必修 2 Unit 3 Computers
要 点 梳 理
●重点单词 1．calculate vt.计算→calculator n．计算器 2．universal adj.普遍的；通用的；宇宙的→universe n．宇宙→universally adv.普遍地 3．simplify vt.简化→simple adj.
简单的 4．technology n．工艺；科技；技术→technological adj.科技的 5．revolution n．革命→revolutionary adj.革命的 6．intelligence n．智力；聪明；智能→intelligent adj.有才智的；聪明的 7．solve vt.解决；解答→solution n．解答 8．reality n．真实；事实；现实→real adj.真实的，真正的 9．personal adj.私人的；个人的；亲自的→personally adv.亲自地 10．finance n．金融；财经→financial adj.金融的，财政的 11．explore vt. & vi.探索；探测；探究 12．anyhow adv.无论如何；即使如此 13．goal n．目标；目的；球门；(进球)得分 14．signal vi. & vt.发信号 n．信号 15．type n．类型 vt. & vi.打字 16．arise vi.出现；发生 17．electronic adj.电子的 ●重点短语 1．have...in common 共有；共用 2．from...on 从……时起 3．come into reality 成为现实 4．as a result 结果 5．in a way 在某种程度上 6．with the help of 在……的帮助下 7．deal with 处理 8．watch over 看守；监视 9．give away 赠送 10．be crazy about 对……着迷 11．make up 弥补；整理 12．after all 毕竟 ●重点句型 1．And my memory became so large that even I couldn't believe it!我的存储量变得如此巨大， 甚至连我自己都不能相信！ 2．Anyhow, my goal is to provide humans with a life of high quality.无论如何，我的目标是为人 类提供高质量的生活。
●高考范文 (2009?北京卷) 假设你是红星中学高三一班的学生李华，为响应绿化祖国的号召，你班四月 十二日去郊区植树，请根据以下四幅图的先后顺序，介绍植树活动的全过程，给某英文杂志 的“绿色行动”专栏写一篇以 Green Action in Our Class 为题的英文稿件。 注意：词数不少于 60。 提示词：郊区 suburb ________________________________________________ ________________________________________________ ________________________________________________ [思路点拨] 1．学生应该认真阅读提示，把握准情景和要求，使表达的内容不走题，本题创设的是骑车 去植树的一系列情景。 2．根据情境的发展，按顺序安排好材料。 本题应该按照活动内容： 骑车、 路上——到达—— 植树过程描述——离开前照相——简短感想的顺序完成。 3．学生应该注意层次分明，重点突出。本题的表达重点要放在植树的过程上，去的路上和 植树后以及感想是次要的；可以按照三个层面写(1)植树路上；(2)植树过程；(3)植树完后和 感想。 [范文] Green Action in Our Class April 12th is memorable because our class had a meaningful experience on that day. In the morning, we bicycled to the suburbs to plant trees, talking and laughing all the way. Upon arrival, we began to work immediately. Some were digging holes. Some were carrying and planting trees. Others were watering them. After getting the work done, we put up a board reminding people to protect the trees. Before leaving we took some photos to record our green action. Seeing the lines of trees, we all had a sense of achievement. We all think it's our duty to protect and beautify our environment.
考 点 探 究
Ⅰ .词汇短语过关 1．total adj. 总的；全部的；整个的 n．总数；合计 v．总数为；合计为 totally adv. 完全地；整个地 in total 总共；总计(＝totally) a total of 总数；总共(修饰名词复数时，谓语动词用复数) the total of...(谓语动词用单数)
total up ＝ add up 算出总数 total (up) to＝add up to 总额为 [ 即学即练 1]—What is ________________________ these books ？这些书的全部费用是多 少？ —It cost me __________________ of 500 yuan. ___________， it cost me 500 yuan. The cost ________________ 500 yuan. 这些书总共花了我 500 元。
答案：the total cost of ， a total of ， In total ， totalled up to
2．anyhow/anyway adv. (1)“无论如何，不管怎样；总之；尽管如此”。在作此意讲时，anyway 和 anyhow 一样，都 用做让步状语，一般置于句中(其前常有连词 but)或句末。 (2)“况且，更何况，再说，至少”。作此意讲时，两者都可用来做状语，对前面的话做补充， 给出一个令人信服的理由，此时 anyhow 常出现在句首或最后的分句之首，而不出现在句 末。 (3)“粗心地，随意地”，作此意讲时，只能用 anyhow. [即学即练 2]写出下列句中 anyhow 的意思。 (1)It may rain, but we shall go anyhow.______________ (2)Anyhow, you can try, even if there's success.___________________________ (3)The work was done all anyhow._________________
答案：无论如何 , 至少 , 粗心地
拓展：somehow adv. 由于某种未知的原因；不知怎么的；以某种方式；用某种方法；从某 种角度。如： Somehow he was afraid of her. 不知怎的，他怕她。 3．signal vi. & vt.发信号 n．信号 a danger/warning/distress signal 危险/警告/遇难信号 traffic signals 交通信号灯 a stop signal 停车信号 signal(to) sb. to do sth.示意某人做某事 signal to sb.向某人示意 signal(sb.) that...示意…… [即学即练 3](1)All I get is __________________ whenever I dial his number. 我什么时候拨他的电话听到的都是忙音。 (2)He __________________ for the bill. 他示意服务员结帐。
(3)She __________________ follow her. 她示意他跟她走。
答案：a busy signal , signalled the waiter , signalled him to
4．type n．类型，种类，样式 v．打字 a rare blood type 罕见的血型 different racial types 不同的人种 type up 打印出来 [即学即练 4](1)She mixes with ____________________ people.她和各种类型的人打交道。 (2)How fast can you ________________？ 你打字有多快？ (3)This letter needs __________________ again. 这封信需要再打一遍。
答案：all types of , type , to be typed
5．arise vi. (arose, arisen)出现；发生；起身，起立 (1)“出现，开始，呈现”，多用抽象名词做主语。 (2)表示“起因于，由……产生”，通常用做 arise from/put of. (3)表“起身”之意，为正式或旧式用法。 [即学即练 5](1)I thought it would be easy, but a lot of problems have ________________. 我本来想事情会很容易，但是出现了许多问题。 (2)Accidents _____________________ carelessness. 事故由粗心大意引起。 (3)A heavy mist ______________ the lake. 湖面起了浓雾。 (4)He _______________ his seat.他从座位上站起来。
答案：arisen , arise from , arose from , arose from
6．as a result 结果；因此 as a result of 由于；作为……的结果 result in (＝cause)导致；致使 result from (＝be caused by) 起因于；因……而引起 [即学即练 6](1) Hard work ____________ success. 努力终归成功。 (2) Success _____________ hard work. 成功来自于努力工作。 (3)He was ill. ____________________， he didn't go to school. 他生病了。因此，他没去上学。 (4)___________________________ his illness, he didn't go to school.由于生病，他没去上学。
答案：results in , results from , As a result , As a result of
7．in a way 在某种程度上 all the way 一路上；一直；完全
by way of 经由；途经 by the way 顺便说 in the way 妨碍，挡路 in this way 以这种方法 in no way 决不，无论如何都不 on the way 在途中 on one’s way to... 在某人去……的途中；即将成为…… give way (to) 让步，屈服 [即学即练 7](1)You are quite right __________________.从某一方面来讲，你完全正确。 (2)It’s surprising that so many people should go abroad _________________ Hong Kong. 竟然有这么多的人途经香港去国外，真让人吃惊。 (3)__________________ can we miss the chance that someone will be sent abroad for further education. 我们决不能错过这个被派往国外深造的机会。 (4)Our employer will not ______________________ our demands for higher wages. 我们的雇主不会对我们增加工资的要求让步。 (5)Don’t stand ____________.不要妨碍别人。
答案：in a way , by way of , In no way ， give way to , in the way
8．deal with 处理；安排；对付;关于；论及 [即学即练 8]写出下列 deal with 的意思。 (1)There are too many difficulties for us to deal with.____________ (2)He has learnt to deal properly with all kinds of complicated situations._______________ (3)Deal with a man as he deals with you.___________ (4)This is a book dealing with Asian problems.______________________ (5)They have learned to deal with various persons.__________
答案：处理 , 应付 , 对付 , 关于；论及
比较：deal with, do with (1)deal with 意思是“处理，谈论，对付”以及“与……做买卖”，表示处理时，常与连接副词 how 连用。 I don’t know how to deal with him. 我不知道如何对付他。 (2)do with 意思是“对待，处理，利用，与……有关”，表示“对待”时宾语是人，相当于 treat; 表示“处理，利用”时，常与连接代词 what 连用。 I don’t know how they deal with the problem. ＝I don’t know what they do with the problem. 我不知道他们如何处理这个问题。
9．watch over 看守；监视 watch for sth. 盼望或等待某事物 watch out 小心；留神；注意(用于提醒、警示) watch out for sb./sth. 警惕或注意某人/物 keep (a) watch on 监视 on the watch for 看守着……，监视着…… [即学即练 9](1)They __________________ by three policemen.他们由三个警察看守着。 (2)She ____________ her chance to speak.她等机会发言。 (3)____________！ There is a car coming.注意！有车来了。 (4)_________________ the pickpockets!当心有扒手！
答案：were watched over , watched for , Watch out , Watch out for
Ⅱ .重点句型详解 1．And my memory became so large that even I couldn't believe it! 我的存储量变得如此巨 大，甚至连我自己都不能相信！ so...that... 如此……以致……。 that 引导结果状语从句。另外， such...that...也引导结果 状语从句。其结构形式为： So ＋adj./adv. ＋adj.＋a/an＋可数名词单数 ＋many/few＋可数名词复数 much/little＋不可数名词 that 从句 Such ＋a/an＋adj.＋可数名词单数 ＋adj.＋可数名词复数 ＋adj.＋不可数名词 that 从句 ① She was so excited that she couldn't go to sleep. 她兴奋得睡不着觉。 ② It was so hot a day that nobody wanted to do anything. (＝It was such a hot day that nobody wanted to do anything.)天气如此热，谁也不想干活。 ③ I made so many mistakes in the composition that the teacher criticized me. 我的作文中出了许多错误，老师批评了我。 拓展：(1)当 so.../such...位于句首时，句子要部分倒装。 So small was the mark that I could hardly see it. 那个标记非常小，我几乎看不见它。 (2)so...that...中的主句和从句的主语是同一个，that 从句也可改为 as to do 形式。 The old lady was so kind that she led me to the hospital. ＝The old lady was so kind as to lead me to the hospital.
这个老太太是那样好心，她把我领到了医院。 (3)so that 连在一起用，可引导结果状语从句，也可引导目的状语从句。so that 引导目的状 语从句时，从句中常使用 can/could/may/might/will/would/should 等情态动词；引导结果状 语从句时，从句中一般不用 can 和 may 等词，在 so that 前可以有逗号，意思是“因此； 所以”。 He hurried up so that he could catch the train. 他匆匆赶路为的是赶上火车。 (对比： He hurried up so that he caught the train. 他匆匆赶路， 结果赶上了火车。) [即境活用 1](1)______about wild plants that they decided to make a trip to Madagascar for further research. A．So curious the couple was B．So curious were the couple C．How curious the couple were D．The couple was such curious
解析：考查 so...that...引导结果状语从句，且 so...放于句首时，句子部分倒装。 答案：B
(2)Most children need encouragement in time of failure ______ they can cheer up again. A．so that B．in case C．because D．if
解析：考查 so that 引导目的状语从句。 答案：A
2．Anyhow, my goal is to provide humans with a life of high quality. 无论如何，我的目标是为人类提供高质量的生活。 of high quality 在句中做定语，属于 of＋n.结构。这一结构相当于形容词，在句中可以做表 语、定语或宾语补足语。 (1)of＋n.结构中的名词是抽象名词时，相当于其名词所对应的形容词的意思，说明被修饰词 具有某种特征或属性。常用的名词有：use, importance, help, value, interest, benefit 等。这 些名词前可用 great, no, little, some, any, not much 等修饰，以表示不同程度。 The camel is of great help to the Arab.(＝The camel is very helpful to the Arab.) 骆驼对阿拉伯人有很大帮助。 (2)of＋n.结构中的名词表种类、数量、度量等时，表示不同的人或物的共同特征，此时名词 前通常有冠词。 常用的名词有： size, type, kind, price, height, depth, length, weight, age, shape, colour 等。
The two are of an age, but are of different height. 这两个人年龄相同，但身高不同。 (3)of＋n.结构还可以表示主语的根源关系，此时的名词多是表示亲属、血统、种族、国籍以 及出处的名词，常用的名词有：family, blood, race, origin 等。 We are of the same blood. 我们是同一血统。 (4)of ＋ n. 结 构 还 可 以 表 示 人 的 特 点 、 特 性 ， 常 用 wealth/education/courage/achievement/ability 等。 Your sister is a girl of wisdom. 你妹妹是一位有智慧的女孩。 [即境活用 2] You will find this map of great ______ in helping you to get around London. A．price B．cost C．value D．usefulness
解析：be of great value＝be very valuable “很有价值”。 答案：C
易 错 点 拨
1. symbol/sign/signal/mark 均含“标志，象征，符号”之意。 (1)symbol 指作象征或表达某种深邃意蕴的特殊事物。 (2)sign 普通用词，指人们公认的事物的记号，也可指某种情况的征兆。 (3)signal 指为某一目的而有意发出的信号。 (4)mark 普通用词，含义广泛。既可指为便于辨认而有意做的标记，又可指自然形成的标记 或有别于其他事物的特征。 [应用 1] (1)Red cross is a ______ for hospital. (2)A red light is usually a _________ of danger. (3)Make a ______ where you don’t understand. (4)Are dark clouds a ______ of rain? (5)A dove(鸽子) is a ______________ for peace.
答案：sign , signal , mark , sign , symble
2. arise/arouse/rise/raise (1)arise 是不及物动词，在现代英语中主要用于借喻，指“出现，发生，产生”。 (2)arouse 是及物动词，指“唤醒，激起”，后常跟抽象名词。 (3)rise 是不及物动词，使用范围较广，指“升起，上升，增长”，也可指“起立，起床，地位 升高”等。 (4)raise 是及物动词，用在句中，后面需跟宾语。一般指“升起，举起，增加(程度、价格等)；
提高(音量)；提出；种植(农作物)；养育；抚育(子女)”。 [应用 2] (1)The river is ______ after the rain. (2)He ______ his hand in the hope of being asked. (3)His strange behaviour _________ our suspicions. (4)New problems ______ every day.
答案：rising , raised , aroused , arise
提示： 原形 过去式 过去分词 arise(vi.) arose arisen arouse(vt.) aroused aroused rise(vi.) rose risen raise(vt.) raised raised
arising arousing rising raising
高 效 作 业
Ⅰ .单词拼写 1．Don't lose heart. _________________(无论如何), you can try. 2．I'm sorry to say that I ______ (彻底地) forgot about it. 3．In most maths examinations senior high school students are allowed to use ____________ (计 算器) in the exams. 4．Credit cards have brought about a ______________(革命) in people's spending habits. 5．Unfortunately, a new difficulty has ______ (出现了)． 6．With the development of t______________， more and more practical machines have been invented. 7．P___________ speaking, I'm not in favour of the plan. 8．He's very clever and of high i_______________. 9．At first, I thought these flowers were real, but they are a_____________. 10．Which t_________ of tea do you prefer?
答案：Anyhow/Anyway technology , , totally ， , calculators ， , revolution , arisen
Ⅱ.单项选择 1． While there are quite a few differences in the education systems in many countries, education is ______. A．usual B．regular C．normal D．universal
答案：D 解析：句意：许多国家的教育体制有许多不同之处，然而教育却是普及的。A.通常的；B.定期的，有规律 的，C.正常的，D.普及的，普遍的。
2．Our school is very large. ______， the number of the students ______ 3 500. A．Together; is B．Altogether; are C．In all; are D．In total; is
答案：D 解析：in total ＝in all ＝altogether 是“总共，总计”的意思。 the number of＋n. 做主语时，谓语动词用单数。
3．I am not sure whether I will have anything else to do tomorrow. ______， I will try every possible means to come to the party. A．Even though B．Anyhow C．If so D．Instead
4．—I think he is taking an active part in social work. —I agree with you ______. A．in a way B．on the way C．by the way
答案：A 解析：考查介词短语。in a way “从某种意义上”，合题意。
D．in the way
5．You may not agree, but ______ I think she is a very good girl. A．generally B．truly C．personally D．commonly
答案：C 解析：考查副词。表示“依个人而言”用 personally.
6．—What a beautiful day! —Yes, it's ______ that I'd like to take a walk. A．such nice weather B．so a nice weather weather
答案：A 解析：weather 是不可数名词，故用 such＋adj.＋weather。
C．such a nice weather
7．Should the chance ______， I'd love to go abroad. A．rise B．raise C．arise D．arouse
答案：C 解析：主语为抽象名词 the chance,故选 arise.
8．—What a noise! I can hardly stand it. —It ______ as if they are having a party next door. A．looks B．sounds C．feels
解析：考查 It sounds as if...“听起来像……”。
9．The terrible war lasted eight years.______， wives lost their husbands, parents lost their sons, and children lost their fathers. A．As a result B．As a result of C．Instead D．However
答案：A 解析：句子强调因果关系，排除 C、D 项。B 项应加上宾语，即 as a result of the war.
10．Last summer I took a course on ______ poisonous gases. A．how to deal with B．what to deal with C．how to be dealt with be dealt with
答案：A 解析：考查 deal with 的用法。
11．He minds so much about his position in the office that he ______ any chance to be promoted. A．watches out B．looks up C．points out D．watches for
答案：D 解析：考查短语辨析。“盼望、等待提升的机会”用 watch for.watch out 小心；look up 查找；point out 指出。
12．______ the help of the teacher, the student who wasn’t good at math ______ the difficult problem quickly. A．Under; worked out B．With; worked on C．Under; solved D．With; solved
答案：D 解析：solve 解决。另外“在某人的帮助下”用 with the help of sb.来表达。
13．In September 2008, China’s key milestone in space travel ______ when Zhai Zhigang conducted the first spacewalk. A．reached B．was reached C．has reached D．had been reached
答案：B 解析： 由句中时间状语 In September 2008 可知应用过去时态。 另外， 主语 China’s key milestone 与动词 reach 之间为被动关系，应用被动语态。主从句动作不存在先后关系，故 D 项不对。
14．______ about the economic crisis that he decided to look for more information about it. A． So curious he was B． So curious was he C． Such curious he was D． Such curious was he
15．－Let’s go swimming, shall we? －______. A． It’s my pleasure B． It doesn’t matter
C． Yes, let’s go
D． I agree with you
解析：考查建议及应答。由于第一句是问句，需要回答，所以 D 项不正确。
Ⅲ.阅读理解 A Grandpa Nybakken loved life—especially when he could play a trick on somebody. At those times, his large Norwegian frame shook with laughter while he pretended innocent surprise, exclaiming, “Oh, forevermore!” But on a cold Saturday in downtown Chicago, Grandpa felt that God played a trick on him, and Grandpa wasn't laughing. Grandpa worked as a carpenter. On this particular day, he was building some boxes for the clothes his church was sending to an orphanage abroad. On his way home, he reached into his shirt pocket to find his glasses, but they were gone. He remembered putting them there that morning, so he drove back to the church. His search proved fruitless. Suddenly, he realized what happened. The glasses had slipped out of his pocket unnoticed and fallen into one of the boxes, which he had nailed shut. His brand new glasses were heading for China! The Great Depression was at its height, and Grandpa had six children. He had spent twenty dollars for those glasses that very morning. “It's not fair,” he told God as he drove home in frustration. “I've been very faithful in giving of my time and money to your work, and now this.” Several months later, the director of the orphanage was on vacation in the United States. He wanted to visit all the churches that supported him, so he came to speak on Sunday night at my grandfather's small church in Chicago. Grandpa and his family sat in their usual seats among the small congregation (教堂会众)． “But most of all,” he said, “I must thank you for the glasses you sent last year.” “Even if I had the money, there was simply no way of replacing those glasses. Along with not orkers and I were much in prayer about this. Then your boxes arrived. When my staff removed the covers, they found a pair of glasses lying on the top.” After a long pause, he continued, “Folks, when I tried on the glasses, it was as though they had been custom—made just for me! I want to thank you for being a part of that！” The people listened, happy for the amazing glasses. But the director surely must have confused their church with another; they thought, there were no glasses on their list of items to be sent overseas. But sitting quietly in the back, with tears streaming down his face, an ordinary carpenter realized the Master Carpenter had used him in an extraordinary way. 1. Which of the following is NOT true about Grandpa Nybakken according to the passage? A. He was an outgoing man and held an active attitude towards life. B. He had a large family to support.
C. He was a carpenter working in the church. D. He was a loyal Christian. 2. Grandpa spent much of his time and money in church mainly to ______. A. help the priest do some religious work B. help those people in need C. make some woodwork for the church D. seek some help from God 3. The people in the church but Grandpa felt confused at what the director said because ______. A. Grandpa didn't tell the director that he was the owner of the glasses B. the director wanted to return the glasses even though he liked it C. the director could not get such glasses in their own country D. the glasses were not included in the donation list 4. Who does “the Master Carpenter” in the last paragraph probably refer to? A. Grandpa's master. B. One of Grandpa's friends. C. God. 5. Which can be the best title of the passage? A. Grandfather's Life B. The Helpful Donation C. The Perfect Mistake D. An Impressive Speech
答案及解析： 1. C. A 选项根据第一段可以判断，B 选项根据 Grandpa had six children 可以判断，D 选项根据 I've been very faithful in giving of my time and money to your work 可以判断。文章第二段只是表明祖父是个木匠，那天只 是在教堂帮帮忙，并没有说他在那工作。 2. B.根据文章可以知道祖父信仰上帝，而上帝的工作就是福泽人们，所以他会去帮助别人。A 在文章中没 有提及，C、D 不是祖父的目的。 3. D。根据 there were no glasses on their list of items to be sent overseas” 可以判断。 4. C.答案与文章第一段中的 Grandpa felt that Godplayed a trick on him 相照应， 最后一段中的 an ordinary carpe nter 指的就是祖父，the Master Carpenter 指的是 God，耶稣也曾是木匠。 5. C.根据文章的描述，祖父因为不小心把眼镜掉进了运送募捐物品的箱子中，然而这副眼镜却给了受捐赠 者极大的帮助。所以这是一次“美丽的失误”。
B The largest earthquake (magnitude 里氏 9.5) of the 20th century happened on May 22, 1960 off the coast of South Central Chile. It generated( 生成 海啸 ). Near the generating area, both the earthquake and the tsunami were very much destructive, particularly in the coastal area from Concepcion to the south end of Isla Chiloe. The largest tsunami damage occurred at Isla Chiloe－the coastal area closest to the epicenter(震 中). Huge tsunami waves measuring as high as 25 meters arrived within 10 to 15 minutes after the earthquake, killing at least two hundred people, sinking all the boats, and flooding half a kilometer
inland. There was large damage and loss of life at Concepcion, Chile's top industrial city. Near the city of Valdivia, the earthquake and following aftershocks generated landslides which killed 18 people. At the port city of Valparaiso, a city of 200 000, many buildings collapsed. A total of 130 000 houses were destroyed－one in every three in the earthquake zone and nearly 2 000 000 people were left homeless. Total damage losses, including to agriculture and to industry, were estimated(估计) to be over a half billion dollars. The total number of death related with both the tsunami and the earthquake was never found accurately for the region. Estimates of deaths reached between 490 to 57 002 with no distinction(差别) as to how many deaths were caused by the earthquake and how many were caused by the tsunami. However, it is believed that most of the deaths in Chile were caused by the tsunami. 6. Where did the largest tsunami damage occurred? A. Concepcion. B. Isla Chiloe. C. Valdivia. D. Valparaiso. 7. What can we learn about the tsunami waves generated by the earthquake? A. The tsunami waves as high as 25 meters arrived immediately after the earthquake. B. The tsunami waves killed 200 people and sank all boats. C. The tsunami waves were very destructive. D. The tsunami waves flooded half of the inland. 8. What is generally thought the main cause of deaths in Chile? A. Landslides. B. The tsunami. C. Aftershocks. D. The magnitude 9.5 earthquake. 9. What is the total number of deaths in the earthquake? A. 2 000 000. B. Between 490 and 57 002. C. 200 000. D. It was hard to know. 10. What does the underlined word “collapsed” probably mean? A. Was destroyed. B. Caught fire. C. Was flooded. D. Sank.
答案及解析： 6． B.细节题。 从文章第二段第三句“The largest tsunami damage occurred at Isla Chiloe－the coastal area closest to the epicenter(震中)．”可以得到答案。 7． C.本题为细节题， 考查文章第二段的最后几句。 海啸不是 arrived immediately 而是 10～15 分钟以后到来， 至少 200 人死于海啸，海啸淹没了 half a kilometer inland,故 A、B、D3 个选项均有误。 8．B.最后一段的最后一句 However, it is believed that most of the deaths in Chile were caused by the tsunami.说 明本题答案。 9．D。细节题。2 000 000 为无家可归人的数目；200 000 为 the city of Valparaiso 的人口数；490 to 57 002 为地震和海啸共同导致的死亡数。 10．A.由本段的下一句“A total of 130 000 houses were destroyed...”可以推测出答案。
Copyright ? 沪江网
copyright ©right 2010-2020。