当前位置:首页 >> 英语 >> 甘肃省兰州一中2013-2014学年高二下学期期中考试英语试题

甘肃省兰州一中2013-2014学年高二下学期期中考试英语试题


甘肃兰州一中 2013—2014 学年度下学期期中考试

高二英语试题
说明:本试题分为第 I 卷(选择题)和第 II 卷(非选择题)两部分。满分 100 分,考试 时间为 100 分钟。答案写在答题卡上,交卷时只交答题卡。 第 I 卷 (选择题) 第一节:单项选择(共 15 题,每题 1 分,共 15 分) 1. Young as she is, Lily has gained _____ rich experience in _____ society. A. the; the B. a; / C. /; / D. /; the 2. The manager considers it is important that everything _______ by weekend. A. will complete; B. has completed C. be completed D. is completed 3. Homework ________, I turned on the computer and tried to do some online shopping. A. finishing B. finished C. to finish D. finishes 4. After the earthquake, the local government took immediate measures to provide _____ for those who had lost their homes. A. accommodation B. occupation C. equipment D. furniture 5. It?s reported that global warming is heating the planet twice as quickly as _____ feared. A. extremely B. previously C. preciously D. eventually 6. Within a few years China ____ well have the most advanced railway industry in the world. A. will B. can C. must D. may 7. It comes as no surprise that many parents walk along their young children ____ their safety. A. in search of B. in place of C. for fear of D. for lack of 8. When I was in Spain last summer, I ______ quite a lot of Spanish. A. made up B. picked up C. gave up D. took up 9. The scientists have made an exhaustive study of the virus _______ many people have been inflected. A. to which B. in which C. with which D. for which 10. The owner still doesn?t know _______ broke into the house and stole the money. A. when it was that B. who it was that C. who was it that D. when was it that 11. Why do you insist on buying a car ______ you have such good public transportation here? A. because B. unless C. when D. though 12. --- Hey, Mary, your backpack looks nice. When did you buy it. --- I ____ it for two weeks. A. had B. bought C. have had D. have bought 13. To my surprise, I hurried to the lecture hall only ______ that the lecture had been cancelled. A. to be informed B. being informed C. to inform D. informing 14. There is still a lot for Chinese Women?s volleyball team to improve _____ they have obtained a string of wins. A. now that B. as if C. even though D. given that 15. --- It?s reported that the doctor who sold children have been caught.
第 1 页 共 9 页

--- _____________. A. Justice has long arms B. Lies has short legs C One false move my lose the game D. Kings go mad and the people suffer for it 第二节:完形填空(共 20 题;每题 1 分,共 20 分) A little boy almost thought of himself as the most unfortunate child in the world because a disease made his leg lame. He __16__ played with his classmates. When the teacher asked him to answer questions, he always __17__ his head without a word. One __18__ the boy's father asked for some saplings (树苗) from the neighbor. He wanted the __19__ to plant a sapling each person in front of the house. The father said, “Whose sapling grows best, I will buy him or her a favorite __20__.” Seeing his brothers and sisters watering the trees, however, the boy had an idea. He hoped that the tree he planted would __21__ soon. So, after watering it once or twice,he never __22__ it. A few days later, when the little boy went to see his tree again, he was __23__ to find that it didn't wilt (枯萎) but grew some fresh leaves. __24__ the trees of his brothers and sisters, his tree was even greener. His father kept his __25__, bought the little boy his favorite gift and said that from the tree he planted, he would become an outstanding __26__ when he grew up. Since then, the little boy slowly became __27__. One night, he lay on the bed but could not sleep. Then he got up and came to the __28__. To his surprise, his __29__ was splashing something onto his tree.__30__, he understood—his father had been __31__ fertilizing his small tree! He returned to his room,__32__ running down. __33__ passed. The little boy didn't become a botanist, but he was elected President of the United States. His name was Franklin Roosevelt. Love is the __34__ nourishment (营养) of life. __35__ it is just a drop of clear water, it can still help the tree of life thrive (茁壮成长). 16.A. bravely B.seldom C.freely D.always 17.A. raised B.nodded C.lowered D.knocked 18.A. spring B.moment C.winter D.week 19.A. neighbors B.friends C.children D.boys 20.A. sapling B.tree C.gift D.toy 21.A. die B.grow C.break D.survive 22.A. led to B.attended to C.belonged to D.objected to 23.A. pleased B.upset C.worried D.surprised 24.A. Compared with B.Similar to C.Connected to D.Popular with 25.A. request B.schedule C.promise D.secret 26.A. president B.botanist C.artist D.researcher 27.A. smart B.desperate C.optimistic D.practical 28.A. field B.courtyard C.park D.farm 29.A. brother B.sister C.father D.neighbor 30.A. All of a sudden B.For a moment C.In time D.From then on 31.A. busily B.quietly C.cautiously D.secretly 32.A. water B.tears C.sweat D.rain 33.A. Hours B.Months C.Decades D.Centuries 34.A. last B.only C.least D.best
第 2 页 共 9 页

35.A. Even if B.Now that C.If only D.What if 第三节:阅读理解(共 15 题,每题 2 分,共 30 分) A Former Irish President Mary Robinson was just making a polite conversation with an Ethiopian (埃塞俄比亚的) teenager about her wedding day. The 16yearold had already been married for a year. “She looked at me with the saddest eyes and said, ?I had to drop out of school?,” Robinson said in a telephone interview. “That conveyed to me the reality,” said Robinson, the first woman to serve as Ireland's president and former U.N. high commissioner for human fights. “Her life, as far as she is concerned, had more or less ended.” Robinson said keeping girls in school was one of the most important things policymakers could do to address the coming challenges of an ever-increasing population, predicted by the United Nations to reach 7 billion soon. “European countries are concerned about aging populations as is Japan, but this is much less of an issue than the huge number of people which we are going to see over the next 40 years when the population goes from 7 billion to 9 billion,” she said. “Almost all of that increase will be in poor developing countries, so that we have a very big challenge.” Family planning experts worry in particular about the future population explosion in subSaharan Africa. In May, the United Nations projected the world population would reach 9.3billion in 2050 and 10.1 billion by 2100. Much of that growth will come from Africa, where the population is growing at 2.3 percent a year—more than double Asia's 1 percent growth rate. If that rate stays consistent, which is not certain, Africa's population will reach 3.6 billion by 2100 from the present 1 billion. Joel Cohen, a professor of population studies at Rockefeller University and Columbia University in New York, said universal secondary education offered a way to reduce population in high birthrate regions. In addition to providing information about birth control, a secondary education teaches women to reduce their own fertility (生育力), improve the health of their children and allows them to move from a mindset of having many children, in the hopes that some will survive to improving the quality of each child's life, Cohen wrote in the journal Nature. 36.In the first paragraph, the author introduces his topic by ________. A.explaining the author's opinions B.giving an example C.describing the poor education system D.coming straight to the topic 37.What can we learn from the passage? A.Robinson is happy after talking to the Ethiopian girl. B.Robinson is a successful expert in population studies. C.Robinson is worried about population growth. D.Robinson encourages female education. 38.What is Joel Cohen's view about secondary education? A.It provides basic knowledge of health. B.It improves the health of children. C.It makes people pay more attention to education. D.It can change people's parenting ideas. 39.According to Robinson, what is one of the most important things policymakers can do to prevent the population from increasing rapidly? A.Keeping girls in school. B.Letting girls go away from Africa.
第 3 页 共 9 页

C.Letting young girls remain single.

D.Keeping girls in families.

B Butterflies are some of the most fascinating and beautiful insects in the world. Adult butterflies will live about 2 to 4 weeks. They use their senses of sight, touch, hearing, smell, and taste to survive in the world, find food and mates, lay eggs in an appropriate place, migrate, and avoid hungry enemies. Butterflies have large compound eyes, which allow them to see in all directions without turning their heads. Like most insects, butterflies are very nearsighted, so they are more attracted to a sea of flowers than individual plants. Butterflies do not “see” colors such as red, green, and yellow, but they can sense sunlight, which indicates the direction the sun is shining, as well as ultraviolet light, which is present on many flowers and guides butterflies to honey sources. Butterflies have a very well-developed sense of smell, but it is not in their nose, since they don't have one. Sense receptors are located in their antennae, feet, and many other parts of the body. They can help butterflies find their favorite flower honey food, and mates. Butterflies' feet have sense organs that can taste the sugar in flower honey, letting the butterflies know if something is good to eat or not. Some females also carefully choose host plants by tasting to find appropriate places to lay their eggs. Adult butterflies feed their babies using a long tube. Butterflies force blood into the tube to straighten it out, allowing them to feed. Butterflies get all their food from this tube. Butterflies don't have ears. Instead they “hear” sounds through their wings by sensing changes in sound vibrations. Butterflies may possess senses we don't even know about yet, because their body structure is very different from ours, and therefore difficult to understand, when observed through our own human senses. 40.The text mainly focuses on ________. A.butterflies' living habits B.butterflies' beauty C.butterflies' senses D.butterflies' daily activities 41.What can we learn from the 2nd paragraph? A.Butterflies can see in all directions and don't need to turn heads. B.Butterflies have good eyesight. C.Butterflies are sensitive to bright colors including red and yellow. D.Butterflies cannot sense the ultraviolet light. 42.Why do female adult butterflies carefully choose the host plants? A.To find highqualified honey. B.To have a good place for living. C.To make it easier for them to hide from the enemies. D.To find a proper place for their eggs. C One?s style of the dress reveals the human obsession with both novelty and tradition. People use clothing to declare their membership in a particular social group; however, the rules for what is acceptable dress for that group may change. In affluent societies, this changing of the rules is the driving force behind fashions. By keeping up with fashions, that is, by changing their clothing
第 4 页 共 9 页

style frequently but meanwhile, members of a group both satisfy their desire for novelty and obey the rules, thus demonstrating their membership in the group. There are some interesting variations ( 变种 ) regarding individual status. Some people, particularly in the West, consider themselves of such high status that they do not need to display it with their clothing. For example, many wealthy people in the entertainment industry appear in very casual clothes, such as the worn jeans and work boots of a manual laborer. However, it is likely that a subtle but important signal, such as an expensive wristwatch, will prevail over the message of the casual dress. Such an inverted (颠倒的)status display is most likely to occur where the person?s high status is conveyed in ways other than with clothing, such as having a famous face. 43. According to the author, fashions serve all the following purposes EXCEPT A. satisfying an interest in novelty B. signaling a change in personal beliefs C. displaying membership in a social group D. following traditional rules 44. Why does the author discuss individual status in paragraph 2? A. To state that individual?s status is not important in the West B. To argue that individuals need not obey every fashion rule C. To contrast the status of entertainers with that of manual laborers D. To explain how high status may involve an inverted status display 45. What?s the meaning of the underlined word? A. newness B. convention C. nobleness D. benzene D What is the purpose of the interview from the college?s perspective? Most college would say that they are trying to find out if the student is a good fit. ____46_____ So beyond the obvious interview tips related to a nice haircut, appropriate clothes and effective eye contact, there are lots of ways you can make a good impression. Bring your resume---- _____47___ The resume details what you?ve been doing outside of school besides homework. ____48_____ Bringing a resume may also provide you with the opportunity to talk about the topics you are familiar with. Be prepared. Make a list your talking points. What are the three or four items you want to make sure you mention? _____49____ You should be able to list the most popular majors, name a few extracurricular activities that interest you and know what the college is famous for. You should be able to demonstrate that you have completed a thoughtful college search and that you know why their college is a good fit for you. Be confident. Of course, it is nerve-wracking to be interviewed. However, how you deal with your nerves may shed some light on how you will deal with other obstacles. College interviewers often say they are looking for students who they would want for a roommate. ____50____ A. Conduct wide research on the college. B. Watch your language. C. That means that it?s important that you are confident enough to share your unique personality traits (品质). D. They want to know how interested you are and how you?ll contribute to their campus. E. Make sure it specifically spells out your achievements.
第 5 页 共 9 页

F. You want to stand out and distinguish yourself, but in an acceptable way. G. It gives the interviewer a window into your interests and how you might get involved at their college. 第 II 卷(非选择题)请将答案写在答题卡上 第一节:单词拼写(共 10 题,每题 0.5 分,共 5 分) 51. He is intelligent but he is lack of __________. (抱负) 52. Doing exercises is b_________ to both the physical and mental health. 53. The poor child was a__________ by his mother the whole night in hospital. 54. We should show _________(同情心) to the survivors in the earthquake. 55. The accident happened at midnight, so there was not a single _______. (目击证人) 56. The old couples are busy preparing their 50th __________ (annual) of marriage. 57. Your supporting details must be __________ (切题的) to the topic. 58. This is an optional course, so the attendance is purely v___________. 59. You have to attend the meeting by yourself unless you find a ________. (替代者) 60. He did his best to c________ the unfortunate man. 第二节:任务型完型(共 10 题,每题 1 分,共 10 分) Six men have been trapped in a mine for seventeen hours. If they are not brought to the surface soon they may lose their_____61____ (life). However, rescue operations are _____62____ (prove) difficult. If explosives are used, vibrations will cause the roof of the mine ____63_____ (collapse). Rescue workers are therefore drilling a hole on the north side of the mine. They intend to bring the men up in 64 special capsule. 65 there had not been a hard layer of rock beneath the soil, they would have completed the job in a few hours. As it is, they have been drilling for sixteen hours and they still have a long way to go. Meanwhile, a microphone, which 66 (low) into the mine two hours ago, has enabled the men to keep in touch with the closest relatives. Though they are running out of food 67 drink, the men are 68 (cheer) and confident that they will get out soon. They have been told that rescue operations are progressing 69 (smooth). If they knew how difficult it was to drill 70 the hard rock, they would lose heart. 第 II 卷 (非选择题 共 35 分) 第一节:单词拼写(共 5 分) 51__________ 52. __________ 53. __________ 54. ___________ 55. ___________ 56. __________ 57. __________ 58. __________ 59. ___________ 60. ___________ 第二节:任务型完型(共 10 分) 61__________ 62. __________ 63. __________ 64. ___________ 65. ___________ 66. __________ 67. __________ 68. __________ 69. ___________ 70. ___________ 第三节:短文改错(共 10 题,每题 1 分,共 10 分) 下文中共有 10 处错误,每句最多两处,错误涉及一个单词的增加、删除或修改。 增加:在缺词处加一个漏字符号() ,并在其下面写出该加的词。 删除:删除多余的词用斜线(\)划掉。 修改:在错的词下画一横线,并在该词下面写出修改后的词。 注意:1. 每处错误及其修改仅限一词;2. 只允许修改 10 处,从 11 处起不计分。 Failure is part of our life. Somebody has ever achieved great success without lots of failures.
第 6 页 共 9 页

One experience left lasting impression on me. I?ve been fond of playing the piano since my childhood. Last year there was a piano competition for teenager in my city and I take part in it. I couldn?t wait to show off. The day finally came. However, when I was on the stage I was very nervous that I made several mistakes while playing. My performance was a completely failure. It was only after the competition when I realized my failure resulted in my lack of practice. From then on, I devoted more time to play the piano because I finally believe that practice make perfect. 第四节:写作(共 10 分) 随着生活水平的不断提高与医疗技术的不断进步,中国人口老龄化问题日益凸显。根 据下表提示,请以“How to solve the problem of supporting the aged”为题,谈谈自己对解决人 口老龄化问题的看法。 1. 家人:照顾老人,多看望老人,理解老人; 2. 社区:组织有利于老人身心健康的活动; 3. 政府:建立完善的养老体系,投资兴建敬老院。 注意: 1. 字数为 100 字左右; 2. 参考词汇:体系 system 敬老院 old folks? home ___________________________________________________________________________ _______________________________________________________________________________ _______________________________________________________________________________ _______________________________________________________________________________ _______________________________________________________________________________ _______________________________________________________________________________ _______________________________________________________________________________ _______________________________________________________________________________ _______________________________________________________________________________ _______________________________________________________________________________ _______________________________________________________________________________ _______________________________________________________________________________ _______________________________________________________________________________ ___________________________________________________

第 7 页 共 9 页

参考答案
第 I 卷 (选择题 共 65 分)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

C
16

C
17

B
18

A
19

B
20

D
21

C
22

B
23

C
24

B
25

C
26

C
27

A
28

C
29

A
30 31 32 33 34 35

B
36

C
37

A
38

C
39

C
40

A
41

B
42

D
43

A
44

C
45

B
46

C
47

B
48

C
49

A
50

D

B

C

D

A

B

C

D

A

C

A

D

B

D

A

D

E

G

A

C

第 II 卷 (非选择题 共 35 分) 第一节:单词拼写(共 5 分) 51 ambition 52. beneficial 53. accompanied 54. sympathy 55. witness 56. anniversary 57. relevant 58. voluntary 59. substitute 60. comfort 第二节:任务型完型(共 10 分) 61. lives 62.proving 63. to collapse 64. a 65. If 66. was lowered 67. and 68. cheerful 69. smoothly 70. through 第三节:短文改错(共 10 小题,每题 1 分,共 10 分) 1 somebody----nobody 2. left 后加 a 3. teenager----teenagers 4. take-----took 5. very----- so 6. completely---complete 7. when----that 8. resulted in-----resulted from 9. play----playing 10. make-----makes 第四节:写作(共 10 分) How to solve the problem of supporting the aged? As a result of the improvement in living standard and medical care, China is becoming an aging society.
第 8 页 共 9 页

To solve the problem, in my opinion, all the people should do their duties. Families should care for aging relations. They should spare time to see the aged. If possible, it is better so spend more time staying with them. The community should organize more activities, designed to the improvement in their physical and psychological health. The government should build a perfect system. More old folk?s homes should be built, where the aged can enjoy their life. Luckily, more attention has been paid to the problem. Getting old won?t be such a depressing thing after all.

第 9 页 共 9 页


更多相关文档:

甘肃兰州一中2013—2014学年度高二下学期期中考试英语试题

甘肃兰州一中20132014学年度高二下学期期中考试英语试题_英语_高中教育_教育专区。甘肃兰州一中 2013—2014 学年度下学期期中考试 高二英语试题 说明:本试题分为第...

甘肃省兰州一中2014-2015学年高二下学期期中考试英语试题

甘肃省兰州一中2014-2015学年高二下学期期中考试英语试题_高中教育_教育专区。兰州一中 2014-2015-2 学期期中考试 高二英语 说明:本试卷分第 I 卷(选择题)和第 ...

...一中2014-2015学年高二下学期期中考试英语试题 Word...

甘肃省兰州一中2014-2015学年高二下学期期中考试英语试题 Word版含答案_英语_高中教育_教育专区。甘肃兰州一中 2014—2015 学年度下学期期中考试 高二英语试题 说明:...

甘肃省兰州一中2013-2014学年高二下学期期末考试英语试题

甘肃省兰州一中2013-2014学年高二下学期期末考试英语试题_英语_高中教育_教育专区。甘肃兰州一中 2013—2014 学年度下学期期末考试 高二英语试题 说明:本试卷分选择...

...一中2014-2015学年高二下学期期中考试英语试题 (Wor...

甘肃兰州一中2014-2015学年高二下学期期中考试英语试题 (Word版含答案)_高二英语_英语_高中教育_教育专区。甘肃兰州一中2014-2015学年高二下学期期中考试英语试题 (...

甘肃省兰州一中2013-2014学年高二下学期期末考试英语试题

甘肃省兰州一中2013-2014学年高二下学期期末考试英语试题_英语_高中教育_教育专区。甘肃兰州一中 2013—2014 学年度下学期期末考试 高二英语试题说明:本试卷分选择题...

甘肃省兰州一中2013-2014学年高二下学期期末考试英语试...

甘肃省兰州一中2013-2014学年高二下学期期末考试英语试题Word版含解析_英语_高中教育_教育专区。甘肃兰州一中2013—2014学年度下学期期末考试 高二英语试题 【试卷综...

...一中2014-2015学年高二下学期期中考试英语试题 Word...

甘肃省兰州一中2014-2015学年高二下学期期中考试英语试题 Word版含答案_英语_高中教育_教育专区。甘肃兰州一中 2014—2015 学年度下学期期中考试 高二英语试题说明:...

...一中2014-2015学年高二下学期期中考试英语试题 Word...

甘肃省兰州一中2014-2015学年高二下学期期中考试英语试题 Word版含答案_英语_高中教育_教育专区。甘肃兰州一中 2014—2015 学年度下学期期中考试 高二英语试题说明:...

甘肃省兰州一中2013-2014学年高一下学期期中考试英语试题

甘肃省兰州一中2013-2014学年高一下学期期中考试英语试题_英语_高中教育_教育专区。甘肃兰州一中 2013—2014 学年度下学期期中考试 高一英语试题说明:本试卷分第 I ...
更多相关标签:
网站地图

文档资料共享网 nexoncn.com copyright ©right 2010-2020。
文档资料共享网内容来自网络,如有侵犯请联系客服。email:zhit325@126.com