当前位置:首页 >> 其它课程 >> 七年级英语上册Module1 Unit2教学设计

七年级英语上册Module1 Unit2教学设计


G7M1U2 教学设计
陶志旭
一 、课型: Speaking and reading 二 、教学内容分析: 本单元是第一模块的第二部分可以起到衔接上一单元的作用,通过问答练习既复习上一 节课所学内容,又可以为接下来的阅读提供信息支持。 三 、教学目标 1、Useful expressions in introducing persons. 2、To get

in formation from the reading material about personal information 四、知识与能力:1、To be able to introduce oneself or other 2、Asking for and receiving personal information 五、情感态度与价值观 To build up students’ confidence and interest in English- learning . 六、教学过程 1、Warming-up/Lead in 活动目的 Review and consolidate the vocabulary students have learned before。 教师活动 1).Read through these questions and answers . Make sure the students understand them . 2).Practise them with the whole class chorally and individually . 3).Pair the students to ask and answer . 4).Put the students in new pairs ,have them do a mingling activity, asking the person nearest them when you clap your hands . 学生活动 1).Work in pairs about their name .country .age or other more . 2).Act out the conversation in font in pairs. 2、Reading extensively /In put 活动目的 Train students to get specific information through reading . 教师活动 1).Ask students to read and answer individually. 2). Ask them to check with a partner . 3).Call back the answers from the whole class ,asking the students to read the statements and then say ―true‖or ―false‖. 学生活动 1).Read and answer individually, then check with a partner . 2).Check the answers in class and share the learning strategy . 3)Correct the false sentences . 3、Reading intensively/Practice 活动目的 1) Use the words they have just learned in real life . 2)Teach students writing skills . 教师活动 1).Ask the students to read the passage in activity 2 again and to fill in the table with correct information . 2) .Check the answers with whole class ,then with individual students . 3). Ask students to describe Daming .Lingling .andWang hui by themselves,then ask some students to the front to talk about them . 学生活动 1) .Read the passage carefully again and do activity 3—complete the table. 2). Check the answers with a partner ,then with the whole class .

3).Try to say something about Daming,Lingling ,and wang hui.First,prepare by themselves thentry to talk about them to the front . 4、Writing /Out put 活动目的 1).Train Ss writing skills . 2).Review the knowledge learned 教师活动 1).Ask a few student to try to say something about Jiang li ,then write down the sentences about jiangli . 2).First ,ask Ss to write about themselves ,then ask Ss to try writing something about their classmates or friends . 学生活动 1). Try to say something about Jiang li ,then write down the sentences about jiangli . 2). .First , write about themselves ,then try writing something about their classmates or friends . 七、作业布置 1、 Do exercise 11 in Module 1 in workbook . 2、 Write something about a person you like best. 八、教学反思 抓住学生刚刚升入初中好奇心强这一特点,本节课我围绕“介绍人物”这一话题创设了一 个贴近学生生活实际的教学情境。双人问答,小组活动,师生互动活跃了课堂气氛;加深了师 生间的和谐;激发了学生的学习兴趣。通过本课的学习,学生能够用所学词汇句型进行简单的 交流对话,也能做简单的自我介绍或介绍身边的朋友亲人,让他们体会到成功的乐趣,进而 增强学习的信心和兴趣。 目标检测题 一.英汉互译. 1. 读书 2.sit down_______ 3.起立_______ 4.来自_________ 5. write on the blackboard 6.given name 7.姓 8. …years old 9. a new student 10.二年级一班_________ 二. 用适当的人称代词填空 1. is my aunt. I often visit . 2.China is adeveloping country.______lies in the east of asia. 3.Professor Wang sets______a good example. We must learn from______. 4.—What’s wrong with Tom? —______is three Kilometers away. 5.How far is the thunder(雷声)? —______is three kilometers away. 6.I own a blue bike. The red one doesn’t belong to______. 7.These new houses are so nice.______are very expensive. 8.______say that those old house will be rebuilt. 9.Lingling is a girl.______studies in a primary school. 10.Mike is my classmate.______is good at physics. 三.单项选择. 1.What______your name? A.is B.are C.am 2.I______ Jim Green. A.is B.are C.am

3.—How______you? —I______fine,thank you. A.are,is B.am,are C.are,am 4.What is this? What is=______. A.What are B.It’s C.What’s 5.—What is this? — ______M. A.It B.It’s C.it’s 6.—How are you? —I’m______,thank you. A.good B.nice C.fine 7.—Nice______meet you. — Nice______meet you,______. A.to,to,too B.to,to,to C.too,to,too 8.I’m in______. A.Number Four B.Class One C.whith row 9.—Welcome to Beijing. —______. A.OK B.Yes C.Thank you 10.—Thank you. —______. A.That’s right B.Thank you C.You’re welcome 四.阅读理解 Mike is a boy.He is a good student.He’s in Class2,Grade1.How old is he? I know. He is eleven. How old is his friend? I don’t lnow. I think he’s fourteen. His name Is Bill or Sam. Oh,it’s Bill.That’s right.I am not wrong. Mike’s dad is 42. He’s a teacher. Bill’s mum is 39.She’s a teacher,too. They’re at School today. 1. Mike’s friend is______. A.I B.Bill C.Sam 2.Mike is______. A.11 B.12 C.14 3.Mike is in______. A.Grade 1 B.grade 2 C.Grade 3 4.Bill;s mum is______today. A.at home B.here C.at school 5.Is Bill’s mother a teacher? A.I don’t know. B.Yes,she is. C.No,she isn’t. 附答案: 一.1. read books 2.坐下 3.stand up 4.be/come from 5.写在黑板上 6.名字 7.family name 8.几岁 10.Class1 Grade2 二.1.She;her 2.It 3.us;him 4.He 5.It 6.me 7.They 8.It 9.She 10.He 三 1.A 2.C 3.C 4.C 5.B 6.C 7.A 8.B 9.C 10.C 四 1.B 2.A 3.A 4.C 5.B

单元达标题 一 、翻译下列词组 1、来自_______ 2、一年级三班_______ 3、十二岁 _______ 4、 、坐下_______ 5、起立 _______ 6、好朋友_______ 7、多大 _______ 8、在我班_______ 9、他的名字 _______ 10、我的英语老师_______ 二 、单项选择 ( )1、Shanghai is a big_______. A.country B .town C .city D.village ( ) 2 .Meimei is _______Class two. A.on B.at C.in D.for ( )3. Daming is _______.He is from Beijing. A.English B.American C.Chinese D.Japanese ( )4.Ann with her parents_______in China. A.am B.is C.are D.be ( )5.Jack is_______. A.come from England B.from English C. a English boy D. English 三、用所给词的适当形式填空 1. Daming _____(be not ) in Class two. 2. --_____Lingling and Daming your classmates ? -– No,they ____(be not) 3. He is in ____(Daming) class. 4. Jack is from _____(American). 5. There are many big _____(city) in China. 四、汉译英 1. 我在一年级五班。 _________________________________ 2. 大明不是英国人。 _________________________________ 3. 你来自北京吗? _________________________________ 4. 玲玲和她的父母在美国。 _________________________________ 5. 我的朋友梅梅是一个中国女孩。 _________________________________

附答案: 一. 1.come/be from 2. Class3 Grade1 3. twelve years old 4.sit down 5.stand up 6.good friend 7.how old 8.in my class 9.his name 10.my English teacher 二. 1.C 2.C 3.C 4.B 5.D 三 . 1.is not 2.Are ; aren ’ t 3.Daming ’s 4.America 5.cities 四 . 1.I’ m in Class5 Grade1. 2.Daming isn ’ t English. 3.Are you from Beijing? 4.Lingling and her parents are in America. 5.My friend Meimei is a Chinese girl.


更多相关文档:

七年级英语上册Module1 Unit2教学设计

七年级英语上册Module1 Unit2教学设计_其它课程_初中教育_教育专区 暂无评价|0人阅读|0次下载|举报文档 七年级英语上册Module1 Unit2教学设计_其它课程_初中教育_...

七年级英语上册 Module 1 My classmates Unit 2 I’m Wang Lingling and I’m thirteen years old教案

七年级英语上册 Module 1 My classmates Unit 2 I’m Wang Lingling and I’m thirteen years old教案_英语_初中教育_教育专区。Unit 2 课型 I'm Wang ...

外研版英语七年级上Module1 unit2 教学案

外研版英语七年级上Module1 unit2 教学案_英语_初中教育_教育专区。七年级英语(上册)教学案 Module 1 Unit 2 I’m Wang Lingling and I’m thirteen years ...

英语:Module 1 Unit 2教学设计(外研版七年级上)

2). .First , write about classmates or friends . 七、作业布置 1、 Do exercise 11 in Module 1 in workbook . -2- 页共 7 页 themselves ,then...

【最新】外研版七年级英语上册Module2 Unit1 教案

【最新】外研版七年级英语上册Module2 Unit1 教案_英语_初中教育_教育专区。Module 2 My Family 教案 一、 教学内容:Unit 1 Is this your mum? 二、 课型:...

初一英语上册Module 1 Unit 2教学设计

初一英语上册 Module 1 Unit 2 教学设计一 、课型: Speaking and reading 二 、教学内容分析: 本单元是第一模块的第二部分可以起到衔接上一单元的作用, 通过问...

【最新】外研版七年级英语上册Module 2 unit 1 教案

【最新】外研版七年级英语上册Module 2 unit 1 教案_英语_初中教育_教育专区。Module2 My family 教案 Unit1 Is this your mum? Class type: Listening and ...

新外研版七年级英语上册Module 2 unit 1 教案

新外研版七年级英语上册Module 2 unit 1 教案_英语_初中教育_教育专区。Module2 My family 教案 Unit1 Is this your mum? Class type: Listening and speaking...

七年级英语上册 Unit 1 Nice to meet you教学设计 新版外研版

七年级英语上册 Unit 1 Nice to meet you教学设计 新版外研版_英语_初中教育_教育专区。Module 1 Unit 1 Nice to meet you 课题:外研版七年级上册 Module 1 ...
更多相关标签:
七年级上册英语unit7 | 七年级上册英语unit5 | 七年级上册unit7课件 | 七年级英语上册unit4 | 七年级上册英语unit6 | 七年级上册英语unit1 | 七年级英语上册unit2 | 七年级上册unit8课件 |
网站地图

文档资料共享网 nexoncn.com copyright ©right 2010-2020。
文档资料共享网内容来自网络,如有侵犯请联系客服。email:zhit325@126.com