当前位置:首页 >> 英语 >> 2014年7月浙江英语会考试题及答案


2014 年 7 月浙江省普通高中学业水平考试(英语试题)
一、单项填空(本大题有 10 小题,每小题 1 分,共 10 分。从给出的选项中选出可以填入空 格处的最佳选项) 1. It is believed that apple a day keeps the doctor away. A.不填 2. Medicines A. can B. the C. an D.

a be put out of the reach of children. B. may C. need D. must made us very angry. D. whose

3. The manager often changed his mind, A. whom B. which C. that

4. As everyone knows,the sun in the east and sets in the west. A. rose B. rises C. has risen D. is rising 5. I sleep with the window open it's too cold. A. unless B. because C. since D. once 6. When to a party,dress yourself properly. A. inviting B. invited C. to invite D. being invited 7. Lucy has two brothers. One is a doctor,and is a lawyer. A. one B. other C. another D. the other 8. my great surprise,Bill turned up at the last moment. A. To B. In C. For D. By 9. Mary often does absent-minded things, when she's worried. A. obviously B. extremely C. especially D. simply 10. — We are going to Disneyland for the weekend. — ! A. With pleasure B. Not exactly C. Have fun D. Thank you

二、 完形填空 (本大题有 15 小题, 每小题 2 分, 共 30 分。 阅读下列材料, 掌握其大意, 然后 在 11—25 题给出的选项中选出最佳选项) I grew up with very practical parents. We fondly called Mom “the recycle(循环利用) queen” because of her habit of reusing 11 things, and Dad was fond of getting second-hand or hand-me-down things. When I was young, I was 12 whenever they asked me to wear my older sisters'hand-me-down clothing.“Mom, my friends will recognize this 13 , ”I would often complain(抱怨).“You see,this is May’s (my older sister) favorite blouse and she has 14 it millions of times so my friends will laugh at me about it.” Mom would often reply that it still looked 15 on me and that she had repaired it already. “ 16 should we throw it away when it is still worth 17 ,keeping and reusing?” she would conclude. I was the exact 18 of my parents,however; I liked to throw things out.This made me estranged(疏远的) from my parents as I grew up.Since I could not take their 19 anymore.I thought a house of my o wn where my own rules were practiced—throw away anything useless. 20 , when my mother passed away on that cold winter night, I had the biggest realization of my life. I realized that some things are worth keeping 21 they ar e gone forever!When I left our home years ago,

I seemed to have 22 a very precious relationship with my 23 .Now they're gone, I have realized that some things are best kept 24 being thrown away—marriage, aging parents, grandparents and our 25 with them —because they will not be here forever. 11. A. old B. small C. cheap D. cool 12. A. stupid B. ashamed C. interested D. delighted 13. A. toy B. name C. blouse D. person 14. A. worn B. bought C. designed D. painted 15. A. good B. strange C. ugly D. ordinary 16. A. When B. Why C. Where D. Whether 17. A. fixing B. printing C. testing D. selling 18. A. copy B. guest C. stranger D. opposite 19. A. faults B. habits C. doubts D. excuses 20. A. Generally B. Equally C. However D. Besides 21. A. if B. as C. until D. although 22. A. picked up B. come across C. figured out D. thrown away 23. A. friends B. parents C. neighbors D. workmates 24. A. ahead of B. out of C. instead of D. because of 25. A. distance B. satisfaction C. agreements D. relationships 三、阅读理解(本题有两节,共 16 小题,每小题 2 分,共 32 分) 第一节:阅读下列材料并做 26—37 题。从每题所给的 A、B、C、D 四个选项中,选出最佳 选项。 A When I was in Grade Three, I got into a major argument with a boy in my class one day. I have forgotten what the argument was about,but I have never forgotten the lesson I learned that day. I believed that I was right and he was wrong—and he was sure that I was wrong and he was right. The teacher decided to teach us a very important lesson. She brought us up to the front of the class and placed him on one side of her desk and me on the other.In the middle of her desk was a large, round object.I could clearly see that it was black.She asked the boy what color the object was. “White, ”he answered. I couldn't believe he said the object was white,when it was obviously black! Another argument started between my classmate and me.Seeing this, the teacher told us to change places,and this time I found the object was white. It was an object with two differently colored sides, and from his side it was white. Only from my side it was black. Sometimes we need to look at a problem from the other person's view in order to truly understa nd that person's viewpoint. 26. In Grade Three,the writer ran into a major argument with one of her . A. teachers B. classmates C. relatives D. brothers 27. The teacher asked the writer and her classmate to tell the of the large, round object. A. position B. shape C. color D. weight

28. Why did the teacher bring the writer and her classmate to the teacher's desk? A. To punish them. B. To act out a dialogue. C. To answer a question. D. To teach them a lesson. 29. Which of the following would be the best title for the passage? A. Black or white B. Teacher or student C. Experiment or game D. Argument or quarrel B From old times,crows(乌鸦)have been famous for their cleverness. They use tools, work out problems , and even enjoy playing. Scientists have studied carefully how crows go about these activities. To make tools,crows cut off leaves with their “mouths”,shape them, and use them to look for bugs(虫子) in wood or plants. Just as a carpenter carries his tools with him, a crow will carry its tool around. When the leaf isn't needed for the moment, the bird stores the tool at its feet or somewhere else. To test wild crows’abilities to work out problems, scientists placed food outdoors in covered bowls. They watched with interest as the birds smartly opened the bowls to get the food. Scientists also found out that crows can make use of the traffic . For example, crows would drop a nut on the road and wait for a car to run over the nut to break it. Besides,crows seem to enjoy playing. Young crows will carry a stick or nut into the air,drop it, and fly to catch the object as it falls. So just how smart are crows? Perhaps a crow will never do t ricks as a dog will.But scientists agree that there's a lot going on in the brain of a clever crow. 30. We learn from paragraph 2 that a crow may store the at its feet or somewhere else. A. leaf B. mouth C. wood D. bowl 31. Scientists placed food outdoors in covered bowls in order to test . A. Whether crows make tools B. Whether crows enjoy playing C. How much crows like the food D. How crows work out problem 32. The writer uses a(n) to show how crows make use of the traffic. A. survey B. guess C. example D. experiment 33. This passage mainly discusses the of crows. A. tricks B. foods C. happiness D. cleverness C Have you ever noticed the confusion(混乱) ,which seems so common in our world today? You seem to be going in all different directions. However,you seem to have nothing to wish for; there is no direction to your living. You appear to be in a hurry,but what is your purpose? Well,it is important that you live your life with a purpose. If you don't, you live it by accident. You could end up going back and forth along the pathway of life, never knowing what your life could be. Take time to think deeply. Listen to your inner self. Be patient and understand your special gifts a nd know the reason why you are here. There are many opportunities along the way to serve your purposes. Your highest purpose should be in giving and serving others. You don't need to expect anything in

return. You will truly know what life can give you, desiring nothing but the satisfaction of a job well done. Be true to yourself. Do not try to be someone you are not. Do not follow the wrong people. Your l iving is to be treasured. You are created for a purpose. Find out that reason,go after it with determination,and live your life with a purpose. 34. The underlined word “it” in Paragraph 2 most probably refers to . A. the purpose B. your life C. an accident D. a pathway 35. According to the writer,a person’s highest purpose in life should be in . A. taking time to think deeply B. giving and serving others C. getting the job well done D. being true to the self 36. What is the purpose of this passage? A. To introduce people’s confusion in life. B. To describe people’s purposes in living. C. To persuade people to live with a purpose. D. To tell people to wish for nothing at all in life. 37. How is this passage organized? A. Argument—Discussion—Opinion B. Opinion—Description—Main idea C. Explanation—Comparison—Topic D. Introduction—Discussion—Conclusion 第二节:下面 38—41 小题是对四种空气流通情况的描述。请从下面四幅插图(A、B、C、D) 中选出符合 38—41 小题的最佳选项。 38. Calm air. In calm air, smoke rises straight up from the top of the house. One can hardly feel the wind blowing. It is fine weather for a walk. The wind is blowing less than 1 mile(about 1.6 kilometers)per hour. 39. Gentle breeze. A gentle wind makes light flags mildly move about. Leaves and small branches of trees are also seen moving. It’s wonderful weather for flying kites. Wind speed is 8-10 miles (about 13-16 kilometers)per hour. 40. Strong breeze. A strong wind may blow one’ s hat off and can turn umbrellas inside out. In such a strong wind, it can be very unpleasant to walk outside. Wind speed is 25-31 miles(about 40-50 kilometers) per hour. 41. Whole gale. A whole gale,or a fierce wind, may cause trees to fall down completely. It often does great damage to buildings. It is very danger ous to go out in such weather. Wind speed is 55-63 miles(about 89-101 kilometers)per hour.

非选择题部分 四、单词拼写(本大题共 8 小题,每小题 1 分,共 8 分根据下列句子及所给单词的首字母, 写出各单词的完全形式,每空白处限填一词。 ) 42. Bob is an honest person and never tells a l . 43. Changjiang is one of the longest r in the world. 44. Tomorrow is Allen's b . He is holding a party in his house. 45. “Please h yourself to some coffee.”Rosie said to her guest. 46. Linda is much f than before,so she has decided to lose weight. 47. Katherine apologized to me because she had opened my letter by m


48. In many countries,nobody u the age of 18 is allowed to buy cigarettes. 49. Twenty passengers on the bus s yesterday’s traffic accident;eight died,though. 五、书面表达(本大题 20 分) 50.某英语报纸正举行以“感恩”为主题的征文活动。请根据下面的提示,用英语写一篇短 文投稿,记叙上周五上午放学后刘老师为你答疑一事,并谈谈你的感受。 What happened after the lunch bell rang last Friday? ●Your classmates went for lunch;you remained to ask Mr Liu questions. ●Half an hour later,you were still asking questions. ●... Your feelings ●... 注意: (1)短文须包括上述内容,应适当增加细节,以使行文连贯; (2)词数:100 左右,开头部分已给出(不计词数) 。 We have every reason to be thankful to many people around us.

2014 年 7 月浙江省普通高中学业水平考试 (英语试题 ) 参考答案和评分标准 一、单项填空 1. C 2. D 3. B 4. B 5. A 6. B 7. D 8. A 9. C 10. C [评分细则] 本题共 10 小题,共 10 分,每小题 1 分。选错答案(包括多选或不选)一律不给分。 二、 完形填空 11. A 12. B 13. C 14. A 15. A 16. B 17. A 18. D 19. B 20. C 21. C 22. D 23. B 24. C 25. D [评分细则] 本题共 15 小题,共 30 分,每小题 2 分。选错答案(包括多选或不选)一律不给分。 三、阅读理解 26. B 27. C 28. D 29. A 30. A 31. D 32. C 33. D 34. B 35. B 36. C 37. D 38. B 39. D 40. C 41. A [评分细则] 本题共 16 小题,共 32 分,每小题 2 分。选错答案(包括多选或不选)一律不给分。 四、单词拼写 42. lie 43. rivers 44. birthday 45. help 46. fatter 47. mistake 48. under 49. survived [评分细则] 本题共 8 小题,共 8 分,每小题 1 分。写对一处给 1 分。 五、书面表达 50. One possible student version: We have every reason to be thankful to many people around us.Among them is Mr Liu, a very nic e math teacher of mine. Last Friday after the lunch bell rang, my classmates went for lunch, but I remained to ask Mr Liu some questions. Half an hour later, most of my classmates came back from lunch, but I was still a sking him questions, and he was so patient. It was a small act for Mr Liu, because he is always so helpful and kind to us. However, we often ta ke such kindness for granted. In fact, kindness is found everywhere in our life, and we should alw ays be grateful. (98 words) [评分细则]



2014年7月浙江英语会考试题及答案_英语_高中教育_教育专区。2014 年 7 月浙江省普通高中学业水平考试(英语试题) 一、单项填空(本大题有 10 小题,每小题 1 ...


2014 年 7 月浙江省普通高中学业水平考试英语试题卷(附参考答案 2 页) 第 5 页共 5 页 五、书面表达(本大题 20 分) 50.某英语报纸正举行以“感恩”为...


2014年7月浙江省高中学业水平考试英语试题及答案_英语_高中教育_教育专区。2014年7月浙江省高中学业水平考试英语试题及答案2014 年 7 月浙江省普通高中学业水平考试...


Your feelings 注意: (1)短文须包括上述内容,应适当增加细节,以使行文连贯; 2014 年 7 月浙江省普通高中学业水平考试英语试题卷(附参考答案 2 页) 第 5 页...


2014年高中会考英语模拟题及答案_英语_高中教育_教育...s___7__. I felt a___8__. How can such...2013年浙江省普通高中会... 10页 1下载券 2014...


2014年全国高考英语试题及答案-浙江卷_高考_高中教育_教育专区。2014 年普通高等...—I?d like a wake-up call at 7:00 a.m., please! —OK, ___. A...


搜 试试 7 帮助 全部 DOC PPT TXT PDF XLS ...2013年浙江省高中英语会考试卷(含详细答案)_英语_高中...文档贡献者 西门小学 贡献于2014-01-18 ...


2015年1月浙江省普通高中学业水平考试英语试卷(含全部答案)_英语_高中教育_教育...2014年1月浙江省普通高中... 9页 免费 浙江省普通高中2014年7月... 暂无...


2014年浙江省金华市中考英语试题答案_中考_初中教育_教育专区。2014 年浙江省...七、书面表达(本题有 2 小题;第 81 题 5 分,第 82 题 15 分,共 20 ...
高中会考试题及答案 | 2015年会考试题及答案 | 物理会考试题及答案 | 浙江高考试题及答案 | 浙江省会考成绩查询 | 浙江会考 | 浙江省会考时间 | 浙江会考吧 |

文档资料共享网 nexoncn.com copyright ©right 2010-2020。