Unit 1 Friendship
Ⅰ.阅读理解 A (2015·陕西省西安地区八校联考三) 导学号 01830038 Katie was in big trouble.She was such a sweet kid; a third?grade teacher always dreamed of having a classroom filled with Kati
es; she was never ever a discipline(纪 律) problem. I just couldn't imagine why she had made her parents so angry. It seemed that Katie had been running up sizable charges in the lunchroom.Her parents explained that Katie brought a great homemade lunch each day, and there was no reason for her to buy school lunch. They assumed a sit?down with Katie would solve the problem, but failed.So they asked me to help them get to the bottom of this situation. So the next day, I asked Katie to my office.“Why are you charging lunches, Katie? What happened to your homemade lunch？” I asked. “I lose it，” she responded. I leaned back in my chair and said, “I don't believe you, Katie.” She didn't care.“Is someone stealing your lunch, Katie？” I took a new track. “No.I just lose it，” she said.Well, there was nothing else I could do. The problem was still unsolved the next week when I noticed a boy who was new to the school sitting alone at a lunch table. He always looked sad.I thought I would go and sit with him for a while.As I walked towards him, I noticed the lunch bag on the table. The name on the bag said “ Katie ” . Now I understood and I talked to Katie.It seemed that the new boy never brought a lunch, and he wouldn't go to the lunch line for a free lunch.He had told Katie his secret and asked her not to tell anyone that his parents wanted him to get a free lunch at school. Katie asked me not to tell her parents, but I drove to her house that evening after I was sure that she was in bed. I had never seen parents so proud of their child.Katie didn't care that her parents and teacher were disappointed in her.But she cared about a little boy who was hungry and scared. Katie still buys lunch every day at school. And every day, as she heads out of the door, her mom hands her a delicious homemade lunch. 文章大意： 本文讲述的是 Katie 为了帮助一个挨饿的、 恐惧的新生而要家里做的和学校 里的两份午餐，虽然面对着老师和父母的误解，她依然帮助新同学。 1．What did the author think of Katie?
A．She performed well at school. B．She was a girl filled with love. C．She often made trouble at school. D．She used to be a discipline problem. 答案：A 推理判断题。 根据文章第一段的 a sweet kid 和文中老师对她的爱戴可推断 她在学校表现很好。故选 A。 2．Why did Katie eat school lunch instead of her homemade lunch every day? A．She lost her homemade lunch. B．She had her homemade lunch stolen. C．She didn't like the taste of her homemade lunch. D．She gave her homemade lunch to a hungry boy. 答案：D 细节理解题。根据文章第四段的 As I walked towards him, I noticed the lunch bag on the table. The name on the bag said “ Katie ” 可知 Katie 将自己母 亲给做的午餐让给了新同学。故选 D。 3．What was Katie's parents' reaction to the truth about the lunch? A．They were very angry. B．They were proud of Katie. C．They were disappointed. D．They were rather upset. 答案：B 细节理解题。根据文章倒数第二段的 I had never seen parents so proud of their child 推断她的父母亲以她为自豪。故选 B。 4．What can we learn from the passage? A．Katie was informed that her parents had known her secret. B．Katie told the author the truth of her lunch during their first talk. C．Katie's secret of lunch was discovered by the author by accident. D．Katie stopped buying lunch at school after her secret was discovered. 答案：C 推理判断题。根据文中作者和 Katie 的约定排除 A；根据文章第三段排除 B； 根据文章的最后一段排除 D； 根据文章的第四段可知作者偶然发现的 Katie 的秘密。 故选 C。 B (2015·福建省普通高中毕业班质检) 导学号 01830039 So many of us hold on to little complaints that may have come from an argument, a misunderstanding, the way we were raised, or some other painful events. Stubbornly, we wait for someone else to reach out to us—believing this is the only way we can forgive or rekindle a friendship or family relationship.
A friend of mine, recently told me that she hadn't spoken to her son in almost three years. She said that she and her son had had a disagreement about his wife and that she wouldn't speak to him again unless he called first. When I suggested that she be the one to reach out, she said, “I can't do that. He's the one who should apologize.” After a little gentle encouragement, however, she did decide to be the first one to reach out. To her amazement, her son was grateful for her willingness to call and offered an apology of his own. As is usually the case when someone takes the chance and reaches out, everyone wins. Whenever we hold on to our anger, we turn “small stuff(问题)” into really “big stuff” in our minds. We start to believe that our positions are more important than our happiness. They are not. If you want to be a more peaceful person you must understand that being right is almost never more important than allowing yourself to be happy. The way to be happy is to let go, and reach out. Let other people be right. This doesn't mean that you're wrong. Everything will be fine. You'll experience the peace of letting go, as well as the joy of letting others be right. You'll also notice that, as you reach out and let others be “right，” they will become less defensive and more loving toward you. They might even reach back. But, if for some reason they don't, that's okay too. You'll have the inner satisfaction of knowing that you have done your part to create a more loving world, and certainly you'll be more peaceful yourself. 文章大意：该文章主要告诉我们在与别人争执时先向对方道歉，缓解朋友之间的关系， 享受友情。 5．The underlined word “rekindle” in Paragraph 1 probably means “________”． A．recover C．accept B．develop D．replace
答案：A 猜测词义题。recover 修复；develop 发展；accept 接受；replace 代替。根 据前文的 forgive 判断选 A。 6 ． In the author's opinion, we hold on to our anger often because we think ________. A．we can turn small issues into big ones B．our positions are higher than others C．our own opinions matter most D．others will be less defensive 答案：C 细节理解题。根据文章第三段前两句话 Whenever we hold on to our anger,
we turn “small stuff(问题)” into really “big stuff” in our minds. We start to believe that our positions are more important than our happiness 可知我们总是认 为我们自己的意见更重要。故选 C。 7．The best thing to do after a quarrel is to ______. A．let go of our own rights B．realize that you are wrong C．expect others to give in D．apologize to others first 答案：D 推理判断题。根据文章第二段的故事可知争吵之后要做的最好的事情就是首 先要向对方道歉，故选 D。 8．What would be the best title for the passage? A．Be Peaceful C．Small and Big Stuff B．Reach Out and Give D．Enjoy Your Friendship
答案：B 主旨大意题。A 项是和平的；B 项是给予和道歉；C 项是小的和大的问题；D 项是享受你的友谊。通读全文，并根据第二、三段的内容可知是给予和道歉，故选 B。 Ⅱ.语法填空 导学号 01830040 阅读下面材料，在空白处填入适当的内容(1 个单词)或括号内单词的正确形式。 (2015·莆田高中毕业班教学质量检查改编) I never thought I __1__(be) friends with an Israeli girl, because Israel always seemed so distant.However it just happened __2__(natural)． In September, I took part in a cultural exchange activity at my school and hosted __3__ Israeli girl called Maayan, my best foreign friend ever. When I first met her, she told me in a very embarrassing way that she __4__(leave) her luggage at the airport. I had to contact the airport and asked them to send __5__ to my home. This incident brought us closer, because we can both be careless. There __6__(be) no better and faster way to make friends than sharing the same shortcoming. We did everything that close friends would do during her stay in China. I found it __7__(amaze) to have so much in common with someone from somewhere far away from China. We __8__(exchange) knowledge of our countries' traditions and histories. Time flew. We had to be apart __9__ we knew it. At the airport, we made the promise to send emails regularly. And since then we __10__(keep) in touch. 1．______ 2.______ 3.______ 4.______ 5.______ 6．______ 7.______ 8.______ 9.______ 10.______ 答案：
1．would be 此处表示“从来没有想到会做??”，故从句用过去将来时。 2．naturally 修饰动词 happen 应用副词。 3．an 泛指“一个以色列女孩”，用不定冠词；Israeli 是以元音音素开头的单词， 故填 an。 4．had left leave her luggage 这一动作发生在过去动作 told 之前，应用过去完成 时。 5．it send 的宾语指的是前面提到的行李，故用代词 it 代替。 6．is there be 句式中的 be 动词与其后的名词 way 一致，句子用一般现在时表示客 观事实，故填 is。 7．amazing 修饰指代事物的宾语 it，作补语，填形容词 amazing“令人惊讶的”。 8．exchanged 由本段前面句子的时态判断可知，exchange knowledge 是过去的事情， 本句应用一般过去时。 9．before 本句意为“不知不觉中我们就不得不要分开了”，be apart 应是在 knew 之前发生，故填 before。 10．have kept 由 since then 可知句子用现在完成时。 Ⅲ.短文改错 导学号 01830041 假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文， 请你修改你同桌写的以下作文。 文中共 有 10 处错误，每句中最多有两处。错误涉及一个单词的增加，删除或修改。 增加：在缺词处加一个漏字符号(∧)，并在其下面写出该加的词。 删除：把多余的词用(\)划掉。 修改：在错的词下画一横线，并在该词下面写出修改后的词。 注意：1.每处错误及其修改均仅限一词； 2. 只允许修改 10 处，多者(从第 11 处起)不计分。 (2015·浙江衢州五校联考) I have a good friend who's name is Han Meimei. She is our monitor and one of the excellent students in our class. Although she is clever, but she works very hard. We have a lot on common and have a lot to talk about. One evening she told me that something happened when her parents was out. She was doing her homework while she smelt something burning. She stopped look out of the window and find a cloud of smoke coming out of her neighbor's house. She called 119 immediate. Ten minutes later, the firemen came and put out fire. His neighbor was very thankful for her help. 答案： I have a good friend who's name is Han Meimei. She is our monitor and one of whose
the excellent students in our class. Although she is clever, but she works very hard. We have a lot on common and have a lot to talk about. One evening she told in me that something happened when her parents was out. She was doing her homework were while she smelt something burning. She stopped ∧ look out of the window and find when to found a cloud of smoke coming out of her neighbor's house. She called 119 immediate . immediately Ten minutes later, the firemen came and put out ∧ fire. His neighbor was very the Her thankful for her help. 1．命题立意：考查定语从句引导词。 解析：who's→whose 此处是一个定语从句，修饰 friend, whose 在从句中作定语修饰 name。 2．命题立意：考查连词。 解析：删除 but 在 although/though 引导的状语从句中，它们与 but 不能同时存在。 3．命题立意：考查介词。 解析：第三处：on→in have a lot in common 是固定短语，意为“有许多共同之处”。 4．命题立意：考查主谓一致。 解析：第四处：was→were 时间状语从句中的主语 her parents 是复数，故其系动词 改为 were。 5．命题立意：考查固定搭配。 解析： 第五处： while→when be doing...when...“正在做某事时， 这时/突然??”。
6．命题立意：考查非谓语动词。 解析：第六处：stopped 后加 to 句意为：她停下来去看窗外。stop to do sth. 意为 “停下来去做某事”。 7．命题立意：考查时态。 解析： 第七处： find→found and 前后的并列谓语的时态应是一致的， 前面是 stopped， 故后面也应用过去式 found。 8．命题立意：考查副词。 解析：第八处：immediate→immediately 修饰动词 called 应用副词。 9．命题立意：考查冠词。 解析：第九处：out 后加 the 此处表特指，应用定冠词。 10．命题立意：考查冠词。 解析：第十处：His→Her 根据上下文人称对应关系可知应用 Her。
copyright ©right 2010-2020。