当前位置:首页 >> 英语 >> 上海版牛津英语8B Unit3 知识点梳理&配套双基

上海版牛津英语8B Unit3 知识点梳理&配套双基


八年级第二学期牛津英语知识点梳理及配套练习

八年级第二学期牛津英语知识点梳理及配套练习

Unit 3 Electricity
知识点梳理:
I 词组 1 one evening 2 get me a packet of electricity 3 go out 4 at last 5 buy it in packets 6 look foolish 7 flow through a wire 8 measure the amount you use 9 get a bill for 10 in a way 11 much more dangerous than … 12 be careful with 13 look like 14 scratch one’s head 15 change … into … 16 think of 17 a light bulb 18 come from 19 different forms of energy 20 be connected to 21 bury under the street 22 a power station 23 come back 24 May I have … , please? 25 on his face 26 Here it is. 27 Didn’t you know that? 28 switch off 一天晚上 给我带一包电 出去 最后 一包包地买 看上去很傻 流过电线 测量你使用的电量 得到一张??的账单 在某种程度上 比??危险得多 小心对待 看似??样 挠头 把??变成?? 想一想;想出来 电灯泡 来自于 各种能量 被连接到?? 埋在路下 发电站 回来 我可以??吗? 在他脸上 它在这儿 你不知道吗? 关上

II. 词性转换 1. dangerous (a.) 危险的 danger (n.) 危险 2. servant (n.) 仆人 serve (v.) 服务
第 1 页 共 11 页

service (n.) 服务

八年级第二学期牛津英语知识点梳理及配套练习

3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14.

electricity (n.) 电 electric (a.) 电的 electrical (a.) 有关电的 foolish (a.) 愚蠢的 fool (n.) 傻瓜 /(v.)愚弄 monthly (ad.) 每月一次 month (n.) 月份 explanation (n.) 解释 explain (v.) 解释 careful (a.) 小心的 care (n. / v.) 关心 carefully (ad.) 小心地 careless (a.) 粗心的 invisible (a.) 看不见的 visible (a.) 看得见的 change (n. / v.) 变化 changeable (a.) 多变的 different (a.) 不同的 difference (n.) 不同点 power (n.) 力 powerful (a.) 强大的 politely (ad.) 有礼貌地 polite (a.) 有礼貌的 impolite (a.) 没礼貌的 contain (v.) 包含 container (n.) 容器 clear (a.) 清楚的 clearly (ad.) 清楚地

III. 语言点 1. I’m going to buy a packet of sweets. a packet of 意为“一包;一袋” 。 句中的 sweets 作名词,意为“糖果” ;sweet 也可作形容词,意为“甜的” 。 2. I’ve tricked Daisy at last. 句中的 trick 作动词,意为“戏弄” ;trick 也可作名词,意为“诡计;花招;骗局” 。如: play a trick on sb.。 at last 意为“最终” ,与 in the end 和 finally 意思相同。 3. She doesn’t even know what electricity is. even 在此作副词,表示“甚至;连;即使” ,用来强调出乎意料。 even 还可以用于比较级前,表示“甚至更;愈加;还” 。如:even happier。 4. She’ll really look foolish. 句中的 look 为系动词,意为“显得” ,后接形容词 foolish 作表语,说明主语的状态。 5. A meter measures the amount you use. amount 意为“数量,数额” 。an amount of 表示“一定量的” ,一般修饰不可数名词,修 饰可数名词则用 a number of。 6. It’s like water, in a way. in a way 意为“在某种程度上;不完全地” ,可用 partly 代替;如表示“就某些方面而言” 则用 in some ways。 7. “That’s not a bad explanation,” said Dad, “although electricity is much more dangerous than water. 句中 although 是连词,意为“虽然;尽管” ,用以引导让步状语从句,可用 though 来代 替,但不能与 but 同时出现在句子中。 although 与 though 的区别:(a) although 常用于较正式的场合。 (b)even 可以与 though 连用来加强语气,但不可以与 although 连用。 (c)though 可用于句末,而 although 则不
第 2 页 共 11 页

八年级第二学期牛津英语知识点梳理及配套练习

可以。 句中 much 是副词,意为“??的多” ,用来修饰形容词或副词的比较级。类似可修饰比 较级的词还有:still, even, far, a little, a lot 等。 8. You must always be careful with it. be careful with 意为“小心对待;谨慎处理” ,后常接名词或代词。 Be careful 也可以单独使用,意为“小心” ,用以提醒他人注意即将来临的危险。 如要接句子,则使用 be careful (that) …。 9. Can you tell me what it looks like? look like 意为“看似??样” ,look 在此处是系动词,like 为介词。此外,look like 常和 what 连用表示“看起来怎么样?” 10. Dad said, “Nobody’s ever seen electricity.” 句中 Nobody’s 是 Nobody has 的缩写,与后面的 seen 构成现在完成时。 11. Can you think of an example? 句中 think of 意为“想一想;想出来” 。think of 也可以表示“考虑;关心” ,此时与 think about 意思相同。如:We are thinking of / about going to France。 另外,What do you think of …?意为“你认为??怎么样?” ,可用 How do you like …? 代替。 11. Well, it comes into our flat through thin wires, and these are connected to thick wires that are buried under the street. 句中 connect 是动词,意为“连接;联合” ,与 join 或 link 意思相近。 一般 connect … with … 指“??和??连接” ,而 connect … to … 指“把??连接 到??” 。be connected to 是个被动结构,表示“被连接到??”的意思。 12. They’re packets that contain electricity. 句中 that 引导的从句是定语从句, 用来修饰之前的名词, 此处 that 还可以用 which 代替。 13. Didn’t you know that,Benny? 这是一个反问句。在回答反问句时,与反意疑问句相似。表示知道时,应用 Yes, I do.; 表示不知道时,应用 No, I don’t.。

IV. 语法
情态动词 一、主要特征。 情态动词后的动词都用原形。构成疑问句,通常把情态动词放在主语前;构成否定句, not 放在情态动词之后,其缩写形式为 can’t, mustn’t, needn’t, shouldn’t 等。 二、主要用法。 1. 用 can, could 和 be able to 表示能力。 (1) can 意为“能够” ,否定形式为 cannot 或 can’t。 如:He can speak five foreign languages. (2) could 是 can 的过去式。因此,对于过去的时间(如 yesterday, last week 等) ,我们不用 can 或 can’t,而用 could 和 couldn’t。
第 3 页 共 11 页

八年级第二学期牛津英语知识点梳理及配套练习

如:When I was young, I could run very fast. (3) be able to 一般可以代替 can,也可以表示能力。但 can 只有一般现在时和一般过去时 (could),而 be able to 则有更多的时态形式。 如:My little brother has been able to write. 2. 用 must 与 mustn’t, have to 与 don’t have to, needn’t 表示义务。 (1) must 用以表示“必须做某事”或“一定要做某事” ,具有强制性,表示一定的责任或义 务。 如:The windows are very dirty. I must clean them. (2) mustn’t 是 must 的否定形式,表示“禁止;绝不允许” ,具有强制性。 如:You mustn’t play football in the street. (3) must 没有过去时,要表达过去的含义,我们可使用 had to 代替 must。 此外,have to 侧重这种“义务”或“责任”源于某种客观情况或规定,并非说话者本 人能够控制。 如:We missed the last bus, so we had to walk home. (4) don’t have to 与 needn’t 是“不必”的意思,没有强制性。两者意思相近,但在使用时, 前者有人称、时态的变化;后者没有人称变化,而且一般表示现在时间的含义。 如:It has just rained, so he doesn’t have to water the garden. You needn’t swim in the sea. We have a swimming pool in our hotel. (5) must 用于一般疑问句中,其肯定和否定回答应引起注意。 如:Must we go now? 我们一定要走吗? - Yes, we must. 是的,我们一定要走。 - No, we mustn’t. 不,我们不可以走。 Must I finish the work this week? 我一定要在这星期完成这项工作吗? - Yes, you must. 是的,你一定要完成。 - No, you needn’t. 不,你不一定要完成。 从以上例子中可以看出,用 must 提问的一般疑问句,否定回答并不一定是 mustn’t。根 据实际含义和情况,我们需要正确选用 mustn’t 或 needn’t 来回答。 3. 用 can, could 与 may 表示“许可” 。 (1) 在请求对方的许可,或是准许你做某事时,常用情态动词 can, could 和 may。can 最为 常用;could 较为婉转,更有礼貌;may 则比较正式。 如:Can I open the window? - Yes, you can. / No, you can’t. Could I borrow a pencil, please? -Yes, certainly. / No, I’m afraid not. May I leave early today? - Yes, you may. / No, you may not. (2) 表示给予许可时,通常用 can 或 may,而不用 could。 如:Could I borrow a pencil? - Of course you can. May I sit here? - No, you may not. 4. 用 can, could 与 would 表示“请求” 。 当我们需要别人的帮助时,常使用 can, could 和 would 这三个情态动词进行提问,但在 回答时,could 和 would 则很少使用。
第 4 页 共 11 页

八年级第二学期牛津英语知识点梳理及配套练习

如:Can you open the window? - Yes, I can. Could you pass me the salt, please? - Yes, certainly. Would you help me carry my suitcase? - No, I’m afraid not. 常见的肯定回答:Of course I can. / OK. / All right. 常见的否定回答:I’m afraid I can’t / Of course not. 5. 用 must 和 can’t 表示“猜测” 。 (1) must 表示说话者对某事的发生或情况很有把握,意为“肯定;一定” 。 如:Her flat is very near Xujiahui. It must be very noisy. (2) can’t 表示说话者有相当的把握确定某事不会发生,意为“不可能” 。 如:You’ve just had lunch. You can’t be hungry. 6. 用 should 和 ought to 表示“义务”和“建议” 。 (1) should 和 ought to 表示应该做某事,或做某事的动机是正确的。一般可以相互替换。 如:You should / ought to put your rubbish in the bin. (2) ought to 的否定形式为 ought not to 或 oughtn’t to。 构成疑问句, ought 提前至主语前。 把 如:You ought not to watch TV for too long. Ought we to discuss the work now? (3) should 和 ought to 用在疑问句中时,常用来询问他人的见解或建议。 如:Ought I to finish my homework now? - Yes, you ought to. (4) should 和 must 的区别在于:前者多用于劝说他人的错误行为或给予他人一些建议,不 具备强制性;而后者意为“必须” ,用于规定或约束他人的行为,具有强制性。 如:You shouldn’t be cruel to animals. You mustn’t park you car here. Drive it away immediately. (5) should 和 ought to 常与动词 think 连用。 如:I think Carol should buy some new clothes. It’s late. I think I ought to go home now. 宾语从句 一、概念。 在句中用作宾语的从句叫做宾语从句。宾语从句可分为三类:动词的宾语从句,介词 的宾语从句和形容词的宾语从句。 二、语序。 宾语从句的构成为“引导词 + 主语 + 谓语 + 其他” ,其语序是陈述句语序。 三、引导词。 1. 如从句是陈述句,用连接词 that 引导(that 在口语或非正式文体中常省略) 。 如:We know (that) there are two kinds of sports. 2. 如从句是特殊提问句,用连接副词 why, when, where, how 或连接代词 who(m), what, which 引导。 如:Do you know why I like team sports? I don’t know how they got the tickets.
第 5 页 共 11 页

八年级第二学期牛津英语知识点梳理及配套练习

3. 如从句是一般疑问句, 用连接词 whether 或 if 引导 (口语中常用 if) if 和 whether 。

意为“是否” 。 如;I don’t know whether / if they have decided on the date of the meeting.
4. 如从句是选择疑问句,多用连接词 whether 引导,特别是与 or not 连用时。 如:I don’t know whether they will come for our help or not. 四、时态。 1. 如果主句是现在的时态,从句的时态可根据实际情况而定。 如:I tell him that I moved to Beijing last year. I have heard that he will come back next week. 2. 如果主句是过去的某种时态,那么从句的时态也要用过去的某种时态。 如:He said that there were no classes yesterday. Tom told me that he would have a birthday party. 3. 如果宾语从句表述的是客观真理、自然现象等时,不管主句是什么时态,从句都要用一 般现在时。 如:The teacher said that light travels much faster than sound. 五、从句的简化。 1. 当主句谓语动词是 find, see, watch, hear 等感官动词时,从句可简化为“宾语+宾补”结 构,宾补为不带 to 的不定式或 v-ing 形式。 如:She found that the wallet lay on the ground. -- She found the wallet lie on the ground. I heard that the birds were singing in the tree. -- I heard the birds singing in the tree. 2. 当主语谓语动词是 wish, decide, plan, agree, hope 等,且主句和从句的主语相同时,从句 可简化为不定式结构。 如:She agreed that she could help me with my Maths. -- She agreed to help me with my Maths. 3. 在连接副词/代词引导的宾语从句中, 当从句的主语和主句的主语或和间接宾语一致时, 宾语从句可简化为“连接副词/代词+不定式”的结构。 如:I haven’t decided when I will leave for Beijing. -- I haven’t decided when to leave for Beijing. Can you tell me how I can get to the station? -- Can you tell me how to get to the station? 4. 在 if 或 whether 引导的宾语从句中,当主句和从句的主语相同时,从句有时也可简化为 “whether + 不定式”的结构。 如:I am not sure if I will go with you. -- I am not sure whether to go with you. He doesn’t know whether he will stay here or not. -- He doesn’t know whether to stay here or not.

Exercises for Chapter 3
第 6 页 共 11 页

八年级第二学期牛津英语知识点梳理及配套练习

I. Choose the best answer (选择最恰当的答案,用 A、B、C 或 D 表示,填入空格内。) ( ) 1. Benny is only seven, he doesn’t even know ____ electricity is. A. why B. what C. which D. where ( ) 2. Electricity flows ____ a wire. It’s like water,in a way. A. across B. through C. pass D. past ( ) 3. A: Can you get me a packet of electricity, please? B: No, I ____. A. mustn’t B. needn’t C. can’t D. couldn’t ( ) 4. Electricity is very dangerous. You must always ____ with it. A. more careful B. be careful C. carefully D. are careful ( ) 5. There is ____ wrong with the computer. It doesn’t work. A. anything B. nothing C. something D. some things ( ) 6. ____ he is only 8 years old, he knows more about science than his father. A. But B. Because C. If D. Although ( ) 7. You get a bill ____ water, gas, electricity every month. A. for B. on C. with D. about ( ) 8. These ____ thick wires that are buried under the streets. A. connect to B. connect with C. are connected to D. are connected ( ) 9. A: ____ I put the meat in the fridge? B: No, you ____ cover the meat first. A. May, may B. Must, may C. Must, must D. May, must ( ) 10. Can you think ____ an example to show that you are right? A. of B. about C. over D. on ( ) 11. To save electricity, we ____ turn on more lights than we need. A. couldn’t B. mustn’t C. needn’t D. may not ( ) 12. After a long way, we didn’t have ____ to play football. A. electricity B. power C. heat D. energy ( ) 13. Do you know ____? A. where does water come from B. how do we make electricity C. who is looking foolish now D. why is there a grin on his face ( ) 14. I think electricity is ____ more dangerous than water. A. much B. little C. many D. very ( ) 15. You should ____ do the work well. A. be able to B. can C. must D. are able to ( ) 16. I have collected ____ information on how to save energy. A. many B. a lot C. a number of D. huge amounts of ( ) 17. I agree with him partly, for some of his ideas are right. The underlined part means ____. A. in this way B. in many ways C. in a way D. in the same way
第 7 页 共 11 页

八年级第二学期牛津英语知识点梳理及配套练习

(

( (

) 18. At last my wallet was found lying under the bed. The underlined part means ____. A. For a long time B. In the end C. After a long time D. For the first time ) 19. Jenny looks really ____ these days because her father is in hospital. A. happy B. sadly C. excited D. upset ) 20. Can you guess ____ the MP3 player last year? A. how much did she pay for B. how much will she pay for C. how much she will pay for D. how much she paid for

II. Complete the sentences with the given words box in their proper forms(用括号中所给 单词的适当形式完成下列句子) 1. What would happen if there is no __________. (electric) 2. This star is __________ to the naked eye (肉眼) because it’s too far away from the earth. (visible) 3. Electricity is a good __________ (serve), but a __________ (danger) one. 4. How __________ I was to put my wallet on the top! Now it is missing. (fool) 5. “May I take your order?” the waiter asked __________. (polite) 6. We can get a bill for the amount of electricity we use __________. (month) 7. What’s the __________ between fiction books and non-fiction books? (different) 8. The camera needs two __________ to get the energy to work. (battery) 9. You’d better do your homework ___________. (careful) 10. He had no __________ for why he was late. (explain) III. Rewrite the sentences as required(按要求改写句子,每空格限填一词) 1. Kitty has to do much homework on Sunday. (改为否定句) Kitty __________ __________ to do much homework on Sunday. 2. He spent a whole morning cleaning the room. (划线提问) __________ __________ did he spend cleaning the room? 3. Where does electricity come from? (改为宾语从句) Do you know where __________ __________from? 4. “Will Betty come to our New Year’s party?” She asks. (改为宾语从句) She asks __________ Betty __________ come to our New Year’s party. 5. Please tell me where I can buy the new bike. (改为简单句) Please tell me where __________ __________ the new bike. 6. We should be careful with electricity. (改为同义句) We __________ __________ be careful with electricity. 7. She could hardly understand this passage, ____ ____? (改为反意疑问句) She could hardly understand this passage, __________ __________? 8. He looks very funny with that pair of glasses on. (改为感叹句)
第 8 页 共 11 页

八年级第二学期牛津英语知识点梳理及配套练习

__________ __________ he looks with that pair of glasses on. 9. You are not allowed to get out while the typhoon is coming. (改为同义句) You __________ __________ out while the typhoon is coming. 10. You needn’t pay for that phone call. (改为同义句) You __________ __________ to pay for that phone call. IV. Cloze Text: A) Choose the words or expressions and complete the passage(选择最恰当的单词或词语, 完成短文. ) The water and the land are thought part of the earth surface (表面). The air is usually thought a kind of blanket __1__ the earth. But it is more than that. Maybe you have been in a cave deep in the earth. Did you think about the air that was in the cave? The land has some air mixed in it. Air is even mixed __2__ the water in the sea. These examples show that some air is __3__ the earth’s surface as well as above it. Men once thought that there were four basic things from which everything else was made. They __4__ these things – earth, fire, air and water the four elements(元素). As men made more observations, they decided that fire was not an element. __5__ they concluded (得出结论) that land, air and water were not elements, either. __6__, there are more than 100 elements from which scientists believe all things are made. __7__ land, air and water are not elements, they are three main parts of man’s environment. You will learn more about them as you study the earth. ( ) 1. A. above B. around C. across D. among ( ) 2. A. at B. in C. with D. to ( ) 3. A. below B. before C. between D. beside ( ) 4. A. told B. called C. name D. said ( ) 5. A. Usually B. Finally C. Hardly D. Nearly ( ) 6. A. Besides B. In addition C. Although D. In fact ( ) 7. A. When B. As C. Since D. Though B) Read the passage and fill in the blanks with proper words(在短文的空格内填入适当的 词,使其内容通顺,每空格限填一词,首字母已给。 ) Electricity is the flow of electrical power or charge. It is a secondary energy source which means that we get it from the conversion (转化) of other sources of energy, l__________ coal, natural gas, oil, nuclear power and other natural sources, which are called primary sources. The energy sources we use to make electricity can be renewable or non-renewable, but electricity itself is neither renewable nor non-renewable. Electricity is a basic part of nature and it is one of our most widely used forms of e__________. Many cities and towns were built along waterfalls that turned water wheels to work. Thomas Edison helped c__________ everyone’s life – he perfected his invention – the
第 9 页 共 11 页

八年级第二学期牛津英语知识点梳理及配套练习

electric light bulb. A__________ electricity is very important in our daily life, most of us hardly stop to think what life would be like w__________ electricity. Yet like air and water, we tend to take electricity for granted. Everyday, we use electricity to do many j__________ for us – from lighting and heating / cooling our homes, to powering our televisions and computers. Electricity is a useful and convenient form of energy used in the applications of light, heat and p________. V. Writing Write a passage of at least 60 words on the topic “Electricity in our daily life”. Suggested questions: 1. What’s the relationship between electricity and human beings? 2. What roles does electricity play in our life? 3. What should we do to use electricity in proper ways? Electricity in our daily life _____________________________________________________________________________ _____________________________________________________________________________ _____________________________________________________________________________ _____________________________________________________________________________ _____________________________________________________________________________ _____________________________________________________________________________ _____________________________________________________________________________ _____________________________________________________________________________

第 10 页

共 11 页

八年级第二学期牛津英语知识点梳理及配套练习

Keys (参 考 答 案)
I. Choose the best answer (选择最恰当的答案,用 A、B、C 或 D 表示,填入空格内。) 1.B 2.B 3.C 4.B 5.C 6.D 7.A 8.C 9.D 10.A 11.B 12.D 13.C 14.A 15.A 16.D 17. C 18. B 19. D 20. D II.Complete the sentences with the given words box in their proper forms 用括号中所给单 ( 词的适当形式完成下列句子) 1. electricity 2. invisible 3. servant, dangerous 4. foolish 5. politely 6. monthly 7. difference 8. batteries 9. carefully 10. explanation III. Rewrite the sentences as required(按要求改写句子,每空格限填一词) 1. doesn’t have 2. How long 3. electricity comes 4. if / whether, will 5. to buy 6. ought to 7. could she 8. How funny 9. mustn’t go 10. don’t need / have IV. Cloze Text: A) Choose the words or expressions and complete the passage(选择最恰当的单词或词语, 完成短文. ) 1. A 2. C 3. A 4. B 5. B 6. D 7. D B) Read the passage and fill in the blanks with proper words(在短文的空格内填入适当的 词,使其内容通顺,每空格限填一词,首字母已给) 1. like 2. energy 3. change 4. Although 5. without 6. jobs 7. power V. Writing Electricity in our daily life Electricity is very important in our daily life. We use different kinds of electrical appliances. They give us light and heat. They make our life more enjoyable and convenient. Electricity changes our life. Electricity is a good servant but it is also dangerous. If you do not use it properly, you may get an electric shock. So we should always remember to be careful with it. We should never play with it. We should save electricity whenever we can. We should make good use of electricity.

第 11 页

共 11 页


更多相关文档:

8B unit 2 知识点梳理+配套双基[1].doc

8B unit 2 知识点梳理+配套双基[1].doc 上海版牛津英语八年级下学期2B知识点上海版牛津英语八年级下学期2B知识点隐藏>> 八年级第二学期牛津英语知识点梳理和配套...

上教版牛津英语8B知识点

上海牛津英语教材8A词组 14页 2财富值 牛津小学英语6B单元知识点... 35页 免费 牛津8B Unit1知识点归纳、... 7页 5财富值如要投诉违规内容,请到百度文库投诉...

牛津英语8B知识点梳理

牛津英语8B知识点梳理_英语_初中教育_教育专区。牛津(8B)词组、句型语法总结 Unit 1 I. Phrases 动词词组:1. be interested in 2. be known as 3. be in ...

上海牛津版八年级下学期8B知识点梳理

上海牛津版八年级下学期8B知识点梳理_英语_初中教育_教育专区。上海牛津版八年级下学期8B知识点,单词和词组 上海牛津版八年级下学期 英语词组知识点梳理 Unit 1 ...

上海版牛津英语8B Unit1~Unit3 教学重点

上海版牛津英语8B Unit1~Unit3 教学重点 上海版牛津英语初二第二学期(8B)上海版牛津英语初二第二学期(8B)隐藏>> Unit 1 Trees chemical pollute v. science n...

上海版牛津英语8B知识点总结Unit5-Unit7

牛津英语上海版8BUnit5_... 4页 免费 上海牛津英语8BU1-3测试... 8页 免费...归纳出制流动图表的注意点,再进行操练 十.人文教育: 水及其他的自然界的物质...

上海版牛津英语第一学期UNIT_3_知识点梳理

上海版牛津英语第一学期UNIT_3_知识点梳理_英语_高中教育_教育专区。在职老师的...上海版牛津英语8B知识点... 29页 2下载券 牛津英语7B上海版单元知... 5页...

8b unit3知识点梳理与内容解析

8b unit3知识点梳理与内容解析_英语_高中教育_教育专区。Melody老师精心制作,苏教版英语8b unit3重点内容梳理,完全覆盖本课所有考点,希望对各位烤鸭有所帮助 ...

新版牛津译林8B Unit2知识点和语法讲解(语法讲解的很好...

新版牛津译林8B Unit2知识点和语法讲解(语法讲解的很好,有讲有练)_英语考试_外语...牛津8A Unit2知识点归纳... 6页 1下载券 牛津译林版七年级英语上... 3页...

牛津英语上海版8BUnit5_知识点整理

牛津英语上海版8BUnit5_知识点整理_英语_初中教育_教育专区。8B Unit Five ...either...or…+ 动词(就近原则)两者之中任一 3.lead sb. to sp.带领某人...
更多相关标签:
网站地图

文档资料共享网 nexoncn.com copyright ©right 2010-2020。
文档资料共享网内容来自网络,如有侵犯请联系客服。email:zhit325@126.com