当前位置:首页 >> 高中教育 >> 【创新设计】(广东专用)2015高考英语 大二轮总复习定时训练 10

【创新设计】(广东专用)2015高考英语 大二轮总复习定时训练 10


定时训练(10)
Ⅰ.专题特训(介词与连词) 一、根据语境用适当的介词填空,然后熟读深思。 1.______his shortcomings,he is still popular with us. 解析 句意:尽管他有缺点,但仍受我们欢迎。despite=in spite of。 答案 Despite 2.______ nothing to worry about a

t home,he went on an expedition. 解析 句意:家里没什么可担忧的,所以他去探险了。with 在此表示原因。 答案 With 3.______ every Chinese ancient proverb,there is a story. 解析 句意:每个中国古谚语后都包含着一个故事。behind 在……后面。 答案 Behind 4.He felt very tired ______ working for a whole day. 解析 句意:工作了一整天后,他感到很疲倦。 答案 after 5.______ a stormy night,he fled to the country to escape capture. 解析 句意:他在一个暴风雨的夜晚逃往乡下以免被俘虏。当有形容词修饰 night 时,表示 在特定的夜晚,用 on。 答案 On 6.I know nothing about his career ______ that he is a graduate of Oxford University. 解析 句意:除了知道他是牛津大学毕业的,我对他的事业一无所知。 答案 except 7.She told me that she has two other cars ______ the one she drives to work. 解析 句意: 她告诉我除了开去上班的那辆车, 她还有两辆别的车。 besides 除了……之外(还 有……)。 答案 besides 8.If something is ______ you,you are unable to understand it. 解析 beyond sb 意为“为某人所不能理解”。 答案 beyond 9.We are for peace and ______ war. 解析 句意:我们赞成和平、反对战争。against“反对”,与 for(赞成)相反。 答案 against 10.______arriving at the station,I'll call her. 解析 句意:一到站,我就会打电话给她。on 在此意义相当于 as soon as“一……就……”。 答案 On 11.He couldn't have achieved a lot ______ his wife's support. 解析 句意:如果没有他妻子的支持,他不会有那么大的成就。 答案 without 12.He slept a sound sleep ______ his dog guarding against any attack throughout the night. 解析 句意:有他的狗守卫着防止晚上的任何攻击,他睡得很香。 答案 with 13.Goods ______ high quality are sold at a low price in this department store.
1

解析 句意:在这个商店,质量很好的商品以低价出售。 答案 of 14.It is high time we found a solution ______ the problem. 解析 句意:该是我们找个方法解决这个问题的时候了。a solution to...为常用搭配。类似用 法:key/ answer to the question,response to the accident,path/road to success。 答案 to 15.______ every other boy,Jack also desires to be on the school football team. 解析 句意:像其他男孩一样,杰克也渴望成为学校足球队的一员。 答案 Like 16.______ one of the top students,he made a speech on behalf of his class at the conference. 解析 句意:作为优秀学生之一,他代表他的班级在会议上发表讲话。as 作为。 答案 As 17.The mother led the child ______ the hand when crossing the street. 解析 句意:穿行街道时妈妈牵着孩子的手。此为“by+the+身体部位”的搭配。 答案 by 18.The train was traveling ______ 100 kilometers an hour. 解析 句意:火车正以每小时 100 千米的速度行驶。“以……速度”用介词 at。类似用法: at the price of,at the cost of。 答案 at 19.We shouldn't judge a person ______ his appearance. 解析 句意:我们不应该根据外貌来判断一个人。judge...by...根据……来判断……。 答案 by 20.This is a book ______ modern English grammar. 解析 句意:这是一本关于现代英语语法的书。 答案 on 21.I have an appointment ______ Dr.Smith,but I need to change it. 解析 短语为 have an appointment with sb,意为“与某人预约、约会”。 答案 with 二、根据语境填入适当的连接词,然后熟读深思。 1.Bring the flowers into a warm room ______ they'll soon open. 解析 句意:把这些花放到一间暖和的房间里,它们很快就会开了。考查并列连词。从句意 连贯判断应用 and 表顺承关系。 答案 and 2.They wanted to charge 5,000 for the car,______ we managed to bring the price down. 解析 两个分句之间是转折关系,故用并列连词 but。 答案 but 3.In some places women are expected to earn money ______ men work at home and raise their children. 解析 此处是对 women 和 men 的分工进行对比,故用 while,而不用 but。 答案 while 4.John plays basketball well,______ his favorite is badminton. 解析 yet 是并列连词,表示转折。 答案 yet 5.He found it increasingly difficult to read,______ his eyesight was beginning to fail.
2

解析 for 在此引出表示原因的并列分句。 答案 for 6.Stand over there ______ you'll be able to see the oil painting better. 解析 此并列句的结构为“祈使句+and+陈述句”。祈使句表示条件,and 在此引出表示结 果的并列分句。 答案 and 7.______a man may be born clever,his intelligence need also be further developed. 解析 句意:虽然一个人也许生来聪明,但他的智力仍需进一步开发。应填入表示让步的从 属连词。 答案 Although/ Though/ While 8.One cannot learn a foreign language ______ he works hard at it. 解析 句意:一个人若不下功夫,就学不好外语。应填入表示条件的连词。 答案 unless 9.There was no news;______,she went on hoping. 解析 句意:没有消息,然而她继续抱有希望。此处应填入表示转折的连词。 答案 however/nevertheless/yet 10.The sperm whale,______,has to look for the squid using sound waves. 解析 句意:因此巨头鲸必须用声波去搜寻鱿鱼。此处应填入因果关系的并列连词。 答案 therefore Ⅱ.阅读理解

体裁:说明文 话题:体育运动 时间:5 分钟 (2014· 山东省实验中学二模)It takes more than just practice to become an Olympian.Gold medal performances require some serious nutrition.Have you ever wondered what these successful athletes eat to stay in peak shape? Keri Glassman,a registered dietitian and founder of Nutritious Life Meals,appeared on “Good Morning America” today to give you a glimpse into the diets of some top athletes.Some of their meals could surprise you. Crazy Calorie Count Glassman said Olympians eat a lot of food — quantities_that_for_ordinary_people_would_constitute_pigging_out.One secret of swimmer Michael Phelps' astonishing performance in the 2008 Olympics in Beijing was consuming as many as 12,000 calories in one day. Athletes can eat like this and not gain any weight because their workouts are intense.According to Glassman,Phelps' workouts can burn 4,000 to 6,000 calories in a day,and those calories must be added in order to train the following day. Snacking Secrets Some athletes eat strange foods that improve their performance.Yohan Blake,the Jamaica sprinter and 100-meter world champion,has stolen champion sprinter Usain Bolt's thunder on the track during the Olympic trials.Asked about how he gets his energy,Blake answered that he eats 16 bananas per day,Glassman said. Jonathan Horton,the lead gymnast on the US team,has a blood sugar problem.His solution is honey.When he starts to feel shaky at the gym, he takes honey to boost his energy, Glassman said.
3

Foods for Recovery What are the best foods to help the body recover after harsh competition? For Olympic swimmer Ryan Lochte,the recovery meal is grilled chicken breasts with Alfredo sauce, whole-grain spaghetti and a salad with lemon juice and olive oil.Lochte, who recently cut out junk food, candy and soda, has undertaken a strength-training regimen(养生法) that involves flipping tractor tires,and tossing beer kegs,Glassman said. 1.What's the best title of this passage? A.Good Diet Makes a True Olympian. B.Olympians Have Olympic-size Appetites. C.Olympians' Strange Eating Habits. D.The Diets of Some Top Olympic Athletes. 解析 主旨大意题。根据第二段可知这篇文章讲的是一些奥运会顶尖运动员的饮食。 答案 D 2.What does the underlined sentence probably mean? A.Ordinary people eat few pigs compared with Olympians. B.Olympians eat a lot more food than ordinary people. C.Olympians tend to eat a lot of high-quality food. D.Olympians eat a large amount of food,just like pigs. 解析 句意猜测题。根据画线部分前面的 Glassman said Olympians eat a lot of food 和后面的 One secret of swimmer Michael Phelps' astonishing performance in the 2008 Olympics in Beijing was consuming as many as 12,000 calories in one day.可以猜测这些运动员吃得特别多。 答案 B 3.Which of the following is TRUE according to the passage? A.Ryan Lochte quit eating junk food,candy and soda for his better recovery. B.Yohan Blake finally beat Usain Bolt in the 100-meter track in the Olympics. C.Michael Phelps' astonishing performance was due to his eating lots of food. D.Jonathan Horton has a blood sugar problem because of taking too much honey. 解析 细节理解题。 由最后一段中的. ..the recovery meal is grilled chicken breasts...和 Lochte, who recently cut out junk food, candy and soda...可知, cut out 戒掉。 由第五段中的. ..has stolen champion sprinter Usain Bolt's thunder on the track during the Olympic trials.可知他是在预赛中 赢了博尔特,所以排除 B。由倒数第三段中的 Jonathan Horton,the lead gymnast...boost his energy...可排除 D。由第三段可知 Michael Phelps 吃得多是因为训练强度大,而不是因为吃 得多而成功。 答案 A 4.Which of the following is not the best food to help the body recover? A.Soda. B.Olive oil. C.Whole-grain spaghetti. D.A salad with lemon juice. 解析 细节理解题。 由最后一段中的. ..the recovery meal is grilled chicken breasts with Alfredo sauce,whole-grain spaghetti and a salad with lemon juice and olive oil.可知。 答案 A 5.The passage is most likely to be found in________. A.a technical report B.a fashion magazine
4

C.an education column D.a sports newspaper 解析 推理判断题。全篇谈论的是运动员的饮食,故选 D。 答案 D Ⅲ.读写任务 阅读下面短文,然后按要求写一篇 150 词左右的英语短文。 Some post-80s graduates have given up the dream of working in a big city,and heading back home has become part of future job consideration.Two of the more common ones are trying to avoid the intense competition and the pressure,and seeing unprecedented opportunities in the growing economies back home. Chang Ping,a 22-year-old student from Hainan University,said that if he would decide on starting his business, he'd certainly return to his hometown, Xiangfan, in Hubei Province.That was because he has his own network of people who could help him in every way.Also,he could get some good business ideas like setting up advanced kindergartens in small cities.If no one was doing that,the chance of being successful seemed higher. But Chen Haihua, a college student from Guangzhou Medical College, said that she would plan to stick to a big city, Guangzhou, instead of going back to her hometown, Zhanjiang, in Guangdong Province.She wanted to struggle in the big city for a more exciting,better life.She explained that she also could be a role model,letting the kids in her hometown work hard to go to key universities. 【写作内容】 1.以约 30 个词概括该短文的内容。 2.以约 120 个词谈谈你对就业方向的看法,内容包括: (1)试分析在大城市和回家乡就业各自的有利因素; (2)如果你大学毕业了,你会选择在哪里就业? (3)选择的理由。 【写作要求】 1.作文中可以使用自己的亲身经历或虚构的故事,也可以参照阅读材料的内容,但不得直 接引用原文中的句子。 2.作文中不能出现真实姓名和学校名称。 【评分标准】 概括准确,语言规范,内容合适,语篇连贯。 【参考范文】 Post-80s graduates hold different views towards job choices.Some,like Chang Ping,will head back home to avoid the competition and pressure in big cities,while others,like Chen Haihua, would prefer to stay in big cities to seek a better job. Working in a big city is of course an exciting thing,which means better opportunities and more conveniences.It's easier to find a well-paid job or a better platform to improve oneself.While in a small town, where there are not so many elites to compete with, one can easily avoid the pressure from fierce competition in big cities to live a rather cosy life. As for me, a girl from a remote village, I would rather struggle in a big city like Shenzhen to make a living than go back to my hometown.Though hard,struggling itself may gain me enough experience of doing business.Besides,I can grow into an experienced and competitive person, which does good to my later development.

5


更多相关文档:

...2015高考英语(广东专用)大二轮总复习定时训练 2]

【创新设计】2015高考英语(广东专用)大二轮总复习定时训练 2]_高中教育_教育...答案 unless 10.Tom didn't go to bed ___ his mother came back from ...

...2015高考英语(广东专用)大二轮总复习定时训练 15]

【创新设计】2015高考英语(广东专用)大二轮总复习定时训练 15]_高中教育_教育...10.painful Ⅲ.阅读理解 体裁:说明文 话题:航天科技 时间:7 分钟 It was a ...

【创新设计】(广东专用)2015高考英语 大二轮总复习定时...

【创新设计】(广东专用)2015高考英语 大二轮总复习定时训练 9_高中教育_教育专区。定时训练(9) Ⅰ.专题特训(代词) 根据语境用适当的代词填空,然后熟读深思。 1...

【创新设计】(广东专用)2015高考英语 大二轮总复习定时...

【创新设计】(广东专用)2015高考英语 大二轮总复习定时训练 7_高中教育_教育专区。定时训练(7) Ⅰ.专题特训(形容词与副词) 根据语境用所给词的适当形式填空,然...

...2015高考英语(广东专用)大二轮总复习定时训练 11]

【创新设计】2015高考英语(广东专用)大二轮总复习定时训练 11]_高中教育_教育专区。【创新设计】2015高考英语(广东专用)大二轮总复习定时训练 11] ...

...2015高考英语(广东专用)大二轮总复习定时训练 13]

【创新设计】2015高考英语(广东专用)大二轮总复习定时训练 13]_高中教育_教育专区。【创新设计】2015高考英语(广东专用)大二轮总复习定时训练 13] ...

【创新设计】(广东专用)2015高考英语 大二轮总复习定时...

【创新设计】(广东专用)2015高考英语 大二轮总复习定时训练 3_高中教育_教育专区。定时训练(3) Ⅰ.专题特训(非谓语动词) 根据句意用所给动词的适当非谓语形式填...

...2015高考英语(广东专用)大二轮总复习定时训练 9]

【创新设计】2015高考英语(广东专用)大二轮总复习定时训练 9]_高中教育_教育专区。【创新设计】2015高考英语(广东专用)大二轮总复习定时训练 9] ...

【创新设计】(广东专用)2015高考英语 大二轮总复习定时...

【创新设计】(广东专用)2015高考英语 大二轮总复习定时训练 6_高中教育_教育专区...答案 B 10.A.greet B.sing C.walk D.dance 解析 首次见面应是“紧紧握手...

...2015高考英语(广东专用)大二轮总复习定时训练 8]

【创新设计】2015高考英语(广东专用)大二轮总复习定时训练 8]_高中教育_教育专区。【创新设计】2015高考英语(广东专用)大二轮总复习定时训练 8] ...
更多相关标签:
网站地图

文档资料共享网 nexoncn.com copyright ©right 2010-2020。
文档资料共享网内容来自网络,如有侵犯请联系客服。email:zhit325@126.com