当前位置:首页 >> 英语 >> 高三英语限时训练(18套)限时训练十六

高三英语限时训练(18套)限时训练十六


限时训练十六 一、 完型填空 British parents could soon face a fine and prison if their children misbehave(行 为不端) at school. The government wants to introduce tough new laws to improve discipline in school

s. They want to make parents more thinks that current policies on misbehavior are not schools 23 21 22 for their children. The enough. Many British new measures include paying a 1,700-pound fine or going to prison. The government high levels of truancy(逃学) and low academic achievement. The 24 .

government believes every parent has a responsibility to support teachers and make sure the rules are The measures are part of a new focus on the relationship between schools and 25 . There are also plans to help parents and students. It?s advised to give pupils private tutors if they are doing 26 in reading and maths. Doctors, health workers 27 services. Under 28 . They will and social workers are needed in schools to provide better

the new plans, parents will have a bigger voice in how schools people worry that the plans are 30 29

complete satisfaction surveys on how their children?s school performs. But some to be popular with parents. There are also about poorer parents not having enough money to pay the fines and whether B. responsible B. popular B. think of B. broken B. parents B. fast B. transportation B. think B. easy C. eager C. new C. suffer from C. made C. teachers C. properly C. community C. speak C. unlikely D. badly D. church D. open D. practical D. careful D. famous D. carry out D. obeyed D. officials

they should go to prison for their children?s actions. 21. A. useful 22. A. strict 23. A. result in 24. A. understood 25. A. students 26. A. well 27. A. nurse 28. A. operate 29. A. able

30. A. hopes B. policies C. comments D. fears 二、语法填空 (佛山一模) Mark was on the 57th floor of the North Tower when the plane hit the building above his office. Eight years on he is suffering from PTSD(创伤后遗症), 31 has led him to write a book about his experiences after the 911 terrorist attack. He hopes that sharing 32 he?s been through will help others. “The symptoms of PTSD like anxiety and sleeplessness will remain 33 me for life. They can be lessened and I can learn how to deal with 34 , but they?re never going to completely go away.” Everything from 35 (crowd) places

to a particular telephone ring would trigger(触发) a panic attack. He?s been 36 (able) to go near a petrol station— 37 (simple) because of the smell. After the plane hit, jet fuel poured down through the building. 38 became clear to Mark that he wasn?t able to travel by underground. “The building was still shaking while I 39 (walk) along the street. Any shake from 40 underground train became a trigger for horrible flashbacks(幻觉).” 三、阅读理解 A Parents and kids today dress alike, listen to the same music, and are friends. Is this a good thing? Sometimes, when Mr. Ballmer and his 16-year-old daughter, Elizabeth, listen to rock music together and talk about interests both enjoy, such as pop culture, he remembers his more distant relationship with his parents when he was a teenager. “I would never have said to my mom, ?Hey, the new Weezer album is really great. How do you like it??” says Ballmer. “There was just a complete gap in taste.” Music was not the only gulf. From clothing and hairstyles to activities and expectations, earlier generations of parents and children often appeared to move in separate orbits. Today, the generation gap has not disappeared, but it is getting narrow in many families. Conversations on subjects such as sex and drugs would not have taken place a generation ago. Now they are comfortable and common. And parent —child activities, from shopping to sports, involve a feeling of trust and friendship that can continue int0 adulthood. No wonder greeting cards today carry the message, “To my mother, my best friend.” But family experts warn that the new equality can also result in less respect for parents. “There?s still a lot of strictness and authority on the part of parents out there, but there is a change happening,” says Kerrie, a psychology professor at Lebanon Valley College. “In the middle of that change, there is a lot of confusion among parents.” Family researchers offer a variety of reasons for these evolving roles and attitudes. They see the 1960s as a turning point. Great cultural changes led to more open communication and a more democratic process that encourages everyone to have a say. “My parents were on the ?before? side of that change, but today?s parents, the 40-year-olds, were on the ?after? side,” explains Mr. Ballmer. “It?s not something easily accomplished by parents these days, because life is more difficult to understand or deal with, but sharing interests does make it more fun to be a parent now.” 41. The underlined word gulf in Para.3 most probably means _________. A. interest B. distance C. difference D. separation 42. Which of the following shows that the generation gap is disappearing? A. Parents help their children develop interests in more activities. B. Parents put more trust in their children?s abilities. C. Parents and children talk more about sex and drugs.

D. Parents share more interests with their children. 43. The change in today?s parent-child relationship is _________. A. more confusion among parents B. new equality between parents and children C.1ess respect for parents from children D. more strictness and authority on the part of parents 44. By saying “today?s parents, the 40-year-olds, were on the ?after? side.” the author means that today?s parents _________. A. follow the trend of the change B. can set a limit to the change C. fail to take the change seriously D. have little difficulty adjusting to the change 45. The purpose of the passage is to _________. A. describe the difficulties today?s parents have met with B. discuss the development of the parent—child relationship C. suggest the ways to handle the parent—child relationship D. compare today?s parent—child relationship with that in the past B Sometimes you?ll hear people say that you can?t love others until you love yourself. Sometimes you?ll hear people say that you can?t expect someone else to love you until you love yourself. Either way, you?ve got to love yourself first and this can be tricky. Sure we all know that we?re the apple of our parents? eyes, and that our Grandmas think we?re great talents and our Uncle Roberts think that we will go to the Olympics. but sometimes it?s a lot harder to think such nice thoughts about ourselves. If you find that believing in yourself is a challenge. it is time you build a positive self-image and learn to love yourself. Self-image is your own mind?s picture of yourself. This image includes the way you look, the way you act, the way you talk and the way you think. Interestingly, our self-images are often quite different from the images others hold about US. Unfortunately, most of these images are more negative than they should be. Thus changing the way you think about yourself is the key to changing your self-image and your whole world. The best way to defeat a passive self-image is to step back and decide to stress your successes. That is, make a list if you need to, but write down all of the great things you do every day. Don?t allow doubts to occur in it. It very well might be that you are experiencing a negative self-image because you can?t move past one flaw or weakness that you see about yourself. Well, roll up your sleeves and make a change of it as your primary task. If you think you?re silly because you aren?t good at math, find a tutor. If you think you?re weak because you can?t run a mile, get to the track and practice. If you think you?re dull because you don?t wear the latest trends, buy a few new clothes. But remember, just because you think it doesn?t mean it?s true. The best way to get rid of a negative serf-image is to realize that your image is far from objective, and to actively convince yourself of your positive qualities. Changing the way you think and working on those you need to improve will go a long

way towards promoting a positive self-image. When you can pat(拍) yourself on the back, you?ll know you?re well on your way. Good luck! 46. You need to build a positive self-image when you _________. A. dare to challenge yourself B. feel it hard to change yourself C. are unconfident about yourself D. have a high opinion of yourself 47. According to the passage, our serf-images _________. A. have positive effects B. are probably untrue C. are often changeable D. have different functions 48. How should you change your serf-image according to the passage? A. To keep a different image of others. B. To make your life successful. C. To understand your own world. D. To change the way you think. 49. What is the passage mainly about? A. How to prepare for your success. B. How to face challenges in your life. C. How to build a positive self-image. D. How to develop your good qualities. 50. Who are the intended readers of the passage? A. Parents. B. Adolescents. C. Educators. D. People in general. C Napoleon, as a character in Tolstoy?s War and Peace, is more than once described as having “fat little hands.?? Nor does he “sit well or firmly on the horse.?? He is said to be “undersized.?? with“short legs?? and a “round stomach”. The issue here is not the accuracy of Tolstoy?s description--it seems not that far off from historical accounts but his choice of facts:other things that could be said of the man are not said. We are meant to understand the difference of a warring commander in the body of a fat little Frenchman. Tolstoy?s Napoleon could be any man wandering in the streets and putting a little of powdered tobacco up his nose—and that is the point. It is a way the novelist uses to show the moral nature of a character. And it turns out that, as Tolstoy has it, Napoleon is a crazy man. In a scene in Book Three of War and Peace, the wars having reached the critical year of 1812,Napoleon receives a representative from the Tsar(沙皇), who has come with peace terms. Napoleon is very angry:doesn?t he have more army? He, not the Tsar, is the one to make the terms. He will destroy all of Europe if his army is stopped. “That is what you will have gained by engaging me in the war!” he shouts. And then, Tolstoy writes, Napoleon “walked silently several times up and down the room, his fat shoulders moving quickly.?? Still later, after reviewing his army amid cheering crowds, Napoleon invites the shaken Russian to dinner. “He raised his hand to the Russian?s…face,” Tolstoy writes, and “taking him by the ear pulled it gently….” To have one?s ear pulled by the Emperor was considered the greatest honor and mark of favor at the French court. “Well, well, why don?t you say anything??? said he, as if it was ridiculous in his presence to respect any one but himself, Napoleon. Tolstoy did his research, but the composition is his own. 51. Tolstoy?s description of Napoleon in War and Peace is _________. A. far from the historical facts B. based on the Russian history C. based on his selection of facts D. not related to historical details

52. Napoleon was angry when receiving the Russian representative because _________. A. he thought he should be the one to make the peace terms B. the Tsar's peace terms were hard to accept C. the Russians stopped his military movement D. he didn?t have any more army to fight with 53. What did Napoleon expect the Russian representative to do? A. To walk out of the room in anger. B. To show agreement with him. C. To say something about the Tsar. D. To express his admiration. 54. Tolstoy intended to present Napoleon as a man who is _________. A. ill-mannered in dealing with foreign guests B. fond of showing off his iron will C. determined in destroying all of Europe D. crazy for power and respect 55. What does the last sentence of the passage imply? A. A writer doesn?t have to be faithful to his findings. B. A writer may write about a hero in his own way. C. A writer may not be responsible for what he writes. D. A writer has hardly any freedom to show his feelings. 四、信息匹配 阅读下列应用文及相关信息,并按照要求匹配信息。请在答题卡上将对应题 号的相应选项字母涂黑。 以下是为留英学生编写的系列留学指南的简介: A. The number—one guide to what to study in the UK This two-volume Guide features up-to-date and in-depth information about UK course options and institutions. It also includes course charts, teaching and research ratings, and advice on choosing your course. B. The A to Z of where to study in the UK A reference directory of UK institutions belonging to the British Council?s Education Counselling Service. Includes easy-to-use comparative data on everything from accommodation to courses and fees. C. The essential online guide to UK education This site gives you instant access to a wide range of information on studying and living in the UK, including hotlinks to the British Council?s Virtual Campus and institutions? own web sites. D. The practical guide to making the most of your UK experience This fully updated book features the latest information about study opportunities, traveling to the UK, arranging accommodation, working in the UK, financial and legal matters, and student life.

E. New guide to choosing the right UK course Every year, The Times newspaper compiles a league table of all the UK's ninety-seven universities. This is published as The Good University Guide, which features over fifty tables ranking universities by degree subject. F. The magazine that shows why so many international students choose to study in the UK If you?ve enjoyed reading this magazine and want to keep up with the latest UK student news and views, place your order now for issues 3 and 4. 以下是留英指南图书或杂志的封面,请匹配封面与其对应的简介:

答案及解析: 完型填空 21. B 22. A 23. C 语法填空
31. which 36. unable 32. what 37. simply 33. with 38. It 34. them 39. was walking 35. crowded 40. an

24. D

25. B

26. D

27. C

28. A

29. C

30. D

阅读理解

A 文章导读:代沟是个社会热点话题, 文章比较了现在和过去父母和孩子关系的差异,他们之间 的代沟在缩小,但依然存在, 同时指出了人们对今日父母和孩子的平等关系也会产生负面影 响,如子女对父母的不尊重。 41.C. 词义推测题。由上文(特别是 gap)和下句(特别是 separate orbits)可知,上几代的父母与 他们的小孩不只是在音乐爱好方面有“差异”, 而且有从发型、衣着, 到活动、 期望等各方面, 都有很大的差异。 最大的干扰项是 distance,文章的确提到 distant relationship,但关系还没有到 不同路的地步。 42.D.归纳判断题。由第 1 段首句 dress alike, listen to the same music, 及段中的 talk about interests both enjoy 等可知,父母与孩子有更多的共同兴趣,表明代沟在渐渐消失。选 项 A、B、C 都属于 share interests 的范畴,D 项包括后三项,是最全面的概括。 43. B.细节理解题。第 6 段第 1 句中的 the new equality 就是上文所说的父母与孩子关系的变 化。 最大干扰项是 A 和 B,如考生缺乏升华概括能力的话,就容易误选,不管是孩子对父母缺少 尊重还是父母间产生更多的迷惑,都是这种新型的平等关系所产生的"结果",这里问的是 变化是什么,而不是变化的结果是什么。 44.A.细节理解题。结合上一段可知,today’s parents 就是 60 年代后的父母,他们与孩子有 更多的交流,更加民主,他们应当是顺应这种变化趋势的。 45.B.推断写作目的。 由全文内容可知, 特别是由 the generation gap has not disappeared, but it is getting narrow 等关键词句,进行时就是一个过程,可见本文主要是讨论父母与孩子之间的 关系的发展过程。文章没有谈及 A、B 项的内容,D 项是文章的内容的一方面,如选错,即 犯了 “一偏盖全”的错误。 B 文章导读:构建积极的自我形象是进一步增强自信、关爱自己的有效途径之一。文章叙述了 建立积极的自我形象的内容、途径和消除消极自我形象的意义。 46.C.细节理解题。本题题眼在第 1 段最后一句。关键是理解 If you find that believing in yourself is a challenge,“当你觉得自信是一种挑战时”,也就是“当你不够自信时”。 47.B. 细节理解题。 由第 2 段中的 Interestingly, our self-images are often quite different from the images others hold about us.第 4 段最后一句 But remember, just because you think it doesn?t mean it?s true.和第 5 段第一句 The best way to get rid of a negative self-image is to realize that your image is far from objective, and to actively convince yourself of your positive qualities.可知 很多时候自我形象是不真实的。 48.D.细节理解题。 由第 2 段最后一句 Thus changing the way you think about yourself is the key to changing your self-image and your whole world.和文章倒数第 2 句 Changing the way you think and working on those you need to improve will go a long way towards promoting a positive self-image.可知。 49.C.主旨大意题。 1 段最后一句中有 build a positive self-image, 3 段首句的 the best way 第 第 to defeat a passive self-image is to…,最后一段的首句 The best way to get rid of a negative serf-image is to…都是说明如何构建自我形象的。 50.B.推理判断题。 由第 1 段第 4 句中 we’ the apple of our parents’eyes…our Grandmas think re we?re…等可知,本文应当是写给青少年阅读的。 C 文章导读:小说<<战争与和平>>中拿破仑的描述与历史上的人物形象有一定的差异,作者托 尔斯泰用自己的方式,以对历史的研究为基础,对其进行了一定的艺术加工和提炼。 51.C.细节理解题。 由第 1 段第 4 句 The issue here is not the accuracy of Tolstoy’ description--it s

seems not that far off from historical accounts but his choice of facts…可知:作者是选择事实为 依据,写出了自己笔下的拿破仑形象。关键句式 not…but…(不是……而是……),关键词是该 句中的 choice 与选项中的 selection 同义。 52.A.细节理解题。 由第 2 段中的 He, not the Tsar, is the one to make the terms.可知:拿破仑很自 负,也说明了他的狂妄自大。 53.D.推理判断题。由文章倒数第 2 句 To have one?s ear pulled by the Emperor was considered the greatest honor and mark of favor at the French court.可推知,他认为他轻轻地拉了沙皇代表 的耳朵,沙皇代表应当感到最大的光荣和受宠;由后一句“Well, well, why don?t you say anything??? 可推断,他是希望沙皇代表赞美他、仰慕他。 54.D.推理判断题。第 2 段第 1 句“小说家运用精选某些事实来描写某一人物是表现人物的道 德本性的一种手法”,接下来的本段和下段,作者用会见沙皇这件事来说明,分别说明拿破 仑是一个权利欲很强的人,特别期望别人对他的尊重。 55.A.推断隐含意义。历史上的拿破仑和托尔斯泰笔下的拿破仑有很大的出入,整篇文章也证 明了作家可以根据历史事实,但又不必完全忠实于自己对事实的发现,即作者可根据需要进行 一定的提炼把人物丑化或美化。

信息匹配
08 题目序号 56 57 58 59 60 项匹配的信息 F E D B A 简介的字眼 issues 3 and 4 The Times This updated book directory of UK two-volume fully 封面的字眼 issue 2 The Times 是图书或杂志而 不是网站 Directory of … Volume 1

本文来自网络,请不要使用盗版,谢谢阅读 本文来自网络,请不要使用盗版,谢谢阅读 本文来自网络,请不要使用盗版,谢谢阅读 本文来自网络,请不要使用盗版,谢谢阅读 本文来自网络,请不要使用盗版,谢谢阅读 本文来自网络,请不要使用盗版,谢谢阅读 本文来自网络,请不要使用盗版,谢谢阅读 本文来自网络,请不要使用盗版,谢谢阅读

版权所有 2010 版权所有 201 gaoqs.com 我爱朱丹老婆 版权所有 2010 中华人民共和国 版权所有 2010gaoqs.com 我爱朱丹老婆 版权所有 2010 版权所有 2010gaoqs.com 我爱朱丹老婆 版权所有 2010 版权所有 2010

本文来自网络,请不要使用盗版,谢谢阅读 版权所有 2010gaoqs.com 我爱朱丹老婆 本 文 来 自 网 络 , 请 不 要 使 用 盗 版 , 谢 谢 阅 读 版 权

所 有 2010 本文来自网络,请不要使用盗版,谢谢阅读

版权所有 2010

本文来自网络,请不要使用盗版,谢谢阅读 版权所有 2010 本文来自网络,请不要使用盗版,谢谢阅读 版权所有 2010gaoqs.com 我爱朱丹老婆 本文来自网络,请不要使用盗版,要谢谢阅读 版权所有 2010 本文来自网络,请不要使用盗版,谢谢阅读 本文来自网络,请不要使用盗版,谢谢阅读 本文来自网络,请不要使用盗版,谢谢阅读 本文来自网络,请不要使用盗版,谢谢阅读 本文来自网络,请不要使用盗版,谢谢阅读 本文来自网络,请不要使用盗版,谢谢阅读 版权所有 2010 版权所有 2010gaoqs.com 我爱朱丹老婆 版权所有 2010 版权所有 2010gaoqs.com 我爱朱丹老婆 版权所有 2010 版权所有 2010gaoqs.com 我爱朱丹老婆

本文来自网络,请不要使用盗版,谢谢阅读 版权所有 2010 本文来自网络,请不要使用盗版,谢谢阅读 版权所有 2010gaoqs.com 我爱朱丹老婆 gaoqs.com 我爱朱丹老婆 网络赚钱 QQ 群:40635958


更多相关文档:

高三英语限时训练(18套)限时训练题一

高三英语限时训练(18套)限时训练题一_高三英语_英语_高中教育_教育专区。高三英语...___1___ he is 18.The 16-year-old works for a small firm in Liverp...

高三英语限时训练16

楚州中学 2013-2014 届高三第二学期英语学案 编制: 周保丽 审核: 程强 NO:118 限时训练 16 Ⅰ. 单项填空 1 楚州中学 2013-2014 届高三第二学期英语学案 ...

高三英语限时训练(18套)限时训练题八

高​三​英​语​限​时​训​练​(​1​8​套​)限时训练题八 完型填空 Even though it was only October, my students were already ...

高三英语45分钟限时训练(16)

高三英语45分钟限时训练(16)。江苏著名高中限时训练今日推荐 78份文档 不...高三英语限时训练(18套)... 8页 免费 高三英语限时阅读训练31 6页 免费 高三...

高三英语45分钟限时训练(18)

江苏著名高中限时训练江苏著名高中限时训练隐藏>> 限时训练(18) 限时训练(18) ...16. It’s ten years since the scientist ___on his life’s work of...

高三英语45分钟限时训练(18)

高三英语限时训练(18套)限... 6页 免费 高三英语45分钟限时训练二 4页 免费...16. It’s ten years since the scientist ___on his life’s work of...

高三英语限时训练20151019

高三英语限时训练 20151019 1 16 班级: 2 3 17 18 4 19 5 20 姓名: 6 7 21 8 9 10 座号: 11 12 13 14 15 阅读理解 (共两节,20 分) 第一节(...

(高三英语精品限时训练练习十五套汇总)40分钟限时练习九

高三英语限时训练(18套)限... 8页 免费如要投诉违规内容,请到百度文库投诉中心;如要提出功能问题或意见建议,请点击此处进行反馈。 ...

人教版高三一轮复习完形填空阅读理解限时训练16

人教版高三一轮复习完形填空阅读理解限时训练16_高三英语_英语_高中教育_教育专区...Imagine yourself i n the life you dream of 18 . Then in your heart, ...
更多相关标签:
2016高三语文限时训练 | 高三语文限时训练 | 高三数学限时训练 | 限时训练的好处 | 高三十六班 | 限时训练 | 高三十六班纪录片 | 语文 限时训练 |
网站地图

文档资料共享网 nexoncn.com copyright ©right 2010-2020。
文档资料共享网内容来自网络,如有侵犯请联系客服。email:zhit325@126.com