 本文的目的是展示经济学人智库的研究结果,而其他三个选项只是其中的 一个部分,不能作为文章的目的。故答案为 B 项。 【D 语篇导读】 15.【答案】C 【解析】 细节理解题。 根据 Boys' schools are the perfect place to teach young men to express their emotions…。A 选项和第 1 段的观点冲突;B 选项从第 2 段的第 1 句话的观点中可以知道是 错误的。"far from"的含义为“根本不是”。D 选项说到的加强男孩靠拢传统男人形象并未在文 章内提及。故选 C。 16.【答案】A 【解析】细节理解题。根据第四自然段这个研究的结论和人们普遍接受的看法不一致,按照 人们普遍的看法,男孩在和女孩一起接受教育的时候表现会更出色。故选 A。 17.【答案】C 【解析】 细节理解题。 根据 because it had become too focused on girls. 这句话逆向说明男孩子 没有得到适当的关注。故选 C。 18.【答案】A 【解析】细节理解题。根据第七段可知教学可以量身定做,以适合男孩的特点,故选 A。 19.【答案】B 【解析】细节理解题。根据 Because boys generally have more acute vision learn best through touch, acute 敏锐的与 sharp 同义,故选 B。 【七选五语篇导读】 BFGEA

做题时间:

把握今天就会拥有灿烂的明天!

短文改错: My sister saw a lovely cup when we are(were) shopping the other day . She liked it at once. Then she bent down and picked ∧ (it)up to look at a (the)price on it. As she did this, lots of tea splashed on his (her)T-shirt! I had to try hardly(hard) not to laugh at her shocked face! My sister was about ∧ (to)get out of the shop as quickly as she could while(when) a shop assistant came over to us. It was(去掉) turned out to be her own cup, that (which)she?d left on the shelf by mistake . The assistant was clearly embarrassing(embarrassed), but I thought it was funny!

8.5 做题时间:


更多相关文档:

高三英语假期作业八阅读改错

高三英语假期作业八阅读改错_英语_高中教育_教育专区。把握今天就会拥有灿烂的明天! ◇ 英语学科作业八 阅读第一节:阅读理解: A I received a call today asking...

高三英语假期作业六阅读短文改错

高三英语假期作业阅读短文改错_英语_高中教育_教育专区。把握今天就会拥有灿烂的...第八处:答案 takes 改为 took。 解析 上下文时态应该一致。本文讲的是发生在...

高三英语假期作业三阅读改错

高三英语假期作业阅读改错_英语_高中教育_教育专区。把握今天就会拥有灿烂的明天! ◇ 英语学科作业三 阅读 改错 2. From the passage we can infer that if Ma...

高三英语假期作业二 阅读改错

高三英语假期作业阅读改错_英语_高中教育_教育专区。! 作业二 阅读 改错 ◇ 英语学科 I: Reading comprehension: A Fun day To celebrate the Year of the ...

高三英语寒假作业:(八)(Word版含答案)

高三英语寒假作业(八) 第一部分 阅读理解(共两节,满分 40 分) 第一节 (共 15 小题;每小题 2 分,满分 30 分) 阅读下列列短文,从每题所给的四个选项(...

2014-2015学年高二英语寒假作业(八)

2014-2015学年高二英语寒假作业(八)_英语_高中教育_教育专区 暂无评价|0人阅读...第三部分 写作(共两节,满分 35 分) 第一节 短文改错(共 10 小题;每小题...

高三英语假期作业一 单选 完型 阅读

高三英语假期作业一 单选 完型 阅读_英语_高中教育_教育专区 暂无评价|0人阅读|0次下载|举报文档 高三英语假期作业一 单选 完型 阅读_英语_高中教育_教育专区。...

(新课标)2016年高三英语寒假作业1

新课标 2016 年高三英语寒假作业 1 第Ⅰ卷 第二部分 阅读理解(共两节,满分 ...第四部分 写作 (共两节 满分 35) 第一节 短文改错(10 分) My dream ...

高三英语假期作业四 单选 完型 阅读

高三英语假期作业四 单选 完型 阅读_英语_高中教育_教育专区。把握今天就会拥有...由第二段第八句 One of the most valuable gifts bestowed by books is ...

(寒假总动员)2015年高三英语寒假作业 专题08 综合测试(八)(测)(含解析)

(寒假总动员)2015年高三英语寒假作业 专题08 综合测试(八)(测)(含解析)_英语...1 II.短文改错(15) 【2015 届西藏拉萨中学高三上学期第二次月考(期中考试) ...
更多相关标签:
高三英语短文改错 | 高三英语改错题及答案 | 高三英语改错 | 高三改错题 | 高三英语改错题 | 高三短文改错 | 高三英语短文改错课件 | 高三短文改错练习 |
网站地图

文档资料共享网 nexoncn.com copyright ©right 2010-2020。
文档资料共享网内容来自网络,如有侵犯请联系客服。email:zhit325@126.com