当前位置:首页 >> 高中教育 >> 2011年高三英语一轮复习必修4:unit5课时活页训练


Ⅰ.单项填空 1.There are 40 students in our class,who come from a ________of backgrounds. A.variety B.mixture C.extension D.combination 解析:选 A。variety 意为“多样性,种类”,表示“他们来自不 同的背景”。mixture“混合物,混合体”;ext

ension“伸长,伸展, 延伸,范围”;combination“结合,合并,配合,组合”。 2.John worked hard at his lessons and gained________to a famous university last year. A.permission B.admission C.agreement D.freedom 解析:选 B。admission 意为“准许进入”,admission to university 指 “ 被 大 学 录 取 ” 。 permission“ 许 可 ” ; agreement“ 同 意 ” ; freedom“自由,特权”。 3 . He was found________in front of the TV set , ________the football match. A.to sit;to watch B.seated;watching C.seating;watching D.seated;watched 解析:选 B。第一个空,过去分词作补语,表示状态;第二个空, 现在分词作状语,表示伴随。 4 . ________many other similar is________newspaper. A.Comparing with;a most satisfied B.Compared to;the most satisfied C.Comparing to;a more satisfying D.Compared with;a more satisfying ones , China Daily

解析:选 D。考查分词。第一空,要填 compared to/with,意为

“与……相比”, 是状语从句 If it is compared to/with 的省略; 第二空, 现在分词 satisfying 表示“令人满意的”,常修饰物,符合题意。 5.The young man,determined to carry out his plan,cares little about________others might say about it. A.what B.when C.which D.why 解析:选 A。what 在句中引导宾语从句,并在从句中作 say 的宾 语。句意:年轻人决心继续执行他的计划,而不顾其他人说些什么。 6.Most members of the committee were in favour of the suggestion; only a________were against it. A.majority B.minority C.quantity D.amount 解析:选 B。对应于前面的“most members”(大多数成员赞成这 个建议), only 引导的应该是“少部分人反对”, 所以用 minority(少数)。 majority 指“大多数”;quantity 和 amount 都表示“数量”,但与后 面的谓语不相符。 7.Not only________the activity________public awareness of world hunger,but raised a lot of money for the poor children. A./;has increased B.is;increase C.has;increased D./;increased 解析:选 C。当 not only 置于句首时,前一个分句要倒装,后一 分句不倒装。句意:这项活动不但提高了公众的世界饥荒意识,而且 也为贫穷孩子筹集了很多钱。 8 . Sorry , Madam.You’d better come tomorrow because it’s ________the visiting hours. A.during B.at C.beyond D.before 解析:选 C。during 在……期间;before 在……之前;at 在某一 时间点。beyond 超过;比……晚。句意:对不起,女士。你最好明天 再来,因为探视时间已经过了。 9 . The person who was taking photos asked the family to sit ________and listen________to his order.

A.closely;close C.close;close

B.close;closely D.closely;closely

解析:选 B。句意:那个正在拍照的人要求那家人坐近些认真听 他的要求。 close 作副词表示位置近; closely 作副词意思是“仔细地”。 10.________tomorrow,our ship will set sail for Macao. A.However the weather is like B.However is the weather like C.Whatever is the weather like D.Whatever the weather is like 解析:选 D。句意:无论明天天气怎样,我们的船都要驶往澳门。 考查状语从句,从句应用陈述语序。 Ⅱ.阅读理解 A (2009 年东城检测 C)Compared to people with bad attitudes, people who are cheerful and relaxed are less likely to suffer from colds, according to a new study.“It’s possible that being upbeat helps the body fight illnesses”, says Sheldon Cohen, the study’s lead researcher from Carnegie Mellon University (CMU) in Pittsburgh. In a previous study, Cohen and his colleagues put coldcausing viruses into the noses of 334 healthy adults. People who tended to be cheerful and lively were least likely to develop sniffles, coughs, and other cold symptoms. People who showed positive feelings were also less likely to mention symptoms to their doctors, even when medical tests detected those symptoms. Those findings were interesting, but they didn’t prove that a person’s attitude affects whether he or she gets sick.Instead, it was still possible that a person’s underlying personality is what matters.Evidence suggests, for instance, that certain people are naturally more likely to be outgoing and optimistic, with high selfesteem and a sense of control over life.This would mean that who we are, not how we feel, ultimately decides our chances of catching colds. To figure out which mattered more (personality or emotions), the CMU team interviewed 193 healthy adults.The researchers talked to each person over the phone every evening for 2 weeks.At the end of the interviewing period, people got nose drops that contained either cold or flu viruses. Then,each person stayed in an isolated room for 5 or 6 days.The results showed that everyone in the study was equally likely to get infected.Their symptoms, however, differed depending on the types of

emotions that they had reported over the previous 2 weeks.Among those who reported good moods and had been infected with the flu virus, for example, 28 percent developed coughs and stuffy noses. On the other hand,those symptoms struck 41 percent of people who had been less upbeat. 【解题导语】 最新研究表明性格开朗的人往往觉察不到感冒的 存在。 1.What would be the best title for the passage? A.Smiles Turn away Colds B.An Interesting Way to Beat Colds C.Be Outgoing and Optimistic to Fight Colds D.What Matters More, Personality or Emotions? 解析:选 A。主旨大意题。本文是研究报道,第一段是文章的中 心段,根据本段第一句内容可判断此项正确。B 项过于笼统。 2. In the previous study, people who showed positive feelings______. A.didn’t catch colds as often B.developed cold symptoms more slowly C.were less likely to have cold symptoms detected D.were less likely to feel cold symptoms 解析:选 D。细节理解题。根据第二段最后一句的前半句内容可 知乐观的人更不容易感觉到感冒症状。本句的后半句是说医疗检查发 现了感冒症状,由此可排除 C 项。 3.What mainly decides our chances of catching colds according to the new study? A.Personality. B.Selfesteem. C.Emotions. D.Attitudes. 解析:选 C。细节理解题。根据最后一段中的“Their symptoms, however,differed depending on the types of emotions that they had reported over the previous 2 weeks.”可判断关键因素是人的“情感”。 下文内容也有线索提示。 4.The underlined word “symptoms” probably means________. A.something that causes cold B.something that results in cold C.signs that something exists, especially something bad

D.changes in your body or mind that show that you are not healthy 解析:选 D。猜测词义题。本段前半部分提到试验中把引起感冒 的病毒注入试验对象的鼻孔,乐观的人很少有流鼻涕、咳嗽等感冒症 状,甚至感觉不到异常变化,而本句中提到医疗检查的确发现了这些 symptoms,由此可推断此处此词的含义是“症状”。前两项的意思基 本相同,可排除;C 项不贴切。 B (2010 年广州广雅中学月考 )Sixteen years ago ,Eileen Doyle’s husband,an engineer,took his four children up for an early morning cup of tea,packed a small case and was never seen or heard of again.Eileen was astonished and in a state of despair.They had been a happy family and, as far as she knew, there had been nothing wrong with their marriage. Every day of the year a small group of men and women quietly pack a few belongings and without so much as a note or a goodbye close the front door for the last time,leaving their debts,their worries and their confused families behind them.Last year,more than 1,200 men and nearly as many women were reported missing from home-the highest in 15 years.Many did return home within a year,but others rejected the past completely and are now living a new life somewhere under a different identity. To those left behind,this form of desertion is terrible blow to their pride and selfconfidence.Even the finality of death might be preferable.At least it does not imply rejection or failure.Worse than that,people can be left with an unfinished marriage,not knowing whether they will have to wait seven years before they are free to start a fresh life. Clinical psychologist Paul Brown believes most departures of this kind to be well planned rather than impulsive.“It’s typical of the kind of personality which seems able to ignore other people’s pain and difficulties.Running away,like killing yourself,is a highly aggressive act.By creating an absence the people left behind feel guilty,upset and empty.” 【解题导语】 本文谈论了一小部分人为躲避债务,逃避现实, 不辞而别甚至从此消失的现象以及由此引发的问题。 5.When her husband left home,Eileen Doyle________. A.could not forgive him for taking the children

B.had been expecting it to happen for some time C.could not understand why D.blamed herself for what had happened 解析: 选 C 。细节理解题。根据第一段的第二句 “Eileen was astonished...”可以断定 C“她不明白为什么”是正确答案。其余三项 均不符合文章意思。 6.Most people who leave their families behind them________. A.do so without warning B.do so because of their debts C.come back immediately D.change their names 解析: 选 A。 细节理解题。 依据文章第二段的“without so much as a note or a goodbye”可知 A 项正确。 7.Some people would even prefer the death to the running away of their spouse because________. A.their spouse would feel no pain during the death B.their spouse death would not blow their pride and confidence C.a desertion would not bring a feeling of rejection of failure D.their spouse death would make them feel less painful 解析:选 D。细节理解题。根据文章第三段可知答案为 D。 8.Which might be the title of the passage? A.Broken marriage B.New life after desertion C.A new social problem D.Desertion and its influence 解析:选 D。主旨大意题。A 项和 C 项的范围太广,B 项偏离文 章主旨,只有 D 项“遗弃及其带来的影响”符合文章主旨。 9.What can be inferred from the passage? A. Many people choose to leave home quietly because they hate their family. B.Paul Brown regards leaving home as an act of selfishness. C.Those who are left behind will lose confidence and won’t marry again. D.Eileen’s husband,together with his four kids,was probably

killed in an accident. 解析:选 B。理解判断题。依据第四段第二句“It’s typical of the kind of personality which seems able to ignore other people’s pain and difficulties”可知 B 项正确。 C (2009 年 湖 北 八 校 联 考 二 )He met her at a party.She was so outstanding,with many boys around her,while he was so normal,with nobody paying attention to him. At the end of the party,he invited her to have coffee with him.She was surprised,but due to being polite,she agreed. They sat in a nice coffee shop.He was too nervous to say anything , and she felt uncomfortable,thinking,“Please let me go home.” Suddenly he asked the waiter,“Would you please give me some salt?I’d like to put it in my coffee.” Everybody stared at him-so strange! His face turned red, but, still, he put the salt in his coffee and drank it. She asked him curiously,“Why do you have this hobby?” He replied,“When I was a little boy,I was living near the sea.I liked playing in the sea,and I could feel the taste of the sea,just like the taste of the salty coffee.Now every time I have the salty coffee,I always think of my childhood.I miss my hometown so much.I miss my parents who are still living there.” While saying that tears filled his eyes.She was deeply touched.That’s his true feeling,from the bottom of his heart.A man who can tell out his homesickness,he must be a man who loves home,cares about home,and has responsibility of home. Then she also started to speak about her faraway hometown,her childhood,and her family.That was a really nice talk,also a beautiful beginning of their story. They continued to date.She found that actually he was a man who meets all her demands; ,warm and careful.He was such a good person but she almost missed him! Thanks to his salty coffee ! Then the story was just like every beautiful love story-the princess married the prince,and then they were living a happy life...And,every time she made coffee for him,she put some salt in the coffee. After 40 years, he passed away, leaving her a letter which said, “My dearest, please forgive my whole life lie.This was the only lie I said to you

-the salty coffee”. “Remember the first time we dated ? I was so nervous at that time.Actually I wanted some sugar,but I said salt.It was hard for me to change so I just went ahead.” “I tried to tell you the truth many times in my life ,but I was too afraid to do that,as I have promised not to lie to you for anything.” “Now I’m dying.I’m afraid of nothing so I tell you the truth:I don’t like the salty coffee.What a strange bad taste!But I have had the salty coffee for my whole life!” “Since I knew you , I never feel sorry for anything I do for you.Having you with me is my biggest happiness for my whole life.If I can live for a second time,I still want to know you and have you for my whole life,even though I have to drink the salty coffee again.” Her tears made the letter totally wet. Someday , someone asked her , “What’s the taste of salty coffee?”“It’s sweet,”she replied. 【解题导语】 这是一个感人的爱情故事。男主人公与女朋友约 会时,在咖啡店因为紧张说错了话,本来要给咖啡放糖,却叫服务员 给他盐。后来,为了信守爱情,他喝了一辈子的咸咖啡。 10.After ordering some salt to put into the coffee ,the young man must have felt________. A.touched B.satisfied C.disappointed D.embarrassed 解析:选 D。考查推理判断。从第五段可知,男主人公在和女朋 友第一次约会的时候,向服务员要放进咖啡里的盐,此刻每个人都盯 着他看,觉得他好奇怪,于是他的脸都红了。由此判断选 D,此时他 觉得很尴尬。 11.Which of the following statements is TRUE? A.Salt coffee is more delicious and sweeter than sugar coffee. B.The man ordered the salt coffee in order to create a chance to date with the girl. C.The man had to have salty coffee all his life to keep his word. D.The woman hardly believed the man’s explanation at their first date. 解析:选 C。考查细节理解。从文章的叙述可知,当初男主人公

因为紧张,本来是要给咖啡加糖,结果说成了要盐,于是喝了一生的 咸咖啡,40 年后,在他去世前给妻子的纸条上说明了事情的真相。故 选 C。 12.From the passage we can see that the man is________. A. B.shy and sly C.dishonest but responsible D.warm and understanding 解析:选 A。考查细节理解。文章第十段说,女孩在约会中发现 这个男孩心地善良,做事很细心 ,warm and careful)。 13 . It is implied in the passage that the woman________when reading the letter left by her husband. A.was cheated by her husband’s behavior B.was touched by her husband’s white lie C.felt sorry to know the truth too late D.felt angry about his dishonesty 解析:选 B。考查推理判断。文章最后一段说,当别人问她咸咖 啡的滋味时,她回答说“很甜”,由此推断,故事的女主人公被丈夫 的这个谎言感动了。



2011年高三英语一轮复习必修4:unit5课时活页训练_高中教育_教育专区。2011年高三英语一轮复习必修4:unit5课时活页训练 Ⅰ.单项填空 1.There are 40 students in ...


2011年高三英语一轮复习必修4:unit4课时活页训练_高中教育_教育专区。2011年高三...5.Our bodies are strengthened by taking exercise.___,our minds are develope...


2011年高三英语一轮复习必修4:unit3课时活页训练_高中教育_教育专区。2011年高三...5 . Our teacher looked here and there on our D.held by 解析:选 A。...


2011年高三英语一轮复习必修4:unit2课时活页训练_高中教育_教育专区。2011年高三英语一轮复习必修4:unit2课时活页训练 Ⅰ.单项填空 1.—___it is to watch Xia...


优化方案 2011 高考英语一轮复习课时活页训练 Ⅰ.单项填空[来源:学科网] 1.This machine ___.It hasn’t worked for years. A.didn’t work B.wasn’t...

【高考领航】2015届高三英语(人教版)一轮练习:必修4-Unit 5 课时训练20]

【高考领航】2015届高三英语(人教版)一轮练习:必修4-Unit 5 课时训练20]_高中教育_教育专区。【高考领航】2015届高三英语(人教版)一轮练习:必修4-Unit 5 课时...


2011高考英语金牌总复习课时活页训练必修4unit10课时活页训练(详细解析) 2011高考英语金牌总复习2011高考英语金牌总复习隐藏>> 优化方案 2011 高考英语一轮复习课时活页...


百度文库 教育专区 高中教育 英语 高三英语上传文档支持以下设备:扫二维码下载 ...必修4Module5课时活页训练 隐藏>> Ⅰ.语法和词汇知识 1. —I’m sorry I’...


必修5unit3课时活页训练 必修5unit3随堂即时检测 必修5unit4课时活页训练 必修5...15页 1财富值 新学期高二英语学案:Unit... 7页 免费 2010届高三一轮复习精品...


2011高考英语金牌总复习课时活页训练必修2unit4课时活页训练(详细解析) 2011高考英语金牌总复习2011高考英语金牌总复习隐藏>> 优化方案 2011 高考英语一轮复习课时活页...

文档资料共享网 nexoncn.com copyright ©right 2010-2020。