当前位置:首页 >> 英语 >> 【牛津必修5】 2014高考英语(江苏专用)全程复习方略 课时提升 作业十三

【牛津必修5】 2014高考英语(江苏专用)全程复习方略 课时提升 作业十三


温馨提示: 此套题为 Word 版,请按住 Ctrl,滑动鼠标滚轴,调节 合适的观看比例,答案解析附后。关闭 Word 文档返回原板 块。

课时提升作业(十三)
必修 5 Ⅰ. 单项填空 1. (2013· 泰安模拟) I am _______ about what I say because careless remarks are likely

to hurt others’ feelings. A. enthusiastic C. doubtful B. concerned D. cautious Unit 1

2. Now that you are so eager to join the school football team, why not _______ for it? A. get through C. turn away 3. —Mary looks depressed. —So _______ you if you failed your final exam. A. will B. would C. do D. did B. make up D. try out

4. (2013· 济南模拟) Joining the firm as a clerk, Peter got rapid promotion, and _______ as a manager. A. turned up C. ended up
第 1 页 共 16 页

B. brought up D. showed up

5. (2013· 杭州模拟)—The terrible accident is under investigation. —Actually, quicker action _______ those workers trapped in the mine. A. may have saved C. should have saved B. must have saved
[来源:学科网 ZXXK]

D. could have saved

6. The company is putting more money into the building of a new factory _______ the fast growing demand for their products in the market. A. in response to C. in case of B. in return for D. in charge of

7. Nowadays many people make their choices about what they buy _______ advertisements rather than their own judgment. A. basing on C. to base on B. based on D. was based on

8. (2013· 青岛模拟)Today we have too many choices of communication through advanced technology, but we seem _______ the joy of communicating face to face. A. losing C. to be lost B. to be losing D. having lost

9. The old couple decided to _______ the two poor boys though they had three of their own. A. adapt B. admit C. adopt D. abandon

10. —Do you know Professor Steward well? —Not really, just a nodding _______.
第 2 页 共 16 页

A. acquaintance C. recognition

B. applicant D. association

11. Our goal is to make higher education available to anyone who is willing and capable _______ their family background and financial situation. A. apart from C. but for B. regardless of D. thanks to

12. (2013· 安庆模拟) But for your timely help, we _______ the project as scheduled. A. couldn’t finish B. couldn’t have finished C. can’t have finished D. can’t finish 13. I am sorry, but I didn’t mean to keep you waiting here so long. Can you _______ me? A. hesitate B. forgive C. apologize D. satisfy

14. He is the first person you can think of to _______, for he is always ready to help whoever is in need. A. approve of C. bring about B. rely on D. keep on

15. The boy was sitting at the desk, _______ hard when his teacher entered the classroom.
第 3 页 共 16 页

A. to pretend to work B. to pretend to be working C. pretending to work D. pretending to be working Ⅱ. 阅读理解 (A) Going to school from 8 a. m. until 5 p. m. may sound terrible, but Sydney Shaw, a seventh grader at the Alain Locke Charter Academy on Chicago’s West Side, has come to like it—as well as the extra 20 days or so that he’s in class every year. “I’m sure every kid at t his school says bad things about the schedule sometimes, ” says Sydney, who was at school on Columbus Day, when most Chicago schools had a holiday. “But we all know it’s for our benefit. ” Finding ways to give kids more classroom time,through longer hours,a longer school year,or both,is getting more attention. “If you want to look at schools where the achievement gap is narrowing, they’re saying they couldn’t do it without the added time. ”says Jennifer Davis. “Even when you get good teachers into schools,you also need more time. ” According to studies, low-income students fall back more than two months in their reading skills over summer vacations. “It’s over the summer months that poor kids fall behind, ” says Karl Alexander, a
第 4 页 共 16 页

sociologist. “If you have parents who themselves didn’t succeed at school and aren’t highly educated, kids aren’t going to get those skills at home. ” Schools are asked to take a full year to plan how to best use the extra time—a process involving teachers, principals, students and parents. They are given outside support to help them base their plans on the best available analyses of student needs. It’s still early,but officials are already seeing stronger test scores and a narrowing achievement gap. But some critics are worried. “We risk producing something that’s very expensive and time-consuming, and that will give educators a lot of trouble. ” says Frederick Hess. “Before we spend all that extra money, I’d much rather see if we can figure out how to get 50 percent more instructional time out of the current school day. ”(328W) 1. From the first paragraph, we learn that _______. A. the longer schedule is harmful to kids’ health B. all Chicago students had a holiday on Columbus Day C. Sydney Shaw supports the added time D. few kids are bored with the lack of holidays 2. Low-income students fall behind in summer vacations because _______. A. no good teachers are willing to teach them B. they can’t get help from their parents C. their parents are unwilling to hire private teachers
第 5 页 共 16 页

D. they themselves have no desire to learn 3. They are in favor of adding school hours except _______. A. Sydney Shaw C. Frederick Hess B. Jennifer Davis D. Karl Alexander

4. Some people are worried about adding school hours mainly because _______. A. it will have a bad effect on the kids’ f utures B. the current school day has been too busy C. no one supports the idea D. it will be costly and time-consuming 5. The text is mainly about _______. A. whether a longer school day will help narrow the achievement gap B. how students have benefited from additional school hours C. why the achievement gap among students needs to be narrowed D. what causes the achievement gap among students (B) 66-year-old Dai once worked as a boat tracker along the Yangtze River. “It was something that required brute strength, but not that alone, ” Dai said at his home in Xialong village, which sits at the entrance to Wuxia Gorge, one of the famous Three Gorges in Southwest China. “You needed a lot of skills to do what we did. ”
第 6 页 共 16 页

When outboard motors became available in the 1980s, boat trackers became a thing of the past. Today, they are seen only occasionally along the river during festivals and cultural events. However, Dai can still remember a time when being pulled by trackers along the Yangtze River was the only way for people to travel from village to village in the mountainous Wushan county. Due to the area’s rich mining resources, his services were vital for companies that wanted to ship their goods. “I was 15 or 16 when I started, ” said the retiree, explaining that his father also worked as a tracker. “He died in 1964, when I was a teenager. I can’t even remember us tracking together, but we did. It was so long ago. ” Dai said that boats crews worked in teams with a first, second and third master. The first master was the most essential because he sat in the boat and steered (操纵) it along the safest route. “It was a key role. He had to guide the boat past jagged rocks and whirlpools. ” he said, adding that first masters were often the most experienced boatmen and the most familiar with the Yangtze River. “My tracker days were dangerous, ” Dai said, “If the boat got caught in a whirlpool, it could have swallowed the boat and all the trackers down with it. The same thing would have happened if the halter (缰绳) broke. ”
源:学*科*网] [来

第 7 页 共 16 页

Dai’s days as a tracker finally came to an end when his family invested in a motorboat in the early 1980s. He successfully applied for a license from Wushan shortly after. (332W) 6. From the passage we can know that _______. A. 66-year-old Dai is a boat tracker along the Yangtze River B. being a tracker required more than brute strength C. Dai lives at the entrance to Xialong village D. Dai is still often seen along the river as a tracker 7. For about how many years did Dai work as a tracker? A. 5 years. C. More than 20 years. B. 10 years. D. More than 40 years.

8. Why was the first mast er the most important? A. Because he sat in the boat. B. Because he was the most experienced boatman. C. Because he had the responsibility for the s afety of the boat. D. Because he was the most familiar with the Yangtze River. 9. We can conclude from the passage that _______. A. both people and goods were once pulled by trackers along the Yangtze River B. actually Dai didn’t track with his father at all C. the most experienced boatmen were sure to be the first masters D. if the boat was caught in a whirlpool, all the trackers had no chance to
第 8 页 共 16 页

survive 10. What does the passage mainly tell about? A. Dai’s miserable life in the old society. B. Dai and his father. C. Dai’s past life as a tracker. D. Dai’s happy life. 【语篇随练】 根据阅读理解 A 完成以下题目 1. Finding ways to give kids more classroom time,through longer hours, a longer school year,or both,is getting more attention. “If you want to look at schools where the achievement gap is narrowing, they’re saying they couldn’t do it without the added time. ”says Jennifer Davis,“Even when you get good teachers into sch ools,you also need more time. ” 【析】本句引号部分的句子为一个条件状语从句和一个让步状语从 句。 【译】“通过延长学时或延长学年,或者两者都延长的方法找到给孩 子更多的上课时间的方法,正在引起人们的关注。如果你要看一下那 些成绩差距在缩小的学校,他们说如果不延长学时的话,他们就不能 缩 小 成 绩 差 距 。 ”Jennifer Davis 说 ,

“___________________________________” 2. We risk producing something that’s very expensive and

time-consuming, and that will give educators a lot of trouble.
第 9 页 共 16 页

【析】句中的 that’s very expensive and time-consuming, and that will give educators a lot of trouble 为两个并列的_______从句,修饰 something, 而其中的 time-consuming 意为“___________”。 【译】我们冒着某种风险,其代价高、耗时多,同时也会给教育工作 者带来很多的麻烦。

答案解析
1.【解析】选 D。考查形容词辨析。句意:我说话非常谨慎,因为随 便说出的话有可能会伤害其他人的感情。enthusiastic 热情的,热心 的;concerned 关心的,担心的;doubtful 怀疑的,可疑的;cautious 小心的,谨慎的。 2. 【解析】选 D。考查动词短语辨析。句意:既然你这么渴望参加 学校足球队, 你为什么不去参加学校足球队的选拔呢?get through 通 过;完成;接通电话;make up 组成,编造,化妆,讲和;turn away 把……打发走,转过脸去;try out 试用,实验;选拔。 【变式备选】 —The head teacher said we had only three days to finish the project. —Don’t worry. We have already _______ two thirds of it. A. taken over C. made up B. got through D. given away

【解析】选 B。考查动词短语辨析。句意:——校长说离我们完成课
第 10 页 共 16 页

题只有三天的时间了。——不用担心。我们已经完成了这个课题的三 分之二了。get through 做完,完成,符合句意。take over 接管;接收; ma ke up 编造;弥补;虚构;give away 分发,赠送;泄露;出卖。 3. 【解析】选 B。考查虚拟语气和倒装句。句意:——玛丽看起 来 很沮丧。 ——如果你期末考试不及格的话你也会看上去很沮丧。 从第二句的 if 从句可知,if you failed your final exam 为对现在情况的虚拟,故主句 要用 would, 同时此句也是一个倒装句, 表示前者情况也适用于后者, “你也会沮丧”。 4. 【解析】选 C。考查动词短语辨析。句意:彼得作为一个小职员 进入这家公司,他很快得到提升,最后成了一名经理。turn up 出现, 露面,到场;bring up 抚养,教育,呕吐,提出;end up 结束,结果 是;show up 出现,露面,来到。 5.【解析】选 D。考查“情态动词+have done”的含义及用法。句意: ——这起可怕的事故正在调查中。——事实上,如果行动更快一点, 困在矿上的那些工人本来是可以被挽救的。may have done sth. 过去 可能做过某事;must have done sth. 过去肯定做过某事;should have done sth. 过去本应该做某事;could have done sth. 过去本能做某事。 【变式备选】 (2013· 成都模拟)Jack _______ yet last night; otherwise he _______ me. A. mustn’t have arrived; must have phoned B. can’t have arrived; would have phoned
第 11 页 共 16 页

C. may have arrived; need have phoned D. shouldn’t have arrived; can have phoned 【解析】选 B。考查情态动词和虚拟语气。句意:Jack 昨天晚上不可 能到达,否则他会给我打电话的。表示过去不可能做过某事,要用 can’t have done sth. , 由此可知,题干是对过去时间动作的叙述。 otherwise 之后所接内容为虚拟句的主句部分,是对过去事实的假设, 故要用 would have done,故正确选项为 B。 6. 【解析】选 A。考查介词短语辨析。句意:公司正把更多的资金 投入到新工厂的建设中,以应对市场上对其产品需求迅速增加的情 况。in response to 对……做出反应,响应,回应;in return for 对…… 作出回报;in case of 万一,以免;in charge of 主管,负责。 7. 【解析】选 B。考查非谓语动词。句意:现在很多人不是基于他 们自己的判断而是基于广告对他们所要购买的东西做出选择。based on 短语在句中作定语,修饰 choices, 相当于 which are based on advertisements rather than their own judgment。 8.【解析】选 B。考查不定式的用法。句意:今天我们利用先进的技 术有了太多的交流选择,但是我们似乎却在失去面对面交流的快乐。 seem 通常与不定式连用,构成 sb. seem(s) to do sth. 结构,而根据句 意,此句中的不定式要用进行时形式,表示目前正在发生的动作。 9. 【解析】选 C。考查动词词义辨析。句意:尽管这对老夫妇已经 有自己的三个孩子, 他们还是决定收养这两个可怜的男孩。adapt (使) 适应,改编;admit 承认,录取,准入;adopt 采纳,采用;收养;
第 12 页 共 16 页

abandon 放弃,遗弃。 10.【解析】选 A。考查名词辨析。句意: ——你和 Steward 教授很熟 吗?——不是,只是点头之交。acquaintance 相识但不是很熟的人; applicant 求职者,申请人;recognition 认可,承认,认出;公认; association 联想,关联。 11. 【解析】选 B。考查介词短语。句意:我们的目标是让每个愿意 和能够接受高等教育的人,不论其家庭出身,经济状况如何,都能接 受高等教育。apart from 除了,且不说;regardless of 不管,不顾; but for 除了; thanks to 多亏,由于。 12. 【解析】选 B。考查虚拟语气的用法。句意:要不是你的及时帮 助,我们不可能按计划完成那个项目。but for 意为“要不是,如果没 有”,在本句用来引出一个含蓄条件句结构,表示对过去条件的假设, 故主句谓语动词要用 couldn’t have finished,表示“过去不可能完成”。
[来源:学科网]

13.【解析】选 B。考查动词辨析。句意:很抱歉,我不是有意让你 在这里久等。 你能原谅我吗?hesitate 犹豫不决; forgive 原谅, 宽恕; apologize 道歉;satisfy 满足。
[来源:学科网]

14. 【解析】选 B。考查动词短语辨析。句意:他是第一个你能想的 可以信赖的人,因为他总是愿意帮助任何需要帮助的人。approve of 批准,赞同;rely on 依赖,依靠;bring about 导致,造成;keep on 坚持,继续。 15. 【解析】选 D。考查非谓语动词的用法。句意:当老师走进教室

第 13 页 共 16 页

时,男孩正坐在课桌旁,假装在努力学习。根据句子语境,pretending to be working hard 为现在分词在句子中作状语,表示伴随,而 to be working hard 表示和主句谓语动词所表示的动作同时发生。 Ⅱ. 研究表明, 通过增加学生学习时间的方法可以缩小学生之间的成 绩差距,这种教学方法也更能防止那 些贫困家庭的孩子在学习上落 后,并且也受到像 Sydney Shaw 这样的孩子的欢迎,但是批评者对此 表示担心。 1. 【解析】选 C。 细节理解题。从文章第一段中的 Sydney Shaw, a seventh grader at the Alain Locke Charter Academy on Chicago’s West Side, has come to like it 及“But we all know it’s for our benefit. ”可知, Sydney Shaw 支持增加学习时间。 2. 【解析】 B。 选 细节理解题。 从第三段中的“It’s over the summer months that poor kids fall behind, ” says Karl Alexander, a sociologist. “If you have parents who themselves didn’t succeed at school and aren’t highly educated, kids aren’t going to get those skills at home. ”可知,低收入家 庭的孩子由于在暑假期间在学习上得不到父母的帮助, 他们会在学习 上落后于其他学生。 3.【解析】选 C。细节理解题。在文章的第一段中 Sydney Shaw 是一 个七年级的学生,他支持这种做法;而第二段中 Jennifer Davis 也对 这种做法表达了赞同的观点;第三段中 Karl Alexander 作为一个社会 学家认为低收入者的孩子在暑假期间学习落后也与学习时间有关; 但
第 14 页 共 16 页

是在最后一段中 Frederick Hess 却是以一个批评者的身份表达了自己 的观点,故本题选 C。 4.【解析】选 D。细节理解题。从文章最后一段中 Frederick Hess 所 说 的 We risk producing something that’s very expensive and time-consuming, and that will give educators a lot of trouble. 可知, 批评 者之所以反对这样做是因为其成本过高,也太耗时。
[来源:Z*xx*k.Com]

5. 【解析】选 A。主旨大意题。本文讨论了是否通过增加学习时间 来缩小学生之间成绩差距的问题,展示了支持者和反对者的不同观 点,故 A 项正确。 他曾经是长江上的一位纤夫, 时代的变迁已经使他的纤夫生涯成 为了过去,而他对这段生活的回忆仍然值得我们去回味。 6. 解析】 B。 【 选 细节理解题。 从文章第二段中的 It was something that required brute strength, but not that alone 可知,在长江三峡上当时要做 一名纤夫不只是需要力气,也需要技能。 7.【解析】选 C。细节理解题。通过文章中的以下几个细节,姓戴的 这位老人现在 66 岁,而在 15 岁或者 16 岁时开始做纤夫,而他是在 20 世纪 80 年代早期投资摩托艇, 从而结束了他的纤夫生涯, 故可知, 他从事纤夫工作应该是 20 多年。 8.【解析】选 C。细节理解题。从文章第六段中的 The first master was the most essential because he sat in the boat and steered it along the safest route. 及第七段中的 It was a key role. He had to guide the boat past jagged rocks and whirlpools. 可知,这些纤夫中的 first master 在渡船
第 15 页 共 16 页

中起着重要的作用,承担着船只安全的责任。 9.【解析】选 A。细节理解题。从文章第四段可知,在过去船只是人 们来往于村庄之间的基本交通工具,而由于丰富的资源,渡船也是长 江上不可缺少的运输工具。 10.【解析】选 C。本篇为新闻报道类人物故事,介绍了戴姓老人过 去的纤夫生涯。故选 C。 【语篇随练】 1.即使你在学校得到了好老师,你同样需要更多的时间。 2.定语; 费时的

关闭 Word 文档返回原板块。

第 16 页 共 16 页


更多相关文档:

【牛津必修5】 2014高考英语(江苏专用)全程复习方略 课时提升 作业十三

7页 5财富值如要投诉违规内容,请到百度文库投诉中心;如要提出功能问题或意见建议...【牛津必修5】 2014高考英语(江苏专用)全程复习方略 课时提升 作业十三 隐藏>>...

【牛津必修3】 2014高考英语(江苏专用)全程复习方略 课时提升 作业八:

【牛津必修3】 2014高考英语(江苏专用)全程复习方略 课时提升 作业八:_英语_高中...That D. No matter what 5. (2013· 天门模拟)The growth of GDP in ...

【牛津必修1】 2014高考英语(江苏专用)全程复习方略 课时提升 作业二:

【牛津必修1】 2014高考英语(江苏专用)全程复习方略 课时提升 作业二:_英语_高中...(5) ___ in it, and then ___ create their own ad for a product th...

【牛津必修4】 2014高考英语(江苏专用)全程复习方略 课时提升 作业十一

【牛津必修4】 2014高考英语(江苏专用)全程复习方略 课时提升 作业十一 隐藏>>...大小:210.84KB 所需财富值:5 加入会员!获取文档下载券 登录百度文库,专享文档...

【牛津选修6】 2014高考英语(江苏专用)全程复习方略 课时提升 作业十八

【牛津选修6】 2014高考英语(江苏专用)全程复习方略 课时提升 作业十八 隐藏>>...大小:153.84KB 所需财富值:5 加入会员!获取文档下载券 登录百度文库,专享文档...

【备考2014】(江苏专用)2013版高中英语 阶段评估检测(五) 全程复习方略(含解析) 译林牛津版必修5

【备考2014】(江苏专用)2013版高中英语 阶段评估检测(五) 全程复习方略(含解析) 译林牛津必修5_英语_高中教育_教育专区。阶段评估检测(五)必修 5 (120 分钟 ...

【牛津必修5】 2014高考英语(江苏专用)复习 课时提升 作业十四:Unit2 The environment(含详细解析)

【牛津必修5】 2014高考英语(江苏专用)复习 课时提升 作业十四:Unit2 The environment(含详细解析)_高考_高中教育_教育专区。课时提升作业(十四) 必修 5 Unit 2...

2014高考英语全程复习方略 课时提升 作业三十一:Units3-4(牛津译林版选修10)

2014高考英语全程复习方略 课时提升 作业三十一:Units3-4(牛津译林版选修10)_...江苏省2014高考英语(2... 13页 2下载券 【牛津必修5】 2014高考... 暂无...

2014高考英语全程复习方略 课时提升 作业十:Unit1 Advertising(牛津译林版必修4)

2014高考英语全程复习方略 课时提升 作业十:Unit1 Advertising(牛津译林版必修4)...5.【解析】选 A。考查非谓语动词用法。句意: ——你为什么迟到了 将近半个...
更多相关标签:
网站地图

文档资料共享网 nexoncn.com copyright ©right 2010-2020。
文档资料共享网内容来自网络,如有侵犯请联系客服。email:zhit325@126.com