当前位置:首页 >> 英语 >> 必修1 Module 4 A Social Survey—My Neighbourhood

必修1 Module 4 A Social Survey—My Neighbourhood


Module 4
I.单项填空

A Social Survey—My Neighbourhood

1.—I want to make a kite to fly. —________You can easily buy one at the market. A.Why not? C.Why bother? 答案 C B.Goo

d idea. D.No way!

[根据空格后面的句子可知,既然风筝在市场上非常容易买到。就没必要再花

时间自己做,故选 C,意为“为什么要那么麻烦?”] 2.My father was so glad to meet his old friend again.You see, they________with each other for nearly 30 years. A.lost contact C.had been out of contact B.had lost contact D.has been out of contact

答案 C [根据句中出现的时间状语 for nearly 30 years 可知,要用完成时。又因失去联 系这一动作延续到他们这次见面之前, 所以要用过去完成时。 由于 lose contact 不能延续, 故 C 项正确。] 3.My mother complained that my old books were________too much space in the room. A.putting up C.bringing up B.breaking up D.taking up

答案 D [由“妈妈抱怨”可知我的旧书占用了(take up)屋里太多空间。 put up 举起, 建造; break up 打碎;bring up 抚养。] 4.—Let's go to the park tomorrow morning. —Sorry, I've got an important appointment at 9 o'clock and I can't _____to miss it. A.manage 答案 D B.help C.wait D.afford

[由语境可知,“我”有重要约会,所以不能错过约会,故选 D。afford 与 can

或 could 连用,尤其用于否定句或疑问句。表示“承担得起(后果)”。而 A 项表示“设法做 成”;B 项表示“帮助”;C 项表示“等待”,均不合乎语意。] 5.With Christmas________,they found an approach________the problem. A.approach;in C.approached;of B.approaching;to D.to approach;with

答案 B [句意: 随着圣诞节的临近, 他们找到了解决这个问题的方法。 第一空处是 with 复合结构作伴随状语;an approach to“做某事的方法”,是固定用法。] 6 . A certain number of tourists________complaining about the high accommodation price recently. A.is C.has been 答案 D B.are D.have been

[考查时态和主谓一致。句意:在上个月有一些游客一直在抱怨住宿费太高。

主语 a certain number of tourists 是复数;根据时间状语判断应用现在完成进行时。] 7.Much to our shock,none of the 100 people were able to________the gas blast,which brought great grief to their family. A.admit C.prove B.survive D.relate

答案 B [考查动词辨析。admit 承认,接受;survive 幸存,幸免;prove 证明;relate 使有联系。句意为:使我们非常震惊的是,100 人中没有一个人在爆炸中幸存,这给他 们的家人带来了巨大的伤痛。] 8.It seems there are________people out of work.Something must be done to create more employment. A.a great many C.a great deal B.a great many of D.a great deal of

答案 A [a great many 后跟可数名词的复数形式; a great deal of 后跟不可数名词; a great deal 可作主语、宾语或状语,但不作定语。a great many 与 of 连用时,其后的名词前应 有限定词;故选 A 项。] 9.It seems there are________people out of work because of economic crisis.Something must be done to create more employment. A.a great many C.a great deal 答案 A B.a great many of D.a great deal of

[句意为:看起来这儿有很多人都因为经济危机而失业了,现在必须采取措

施来增加就业岗位。a great many 与 of 连用时,其后的名词前应有限定词;D 项修饰不 可数名词。] 10.I have offered to paint the house________a week's accommodation. A.in exchange for C.by means of B.with regard to D.in place of

答案 A [句意:我用粉刷房子来换取一周的食宿。in exchange for“以……交换……”; with regard to“关于”;by means of “用,依靠”;in place of“代替”。] 11.They are planning to tear down these apartments and________an office building here. A.put away B.put off C.put up D.put down 答案 C [考查短语辨析。put up 意为“修建”。put away 意为“收好,放起来”;put off 意为“推迟”;put down 意为“放下;写下”。句意为:他们打算把这些公寓拆了盖一栋办 公楼。] 12.Some kinds of birds in winter fly to the south to ________the cold in the north. A.get away from C.break away from B.come up with D.put up with

答案 A [句意: 一些鸟类冬天飞到南方以躲避北方的寒冷。 get away from“离开, 逃脱”; come up with“赶上,提出”;break away from“打破,脱离(政党等)”;put up with“容忍, 忍受”。] 13.—What was the party like? —Wonderful.It is years________I enjoyed myself so much. A.after B.when C.before D.since

答案 D [句意: “聚会怎么样?”“好极了。 从上次玩得那么开心到现在已有好长时间了。 ” 表示“自从……以来已有……(时间)”要用“It be+时间段+since...”句型。] 14.These robots will be designed to look like people to make them more________and easier to sell to the public. A.positive C.active B.attentive D.attractive

答案 D [句意:这些机器人将被设计成人的模样,以便使它们更具吸引力,更容易卖 给大众。positive“乐观的”;attentive“专心的”;active“积极的”;attractive“吸引人的”。] 15.The oil price has________a lot these days because of the war. A.gone back C.gone over B.gone up D.gone out

答案 B [go back“回来”;go up“上升;上涨”;go over“复习”;go out “出去”。根据句 意应选 B 项,表示“由于战争油价上涨。]

II. 完形填空 Since I have been in my new neighborhood, I have had the pleasure of meeting a few of my neighbors.My __1__ idea was to make small fruit baskets and leave them on each of my neighbors' front porches(门廊)the night of Christmas Eve for them to find.I__2__the cards: “Happy Holidays from 5104 Northumberland Road.” I __3__the friendly lady for last, since I was still not exactly sure where she lived.I __4__decided upon a house down about where I met her each morning and felt relatively __5__ that it was hers. This morning I noticed a small __6__ inside the mailbox.It was addressed simply—Resident, 5104 Northumberland Road.I opened the __7__and took out a thankyou card.The __8__said, “Thank you for the lovely fruit basket you __9__on the porch of Richard Kelly.It was very __10__.Richard Kelly passed away half a month ago.He never stopped __11__about how nice it was that someone remembered him in his time of __12__.He really appreciated it.” I was sincerely __13__. I had no idea who Richard Kelly was or that he had been gravely ill.I had left that __14__lady's basket on Mr Kelly's porch by __15__.I wanted to say by mistake, but that would be wrong.I believe that Richard Kelly was __16__ to have that basket.I hate that the lady did not get to __17__ a fruit basket from me, but I believe that __18__she knew what had happened, she would not have had the outcome any other way. I feel blessed to have helped Richard Kelly's last days be more __19__.This just further reinforces (加强)my belief that there are never any __20__ in life. Notes: ①address vt.(在信封或包裹上)写姓名地址 ②appreciate vt. &vi.感激,感谢,鉴赏,欣赏, 赏识 1.A.gift C.visit 2.A.signed 3.A.helped C.thanked 4.A.immediately B.made B.sympathy D.greeting C.wrote B.called D.saved B.finally D.posted

C.honestly 5.A.sure 6.A.basket 7.A.mailbox C.book 8.A.author 9.A.made C.provided 10.A.thoughtful C.valuable 11.A.asking C.wondering B.happy

D.terribly C.sorry D.content D.cheque

B.present C.note

B.window D.envelope B.owner C.card B.left D.designed B.attractive D.practical B.talking D.worrying D.picture

12.A.illness B.trouble C.poverty D.danger 13.A.excited C.moved 14.A.poor B.nice B.interested D.shocked C.sick B.hand D.turn B.meant D.forbidden C.receive B.because D.though B.cheerful D.meaningful B.regrets D.secrets D.buy D.lonely

15.A.accident C.day 16.A.allowed C.advised 17.A.find 18.A.unless C.if 19.A.hopeful C.wonderful 20.A.mistakes C.changes B.hide

【语篇解读】作者来到这个地区后,觉得这里的邻居很不错,决定在圣诞节前夕给每位 邻居偷偷地送一件礼物,让他们有个意外的惊喜。作者不知道一位邻居的确切住址,就把礼 物放在了他们经常见面的地方。 可谁知收到礼物的人却是一个濒临死亡的陌生人, 此人为自

己在弥留之际能收到别人的礼物感激不已。 作者虽没有如愿以偿, 却也明白了一个人生哲理。 1.A 2.A 3.D [根据下文可知作者想给每位邻居送一件礼物。] [作者在卡片上签上了祝福和地址。如选择 C 项,应改为 wrote on the cards。] [由于作者不知道女士的确切地址,所以把她排在了最后。]

4.B [作者经过一番思索,才做出最终决定。] 5.A [根据本句前面的内容可推测作者相对地确定那是她的房子。]

6.C [作者在信箱里发现了一封信。] 7.D [根据本段开头部分中的 inside the mailbox 可知作者打开的是信封。]

8.C [根据上一句后面的 a thankyou card 可判断此项正确。] 9.B [作者只是把篮子放在门廊上让主人自己拿。] 10.A 11.B 12.A 13.D 14.B 15.A [这样做太体贴了。] [他对此事念念不忘,一直谈论。] [上一句提到他已经过世,所以可推断是生病期间。] [根据下一句可知作者感到很震惊。] [与第二段第一句中的 friendly 相呼应。] [by accident 相当于 by chance,意思是“偶然地”。]

16.B [那篮子水果给了一个临终的人极大的心理安慰,所以作者相信那个篮子“本应”送给 Richard Kelly。] 17.C 18.C 19.B [作者本想把那篮子水果送给那位女士,可她没有收到。] [作者相信如果她知道了所发生的事情,也会是同样的结果。] [第三段最后提到 Richard Kelly 一直念念不忘别人的好意。由此可推测他度过了临

终前的“快乐”时光。] 20.A [作者通过上述事情认识到人生没有“失误”,有时会有出人意料的结果。]

III. 阅读理解 A Q:My neighbor's back garden is an overgrown jungle for a few months and I believe I've got rats under my shed as a result.I have been troubled by such a bad scene for a long time.Can I make my neighbor manage her back garden? A:Firstly, you will need to contact a pest control company to deal with the rat problem,

which could be a danger to you and your family.The pest control company will produce a report detailing the issue and give an opinion as to whether your neighbor's overgrown garden has caused the rats to run in all directions. If that is the case, then you should get in contact with your neighbor in an attempt to resolve the issue.You should discuss your concerns with all your heart with your neighbor and advise her of the situation and of the findings of the pest control company. You do not advise whether the house is rented out or perhaps your neighbor is elderly without the ability to deal with the problem personally.If your neighbor is uncooperative, then I would advise you undertake the following action. Get in contact with your local authority or the Department of Environment, Community and Local Government and report your concerns, particularly the pest issue immediately.You could also contact the HSE, more especially if children use the garden and are likely to come in contact with rat droppings etc, which can be dangerous to them.If the above is not successful, you should inform your lawyer and take advice.You should also document your conversations with your neighbor. If your house is for sale, ask your agent to prepare a report outlining the effect of the next door garden on value, but also outlining the effect on marketability and the negative impact on viewings. Notes: ①uncooperative adj. 不愿合作的,不愿配合的 ③marketability n.可销售性 1.Which of the following is the BEST title for the passage? A.Can I Make My Neighbor Get Her Garden in Order? B.Should I Manage My Neighbor's Garden? C.Why Does My Neighbor Dislike Gardening? D.What on earth Does My Neighbor Do Every Day? 2.What made the first person ask advice? A.The badlyorganized plants in the garden. B.The overgrown garden caused rat problem in his shed. C.Being visited by the unexpected guests. ②authority n .权力,职权,官方,当局

D.His shed being blocked seriously. 3.What does the pest control company perform? A.They help tidy up the neighbor's back garden. B.They only produce a report about rats. C.They perform a duty to deal with rats. D.They provide evidence as to pests for anyone. 4.If the guess is TRUE, the asker________. A.should have an argument with his neighbor B.should kill off the mice at first C.should move away to a new place D.should have a talk with her calmly 5.To document the conversations means________. A.to warn his neighbor immediately B.to bring evidence before a court C.to make fun of the lazy neighbor D.to prove the house of very little value 【语篇解读】因为邻居家的花园杂草丛生,使得自己家中发生鼠患。咨询者就这个问题 向有关人士征求建议。 1.A [主旨大意题。根据文章第一段的 Question 部分,可知问话人谈到邻居杂乱的花园,

以至于酿成鼠患,回答问题的人在解释如何应对这种局面,由此可知选项 A 正确。] 2.B [细节理解题。根据文章第一段的 I believe I've got rats under my shed as a result 可知, 征求建议的原因是他怀疑邻居家杂乱的花园导致鼠患,威胁他们家人的安全,由此可知 选项 B 正确。] 3.C [细节理解题。根据文章第二段的第一句可知,专家建议他联系一个虫害控制公司解

决老鼠的问题,由此可知选项 C 正确。] 4. D [细节理解题。 根据文章第三段内容可知, 专家建议你心平气和地与这位邻居谈一谈,

告诉她虫害控制公司给出的结果,由此可知选项 D 正确。] 5. B [推理判断题。 根据第五段的 If the above is not successful, you should inform your lawyer

and take advice 可知,此时专家建议向律师求助,走法律程序,因此记录和邻居的谈话则 是为上法庭提供证据,故选项 B 正确。]

B As students enter the school building,they are easy targets of peer pressure.Students may become involved in activities that are dangerous to themselves,or others, due to peer pressure. Drugs,including alcohol,are a major part of peer pressure.A research institute reports that about 30 percent of the teenagers are offered drugs in middle and high schools.The majority of teens consume their first drink of alcohol at the age of 13.The National Household Survey on drug use and health from the Department of Health and Human Services informs the public that 74.3 percent of the high school students have tried alcohol.A large percentage of those who drink alcohol are also smokers.The American Lung Association points out that about 3.1 million adolescents are smokers in the US.Almost 25 percent of teens between 17 and 18 are regular smokers. Peer pressure can affect the behavior,clothing choice,music and movie choice and even the personality.Academics can also be affected by peer influence.People can be affected by these factors and remain completely unaware of the changes in their lifestyle,but some people do realize when they are being pressured.Just by simply spending time with others,a person can become more like them. “If you are being pressured to do things that you know are wrong, ” Sheats, a senior, said, “you should get out of that situation and tell a trusted adult.” For people to avoid becoming a victim of peer pressure,they must make their own decisions.Judgment of a situation based on one’s morals is very important in peer pressure situations.“People, ” Sheats added, “should follow their own hearts.” 6.The passage is mainly about________. A.peer influence C.academic pressure B.teenagers’ lifestyles D.moral judgment

7.According to the second paragraph,________. A.teen smokers are more than teen alcoholics B.almost a quarter of teens are regular smokers C.most teens begin to try alcohol at the age of 13 D.about 30% of teenagers try drugs in middle school 8.It can be inferred from the passage that________. A.no one knows they are being influenced by their friends B.teenagers tend to spend more time with their friends C.people are more easily influenced by those around them D.peer pressure affects people’s behavior rather than academics 9.Sheats suggests when being pressured to do something awful,we teens should________.

A.ask our peers for help B.keep it a secret from our parents C.accept our peers’ decisions D.make decisions on our own morals 【语篇解读】 来自同辈的压力很容易影响在校的学生,让他们随波逐流,做出不应该 做的事情。鉴于此,青少年应该有自己的道德观,而不是盲目跟从。 6.A [主旨大意题。文章第一段开门见山地点明了本文的主题,再结合第三段中的内容可

知,本文主要是谈论“同辈的影响”,故选 A。] 7.C [细节理解题。根据本段的第三句“The majority of teens consume their first drink of alcohol at the age of 13.”可知,大部分青少年在 13 岁时开始尝试饮酒。] 8.C [推理判断题。根据第三段的最后一句可推知,人们更容易受周围人的影响。] 9.D [细节理解题。根据最后一段的最后两句可知,Sheats 建议青少年应该凭自己的道德

作决定,其余三项均不恰当。]


更多相关文档:

必修1 Module 4 A Social Survey—My Neighbourhood

必修1 Module 4 A Social Survey—My Neighbourhood_英语_高中教育_教育专区。Module 4 I.单项填空 A Social Survey—My Neighbourhood 1.—I want to make a ...

外研版必修一Module 4 A social Survey---- My neighbourhood导学案1

外研版必修一Module 4 A social Survey--- My neighbourhood导学案1_英语_高中教育_教育专区。外研版必修一Module 4 A social Survey--- My neighbourhood(导学...

高一外研必修一Module 4 A Social Survey-My Neighbourhood试题

高一外研必修一Module 4 A Social Survey-My Neighbourhood试题_高一英语_英语_高中教育_教育专区。高一外研版必修 1 Module 4 试题 II. 单项选择题( 每小题 1...

2012届高考总复习跟踪测评外研版:必修1 Module4《A Social Survey-My Neighbourhood》

2012届高考总复习跟踪测评外研版:必修1 Module4A Social Survey-My Neighbourhood》_从业资格考试_资格考试/认证_教育专区。2012 届高考总复习跟踪测评外研版:必修...

必修一Module 4 A Social Survey—My Neighbourhood

118页 1财富值如要投诉违规内容,请到百度文库投诉中心;如要提出功能问题或意见建议...必修一Module 4 A Social Survey—My Neighbourhood 隐藏>> 【链接训练】 I ...

Module4《A Social Survey-My Neighbourhood》单元强化训练必修1

Module4A Social Survey-My Neighbourhood》单元强化训练必修1_数学_高中教育_...A.hadn't made B.wouldn't make C.don't make D.haven't made 【解析...

2012届高考英语顶尖学案:外研版 必修1 ModuLe4《A Social Survey—My Neighbourhood》

2012届高考英语顶尖学案:外研版 必修1 ModuLe4A Social Survey—My Neighbourhood》_从业资格考试_资格考试/认证_教育专区。2012 届高考英语顶尖学案:外研版 ...

2015届高考英语一轮总复习配套活页练习:必修一 Module 4 A Social Survey—My Neighbourhood

2015届高考英语一轮总复习配套活页练习:必修一 Module 4 A Social Survey—My Neighbourhood_高中教育_教育专区。Module 4 A Social Survey—My Neighbourhood Ⅰ.单...

高中英语 Module4《A Social Survey—My Neighbourhood》Grammar教案1 外研版必修1

高中英语 Module4A Social Survey—My Neighbourhood》Grammar教案1 外研版必修1_初一政史地_政史地_初中教育_教育专区。有效,简洁Module...
更多相关标签:
外研版必修五module5 | 外研社必修一module3 | 外研版必修一module1 | 外研社必修一module6 | 外研版必修一 module3 | 外研社必修一module4 | 外研社必修一module1 | 外研版必修一module6 |
网站地图

文档资料共享网 nexoncn.com copyright ©right 2010-2020。
文档资料共享网内容来自网络,如有侵犯请联系客服。email:zhit325@126.com