当前位置:首页 >> 高三英语 >> 北京市海淀区2016届高三上学期期中考试英语试题 Word版含答案

北京市海淀区2016届高三上学期期中考试英语试题 Word版含答案


海淀区高三年级第一学期期中练习英语
第一部分:听力理解(共三节,30 分)

2015.11

第一节(共5 小题;每小题1.5 分,共7.5 分) 1.How does the woman want her steak? A.Rare. B.Medium. C.Well-done 2.Where does the conversation probably take place? A.In a restaurant. B.In a hospital. C.In a shop. 3.What is the man worried about? A.His final exam. B.His mid-term exam. C.His physical exam. 4.What is the woman doing? A.Offering help. B.Giving suggestions. C.Asking for information. 5.What color will the man choose at last? A.Black. B.Grey. C.Red. 第二节(共10 小题;每小题1.5 分,共15 分) 听第6 段材料,回答6 至7 题。 6.What does the man apologize for? A.Not attending the class. B.Not going to the concert.C.Not finishing his essay. 7.What will the man probably do today? A.Host the meeting. B.Go to his tutor’s office.C.Try to finish his essay. 听第7 段材料,回答8 至9 题。 8.What will the man do in the UK? A.Teach in a university. B.Study for an MBA.C.Start a business. 9.Where does the dialogue take place? A.At a bank. B.At the Customs. C.At a university. 听第8 段材料,回答10 至12 题。 10.What are the two speakers talking about? A.Having a trip. B.Doing paper work. C.Buying some food. 11.Who will pay for the gas? A.Tony. B.Catherine. C.Lisa. 12.When will the two speakers leave? A.This Saturday. B.Next Monday. C.Next Tuesday. 听第9 段材料,回答13 至15 题。 13.How deep is the snow this year? A.3 inches. B.4 inches. C.8 inches. 14.Which activity does the man like? A.Skating. B.Cycling. C.Snowballing. 15.What’s the weather like today? A.Snowy. B.Sunny. C.Cloudy. 第三节(共5 小题;每小题1.5 分,共7.5 分)

第二部分:知识运用(共两节,45 分)
-1-

第一节 单项填空(共15 小题;每小题1 分,共15 分) 21.Focus on what you are supposed to do every day and you __________ gradual progress. A.make B.will make C.made D.would make 22.—It’s amazing that Beijing and Zhangjiakou have won the bid for the 2022 Winter Olympics! —Sure it is!The government __________ have made great efforts! A.could B.should C.might D.must 23.The band,_________ members are all over 70, is currently on tour all over country. A.whose B.who C.which D.what 24.The hikers made marks on the way ________ they wouldn’t get lost in the mountain. A.as if B.so that C.even though D.in case 25.When I asked if __________ would help me,Tony was the first to volunteer. A.everyone B.none C.anyone D.all 26.—Did you watch the live broadcast of China’s military parade on September,3rd? —It’s a pity that I missed it.I ________ to New York then. A.would fly B.flew C.was flying D.have flown 27.Some experts believe ________ our personalities are largely determined by genetic factors. A.that B.whether C.what D.how 28.__________ ups and downs in the past four years,Bob finally succeeded in extending his business overseas. A.Experienced B.To experience C.Having experienced D.Experiencing 29.Jack is sort of nervous as his examination results _________ to his parents in three days. A.were sent B.are sent C.have been sent D.will be sent 30.If you had told me in advance,I __________ him at the airport. A.will meet B.would meet C.will have met D.would have met 31.At the bad news,the woman put her hands _________ her eyes and cried out. A.across B.over C.above D.between 32.Winter _________, but children can’t wait to go skiing. A.won’t arrive B.didn’t arrive C.hadn’t arrived D.hasn’t arrived 33.Washing hands thoroughly is one of the effective ways to avoid ________ by virus. A.being infected B.infecting C.to be infected D.to infect 34.Career advisors often suggest people find a job _______ they can get a sense of achievement. A.that B.what C.where D .which 35.__________ something unexpected happens,I will meet you at the school gate tomorrow morning. A.When B.Unless C.Since D.If 第二节 完形填空(共20 小题;每小题1.5 分,共30 分) Speaking Up I never looked up when my friends were talking and joking about the ratarded (智障的) boy a few tables away. It didn’t even cross my mind that he might feel 36 when people whispered about him. So I just let them talk. Then came the day when I learned my little brother Martin’s testing for autism (自闭症) came out positive (阳性). I had never thought about him like that. I broke 37 , crying.Everything had just changer. He was no longer a(n) 38 little boy. Over time, I was able to accept his 39 a little more. We had to 40 because Martin needed treatment. So Martin and I both started at a new school. One day, I was standing in the bus line waiting when a “ short ” bus (for the retarded) came and 41 up some kids. The children in the other line started making 42 about the “ retarded ” on that bus and I felt a 43 feeling in my heart. I said quietly that those comments weren’t very nice, 44 no one listened. My family moved again. In the new school I got a 45 to speak up pretty soon. That day, in a band class, my teacher
-2-

46 our playing to make some comments, “ …Guys, we’re playing like the kids on the short bus! Come on! ” The entire room was laughing loudly. I felt very 47 . Then, I raised my hand. I wasn’t sure what I was going to say but I wanted to be heard. The whole class 48 down. My mouth opened and this came out: “ I don’t think we should make fun of the short bus, because there are people on that bus who have a lot in common with us and have the same feelings as we do.” I could feel my 49 getting louder. “ So I would 50 it if you didn’t make fun of them.” The room was very quiet and everyone stared at me. My teacher 51 for his words and then started the song again. At the end of the class, everyone was giving me strange looks. But I didn’t 52 , because I knew three things: I had spoken the 53 , I had taught everyone something, and while everyone in the classroom was being a follower, I had 54 to take a different path since I wanted to become a 55 and a role model. 36.A.amazed B.hurt C.uncertain D.cold 37.A.off B.in C.down D.away 38.A.normal B.noisy C.outstanding D.impressive 39.A.pain B.interest C.opinion D.illness 40.A.change B.move C.quit D.study 41.A.set B.took C.brought D.picked 42.A.jokes B.complaints C.choices D.discoveries 43.A.violent B.strange C.confusing D.clear 44.A.because B.if C.but D.so 45.A.chance B.position C.topic D.point 46.A.encouraged B.bothered C .enjoyed D.stopped 47.A.bad B.embarrassed C.tense D.guilty 48.A.sat B.slowed C.quieted D.looked 49.A.pace B.voice C.pulse D.breath 50.A.excuse B.appreciate C.stand D.permit 51.A.apologized B.fought C.allowed D.argued 52.A.understand B.notice C.return D.care 53.A.wisdom B.importance C.matter D.truth 54.A.helped B.decided C.agreed D.hoped 55.A.reporter B.thinker C.leader D.trainer 第三部分:阅读理解(共两节,40 分) 第一节(共15 小题;每小题2 分,共30 分) A One day, a college student was taking a walk with a professor. As they went along, they saw lying in the path a pair of old shoes. They supposed the shoes belonged to a poor man who was employed in a field close by, and who had nearly finished his day’s word. The student turned to the professor, saying, “ Let us play the man a trick: we will hide his shoes, and hide ourselves behind those bushes, and wait to see his confusion when he cannot find them”. “My young friend,” answered the professor, “we should never amuse ourselves at the expense of the poor. But you are rich, and may give yourself a much greater pleasure by tricking on the poor man. Put a coin into each shoe, and then we will hide ourselves and watch how the discovery affects him.” The student did so, and they both placed themselves behind the bushes close by. The poor man soon finished his work, and came across the field to the path where he had left his coat and shoes. After he slipped his foot into one of his shoes, he felt something hard. He bent down to feel what it was, and found the coin. Astonishment and wonder were seen on his face. He fixed his eyes on the coin, turned it round, and looked at it again and again. He then looked around him on all sides, but no person was to be seen. He now put the money into his pocket, and continued to put on the other shoe; but his surprise was doubled on finding the other coin. His feelings overcame him. He fell upon his knees, looked up to heaven and cried a
-3-

sincere thanksgiving, in which he spoke of his wife, sick and helpless, and his children without bread, Whom the timely help, from some unknown hand, would save from dying. The student stood there, deeply affected, and his eyes filled with tears.“Now,” said the professor, “are you not much better pleased than if you had played your intended trick?” The youth replied, “You have taught me a lesson which I will never forget. 56.The student wanted to play the poor man a trick to _________________. A.find the truth B.show his wisdom C.amuse himself D.teach him a lesson 57.After finding the two coins, the man felt_____________. A.helpless B.interested C.peaceful D.thankful 58.We can know from the passage that the professor is ___________. A.wise B.rich C.humorous D.serious 59.What dose the story intend to tell us? A.A small act of kindness brings great joy.B.God helps those who help themselves. C.Where there is a will, there is a way. D.Actions speak louder than words. B Tips for Cycle Trips Cycling has many advantages as a form of travel, as it is the fastest way to travel by human Power, and slow enough to allow the type of local involvement that is impossible with powered travel.Cycle travel is a cheap form of transportation. Distance On level terrain(地形),without a headwind, a cyclist of average fitness on a touring bike can comfortably cover 60-120km a day.Distances of up to 250km a day are possible, but anything much beyond 120km will require considerable physical tension and not allow many stops to enjoy the places you visit.For many,80-100km a day will be the most suitable distance to aim for, as it will give a sense of achievement and also leave plenty of time for meals and activities. Geography The gradient(坡度)of the trip will reduce your range.A basic rule is that for every 100 metres of altitude you climb, you should add an extra 15 minutes to your journey time.In hilly or mountainous areas, the easiest routes for cycling are downstream along major rivers, as overall they will be downhill.A long, roundabout route along a river will usually be easier than a short, direct route over a hill or mountain pass.However, it is worth bearing in mind that the most scenic routes often come from hilly terrain. Eat Food choice depends largely on where you are, so see the respective sections for more information about foods. As you will be working hard, it's important to get enough energy in your food. On long trips away from major towns-there may be little quality food available, so be prepared to live on candy bars, prepared meat products and the like if the need arises. Sleep While you can take a tent with you, many hotels and especially campsites can accommodate cyclists. However, there are also some hotels that may be less used to accommodating cyclists. If you are exploring an unfamiliar word, asking about the accommodation spares you the search for a new place to stay after a long exhausting day of travel. 60.Which of the following distance does the author suggest to ordinary cyclists a day? A.50km. B.90km. C.130km. D.250km. 61.Form the passage, we can learn that_____________. A.high quality food is easy to get on long trips B.hotels seldom provide accommodation for cyclists C.cycling over a mountain is challenging but worthy D.it takes cyclists 15 minutes to climb 100m of altitude 62.We can probably read this passage in___________. A.a geography book B.a research report C.a science fiction D.a travel magazine C Time Travel
-4-

If you could travel in time, where would you go? Perhaps you would watch an original performance of a Shakespeare’s play in Elizabethan England? What about hanging out with Laozi in the Spring and Autumn Period? Or maybe you’d voyage far ahead of the present day to see what the future holds. The possibility of time travel is indeed appealing. Stories exploring the subject have been around for hundreds of years. Perhaps the best known example is science fiction novel The Time Machine, which was written by H.G.Wells and published in 1895 for the first time. It was adapted into at least two feature films of the same name, as well as two television versions, and a large number of comic book adaptations. It is generally credited with the popularization of the concept of time travel using a vehicle that allows an operator to travel purposefully and selectively. The term “time machine”, coined by Wells, is now universally used to refer to a vehicle transporting people into the far future. But could time travel actually be possible? Some scientists say yes, in theory. They propose using cracks in time and space called “wormholes”, which could be used as shortcuts to other periods.Einstein's theory of relativity allows time travel in extreme circumstances.And British physicist Stephen Hawking says you could travel into the future with a really fast spaceship—going at nearly the speed of light.Though building such a spaceship would of course be no simple task. Even if you could travel into the past, there is something called the “grandfather paradox”.It asks what would happen if a time traveler were to go back in time and have his own grandfather killed for some reason, and therefore prevent himself from being born.If the time traveler wasn't born, how would he travel back in time? And would you really like to visit the future?In H.G.Wells' book, the main character travels into distant time where he arrives at a beach and is attacked by giant crabs.He then voyages 30 million years into the future where the only living thing is a black object with tentacles (触角) . If that's what's in store, maybe we are better just living in the present day after all. 63.The novel The Time Machine mentioned in Paragraph 2 aims to show___________. A.People's interest in time travel B.the special feature of the book C.the long history of time travel D.the contribution of H.G.Wells 64.Einstein's and Hawking's theories_________. A.have similarities in many ways B.push the invention of the first spaceship C.have proved wrong by some time travelers D.suggest the possibility to invent the time machine 65.In Paragraph 4,“grandfather paradox”probably refers to the idea that__________. A.the traveler is prevented from meeting his grandfather B.the traveler goes back in time to seek for his grandfather C.the grandfather's death makes the traveler's birth impossible D.The reunion of the traveler and his grandfather brings happiness 66.According to the passage, what is probably the author's attitude towards time travel? A.Unclear. B.Skeptical. C.Supportive.D.Unconcerned. D Speed-reading is a necessary skill in the Internet age.We skim over articles, e-mails and WeChat to try to grasp key words and the essential meaning of a certain text.Surrounded with information from our electronic devices, it would be impossible to cope if we read word by word, line by line.But a new trend calls on people to unplug and enjoy reading slowly, listing benefits beyond the intelligent stimulation. A recent story from The Wall Street Journal reported on a book club in Wellington, New Zealand, where members meet in a cafe and turn off their smartphones. They sink into cozy chairs and read in silence for an hour. Unlike traditional book clubs, the point of the slow reading club isn't exchanging ideas about a certain book, but to get away from electronic devices and read in a quiet, relaxed environment. According to the Journal, the Wellington book club is just one example of a movement started by book lovers who miss the old-fashioned way of reading before the Internet and smartphones. Slow readers, such as The Atlantic's Maura Kelly, say a regular reading habit sharpens the mind, improves concentration, reduces stress levels and deepens the ability to sympathize. Another study published last year in Science showed that reading novels helps people understand other's mental states and beliefs, a fundamental skill in building relationships.Yet technology has made us less attentive readers. Screens have changed our reading patterns from the
-5-

straight and information.left-to-right sequence to a wild skimming and skipping pattern as we hunt for important words and information. Reading text punctuated with links leads to weaker comprehension than reading plain text. The Internet may have made us stupider, says Patrick Kingsley from The Guardian. Because of the Internet, he says, we have become very good at collecting a wide range of interesting news, but we are also gradually forgetting how to sit back, reflect, and relate all these facts to each other. Slow reading means a return to an uninterrupted, straight pattern, in a quiet environment free of distractions. Aim for 30 minutes a day, advises Kelly from The Atlantic. “You can squeeze in that half hour pretty easily if only during your free moments, you pick up a meaningful work of literature,” Kelly said. “Reach for your e-reader, if you like. Kindles make books like War and Peace less heavy, not less substantive, and also ensure you'll never lose your place.” 67.The book club in Wellington mentioned in Paragraph 2 shows____________. A.the new trend of slow reading B.the decline of electronic devices C.the importance of exchanging ideas D.the increasing number of club readers 68.According to Patrick Kingsley, people are stupider partly because of_____________. A.a non-stop reading pattern B.the straight, left-to-right screen C.a wide range of interesting news D.the lack of reflection 69.According to the passage, slow reading___________. A.contributes to understanding among people B.promotes the current technology advances C.provides people with a quiet environment D.cures the memory loss of elderly people 70.What's the best title for the passage? A.Benefit of Reading Clubs. B.Return of Slow Reading. C.Reading of the Internet Age. D.Influence of Speed Reading. 第二节(共5 小题;每小题2 分,共10 分) Attraction of the Minions When it comes to film, people usually favor good over evil, focus on the hero and ignore the supporting characters. __71 __ Originally comedic background characters in the film Despicable Me(卑鄙的我), these yellow pill-shaped nuts, have totally stolen the show and turned into a popular figure. This summer the characters debuted(首演) in their own self-titled movie in theaters abroad, having the second biggest opening weekend of all time for a cartoon film according to USA Today. Recently, McDonald’s has been including Minion toys with kids’ meals in some areas, causing loyal fans to flock to the restaurant to collect them all. __72 __ The movie’s huge popularity even surprised its writers. “We never knew the Minions were going to be so popular. It just became a force of nature,” the film’s co-writer Cinco Paul told the Los Angeles Times. __73 __For many, the appeal is obviously their cuteness. Their simple nature can easily surpass cultures and age groups. Even children can draw them. Thousands of examples of fan-made Minion art from fingernails to Halloween clothes are visible on global social media platforms. But there’s more to the phenomenon than just cuteness. US entertainment website Hit Fix explains that their way of communicating makes the creatures influential as well. __74 __ But it seems everyone can understand them through their exaggerated(夸张的) movements and expressions. More importantly, their childlike mannerisms is a brand of humor that wins hearts. “Clumsy, foolish Minions are recognized as the ultimate β personalities,” wrote Peter Debruge of US entertainment magazine Variety. They desire nothing more than to serve their most despicable master. __75__ "Perhaps we love Minions because they remind us of ourselves," Huffington Post associate Web editor Sara Boboltz wrote, "or an evil version of ourselves." A. So what makes the banana-loving Minions a big hit? B. Besides, their childlike manner entertains fans more. C. And this evil characteristic arouses sympathy among humans.
-6-

D. Related video games, toys and other goods are sweeping the world. E. Minions is a 2015 American 3D computer-animated family comedy film. F. But when it comes to the Minions, these conventions go right out the window. G. The largely speak in nonsense words with the occasional recognizable terms like “potato”. 第四部分:书面表达(共两节,35 分) 第一节(15 分) 假设你是红星中学高三学生李华,请给你的外教Jim 写一封邮件,告诉他你打算参加 “彩色跑”,希望他一起参加。 邮件的内容包括: 1.介绍“彩色跑”的相关内容(例如:时间、地点、参加者等);2.说明你打算参加的原因; 3.询问对方的意向。 注意:1.词数不少于50;2.开头和结尾已给出,不计入总词数。 提示词:彩色跑 The Color Run Dear Jim,

Yours, Li Hua 第二节(20 分) 假设你是红星中学高三学生李华。上个周末,为了给校的外籍学生营造学习中国文化的氛围,你们班布置了一间“中 国小屋”,做为他们日常学习和活动的教室。请根据以下四幅图的先后顺序,介绍这一过程,并向校刊“英语园地” 投稿。注意:词数不少于60。 提示词:中国小屋 Chamber of China

-7-

海淀区高三年级第一学期期中练习英 语参考答案及评分标准
第一部分:听力理解(共三节,30 分) 第一节(共 5 小题;每小题 1.5 分,共 7.5 分) 1. C 2. A 3. A 4. B 16. Dennis 17. May 5. C 6. B 7. C 8. B 9. B 10. A 11. B

2015.11

12. C 13. B 14. A 15. C

18. 07719864136

19. Engineer 20. mother

第二部分:知识运用(共两节,45 分) 第一节 单项填空(共 15 小题;每小题 1 分,共 15 分) 21. B 22. D 23. A 24. B 25. C 26. C 27. A 28. C 29. D 30. D 31. B 32. D 33. A 34. C 35. B 第二节 完形填空(共 20 小题;每小题 1.5 分,共 30 分) 36-40.BCADB 41-45.DABCA 46-50.DACBB 51-55.ADDBC 第三部分:阅读理解(共两节,40 分) 56. C 57. D 58. A 59. A 60. B 61. C 62. D 63. A 64. D 65. C66. B 67. A 68. D 69. A 70. B 71. F 72. D 73. A 74. G 75. C 第四部分:书面表达(共两节,35 分) 第一节(15 分)内容要点:1.介绍彩色跑的相关内容;(任何合理的时间、地点、参加者都可以)2.说明打算参 加的原因;(只要有一条原因就可以) 3.询问对方意向。(只要表达出“询问”或“邀请”或“希望参加”都可以) One possible version: Dear Jim, I’m writing to tell you my exciting plan to join in the Color Run, a fashionable and fun race. I wonder if you can go with me. The Color Run will be held in Beijing on December 6th. Everyone can sign up for it as long as he or she is healthy. I’ve decided to participate in this activity because it will benefit me physically. In addition, I can make some new friends since it’s a party of sports fans across the world. If you are interested in it, let me know and I’ll send you more information. Hope to meet you in the Color Run. Yours, Li Hua 第二节(20 分)内容要点:1.接受任务; 四、One possible version: To help the international students understand Chinese culture better, our school decided to set up a “Chamber of China”. In the morning, the teacher assigned us to decorate the room. We felt quite excited and started soon. We first moved the desks and chairs away and cleaned the classroom thoroughly. After that, we began to decorate the room. Some of us put up the traditional paper cut “Fu” and also Chinese painting on the wall while others drew the Great Wall and lanterns on the blackboard. Everybody was working in high spirits. The next day, the international students came to the chamber and were amazed to see the decorations. Their praise and thanks gave us a great sense of achievement. 2.打扫教室; 3.布置教室; 4.迎接参观。

-8-


更多相关文档:

海淀区2016届高三一模英语试题 Word版含答案

海淀区2016届高三一模英语试题 Word版含答案_英语_高中教育_教育专区。海淀区2016届高三一模英语试题 Word版含答案 海淀区高三年级第二学期期中练习 英语2016.04 本...

...2017届高三上学期期末考试英语试题 Word版含答案_图...

北京市海淀区2017届高三上学期期末考试英语试题 Word版含答案_英语_高中教育_教育专区。海淀区高三年级第一学期期末练习 英注意事项: 语 2017.01 本试卷共 12 页...

北京市海淀区2016届高三下学期期中练习英语试题 Word版...

北京市海淀区2016届高三学期期中练习英语试题 Word版含答案.doc_英语_高中教育_教育专区。海淀区高三年级第二学期期中练习英语2016.04 本试卷共12 页,共150 分...

2016届北京市海淀区高三上学期期中考试英语试题及答案

2016届北京市海淀区高三上学期期中考试英语试题答案_英语_高中教育_教育专区。海淀区高三年级第一学期期中练习 英语 2015.11 第一部分:听力理解(共三节,30 分)...

北京市海淀区2016届高三下学期期中练习英语试题 Word版...

北京市海淀区2016届高三下学期期中练习英语试题 Word版含解析.doc_英语_高中教育_教育专区。海淀区高三年级第二学期期中考试(一模)英语2016.04 本试卷共12 页,共...

2016届北京市海淀区高三上学期期中考试英语试卷(有答案)

2016届北京市海淀区高三上学期期中考试英语试卷(有答案)_英语_高中教育_教育专区...in a field close by, and who had nearly finished his day’s word. The...

北京市海淀区2016届高三上学期期中考试英语试题及答案

北京市海淀区2016届高三上学期期中考试英语试题答案_英语_高中教育_教育专区。...in a field close by, and who had nearly finished his day’s word. The...

...北京市海淀区普通中学高三上学期期中考试英语试题及...

2016届北京市海淀区普通中学高三上学期期中考试英语试题答案_英语_高中教育_教育专区。北京市海淀区普通中学 2015-2016 学年度第一学期高三期 ___ 班 中英语试题...

北京市海淀区2016届高三上学期期中考试物理试题 Word版...

北京市海淀区2016届高三上学期期中考试物理试题 Word版含答案_理化生_高中教育_教育专区。海淀区高三年级第一学期期中练习 物 理 2015.11 说明:本试卷共8页,共...

...2016届高三上学期期中考试英语试卷 Word版含答案.do...

北京市朝阳区重点中学2016届高三上学期期中考试英语试卷 Word版含答案.doc_英语_...北京市海淀区2014届高三... 18页 5下载券 北京市朝阳区2013届高三... 18...
更多相关标签:
网站地图

文档资料共享网 nexoncn.com copyright ©right 2010-2020。
文档资料共享网内容来自网络,如有侵犯请联系客服。email:zhit325@126.com