当前位置:首页 >> 英语 >> 英语阅读训练 Unit2

英语阅读训练 Unit2


Unit2
Before you read 语言是一种特殊的社会文化现象,每一种语言都是在特定的社会历史环境中产生和发展起来的,它 包含着该民族的历史和文化背景。因此,我们要想掌握和运用一种语言,就必须了解这种语言的社会, 学习这个社会的文化。 我们在本单元将学习到中国和其他国家的一些传统节日。课本内容将向我们展现这些节日的历史由 来、传统美食和社会活动等几个方面的文化

知识,还会让我们欣赏到 “中秋节”背后《嫦娥奔月》的动人 故事,以及领悟“圣诞节”所蕴含的精神。作为语言学习者,我们应多去了解世界各国的节日文化,但更 应该去学习和传承我们中国的节日文化。 让我们在欢乐的节日氛围中尽情享受学英语的快乐吧! Checklist 词 数 Passage A Passage B Passage C Passage D Passage E Passage F Passage G 184 190 266 216 257 271 252 难 度 阅读时间 理解程度

美文赏读 Passage A 词数: 184 words 实际用时: minutes It is duty of every man to work. The life of a lazy man is of no use to himself and to others. If the man is too lazy to work, he will usually become a unuseful man. Everyone, when he is young, he should learn some useful work. But it is not enough for a man to learn some kinds of work. He should put his heart and soul(精力)into his work, and not waste his spare time. "Work while you work and play while you play" is a good rule for young people as old . There is no better to help to diligence(勤奋)than the habit(习惯 )of early rising, and this, just like all other good habits, is most easily formed in youth. There is an English saying "Lost time never returns. " This means that everybody must be diligent, and make good use of time. One must study hard when one is young so that one can make great progress, succeed in life and become useful to one's country. So we can say that diligence is the mother of success. 能力训练 Passage B 词数: 190 words 实际用时: minutes Read the passage and then judge whether these statements are true(T) or false(F). There is a festival which was especially set up for mothers. That is Mother's Day. It is a popular holiday all over the world. It is a time to let your mother know she's special to you. Let's see the history of Mother's Day in different countries. Long long ago, in Greece, people celebrated a Mid-March Day. In that day they showed respect to Rhea.

Rhea was the Mother of the God. Later, English people had their own "Mothering Sunday". It was the 4th Sunday of Lent(四月斋) before the Easter Eve. People usually bought a fruit cake as a gift to Mom. Today, English people still celebrate the holiday on the 4th Sunday of Lent. In America, Mother's Day is a national holiday today. It was first celebrated in 1908 in just one state in the United States. It was all because of Anna M. Jarvis's hard work. She wrote so many letters to important people of that time because she wanted to have a day to show love and respect to mothers. In 1914, the American President Woodrow Wilson made the second Sunday in May as Mother's Day. ( )1 In Greece, people celebrated a Mid-March Day in order to show respect to the Mother of the God. ( )2 English people celebrate their own "Mothering Sunday" on the second Sunday in May. ( )3 Anna M. Jarvis made the second Sunday in May as Mother's Day. ( )4 In America, people started celebrating Mother’s Day in 1908. ( )5 The best title for the passage is about the history of Mother's Day in different countries Passage C 词数: 266 words 实际用时: minutes Cloze text In my memory, Christmas always began in the middle of the cold, windy month of November. My sister Kate and I sat down in front of the fire and wrote a(n) 1 to Father Christmas(圣诞老人), telling him about all the presents we 2 . We carefully posted the letter to Father Christmas. When Christmas Eve came, the whole family helped to decorate the house and put up the Christmas tree. Then, in the afternoon, when Aunt Mary and my two cousins arrived, 3 was ready. Before we went to bed, we left some food for Father Christmas and then put our stocking at the end of our beds. We tried to keep 4 as long as possible to see Father Christmas, but the next thing we knew was morning-Christmas morning! We couldn't wait to 5 the stocking. It was now full of all kinds of small presents and sweets. Christmas morning was bright and sunny. After going to church, my cousin Tom and I went out into the garden to 6 our new present. Lunch was always late, but what a delicious lunch! -Delicious turkey ,fruits and ice creams. After lunch, Aunt and parents rested on the sofas. We took out the toys, 7 the funny Christmas hats, laughed at the jokes and played 8 . Then came the afternoon tea and a large Christmas cake covered with snowmen. It didn't seem possible, but we still went on eating. By the bed time all of the children were very 9 . As soon as Mom 10 the light, we all fell into a deep sleep. ( ) 1. A article B diary C letter D message ( ) 2. A. wanted B. sold C. took D. borrowed ( ) 3. A. nothing B. something C. everything D. anything ( ) 4. A. awake B. asleep C. alone D. away ( ) 5. A. wear B wash C. open D. hang ( ) 6. A. take out B. play with C. throw away D. hand in ( ) 7. A put on B wear C dress D make ( ) 8. A. happily B carefully C. quietly D. slowly ( ) 9. A. hungry B. tired C. excited D. surprised ( )10. A. turned on B. turned down C. turned up D. turned off

Passage D 词数: 216 words 实际用时: minutes Read the passage and then choose the right answers. In China, people celebrate the Dragon Boat Festival. Do you know when they celebrate the Dragon Boat Festival and how they celebrate it? Well...let me tell you. In China, the Dragon Boat Festival is on the fifth month of the lunar calendar. Each year during the festival, many people gather to watch the exciting dragon boat race. The dragon boat race is popular among them and it always attracts many people's eyes. Not only locals but also tourists are attracted by the boat race. The race is usually held on Sunday mornings because that is when most people are free to watch the race. The dragon boats are about twelve meters long. They are beautifully decorated with bright colors and the model of a dragon head is placed on the boat's bow. Each team gets a dragon boat. There are many members in a team. The most important of them all is the drummer(鼓手). During the race, he beats the drum to help the team coordinate(协调) the pacing and the rhythm(节奏) of the rowing. The dragon boat race is the highlight of the Dragon Boat Festival. It also signals the end of the festival. Though the race is completed within a short span of time, it is worth cheering for one's favorite team. ( )1 When is the Dragon Boat Festival in China ? A On the fifth month of the lunar calendar B On the fifth month of the solar calendar C On the eighth month of the lunar calendar D On the eighth month of the solar calendar ( )2 What’s the meaning of the underlined word “gather” in English ? A.get up B.get together C. feel excited D. depend on ( )3 Who is the most important member of the race? A. sailor B. dancer C. rower D. drummer ( )4 Which of the following is NOT true according to the passage? A. The model of a dragon head is placed on the boat's bow. B. The dragon boats are about twenty meters long. C. The dragon boat race is popular among them. D. The dragon boat race signals the end of the festival. ( )5 What's the best title for the passage? A. The Dragon Boat Festival in China B. The Dragon Boat Festival in Singapore C. The Dragon Boat Race D. The Dragon Boats and Drummers Passage E 词数: 257 words 实际用时: minutes Task-based Reading Chinese people call the Spring Festival "Nian". But do you know that Nian was once the name of a monster(妖怪)? A long time ago, the monster Nian lived in the mountains. It ate animals. But in winter, it could not find food. So it came to villages and ate a lot of people. 1 People were so afraid of Nian that they locked their doors before evening came during the whole winter. One day, an old man came to a village. 2 He said to the people, “ Nian is afraid of three things--the color red, fire and noise.” He told people to play drums and gongs, make big fires and set off fireworks(放鞭炮) to make Nian go away. On a moonless, cold night, Nian went to the village again. As soon as it opened its big mouth, people

made loud noises and made fires. Nian was really afraid and ran away. 3 无论它去哪儿,总有火和声音在它周 围. When Nian was tired and could not run anymore, people killed the monster. After that, on the coldest day of winter, people beat drums and gongs, and set off fireworks to celebrate the death of the monster of Nian. 4 They put up red lanterns, have a big dinner, talk about the new year resolution and don’t have a sleep during the night. In the morning people greet each other happily. So now we have the Spring Festival. 根据短文内容,按要求完成下列各题: 任务一: 将 1 处英语翻译成汉语 任务二: 将 2 处直接引语改为间接引语 任务三: 将 3 处汉语翻译成英语 任务四: 将 4 处句子同义句转换 They put up red lanterns, have a big dinner, talk about the new year resolution during the night. 任务五:回答问题 What activities do you usually do in Spring Festival?(至少列举 2 例)

中考冲刺 Passage F 词数:271 words 实际用时: minutes Cloze text 【2010 江苏?盐城中考试题】 Red is the color of China. Among all the 1 , red is most easily seen. The color red is fresh and pure, 2 in China we call it China Red. Chinese people are attracted by the color red not only because it makes people excited, but also because it has 3 meanings in Chinese culture and history. No country in the world has ever 4 a color in such a way as China. Here, red is a symbol. It gives color to the soul(灵魂) of the nation. In the past, red represented dignity(尊严) and mystery. Even now, Chinese people 5 the color much more than we do. It can be said that “China Red” is an everlasting(永恒的) theme for China, and an 6 color for Chinese people. “China Red” has 7 a very popular phrase, attracting the world’s attention. Finding red-colored things is very 8 , as you can see the color everywhere. All traditional red things have been playing special 9 in China: the walls of ancient palace, the 10 flag, Chinese knots, lanterns, traditional paper-cuts, and even red tanghulu. Red is the color of the 11 , health, harmony, happiness, peace, richness and so on. Only real things and events can fully 12 and explain its beauty. The color can be 13 and meaningful only when it’s connected with people. In China, red is more than just a color. It carries the ancient history and 14 of the Chinese nation. China Red is 15 with mysterious charm beyond description and it is right here in China waiting for you to feel, to discover! ( )1. A. colors B. news C. papers D. pains ( )2. A. but B. or C. and D. while ( )3. A. poor B. rich C. simple D. correct ( )4. A. used B. shared C. drawn D. affected ( )5. A. need B. dislike C. hate D. love ( )6. A. interesting B. expensive C. easy-going D. important ( )7. A. spoken B. said C. become D. got ( )8. A. hard B. easy C . sudden D. warm

( ( ( ( ( ( (

)9. A. roles )10. A. national )11. A. rainbow )12. A. believe )13. A. large )14. A. art )15. A. pleased

B. games C. cards D. places B. international C. local D. foreign B. fear C. worry D. luck B. show C. talk D. write B. quiet C. alive D. peaceful B. culture C. business D. ability B. crowded C. filled D. satisfied

Passage G 词数: 252 words 实际用时: minutes Read the passage and then choose the right answers. 【2011 山东?枣庄中考模拟试题】 ① The Dream It is everyone’s dream to work at home or not work at all. You can plan your own hours and work when you want to. There is no more rush hour and no hours that people waste when they get to and from a job every day. ② The Fact The fact is that this dream can be attained. You can stay at home, work when you want to and make money when you need to. There are plenty of opportunities for you to make money at home, just by using your computer and the Internet. ③ Start Today! Educate yourself, look closely into all the opportunities and decide on what works best for you. It will not happen during one night, but you can make the decision today and start to make it happen today. ④ How Could You Do It? Do you have a blog(博客)or a personal website like millions of other people? Are you using it to make money? Most of these blog and website owners are not. But you can do that! ⑤ ______ When you have your computer and the Internet working for you, your business will be working for you 24 hours a day, seven days a week. You will make money while you sleep, travel or do whatever you want to do all day long. ⑥ Get Going There are many ways you can make money with your computer. And you can begin your stay-at-home businesses with just a little money. What are you waiting for? ( )1. In which part of a newspaper would you most probably read this passage? A. Sports B. News C. Culture D. Business ( )2. What does the underlined word “attained” mean? A. broken B. realized C. lost D. found ( )3. What’s the best title for Point ⑤ ? A. Sleep 24 hours a day. B. Make Money Every Moment. C. Play All Day Long. D. Travel Around the World. ( )4. Which of the following is NOT TRUE according to the passage? A. People need a lot of money to start stay-at-home businesses. B. People can even use their blogs to make money. C. People can plan their own time when they work at home. D. People can make the best decision and start to make it happen today. ( )5. How is the passage organized? A. By using famous people’s words. B. By giving reasons only. C. By showing a topic and giving solutions. D. By telling old stories.

趣味阅读 A One Policeman One day, a father and his little son were going home. At this age, the boy was interested in all kinds of things and was always asking questions. Now, he asked, '"What's the meaning of the word 'Drunk', Dad?" "Well, my son, "his father replied, "look, there are standing two policemen. If I regard the two policemen as four then I am drunk." "But, Dad, "the boy said, "there's only ONE policeman? B Two brothers were looking at some beautiful paintings. "Look," said the elder brother. "How nice these paintings are!" "Yes," said the younger, "but in all these paintings there is only the mother and the children. Where is the father?" The elder brother thought for a moment and then explained, "Obviously he was painting the pictures." C Englishman Once, late at night, an Englishman came out of his room into the corridor of a hotel and asked the servant to bring him a glass of water. The servant did as he asked. The Englishman re-entered his room, but a few minutes later he came into the corridor again and once more asked the servant for a glass of water. The servant brought him another glass of water. Every few minutes the Englishmen would come out of his room and repeat his request. After a half-hour the astonished servant decided to ask the Englishman what he was doing with the water. "Nothing," the Englishman answered imperturbably, "It’s simply that my room is on fire."

Keys Passage B Passage C Passage D Passage E

Passage F Passage G

1T 2F 3F 4T 5T 1 C 2 A 3 C 4 A 5 C 6 B 7 A 8 A 9 B 10 D 1A 2 B 3 D 4 B 5A 1 人们是如此害怕“年”以致于他们在整个冬季夜幕来临之前都锁上门。 2 He told people that Nian was afraid of three things --the color red, fire and noise. 3 Wherever it went, there were always fires and noises around it. 4 without sleeping 5 Buy new clothes/Say “Happy New Year” each other/Visit relatives/Play games with friends (答案不是唯一) 1 A 2 C 3 B 4 A 5 D 6 D 7 C 8 B 9 A 10 A 11 D 12 B 13 C 14 B 15 C 1 D 2 B 3 B 4A 5 C


更多相关文档:

阅读教程 1 Unit 2 答案

阅读教程 1 Unit 2 答案_英语考试_外语学习_教育专区。阅读教程 1 Unit 2 答案 I. Reading for information 1-6 A D B C A C II. Translation Translate...

(完整版)大学英语阅读教程 2 答案(Unit1-8)

(完整版)大学英语阅读教程 2 答案(Unit1-8)_英语学习_外语学习_教育专区。(完整版)大学英语阅读教程 2 答案(Unit1-8) 《全新版大学英语阅读教程》 (通用本...

科技英语阅读答案Unit 2

科技英语阅读答案Unit 3... 科技英语阅读答案Unit 4 科技英语阅读答案Unit 6....Appendix I Reference Answers Unit 2 Physics Part I EST Reading Reading 1 ...

阅读教程 2 Unit 7答案

阅读教程 2 Unit 7答案_英语学习_外语学习_教育专区。新世纪大学英语系列教材(第二版) Unit 6 Happiness and Pleasure Part I Exercises I. Reading for informat...

积极英语阅读unit 1 (2)

科技英语阅读答案Unit 2 12页 1下载券 科技英语阅读Unit 2 91页 7下载券 研究...课时 2 教学目的 教学重点 教学难点 Reading comprehension. 教学方法 Instruction...

江苏省2015年中考英语专题训练(9B Unit2)

暂无评价|0人阅读|0次下载|举报文档江苏省2015年中考英语专题训练(9B Unit2)_中考_初中教育_教育专区。2015 年中考英语专题训练(9B Unit2) 一、词汇检测(15 分...

Unit 2 阅读练习

Unit 2 阅读练习_初三英语_英语_初中教育_教育专区。针对新目标九年级各单元相关知识的阅读训练题型Unit 2 阅读练习 Section 1 基础测试一、完形填空。 Life is ...

全新版大学英语第二版综合教程2最全的课后练习答案

暂无评价|0人阅读|0次下载|举报文档全新版大学英语第二版综合教程2最全的课后练习答案_院校资料_高等教育_教育专区。全新版大学英语第二版综合教程2最全的课后练习...

全新版大学英语_视听阅读4Unit2答案

全新版大学英语_视听阅读4Unit2答案_英语学习_外语学习_教育专区。全新版大学英语_视听阅读4Unit2答案 Unit 2 This story is based near the Pacific Ocean and ...

全新版大学英语(第二版)阅读教程答案完全版

全新版大学英语(第二版)阅读教程答案完全版_英语学习_外语学习_教育专区。Keys ...D 4. B 2. Put the following into Chinese 1. 对于经常堵车的美国城市来...
更多相关标签:
商务英语阅读 unit9 | 商务英语阅读3unit1 | 科技英语阅读 unit3 | 科技英语阅读unit6 | 英语阅读训练网站 | 英语四级阅读理解训练 | 英语六级阅读训练 | 激情英语阅读组合训练 |
网站地图

文档资料共享网 nexoncn.com copyright ©right 2010-2020。
文档资料共享网内容来自网络,如有侵犯请联系客服。email:zhit325@126.com