当前位置:首页 >> 高中教育 >> 【金榜名师推荐】2015高考英语(人教版)一轮复习课时作业34 选修7 Unit 4]

【金榜名师推荐】2015高考英语(人教版)一轮复习课时作业34 选修7 Unit 4]


温馨提示: 此套题为 Word 版,请按住 Ctrl,滑动鼠标滚轴,调节合适的观看 比例,答案解析附后。关闭 Word 文档返回原板块。

课时提升作业(三十四)
选修 7 Ⅰ. 阅读理解 A (2014· 吉安模拟) Clothes can make phone calls, play music, dial your pal’s number,

keep you warm during cold weather and operate your computer. This is not a fantasy. A British company, called Electrotextiles, has created a wide range of Unit 4

clothes—clothes that have minds of their own! Scientists, working for the company, have invented a kind of fabric that can be blended(混合)with flexible electronic materials to create intelligent clothing. The result is electronic garments. If you think the wearer has to be wired to different devices, think again. These designer clothes are wire-free, soft to touch and washable! Like any electronic device, these high-tech clothes have to be powered. Currently, a tiny nine-volt battery serves the purpose. But the researchers hope that in the near future the clothes will generate electricity by using body heat. These clothes are 100 percent shock proof, they say. The Electrotextiles team has also created the world’s first cloth keyboard. This

keyboard can be sewn into your trousers or skirt. To use this device, you will have to sit down and tap on your lap! These“lap-tap”gadgets(器具)are all set to take over laptop computers! Another useful garment is the shirt-cum-mobile phone. This handy invention enables drivers to chat comfortably with others at the wheel! Other popular electronic wear includes the denim( 牛仔布 )jacket with flexible earphones sewn into the hood(风帽)and the electronic ski jacket with a built-in heater. The ski jacket is also programmed to send signals to a satellite. This technology is known as global positioning system and can be used to track lost skiers and wandering kids. Having completed the cloth keyboard, scientists have already started to work on a new project—a necktie that can be used as a computer mouse. What is the next? Do you have any idea? 【文章大意】 本文是一篇科技说明文。 主要介绍了一些高科技的布料、 衣服等, 这 些新发明有各种各样的功能, 比如打电话、听歌。 1. The electronic garments are similar to other electronic devices in that A. they feel smooth and soft B. they use electricity as power C. they can be washed in water D. they are made from flexible materials 【解析】 选 B。 细节理解题。 根据第三段第三句话 Like any electronic device, these high-tech clothes have to be powered. 可知, 像其他电子产品一样, 这种高科技的 衣服也必须用电来作为动力。 2. How will researchers improve these high-tech clothes? .

A. Body heat will be used as power. B. The wearer will not get shocked. C. A tiny nine-volt battery will work. D. They will get charged automatically. 【解析】 选 A。 细节理解题。 根据第三段倒数第二句话 But the researchers hope that in the near future the clothes will generate electricity by using body heat. 可知 A 正 确。 3. What does the underlined phrase“This handy invention”in Paragraph 5 refer to? A. The laptop computer. B. The electronic ski jacket. C. The shirt-cum-mobile phone. D. The world’s first cloth keyboard. 【 解 析 】 选 C 。 推 理 判 断 题 。 由 第 五 段 的 Another useful garment is the shirt-cum-mobile phone. This handy invention enables drivers to chat. . . 可知, 这里 很明显是指代前文的 the shirt-cum-mobile phone。 4. The main purpose of the text is A. to advertise for an English company B. to predict the future trend of science C. to show how rapidly science develops D. to introduce some intelligent clothing 【解析】选 D。主旨大意题。通读全文可知作者是向我们介绍几种智能的衣服、 布料等。 .

B (2014· 绍兴统考) When people first walked across the Bering Land Bridge thousands of years ago, dogs were by their sides, according to a study published in the journal Science. Robert Wayne of the University of California, Los Angeles, and Jennifer Leonard of the Smithsonian Institute, used DNA material—some of it unearthed by miners in Alaska—to conclude that today’s domestic dog originated in Asia and accompanied the first humans to the New World about 10, 000 to 15, 000 years ago. Wayne suggests that man’s best friend may have enabled the tough journey from Asia into North America. “Dogs may have been the reason people made it across the land bridge, ”said Wayne. “They can pull things, carry things, defend you from fierce animals, and they’re useful to eat. ” Researchers have agreed that today’s dog is the result of the domestication( 驯 化)of wolves thousands of years ago. Before this recent study, a common thought about the precise origin of North America’s domestic dog was that Natives domesticated local wolves, the descendants(后代)of which now live with people in Alaska, Canada, and the Lower 48. Dog remains from a Fairbanks-area gold mine helped the scientists reach their conclusion. Leonard, an evolutionary biologist, collected DNA from 11 bones of ancient dogs that were locked in permafrost( 永 冻 层 )until Fairbanks miners uncovered them in the 1920s. The miners donated the preserved bones to the

American Museum of Natural History in New York City, where they remained untouched for more than 70 years. After borrowing the bones from the museum, Leonard and her colleagues used radiocarbon techniques to find the age of the Alaska dogs. They found the dogs all lived between the years of 1450 and 1675 A. D. , before Vitus Bering and Aleksey Chirikov who were the first known Europeans to view Alaska in 1741. “The bones of dogs that wandered the Fairbanks area centuries ago should therefore be the remains of pure native American dogs, ”Leonard said. The DNA of the Fairbanks dogs would also expose whether they were the descendants of wolves from North America. Along with the Fairbanks samples, the researchers collected DNA from bones of 37 dog specimens(标本)from Mexico, Peru, and Bolivia that existed before the arrival of Columbus. In the case of both the Alaska dogs and the dogs from Latin America, the researchers found that they shared the most genetic material with gray wolves of Europe and Asia. This supports the idea of domestic dogs entering the New World with the first human explorers who wandered east over the land bridge. Leonard and Wayne’s study suggests that dogs joined the first humans that made the adventure across the Bering Land Bridge to slowly populate the Americas. Wayne thinks the dogs that made the trip must have provided some excellent service to their human companions or they would not have been brought along. “Dogs must have been useful because they were expensive to keep, ”Wayne said. “They didn’t feed on mice; they fed on meat, which was a very guarded resource. ” 【文章大意】本文是科普性文章。说明了在几千年前狗陪同人们一起跨过白令

大陆桥进入北美大陆, 并且在此繁殖起来。而通过检测发掘出的狗骨头的 DNA 也证实了这一点。 5. The underlined word“remains”is closest in meaning to“ A. leftover food C. dead bodies B. animal waste D. living environment ”.

【解析】选 C 。词义猜测题。根据第四段第二句话 “Leonard, an evolutionary biologist, collected DNA from 11 bones of ancient dogs that were locked in permafrost”说明是在永冻层发现的狗的骨头, 所以 remains 应该是尸体。故 C 正 确。 6. According to the study described in Paragraph 4, we can learn that A. ancient dogs entered North America between 1450 and 1675 A. D. B. the 11 bones of ancient dogs are not from native American dogs C. the bones discovered by the gold miners were from North American wolves D. the bones studied were not from dogs brought into North America by Europeans 【解析】选 D。细节理解题。根据“They found the dogs all lived between the years of 1450 and 1675 A. D. , before Vitus Bering and Aleksey Chirikov who were the first known Europeans to view Alaska in 1741. . . ” 可判断出被研究的骨头不是欧 洲人带到北美的狗的骨头。所以 D 正确。 7. What can we know from the passage? A. Native Americans domesticated local wolves into dogs. B. Scientists discovered some ancient dog remains in the 1920s. C. Latin America’s dogs are different from North America’s in genes. D. Ancient dogs entered North America across the Bering Land Bridge. .

【解析】 选 D。 细节理解题。 根据第一段“When people first walked across the Bering Land Bridge thousands of years ago, dogs were by their sides, according to a study published in the journal Science. ”可知 D 正确。 8. What does the passage mainly talk about? A. The origin of the North American dogs. B. The DNA study of ancient dogs in America. C. The reasons why early people entered America. D. The difference between Asian and American dogs. 【解析】选 A。推理判断题。文章第一段提到狗和人们一同跨过 the Bering Land Bridge, 第二、三、四、五段研究狗的 DNA“to conclude that today’s domestic dog originated in Asia”, “Researchers have agreed that today’s dog is the result of the domestication of wolves thousands of years ago”, 所以文章中心是谈论北美的狗的 起源。 Ⅱ. 阅读第二节 (2014· 哈尔滨模拟) 1 People traveled in search of food and shelter or in order to flee from their

enemies. Sometimes they were looking for gold or silver in order to become rich. On other occasions they were searching for rich farmland. This is not to say that no one ever traveled just for fun. Even in ancient times, some pleasure travel occurred. During a typical season, 700, 000 tourists would crowd into the ancient city of Rome, where animals performed and magicians entertained them. 3 2

International tourist arrivals alone reached as many as 546 million in 1994

and are forecast to rise to 937 million in 2010, according to the World Trade Organization. 4 Probably the most common reason for traveling is related to our physical

well-being. Actually, traveling to sports events is one of the fastest growing types of travel. In our fast developing society where stress has become part of people’s life, people can rest and relax by having a change of environment and activities. 5 No one seems to doubt that travel broadens the mind. In 18th century

Europe, young men would go on a Grand Tour to various countries in order to complete their education. Today the desire to travel to different countries is encouraged by modern mass media. People who travel to other countries can at the same time learn more about their own country and culture. A. But why do people like traveling so much? B. Throughout history, most travel was not for pleasure. C. So they travel to a lake for a swim or a park for a bike. D. The improvement in transportation has also encouraged people to travel. E. Wealthy Romans made trips to Greece to take part in the Olympic Games. F. The growth of tourism has become a modern phenomenon experienced by all countries in the world. G. Another important reason for traveling is to satisfy our curiosity about different places and cultures. 【文章大意】本文主要解释了旅游的发展过程。首先从旅游开始的时候是人们 获取食物的方法, 到人们旅游为了乐趣。同时也解释了人们喜欢旅游的原因。

1. 【解析】选 B。上下文逻辑联系题。根据空格后面的 People traveled in search of food and shelter or in order to flee from their enemies. 可知人们旅游是为了寻找 食物、住处和逃离敌人, 这与 B 中的 most travel was not for pleasure“大部分旅游 不是为了快乐”一致。 2.【解析】 选 E。 上下文逻辑联系题。 根据空格前面的 some pleasure travel occurred 知有人是通过旅游来获得乐趣的, 与 E 中的富裕的罗马人参加奥运会获得乐趣 一致。 3. 【解析】 选 F。 上下文逻辑联系题。 根据空格后面的 International tourist arrivals alone reached as many as 546 million in 1994 and are forecast to rise to 937 million in 2010 可知国际旅游人数在增加, 与 F 中的 The growth of tourism 意义一致。 4. 【解析】 选 A。 上下文逻辑联系题。 根据空格后面的 Probably the most common reason for traveling 可知这是解释旅游受喜欢的原因, 说明了前面应该是一个问 题, 根据前后的因果关系, 可知选 A。 5. 【解析】选 G。上下文逻辑联系题。倒数第二段解释了一个原因, 这里最后 一段应是解释另外一个原因, 与 G 中的 Another important reason for traveling 意 义一致。

关闭 Word 文档返回原板块


更多相关文档:

...人教版)一轮复习课时作业33 选修7 Unit 3]

【金榜名师推荐】2015高考英语(人教版)一轮复习课时作业33 选修7 Unit 3]_高中教育_教育专区。【金榜名师推荐】2015高考英语(人教版)一轮复习课时作业33 选修7 ...

...人教版)一轮复习课时作业18 必修4 Unit 3]

【金榜名师推荐】2015高考英语(人教版)一轮复习课时作业18 必修4 Unit 3]_高中教育_教育专区。【金榜名师推荐】2015高考英语(人教版)一轮复习课时作业18 必修4 ...

【金榜名师推荐】2015高考英语(人教版)一轮复习梯级演...

【金榜名师推荐】2015高考英语(人教版)一轮复习梯级演练 选修7 Unit 4]_高中教育_教育专区。【金榜名师推荐】2015高考英语(人教版)一轮复习梯级演练 选修7 Unit ...

...人教版)一轮复习课时作业35 选修7 Unit 5]

【金榜名师推荐】2015高考英语(人教版)一轮复习课时作业35 选修7 Unit 5]_高中教育_教育专区。【金榜名师推荐】2015高考英语(人教版)一轮复习课时作业35 选修7 ...

...人教版)一轮复习课时作业17 必修4 Unit 2]

【金榜名师推荐】2015高考英语(人教版)一轮复习课时作业17 必修4 Unit 2]_高中教育_教育专区。【金榜名师推荐】2015高考英语(人教版)一轮复习课时作业17 必修4 ...

...(人教版)一轮复习课时作业9 必修2 Unit 4]

【金榜名师推荐】2015高考英语(人教版)一轮复习课时作业9 必修2 Unit 4]_高中教育_教育专区。【金榜名师推荐】2015高考英语(人教版)一轮复习课时作业9 必修2 ...

...人教版)一轮复习课时作业14 必修3 Unit 4]

【金榜名师推荐】2015高考英语(人教版)一轮复习课时作业14 必修3 Unit 4]_高中教育_教育专区。【金榜名师推荐】2015高考英语(人教版)一轮复习课时作业14 必修3 ...

...人教版)一轮复习课时作业24 必修5 Unit 4]

【金榜名师推荐】2015高考英语(人教版)一轮复习课时作业24 必修5 Unit 4]_高中教育_教育专区。【金榜名师推荐】2015高考英语(人教版)一轮复习课时作业24 必修5 ...

...人教版)一轮复习课时作业27 选修6 Unit 2]

【金榜名师推荐】2015高考英语(人教版)一轮复习课时作业27 选修6 Unit 2]_高中教育_教育专区。【金榜名师推荐】2015高考英语(人教版)一轮复习课时作业27 选修6 ...

...人教版)一轮复习课时作业20 必修4 Unit 5]

【金榜名师推荐】2015高考英语(人教版)一轮复习课时作业20 必修4 Unit 5]_高中教育_教育专区。【金榜名师推荐】2015高考英语(人教版)一轮复习课时作业20 必修4 ...
更多相关标签:
网站地图

文档资料共享网 nexoncn.com copyright ©right 2010-2020。
文档资料共享网内容来自网络,如有侵犯请联系客服。email:zhit325@126.com