当前位置:首页 >> 英语 >> 2016届南京、盐城高三一模英语试卷附答案(高清完整版)

2016届南京、盐城高三一模英语试卷附答案(高清完整版)


伯乐识良马

得骥育优生

南京市、盐城市 2016 届高三年级第一次模拟考试

英 语 试 题
做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。 第一节 (共 5 小题;每小题 1 分,满分 5 分) 听下面 5 段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、B、

C 三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的 相应位置。听完每段对话后,你都有 10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。 1. What will the man do? A. Go to the office. B. See his boss off. C. Stay at home. 2. What does the woman mean? A. The man should buy a typewriter. B. The man can have her typewriter. C. She wants to borrow a typewriter. 3. What was the weather like yesterday? A. Cloudy. B. Rainy. C. Sunny. 4. Why does Mary ignore the man according to the woman speaker? A. She isn’t fond of him. B. She is still angry with him. C. She is having trouble with work. 5. Where does the conversation probably take place? A. At the airport. B. In the cafeteria. C. At the hotel. 第二节 (共 15 小题;每小题 1 分,满分 15 分) 听下面 5 段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项, 并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题 5 秒钟;听完后,各小题将给出 5 秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。 听第 6 段材料,回答第 6 至 8 题。 6. Where are the two speakers? A. In a store. B. In a bakery. C. On a farm. 7. What has the woman bought in the end? A. Bananas and oranges. B. Oranges and mooncakes. C. Bananas and mooncakes. 8. How much change should the man give the woman? A. 3 yuan. B. 7 yuan. C. 10 yuan. 听第 7 段材料,回答第 9 至 11 题。 9. What makes the woman look terrible? A. The busy preparation for the test. B. The less time for her part-time job. C. The bad result of the examination. 10. What is the man trying to persuade the woman to do? A. To take the examination tomorrow. B. To give up the idea of dropping out. C. To quit the present part-time job. 11. Why does the woman have to do the part-time job? A. Because her mother is out of work now. B. Because her father is between jobs now. C. Because she wants to gain work experience. 听第 8 段材料,回答第 12 至 14 题。 12. What job is the woman applying for? A. Pilot. B. Air hostess. C. Nurse. 13. Which is unnecessary for the job? A. A little English. B. Good health. C. Flying experience. 14. Where is the woman working? A. In a travel agency. B. In a hospital. C. On a plane. 听第 9 段材料,回答第 15 至 17 题。 15. Why does the woman choose to run in the gym? A. It is cold outside. B. She has a cold. C. She needs guidance. 16. What does the man like doing? A. Buying gym clothes. B. Drinking beer. C. Taking a lift. 17. How does the woman feel about the man’s lifting weights? A. Surprised. B. Ashamed. C. Relieved. 听第 10 段材料,回答第 18 至 20 题。 18. What is the speaker mainly talking about?
高三英语试题 第 1 页 共 10 页

第一部分 听力(共两节,满分 20 分)

伯乐识良马
A. House rules for lazy kids. B. Ways of making kids creative. C. Kids’ health and intellectual development. 19. What should parents encourage their kids to do? A. Read more books. B. Keep the house tidy. C. Take a short break. 20. Why does the speaker suggest limiting the amount of TV and video games? A. To make kids finish their homework ahead of time. B. To keep kids away from the violent programming. C. To make kids participate in more active activities.

得骥育优生

第二部分 英语知识运用(共两节,满分 35 分)
第一节 单项填空(共 15 小题;每小题 1 分,满分 15 分) 请认真阅读下面各题,从题中所给的 A、B、C、D 四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。 21. Frankly speaking, I always regard you as my best friend, ________ I place entire trust. A. who B. that C. on whom D. in whom 22. —Why do you think the music is used? —To ________ the plot, not simply to keep the toes tapping. A. lose B. discover C. forward D. construct 23. A worldwide ________ to healthier diets is one of many actions that need to be taken to avoid dangerous climate change. A. shift B. admission C. witness D. response 24. It is said that the project will cost $580 million, half coming from investors, the rest ________. A. to borrow B. to be borrowed C. borrowing D. being borrowed 25. —I’m sorry, Dad. I guess the job is not for me. —All right. ________ A. Suit yourself. B. Help yourself. C. Bless you! D. See you! 26. After investigation, the police found out one clue ________ voices were heard calling for help from some very distant place that day. A. where B. when C. that D. whose 27. When we seek to discover the best in others, we somehow ________ the best in ourselves. A. bring out B. take out C. put on D. turn on 28. —You need to be fully ________ to the danger of leaving your belongings unattended while traveling alone. —Thanks for reminding me! A. devoted B. allergic C. exposed D. awake 29. Traditional exercises like sit-ups, press-ups and pull-ups are great for strengthening the body, ________ you do them properly. A. since B. unless C. providing D. considering 30. Beijing has set the city’s population ________ at 23 million by 2020 due to water scarcity and big city diseases such as traffic jam. A. budget B. ceiling C. explosion D. standard 31. ________ good books, the point is not to see how many of them you can get through, but rather how many can get through to you. A. In the event of B. In the case of C. On account of D. On top of 32. James ________ so far behind in the race that he knew he had little chance of winning. A. fell B. falls C. has fallen D. was falling 33. I ________ that the experience I was heading for was anything but boring, had I read the brochure carefully. A. realized B. had realized C. would realize D. would have realized 34. He really wanted a bigger pay raise but decided to ________ what they offered. A. stand for B. allow for C. answer for D. settle for 35. —Since we’ve got the manager’s approval, why don’t we start? —All right, let’s ________. A. cry for the moon B. hang in there C. get the ball rolling D. call a spade a spade 第二节 完形填空(共 20 小题;每小题 1 分,满分 20 分)
请认真阅读下面短文,从短文后各题所给的 A、B、C、D 四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。苏派名师爱心授课 群 264883904 提供 飚记英语微信公共号(biaojienglish)将全程解读

I was going through my son Matthew’s backpack when I saw an envelope in the bottom of it. Immediately, I knew it was a ―thank you‖ card from one of his 36 . Totally not necessary since my Christmas gifts to them are my way of saying, ―Thank you‖. I 37 I read it quickly. And then I stopped. I 38 the card and read it again. One word caught my attention. ―I love working with our Matthew.‖ One word. Our. That one word 39 the meaning of the sentence for me. If she had written ―I love working with Matthew‖, I would know that she loves working with my son.
高三英语试题 第 2 页 共 10 页

伯乐识良马

得骥育优生

40 by adding that one word, ―our,‖ it meant ―I love working with this boy who 41 here, is accepted here and we all take responsibility in caring for.‖ I 42 knew this of course, see a blog I wrote previously, but it’s always good to be 43 . In that blog post I mentioned ten reasons why his 44 is the right place for him. Since that blog we have had his IEP (Individualized Education Program) meeting, where I was 45 of that feeling again. In that meeting, someone 46 ―Everyone loves Matthew. We all love Matthew‖. And it was genuine and 47 . As we went around the room and the staff 48 us on information about Matthew, it was apparent it went way beyond sharing what he is doing 49 and behaviorally. Each person had a unique little 50 to tell about Matthew. Stories that show that they really know who Matthew is and that they 51 him. In fact just today I had written a note in his communication book that it was 52 Matthew to see new snow and not be able to play in it. Later in the day I got an email and a picture of Matthew 53 with snow in a big container inside the school. As I was reflecting on this, I realized that as a family we are really lucky 54 school isn’t the only place where they think of him as ―our Matthew‖. It 55 to other parts of our lives as well — our friends, our family, our neighborhood, and our church. 36. A. classmates B. friends C. teachers D. doctors 37. A. realize B. admit C. imagine D. predict 38. A. opened up B. tore up C. put away D. gave away 39. A. simplified B. changed C. determined D. created 40. A. Or B. And C. So D. But 41. A. stays B. lives C. belongs D. remains 42. A. already B. also C. even D. still 43. A. reached B. accepted C. adored D. reminded 44. A. school B. book C. home D. room 45. A. informed B. assured C. suspected D. cured 46. A. commented B. insisted C. guaranteed D. recalled 47. A. formal B. casual C. sincere D. severe 48. A. advised B. judged C. updated D. congratulated 49. A. accurately B. academically C. steadily D. securely 50. A. secret B. lie C. joke D. story 51. A. get B. greet C. envy D. embarrass 52. A. calming B. inducing C. killing D. inspiring 53. A. meeting B. playing C. fighting D. dealing 54. A. until B. unless C. though D. because 55. A. flies B. extends C. applies D. switches

第三部分 阅读理解(共 15 小题;每小题 2 分,满分 30 分)
请认真阅读下列短文,从短文后各题所给的 A、B、C、D 四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。苏派名师爱心授课 群 264883904 提供 飚记英语微信公共号(biaojienglish)将全程解读

A It might sound unbelievable that two kids under the age of ten would choose to hang out at a hotel instead of going to Disney World, just minutes away, but that’s exactly what happened when we visited the new Four Seasons Resort Orlando at Walt Disney World Resort last month. What kind of a hotel makes kids forget about Disney World? Check In: As I was signing the necessary paperwork at the front desk, my kids were taken away by Wayne, the receptionist, to a large interactive map of the resort in the entrance hall. Wayne used the touch screen to show the kids the entire resort and talked about all of the fun things to do, like the kid’s club, the waterslides, and the game room. I’ve never seen so much attention paid to the kids at check-in — such a cool touch. The Room: Not only were there kid-sized robes in the room, there were play things, NatGeo Kids magazines, chocolate lollypops, and milk chilling in the refrigerator. Plus, the room was designed from a family perspective. The sinks and shower settings were easily reachable, and the king bed and very comfortable sofa pull-out could easily fit a family of four, if not five. We had plenty of room. The Pools: There’s a large shallow infinity pool. There’s a meandering lazy river. There’s a water park. There’s an area for pool volleyball and basketball. And there are two very fun waterslides. We spent many hours roaming among them all, and just hanging out in a private teepee-shaped cabana next to the waterslides. So fun! No Surcharges: There’s no resort fee. If you want to use one of the cool cabanas around the pools, it’s included. For the kids club, you can use it as much or as little as you want to and the Hideout game room has a lot of activities, like pinball, at no cost. We took advantage of pretty much everything around the hotel except for the spa, and our final bill only showed our room charges, taxes, and meals. And if my kids were still under five, their meals would have been free. 56. The passage is written by the author mainly to ________. A. advertise a hotel at Walt Disney World Resort B. introduce the good service Walt Disney provides C. recall the experience that they once had in a hotel D. share information about a hotel near Disney World 57. Customers don’t need to pay for ________ when they stay in the hotel. A. cool cabanas B. rooms C. the spa D. taxes 58. What can we learn from the passage?
高三英语试题 第 3 页 共 10 页

伯乐识良马
A. The hotel isn’t an ideal choice for a family of more than four. B. The two kids of the author should have been over five years old. C. The author spent hours playing pool volleyball and basketball. D. The receptionist showed children around Disney World Resort.

得骥育优生

B More than 100 million people in Nigeria are not connected to the Internet. There are only a few networks that offer service and it is costly and undependable. Now, a new project provides a resource for offline viewing at no cost. A non-profit organization called The WiderNet Project has developed the offline eGranary Digital Library. The service puts millions of digital documents, multimedia work and websites onto a server. The information is then available to students, medical workers, and researchers at no cost, whether there is Internet or not. Users can access informative websites that eGranary updates every day such as Wikipedia, Khan Academy, Project Gutenberg, MIT OpenCourseWare, and MIT BLOSSOMS (which is Math and Science video lessons for high school students). Other resources on the service include university and medical publications, computer software, and educational games. Ahmadu Bello University, the largest university in Nigeria and the second largest in Africa, uses eGranary’s digital educational resources. Kasa Mathias, head of the school’s database department, says students can access tens of thousands of educational materials without much problem. ―We give them background information on the available databases that they can use for their research work, their assignments, especially projects, and sometimes we will carry them through sensitizing (激活) on new databases that are available for them.‖ Ibitoye Idowu, a first-year student of archeology, says easy access to university reading material, documents and journals has greatly helped his studying process, and that in some cases, he understands the digital materials better than class lectures. Students now have great reading material, but only when there is electric power. It often fails. Student Ibitoye Idowu says those moments are difficult. Muhammed Mu’azu who leads the Electrical and Computer Engineering Department says the university has spent a large amount of money on access to information, which is available for 40,000 students and teachers. ―With or without Internet access students and staff have most of these educational databases and university has also invested a lot in Internet access so even for online materials they are readily available for staff and students anywhere you are in the university campus.‖ There are fears that students may waste time on social media networks like Facebook and Twitter instead of spending it on school work. Professor Mu’azu says the university needs to be careful about placing restrictions on usage. But he says it will investigate what a user is accessing if a large amount of bandwidth is used. Muhammed Mu’azu compares the speed of the offline service to access over the Internet. The eGranary server can download hundreds of pages in less than 15 minutes. In the past, a 10-page document would take hours to download. WiderNet says it aims to expand to thousands more education and health centers around the world. 59. The eGranary Digital Library is mainly intended for ________. A. poor people in Nigeria B. Ahmadu Bello University C. teachers and staff of a university D. people who can’t access the Internet 60. The underlined word ―them‖ in Paragraph 5 probably refers to ________. A. educational materials B. available databases C. assignments and projects D. university students 61. Which of the following is TRUE according to the passage? A. Offline eGranary Digital Library is available to over 100 million people in Nigeria now. B. A university needs to pay for the service of eGranary Digital Library to offer it to students. C. The power supply becomes the main challenge students face when using offline project. D. Education and health centers in the world will all use eGranary’s digital educational resources.

C Scientists have known for decades that having measles (麻疹) suppresses kids’ immune systems for several weeks or months, leaving them ill-equipped to fight off pneumonia, bronchitis and other infections. Now a team of researchers has suggested that the measles virus may also leave a longer-lasting sort of ―immune-amnesia‖ that makes it harder for people to stave off other illnesses for two years or more. That re-emphasizes the importance of vaccination (疫苗), said biologist Michael Mina, lead author of a paper that was published in the journal Science. ―There may be a long-lasting impact that you can’t undo if your child gets measles,‖ he said. ―I hope this study can impress upon people the danger measles poses.‖ The researchers used what Mina called ―an unconventional approach‖ to search for the long-lasting immune system effects. Previous work in monkeys suggested that monkeys with the disease lost white blood cells their bodies had trained to fight off other illnesses, leaving them more likely to be infected. To test if a similar thing may occur in humans, the group mined historical data to find out the relationship between measles incidence (发病率) and deaths from other infectious diseases. They turned to data from England and Wales — developed nations where disease levels are generally low, allowing a less-confused view of measles’ effects. Studying measles incidence and deaths from infectious disease both before and after the introduction of the measles vaccine in the U.K. in the 1960s, Mina and the team saw a sort of shadow effect, where
高三英语试题 第 4 页 共 10 页

伯乐识良马

得骥育优生

deaths from a variety of non-measles infectious diseases closely tracked measles incidence. The more measles in a population, the more deaths from other illnesses in the 28-month period that followed. ―Really it didn’t matter what age group, what decade or what country,‖ said Mina. ―They all showed consistent results … what we’re suggesting happens over the long term is that your immune system works fine, but it has forgotten what it previously learned.‖ Some researchers who were not involved in the work questioned whether the reductions in deaths as measles cases declined may have had more to do with improving nutrition and smaller family size than with prolonged immune suppression. Others thought the paper’s opinion of years-long suppression was seemingly reasonable but said they could not comment on the mathematical models the group used. To know for certain what was behind the effect the group saw, Mina agreed, scientists would need to look at immune cells and observe their behavior. He said he would like to push the work in a more traditional direction: back into the laboratory. 62. Why did Mina call their research method ―an unconventional approach‖? A. Their research was based on the historical data. B. Their research compared monkeys with humans. C. They only paid attention to developed nations. D. They discovered a sort of shadow effect. 63. According to Mina, what is the significance of their research? A. They warned people that measles can result in other infectious diseases. B. They carried out the research on measles in an unconventional approach. C. They showed how dangerous measles is and the importance of vaccination. D. They found out the disease levels are generally low in developed nations.. 64. The underlined phrase ―stave off‖ in Paragraph 2 is closest in meaning to ________. A. keep away B. survive from C. search for D. turn down 65. Which of the following may be the best title of the passage? A. Measles has been the origin of other diseases and deaths B. New research conducted into measles has been widely questioned C. Study points to years-long immune system misfortunes from measles D. Damage caused by measles to the immune system could last several weeks

D Svetlana Alexandrovna Alexievich, born on 31 May 1948, is a Belarusian investigative journalist and non-fiction prose writer, writing in Russian. She was awarded the 2015 Nobel Prize in Literature ―for her polyphonic writings, a monument to suffering and courage in our time‖. She is the first writer from Belarus to receive the award. Alexievich grew up in Belarus. After finishing school she worked as a reporter in several local newspapers before graduating from Belarusian State University and becoming a journalist for the literary magazine Neman in Minsk. She went on to a career in journalism and writing narratives from interviews with witnesses to the most dramatic events in the country, such as World War II, the Soviet–Afghan War, the fall of the Soviet Union, and the Chernobyl disaster. After political persecution (迫害) by the Lukashenko administration, she left Belarus in 2000. The International Cities of Refuge Network offered her shelter and during the following decade she lived in Paris, Gothenburg and Berlin. In 2011, Alexievich moved back to Minsk. According to Russian writer and critic Dmitry Bykov, her books owe much to the ideas of Belarusian writer Ales Adamovich, who felt that the best way to describe the horrors of the 20th century was not by creating fiction but through recording the evidence of witnesses. Belarusian poet Uladzimir Nyaklyayew called Adamovich ―her literary godfather‖. He also named the documentary novel I’m from the Burned Village by Ales Adamovich, Janka Bryl and Uladzimir Kalesnik, about the villages burned by the Nazi troops during the occupation of Belarus, as the main single book that has influenced Alexievich’s attitude to literature. Alexievich admitted the influence of Adamovich and added, among others, Belarusian writer Vasil Byka? as another source of impact on her. Her most notable works in English translation include a collection of first-hand accounts from the war in Afghanistan (Zinky Boys: Soviet Voices from a Forgotten War) and a highly praised oral history of the Chernobyl disaster (Voices from Chernobyl). Alexievich describes the theme of her works this way: If you look back at the whole of our history, both Soviet and post-Soviet, it is a huge common grave and a blood bath. An eternal dialogue of the executioners and the victims. The accursed Russian questions: what is to be done and who is to blame. The revolution, the gulags, the Second World War, the Soviet–Afghan war hidden from the people, the downfall of the great empire, the downfall of the giant socialist land, the land-utopia, and now a challenge of cosmic dimensions — Chernobyl. This is a challenge for all the living things on earth. Such is our history. And this is the theme of my books, this is my path, my circles of hell, from man to man. Her first book, War’s Unwomanly Face, came out in 1985. It was repeatedly reprinted and sold more than two million copies. The book was finished in 1983 and published (in short edition) in Oktyabr, a Soviet monthly literary magazine, in February 1984. In 1985, the book was published by several publishers, and the number of printed copies reached 2,000,000 in the next five years. This novel is made up of monologues (独白) of women in the war speaking about the aspects of World War II that had never been related before. Another book, The Last Witnesses: the Book of Unchildlike Stories, describes personal memories of children during war time. The war seen through women’s and children’s eyes revealed a new world of feelings. In 1993, she published Enchanted with Death, a book about attempted and completed suicides due to the downfall of the Soviet Union. Many people felt inseparable from the Communist ideology and unable to accept the new order surely and the newly interpreted history.
高三英语试题 第 5 页 共 10 页

伯乐识良马

得骥育优生

Her books were not published by Belarusian state-owned publishing houses after 1993, while private publishers in Belarus have only published two of her books: Voices from Chernobyl in 1999 and Second-hand Time in 2013, both translated into Belarusian. As a result, Alexievich has been better known in the rest of world than in Belarus. 66. According to the passage, Alexievich was able to win the 2015 Nobel Prize in Literature mainly because ________. A. she is superior to other writers in literature B. she is the greatest journalist all over the world C. she witnessed the most dramatic events in Belarus D. her works reflected the suffering and courage in her time 67. Who played a significant role in Alexievich’s literary world? A. Ales Adamovich and Vasil Byka?. B. Dmitry Bykov and Ales Adamovich. C. Uladzimir Kalesnik and Janka Bryl. D. Vasil Byka? and Uladzimir Nyaklyayew. 68. Which of the following is TRUE about Alexievich’s first book? A. It was not until 5 years later that the book was well received. B. It is written from the viewpoint of women and children involved in the war. C. It was first published by Belarusian state-owned publishing houses in 1984. D. It reveals something unknown about World War II to the public. 69. What can we know from the theme of Alexievich’s works? A. She discusses who is to blame for the wars in her works. B. She takes a practical view of the future for her motherland. C. Her works show sorrow and sympathy for war victims and her country. D. Her works merely focused on the disasters the Belarusian experienced. 70. What can be inferred from the passage? A. Some people were dependent on the Soviet Union with affection. B. Women and children are the main characters of Alexievich’s works. C. Voices from Chernobyl published in 1999 was written in Belarusian. D. Alexievich has been highly respected by the Lukashenko administration.

注意:请将答案写在答题卡上相应题号的横线上。每个空格只填 1 个单词。苏派名师爱心授课群 264883904 提供 飚记英语微信公共 号(biaojienglish)将全程解读

请认真阅读下列短文,并根据所读内容在文章后表格中的空格里填入一个 最恰当的单词。 ..

第四部分 任务型阅读(共 10 小题;每小题 1 分,满分 10 分)

Glad to be grey
The recession (经济衰退) of 2008-09 was remarkable in rich countries for its intensity, the subsequent recovery for its weakness. The labour market has also broken the rules, as new research from the OECD, shows in its annual Employment Outlook. Young people always suffer in recessions. Employers stop hiring them; and they often get rid of new employees because they are easier to sack. But in previous periods, such as the recessions of the 1970s, 1980s and 1990s, older workers were also dismissed. This time is different. During the financial crisis in 2008, and since, they have done better than other age groups. The researchers focus on movements in ―non-employment‖ as a share of the total population in three age groups between the final quarters of 2007 and 2012. This measure has the advantage of including not just unemployment, where people are looking for work, but also inactivity, where people are not seeking jobs. Whereas the average non-employment rate in the OECD has risen by four percentage points among young people and by one-and-a-half points among 25- to 54-year-olds, it has fallen by two points among the 55-64 age group. Why have older employees done so well? In some southern European countries they benefit from job protection not afforded to younger workers, but that did not really help them in past recessions. What has changed, says Stefano Scarpetta, head of the OECD’s employment directorate, is that firms now bear the full costs of getting rid of older staff. In the past early-retirement schemes provided by governments (in the mistaken belief that these would help young people) made it cheaper to push grey-haired workers out of the door. These have largely stopped. Job losses among older workers have also been balanced by falls in inactivity, reflecting employment presssure that were already apparent before the crisis. Older workers are healthier than they used to be and work is less physically demanding. They are also more attractive to employers than former generations. Today’s 55- to 64-year-olds are the advance group of the post-war baby-boomers who benefited from better education than their predecessors. Older workers now have a stronger motivation to stay in employment because of the impact of the crisis on wealth. Many will argue that older workers have done better at the expense of the young. That view is wrongheaded. First, it is a mistaken belief that a job gained for one person is a job lost for another; there is no fixed ―lump of labour‖. And second, as the report shows, young and old people are by and large not substitutes in the workplace. They do different types of work in different types of occupation: younger people are attracted to IT firms, for example, whereas older folk tend to be employed in more traditional industries. There are plenty of things that should be done to help the young jobless, but shunting older workers out of the workplace is not one of them.
高三英语试题 第 6 页 共 10 页

伯乐识良马
Passage outline The result of the research from the OECD

得骥育优生

(72) ▲ for being glad to be grey

Summary

Supporting details Since the 2008-09 recession, the labour market has witnessed a new change, where older workers have an (71) ▲ over young people in employment. ●Some countries (73) ▲ job protection for older employees, which young people can’t enjoy. If an old employee is fired, he will be (74) ▲ for the loss by the company. ●Due to the obvious forces before the crisis, older employees are more (75) ▲ in seeking for jobs. ●They are in better (76) ▲ and work requires less from their physical strength as well. ●Better (77) ▲ than their predecessors becomes one of their strengths. ●Older workers are now highly (78) ▲ to have a paid job by the impact of the crisis on wealth. It’s a ridiculous idea that older workers have (79) ▲ the young of their employment chances. Older workers shouldn’t be driven out of the workplace to make (80) ▲ for the young.

第五部分

书面表达(满分 25 分)

81. 请阅读下面文字及图表,并按照要求用英语写一篇 150 词左右的文章。 Beijing police detained (拘留) 16 students from the Beijing Midi School of Music on suspicion of drug use, after a raid on a dormitory on November 24, 2015, following a statement that marijuana was being used at the school. By June, 2015, there were more than 3 million known drug addicts in China, among whom there were more than 38,000 under the age of 18, according to an official at the drug control department of the Ministry of Justice. The Drug Danger Zone: Most Illegal Drug Use Starts in the Teenage Years

【写作内容】 1. 用约 30 个单词概述上述信息的主要内容; 2. 结合上述信息,简要分析材料所反映的社会现象的原因及危害; 3. 根据你的分析,谈谈你对解决此问题的看法或建议(不少于两点)。 【写作要求】 1. 写作过程中不能直接引用原文语句; 2. 作文中不能出现真实姓名和学校名称; 3. 不必写标题。 【评分标准】 内容完整,语言规范,语篇连贯,词数适当。

高三英语试题

第 7 页 共 10 页

伯乐识良马

得骥育优生

南京市、盐城市 2016 届高三年级第一次模拟考试 英语参考答案与听力录音稿
第一部分 (共 20 小题;每小题 1 分,共 20 分) 1. A 2. B 3. A 4. C 5. A 6. A 7. B 11. B 12. B 13. C 14. B 15. A 16. B 17. A 第二部分 (共 35 小题;每小题 1 分,共 35 分) 21. D 22. C 23. A 24. B 25. A 26. C 27. A 31. B 32. A 33. D 34. D 35. C 36. C 37. B 38. A 39. B 40. D 41. C 42. A 46. A 47. C 48. C 49. B 50. D 51. A 52. C 第三部分 (共 15 小题;每小题 2 分,共 30 分) 56. D 57. A 58. B 59. D 60. D 61. C 62. A 66. D 67. A 68. D 69. C 70. A 第四部分 (共 10 小题;每小题 1 分,共 10 分) 71. edge/advantage 72. Reasons 73. provide 76. health/condition 77. education 78. Aware/Conscious 8. A 18. A 28. D 43. D 53. B 63. C 9. C 19. B 29. C 44. A 54. D 64. A 10. B 20. C 30. B 45. B 55. B 65. C

74. compensated 79. robbed

75. active 80. way

第五部分 (满分 25 分) 苏派名师爱心授课群 264883904 提供 飚记英语微信公共号(biaojienglish)将全程解读

81. One possible version: The two selections presented above clearly reveal that teenagers engage in illegal drug abuse, which has become a growing social phenomenon and to which we are supposed to attach importance. Quite a few factors give rise to the problem. For one thing, some teenagers take drugs illegally because they are curious or want to rebel against families. For another, some try them just on account of peer pressure. Drug abuse has a dangerous effect on teenagers. Drugs affect teens’ ability to concentrate on their study and work. Besides, drug abuse can cause both emotional and physical problems, and even suck the life right out of a person. To protect teenagers from illegal drugs, safety education has been of great urgency. By putting more safety education into textbooks, we should make teenagers realize the risk and consequence of taking drugs. Meanwhile, parents’ supervision and communication play an important role in keeping teenagers away from drugs.

高三英语试题

第 8 页 共 10 页

伯乐识良马

得骥育优生

部分试题解析
单项填空 22. 本题考查动词意义辨析。句意:―你觉得为什么要用这种音乐呢?‖ ―(音乐)用来推进情节发展,而不仅仅是保 持节奏感。‖A. lose 失去;失败;B. discover 发现;发觉;C. forward 促进;发展;D. construct 建造(某物); 构成。 30. 本题考查名词意义辨析。句意:由于饮用水严重短缺以及像交通拥堵这样的―大城市病‖,北京提出到 2020 年人 口 2300 万的―天花板‖ (即把人口限定在 2300 万人) 。 A. growth 生长; 增长; B. ceiling 天花板; 上限; C. explosion 爆发;爆炸;D. control 控制;管理。 34. 本题考查动词短语意义辨析。句意:他原指望工资大涨,但对于他们支付给他的(工资),他还是认了。A. stand for 代表;支持;B. allow for 考虑到;C. answer for 对……负责; D. settle for 勉强接受。 完形填空 39. 根据句意:对我来说,那一个词―改变‖了整个句子的意思。而不是―简化‖、―决定‖或―创造‖。 48. 此处 update sb. on sth. 意为―告诉某人关于某人/某事的最新情况‖。 阅读理解 61. C。 根据文章第 7 小节可知,学生们现在有大量阅读材料,但是需要电力。如果停电,这个时刻就很艰难。故 C 正确。尼日利亚上亿人没有上网,而不是这些人可以使用离线数字图书馆,所以 A 错误;从第 1 小节得知, 离线数字图书馆是免费的, 大学的投资应该是购买设备, 故 B 错误; 根据文章的最后一小节可以得知, WiderNet 组织的目标是将其推广到世界各地数千家以上的教育和医疗中心, 而不是所有的教育和医疗都使用, 故 D 错误。 65. C。纵观全文可知,Michael Mina 和他的团队通过研究发现,measles 使得人的免疫系统不能抵抗其它疾病,从 而造成麻疹发病率高的地方其它疾病的死亡率也高这一现象。故选择 C。 69. C。文章的第 5 小节讨论了斯维特兰娜· 阿列克谢耶维奇的作品主题:血浴、坟墓、刽子手与受害者的对话、被 诅咒的俄罗斯、革命、二战、阿富汗战争、大帝国的崩塌、对地球所有生物的威胁——这就是我们的历史,这 就是我的书的主题,这就是我的道路我的炼狱轮回。从中可以看出她的悲悯和同情之心,故选择 C。

高三英语试题

第 9 页 共 10 页

伯乐识良马

得骥育优生

书面表达评分建议
一、评分原则 1. 本题总分为 25 分,按 5 个档次给分。 2. 评分时,可先根据文章的内容和语言初步确定其所属档次,然后以该档次的要求来衡量、确定或调整档次,最 后给分。 3. 概要部分少于 20 词或多于 40 词;全文少于 130 词或多于 180 词的,从总分中酌情减去 1-2 分。 4. 评分时,应注意的主要内容为:内容要点、运用词汇和语法结构的数量和准确性、上下文的连贯性及语言的得 体性。 5. 拼写和标点符号是语言准确性的一个方面,评分时,应视其对交际的影响程度予以考虑。英美拼写及词汇用法 均可接受。 6. 如字迹难以辨认,以致影响表达,将分数降低一个档次。 二、评分要点 1. 概要; 2. 分析原因及危害; 3. 解决措施。 三、各档次的给分范围和要求 完全完成了试题规定的任务。 第五档 ? 覆盖所有内容要点。 ? 语法结构和词汇有个别小错误,但为尽量使用较复杂结构或较高级词汇 所致;具备较强的语言运用能力。 (很好) ? 有效地使用了衔接手段,全文结构紧凑,内容连贯。 (21—25 分) 完全达到了预期的写作目的。 完成了试题规定的任务。 第四档 ? 虽漏掉一、二个次重点,但覆盖所有主要内容。 ? 应用的语法结构和词汇能满足任务的要求。 ? 语法结构和词汇方面应用基本准确,少许错误主要是因为尝试较复杂语 (好) 法结构或词汇所致。 (16—20 分) ? 应用简单的语句间的衔接手段,全文结构紧凑,内容较连贯。 达到了预期的写作目的。 基本完成了试题规定的任务。 第三档 ? 虽漏掉一些内容,但基本覆盖主要内容。 ? 应用的语法结构和词汇能满足任务的要求。 ? 有一些语法结构或词汇方面的错误,但不影响理解。 (中等) ? 应用简单的衔接手段,内容基本连贯。 (11—15 分) 整体而言,基本达到了预期的写作目的。 未恰当完成试题规定的任务。 第二档 ? 漏掉或未清楚描述某些主要内容,写了一些无关内容。 ? 语法结构单一,所用词汇有限。 ? 有一些语法结构或词汇方面的错误,影响了对所写内容的理解。 (较差) ? 较少使用衔接手段,内容缺少连贯性。 (6—10 分) 信息未能清楚地传达给读者。 未完成试题规定的任务。 第一档 ? 明显遗漏主要内容,写了一些无关内容。 ? 语法结构单一,所用词汇不当。 (差) ? 有较多语法结构或词汇方面的错误,影响内容理解。 (1—5 分) ? 缺乏语句间的衔接手段,内容不连贯。 信息未能传达给读者。 未能传达给读者任何信息:内容太少,无法评判;所写内容均与试题要求内容无 0分 关或无法看清。
高三英语试题 第 10 页 共 10 页


更多相关文档:

2016年南京、盐城高三一模英语试卷附答案(高清完整版)

2016年南京盐城高三一模英语试卷附答案(高清完整版)_英语_高中教育_教育专区。伯乐识良马 得骥育优生 南京市、盐城市 2016 届高三年级第一次模拟考试 英语试题...

2016届南京、盐城高三一模英语试卷附答案

2016届南京盐城高三一模英语试卷附答案_英语_高中教育_教育专区。2016届南京盐城高三一模英语试卷附答案 南京市、盐城市 2016 届高三年级第一次模拟考试 英语...

江苏省南京市、盐城市2016届高三第一次模拟考试 英语 扫描版含答案

江苏省南京市盐城市2016届高三一次模拟考试 英语 扫描版含答案_高三英语_英语_高中教育_教育专区。 文档贡献者 Michiru236 贡献于2016-01-15 相关文档推荐 ...

2016南京盐城一模英语试卷

2016南京盐城一模英语试卷_英语_高中教育_教育专区。南京市盐城市 2016 届高三年级第一次模拟考试 英语试题 第一部分 听力(共两节,满分 20 分)做题时,先将...

江苏省南京市、盐城市2016届高三第一次模拟考试英语试题 Word版含答案

江苏省南京市盐城市2016届高三一次模拟考试英语试题 Word版含答案_高三英语_英语_高中教育_教育专区。江苏省南京市盐城市2016届高三一次模拟考试英语试题 ...

江苏省南京市、盐城市2016届高三第一次模拟考试英语试卷(含答案解析)

江苏省南京市盐城市2016届高三一次模拟考试英语试卷(含答案解析)_高三英语_英语_高中教育_教育专区。南京市盐城市 2016 届高三年级第一次模拟考 试 英语...

【2016年高考英语】江苏省南京市、盐城市2016届高三第一次模拟考试(英语)及答案

南京市盐城市 2016届高三年级第一次模拟考试 英语试题 本试卷分选择题和非选择题两部分。共 120 分。考试用时 120 分钟。 注意事项: 答题前,考生务必将自己...

2015南京市盐城市高三一模英语试题及答案

2015南京市盐城市高三一模英语试题答案_英语_高中教育_教育专区 暂无评价|0人阅读|0次下载|举报文档 2015南京市盐城市高三一模英语试题答案_英语_高中教育_教育...

2016届南京盐城一模英语(纯文本+答案)

2016届南京盐城一模英语(纯文本+答案)_高考_高中教育_教育专区。已经优化版面方便学生自测 南京市、盐城市 2016 届高三年级第一次模拟考试 英语试题第一部分听力(...
更多相关标签:
2016南京盐城一模 | 2016南京盐城一模语文 | 2016南京盐城一模英语 | 2016南京盐城一模作文 | 南京盐城2016政治一模 | 2016信用文化附答案 | 2016教育新理念附答案 | 2014盐城一模数学试卷 |
网站地图

文档资料共享网 nexoncn.com copyright ©right 2010-2020。
文档资料共享网内容来自网络,如有侵犯请联系客服。email:zhit325@126.com