My First Ride on a Train
1．The president spoke at the business meeting for nearly an hour without________his notes. A．bringing up C．looking for B．r
eferring to D．trying on
答案 B [句意： 董事长在商业会议上讲了将近一个小时而没有参考他的发言稿。 refer to“参考，参阅”。bring up“抚养”；look for“寻找”；try on“试穿”。] 2．If we sit in________front of the bus, we'll have________better view. A．/；the C．the；a 答案 B．/；a D．the；the
处指汽车里面的前面，故第一个空用 the，view“风景、自然景色”，此处表泛指，故 填 a。] 3．Some youngsters know what to________at the university.They have made up their minds about their future. A．take in C．take off B．take up D．take over
答案 B [take up“从事”；take in“吸收，欺骗”；take off“脱衣，起飞”；take over“接管”。根据句意“一些青年知道在大学里从事什么”可判断答案为 B 项。] 4．—I haven't heard from Henry for a long time. —What do you suppose________to him? A．was happening C．has happened B．to happen D．had happened
答案 C [do you suppose 在此处为插入语，不影响谓语动词的时态和变化，解题时可 把它删掉。] 5．________role Zhao Wei played in the film Hua Mulan！No wonder she has won an Ornamental Column Award(华表奖)． A．How interesting a B．How an interesting
D．What interesting a
答案 A [role 为可数名词， 排除 C 项； how interesting a role＝what an interesting role 意为“多么有趣的一个角色”。] 6．After his journey from abroad, Richard returned home，________． A．exhausting C．being exhausted B．exhausted D．having exhausted
答案 B [exhausted“感到筋疲力尽的”， 说明主语(人)的状态； exhausting“令人筋 疲力尽的”，说明主语(物)的性质或特征。] 7．He was________at the sight of the________that the earthquake caused. A．frightened and shocked；destroy B．frightened and shocked；damage C．frightening and shocking；ruin D．frightening and shocking；harm 答案 B [考查词义辨析。句意：看到地震造成的破坏，他既恐惧又震惊。第一空用
frightened 与 shocked 表示内心的感受；第二空处考查 cause damage(造成损害)这一固 定短语。] 8．You can see the ancient ruins________a distance of 10 miles. A．in B．at C．by D．to
答案 B [句意：在十英里远的地方你就能看到古代的遗迹。at a distance of“在?? 远的地方”。] 9．Having found many of her clothes_______，she decided to buy some in fashion on the Internet. A．out of work C．out of control 答案 D B．out of place D．out of date
[考查词组辨析。out of work“失业”；out of place“不适宜”；out of
control“失去控制”；out of date“过时” 。句意：发现许多衣服都过时了，她决定在 网上买一些时尚的。] 10 ． ________terrible weather it was when tsunami and earthquakes happened in Indonesia. A．How B．How a C．What D．What a
答案 C [weather 为不可数名词，前面无冠词，排除 B、D 两项，how 修饰形容词或副 词，而 what 修饰名词。] 11．________it is to sit down and have a good chat with your close friends! A．What great funny C．What great fun 答案 C B．What a great fun D．How good fun
不可数名词，应由 what 引导感叹句，且 fun 前不加冠词。] 12．—Which________will you enter for in the sports meeting? —I’m considering.It’s hard to choose from. A．affairs C．competitions 答案 B 运动。] 13．He made another wonderful discovery，________of great importance. A．which I think is C．which I think it is 答案 A B．I think which is D．which I think it B．events D．sports
[event 在此意为“赛事， 比赛项目”。 affair 事件； competition 竞赛； sport
[考查定语从句和插入语的用法。此题后句为 which 引导的定语从句，which
在从句中作主语，I think 是插入语，不影响句子结构，所以答案选 A。] 14．Near the window was a________table，with four small chairs surrounding it. A．small wooden round C．small round wooden 答案 B．round wooden small D．wooden small round
词＋)性质特征＋尺寸＋形状＋年龄＋颜色＋来源＋材料＋用途。] 15．From the address________on the envelope，we see that the letter is from America. A．marking C．to be marked 答案 B B．marked D．having marked
[考查非谓语动词。 mark 与 address 为逻辑上的动宾关系， 故用动词?ed 形式
作定语。C 项不定式常用来表示动作将要发生。] II. 阅读理解
My oldest daughter is on vacation this week.She called last night to tell us that she arrived safely in North Carolina.She said， “Don't get mad but I lost my wallet.”Then she quickly added， “But it's been returned to me！” She had left the highway to get gas and some food.Her boyfriend was in a hurry to get going because they had a few more hours to drive before reaching their destination.She placed her wallet on the car roof, put the little dog in the back seat, and quickly jumped into the car.Off they went, with the wallet still on the roof! They were about a half hour away and they came to a toll booth.She reached in her purse for her wallet and couldn't find it.She had a lump in her throat as she remembered leaving it on the roof. She started to cry.Then, almost immediately, her cell phone rang.It was the local police.They said someone had dropped_off her wallet and she could come to pick it up. She did and all the vacation money was there.Nothing was missing.She asked for the name of the person who returned it but the police said they couldn't give the information out. I told my daughter， “It was an anonymous act of kindness and whoever did it is smiling, knowing that you got your wallet back and were able to enjoy your vacation.” Honest people do exist！This is proof! Notes： toll booth 收费所 1．Where is the destination of the author's oldest daughter?
A．North Carolina. C．South Carolina.
B．North Chicago. D．South San Francisco.
2．What does the underlined phrase mean? A．pick up C．throw away B．lay down D．desert
3．Who found the lost wallet? A．The worker in the toll booth. B．The local policeman. C．Someone unknown. D．The boyfriend of the author's oldest daughter. 4．What can we infer from this passage? A．The author doesn't only have one daughter. B．They brought a little cat with them. C．They haven't stopped during their driving. D．The wallet was put on the back seat. 5．What does this passage want to tell us? A．We should keep our wallet safe. B．We shouldn't cry when facing troubles. C．Parents will get mad at us when we do something wrong. D．There are honest people in our world. 【语篇解读】 本文是一篇记叙文，主要讲述了作者的大女儿在旅行途中由于着急赶路， 不小心把钱包丢了， 后面被人捡到送回警察局的故事。 文章借此告诉我们诚实的人是存在的。 1．A [细节理解题。由第一段第二句“She called last night to tell us that she arrived safely in North Carolina.”可知，他们顺利到达了 North Carolina。其余说法错误。] 2．B [词义猜测题。由语境可知，当时有人将钱包留在了警察局，警察通知他们去取。其
余说法不合逻辑。] 3．C [细节理解题。由倒数第三段最后一句“She asked for the name of the person who returned it but the police said they couldn't give the information out.”可知， 他们并不知道是谁捡到了钱包并送到警察局。其余说法错误。] 4．A [推理判断题。由第一段第一句“My oldest daughter is on vacation this week.”
可知，文章讲述的是发生在作者大女儿身上的一件事，说明作者不止一个女儿。B 项中 应该是 dog； C 项说法错误， 他们曾中途停车买东西； D 项说法错误， 钱包放在了车顶上。 ] 5．D [主旨大意题。文章最后一段是文章的主旨句。其余选项虽然文章内容都有涉及，但
并非主旨。] III. 根据短文内容，从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多 余选项。 Maybe you are an average student.You probably think you will never be a top student.This is not necessarily so, however.Anyone can become a better student if he or she wants to.Here's how： __1__When planning your work, you should make a list of things that you have to do.After making this list, you should make a schedule of your time.First your time for eating, sleeping, dressing, etc.Then decide a good, regular time for studying.__2__A weekly schedule may not solve all your problems, but it will force you to realize what is happening to your time. Find a good place to study.Look around the house for a good study area.Keep this space, which may be a desk or simply a corner of your room, free of everything but study materials.No games, radios, or television.When you sit down to study, concentrate on the subject. Make good use of your time in class.__3__Listening carefully in class means less work later.Taking notes will help you remember what the teacher says. Study regularly.When you get home from school, go over your notes, review the important points that your teacher is going to discuss the next day, read that material.__4__If you do these things regularly, the material will become more meaningful, and you'll remember it longer. Develop a good attitude towards tests.The purpose of a test is to show what you have learned about a subject.They help you remember your new knowledge.The world won't end if you don't pass a test, so don't be over?worried. __5__You will probably discover them after you have tried these. A．There are other methods that might help you with your studying. B．Don't forget to set aside enough time for entertainment.
C．Take advantage of class time to listen to everything the teacher says. D．No one can become a top student unless he or she works hard. E．Plan your time carefully. F．Make full use of class time to take notes of what the teacher says in class. G．This will help you understand the next class. 【语篇解读】 文章给出一些建议，怎样从成绩平平的学生转化成优等生。 1．E [与下一句里的 planning your work 呼应，本项里有 plan。] 2．B [合理的安排要张弛有度，上一句说了学习，下一句应该是放松娱乐。] 3．C [与上句里的 time in class 呼应，强调充分利用课堂时间。] 4．G [充分的复习和预习会给第二天的学习带来好处。] 5．A [这是对整篇文章的总结，也提出了愿望。] IV. 短文改错 As students ，all of us will be faced ∧ a problem after passed the college
entrance examination.Should we choose a good major and a good university first？
Here are some different ideas.Some more——
prefer to choose a major first so they
can learn that they are interested in.In this way they can put their hearts into study and got their favorite jobs in the future. Other believe that the environment
is important to one’s develop and that graduates from key universities are more
likely to find good jobs.As long as I’m concerned， the best choice is a good
university if we can’t obtain all.
copyright ©right 2010-2020。