当前位置:首页 >> 英语 >> 北京市第四十四中学2014届高三上学期期中测试英语试题

北京市第四十四中学2014届高三上学期期中测试英语试题


北京市第四十四中学 2013-2014 学年度高三第一学期期中测试

英语试卷
考 试 说 明 1. 2. 试卷满分:A 卷 115 分,B 卷 35 分 考试时间:120 分钟

A 卷(三部分,共 115 分) 第一部分:听力(共三节,30 分) 第一节 (共 5 小题;每小题 1.5 分,共 7.5 分) 听下面 5 段对话

,每段对话你将听一遍。 1. What was the man doing when the phone rang? A. Taking a shower. B. Cleaning the floor. C. Repairing the shower.

2. Where does the conversation probably take place? A. In a hotel. B. In a restaurant. C. In a supermarket.

3. What is the woman’s suggestion? A. Be more patient with Bill. B. Ignore Bill’s words. C. Cheer Bill up.

4. What did the man get for his birthday? A. CD. B. a bike. C. a CD player.

5. How much change does the man give the woman? A.£9. B.£9.50. C.£10

第二节(共10小题;每小题1.5分,共15分) 听下面4段对话或独白。每段对话或独白你将听两遍。 听第6段材料,回答第6至7题。 6. Where does the man’s supplier come from? A. China. B. Munich. C. Hamburg.

7. What is the percentage of products sold in Germany? A. 15%. 听第7段材料,回答第8至9题。 8. Why did the poet speak to the woman? A. To talk about poems. B. To read her some poems to her. C. To talk her into buying his book. B. 25%. C. 85%.

第 1页

共 10 页

9. What do the speakers agree? A. The food was delicious. B. The party lasted too long. C. The party was interesting.

听第8段材料,回答第l0至12题。 10. Why did the speaker change his job? A. He couldn’t support his family. B. He wanted to work for his interest. C. He couldn’t spare time to stay with his family and friends. 11. Where does the speaker work now? A. In a school. B. In a company. C. In a hospital.

12. What does the speaker think of his present job? A. It is satisfying. B. It is well-paid. C. It is stressful.

听第9段材料,回答第l3至15题。 13. What does Tony do? A. A camera man. B. A sports reporter. C. A football player.

14. What do some people complain about Tony? A. His appearance is awful. B. He speaks fast and quietly. C. He refuses others’ advice impolitely. 15. What relation is Tony to the speakers? A. Their student. B. Their colleague. C. Their interviewee.

第三节 (共5小题;每小题l.5分,共7.5分) 听下面一段独白,完成第l6至第20五道小题,每小题仅填写一个词。这段独白你将听两 ... 遍。 Blue Sky Hotel Location Rate (等级) French Riviera 16. 17. Facilities 18. ? Extra service ? 20. trips to the surrounding countryside courts and disco hall Boat trips to deserted 19. room, swimming pools,

第 2页

共 10 页

Contact

visiting local travel agent or calling 4008-111-345 注意:将听力第三节的答案写在第 11 页答题纸上

第二部分:英语知识运用(共两节,45 分) 第一节 单项填空(共 15 小题;每小题 1 分,满分 15 分) 21. The activities organized by our school really gave us a platform ____ we learned team spirit. A. that B. where C. which D. when 22. ____ to Anne's birthday party, Mr. Brown is now searching shop after shop for a nice present for her. A. Having invited B. Having been invited C. Have been invited D. Being invited 23. Unfortunately, ____ stone hit him on ______ head and he got injured. A. the; a B. a; 不填 C. a; the D. the; the 24. _____ I say Clancy is a smart boy, he still needs to work hard to achieve his goal. A. Then B. When C. While D. As 25.The new buyer identified a dozen new sources for the material, ___________ proved to be reliable. A. most of them B. most of which C. most of whom D. most of those 26. The old woman who______in the deserted house alone for ten years has been settled in a nursing home now. A. lived B. has lived C. had lived D. has been living 27. — I phoned you yesterday morning. A girl answered, but I didn’t recognize the voice. — Oh, it ____ my younger sister. She was in my room at that moment. A. must have been B. should have been C. could have been D. may have been 28. ______ , the players began the game. A. Having taken our seats B. Taking our seats C. Being taken the seats D. After we had taken our seats 29. In the reading room, we found her____ at a desk, with her attention____ on a book. A. sitting; fixing B. to sit; fixed C. seating; fixing D. seated; fixed 30. How long do you think ______ the computer company brings out a new product? A. it will be before B. will it be until C. will it be when D. it will be that 31. ---Monitor? --- I’m not monitor of our class. I __ with the teacher until the monitor is elected. A. will just help B. am just to help C. am just helping D. have just helped 32.—Will you attend the ceremony tomorrow? —What ceremony? I ____ informed of anything about it. A.wasn't B.haven't been C.hadn't been D.won't be 33. As is known to all, Yang Liwei has become a space hero is we have expected. A. that; which B. what; that C. what; which D. that; what 34. Bless your heart, I know you didn't break the vase ________. Don't cry! A. on purpose B. by accident C. on business D. by mistake 35. She ___ volleyball regularly for many years when she was young. A. was playing B. played C. has played D. had played 第二节 完形填空(共 20 小题;每小题 1.5 分,满分 30 分)
第 3页 共 10 页

Fifteen years spent in the field of education has provided me with many treasured moments. One of the most unforgettable 36 when I was teaching second 37 , 10 years ago. In May I decided to plan something special for the children: a Mother’s Day tea. We had put our heads together to 38 ideas of how to 39 our mothers. We practiced singing songs, memorized poems and wrote cards. We decided to hold our tea the Friday before Mother’s Day. I was surprised and 40 to learn that every mother was planning to attend. I 41 invited my own mother. Finally, the big day arrived. Each child 42 up at our classroom door, expecting the arrival of his or her mom. 43 it got closer to starting time, I looked around and my eyes quickly found Jimmy. His mother hadn’t shown up and he was looking 44 . I took my mother by the hand and walked over to Jimmy. “Jimmy,” I said, “I have a bit of problem here and I was 45 if you could keep my mother 46 while I’m busy.” My mom and Jimmy sat at a table. Jimmy 47 my mom her treats, presented her with the gift I had made, just as we had 48 the day before. Whenever I looked over, my mother and Jimmy were in deep 49 . Now 10 years later, I work with students of all ages, educating them about the environment. Last year, I took a senior class on a field trip, and there was Jimmy. I had the students complete an outline of the day’s 50 and an evaluation of our trip. Then I collected the students’ booklets and checked them to see if 51 was completed. When I came 52 Jimmy’s page, he had written “Remember our Mother’s Day tea we had in second grade, Mrs. Marra? I do! Thanks for all you did for me, and thank your mother, too.” I told him I really enjoyed what he had written. He looked rather embarrassed and 53 his own thanks and walked away. Suddenly he ran back and gave me a big hug. “Thanks again. No one even knew my mother didn’t 54 it.” I ended my workday with a hug from a teenage boy who had 55 stopped hugging teachers years ago. 36. A. lasted B. happened C. experienced D. described 37. A. school B. class C. grade D. lesson 38. A. pay attention to B. look forward to C. get on with D. come up with 39. A. love B. please C. respect D. admire 40. A. astonished B. worried C. relieved D. interested 41. A. even B. ever C. still D. once 42. A .followed B. held C. kept D. lined 43. A. As B. Although C. While D. Because 44. A. wild B. curious C. strange D. upset 45. A. considering B. wondering C. asking D. doubting 46. A. connection B. care C. company D. concern 47. A. served B. supplied C. assigned D. applied 48. A. taught B. studied C. practiced D. told 49. A. mind B. thought C. agreement D. conversation 50. A. feeling B. behavior C. event D. action 51. A. something B. everything C. anything D. nothing 52. A. by B. to C. on D. over 53. A. announced B. delivered C. stated D. whispered 54. A. make B. get C. do D. take 55. A. probably B. exactly C. rarely D. eagerly 第三部分:阅读理解(共两节,40分) 第一节(共15小题;每小题2分,共30分) A A programmer and an engineer are sitting next to each other on a long flight from Los Angeles to New York.The programmer leans over to the engineer and asks if he would like to play a fun game. engineer just wants to take a nap, so he politely declines and rolls over to the The window to catch a few winks. The programmer persists and explains that the game is really easy and has a lot of fun.He
第 4页 共 10 页

explains, "I ask you a question, and if you don't know the answer, you pay me $5.Then you ask me a question, and if I don't know the answer, I'll pay you $5." Again, the engineer politely refuses and tries to get to sleep. The programmer, now somewhat anxious, says, "OK, if you don't know the answer you pay me $5, and if I don't know the answer, I'll pay you $50!" This catches the engineer's attention, and he sees no end to this torment(折磨) unless he plays, so he agrees to the game. The programmer asks the first question."What's the distance from the earth to the moon?'' The engineer doesn't say a word, but reaches into his wallet, pulls out a five dollar bill and hands it to the programmer.Now, it's the engineer's turn.He asks the programmer, "What goes up a hill with three legs, and comes down on four?" The programmer looks up at him with a puzzled look.He takes out his laptop computer and searches all of his references.After about an hour, he wakes the engineer and hands him $50.The engineer politely takes the $50 and turns away to try to get back to sleep. programmer, more than a little angry, shakes the engineer and asks, "Well, The so what's the answer?" Without a word, the engineer reaches into his wallet, hands the programmer $5, and turns away and goes back to sleep. 56.What's the best title for the passage? A.A Boring Conversation C.A Trick During The Flight A.Confident. B.Selfish. B.A Fun Game D.A Question Without Answer C.Greedy. D.Generous.

57.What kind of person is the programmer according to what he said? 58.What can we infer according to the last sentence? A.The engineer has little money with him. B.Actually the engineer doesn't know the answer, either. C.The engineer is bored with programmer. D.The engineer beats the programmer at last. 59.Which is NOT true according to the passage? A.In the beginning the engineer is not interested in the game. B.The engineer is too sleepy to want to play the game. C.At last the engineer gains $45 from the programmer. D.Nobody knows the answer to the engineer's question. B Students who work during term time to support themselves at university are far more likely to graduate with a poor degree, according to a government-funded study published yesterday. Undergraduates with part-time jobs are a third less likely to get a first or upper second-class degree than other students, harming their career chances. Students from the poorest backgrounds were most likely to take jobs during term because they could not depend on help from their parents. The report, commissioned (委托) by the Department for Education and Skills, also found a clear relation between fear of debt and employment in non-graduate jobs. Students from poorer backgrounds are known to be more unwilling to be in debt than those from middle class families. The study of 8,600 people who graduated in 1999 was made by Peter Elias, of Warwick University, and Kate Purcell, from Bristol Business School. They found that twice as many first-class degrees were awarded to students who did not work during term compared with those who did. Between 35 and 38 percent who worked during term achieved a lower second, compared with about 28 percent of those who did not. Professor Elias said that the increase in school fees next year to £3,000 would have to be
第 5页 共 10 页

monitored (监控) carefully for its effect on poorer students. "Higher education is going to be a harder struggle for those who do not come with all the advantages," he said. He suggested that universities could get in touch with employers to provide work experience on good salaries to choose students during holidays, so that they did not have to work during term. 60. What's the main idea of the passage? A. Students at university like to take part-time jobs to support themselves, B. Term-time jobs at university lead to poorer examination results. C. The school fees are becoming higher and higher at university. D. Students at university have much difficulty getting first-class degrees. 61. Why did lots of students take term-jobs at university? A. No one would lend them money to continue their study. B. They wanted to improve themselves by taking part-time jobs, C. Their families were poor and couldn't afford the high expense. D. They thought earning money was more important than studying. 62. Students who took term-jobs at university ____. A. had no possibility to study better than those who didn't B. couldn't graduate from school normally in the future C. might have trouble in finding a job in the future D. were more independent than those who didn't in the future 63. Which of the following statements is TRUE according to the passage? A. Poor students can't take part-time jobs all the time at university. B. Employers have the duty to help poor students solve the money problem. C. First class degrees couldn't be given to the students whose families were poor. D. High school fees are one of the important reasons why students have to take term-jobs. C The twentieth century saw greater changes than any century before. Changes for the better, changes for the worse, changes that brought a lot of benefits to human beings, changes that put man in danger. Many things caused the changes, but, in my opinion, the most important was the progress in science. Scientific research in physics and biology has vastly broadened our views. It has given us a deeper knowledge of the structure of matter and of the universe. It has brought us a better understanding of the nature of life and of its continuous development. Technology in the application of science has made big advances that have benefited us in nearly every part of life. The continuation of such activities in the twenty-first century will result in even greater advantages to human beings; in pure science—a wider and deeper knowledge in all fields of learning; in applied science--- a more reasonable sharing of material benefits, and better protection of the environment. Sadly, however, there is another side to the picture. The creativity of science has been employed in doing damage to mankind. The application of science and technology to the development and production of weapons of mass destruction has created a real danger to the continued existence of the human race on this planet. We have seen this happen in the case of nuclear weapons. Although their actual use has so far occurred only in the Second World War, the number of nuclear weapons that were produced and made ready for use was so large that if the weapons had actually been used, the result could have been the ruin of the human race, as well as of many kinds of animals. William Shakespeare said, “The web of our life is of a mingled yarn, good and ill together.” The above brief review the application of only one part of human activities—science seems to prove what Shakespeare said. But does it have to be so? Must the ill always go together with the
第 6页 共 10 页

good? Are we biologically programmed for war? 64. Which of the following best shows the structure of the passage? A. ① ② ③ ④ ⑤ ⑤ ⑤ ②③④⑤ B. ① ② ③ ④ C. ① ② ③ ④ D. ①

(①=Paragraph 1,②=Paragraph 2, ③=Paragraph 3, ④=Paragraph 4,⑤=Paragraph 5) 65. From the fourth paragraph, we can infer that ______. A. a great many nuclear weapons were actually used for war B. a large number of nuclear weapons should have been used for war C. the author is doubtful about the ruin of human beings by nuclear war D. the author is anxious about the huge number of nuclear weapons on the earth 66. The underlined word “mingled” most probably means______ A. simple B. mixed C. sad D. happy 67. What do you think the author is most likely to suggest if he continues to write? A. Further application of science to war. B. More reading of William Shakespeare. C. Proper use of science in the new century. D. Effective ways to separate the good from the ill. D Usually, when your teacher asks a question, there is only one correct answer. But there is one question that has millions of correct answers. That question is “What’s your name?” Everyone gives a different answer, but everyone is correct. Have you ever wondered about people’s names? Where do they come from? What do they mean? People’s first names, or given names, are chosen by their parents. Sometimes the name of a grandparent or other member of the family is used. Some parents choose the name of a well-known person. A boy could be named George Washington Smith; a girl could be named Helen Keller Jones. Some people give their children names that mean good things. Clara means “bright”; Beatrice means “one who gives happiness”; Donald means “world ruler”; Leonard means “as brave as a lion”. The earliest last names, or surnames, were taken from place names. A family with the name Brook or Brooks probably lived near a brook (小溪); someone who was called Longstreet probably lived on a long, paved road. The Greenwood family lived in or near a leafy forest. Other early surnames came from people’s occupations. The most common occupational name is Smith, which means a person who makes things with iron or other metals. In the past, smiths were very important workers in every town and village. Some other occupational names are: Carter—a person who owned or drove a cart; Potter—a person who made pots and pans. The ancestors of the Baker family probably baked bread for their neighbors in their native village. The Carpenter’s great-great-great-grandfather probably built houses and furniture.
第 7页 共 10 页

Sometimes people were known for the color of their hair or skin, or their size, or their special abilities. When there were two men who were named John in the same village, the John with gray hair probably became John Gray. Or the John who was very tall could call himself John Tallman. John Fish was probably an excellent swimmer and John Lightfoot was probably a fast runner or a good dancer. Some family names were made by adding something to the father’s name. English-speaking people added –s or –son. The Johnsons are descendants of John; the Roberts family’s ancestor was Robert. Irish and Scottish people added Mac or Mc or O. Perhaps all of the MacDonnells and the O’Donnells are descendants of the same Donnell. 68. Which of the following aspects do the surnames in the passage NOT cover? A. Places where people lived. B. People’s characters. C. Talents that people possessed. D. People’s occupations. 69. According to the passage, the ancestors of the Potter family most probably _______. A. owned or drove a cart B. made things with metals C. made kitchen tools or containers. D. built houses and furniture. 70. Suppose an English couple whose ancestors lived near a leafy forest wanted their new-born son to become a world leader, the baby might be named ________. A. Beatrice Smith B. Leonard Carter C. George Longstreet D. Donald Greenwood 第二节 七选五 (共5小题;每小题2分,共10分) How to prepare a lecture Being invited to give a lecture is an honor. means that people regard you as an authority on It a given field, subject, or issue. means you are worth listening to. 71 It insights.This is why it is important for you to prepare your lecture well. 1.Think of a good topic. You most likely will be assigned to talk about a certain topic. that's the case, you only need If to make an outline and do some research.But in some cases, you will have to think of your own topic.Although it gives you more freedom to do it, thinking of a topic can be tricky. pick a topic that is timely and socially relevant. 2.Make an outline for the lecture. Start by listing down the points that you will discuss, and then fill in each point with subpoints.If necessary, make a research about your topic. 3. 74 73 But if in so doing you end up with a very long outline, figure how you can shorten the topic or cut where cutting is needed. Statistics, figures, medical information, historical accounts, and similar information should all be checked and it will save your credibility as an authority on the subject you are talking about. 4.Add humor. Don't engage your audience in a dragging soliloquy (独白) . and are not nonsense, racial, and offensive jokes. A.Check your lecture for accuracy.
第 8页 共 10 页

You have to make sure

your lecture is interesting, and full of wisdom, from which the audience can take valuable

72

Or

75

Humor will interest

your audience.Of course, make sure the elements in your lecture are in line with your main topic

B.Giving a lecture is challenging, though. C.If necessary, provide your contact information, such as an email address or blog site. D.Instead, make your audience smile, or burst into laughter at certain points in your discussion. E.To make it easier, consider what will interest your audience. F.It should summarize your whole talk in one sentence. G.Don't be afraid of exploring the topic, as this will allow you to discover other points that need discussion. B 卷(一部分,共 35 分) 第四部分:书面表达(共两节,满分 35 分)

第一节 情景作文(20 分) ? 假如你是李华,是红星中学一名学 生。 上周末你参加了学校组织的去鸟巢 观看第 29 届奥运会田径比赛的活动。 请你根据下面图画所提供的情景写一篇日记。词数不少于 60。?水立方:Water Cube

第二节:开放作文(满分 15 分) You are discussing the following picture with your English friend Jim. Now you are telling him how you understand the picture and what makes you think so.

第 9页

共 10 页

北京市第四十四中学 2013—2014 学年度第一学期期中测试 高三英语试卷答案: 听力 1-5ACBCB 6-10 CACAC 11-15 BABAB 16. 5-star 17. air-conditioned 18. tennis 19. islands 单选:单选 21—25 BBCCB 26--30AADDA

20. coach

31—35CBDAB 43.A 44.D 45.B 46.C 47.A

完形: 36.B 37.C 38.D 39.B 40.C 41. A 42.D 48.C 49.D 50.C 51.B 52.B 53.D 54.A 55.A 阅读理解 56--59BABC 71 — 75 BEGAD 60—63BCCD

64—67 ADBD

68-70 BCD

情景 Early in the morning, we gathered at the school gate and set out to the Bird Nest by bus. Half an hour later, we got there. Soon after we took our seats, the field and track competitions began. In the field some athletes were competing in the long-jump while a young woman was jumping over a bar in the high jump. About 10 athletes were running in a 200-metre race and they were rushing towards the finish line. All of them tried their best to compete for the honor of representing their countries in the Olympic Games. Standing in the audience area, we couldn’t help cheering for all the athletes. The competitions were so exciting that we enjoyed every minute of them. After that, we went around the Olympic Park and took some pictures in front of the Water Cube. We also bought some souvenirs to remind us of the unforgettable experience. 开放 I think the picture implies a very important rule of doing things — we always need a balance between speed and quality. As we can see in the picture, two men are competing against each other in building walls. One man has built up an obviously higher but twisted wall, while the other’s work is completely vertical, strong and solid though lower. It isn’t difficult to see examples of how often higher speed is set up as a target. “The faster, the better” has become a motto for us due to the fiercely competitive environment of our society. However our work has no value at all if we ignore the quality of it just like the man building the twisted wall. As students, we are required to do things at high speed. It’s definitely helpful to keep in mind that no matter how fast we need to achieve something, quality may never be ignored.

第 10 页

共 10 页


更多相关文档:

北京市第四十四中学2014届高三上学期期中测试英语试题

北京市第四十四中学 2013—2014 学年度高三第学期期中测试 英语试卷 A 卷(三部分,共 115 分) 第一部分:听力(共三节,30 分) 第一节 (共 5 小题;每小...

北京市第四十四中学2013—2014学年高三上学期期中测试英语试题

北京市第四十四中学2013—2014学年高三上学期期中测试英语试题_理化生_高中教育_教育专区。北京市 2014—2015 学年度高三第一学期期中测试英语试卷第二部分:英语知识...

北京市第四中学2017届高三上学期期中考试英语试题 Word版含答案

北京市第四中学2017届高三上学期期中考试英语试题 Word版含答案_高三英语_英语_高中教育_教育专区。北京市第四中学2017届高三上学期期中考试英语试题 Word版含答案 ...

北京市第四中学2017届高三上学期期中考试英语试题

北京市第四中学 2017 届高三上学期期中考试英语试题(试卷满分为 150 分,考试时间为 120 分钟) 第一部分:听力理解(共三节,30 分) 第一节 (共 5 小题;每...

北京市第四十四中学2014届高三上学期期中测试物理试题 Word版含答案

北京市第四十四中学2014届高三上学期期中测试物理试题 Word版含答案_理化生_高中教育_教育专区。北京市第四十四中学 2013—2014 学年度高三第一学期期中测试物理试...

【解析版】北京市第四十四中学2014届高三上学期期中测试 物理试题 Word版含解析 0014)

【解析版】北京市第四十四中学2014届高三上学期期中测试 物理试题 Word版含解析 0014)_理化生_高中教育_教育专区。今日推荐 67份文档 九...

北京市第四十四中学2014届高三上学期期中测试历史试题 Word版含答案

北京市第四十四中学2014届高三上学期期中测试历史试题 Word版含答案 隐藏>> 北京市第四十四中学 2013—2014 学年度高三第一学期期中测试历史试卷试卷满分:100 分...

北京市第四十四中学2014届高三物理上学期期中测试试题新人教版

北京市第四十四中学2014届高三物理上学期期中测试试题新人教版_理化生_高中教育_教育专区。北京市第四十四中学 2013—2014 学年度高三第一学期期中测试物理 试卷 ...

北京市第四十四中学2014届高三物理上学期期中测试试题新人教版

北京市第四十四中学2014届高三物理上学期期中测试试题新人教版_理化生_高中教育_教育专区。北京市第四十四中学 2013—2014 学年度高三第一学期期中测试物理 试卷 ...
更多相关标签:
高一上学期期中测试题 | 高三上学期期中家长会 | 高三上学期期中考试 | 高三上学期期中总结 | 二年级上学期期中试题 | 一年级上学期期中试题 | 六年级上学期期中试题 | 四年级上学期期中测试 |
网站地图

文档资料共享网 nexoncn.com copyright ©right 2010-2020。
文档资料共享网内容来自网络,如有侵犯请联系客服。email:zhit325@126.com