当前位置:首页 >> 英语 >> 情态动词专项练习2

情态动词专项练习2


情态动词专项练习 Ⅰ. 单项选择 1.I thought you like something to read, so I have brought you some books.[ ] A. may B. might C. could D. must 2. You to the meeting this afternoon if you have something impor

tant to do.[ ] A. needn't to come B. don't need come C. don't need coming D. needn't come 3. He you more help, even though he was very busy. [ ] A. might have given B. might give C. may have given D. may give 4.─ I help you with some shoes, madam? ─ Yes, I would like to try on those brown ones. [ ] A. Will B. Should C. May D. Must 5. The reason why they leave wasn't explained to us. [ ] A. had B. had to C. must D. might 6. I searched for my wallet and it wasn't there. I thought I it at home. [ ] A. left B. have left C. might have left D. could have left 7. I asleep because it took me a long time to realize that the telephone was ringing. [ ] A. could have fallen B. should have fallen C. must have fallen D. mustn't have fallen 8. The only thing that really matters to the children is how soon they return to their school. [ ] A. can B. must C. have to D. ought to 9. I want to go to the chemist's, but you go with me. [ ] A. need not B. must not C. need D. must 10. I thought it over, but come to no conclusion. [ ] A. can B. could C. should D. would 11. What we get seems better than what we have. [ ] A. can B. could C. can't D. Couldn’t 12.─My goodness! I've just missed the train. ─That's too bad. I am sure you it, if you had hurried. [ ] A. could have caught B. had caught C. would catch D. could catch 13. Look! What you've done! You more careful.[ ] A. may be B. had to C. should have been D. would be 14. I repeat the question? [ ] A. Shall B. Will C. Do you want that D. Do 15. Professor Li, many students want to see you. they wait here or outside![ ] A. Do B. Will C. Shall D. Are 16. You read that book if you don't want to. [ ]

A. haven't B. can't C. mustn't D. needn't 17. Johnny, you play with the knife; you hurt yourself.[ ] A. won't; can't B. can't; shouldn't C. shouldn't; must D. mustn't; may 18. It's nearly seven o'clock. Jack be here at any moment. [ ] A. must B. need C. can D. should 19. ─ There were already 5 people in the car, but they managed to take me as well. ─ It a comfortable journey. [ ] A. can't be B. shouldn't be C. couldn't have been D. mustn't have been 20. Tom ought not to me your secret, but he meant no harm.[ ] A. have told B. tell C. be telling C. having told 21. Everyone is here. we start the meeting? [ ] A. Can B. Must C. Should D. Shall 22. I parked my car right here but now it's gone. It . [ ] A. must be stolen B. may be stolen C. must have stolen D. must have been stolen 23. He the work yesterday, but he didn't.[ ] A. must have finished B. need have finished C. finished D. should have finished 24. He did not pass the examination. As a good student, he .[ ] A. mustn't have failed B. may not have failed C. needn't have failed D. shouldn't have failed 25. it be true that Albert passed the test in geography? [ ] A. May B. should C. Could D. would 26. You lead a horse to the water but you not make it drink.[ A. will; can B. may; can C. may; dare D. dare; can 27. ─Must we finish the composition in class? ─No, you . [ ] A. needn't B. mustn't C. won't D. shouldn't 28. Her eyes were red. She .[ ] A. must cry B. must be cried C. must have been crying D. may cry 29. Mary his letter, otherwise she would have replied before now. [ ] A. has received B. must receive C. couldn't have received D. shouldn't have received 30. I told Sally how to get here, but perhaps I for her. [ ]

]

A. had to write it out B. must have written it out C. should have written it out D. ought to write it out Ⅱ. 用所给动词的适当形式填空 ─Hello. Gerry speaking. ─Hello, Gerry. It's me John here. Why aren't you here at the meeting? ─Well, I'm terribly sorry, but I'm not feeling very well. ─ Is that all? We thought you might (have) an accident or (forget) the day or something. ─No, I'm sorry. I was sick all night. I think it must (be) the fish I ate last night. ─Well, I think you should at least (phone) Kate and (tell) her you weren't coming to the meeting. ─Yes, I suppose I should (do) so. I'm sorry about that. Anyway, I think I'll be able to get in to work tomorrow. ─OK, Take care and don't eat any more fish. ─I won't. Thanks for calling. ─That's all right. Ⅲ. 用 would, should, must , have to 填空 1.─ I have not a raincoat with me. ─That's why I wait until the rain stops. 2. you be so kind as to keep an eye on my house while I am away? 3. It is important that I see him at once. 4. the pain return,take one of these pills. 5. They didn't dare to leave the train lest they be attacked by wolves. 6. He ordered that Tom leave the house at once. 7. The last bus has left. We walk home. 8. The weather was bad. We wait for two hours at the airport before we took off. 9. You come and see us sometime. 10.The letter be translated into English. Ⅳ. 把下列句子译成英语 1.她一定把钥匙丢了. 2.他们一定走了,可是应当给我留一个条子呀! 3.你本不必要把整个课文都译成汉语. 4.我是可能早一些来的,可是我在路上碰到一个朋友. 5.下一次你应该更小心些.

参考答案 Ⅰ. 1.B 2.D 3.A 4. C 5. B 6. C 7. C 8. A 9. A 10. B 11.C 12.A 13.C 14.A 15.C 16.D 17.D 18.D 19.C 20.A 21.D 22.D 23.D 24.D 25. C 26.B 27.A 28.C 29.C 30.C

Ⅱ. have had; forgotten; be; have;honed; told; have done; Ⅲ. 1. have to 2. Would 3. should 4. Should 5. should 6. should 7. have to/will have to 8. had to 9. must 10. must Ⅳ. 1. She must have lost her key. 2. The must have left, but they should have left us a note. 3. You needn't have translated the whole text into Chinese. 4. I could have arrived a little earlier, but I met a friend of mine on the way. 5. You should be more careful next time.


更多相关文档:

情态动词专项练习

情态动词专项练习情态动词有具体的词义,但也同助动词一样,需要与其他词语一起...Would D. Must ( ) 2 ___ you like to have another try? A. Could B...

情态动词专项练习及答案

情态动词专项练习及答案_英语_高中教育_教育专区。情态动词专项练习 1. Jean ...will 用在第二人称的疑问句中,为询问(或征求)对方的意愿或向对方提出请求之意...

情态动词专项练习(二)

情态动词专项练习(二)_英语_初中教育_教育专区。专项练习(二) 1. Jean have kept his promise. I wonder why he changed his idea. A. must B. should C...

2014年高考英语情态动词专项练习及答案

2014年高考英语情态动词专项练习及答案_高考_高中教育_教育专区。知识涵盖全面,能...2.___you be so kind as to keep an eye on my house while I am away...

高中英语情态动词选择题专项练习(含答案) 2

高中英语情态动词选择题专项练习(含答案) 2_英语_高中教育_教育专区。情态动词选择题专项练习 1. ___ you tell me what has happened? (A) May (B) Must...

高中情态动词专项训练(含答案)

高中情态动词专项训练 1. I thought you ___like something to read, so I have brought you some books. A. may B. might C. would D. must 2. Where...

-情态动词专项练习

初中英语情态动词专项练习... 5页 5财富值 高中情态动词练习[1] 12页 2财富值 初中情态动词练习题 2页 免费如要投诉违规内容,请到百度文库投诉中心;如要提出功...

初中英语情态动词专项练习(答案及解析)

初中英语情态动词专项练习(答案及解析)_英语_初中教育_教育专区。初中英语情态...can't D. mustn't 答案: 考查情态动词表推测。 B 根据第二句意 “他.....

情态动词专项练习及答案

情态动词专项练习 1. Jeanhave kept his promise. I wonder why he changed his idea. A. must B. should C. need D. would 2. Janehave come to the ...

高一英语情态动词专题训练及答案

高一英语情态动词专题训练概 说 助动词(auxiliary)主要有两类:基本助动词(...2. Dare 作情态动词时, 主要用于疑问句、 否定句和条件从句中, 一般不用在...
更多相关标签:
网站地图

文档资料共享网 nexoncn.com copyright ©right 2010-2020。
文档资料共享网内容来自网络,如有侵犯请联系客服。email:zhit325@126.com