当前位置:首页 >> 高中教育 >> 安徽省“江淮十校”2015届高三11月联考英语试题

安徽省“江淮十校”2015届高三11月联考英语试题


江淮十校 2015 届高三 11 月联考英语试题 第I卷 【试卷综评】本试卷以新课标为指导,单项选择题目知识覆盖面广、考查知识点灵活。完形 填空,旨在考查学生的基础知识应用情况。阅读理解选材具有时代性,紧密联系生活实际, 选项设计灵活合理,注重考查学生的阅读理解能力。书面表达广场舞影响人们的生活为题, 考查学生的英语实际运用能力。总之,本次月考考试试卷难度适中,是一份质量较高的试

卷。 第一部分:听力(共两节,满分 30 分) 第一节(共 5 小题;每小题 1.5 分,满分 7.5 分) 听下面 5 段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项, 并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有 10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一 小题。每段对话仅读一遍。 1. How many marks did John get on the TOFEL test? A. 537. B. 605 C.650 2. Where are the two speakers probably talking? A. At a police station. B. At an electrical shop. C. At a factory that produces refrigerators. 3. What does the woman think of her piano lessons? A. They are too expensive. B. They are very rewarding. C. They are too easy. 4. What are the two speakers talking about? A. Past experience. B. Family members. C. Traveling abroad. 5. How many people died in the accident? A. Three. B. Two. C. None. 第二节(共 15 小题;每小题 1.5 分,满分 22.5 分) 听下面 5 段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中 选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你有时间阅读各个小题,每 小题 5 秒钟;听完后,各小题给出 5 秒钟的作答时间,每段对话或独白读两遍。 听第 6 段材料,回答 6 至 8 题。 6. Who watched football game last night? A. The man. B. The woman. C. The man’s wife. 7. Who saw the complete film? A. The man. B. The man’s wife. C. Nobody. 8. Who read a book last night? A. The man. B. The woman. C. The man’s wife. 听第 7 段材料,回答 9 至 11 题。 9. Where is the man going to travel? A. New York and Beijing. B. Beijing. C. New York. 10. How much will the man probably pay for the round trip tickets? A. At most $934.

B. At least $934. C. About $467. 11. Which two flights are the man going to take for his round trip? A. Flight 220 and Flight 476. B. Flight 476 and Flight 414. C. Flight 220 and Flight 414 听第 8 段材料,回答 12 至 14 题。 12. What ’s the trouble with the man? A. He can’t see clearly. B. He can’t hear clearly. C. He can’t sleep at night. 13. How long has the man been like this? A. For about a day. B. For about a month. C. For about a week. 14. What does the woman advise the man to do? A. Stay in bed for at least one week. B. Stop working too hard and have some rest. C. Stop reading and exercise. 听第 9 段材料,回答 15 至 17 题。 15. What does the man suggest doing? A. Leaving work early. B. Watching a late show. C. Having dinner before the movie. 16. What will the speakers watch? A. A thriller. B. A comedy. C. A science-fiction movie. 17. When does the movie the speakers decide to watch start? A. At 6:00. B. At 6:30. C. At 7:00. 听第 10 段材料,回答 18 至 20 题。 18. Where did the attack happen? A. In the Red Cross. B. In a shopping center. C. In a big hospital. 19. How many people were found dead? A. About 60. B. About 130. C. Over 70 20. What is the country like after the attack A. In unity. B. In panic. C. In division. 第二部分:英语知识运用(共两节,满分 45 分) 第一节 单项填空(共 15 小题;每小题 1 分,满分 15 分) 从 A、B、C、D 四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。 21.【题文】—What do you think of the lecture given yesterday afternoon? —It was ____ interesting. How I wish the lecturer had spent more time preparing! A. not a little B. anything but C. quite a few D. nothing but 【答案】 【知识点】A5 副词

【答案解析】B。解析:A 很多,不是一点,=much;B 绝不是;C 很多=many;D 仅仅=only。 根据句意选 B。 【技巧点拨】熟记这类短语的各种用法,别无他法。 22. 【题文】How I ____ another seven-day holiday, for I’m still so tired! A. hope there to be B. dream of there being C. dream there to be D. look forward to have 【答案】 【知识点】 A9 非谓语动词 【答案解析】B。解析:我多么想再有一个七天的假期,因为我仍然如此疲劳。dream of/about sth 梦想,of 为介词,后跟 v-ing 形式作宾语。look forward to 后跟 v-ing 形式作宾语,hope 后 不跟不定式的复合结构。故选 B。 【技巧点拨】熟记非谓语动词的各种用法,别无他法。 【典型总结】 There be 结构的非谓语动词形式 ① I expect there to be no argument about this. (不定式短语作动词 expect 的宾语)我期望关 于这件事不要争了。 ②I should prefer there to be no discussion of my private affairs.(不定式短 语作动词 prefer 的宾语) 我宁愿不要讨论我的私事。③ I don’t want there to be any doubt about this. (不定式短语作动词 want 的宾语)我不希望对此有任何怀疑。 ④Would you like there to be a meeting to discuss the problem? (不定式短语作动词 like 的宾语)你想要开会讨论这个问 题吗? ⑤If you don’t mind there being so much noise around, you are quite welcome to stay. (动 名词短语作动词 mind 的宾语) 你如果不介意周围这么大噪音的话, 欢迎你留下。 ⑥What’s the chance of there being an election this year? (动名词短语作介词 of 的宾语)今年举行选举的可 能性有多大? ⑦There being nothing else to do, we went home.(现在分词短语作原因状语)因 为没事其他事可做,我们就回家了。 ⑧ They closed the door, there being no customers. (现 在分词短语作原因状语) 他们的店关门了,因为没有顾客。 23. 【题文】Working hard is not a _______ of great success, but it is among the essential requirements. A. mark B. guarantee C. key D. signal 【答案】 【知识点】A1 名词 【答案解析】B。解析:句意:努力工作不是成功的保证,但它是成功的必要条件之一。A 分 数,记号;B 保证;C 钥匙,关键;D 信号。根据题意选 B。 24. 【 题 文 】 In the Asian Games in South Korea, the Chinese team won _______ gold medals as Japan. A. more than 3 times as many B. 3 times more than as C. as many more than 3 times D. as more than 3 times 【答案】 【知识点】A4 形容词 【答案解析】A。解析:句意:在韩国的亚运会上中国队赢得的金牌是日本队赢得金牌三倍多。 根据英语中的倍数表达法句型结构:A+ be + 倍数 + as + 形容词 + as + B 判断选 A。 【技巧点拨】熟记英语倍数表达法句型,别无他法。 【典型总结】 英语倍数表达法 (1)倍数+ as...as 倍数+as...as(意为“A 是 B 的几倍”,多用于对客观事物的比较。) Asia is four times as large as Europe.亚洲有欧洲的四倍大。 This dictionary is twice as heavy as that one.这本字典有那本字典的两倍重。 (2)倍数+比较级形式+than 倍数+(形容词/副词)比较级形式+than,意为“增加(多)几倍”。

This type of car uses three times more petrol than that type does.这种汽车比那种汽车的耗油多 三倍。 The house is twice larger than that one.这间房子比那间大两倍。 (3)倍数+ the size of 倍数+ the size/length/depth of ...意为”是…几倍大/长/深”。 The earth is 49 times the size of the moon.地球的大小是月球的四十九倍。 Shanghai is ten times the size of our hometown.上海有我们家乡的十倍大。 (4)倍数+ that of 倍数+ that of ...多用于生产、产量等方面的比较。 Their grain output is now 3.5 times that of 1980.他们的粮食产量是 1980 年的 3.5 倍。 25.【题文】We should move on bravely on our life journey ______ difficulty we meet with. A. though B. unless C. however D. whatever 【答案】 【知识点】A14 状语从句连词 whatever 的用法 【答案解析】D。解析:句意:在人生的旅程中不管遇到什么样的困难我们都要勇敢继续前行。 A 虽然;B 如果不,除非;C 无论如何,后跟形容词或副词引导状语从句;D 不管什么,后可 跟名词引导让步状语从句,difficulty 是名词。故选 D。 【技巧点拨】熟记连词含义,别无他法。 26. 【题文】Food is easy to _______ on hot summer days so it should be cooled or frozen. A. break away B. put away C. go off D. give off 【答案】 【知识点】A8 动词短语 【答案解析】C。解析:句意:食物在夏天容易变质,因此应该被冷冻或冷藏。A 脱离,放弃, 逃跑;B 放置,放在一边;C 离开,进行,变质,睡去;D 发出。故选 C。 【技巧点拨】熟记动词短语含义,别无他法。 27. 【题文】—Could I smoke here? —I’m afraid smoking is not allowed here. If you _______, go to the smoking room, please. A. could B. must C. would D. might 【答案】 【知识点】A10 情态动词与虚拟语气 【答案解析】B。解析:句意:--我能在这里抽烟吗?--恐怕抽烟在这里是不允许的。如果您必 须抽烟请到吸烟室。A 能够;B 必须;C 愿意;D 可能。故选 B。 【技巧点拨】熟记情态动词基本含义。 28. 【题文】When word came _______ Zhang Bichen became the winner of the “Voice of China 2014”, her fans, greatly excited, stood up cheering for her. A. that B. what C. which D. where 【答案】 【知识点】A13 名词性从句的同位语从句引导词 that 【答案解析】A。解析:句意:当消息传来,张碧晨获得 2014 年中国好声音的冠军,她的粉 丝非常激动,站起来为她祝贺。空后的从句主要说明 word 消息的内容,故是同位语从句,从 句中不缺少主语、宾语和地点状语,that 引导同位语从句无任何意义,仅起引导作用。故选 A。 【典型总结】 that 引导的从句 that 可以引导名词性从句、定语从句,用法比较复杂,其具体用法如下: 1)that 引导名词性 从句时(即主语、宾语、表语、同位语从句) ,在从句中无具体含义,只起连接作用,而且在 从句中也不作任何句子成分。它所引导的从句的句子结构和意义是完整的,而且从句一般是 陈述一个事实。 例如: ①That she was able to come made us very happy. 她能来使我们很高兴。 ②The news that our team has won the match is true. 我们队赢了这场比赛的消息是真的。 ③The reason he didn't come was that he was ill.他没来的原因是他病了。 2)当 that 引导的主语从句

或宾语从句太长时, 常用 it 作形式主语或宾语而把 that 从句放在后面。 如: ①It is well—known that the earth is round.众所周知,地球是圆的。 ②We find it necessary that we practise spoken English every day.我们发现每天练习英语口语很有必要。 3)that 引导的主语从句,表语从句 以及同位语中,that 不能省略。that 引导的宾语从句,一般可以省去 that,但在下面情况中不 能省略。①在 suggest, order 等表示命令、请求、建议等动词后的宾语从句中,不能省。 ②由 and 或 but 所连接的两个引导的宾语从句时, 第一个从句中的 that 可以省, 第二个从句中的 that 不能省。 ③that 引导的宾语从句,如果从句中还有其他状语从句,引导宾语从句的 that 不能 省略。 Tell him that if he is at home, I’ll call to see him. 29. 【题文】There are more than 740 million Chinese _______ to second-hand smoking in public places now. A. are being exposed B. exposed C. to expose D. having been exposed 【答案】 【知识点】A9 非谓语动词 【答案解析】B。解析:句意:在有 7.4 亿多中国人在公众场合暴露在二手烟的环境中。根据 “There be + 名词 + 过去分词” “有??被??”句型,Chinese 是 expose 的动作承受者。故 选 B。 30. 【题文】With so many good friends together with you, you must have been happy during the past National Golden Week, _____? A. haven’t you B. didn't you C. weren’t you D. mustn’t you 【答案】 【知识点】A16 特殊句式 【答案解析】C。解析:句意:有如此多的好朋友和你在一起,你十一黄金周期间一定过地很 快乐吧。 “must + have + 过去分词”表示对过去事实的肯定推测,当前一分句有过去的时间状 语时,反意疑问句与一般过去时一样对待,故选 C。 【技巧点拨】熟记 must 表推测的用法,别无他法。 31. 【题文】—I have done well in the exam because of no careless mistakes. —Congratulations! Students can never be _______ careful in exams. A. so B. very C. too D. enough 【答案】 【知识点】A5 副词 【答案解析】C。解析:A 如此;B 很,非常;C 太;D 足够,作副词放在形容词或副词之后。 never 与 enough 连用,表示“再??也不为过” 。故选 C。 26-30CBABC 31-35CBCDA 32. 【题文】 A kind passenger paid for my ticket, without which I _______ the last train. A. couldn’t catch B. couldn’t have caught C. didn’t catch D. hadn’t caught 【答案】 【知识点】A10 情态动词与虚拟语气 【答案解析】B。解析:句意:一个好心的乘客为我付了车票,没有他的帮助,我一定赶不上 最后一班火车了。 “couldn’t have + 过去分词”表示对过去事实的否定推测,故选 D。 33. 【题文】Lacking _______ evidence, the police couldn’t arrest the man. A. ordinary B. potential C. solid D. common 【答案】 【知识点】A4 形容词 【答案解析】C。解析:A 普通、平凡的;B 潜在的;C 固体的;D 常见的。solid evidence 实 证,确凿的证据。根据题意选 C。 34. 【题文】—Will you go to Mary ’s wedding party tonight? —I’m afraid not. I _______ my brother ’s. A. will attend B. have attended C. am attending D. will be attending

【答案】 【知识点】A11 动词的时态与语态 【答案解析】D。解析:—今晚,你将去参加玛丽的婚礼晚会吗?—我恐怕不能。那时我将正 在参加都弟弟的。 表示将来某事时间点或时间段正在进行的动作或状态用将来进行时, 故选 D。 35.【题文】 —What about 100 yuan? That’s my final offer. —_______ I sell it to you just at the cost price this time for your future visit to my shop. A. You win. B. What for? C. No comment. D. Out of the question. 【答案】 【知识点】A17 情景交际 【答案解析】A。解析:A 你赢了;B 为什么;C 无可奉告;D 不可能; 根本谈不上。根据空 后的答语判断选 A。 第二节 完形填空(共 20 小题; 每小题 1.5 分,满分 30 分) 阅读下面短文,从短文后所给各题的四个选项(A、B、C 和 D)中,选出可以填入空白处的最佳 选项,并在答题卡上将该项涂黑。 【题文】Time spent together with family members is always a reminder of happiness. Never will I forget the days with my grandparents. Meals in their dining room, where stood a grandfather clock, were a 36 for four generations to become one. The 37 was always spread with delicious food containing 38 as the main ingredient. That grandfather clock always stood like a family friend, 39 our happiness. The clock began to 40 me in my childhood. I watched and listened to it during meals, 41 how, at different times of the day, that clock would 42 with a wonderful sound. Year after year, the clock struck a part of my 43 , a part of my heart. More wonderful was what my grandfather did each day. He 44 wound that clock with a special and magic key, which 45 the clock ticking and striking. He never let that clock wind down and 46 . When we grandkids got a little older, he 47 us how to wind it. To our great sorrow, my grandfather passed away suddenly one night. Several days after his death, I entered the dining room, with tears flowing 48 . The clock stood desertedly 49 , seeming smaller. I couldn’t 50 to look at it. Years later, my grandmother gave me the key. Entering the old quiet house one morning, I opened the clock door with my shaking hand. Then 51 and reverently (虔诚地) , I entered the key and wound the clock. It sprang to 52 . Tick – tock, tick – tock, life was 53 into the dining room and into my 54 . With the hands moving, my grandfather seemed to live again. How beautiful the feeling was! Dear friends, let’s 55 the beautiful time being spent together with our family members! 36.A.party B.time C.place D.occasion 37.A.room B.clock C.table D.key 38.A.thrill B.surprise C.care D.love 39.A.sharing B.meeting C.ignoring D.responding 40.A.excite B.encourage C.interest D.inspire 41.A.questioning B.remembering C.doubting D.wondering 42.A.strike B.hit C.beat D.tap 43.A.comments B.opinions C.memories D.brains 44.A.strangely B.carefully C.eagerly D.usually 45.A.got B.kept C.made D.let 46.A. break B.fall C.stop D.move

47.A.showed B.provided C.demanded D.said 48.A.joyfully B.gently C.difficultly D.freely 49.A.ticking B.moving C.noisy D.quiet 50.A.help B.bear C.enjoy D.resist 51.A.slowly B.quickly C.violently D.naturally 52.A.feeling B.feet C.sense D.life 53.A.breathed B.blown C.taken D.appeared 54.A.study B.bedroom C.heart D.head 55.A.use B.treasure C.find D.search 【答案】 【知识点】B2 夹叙夹议文 【文章综述】本文是以夹叙夹议文,主要是家人的聚会,由钟表想起自己的祖父,提醒人们 珍惜时间。 【答案解析】 36.B 根据该句的主语是 meals,空后是四代人称为一代的“时间” 。A 晚会;B 时间;C 地 方;D 场合。故选 B。 37.C 名词辨析。A 空间,房间;B 钟表;C 餐桌;D 钥匙。根据空后的 delicious food 判断应 该是餐桌上,故选 C。 38.D 名词辨析。A 恐惧;B 吃惊;C 关心;D 爱。一家人聚餐享受着爱的温馨,故选 D。 39.A 此处是拟人的写法,说爷爷的钟表分享我们的幸福,A 分享;B 遇见;C 忽视;D 反应。 故选 A。 40.C 根据句意:钟表激起了我回想童年时代的兴趣。A 使??感到兴奋;B 鼓励;C 使?? 感兴趣;D 激励。根据题意选 C。 41.D 动词辨析。此处作者回想自己小时候就餐时的疑惑,想知道。A 质问;B 记得;C 怀 疑;D 疑惑,想知道。根据句意选 D。 42.A 动词辨析。指钟表的敲打用 strike,也可根据下文的 struck 判断。故选 A。 43.C 句意:一年又一年,钟表让我想起了我记忆的一部分。A 评论;B 意见;C 记忆;D 大 脑。故选 C。 44.B A 奇怪地;B 细心地、认真地;C 渴望地;D 通常地,根据句意:他细心地给钟表上 弦,应选 B。 45.B A 得到,使;B 保持;C 停止;D 让。根据句意:??,它让钟表一直工作,应选 B。 46.C 句意:他从不让钟表越走越慢或者停下不走。A 打破;B 落下;C 停止;D 移动,搬家。 根据句意选 C。 47.A A 显示,展现;B 提供;C 要求;D 说。句意:当我们这些孙辈们长大一些时,他会展 示给我们看如何上弦。show sb how to do sth 展示给某人看如何做某事。故选 A。 48.D A 高兴地;B 温柔地;C 困难地;D 自由地。根据空前祖父去世了,应是眼泪肆意流淌, 故判断选 D。 49.B A 闪烁的;B 运动的;C 噪音的;D 安静的。根据句意:钟表仍然在那里工作(移动) 着,故选 B。 50.B couldn’t bear 忍不住。作者已经养成了看表的习惯,此处是作者忍不住去看钟表。 A 帮助;B 承受;C 喜欢,享受;D 抵制。根据题意选 B。 51.A 根据空后的虔诚地判断选 A。A 慢慢地;B 快速地;C 暴力地;D 自然地。 52.D A 感情;B 脚;C 感觉;D 生活。根据句意选 D。 53.A A 呼吸;B 吹;C 带走;D 出现。根据前文的 tick、tock 判断选 A。 54.C 句意:生活洗尽了我们的餐厅,进入了我的心底。A 学习;B 卧室;C 心脏;D 头。故

选 C。 55.B A 使用;B 珍惜;C 发现;D 搜索。通读全文,应是提醒人们珍惜时间,根据句意选 B。 第三部分:阅读理解(共 20 小题; 每小题 2 分,满分 40 分) 阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C 和 D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该 项涂黑。 A 【题文】China may be the world’s largest market for e-bikes, but Europe is fast catching up. The EU’s official statistics agency says the figure reached the one million e-bike mark two years ago, and sales have sharply increased since then. When working errands (差事) around Berlin, Lutz, who usually works with horses, uses the company’s new e-bike that charges easily and has a range of 140 kilometers. “We found there was no parking spot problem or other worries. And on top of all this, we don’t pollute the environment. Petrol is also saved,” said Lutz Baddack, owner of Reitsport Baddack. Unlike many other parts of the world, the EU does not require registration (登记) for e-bikes. Nearly half a million are expected to be sold in Germany this year, in all shapes and sizes. It’s not just bike fans buying them. People who usually drive cars also use them occasionally,” said Stefan Gelbhaar. Dealers say the elderly are also big customers. Sales of ordinary bicycles fell in Germany last year, but sales of e-bikes rose by eight percent. Sales figures are expected to keep rising. “In five years we will have the market share of 20 percent, maybe more,” said Marcus Kendler, owner of E-Motion. In the hillier parts, that figure has already been beyond it. The sales of e-bikes in Germany have been much larger than those in any other country in Europe. But other countries are fast catching up. In Europe, with the various brands at the market and falling prices, e-bikes are here to stay and not just a repeated trend. 56.In Germany the sales of e-bikes _________. A. have been the biggest in Europe B. have been larger than in China C. reached one million two years ago D. have taken up 20% of the market 57.Which of the following is NOT the benefit of using e-bikes? A. The users needn’t worry about parking spots. B. It’s environmentally friendly and saves petrol. C. The users are not required to register worldwide. D. It charges easily and runs far without charging. 58.From the passage we know that e-bikes are preferred by those _________. A. who work with horses B. who usually drive cars C. who are out on business D. who live in the hillier parts 59.It can be inferred from the passage that _________. A. the popularity of e-bikes in Europe will be lasting B. in Europe there are various brands of e-bikes on sale C. e-bikes will replace ordinary bicycles in only five years

D. Europe will become the world’s largest market of e-bikes 56-59ACDA 【答案】 【知识点】C3 新闻报道类 【文章综述】本文主要讲述了 e-bike 在欧洲越来越受欢迎,特别是在德国,还介绍了 e-bike 的种种优点,并强调它未来交通的主要趋势之一。 【答案解析】 56. A。解析:细节题,根据文章最后一段 The sales of e-bikes in Germany have been much larger than those in any other country in Europe 可知选 A。 57. C。解析:细节题,根据第二段 We found there was no parking spot problem or other worries. And on top of all this, we don’t pollute the environment. Petrol is also saved 可排除 A、B、D,故选 C。 58. D。解析:细节题。根据倒数第二段 In the hillier parts, that figure has already been beyond it 可知选 D。 59. A。解析:推断题。通读全文,并根据文章的最后一段最后一句话判断选 A。 B 【题文】July 21st. 2007 was a typical English summer’s day—it rained for 24 hours! As usual, I rushed home from work at midday to check on the house. Nothing was amiss. By the time I left work at 5p.m., however, the road into our village was flooded. Our house had never been flooded but, as I opened the front door, a wave of waters greeted me. Thank God! The kids weren’t with me, because the house was 5 feet deep in water. We lost everything downstairs. And the plaster had to be torn off the wall’s ceilings pulled down. At first we tried to push on through. We didn’t want to move the children out of home. So we camped upstairs. We put a sheet of plastic across the floor to protect us from the damp. But after three months, we felt very sick, so we move to a wooden house in a park. The house was small, but at first we were all just delighted to be in a new place. Unfortunately, things took longer than expected and we were there for 10 months. The life there was inconvenient. What surprised me most was how much I missed being part of a community(社区). We had lived in a friendly village with good neighbors, and I’d never thought how much I’d miss that. Although our situation was very bad, it’s difficult to feel too sorry for yourself when you look at what’s happening elsewhere. I watched a news report about floods in Northern India and thought. “We didn’t have a straw hut (茅草房) that was for Christmas. But I can’t wait—I’m going to throw a party for our friends in the village to say thanks for their support. This year, I won’t need any gifts—living away from home for months has made me realize how little we actually need or miss all our possessions. Although we are replacing things, there’s really no rush—we have our home back. And that’s the main thing. 60. What does the underlined word “amiss” in the first paragraph mean? A. Found. B. Missing. C. Right. D. Wrong. 61. It can be inferred from the text that the author _________. A. cared much about her children B. was sick of staying upstairs alone C. could not stand living in a wooden house D. did not deal well with her family affairs during the flood 62. Why does the author say that they were lucky in the third paragraph? A. Because her situation was not serious.

B. Because some others suffered even more. C. Because she had ever been to Northern India. D. Because very few other places were also flooded. 63. What does the author mainly want to express by telling her story? A. She realized she needed no more possession. B. She valued human feelings more than before. C. She found Christmas gifts no longer badly needed. D. She thought her own home was the most important of all. 【答案】 【知识点】C2 故事类 【文章综述】本文主要讲述作者家人遇到水灾时得到社区人们的帮助而渡过难关,告诉人们 无论何时都要具有一颗感恩的心。 【答案解析】 60. D。解析:词义题,根据语境可知作者回家去查看证实一切都正常。由于主语是 nothing 所 以该题的正确答案为 D.。 61. A。解析:推断题。有下面的句子可以得出该题的答案。Thank God the kids weren’t with me, because the house was 5 feet deep in water. We lost everything downstairs. We didn’t want to move the children out of home, so we camped upstairs 可知选 A。 62. B。解析:推断题。 作者提到 I watched a news report about floods in Northern India and thought , “We didn’t have a straw hut (茅草房) that was swept away , and our house is still sanding . We’re lucky .”所以该题的正确答案为 D。 63. B。解析:概括题。作者提到在小木屋中生活一段时间后很怀念原来的邻居和社区,以及 最后一段话中还讲到要举行舞会来感激朋友们对自己的帮助等事实可以确定答案为 B。 C 【题文】My Left Foot (1989) Imagine being a prisoner of your own body, unable to make any movements except to move your left foot. The main character in My Left Foot,based on the real story of cerebral palsy (大脑性麻痹) sufferer Christy Brown,can barely move his mouth to speak, but by controlling his left foot, he’s able to express himself as an artist and poet. For his moving performance of Brown, Daniel Lewis won his first Academy Award for best actor. Shine (1996) Do you have a talent you’re afraid to share with the world? David Helfgott seemed meant from childhood to be “one of the truly great pianists,” but the pressures of performing (and pleasing his father) resulted in a complete breakdown. Ten years in a mental institution didn’t weaken Helfgott’s musical gift: When he was rediscovered, he was playing concertos in a bar. Shine received seven Oscar nominations (提名), and Geoffrey Rush won best actor for his performance of Helfgott.

Life Is Beautiful (1997) Nothing’s more powerful than the love between a parent and a child. In this heartbreaking Italian film, a father (Roberto Benigni) makes an unbelievable sacrifice for his 4-year-old son: trapped in a Nazi concentration camp in 1945, the Jewish man convinces his boy that they are playing a complicated game. He manages to spare him the horror of the terrible war, and even in his final moments of life, keeps his son smiling and hopeful. Benigni won the best actor Oscar. Stand and Deliver (1988) Few people can inspire us more than a good teacher. Jaime Escalante (Edward James Olmos got Oscar nomination for best actor) is a great one. Employed at a high school where kids are expected to fail, Escalante challenges his math students to struggle for better things, like getting good grades in the AP exam. Despite the obstacles in their lives, the classmates accomplish their goals, thanks to Mr. Escalante’s support. The real Jaime Escalanteis, the Best Teacher in America, says that Stand and Deliver is “90% truth, 10% drama.” 64. The underlined part in the passage means _________. A. The main character in My Left Foot is a prisoner B. The main character in My Left Foot is trapped by others C. The main character in My Left Foot is a disabled person D. The main character in My Left Foot can’t control his whole body 65. If you want to watch a movie about wars, which may be one of your choices? A. My Left Foot. B. Shine. C. Life Is Beautiful. D. Stand and Deliver. 66.Jaime Escalante has a talent for _________. A. teaching B. drawing and writing C. making stories D. playing the piano 67. What do the four movies have in common? A. They are all based on real stories. B. They are all inspiring stories that make a difference. C. The main characters all won Academy Award for Best Actor. D. The main characters are all sick to some degree but succeed. 【答案】 【知识点】C4 广告应用类 【文章综述】本文主要介绍四部影片,介绍了它们主要内容和倡导的主题以及它们的积极意 义还在于能够唤醒人们对爱、成功等的渴望。 【答案解析】 64. C。 解析: 细节题, 根据文中 My Left Foot (1989)中的 The main character in My Left Foot, based on the real story of cerebral palsy (大脑性麻痹) sufferer 可知选 C。 65. C。解析:细节题,根据 Life Is Beautiful 部分的 He manages to spare him the horror of the terrible war, and even in his final moments of life, keeps his son smiling and hopeful 可知选 C。 66. A。 解析: 细节题。 根据 Farmland Museum and Denny Abbey 部分的 Few people can inspire us more than a good teacher. Jaime Escalante (Edward James Olmos got Oscar nomination for best actor) is a great one 可知可知他有教学的天赋,故选 A。 67. B。解析:总结题。通读全文可知这部电影都是励志成功的影片,故选 B。

D 【题文】Holidaymakers who are bored with baking beaches and overheated hotel rooms head for a big igloo. Swedish businessman Nile Bergqvist is delighted with his new hotel, the world’s first igloo hotel. Built in a small town in Lapland, it has been attracting lots of visitors, but soon the fun will be over. In two weeks’ time Bergqvist’s ice creation(作品)will be nothing more than a pool of water. “We don’t see it as a big problem,” he says. “We just look forward to replacing it.”" Bergqvist built his first igloo in 1991 for an art exhibition. It was so successful that he designed the present one, which measures roughly 200 square meters. Six workmen spent more than eight weeks piling 1,000 tons of snow onto a wooden base; when the snow froze, the base was removed. “The only wooden thing we have left in the igloo is the front door,” he says. After their stay, all visitors receive a survival certificate recording their success. With no windows, nowhere to hang clothes and temperatures below 0℃, it may seem more like a survival test than a relaxing hotel break. “It’s great fun,” Bergqvist explains, “as well as a good start in survival training.” The popularity of the igloo is beyond doubt: it is now attracting tourists from all over the world. At least 800 people have stayed at the igloo this season even though there are only 10 rooms. “You can get a lot of people in,” explains Bergqvist. “The beds are three meters wide by two meters long, and can fit at least four at one time.” 68. Bergqvist designed and built the world’s first igloo hotel because _________. A. more hotel rooms were needed B. he wanted to make a name for the small town C. an art exhibition was about to open D. he believed people would enjoy trying something new 69. When the writer says “the fun will be over,” he refers to the fact that _________. A. hotel guests will be frightened at the thought of the hard test B. holidaymakers will soon get tired of the big igloo C. Bergqvist’s hotel will soon become a pool of water D. a bigger igloo will replace the present one 70. When guests leave the igloo hotel they will receive a paper stating that _________. A. they have visited Lapland B. they have had great fun sleeping on ice C. they have had a taste of adventure D. they have had an ice-snow holiday 71. Which of the four pictures below is the closest to the igloo hotel as described in the text?

【答案】 【知识点】C3 新闻报道类

【文章综述】本文主要讲述了商人 Nile Bergqvist 在北极地区创造爱斯基摩人宾馆,很受愿意 探险刺激的人喜欢去尝试这样的经历。 【答案解析】 D。解析:推断题,根据文章的第一段 Holidaymakers who are bored with baking beaches and overheated hotel rooms head for a big igloo 可知他因为自己厌倦了固有的生活方式, 想寻求新的 东西,故开始了新的尝试。故选 D。 69.C。解析:细节题,根据文章的第二段 In two weeks’ time Bergqvist’s ice creation(作品)will be nothing more than a pool of water 可知选 C。 70. C。 解析: 推断题。 根据第四段 After their stay, all visitors receive a survival certificate recording their success 判断人们收到的是自己探险成功的尝试。故选 C。 71. A。 解析: 细节题。 根据第三段 The only wooden thing we have left in the igloo is the front door 可知选 A。 E 【题文】For one tired out from work, autumn is one of the best times to step into the open air to kick back and enjoy some great music. And that’s what many Beijingers have done this past weekend. Family, friends, laughter; beautiful grass, fresh air and live music echoing (回响) off the forest and the Great Wall that surround this place. A weekend in this music paradise(乐园) just seems too short. Besides, a brand new world-class outdoor theater has just been open at this year’s festival, which will surely make the festival a better and more permanent experience. A full house is before the new outdoor amphitheater (圆形剧场). Even the thunderstorm couldn’t break up the crowd completely absorbed in the music. Thanks to the new theater, this year’s Great Wall Forest Festival offers even more superb acoustics(音效的) and an overall outdoor theatrical experience, even though the project is still half complete. The festival is now in its fourth year. Since its first show in 2010, the festival has seen a steady increase in festival-goers and has expanded its length from two days to four days, divided over two weekends. It has also been experimenting with a variety of styles, from classical to pop, with this year’s theme “Celebrating 20 Years of Chinese Folk Song.” Folk Song legend Lao Lang explains how folk songs have helped encourage more amateur folks to express themselves through music. “Before music was reserved for the professionals. But folk songs made young people realize that they can express themselves through music as well. And that’s what characterizes folk songs. It’s popular music and it always has a story.” said Lao Lang. Unlike some of the other outdoor festivals, the Great Wall Forest Festival appeals to a wide range of audiences. It’s a rare place where teens, parents and families can all enjoy the outdoors and have a great time. Great music and scenery aside, many children’s workshops, master music classes, and interactive art activities have also been introduced this year. If music is the reason to come to the festivals, you’ll find even more reasons not to leave. 72.What is the meaning of the underlined phrase “kick back” in Paragraph 1? A.to hit with legs. B. to work harder C. to relax oneself D. to make people leave 73. Which of the following is NOT true? A. The place where the Festival is held is near the Great Wall. B. The completed project adds to the attraction of this year ’s Festival.

C. The audience attending the festival bury themselves in the music. D. The year 2010 saw the beginning of the Great Wall Forest Festival. 74. The 2014 Great Wall Forest Festival has got improved in the following aspects except that _________. A. it has included different types of music B. it has attracted a wide range of audiences C. it has introduced more activities besides music D. its has been expanded from 2 days to 4 days in a week 75. According to Lao Lang, we can know that _________. A. folk songs can help amateur singers become famous easily B. folk songs are the ones just intended for the professionals C. a folk song, always with a story, belongs to popular music D. popular songs are used by the young to express themselves 【答案】 【知识点】 C7 社会生活类 【文章综述】本文主要讲述了北京的人们秋天在长城过森林节的盛况,人们不论年龄大小都 喜欢参加这个活动来抒发自己的感情和喜悦心情。 【答案解析】 72. C。 解析: 细节题, 根据第一段的第一句话中的 tired out 和 enjoy 判断应是休息或放松自己, 故选 C。 73. B。解析:总结题,通读全文可知 A、C、D 都符合文意,只有 B 是不真实的,根据题干含 义选 B。 74. D。解析:概括题。通读全文特别是文章的第一、第二段可知 A、B、C 都是今年 2014 年春 节所改进的地方。根据题干含义选 D。 75. C。解析:细节题。根据文章第四段的 And that’s what characterizes folk songs. It’s popular music and it always has a story 可知选 C。 第 II 卷 第四部分:写作(共两节,满分 35 分) 第一节 任务型阅读(共 10 小题;每小题 1 分,满分 10 分) 285 【题文】阅读下面短文,根据所读内容在表格中的空白处填入恰当的单词。 注意:每个空格只填一个单词。 It’s necessary to use different ways to communicate for different purposes. Study, made by Jeff Hancock of Cornell University in New York, has found that people are twice as likely to tell lies in phone conversations as they are in e-mails. Hancock made an investigation by asking 30 students to keep a communication diary for a week. In it they noted the number of conversations or e-mail exchanges they had lasting more than 10 minutes, and how many lies they told. Hancock then worked out the number of lies per conversation for each medium. He found that lies made up 14% of e-mails, 21% of instant messages, 27% of face-to-face interactions and an astonishing 37% of phone calls. His results, to be presented at the conferences on human computer interaction in Vienna, Austria, in April, have surprised psychologists. Hancock says it is very important and effective whether a conversation is being recorded and could be reread, and whether it occurs in real time. People appear to be afraid to lie when they know that they will be responsible for what they have said in the conversation. This is why fewer lies appear in e-mail than on the phone.

People are even more likely to lie in real time—in an instant message or phone call. Many lies are sudden or immediate responses to demands that they don’t expect.” Hancock hopes his research will help many a company work out the best ways for their employees to communicate. For instance, the phone might be the best medium for selling their products where employees are encouraged to stretch the truth. But given his results, work assessment, where honesty is regarded as more important than others, might be best done using e-mail. Hancock’s study on people 76 in different ways of communications 77 drawn from the statistics Lies 78 when the communicating ways change from e-mails to instant messages, to face-to-face interactions and to phone calls. ●People won’t lie when their 79 are recorded and reread, or when they know they should take the 80 for what they have said. ●People lie in real time mostly because they have to answer 81 questions without hesitation. ● Using telephones for 83 employees can stretch the truth. because their

Reasons why people lie or don’t

Benefits that from the study

82

can have

● Using e-mails for work assessment because their employees must say what they have done 84 . Suitable media should be chosen for different purposes. 85

Inference from the study

【答案】 【知识点】K1 任务型阅读(任务型读写) 【文章综述】本题型要把握关键信息词。把两部分关键信息词对比,然后确定答案。 【答案解析】 76. lying,根据文章第一段的 tell lies 判断,此处应使用 lie 的现在分词形式,作 people 的后置 定语。故填 lying。 77. Conclusion,根据文章第三段的 results 判断,draw conclusions from 从??中得出结论。 78. increase/grow,根据第二段的 He found that lies made up 14% of e-mails, 21% of instant messages, 27% of face-to-face interactions and an astonishing 37% of phone calls.判断。 79 conversations,根据文章第三段的 People appear to be afraid to lie when they know that they will be responsible for what they have said in the conversation 判断。 80 responsibility,根据文章第三段的 be responsible for 判断,=take the responsibility for,此处 需要名词形式,故填 responsibility。 81 unexpected 根据文章第五段的关键句 Many lies are sudden or immediate responses to demands that they don’t expect.判断填 respected。 82 companies 根据文章最后一段的 Hancock hopes his research will help many a company work out the best ways for their employees to communicate 判断填 companies。 83 sales 根据文章最后一段的关键句 the phone might be the best medium for selling their products where employees are encouraged to stretch the truth 判断填 sales。 84 honestly 根据文章最后一段 But given his results, work assessment, where honesty is regarded as more important than others, might be best done using e-mail 判断,此处需要副词形式修饰动 词。 85 communication/communicating 根据文章第一段的 It’s necessary to use different ways to

communicate for different purposes 判断,此处需要名词形式。 五、任务型读写: 第二节 书面表达(满分 25 分) 【题文】你是李华,你很烦恼。最近,每天早晚,你们小区广场上都有很多人在跳广场舞, 持续时间长且噪音大,给你和小区里其他人带来了很多的不便??请你给小区委员会领导写 封信,反映现象及其导致的不便(要求涉及生活、学习和工作等方面)并提出合理建议。 注意: 1、词数 120 左右; 2、短文的开头和结尾已给出,不计入总词数。 参考词汇: 广场舞 square dance 组织者 organizers Dear Sir, I am writing to tell you something about the people doing the square dance in our community, which has made me terribly upset.

Best wishes, Sincerely yours, Li Hua 【答案】 【知识点】F4 书面表达应用文 【范文】 Dear Sir, I am writing to tell you something about the people doing the square dance in our community, which has made me terribly upset. Recently, every morning and evening, many people gather to dance in our community square, which does help to keep healthy. However, the long-time dancing and the noise pollution caused by the loudspeaker really bring about unbearable inconveniences. We can’t rest or sleep well. As a result, the students are not only late for school but also sleepy in class, and the workers are easily tired out while working. Here are some suggestions to solve the problem. They are supposed either to shorten the dancing time and reduce the music noise or to make another choice of dancing places. Only in this way can they have fun and let others enjoy life. Would you please communicate with the organizers about what I said? Best wishes, Sincerely yours, Li Hua 【思路点拨】 本文主要从人们跳广场舞而影响正常人的生活入手,引出广场舞的噪音污染, 为市民带来的不便。第二段作者提出了自己因广场舞而休息不好,从而极大地影响了自己的 学习。第三段是提出的建议,期望该问题得到妥善解决。 文中使用了 as a result,be supposed to do sth 等高级短语;还使用了 only + 状语引导的倒 装句;Would you please???句型的使用;还使用三次了不定式等等,充分说明该作者深厚 的语言功底。

2014 年 11 月高三英语试题 参 考 答 案 一、听力: 1-5BBBCC 6-10BCCCA 二、单项选择: 21-25BBBAD 26-30CBABC 三、完形填空: 36-40BCDAC 41-45DACBB 四、阅读理解: 56-59ACDA 60-63DABB

11-15CACBB 31-35CBCDA 46-50CADDB 64-67CCAB

16-20CBBCA

51-55ADACB 68-71DCCA 72-75CBDC

五、任务型读写: 76.lying 77.Conclusion 78.increase/grow 79.conversations 80.responsibility 81.unexpected 82.companies 83.sales 84.honestly 85.communication/communicating 六、书面表达: Dear Sir, I am writing to tell you something about the people doing the square dance in our community, which has made me terribly upset. Recently, every morning and evening, many people gather to dance in our community square, which does help to keep healthy. However, the long-time dancing and the noise pollution caused by the loudspeaker really bring about unbearable inconveniences. We can’t rest or sleep well. As a result, the students are not only late for school but also sleepy in class, and the workers are easily tired out while working. Here are some suggestions to solve the problem. They are supposed either to shorten the dancing time and reduce the music noise or to make another choice of dancing places. Only in this way can they have fun and let others enjoy life. Would you please communicate with the organizers about what I said? Best wishes, Sincerely yours, Li Hua

听力录音材料 Text 1 W: I heard John had got 605 on the TOFEL test. M: Really? I got only 537 last time. Text 2 M: Good morning, Madam. Can I help you? W: I only bought this refrigerator two days ago and it’s already broken.

M: May I see the receipt for it, please? Text 3 M: How are your piano lessons going? W: Very well. My teacher thinks I am making progress, and I find the lessons well worth the time and trouble. Text 4 W: Are you traveling alone, Mike? M: No, I’ll take my family abroad this time. My wife and our three children are all going with me. Text 5 W: How could anyone survive this accident? M: It was a miracle. There are two men in the truck and a woman with a child in the car, but no one was badly hurt. Text 6 W: Did you watch TV last night? M: Yes, I did. W: It was a good game, wasn’t it? M: Oh, I didn’t watch the football match. I wanted to, but my wife preferred to watch the old film. W: What a pity. It was quite exciting. Both teams played very well. M: How did it finish? W: It finished in a draw. What was the film like? M: It was quite good. But I missed the beginning of it because I had to eat first. W: Did your wife enjoy it? M: No. After half an hour she stopped watching and started to read a book. Text 7 W: United Airlines. Can I help you? M: Yes, I’d like to book some tickets for the Flight 220, departing for New York on October 7 at 7:30 in the evening. W: Your name, please. M: Wang Hua. W: Do you want to fly first class or economy class? M: Economy, please. W: Yes, we still have room on that flight. Will this be one-way trip? M: No, a round trip back to Beijing—on October 7. By the way, do you have any direct flights coming back? W: Yes, we do. Flight 414, leaving from New York at 3:00 p.m., flies non-stop back to Beijing. M: That’s perfect. What’s the exact air fare? W: Economy fare for a round trip ticket from New York to Beijing is $467 during the busy season. M: That’s fine. Are my tickets confirmed? W: Yes, your seats are confirmed on those two flights. Please be at the airport at least one hour before the departure. Text 8 W: What’s the trouble, Mike? M: Well, doctor, it’s my eyes. I can’t see clearly. W: How long have you had the problem?

M: Since last week, I think. W: Let me take a look. Oh, Mike, I guess you are working too hard these days and taking little care of your eyes. M: That’s true. What should I do then? W: Well, when you feel tired, just stop working and come out to enjoy a short rest. Remember never go to bed too late or read in bed. M: Do you think that will help? W: Sure, Mike. M: All right, doctor, I’ll have a try. Thank you very much. Text 9 W: David, I’m kind of in the mood for a comedy tonight. Look, here’s a Will Smith movie. M: What time does it start? W: Um… It’s on at 6:00 and 9:30. If we leave work right at 5:00, we can make the 6 o’clock show. M: Yeah, but I haven’t finished work. I won’t be ready to leave at 5:00. How about we go at 9:30? It’s late, but at least I can finish my work. And we can eat after the movie. W: Maybe there’s another movie at 7:00 or 8:00? Let’s see… M: Oh, I know! Have you seen that new science-fiction movie with Bruce Willis? W: No, but I have heard about it. I really like science-fiction movies. M: Do you? Well, see if it’s playing someplace. W: OK. Oh, look! It’s playing at 6:30 at the Plaza tonight. M: It is? Perfect. Let’s go. W: But you have to finish your report… M: Oh, never mind! I’ll do it tomorrow. Text 10 It has been a week since gunmen attacked a shopping center in Kenya’s capital, Nairobi. The attack left more than 70 people dead. The Kenyan Red Cross said Thursday that about 60 others were still missing. The attack left many people feeling powerless and shocked. But instead of hiding at home, Kenyans have come out to donate food, clothing, their own blood and money. The country appears more united because of the attack. The violence at the shopping mall lasted four days. During that time, medical workers offer help to victims and security forces at a nearby community center. A small army of volunteers came to the center. They provided food, medical services and emotional support to an endless line of people. Vimal Shah helped to direct the community center operation. He said so many people wanted to feed Kenyan security forces or help the victims.


更多相关文档:

安徽省江淮十校2017届高三11月联考英语试题(WORD有答案)

安徽省江淮十校2017届高三11月联考英语试题(WORD有答案)_高三英语_英语_高中教育_教育专区。安徽省江淮十校 2017 届高三 11 月联考英语试卷本试卷分为第Ⅰ卷(...

安徽省“江淮十校”2015届高三11月联考英语试题

安徽省江淮十校2015届高三11月联考英语试题_高中教育_教育专区。江淮十校 2015 届高三 11 月联考英语试题 第I卷 【试卷综评】本试卷以新课标为指导,单项...

安徽省江淮十校2015届高三11月联考英语试题 Word版含答案

安徽省江淮十校2015届高三11月联考英语试题 Word版含答案_英语_高中教育_教育专区。江淮十校 2015 届高三 11 月联考英语试题第I卷第一部分:听力(共两节,满分 30...

安徽省“江淮十校”2015届高三11月联考英语试题 Word版含解析

安徽省江淮十校2015届高三11月联考英语试题 Word版含解析_高考_高中教育_教育专区。期中试题,期末试题,月考,质量检测,质检,高三复习,高考模拟,高考真题今日...

安徽省江淮十校2017届高三11月联考英语试题 Word版含答案

安徽省江淮十校2017届高三11月联考英语试题 Word版含答案_英语_高中教育_教育专区。本试卷分为第Ⅰ卷(选择题)和第Ⅱ卷(非选择题)两部分。满分 150 分,考试...

安徽省江淮十校2015届高三8月联考英语试题

安徽省江淮十校2015届高三8月联考英语试题_高考_高中教育_教育专区。2015 届江淮十校 8 月联考英语试题及答案 第一部分 听力(共两节, 满分 30 分) 第一节(共...

安徽省2015届”江淮十校”11月联考英语试题(扫描版)

安徽省2015届江淮十校11月联考英语试题(扫描版)_英语_高中教育_教育专区。安徽省2015届江淮十校11月联考英语试题(扫描版)2015...

安徽省江淮十校2015届高三11月联考英语试卷(WORD版)

安徽省江淮十校2015届高三11月联考英语试卷(WORD版)_英语_高中教育_教育专区。安徽省江淮十校2015届高三11月联考英语试卷(WORD版)今日...

安徽省江淮十校2015届高三11月联考英语试卷(WORD版)

安徽省江淮十校 2015 届高三 11 月联考英语试卷 (WORD 版) 第I卷 第一部分:听力(共两节,满分 30 分) 第一节(共 5 小题;每小题 1.5 分,满分 7.5 分...
更多相关标签:
2017江淮十校联考试题 | 江淮十校联考试题 | 山西省高三联考试题 | 安徽省2017年皖智联考 | 安徽省江淮船舶检验局 | 安徽省美术联考高分卷 | 2017年安徽省美术联考 | 安徽省百校论坛联考 |
网站地图

文档资料共享网 nexoncn.com copyright ©right 2010-2020。
文档资料共享网内容来自网络,如有侵犯请联系客服。email:zhit325@126.com