当前位置:首页 >> 初一英语 >> 上海牛津版英语七年级上册各单元综合测试集(全册)

上海牛津版英语七年级上册各单元综合测试集(全册)


上海牛津版英语七年级上册 unit1 单元综合测试

Unit

1

Relatives in Beijing

I. Choose the best answer. (选择正确的答案) ( ) 1. He had a brochure in one hand and travelling maps in his __________ other hand. A. a B. an C. the D. \ ( ) 2. At the customs house I showed __________ passport, and my wife showed __________. A. mine, hers B. my, her C. my, hers D. mine, her ( ) 3. __________ the morning of Jan. 20, 2009, Barack H. Obama was sworn in (宣誓就职) as the 44th President of the United States of American. A. In B. For C. At D. On ( ) 4. The price of the maglev is very ___________, isn’t it? A. high B. cheap C. expensive D. dear ( ) 5. There are _________ more swans on Kunming Lake than on Daoxiang Lake. A. very B. a lot C. great D. so ( ) 6. Ben is very excited _____________ he hasn’t seen his cousions before. A. because B. so C. but D. when ( ) 7. Hainan Province is ___________ the south of Guangdong Province. A. in B. to C. on D. from ( ) 8. The other day Mary___________ her cousions around the Summer Palace. A. show B. shows C. showed D. has showed II. Complete the sentences with the given words in their proper forms.(用括号中所给单词的 适当形式填空) 1. The railway station is crowded with___________ (travel) during the holidays. 2. You look ___________ (love) than before in this skirt, Cathy. 3. Have you ___________ (plan) your journey? 4. Food, clothing, light and heating are necessary ___________ (expensive). 5. But the _______________ (interest) students stayed on until the lecture(讲座)ended. III. Rewrite the following sentences as required. (按要求改写句子) 1. The train ticket for Hong Kong cost me 40 dollars. (改为反意疑问句) The train ticket for Hong Kong cost me 40 dollars,___________ ___________? 2. It took the Lis 20 hours to travel to Beijing by train. (对划线部分提问) ___________ _________ did it take the Lis to travel to Beijing by train? 3. My journey to Beijing was very pleasant. (就划线部分提问)

_____________ ___________ your journey to Beijing? 4. Let’s go to visit the Bund first. (改为反意疑问句) Let’s go to visit the Bund first, _____________ ____________? 5. This ferry has space for more than 400 people. (保持句意基本不变) This ferry ___________ _____________ more than 400 people. IV. Reading (A) The Haungpu River is a must-see for most tourists. We offer different boat tours along the river every day. On the boat you can enjoy the “museum of international architecture on the Bund” and the skyline of Lujiazui in Pudong. You can have a close look at the famous Shanghai Radio and TV Tower and the magnificent Jinmao Building. You also can see videos, sing songs or watch wonderful performances. Tea and coffee are served during the trip. The tour guide will tell you something about Shanghai’s today and yesterday both in Chinese and in English. You are sure to have a good time on the boat. True or False. ( ) 1.We have no boat tour on Friday night. ( ) 2.The boat will take you to Shanghai Museum. ( ) 3.You can enjoy great buildings of both Pudong and Puxi on the boat. ( ) 4.But you should bring a bottle of water with you. ( ) 5.If you want to know further information about Shanghai’s history, you may ask the tour guide on the boat. (B) Choose the words or expressions to complete the passage. A golden wedding anniversary is a celebration of fifty years of marriage. Usually there is a big party for all the friends and relatives of the married couple. Just think 1 those people can be! There are sons and daughters, nieces and nephews, brothers and sisters, cousions, grandchildren--even great –grand children. Of course many old friends come, too. Usually members of the family from 2 towns don’t see each other very often, so they are glad to come to an anniversary party. But it can be a time of confusion(混淆) for the children. It’s 3 for them to remember the name of all their relatives. “Albert,” one mother will say, “this is your cousion George. He’s really your second cousion because he’s Dorothy’s son. Dorothy is my first cousion. Her mother is Aunt Helen, my father’s 4. ” At times there are stepsisters, half-brothers and nieces-in-law. There are “aunts” and “uncles” who aren’t relatives at all, but good friends of the family! It can be very confusing, 5 everyone has a good time.
( ( ) 1. A. why ) 2. A. the same B. how B. every C. what C. both D. who D. different

( ( (

) 3. A. easy ) 4. A. sister ) 5. A. so

B. a pleasure B. mother B. but

C. hard C. niece C. and

D. fun D. daughter D. for

练习答案: I. 1. D 2. C 3. D 4. C 5. B 6. A 7. B 8. C II. 1. travelers 2. lovely 3. planned 4. expenses 5. interested III. 1. didn’t it 2. How long 3. What about 4. shall we 5. can carry IV./ (A) 1. F 2. F 3. T 4. F 5. T (B) 1. D 2. D 3. C 4. A 5. B

上海牛津版英语七年级上册 unit2 单元综合测试

Unit 2

Our animal friends

I. Choose the best answer. (选择正确的答案) ( ) 1.The vet has __________ MBA(企业硕士管理), Now he wants a doctorate(博士学位). A. a B. an C. the D. \ ( ) 2. I saw you put something in your pocket just now. What __________? A. are they B. is it C. were they D. was it ( ) 3. We can help the homeless dogs __________ sending them to the SPAC. A. by B. for C. at D. on ( ) 4. Bears often sleep in winter in ___________. A. garages B. caves C. water D. jugs ( ) 5. They stopped the elephant _________ running across the busy street. A. in B. off C. from D. without ( ) 6. Dad was worried all the week. His dog was ___________ A. losing B. missing C. missed D. losted ( ) 7. It is strange that the goose can ___________ our farm. A. guide B. guard C. hunt D. chew ( ) 8. I had no time to feed my rabbit yesterday evening. I ___________ my homework. A. was doing B. have done C. do D. will do II. Complete the sentences with the given words in their proper forms.(用括号中所给单词的 适当形式填空) 1. He forgot where he ___________ (missing) his mobile. 2. The boy showed great ___________ (care) in everything he did. 3. Monica is a warm, ___________ (society) person. 4. ___________ (cruel) to a children or animal is a crime in some countries. 5. He didn’t have breakfast and he is as hungry as a _______________ (hunt). III. Rewrite the following sentences as required. (按要求改写句子)

1. These lost pets have something to eat and something to drink. (改为否定句) These lost pets have ___________ food ___________ water. 2. I’d like to buy some special dog food.(就划线部分提问) ___________ _________ you like to buy? 3. My puppy prefers biscuits to cakes. (保持句意基本不变) My puppy _____________ biscuits better _________ cakes. 4. We should try to keep animals from harm and danger. (保持句意基本不变) We should try to _____________ animals ____________ harm and danger. 5. China says she will be more open and friendly to the outside world. (保持句意基本不变) China ___________ _________ be more open and friendly to the outside world. IV. Reading (A) Birds are animals with feathers(羽毛) on their bodies. They have many different types of feather. Some are small and fluffy, and others are long and flat. Feathers come in many different colors. Birds have no front legs but instead they have a pair of wings. They use their wings to fly. But the wings of some birds are small and stubby. These Birds cannot fly. The two back legs of a bird bear a few toes which end in claws. Some birds which swim, such as ducks and swans, have webs of the skin between their toes. There are scales on the legs of birds too. The body of a bird is made up of a head, a neck, a trunk and a tail. True or False. ( ) 1. Different birds have different feathers. ( ) 2. Birds have wings instead of front legs. ( ) 3. All birds use their wings to fly. ( ) 4. Web here is something to help swim. ( ) 5. Peacocks and peahens(孔雀) have no trunks.

(B) Choose the words or expressions to complete the passage. Last month we bought a little dog for our four-old daughter. There are not many children of her age in this place and we thought a dog would make her 1. We were right. They play tighter happily all day. Our daughter now smiles and laughs 2 more than before. Now it is 3 two children in the house. Neither of them can keep clean, and they cry when they can’t get what they want. But the dog is 4 to look after my daughter. He always eats his food and we don’t have dirty clothes to wash for him. My wife is also very happy because I have given up smoking. The dog doesn’t like the 5. ( ) 1. A. more lonely B. less lonely C. lonelier D. much lonelier

( ( ( (

) 2. A. a lot ) 3. A. like to have ) 4. A. harder ) 5. A. feel

B. so B. like have B. more difficult B. taste

C. very C. like having C. more easily C. sound

D. quiet D. as having D. easier D. smell

练习答案: I. 1. A 2. B 3. A 4. B 5. C 6. B 7. B 8. A II. 1. missed 2. carelessness 3. social 4. Cruelty 5. hunter III. 1. no, or 2. What would 3. like, than 4. protect, from 5. promise to IV. (A) 1. T 2.T 3. F 4. T 5. F (B) 1. B 2. A 3. C 4. D 5. D

上海牛津版英语七年级上册 unit3 单元综合测试

Unit 3

Friends from other countries

I. Choose the best answer. (选择正确的答案) ( ) 1.— Which city is the capital of England? — __________ is the capital of England. A. Beijing B. London C. Pairs D. Tokyo ( ) 2. There are two __________ five hundred and sixty students in our school.. A. million B. millions C. thousands D. thousand ( ( ( ) 3. Would you like __________ Coke? A. a B. all C. some D. all ) 4. Alice is good ___________ playing __________ piano. A. for, \ B. at, a C. at, the D. for, the ) 5. __________Peter been to Thailand _________? A. Have, already B. Has, already C. Have, yet D. Has, yet ) 6. I don’t know Linda. But I ___________ something __________ her. A. hear, from B. know, about C. know, from D. hear, about ) 7. What food would you like ___________? A. to eat B. eat C. eating D. to eating ) 8. There ___________ a sports meeting in our school next autumn. A. will have B. is going to have C. is D. is going to be

( ( (

II. Complete the sentences with the given words in their proper forms.(用括号中所给单词的 适当形式填空) 1. They can see many ___________ (difference) signs in the park. 2. Our teacher ___________ (warning) us not to play ball games in the corridor yesterday.

3. Many American young people go ___________ (hike) on their holiday. 4. We can storm a lot of ___________ (inform) in our computer. 5. At the ___________ (begin) of the lesson, the teacher told us a story. III. Rewrite the following sentences as required. (按要求改写句子) 1. You should feed your pet at the table.(改为否定句) You ___________ ___________ feed your pet at the table. 2. His sister was very happy.(改为反义疑问句) His sister was very happy ,___________ _________? 3. He didn’t come to school today because he was ill. (就划线部分提问) _____________ ___________ he come to school today? 4. The Greens se a film once a month. (就划线部分提问) _____________ ____________ do the Greens see a film? 5. This is an interesting book. (改为感叹句) _____________ ____________ this book is! IV. Reading (A) The United States covers a large part of the North American continent. Its neighbors are Canada to the north, and Mexico to the south. Although the United States is a big country, it is not the largest in the world. When this land first became a nation, after winning its independence from England, it had thirteen states. Each of the states was represented on the American flag by a star. All these states were in the eastern part of the continent. As the nation grew toward the west, new states were added and new stars appeared on the flag. For a long time, there were 48 states. In 1959, two more stars were added to the flag, representing the new states of Alaska and Hawaii. True or False. ( ) 1. Mexico is to the south of the United States. ( ) 2. There have never been fights or wars between Britain and the United States. ( ) 3. At first there were 13 stars on the American National Flag. ( ) 4. The first 13 states lay in the west of the American continent. ( ) 5. Now there are 50 stars on the American National Flag. (B) Choose the words or expressions to complete the passage. All around the world, people drink tea. But tea does not mean the 1 thing to everyone. In different countries people have very different ideas about drinking tea.

In China, 2, tea is always severed when people get together. The Chinese drink it at any time of the day, at home or teahouses. They prefer their tea plain, 3 else in it. 4 tea-drinking country is England. In England, the late afternoon is “teatime”. Almost everyone has a cup of tea then. 5 usually make tea in a teapot and drink it with cream and sugar. They also eat cakes, cookies and little sandwiches at teatime. ( ) 1. A. happy B. same C. cooking D. drinking ( ) 2. A. however B. so C. for example D. fortunately ( ) 3. A. with nothing B. with something C. with anything D. with one thing ( ) 4. A. One B. Other C. The other D. Another ( ) 5. A. An Englishman B. The English C. Britain D. British

练习答案: I. 1. B 2. D 3. C 4. C 5. D 6. B 7. A 8. D II. 1. different 2. warned 3. hiking 4. information 5. beginning III. 1. should not 2. wasn’t her 3. Why didn’t 4. How often 5. How interesting IV. (A) 1.T 2. F 3. T 4. F 5. T (B) 1. B 2. C 3. A 4. D 5. D

上海牛津版七年级上册 unit4 单元综合测试

Unit 4

Jobs people do

I. Choose the best answer. ( ) 1. Don’t read ______ the sun. It’s bad for your eyes. A. on B. under C. in D. with ( ) 2. Linda has to practise ______ more for pass the P.E. test. A. English B. running C. run D. speaking ( ) 3. Two days _____, they found their pet dog and _____ him _____. A. later… took… home B. late… took…to home C. later… brought…to home D. late… brought…home ( ) 4. I saw your mum _____ a motocycle _____ the street yesterday. A. ride…on B. to ride… in C. riding…on D. riding… in ( ) 5. It’s cold outside. _____ your coat when you go out. A. Wear B. In C. Put on D. Dress ( ) 6. We’d like _____ our city a safe place. A. helping make B. to help make C. helping made made ( ) 7. – What does a secretary usually do?

D. to help

(

- A secretary usually _____ the phone. A. answers B. answer C.answering ) 8. Mr.Zhou wears _____ glasses every day. A. a pair of B. a pier of C. a D. /

D. answered

II. Complete the sentences with the given words in their proper forms. 1. 2. 3. 4. 5. “What’s she doing?” “She is __________ a report of the accident.”(typist) “We’re not __________ you, are we?” she said. “Not a bit.”(hurt) Miss Simpson __________ her desk to another office last week.(removal) There are two words “Special __________” on the postal parcel.(deliver) I’ll show you how to start the __________.(engineer)

III. Rewrite the sentences with proper form. 1. It took me three hours to finish this model.(对划线部分提问) __________ __________ did it take you to dinish the model. 2. We will use the matchbox for making bed. (对划线部分提问) __________ __________ we use the matchbox for? 3. Jack has breakfast at home every morning. (改为否定句) Jack __________ __________ breakfast at home every morning. 4. Let’s go to visit Mr.Smith.(改为反义疑问句) Let’s go to visit Mr.Smith, __________ __________? 5. The doctors look after sick people.(对划线部分提问) __________ __________ the doctor __________? V. Reading comprehension. (A) Robots seem very new to most people. But they have a long history. The first one was made by a Greek inventor. You may have seen robots in some films. The robots in these films are stronger, faster and cleverer than people. In real life, most robots are used in factories. They are used to do many dangerous, difficult or boring jobs. Some people can’t look after themselves and robots are used to help them. For example, some people can’t see. Many of these people use a dog to help themselves move around. This dog is called a guide dog. Scientists are making a robot to help them. In the future, robot dogs might take the place of these guide dogs. Robots are also used in American hospital. At one hospital, a robot takes meals from the kitchen to the sick people’s rooms. It never loses its way because it has a map of the hospital in its computer system. ( ) 1. The first robot was invented by a Greek. ( ) 2. Robots can only be seen in films. ( ) 3. Robots can help some people look after themselves. ( ) 4. Today’s robots have quite a few different uses. ( ) 5. A robot cooks meals for the sick people at an American hospital.

(B) One day two brothers went fishing. They had a dog with them. When they e_____ near the river, they threw down their caps on a big stone and went to the r_____ bank to look for fish. It was cold that day, so s_____ they began to want their caps. They told the dog to go b_____ for them. When the dog got there, he tried to take both of the caps together in his m_____ at the same time. It was very d_____. Then the dog found that one of them was smaller than the o_____. He put the smaller cap in the l_____ one, got it down w_____ his foot and then he c_____ carry the two caps at the same time.

练习答案: I. 1.C 2.B 3.A 4.D 5.C 6.B 7.A 8.A II. 1. typing 2. hurting 3. removed 4. Delivery III. 1. How long 2. What will 3. doesn’t have IV. A. 1.T 2.F 3.T 4.F 5.F B. 1. came 2. river 3. soon 4.back 8.large 9. with 10.can

5. engine 4. shall we 5. mouth

5. What do…do 6. difficult 7.other

上海牛津版英语七年级上册 unit5 单元综合测试

Unit 5

Choosing a new flat

I. Choose the best answer. (选择正确的答案) ( ) 1. Your bedroom is very untidy. Please put your things away __________. A. tidily B. tidy C. untidy D. untidily ( ) 2. The Thomas __________ having dinner when I phoned them last night. A. is having B. are having C. were having D. was having ( ) 3. I would like to __________ my son to the park this weekend. A. bring B. carry C. send D. take ( ) 4. They can see the words on the blackboard clearly, so they __________ wear glasses. A. need to B. have to C. don’t need D. don’t have to ( ) 5. There __________ great changes in computers these years. A. had B. have had C. have been D. were ( ) 6. Mary hasn’t paid for the school things, has she? ---__________, her mother will pay for her.

( (

A. Yes, she has B. No, she hasn’t C. Yes, she did D. No, she didn’t ) 7. I put some flower pots in the _________ in order to let them get more sunshine. A. kitchen B. garage C. balcony D. drawer ) 8. What shall we do with the __________ furniture? A. break B. broken C. breaking D. broke

II. Complete the sentences with the given words in their proper forms.(用括号中所给单词的 适当形式填空) 1. Mary’s job is to make sick people __________. (good) 2. My aunt types letters and answers phones in an office. She is a __________.(type) 3. He made his brother his ____________ while he was out of the country. (agency) 4. The new wardrobe is much ____________. (tall) 5. As the saying goes, a cat has nine ____________. (life) III. Rewrite the following sentences as required. (按要求改写句子) 1. I’d like a 100-square-meter flat facing south. (对划线部分提问) ____________ ____________ of flat would you like? 2. It is half an hour’s walk to get to the light rail station.(改为同意句) It ____________ half an hour to ____________ to the light rail station. 3. My sister likes English better than maths. (保持句意不变) My sister _____________ English ___________ maths. 4. “需要我们为你做些事情吗?” “不必了。 (汉译英) ” “_____________ we ____________ something for you?” “No, you _____________.” 5. 这两幢房子之间有个花园。 (汉译英) There is a ___________ _____________ the two houses.

IV. Reading (A) My home lies in a housing estate not very far from the city. I live on the fourth floor of a block of flats beside small park. Across the road is a market and a row of shops. Behind the market is sports stadium and swimming pool. Although it is a convenient place to live in, I am not satisfied with the cleanliness of my neighborhood. During the rainy season, we are always troubled by mosquitoes(蚊子). They come bussing in our ears and keep us awake all night. For those with sensitive skin, the mosquito bites leave red blotches(肿块) all over. I believe many of the mosquitoes come from the nearby park. I hope the government will send some men to destroy the mosquitoes with insecticide.(杀

虫剂) ( )1. It is __________ for the writer’s family to do shopping. A. difficult B. easy C. tired D. hard ( )2. According to the passage, it is also convenient if the writer and his friends __________. A. see the doctor B. go to the cinema C. borrow books D. have sports ( ) 3. The writer hates __________ most in the neighborhood. A. quietness B. dogs C. mosquitoes D. noise ( ) 4.The writer thinks the mosquitoes must be __________. A. killed B. saved C. protected D. kept ( ) 5. The writer finds the neighborhood too __________. A. quiet B. busy C. dirty D. tidy (B) Read the passage and fill in the blanks with proper words. 在短文空格内填入适当的词, ( 使其 内容通顺,每空格限填一词,首字母已给) We moved into our new house on a warm September day. It was not r___1___ a new house; it was a hundred and four years old, but it was new to us. The house had running water, g___2___ and electricity, but for some reason there was no electric light in the kitchen. We had not noticed this shortage when we had f___3___ looked over the house. It was something quite unexpected: a house with electricity but without a kitchen light. It was especially puzzling because our kitchen was a large room, perhaps the l___4___ in the house. I telephoned for an electrician. He came and f___5___ it for us. And he charged 85 pounds for doing the job. 1. __________ 2. __________ 3. __________ 4. __________ 5. __________

练习答案: I. 1. A 2. C II. 1. better

3. D 4. D 5. C 6. B 7. C 2. typist 3. agent 4. taller

8. B 5. lives 5. garden, between

III./1. What kind 2. takes, walk 3. prefers, to 4. need, do, needn’ t IV. (A) 1. F 2. T 3. F 4. F 5. T (B) 1. really 2. gas 3. first 4. largest 5. fixed

上海牛津版英语七年级上册 unit6 单元综合测试

Unit 6

Different places

I. Choose the best answer. (选择正确的答案) ( )1. Hainan Island is _________ Beijing. A. in south of B. in the south of C. the south of D. on the south of ( )2. I usually _________ to school, but this morning I go to school _________. A. by underground…by bus B. by underground…take a bus C. take the underground…by bus D. take the underground… take a bus )3. It’s important _________ us _________ eye exercises every day. A. of…to do B. for…doing C. for…to do D. of…doing )4. He traveled a lot. He often _________ us _________ his trip to _________ places. A. talks…about…different B. talks…to…difference C. tells…to…difference D. tells…about…different )5. We _________ dinner when telephone _________ yesterday evening. A. had…rang B. were having… was ringing C. were having…rang D. had…was ringing )6. What were you busy _________ those days, Stella? A. to do B. do C. did D. doing )7. He heard a voice above the automatic sidewalk(自动人行道)saying, “Mind your _________.” A. step B. eyes C. neck D. head )8. Did you see a little boy who _________ a red cap? A. put on B. was having C. was wearing D. dressed )9. She felt _________ lying in the sun beside the sea. A. relaxed B. relaxing C. relaxation D. to relax

( (



( (

( (



)10. “How long _________ you _________ the wooden house in the suburbs?” “For two months.” A. did, buy B. have, bought C. do, have D. have, had

II. Complete the sentences with the given words in their proper forms.(用括号中所给单词的 适当形式填空) 1. From then on the two neighbors lived _________. (peace) 2. Forget your worries and _________. (relaxation) 3. “Are you here on business?” “No, for _________---this is my holiday.” (please)

4. The trip to Disneyland is really full of _________. (excite) 5. He thinks only of his own _________. (convenient) III. Rewrite the following sentences as required. (按要求改写句子) 1. I’d like to live in a quiet and peaceful neighborhood. (对划线部分提问) _________ _________ of neighborhood would you like to live in? 2. The boat is big enough for 40 passengers. (保持句意基本不变) The boat _________ _________ 40 passengers. 3. It is a quarter’s ride from here to Moonlight Bay. It _________ a quarter to _________ to Moonlight Bay from here. 4. 这里夜里很冷清,车子很少。(汉译英) It is quiet and _________ at night here. _________ _________ much _________. 5. 秋天来到时,开始落叶了。(汉译英) _________ begin to _________ _________ autumn comes. IV. Reading (A) Read the passage and fill in the blanks with proper words. 在短文空格内填入适当的词, ( 使其 内容通顺,每空格限填一词,首字母已给) Nowadays more people cross the ocean in planes than in ships. Are planes taking the place of(代替) ships? No. Ships are s____1____ necessary. They carry cargo all over the world. The cargo may be cars. It may be grain. It may be animals. A ship can carry hundreds of tons of cargo at one t______2__. A big plane can carry about 50 tons of cargo across the ocean. In the 1850s, fast American clipper ships 快速帆船) ( sailed across the seas. Furs f____3____ this country were went to China. From China, the clipper ships brought b______4__ silk and tea. Then steamships t____5____ the place of clipper ships. 1________ 2________ 3________ 4________ 5________ (B) Answer the questions.(根据短文内容回答下列问题) New York, London, Paris and other big cities are exciting places to live in. there are many interesting things to see and to do. You can go to different kinds of museums, plays and films. You can also buy things from all over the world. But there are serious problems in big cities too. It is expensive to live there, and there are too many people in some places of big cites, every year many people move to the cities to find job, to study at good schools and to receive good medical care. But sometimes these people cannot find work or a good place to live in, also it is hard to keep the cities safe and clean. Some people enjoy living in big cities, others don’t. before people move to a big city, they should think about the problems of living there. 1. Why can’t many people find a good place in a big city to live in?

__________________________________________________________________________ 2. How is the security of big cities? __________________________________________________________________________ 3. What should you think about before you move into a big city? __________________________________________________________________________ 4. What are other serious problems in big cities that you know? __________________________________________________________________________

练习答案: I. 1. A 2. C 3. C 4. D 5. C 6. D 7. A 8. C 9. A 10. D II. 1. peacefully 2. relax 3. pleasure 4. excitement 5. convenience III. 1. What kind 2. can hold 3. takes, ride 4. peaceful, there’s not, traffic 5. Leaves, fall, when IV. (A) 1. still 2. time 3. from 4. back 5. took (B) 1. Because too many people want to find a good place to live in. 2. Not safe. 3. Problems of living in the city 4. (The answers may vary)

上海牛津版英语七年级上 unit7 单元综合测试 Unit 7 Signs around us

I. Choose the best answer. (选择正确的答案) ( ) 1. Some students are making a model, __________ are doing a puzzle. A. others B. other C. the other D. another ( ) 2. We have rules _________ the environment. A. take B. to take care for C. to take care of D. care for ( ) 3. This sign means: you should wash it _________ hand ________ cool water. A. with…at B. by….in C. with…in D. by…at ( ) 4. We must do exercises to keep us __________. A. healthy B. health C. in healthy D. healthily ( ) 5. A: Must I leave here now? B: No, you _____________. A. needn’t B. can’t C. mustn’t D. may not ( ) 6. A: Would you like something to drink? B: ___________. A. Yes, I would B. Yes, please C. Yes, thanks D. Yes, give me ( ) 7. ________ important information you have given me!

(

A. How B. What C. What an ) 8. It is important for learners to practice ___________ English. A. speak B. saying C. speaking

D. How an D. say

II. Complete the sentences with the given words in their proper forms.(用括号中所给单词的 适当形式填空) 1. Look at the washing _______________ (instruct). 2. About 8 hours ago, the typhoon blew _______________ (fierce). 3. Jenny wants to be a ___________ (poem). 4. Doing some ___________ (revise) every day is a good habit for every student. 5. Look at the pictures, what are the ______________ (different)? III. Rewrite the following sentences as required. (按要求改写句子) 1. No parking. (保持原句意思) You ____________ __________ here. 2. In 13 years’ time, Peter will be tall and strong. (对划线部分提问) ____________ ____________ will Peter be tall and strong? 3. I have to practice English and Chinese more. (改为否定句) I __________ __________ to practice English and Chinese more. 4. Traveling in our city will be very comfortable in the future. (对划线部分提问) _____________ will traveling ________ like in the future?

5. Don’t enter! (保持原句意思) ___________ ___________ ! IV. Reading (A) Going to a friend’s house is very exciting. It is a good chance (1) _________ time with a friend and get to see where they (2) __________. So it is necessary to remember to be polite. When to arrive The first thing to remember is that when a friend invites you, you need to arrive on time. If your friend tells you to come “around 5:00”, that means you (3) __________ show up(出现)a little bit after 5:00. But usually it is a good idea to arrive on time. What to bring Often it is also nice to bring something (4) ____________ your friend’s house. This could be delicious snacks for you to share, or maybe a bunch of flowers. How to greet When you visit your friend’s house, you may also get the chance to meet their parents. You

should introduce (5) _________ to them and they will introduce themselves to you. It’ll be polite to call them Mr or Mrs Smith (or whatever). ( ) 1. A. spending B. spend C. spent D. to spend ( ) 2. A. work B. live C. stay D. enjoy ( ) 3. A. must B. should C. can D. can’t ( ) 4. A. for B. to C. at D. with ( ) 5. A. you B. your C. yours D. yourself (B) Nobody likes rules but everyone has to follow them. As a teenager you probably have lots of rules to follow. You can’t be late (1) f___________ school and you have to finish your homework on time. You can’t eat (2) o___________ drink in class. At home, your parents might say you have to help clean the house, and you can’t go out on a school night. Adults have to follow rules too. They have to be in the (3) o__________ on time and for some jobs, they have to wear a uniform. If you are on the road, there are (4) t__________ rules you have to follow. For example, you have to drive on the correct side of the road. You have to turn on your headlights(车前灯)at night, and you can’t (5) p_____________ anywhere you like. Rules are everywhere, but they ensure(确保)our safety.

答案: I./ 1. A 2. C 3. B 4. A 5. A 6. B 7. B 8. C II./ 1. instruction 2. fiercely 3. poet 4. revision 5. differences III./ 1. mustn’t park 2. How soon 3. don’t have 4. What…be 5. No entry IV./ (A) 1. D 2. B 3. C 4. B 5. D (B) 1. for 2. or 3. office 4. traffic 5. park

上海牛津版英语七年级上 unit8 单元综合测试 Unit 8 Growing healthy, growing strong

I. Choose the best answer. (选择正确的答案) ( ) 1. There is ____________ rain in the west than in the east. A. little B. few C. less D. fewer ( ) 2. Did she __________ watch TV when she was having dinner? A. used to B. use to C. be used to D. was used to

(

) 3. Why ____________ chess instead of playing cards? A. don’t play B. not play C. playing D. not playing ( ) 4. Shall we go to have a picnic this Sunday morning? A. I want to. B. Yes, please. C. No, thanks. D. That’s a good idea! ( ) 5. —— My sister isn’t interested in playing tennis. —— ____________. A. So do I. B. So am I. C. Neither do I. D. Neither am I. ( ) 6. I don’t want to keep bad habits ____________. A. any longer B. no longer C. not any longer D. not no longer ( ) 7. I used to drink ___________ soft drinks, but now I want to drink ____________. A. too many...few B. too much...fewer C. too many...fewer D. too much...less ( ) 8. —— How much did it cost? —— It _________ me 100 yuan. A. cost B. costs C. costed D. will cost II. Complete the sentences with the given words in their proper forms.(用括号中所给单词的 适当形式填空) 1. I’m glad to know that he is still in good _____________ (healthy). 2. If you want to be good at English, you should practice ____________ (regular). 3. I haven’t seen my cousin for many years. He is no ____________ (long) a child. 4. If we are careful enough, there will be ____________ (few) car accidents. 5. I’m still hungry. I want to eat ____________ (much) rice. III. Rewrite the following sentences as required. (按要求改写句子) 1. We are going to visit the Great Wall this Sunday. (就划线部分提问) ____________ are you going to ___________ this Sunday? 2. I met my good friend at the airport yesterday. (就划线部分提问) ____________ and ____________ did you meet your good friend? 3. I always spent all my pocket money in the past. (保持句意不变) I __________ ___________ spend all my pocket money. 4. I used to eat too many sweets. (改为否定句) I __________ ___________ ____________ eat too many sweets. 5. Susan will no longer stay in that hotel. (保持句意不变) Susan _____________ stay in that hotel ___________ ______________. IV. Reading (A)

Our eating habits are very important for good health. Sometimes we may like eating sweets and ice cream better than meat and ice. Sweets and ice cream are not bad for us if we eat them at the end of a meal. But if we eat them before a meal, they may take away our appetite(胃口). It’s important for us to eat our meals at a regular time each day. Some children have the habit of having a snack between meals. Some may eat too many sweet things like chocolate or desserts. Sweet things are not good for you because they do not only take away your appetite, but also make you grow fat easily. So be careful with your food every day. What about your eating habits? Are they healthy? ( ) 1. Our health depends on whether we eat or not. ( ) 2. Sweets and ice cream are not bad for us if we eat them before a meal. ( ) 3. It’s not important for us to eat our meals at a regular time every day. ( ) 4. Eating too many sweets is not good for children. ( ) 5. It is OK if you have some desserts after a meal. (B) It is true that we need some forms of recreation (娱乐) If we are going to keep healthy and . enjoy life, we can’t work all the time. Everyone has his own way of relaxing. Perhaps the most popular way is to take part in sports. There are team sports, such as basketball and football. There are individual(个人的)sports, such as running and swimming. Fishing, skiing and hiking are also popular sports. But not everyone likes to take part in sports. Many people prefer watching or listening. When there is an important boxing(拳击)match on, it is almost impossible to get tickets to see it live(现场直播). Chess, card playing and dancing are other forms of indoor recreation enjoyed by many people. It’s important for everyone to relax from time to time and enjoy some forms of recreation. 1. People can relax themselves in different ways, can’t they? _______________________________________________________________________________ 2. Please name one kind of team sports. _______________________________________________________________________________ 3. Which sport can you have if you are alone, football, baseball or swimming? _______________________________________________________________________________ 4. Is it easy to get tickets to see it live when there is an important boxing match on? _______________________________________________________________________________ 5. Why does everybody need to relax sometimes? _______________________________________________________________________________

答案: I./ 1. C 2. B 3. B 4. D 5. D 6. A 7. C 8. A II./ 1. health 2. regularly 3. longer 4. fewer 5. more III./ 1. What…do 2. When…where 3. used to 4. didn’t use to IV./ (A) 1. F 2. F 3. F 4. T 5. T (B) 1. Yes, they can. 2. Baseball/Football/... 3. Swimming. 4. No, it isn’t. 5. Because we want to keep healthy and enjoy life.

5. won’t…any longer

上海牛津版英语七年级上 unit9 单元综合测试
Unit 9 International food festival
I. Choose the best answer. (选择正确的答案) ( ) 1. Who can teach me _________ to make a chocolate cake? A. what B. how C. when D. where ( ) 2. I am going to sell food from __________ because I like __________ food. A. Japan…Japan B. Japan…Japanese C. Japanese…Japan D. Japanese…Japanese ( ) 3. Let’s ___________ some sugar on the strawberries. A. sprinkle B. to sprinkle C. sprinkling D. sprinkled ( ) 4. —— May I have ________ coffee? —— I’m afraid you _________. There’s something wrong with the coffee machine. A. a cup, can B. some, can C. some, can’t D. any, can ( ) 5. —— __________ will your plane leave? —— At 11:40 a.m. A. When B. Where C. What time D. How ( ) 6. How much did the car ___________? A. spend B. cost C. pay D. were ( ) 7. _________ I come in? A. Must B. May C. Should D. Need ( ) 8. How much ___________ these sweets ____________? A. are…cost B. do…costs C. do…cost D. are…costs II. Complete the sentences with the given words in their proper forms.(用括号中所给单词的 适当形式填空) 1. Paris is a modern and ____________ (nation) city.

2. When I was walking on the street, I found a ____________ (home) dog. 3. A lot of _______________ (America) come to China each year. 4. ____________ (Mixture) the flour, milk and sugar together. 5. The scones come from _____________ (English). III. Rewrite the following sentences as required. (按要求改写句子) 1. I’m going to sell food from India. (保持句意不变) I’m going to sell ____________ _____________. 2. Many foreigners like spicy food best. (就划线部分提问) ____________ do many foreigners _____________ best? 3. We raise money to buy food for poor people. _____________ do you ___________ money? (就划线部分提问)

4. Use your hands to make it into a dough. (改为否定句) ____________ ___________ your hands to make it into a dough. 5. You shouldn’t throw the rubbish everywhere. (改为祈使句) ___________ ____________ the rubbish everywhere. IV. Reading (A) It is not easy for city people to have a good meal. In restaurants the food usually has a lot of fat and sugar. It may be tasty but it is not good for our health. The best way to have a healthy meal is to cook it at home because you can eat anything you want. A good meal should have a little meat, some rice or potatoes and a lot of vegetables of different colours. Water and fresh fruit juice are also important fro our health. It helps our digestion(消化). Don’t think that keeping our stomachs full is good for our health. In fact, we should not eat too much at every meal. We should eat little by little slowly to let our bodies digest the food and take in the nutrients(营养). Packaged food is generally bad for our health because it contains preservatives 防腐剂) ( and other chemicals. The more natural the food is, the better it is for you. ( ) 1. The best place to have a healthy meal is at home. ( ) 2. The food in restaurants has a lot of preservatives and other chemicals. ( ) 3. A good meal should have a little meat, some rice or potatoes and a lot of vegetables of different colours. ( ) 4. We should eat a lot at every meal. ( ) 5. Natural food is the best for our health. (B)

Some restaurants selling fast food are often called “family restaurants”. The food is called “fast food” because you can get it quickly. Often you can go in, order your food, eat it, and leave, all in 20 minutes. You get hamburgers, cheeseburgers, hot dogs, French fries, and fried chicken in these restaurants. To drink, you get soft drinks or milkshakes. These restaurants are popular with the whole family. That’s why they are called “family restaurants”. Fast food is big business in the USA and many other countries. It’s cheap and fast. Every year 45 million Americans eat it. Why do they like it? Because in many families, both parents work full-time. So they don’t have time to cook at home. Instead, they eat outside, or they send the children out to a fast food restaurant. But fast food is bad for your health. There are four unhealthy ingredients in fast food: fat, sugar, salt and cholesterol(胆固醇). If you are a fast food lover, take more care of your health. 1. Why is the food called “fast food” in fast food restaurants? _______________________________________________________________________________ 2. What can you get to eat from fast food restaurants? _______________________________________________________________________________ 3. Why are fast food restaurants called “family restaurants” ? _______________________________________________________________________________ 4. Is fast food good for our health? _______________________________________________________________________________ 5. What are the four unhealthy ingredients in fast food? _______________________________________________________________________________ 答案: I./ 1. B 2. B 3. A 4. C 5. C 6. B 7. B 8. C II./ 1. international 2. homeless 3. Americans 4. Mix 5. England III./ 1. Indian food 2. What…like 3. Why…raise 4. Don’t use 5. Don’t throw IV./ (A) 1. T 2. F 3. T 4. F 5. T (B) 1. Because we can get the food quickly. 2. We can get hamburgers, cheeseburgers, hot dogs, French fries, and fried chicken. 3. Because these restaurants are popular with the whole family. 4. No, it isn’t. 5. Fat, sugar, salt and cholesterol.

上海牛津版英语七年级上 unit 10 单元综合测试
Unit10 A birthday party
I. Choose the best answer. (选择正确的答案) ( ) 1. We need _________ our classroom twice a day. A. cleaned B. to clean C. cleaning clean ( ) 2. They _________ to see a film tomorrow. A. will B. are going to C. go ( ) 3. —— Must we eat all the dishes? —— No, you _____________. A. mustn’t B. can’t C. needn’t ( ) 4. It’s very cold outside, so I ___________ stay at home. A. would like B. would rather C. prefer ( ) 5. Let’s go to Hangzhou by train, ____________ we? A. aren’t B. do C. shall ( ) 6. Don’t forget to add some eggs ___________ the flour. A. and B. to C. for ( ) 7. Can you show me how ____________ a snowman? A. to make B. make C. makes ( ) 8. It smells __________. I don’t like it. A. terribly B. terrible C. nice

D. not to

D. are go

D. may not D. like D. will D. with D. making D. nicely

II. Complete the sentences with the given words in their proper forms.(用括号中所给单词的 适当形式填空) 1. I think we should _____________ (bakery) it for 20 minutes. 2. Hello, this is Kelly _____________ (speak). 3. Let’s make a ___________ (shop) list. 4. Are you ____________ (freedom) this Sunday afternoon. 5. ______________ (final), wait for the cake to cool and eat it. III. Rewrite the following sentences as required. (按要求改写句子) 1. Jack is going to learn cooking. (就划线部分提问) ___________ is Jack going to ___________? 2. I’d like a piece of pizza. (改为一般疑问句) ___________ you ___________ a piece of pizza? 3. They were happy to see each other. (改为感叹句) __________ ____________ they were to see each other!

4. We will go to the beach this summer. (改为否定句) We ___________ ___________ to the beach this summer. 5. I told him the news on the telephone. (就划线部分提问) ___________ ___________ you tell him the news? IV. Reading (A) There would be a school party on Friday evening. The girls were talking about what they were going to wear. “I’m going to wear a black dress, so everybody will notice me,” said Emily. “How about you, Linda?” “I’m not sure. Maybe jeans, an old shirt, and a hat. People will notice me more than you!” Linda said. “What are you going to do about the boys?” there asked Jane. “Do you remember the school party last year? They just stood there, and we girls had to dance by ourselves!” “I hear that some of the boys learnt dancing this summer. Maybe it’ll be better this time.” Said Mary. The party was held on Friday evening. Groups of students arrived. The music began. The girls stood in a line on one side, and the boys on another side. Mr Green, their teacher, tried to get them together, but failed. After a while, Tim said, “I don’t want to stand here the whole time. The party is only for two hours. It’ll be over soon.” He started to dance. All the others watched him. Then David invited Emily to dance. Then Jack and Linda. Then all the students began to dance. ( ) 1. On Friday evening there would be a birthday party. ( ) 2. The girls were talking about what the boys were going to wear at the party. ( ) 3. When the music began, the girls stood on one side and the boys on another side. ( ) 4. Tim was the first one to dance. ( ) 5. The party will last for the whole night. (B) Lily is an English girl. She lives on the fifth floor at No.35 Oxford Street in London. Today is her 14th birthday. She is very happy. She has got everything ready for the birthday party. She has got some big bottles of cola and apple juice, a big birthday cake, some biscuits and chocolates. She has also got different kinds of fruits: apples, oranges, pears and grapes. Her mother has bought some candles for her. Lily has invited a lot of friends to her party. They are coming to her home at 7 p.m. Among them is an American girl. Her name is Coco. It is about 7 p.m. now. Coco is looking for Lily’s home. But she can’t find it because the fifth floor in British English is the sixth floor in American English. So she goes back to the ground floor. Lily is waiting for Coco. She opens the door and goes to the ground floor. There she meets Coco.

(

) 1. Lily is an ___________ girl. A. American B. Australia C. English D. African ( ) 2. Lily has got different kinds of fruits: ______________. A. apples, grapes, bananas and strawberries B. apples, pears, grapes and oranges C. pineapples, pears, oranges and strawberries D. grapes, pears, oranges and bananas ( ) 3. Lily and her friends are going to have a party at __________. A. the park B. a restaurant C. Lily’s home D. Coco’s home ( ) 4. Coco can’t find Lily’s home because _____________. A. Coco doesn’t know the address B. Coco doesn’t want to come C. Coco took the wrong way D. the fifth floor in British English is the sixth floor in American English ( ) 5. ___________ has bought some candles. A. Lily B. Coco C. Lily’s mother D. Lily’s friends 答案: I./ 1. B 2. B 3. C 4. B 5. C 6. B 7. A 8. B II./ 1. bake 2. speaking 3. shopping 4. free 5. Finally III./ 1. What…learn 2. Would…like 3. How happy 4. won’t go IV./ (A) 1. F 2. F 3. T 4. T 5. F (B) 1. C 2. B 3. C 4. D 5. C

5. How did

上海牛津版英语七年级上 unit 10 单元综合测试

Unit

11

My food project

I. Choose the best answer. (选择正确的答案) ( ) 1. I’m looking forward to ___________ the meat factory. A. visit B. visits C. visited ( ) 2. I got this magazine ___________ one of my friends. A. for B. from C. at ( ) 3. My project is going to be ___________ Chinese food. A. for B. with C. about ( ) 4. ___________ food doesn’t taste as delicious as fresh food. A. Freeze B. Frozen C. Freezing

D. visiting D. in D. of D. Froze

(

) 5. He ___________ in the army for six months. A. has been B. has joined C. was D. joined ( ) 6. Mary ____________ help her mother do the housework today. A. not need to B. doesn’t need C. needn’t to D. doesn’t need to ( ) 7. ___________ should we do before going to bed? A. What B. How C. Where D. Why ( ) 8. It is ______________ to play football on the road. A. interesting B. happy C. dangerous D. careful II. Complete the sentences with the given words in their proper forms.(用括号中所给单词的 适当形式填空) 1. I usually go to that ________________ (bake) to buy some bread. 2. We get the food to the market in _________________ (refrigerate) trucks. 3. His _____________ (favour) colour is pink. 4. This steak is ________________ (freeze), so it is very hard. 5. What fruit do you like ___________ (good)? III. Rewrite the following sentences as required. (按要求改写句子) 1. Alice finished her work early to do some shopping. (就划线部分提问) ____________ __________ Alice finish her work early? 2. Our project is going to be about soup. (就划线部分提问) ___________ is your project going to be about? 3. He cleaned the room with a vacuum cleaner. (就划线部分提问) _____________ did he _____________ the room? 4. Peter goes to visit his grandparents twice a month. (就划线部分提问) ____________ ___________ does Peter go to visit his grandparents? 5. I have already been to Beijing. (改为一般疑问句) ____________ you been to Beijing ___________? IV. Reading (A) Octopus (章鱼) woke up. “Today I am going to play baseball with my friend Eel 鳝鱼) he ( ,” said, “I have to dress up!” He picked up his red shirt with the yellow stripes. He put one arm in his shirt. Then he put another arm in. An hour later, all of his eight arms were in the shirt. Next door Eel was dressing up too. Eel found his red shirt with the yellow stripes. He put his tail inside. Eel was ready in less than a minute. Then he waited for his friend.

Octopus came out at last. “I’m sorry I’m late, Eel,” he said. “Dressing up takes a long time because I have so many arms.” “I am glad you have so many arms, Octopus,” said Eel. “Let’s play base ball. Your arms make you a good pitcher(投球手). My tail makes me a strong batter(击球手). We’ll make a good team.” ( ) 1. Octopus was going to play base ball with Eel on that day. ( ) 2. Octopus can get dressed very quickly because he has more arms. ( ) 3. Both Octopus and Eel wore a red shirt with yellow stripes. ( ) 4. Eel has got a long, thin body. ( ) 5. Octopus and Eel cannot play very well in a baseball game. (B) Mason’s Clothes Store Clothes Socks Pants Sweater T-shirt Hat ( ( ( ( Colour white/blue black red/white red/green/black black/red Price $4 $ 11 $8 $7 $6

(

) 1. How much are two sweaters and a hat? A. $ 14. B. $ 20. C. $ 21. ) 2. You can buy _____________ in Mason’s Clothes Store. A. black pants B. a blue sweater C. a green hat ) 3. You like red and you only have $ 6. You can buy ___________. A. a sweater B. a hat C. a T-shirt ) 4. You only have sixteen dollars. You can buy ___________. A. a sweater and a pair of pants. B. two T-shirts and a pair of socks C. two sweaters D. a sweater and two hats ) 5. If you like white, what will you buy? A. Socks and hat. B. Pants and T-shirt. C. Sweater and socks. D. Pants and sweater.

D. $ 22. D. red socks D. nothing

答案: I./ 1. D 2. B 3. C 4. B 5. A 6. D 7. A 8. C II./ 1. bakery 2. refrigerated 3. favourite 4. frozen 5. best III./ 1. Why…did 2. What 3. How…clean 4. How often 5. Have…yet IV./ (A) 1. T 2. F 3. T 4. T 5. F (B) 1. D 2. A 3. B 4. C 5. C


更多相关文档:

最新牛津版七年级英语上册单元测试题全套带答案

最新牛津版七年级英语上册单元测试题全套带答案_英语_初中教育_教育专区。最新牛津版七年级英语上册单元测试题全套 Units1-2 单元检测题 Class: Name: Marks: (...

新版上海牛津版七年级上册语法

新版上海牛津版七年级上册语法一、知识点 (一)特殊疑问词 特殊疑问句: 以疑问代词 what, who, whose, which 或疑问副词 when, where, why, how 等放在句首...

【全套】2015-2016沪教牛津版初中英语七年级上册单元测...

【全套】2015-2016沪教牛津版初中英语七年级上册单元测试题【含答案】_初一英语_英语_初中教育_教育专区。2015-2016 沪教牛津版初中英语七年级上册全套单元测试题 ...

七年级上册英语单元综合练习卷

七年级上册英语单元综合练习卷_英语_初中教育_教育专区。上海牛津版英语七年级上册 unit1 单元综合测试 Unit 1 Relatives in Beijing I. Choose the best answer....

2015-2016沪教牛津版初中英语七年级上册全套单元测试题...

2015-2016沪教牛津版初中英语七年级上册全套单元测试题【含答案】_初一英语_英语_初中教育_教育专区。2015-2016 沪教牛津版初中英语七年级上册全套单元测试题【含...

牛津上海版七年级英语上册Module 1 Unit 1 单元测试卷

牛津上海版七年级英语上册Module 1 Unit 1 单元测试卷_英语_初中教育_教育专区。Module 1 Unit 1 单元测试卷 Part 1 Vocabulary and Grammar (第一部分 1. ...

新版上海牛津版英语七年级上册期末测试

新版上海牛津版英语七年级上册期末测试_英语_初中教育_教育专区 暂无评价|0人阅读|0次下载|举报文档新版上海牛津版英语七年级上册期末测试_英语_初中教育_教育专区。...

新版上海牛津版英语七年级上册期末测试

新版上海牛津版英语七年级上册期末测试_英语_小学教育_教育专区。七年级上册期末...七年级英语新目标_单元知... 人教版七年级英语上册单... 新目标英语七年级上册...

七年级英语上册 Unit 7 Shopping单元综合测试卷新牛津版

七年级英语上册 Unit 7 Shopping单元综合测试卷新牛津版_英语_初中教育_教育专区。Unit 7 Shopping 单元综合测试卷 班级:___ ___ (满分 100 分) 姓名:___...

2015-2016沪教牛津版初中英语七年级下册全套单元测试题

2015-2016沪教牛津版初中英语七年级下册全套单元测试题_初一英语_英语_初中教育_...12. 在某种程度上, 它是我们犯的最大的错误中的一个。 ___ ___ ___,...
更多相关标签:
网站地图

文档资料共享网 nexoncn.com copyright ©right 2010-2020。
文档资料共享网内容来自网络,如有侵犯请联系客服。email:zhit325@126.com