当前位置:首页 >> 高中教育 >> 【金版学案】2015届高考英语二轮专题复习与测试:语言知识及应用专题演练2]

【金版学案】2015届高考英语二轮专题复习与测试:语言知识及应用专题演练2]


高考二轮专题复习与测试· 英语 班级:__________________ 姓名:__________________

第一篇

语言知识及应用专题演练

语言知识及应用专题演练 (二 )

第一节

完形填空

(2014 年广州市高三英语备考)阅读下面短文

,掌握其大意,然后 从 1~15 各题所给的 A、B、C 和 D 项中,选出最佳选项。 When most people travel, they pick up all sorts of things: souvenirs,T?shirts, postcards and so on.However, Harry Loomer is__1__.When he travels,he leaves something behind,something of lasting value —his__2__. Harry began donating blood at a college blood drive four decades ago.Since then, he has donated his blood__3__. Not once or twice a year, but every 56 days—as often as the law__4__.Even though he is now retired and__5__extensively, it has not slowed him down at all. For people who need blood, Harry is a/an__6__. Since up to four people can__7__from a single pint of blood, Harry Loomer,with

a__8__donation of 480 pints of blood, has played a big role in helping save hundreds of lives. Connie Smith also gives blood regularly.She knows that donating blood requires little work and almost no__9__while helping to save a life.“ People need to know how vital it is to have blood on hand, ”she says.“There is absolutely no__10__for it.” Connie is participating in a Red Cross programme designed to pair closely__11__donors with people who need blood regularly because of longterm__12__.She is paired with a child who needs a pint of blood every two weeks.To ensure an adequate__13__for this young patient, Connie and another donor donate their blood every 56 days. “ It's not always__14__, ”Connie admits, “ but it's more than worth it to know that I'm helping that precious child.I'm sure if other people know how vital blood donations are, they would be__15__to sacrifice too.” 1. A.unlucky B. different C. strange D. brave

解析:考查上下文语境。从上文的 “most people”和表转折的 “however”可知 Harry Loomer 与众不同,选 different。 答案:B

2. A.help B. money C. blood D.smile

解析:考查上下文语境。 Harry Loomer 每到一处都主动献血, blood 是原词复现。 答案:C

3. A.regularly B. monthly C. occasionally D.gradually

解析: 考查上下文语境。从下文可知,Harry Loomer 每 56 天献 一次血,为“定期”献血,第四段的 regularly 是原词复现。 答案: A

4. A.suggests B. believes C. requires D.allows

解析:考查常识理解。此处指这是法律“许可”的献血周期。 答案:D

5. A.drives B. travels

C. exercises

D.researches

解析:考查词语复现。从文章第一句判断此处应填入 travels。 答案:B

6. A.doctor B. father C. hero D.example

解析:考查常识理解。此处指对于需要输血的人来说, Harry Loomer 是一个“英雄”。 答案:C

7. A.benefit B.suffer C. choose D.start

解析:考查上下文语境。此处指一品脱血可让四个人“受益” 。 答案: A

8. A.surprising B. generous C. fair D. reasonable

解析:考查上下文语境。从上句可知, Harry Loomer 献了 480

品脱血应是 generous, generous 既有慷慨大方的意思,又有量多的 意思。 答案:B

9. A.condition B.courage C. pain D. time

解析: 考查常识理解。 此处指捐血几乎没有“痛苦”, 且与 “little work”一同和“save a life ”形成对比。 答案:C

10. A.substitute

B. place

C. access D. reward

解析:考查上下文语境。此处指血液没有“替代品”。 答案: A

11. A.linked B. balanced C. matched D. involved

解析:考查上下文语境。matched 意为“搭配”,此处指把献血

者与因长期生病而需定期输血的患者配成一对。 答案:C

12. A.developments C. tests

B. illnesses

D. processes

解析:考查常识理解。根据“people who need blood regularly” 可知指长期“生病”。 答案:B

13. A.supply

B.application

C. support D.attention

解析:考查上下文语境。此处指为了保证有充足的“血源”。 答案: A

14. A.necessary B. helpful C. effective D.convenient

解析:考查常识理解。句意:虽然不总是那么“方便”,但想到 我在救一个宝贵的孩子,所有这些都是值得的。 答案:D

15. A.excited B.able C. lucky D.willing

解析:考查上下文语境。此处指他们也会“乐意”做出牺牲。 答案:D

第二节 语法填空 阅读下面短文, 按照句子结构的语法性和上下文连贯的要求, 在 空格处填入一个适当的词或使用括号中词语的正确形式填空。 Fleming was a poor Scottish farmer.One day while working in a field, he heard a cry for help.He immediately 16.________(throw)his tools away.Following the sound,Fleming came to a deep bog(沼泽 ), in which a boy was screaming and sinking.Fleming tied a rope around 17.________own waist and the other end 18.________a tree , and walked into the bog.With great effort he pulled himself and the boy to 19.________(safe). He quickly took the boy to his farmhouse, 20.________Mrs.Fleming fed him, dried his clothes,and sent him home. The next day a carriage arrived.A well? dressed man stepped out,21.________(say)he was the father of the boy.“You saved my son's life.”said the man.22.“________can I repay you?”

“ I don't want payment.” Fleming replied, “ Anyone would have done the same.” Just then,Fleming's son appeared at the door. “ Is he your son ? ” the man asked.“Yes.”said Fleming 23.________(happy). “ I have an idea.Let me pay for his education.If he's like his father, he'll grow to be a man we'll both be proud of.” And so he did.Thus 24.________farmer's son attended the best schools,graduated from a medical college,and became the world? famous Nobel prize?winning scientist and discoverer of penicillin, Sir Alexander Fleming. It's said 25.________many years later the man saved from the bog caught pneumonia(肺炎 ). Penicillin saved his life.His name?Sir Winston Churchill.

16.解析:全文讲述过去的故事,动词用过去式。 答案:threw 17.解析:根据句子结构,此处用形容词性物主代词 his 修饰名 词 waist。 答案: his 18.解析:tie...to 是固定搭配,意为“把??捆在??”。 答案:to

19.解析: to 是介词,介词后接名词,此处意为“把男孩拖到 安全的地方”。 答案:safety 20.解析:关系副词引导非限制性定语从句。 答案:where 21.解析:现在分词作伴随状语。 答案:saying 22.解析:“我怎样才能报答你?”。 答案: How 23.解析:动词后用副词。 答案: happily 24.解析:此处表特指。 答案:the 25.解析:that 引导主语从句。 答案:that


更多相关文档:

【金版学案】2015届高考英语二轮专题复习与测试:语言知识及应用专题演练2]

【金版学案】2015届高考英语二轮专题复习与测试:语言知识及应用专题演练2]_高中教育_教育专区。【金版学案】2015届高考英语二轮专题复习与测试:语言知识及应用专题...

【金版学案】2015届高考英语二轮专题复习与测试 第一篇 语言知识及应用 专题演练(二)配套作业

【金版学案】2015届高考英语二轮专题复习与测试 第一篇 语言知识及应用 专题演练(二)配套作业_英语_高中教育_教育专区。语言知识及应用专题演练(二) 第一节 完形...

【金版学案】2015届高考英语二轮专题复习与测试:阅读专题演练2]

【金版学案】2015届高考英语二轮专题复习与测试:阅读专题演练2]_高中教育_教育...___ 第一篇 语言知识及应用专题演练阅读专题演练(二) 第一节 阅读理解 阅读...

【金版学案】2015届高考英语二轮专题复习与测试 语言知识及应用专题演练(三)

【金版学案】2015届高考英语二轮专题复习与测试 语言知识及应用专题演练(三)_英语_高中教育_教育专区。语言知识及应用专题演练(三) 第一节 完形填空 (2014 年...

【金版学案】2015届高考英语二轮专题复习与测试:语言知识及应用专题演练1]

【金版学案】2015届高考英语二轮专题复习与测试:语言知识及应用专题演练1]_高中教育_教育专区。【金版学案】2015届高考英语二轮专题复习与测试:语言知识及应用专题...

【金版学案】2015届高考英语二轮专题复习与测试 语言知识及应用专题演练(六)

【金版学案】2015届高考英语二轮专题复习与测试 语言知识及应用专题演练(六)_英语_高中教育_教育专区。语言知识及应用专题演练(六) 第一节 完形填空 (2013 年...

【金版学案】2015届高考英语二轮专题复习与测试 语言知识及应用专题演练(五)

【金版学案】2015届高考英语二轮专题复习与测试 语言知识及应用专题演练(五)_英语_高中教育_教育专区。语言知识及应用专题演练(五) 第一节 完形填空 (2013 年...

【金版学案】2015届高考英语二轮专题复习与测试:语言知识及应用专题演练6]

【金版学案】2015届高考英语二轮专题复习与测试:语言知识及应用专题演练6]_高中教育_教育专区。【金版学案】2015届高考英语二轮专题复习与测试:语言知识及应用专题...

【金版学案】2015届高考英语二轮专题复习与测试 语言知识及应用专题演练(四)

【金版学案】2015届高考英语二轮专题复习与测试 语言知识及应用专题演练(四)_英语_高中教育_教育专区。语言知识及应用专题演练(四) 第一节 完形填空 (2013 年...

【金版学案】2015届高考英语二轮专题复习与测试:语言知识及应用专题演练3]

【金版学案】2015届高考英语二轮专题复习与测试:语言知识及应用专题演练3]_高中...indicating the items she__2__. When you buy a registered item,tell the...
更多相关标签:
网站地图

文档资料共享网 nexoncn.com copyright ©right 2010-2020。
文档资料共享网内容来自网络,如有侵犯请联系客服。email:zhit325@126.com