当前位置:首页 >> 英语 >> 2015-2016学年重庆市南开中学高二下学期期中考试英语试题(解析版)

2015-2016学年重庆市南开中学高二下学期期中考试英语试题(解析版)


重庆南开中学 2017 届高二(下)期中考试 英语试题
本试卷分第 I 卷(选择题)和第 II 卷(非选择题)两部分,共 150 分。考试时间 120 分钟。 第 I 卷(共 100 分) 第一部分:听力(共两节,满分 30 分) 第一节(共 5 小题;每小题 1.5 分,满分 7.5 分) 听下面 5 段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中

选出最佳选项,并标 在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有 10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅 读一遍。 1. What does the man worry about coming to China ? A. Little knowledge about Beijing Opera . B. Different eating habits . C. His poor Chinese . 2. What does the woman think of Dana‘s speech ? A. Attractive . B. Boring . C. Depressing . 3. What does the woman mean ? A. She is badly in need of pets . B. She is not in favor or keeping pets . C. She doesn‘t think dogs are human‘s friends . 4. Where does the conversation take place ? A. At the railway station . B. At the airport . C. At a restaurant . 5. What are the speakers mainly talking about ? A. A big prize for competition . B. Their school activities . C. An online banking trap . 第二节(共 15 小题,每小题 1.5 分,满分 22.5 分) 听下面 5 段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最 佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题 5 秒钟;听 完后,各小题将给出 5 秒钟的作答时间。每段对话读两遍。 请听第 6 段材料,回答第 6 至 7 题 6. What does the woman want to buy ? A. Cookies . B. Scarfs . C. Hats . 7. How much will the woman have to pay ? A. ¥20. B. ¥80. C. ¥100. 请听第 7 段材料,回答第 8 至 9 题 8. When did Conrad start playing football ? A. In primary school . B. At the age of 15 . C. In college . 9. What is Conrad busy with now ? A. His business work . B. Organizing a football club . C. Looking for chances to compete for his club . 请听第 8 段材料,回答第 10 至 12 题 10. Why did the man borrow the woman‘s computer ? A. His computer was broken .
1页

B. He needed it for his paper . C. He used it for his computer class . 11. What is probably the man ? A. A student . B. A history teacher . C. A computer seller . 12. What has the man been doing with his new computer ? A. Doing homework . B. Watching DVDs . C. Searching for information . 请听第 9 段材料,回答第 13 至 16 题 13. Where did Tom get the idea of becoming a businessman ? A. From his college friends . B. From his high school teachers . C. From the grown-ups around him . 14. How much does Tom own of the company ? A. 6% B. 18% C. 50% 15. What does Tom usually do to make his life green ? A. Design the products by himself . B. Cycle to work and travel . C. Reduce the production . 16. What‘s the probable relationship of the two speakers ? A. Interviewer and interviewee . B. Employer and employee . C. Seller and buyer . 请听第 10 段材料,回答第 17 至 20 题 17. Where is the White Sands ? A. In the City of Alamogordo . B. Southeast of Mexico . C. In the United States . 18. Why do some small animals become white in color ? A. To avoid being seen in the sand . B. To escape the bright sunlight . C. To attract the visitors . 19. What may happen when people are walking in the White Sands ? A. Some unusual animals knock into them . B. They may get lost easily . C. They may get sunburnt . 20. What do we know about the White Sands Park ? A. It is one of the largest sand fields in the world . B. There are activities and guided walks in it . C. More than 5,000 people visit it each year . 第二部分:阅读理解(共两节,满分 40 分) 第一节 (共 15 小题;每小题 2 分,满分 30 分) 阅读下列短文,从每题 所给的四个选项(A、B、C 和 D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项 涂黑。 A British actor and comedian Rik Mayall died at 56 in London . As one of the leading lights of Britain‘s comedy scene in the 1980s , he is best known for starring roles in hit TV series Blackadder , The Young Ones , The New Statesman and Bottom .
2页

His agent, Kate Benson told CNN Mayall died suddenly ; she did not know the cause of his death. Mayall first found widespread fame in student sitcom(情景喜剧) "The Young Ones," which ran for two years on the BBC, and was later shown on MTV in the United States. The series focused on the lives of four roommates at "Scumbag College." Writer and comedian Ben Elton told the Press Association Mayall had ― changed his life ‖ by asking him to work on The Young Ones . ― He always made me cry with laughter , now he‘s just made me cry . ‖ In the 1990s, Mayall played a role in Bottom , a series about two unemployed flat mates who spend most of their time attacking each other violently with anything that comes to hand . Mayall also branched out into movies , taking the lead role in 1991‘s Drop Dead Fred , in which he played the imaginary friend of Phoebe Cates , returning years later to cause trouble in the now grown-up Cates‘ life . Mayall survived a bike accident in 1998; he was unconscious for five days after the crash, on his farm in Devon, southwest England, and developed epilepsy(癫痫)as a result of the severe head injury he suffered in the accident . In an interview several years later, he joked that he "beat Jesus" by coming back from the hell . He said the accident left him more aware of being alive. House star Hugh Laurie, who worked with Mayall on Blackadder, took to Twitter to recount a story about his co-star: "A young girl, stricken with terminal cancer, once asked Rik Mayall for an autograph. He wrote: 'Young Ones are never afraid.'" 21. It was __________ that made Rik Mayall‘s career really take off . A. Drop Dead Fred B. Blackadder C. The Young Ones D. Bottom 22. To Ben Elton , Mayall‘s death is rather __________ . A. heartbreaking B. acceptable C\ridiculous D. inspiring 23. From the passage , we can learn that Mayall __________ . A. died of a sudden severe head injury B. only devoted himself to TV series C. narrowly escaped death in 1998 D. was revenged for his violent attacks 24. In which section of CNN NEWS can we possibly find the passage ? A. Politics B. Opinion C. Health D. Entertainment B Last week , US President Barack Obama visited upstate New York‘s Baseball Hall of Fame and Museum in an effort to highlight some of the United States‘ most-loved destinations and increase international tourism . ― When it comes to tourism , we have a great product to sell , ‖ he said . ― Nothing says ? Made in America ‘ better than the Empire State Building or the Hoover Dam . ‖ According to statistics , a record 70 million international visitors travelled to the US in 2013 . But that was still only 13% of the world‘s travelers—a smaller market share than the 17% that visited the United States in 2000 . Beyond the country‘s iconic locations—which travelers know all too well—the US is home to a great many charming and fascinating sights that often fly under the radar . Here are some of our favorites : The wild woodlands of the Great Smoky Mountains One of the oldest mountain rages in the world , this tranquil national park , which stretches across the Tennessee-North Carolina border , has a rich biodiversity that‘s equaled by few other places on the planet . Texas : Home to the world’s largest bat colony Take nature watching to the extreme in the Lone Star State , where 1.5 million bats take flight over Austin
3页

every summer night . Idyllic beach towns—without the crowds Hidden away from the flood of summer travelers , these five little beach towns offer excellent surf spots , scenic views and Victorian charm . Philadelphia’s mosaic masterpiece The city‘s downtown offers a one-of-a-kind artistic exploration , with 50,000sqft of tunnels , caves and walls covered in a bright and strange display of glass tiles(瓷砖), poetry and toys . Kentucky : An adventure heaven This state has one of the most amazing environments in the country , featuring both a rock climbing resort and the world‘s longest known cave system . 25. The underlined word ― highlight ‖ in Paragraph 1 probably means ―__________‖ . A. promote B. criticize C. appreciate D. avoid 26. If you are interested in the cave adventure , you can go to __________ . A. Tennessee B. Kentucky C. Texas D. New York 27. From the passage , we can learn that __________ . A. there were about 90 million international visitors travelling to the US in 2000 B. the Great Smoky Mountains are the oldest mountain range in the world C. not many travelers go to Idyllic beach towns in summer D. President Obama is keen on travelling home and abroad 28. What might be the best title for the passage ? A. Obama , a Good Seller B. See the US Only Locals Know C. How to Increase International Tourism D. Welcome to the Empire State Building C The findings , recently published by the researchers from Arizona State University ( ASU ) suggest that angry men appear to gain influence in a group , but angry women lose influence . The study found that when men expressed their opinion with anger , participants rated them as more believable . But when women expressed anger , they were viewed as more emotional and , thus , less convincing . In other words , a man could benefit from using anger in power and persuasion . A woman , however , could be ignored or hurt by her group if she expressed anger . The study was based on the responses of 210 students . They were shown evidence and photographs online from a real murder trial . A man had supposedly murdered his wife . The students were asked to decide if the man was guilty or not . Before making their decision , the students discussed the case online with five jurors(陪审员). But these were not real jurors ; they were computers generating responses and comments back to the students . Some of the fake jurors had male identities . Others had female identities . Some male jurors were angry about the judgement . When this happened , the students reacted by doubting their own decisions about the case . Confidence in their responses on the judgement ― dropped significantly ‖ . But when female jurors seemed angry , the student participants ― became significantly more confident in their original judgments ‖ . The study could have wider importance . The results have effects for any woman who is trying to exert influence on a decision in their workplace and everyday lives . This includes governing bodies , task forces and committees . In a political debate , a female candidate might have less influence if she shows anger . An example is the 2016 Democratic presidential race . This might explain why Bernie Sanders is able to freely express his passion and conviction , while Hillary Clinton clearly regulates her emotions more carefully .
4页

29. According to the study , when women express anger they are thought of as __________ . A. believable B. significant C. emotional D. confident 30. In the study by the researchers from ASU , __________ . A. there were 210 students expressing their emotions B. the jurors were shown evidence and photographs online C. female jurors doubted their own decisions about the case D. the jurors were actually computers with human identities 31. The purpose of the example in the last paragraph is to __________ . A. remind the women to control their emotions in political debates B. show the importance of the study extends to many other fields C. prove the findings are of great help in our daily life D. explain why the researchers carry out the study D Where Virtual Reality Takes Us No matter how enlightened(开明的)any one of us may be , we are fundamentally limited to our own points of view—but it is human nature to try to broaden our perspective . For me , that‘s where V.R. comes in . I have found that the medium has an extraordinary ability to convey the kinds of feelings of presence and place I‘ve always desired to capture through photojournalism . As a young photographer , I was shocked by the wartime images of great photographers like Robert Capa and James Nachtwey . Their vision of the world is far better than my own . Hoping to imitate their effect , I trained myself to follow in their footsteps , covering the wars in Iraq and Afghanistan as a photojournalist for The New York Times and Newsweek . But I found that my photographs were not having the impact that I had hoped . There was something too abstract and flat about them , a quality that allowed anyone viewing them to remain distant from images of suffering . Frustrated by the barriers , I built a camera that could shoot steady , cinematic video in a war zone , and I made a feature-length film in Afghanistan . While the film provided a glimpse into the cruel reality of war , it was only a small window into that world . I wanted to go further , to pull people through that window onto the front lines and let them witness it firsthand . I started the technology company Condition One in order to build a new camera to shoot in 3D , 360-degree video . We want to introduce a new generation of viewers tired of flat images into the emotions of being immersed(沉浸 于)in a whole new world . The power of virtual reality is its command of presence—its ability to transport the viewer into another world , and have him feel present in it . These experiences are technically difficult to create and require significant computing power , but once presence is achieved and maintained , it is breathtaking . In V.R., we instinctively feel empathy (共鸣) for those whose experiences we are immersed in . The suffering of people in war zones becomes our suffering , just as the killing of animals in the wild becomes a source of our pain as well . Mentioning his own limitations of perspective , Einstein once wrote with sadness , ― Our task must be to free ourselves from this prison by widening our circle of sympathy to hug all living creatures and the whole of nature in its beauty . ‖ Through V.R., we now have a chance to do just that . 32. We can learn from the passage that James Nachtwey is a photographer __________ . A. who is only addicted to wartime photography B. whose wartime photos are anything but concrete C. whose wartime photos well interpret the suffering of wars D. who likes to copy from other well-established photographers 33. Why did the author set up Condition One ? A. To attract worldwide attention to war-stricken areas .
[来源:Z.X.X.K]

5页

B. To help viewers have a better feeling of presence . C. To be the best photographer in the world . D. To advertise his latest 3D technology . 34. If Einstein were still alive today , his attitude towards V.R. would possibly be __________ . A. sympathetic B. critical C. supporting D. indifferent 35. In the author‘s opinion , with the help of V.R., we can __________ . A. stop the killing of animals in the wild B. have a better vision of the world C. take breathtaking photos D release emotions 第二节 (共 5 小题;每小题 2 分,满分 10 分) 根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。 In China , more and more parents believe the primary role of reading is to shape their children‘s minds , not amuse them . Sales of children‘s literature have risen by double figures in most of the past ten years . 36 The richer parents are , the more they spend on children‘s books . Booksellers see a huge moneymaking opportunity . 37 Around half of the 100 best-selling books last year were for youngsters—a higher share than in Britain or America . There is a growing variety of kinds . Picture books for under-fives have been taking off ; fiction for older teenagers is thriving . Unsurprisingly , given the huge emphasis in China that is placed on passing exams , many titles aim purely to teach facts . Parents like to buy non-fiction , even for children still learning to read . Some books—printed on paperboard and intended mainly for under-twos—aim to teach the Roman alphabet to kids . 38 The moral is often laid on thick . One provincial publisher (state-owned , like all of them) has titled a six-volume set of nursery rhymes A Good Father is Better Than a Good Teacher . 39 Paddington , a marmalade-loving bear from darkest Peru , is a model of thoughtfulness , modesty and self-discipline , states the recommendation on the cover of a translation of Michael Bond‘s popular stories . 40 They avoid books with naughty or playful children , or where youngsters outsmart their elders . Cute animals vastly outnumber rebellious figures such as pirates . Few books show siblings , aunts , uncles or cousins—relationships little understood by the young , thanks to the one-child policy . A. China‘s publishers remain profoundly conservative . B. Reading books is a good hobby for all kinds of reasons . C. The number of children‘s titles has more than tripled since 2005 . D. Most publishers of literature for adults now offer children‘s titles too . E. Chinese-language versions of foreign classics often emphasize their moral worth . F. Book publishing for children generally has changed very significantly in the last few years . G. Volumes for children with titles such as How to be a Meteorologist and Superstars of Science do well . 第三部分:英语知识运用(共两节,满分 45 分) 第一节 完形填空(共 20 小题;每小题 1.5 分,满分 30 分) 阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C 和 D)中,选出可以填入空白处的最佳选项, 并在答题卡上将该项涂黑。 Historians already know that Winston Churchill often took high-risk gambles (赌博) in his political life . But that Churchill was a gambler in 41 aspects of his life has tended not to catch his biographers‘ 42 . Two new books attempt to fill this 43 .
6页

The first is No More Champagne written by David Lough , a private-banker-turned-historian who looks at Churchill‘s personal 44 during the ups and downs of his career . It is the first 45 to focus on this aspect of his life . Mr. Lough has 46 through Churchill‘s personal accounts and found that he was as much a 47 when it came to his money as he was when he was 48 at the Admiralty or in Downing Street . 49 Churchill was a descendant(后裔)of the Dukes of Marlborough , his 50 had ― very little money on either side ‖ – but that never 51 them living the 52 life . Indeed , between 1908 and 1914 the Churchill household spent an average of £1,160 on wine 53 each year--$145,000 in today‘s money . It is no 54 that Churchill spent most of his life leaping from one cash flow crisis to another , being constantly behind his suppliers‘ 55 . Another new book , Winston Churchill Reporting , by Simon Read , an American journalist , looks at one of the 56 Churchill eventually paid some of them : 57 . Mr. Read investigates how Churchill went from a young army officer to being Britain‘s highest-earning war journalist by the age of 25 . The Churchill name 58 helped open newspaper editors‘ doors across London . But it was that the young 59 was willing to take risks on 60 across the world that marked out his columns from those of his contemporaries . 41. A. some B. the other C. the same D. other 42. A. breath B. smile C. attention D. voice 43. A. gap B. hole C. post D. bill 44. A. letters B. beliefs C. donations D. finances 45. A. biography B. diary C. song D. poem 46. A. travelled B. searched C. cut D. got 47. A. trouble-maker B. passer-by C. looker-on D. risk-taker 48. A. keeping secrets B. making decisions C. taking steps D. giving lessons 49. A. Since B. When C. Although D. Until 50. A. children B. parents C. wife D. colleagues 51. A. relieved B. encouraged C. stopped D. banned 52. A. low B. miserable C. high D. new 53. A. alone B. joint C. combined D. separate 54. A. use B. doubt C. need D. wonder 55. A. products B. bills C. price D. service 56. A. ways B. friends C. ideas D. dreams 57. A. reading B. writing C. fighting D. risking 58. A. hardly B. involuntarily C. illegally D. certainly 59. A. historian B. banker C. reporter D. editor 60. A. battlefields B. farms C. rivers D. playgrounds 第 II 卷(共 50 分) 注意事项: 用 0.5 毫米黑色笔迹的签字笔将答案写在答题卡上。写在本试卷上无效。 第三部分:英语知识运用(共两节,满分 45 分) 第二节:语法填空(共 10 小题;每小题 1.5 分,满分 15 分) 阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1 个单词)或括号内单词的正确形式。 Our brain is probably the most important organ in our body . It‘s an 61 (incredible) complex thing that helps us think , speak , feel and move . Therefore , we need to look after it just like the rest of our body , we need to keep it 62 (exercise) to keep it healthy .
7页

Our brain 63 (make) up of 86 billion nerve cells , but as we get older some of these slowly die off . In extreme cases , nerve cells in different areas of the brain become damaged and eventually die , 64 (cause) a condition called dementia(痴呆)where a person is unable to perform certain mental functions . 65 is a good idea to train our brain by learning ways to increase our memory or 66 (intelligent) . I like to train my brain by doing a crossword or a Sudoku puzzle . There‘s also evidence 67 learning a second language can improve your brainpower . But if you‘re not bilingual , there are other ways to train your brain . 68 you‘re right-handed , doing tasks like brushing your teeth with your left hand will improve your brain or you can do something you find very 69 (challenge) , such as memorizing a list of words . The main aim of trying these skills is to stimulate the brain and protect the brain 70 declining memory or thinking . 第四部分:写作(共两节,满分 35 分) 第一节:短文改错(共 10 小题;每小题 1 分,满分 10 分) 假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文, 请你修改你同桌写的以下作文。 作文中共有 10 处语言错误, 每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。 增加:在缺词处加一个漏字符号(^)并在其下面写出该加的词。 删除:把多余的词用斜线(\)划掉。 修改:在错误的词下面画一横线,并在该词下面写出修改后的词。 注意:1. 每处错误及其修改均仅限一词; 2. 只允许修改 10 处,多者(从第 11 处起)不计分。 I was very sensitive to music and even when I dipped into music books briefly , I could sing or play good . To be honesty , I always dreamt of becoming a famous folk actor . I was such confident that I never decreased my devotion . I formed my first band calling ― Rolling Frog ‖ . At the beginning , we relied on performing on instruments in pubs or to passersby , and then we wear false beards to pretend to be the musicians with who people were familiar . In an addition , we added humorous acts our performances and played jokes on each other . Soon , our ― funny jazz ‖ became famous and afterwards , we made a record in a studio . A million or so copy were sold , but which was painful was that the band broke up finally .

第二节:书面表达(满分 25 分) 假定你是新华中学的李华。德国交流学生 Sue 不久前回国。请你根据写作要点和要求给 Sue 写封电子 邮件。 要点:1. 对她表达思念之情; 2. 介绍班级参加自编操的情况; 3. 希望了解她的近况。 要求:1. 词数:100 左右(不含已写好的部分) ; 2. 可以适当增加细节,以使行文连贯; 3. 书写须清晰、工整; 4. 邮件中不能体现本人真实信息。 参考词汇:自编操 acrobatic dancing
8页

Dear Sue , I‘m Li Hua from Xinhua High School . ___________________________________________ ____________________________________________________________________________________________ ____________________________________________________________________________________________ _____________________________________________________

Yours sincerely , Li Hua

答案

21.C

【解析】细节理解题。根据第三段中的―Mayall first found widespread fame in student sitcom(情景喜剧) ?The Young Ones, ‘‖可知,The Young Ones 让 Mayall 名声大震,故 C 项正确。
9页

22.A

【解析】 细节理解题。 根据第四段中的―He always made me cry with laughter, now he‘s just made me cry‖可知, Ben Elton 说 Mayall 以前总是让他欢笑,但是现在 Mayall 的离世让他哭泣,由此可见 Mayall 的离世让 Ben Elton 感到很伤心,故 A 项正确。

23.C

【解析】细节理解题。根据第六段中的―Mayall survived a bike accident in 1998; he was unconscious for five days after the crash‖可知,1998 年 Mayall 遭遇了一起非常严重的自行车事故,整整 5 天都没有意识,可见 他是死里逃生,故 C 项正确。

24.D

【解析】推理判断题。通读全文可知,本文主要讲述了英国著名的喜剧演员 Rik Mayall 的生平,属于娱乐 范畴,最有可能出现在新闻的娱乐版块中,故 D 项正确。 【备注】本文是一篇记叙文,主要讲述了英国著名的喜剧演员 Rik Mayall 的生平及其具有代表性的作品。

25.A

【解析】词义猜测题。根据画线词后的―increase international tourism.‖可知,奥巴马参观棒球名人堂是为了 推动旅游业的发展,故可知画线词词义为―推动、提升‖,故 A 项正确。

26.B

【解析】细节理解题。根据最后一段中的―featuring both a rock climbing resort and the world‘s longest known cave system.‖可知,Kentucky 是冒险者的天堂,那里以攀岩圣地及世界上最长的洞穴而闻名,故 B 项正确。

27.C

【解析】细节理解题。根据第六段中的―Hidden away from the flood of summer travelers,‖可知,这些海滨小 城没有拥挤的人潮,由此可知,并没有很多游客去那里游玩,故 C 项正确。

28.B
10 页

【解析】主旨大意题。通读全文可知,本文主要介绍了美国几个并不为人所熟知的绝佳旅游景点,B 项作 标题最能概括出文章内容。 【备注】本文是一篇说明文,主要介绍了美国几个并不为人所熟知的绝佳旅游好去处。

29.C

【解析】细节理解题。根据第一段中的―But when women expressed anger, they were viewed as more emotional and, thus, less convincing.‖可知,当女人表达愤怒情绪的时候,她们会被认为是情绪化的,故 C 项正确。

30.D

【解析】 细节理解题。 根据第二段中的―But these were not real jurors ; they were computers generating responses and comments back to the students. Some of the fake jurors had male identities. Others had female identities. ‖可 知,那些陪审员并不是真人,而是能够生成反应和评论的电脑程序,故 D 项正确。

31.B

【解析】作者意图题。根据倒数第二段中的―The study could have wider importance.‖可知,这个研究有更广 泛的重要性,最后一段举的例子是:2016 年民主党大选中身为男性的 Bernie Sanders 能自由地表达自己的 激情和信念,而身为女性 Hillary Clinton 只能小心翼翼地控制自己的情绪,这个例子就是证明,故 B 项正 确。 【备注】本文是一篇说明文,研究发现男人表达愤怒情绪时让人更加信服,而女人表达愤怒情绪时会被认 为更情绪化,专家称这一研究有非常广泛的重要性。

32.C

【解析】细节理解题。根据第二段中的―There was something too abstract and flat about them, a quality that allowed anyone viewing them to remain distant from images of suffering.‖可知,与 James Nachtwey 相比,作者 拍摄的照片过于抽象和平面化,没有反映出战争带来的痛苦,由此可知,James Nachtwey 拍摄的照片能够 很好地反映出战争带来的痛苦,故 C 项正确。

33.B

【解析】细节理解题。根据第三段中的―We want to introduce a new generation of viewers tired of flat images into the emotions of being immersed(沉浸于)in a whole new world.‖可知,作者成立 Condition One 公司是为了 给厌倦了平面影像的观众们提供一个新的体验,有一种身临其境的感觉,故 B 项正确。
11 页

34.C

【解析】推理判断题。根据最后一段中的―Einstein once wrote with sadness, ?Our task must be to free ourselves from this prison by widening our circle of sympathy to hug all living creatures and the whole of nature in its beauty. ‘‖可知,爱因斯坦认为我们必须要把自己从视角的局限性的囚牢中解放出来,而 V.R.技术为观众提 供了一种全新的视觉体验,由此可知,如果爱因斯坦现在还活着,他会对 V.R.技术持支持的态度,故 C 项 正确。

35.B

【解析】细节理解题。根据倒数第二段中的―In V.R., we instinctively feel empathy(共鸣)for those whose experiences we are immersed in.‖可知,在 V.R.中,我们会本能地与那些我们感兴趣的经历产生共鸣,也就 是能够对世界有一个更好的视觉感受,故 B 项正确。 【备注】本文是一篇夹叙夹议文,介绍了虚拟现实技术能够给观众们提供一个全新的视觉感受,从而让人 们更好地认识世界。

36.C

【解析】根据本空前的―Sales of children‘s literature have risen by double figures in most of the past ten years.‖ 可知,在过去十年中,儿童文学的销售量增加了两位数,此处承接上文,讲的还是关于儿童图书销售量的 内容,故 C 项符合语境。

37.D

【解析】根据本空前的―Booksellers see a huge moneymaking opportunity.‖可知,图书经销商发现了一个巨大 的赚钱的机会,再结合本空后的―Around half of the 100 best-selling books last year were for youngsters—a higher share than in Britain or America.‖可知, 去年 100 部热销书中有一半是儿童图书, 由此可知此处是说现 在大多数成人图书出版商也提供儿童图书,故 D 项符合语境。

38.G

【解析】本段讲的是儿童图书的种类,此处是举例说明,讲的是儿童图书的一种,故 G 项符合语境。

39.E

12 页

【解析】本空后的内容是对本空的举例说明,讲的是外国经典儿童故事中的主人公 Paddington 是体贴、谦 虚、自律的典范,这属于道德价值,这与 E 项的内容一致,故 E 项符合语境。

40.A

【解析】本空位于句首,其后的―They avoid books with naughty or playful children, or where youngsters outsmart their elders.‖是对本空的解释说明,说的是中国出版商有哪些保守的做法,A 项中的 China‘s publishers 与本空后的―They‖相对应,故 A 项符合语境。 【备注】本文是一篇说明文,介绍了儿童图书的销售情况,出版商把其视为一个巨大的商机。

41.D

【解析】考查形容词词义辨析。根据本空前的―Winston Churchill often took high-risk gambles(赌博)in his political life.‖可知,丘吉尔在他的政治生涯中经常冒险豪赌,此处是说他在生活中其他的(other)方面也会这 样,故 D 项正确。

42.C

【解析】考查名词词义辨析。上文说历史学家早已知道丘吉尔在政治生涯中经常冒险豪赌,再结合转折连 词―But‖可知,但是他在生活中其他方面的赌博并没有得到传记作家的关注(attention),故 C 项正确。

43.A

【解析】考查名词词义辨析。上文说丘吉尔在生活中其他方面的赌博并没有得到传记作家的关注,此处是 说两本新书即将填补这个空白(gap),故 A 项正确。

44.D

【解析】考查名词词义辨析。根据本空前的―private-banker-turned-historian‖及下文的―through Churchill‘s personal accounts‖可知,由银行家转行的历史学家 David Lough 通过丘吉尔的个人账户分析了他的财政 (finance)状况,故 D 项正确。

45.A

13 页

【解析】考查名词词义辨析。根据上文中的―Two new books‖可知,这是第一本专注于丘吉尔财务方面的传 记(biography),故 A 项正确。

46.B

【解析】考查动词词义辨析。根据本空后的―through Churchill‘s personal accounts‖可知,David Lough 查阅 (search)了丘吉尔的个人账户,故 B 项正确。

47.D

【解析】考查名词词义辨析。上文说除了政治生涯,丘吉尔在生活的其他方面也冒险豪赌,此处就是一个 例子,是说丘吉尔在财务方面也敢于冒险,trouble-maker 意为―麻烦制造者、惹是生非的人‖;passer-by 意 为―过路人‖;looker-on 意为―旁观者‖;risk-taker 意为―敢于冒险的人‖,故 D 项正确。

48.B

【解析】考查动词短语辨析。根据文章情境可知,此处是说丘吉尔在财务方面敢于冒险,正如他在海军部 或唐宁街做决定时一样大胆,keep secrets 意为―保密‖;make decisions 意为―做决定‖;take steps 意为―采取 措施‖;give lessons 意为―上课‖,故 B 项正确。

49.C

【解析】考查连词。根据下文中的―had ?very little money on either side ‘‖可知。尽管(although)丘吉尔是 Marlborough 公爵的后裔,但是并没有多少钱,故 C 项正确。

50.B

【解析】考查名词词义辨析。上文说丘吉尔是 Marlborough 公爵的后裔,此处是说但是他的父母(parents) 并没有多少钱,故 B 项正确。

51.C

【解析】 考查动词词义辨析。 根据本空前的转折连词―but‖可知, 尽管父母没有多少钱, 但这从来不阻止(stop) 他们享受生活,故 C 项正确。

14 页

52.C

【解析】 考查形容词词义辨析。 根据本空后的―Indeed, between 1908 and 1914 the Churchill household spent an average of £1,160‖可知,尽管没有多少钱,但这从来没有妨碍丘吉尔一家人享受上流社会的(high)生活, 故 C 项正确。

53.A

【解析】考查形容词词义辨析。根据文章情境可知,此处是说丘吉尔一家仅在葡萄酒单独(alone)一项上每 年平均花费 1,160 英镑,故 A 项正确。

54.D

【解析】考查名词词义辨析。上文说丘吉尔一家生活非常奢侈,此处是说这也难怪丘吉尔一生的大部分时 间都是刚刚摆脱一个现金危机,又陷入另一个财务困境,it is no wonder that 表示―难怪‖,故 D 项正确。

55.B

【解析】考查名词词义辨析。上文说丘吉尔一生的大部分时间都是刚刚摆脱一个现金危机,又陷入另一个 财务困境,此处是说丘吉尔常常偿付供应商的账单(bill),故 B 项正确。

56.A

【解析】考查名词词义辨析。根据本空后的―Churchill eventually paid some of them‖可知,此处是说美国记 者 Simon Read 找到了丘吉尔偿还债务的方法(way),故 A 项正确。

57.B

【解析】考查名词词义辨析。根据下文―helped open newspaper editors‘ doors across London.‖可知,丘吉尔进 入了伦敦报社的编辑室,而编辑是靠写作(writing)为生,故 B 项正确。

58.D

【解析】考查副词词义辨析。根据上文中的―Churchill went from a young army officer to being Britain‘s highest-earning war journalist by the age of 25. ‖可知, 丘吉尔在 25 岁的时候就成为英国收入最高的战地记者, 这无疑(certainly)帮他打开了整个伦敦报社的编辑室的大门,故 D 项正确。
15 页

59.C

【解析】 考查名词词义辨析。 根据上文中的―war journalist‖可知, 丘吉尔是一名记者(reporter), 故 C 项正确。

60.A

【解析】考查名词词义辨析。上文说丘吉尔是一名战地记者,此处是说他甘愿冒险奔赴世界各地的战场 (battlefield),故 A 项正确。 【备注】本文是一篇人物传记,介绍了丘吉尔的多面人生,他不仅在政治生涯中经常冒险豪赌,在生活的 其他方面也是如此。

61.incredibly

【解析】考查副词。副词修饰形容词 complex,此处表示―非常地、难以置信地‖,故填 incredibly。

62.exercised

【解析】考查过去分词作宾语补足语。exercise 与 it 之间是逻辑上的动宾关系,故用过去分词形式作宾语 补足语,故填 exercised。

63.is made

【解析】考查时态和语态。陈述的是客观事实,应该用一般现在时,be made up of 表示―由……所组成‖, 主语是 brain,谓语动词用单数,故填 is made。

64.causing

【解析】考查非谓语动词。分析句子结构可知,空格处位于谓语动词之间无连接词,应该用非谓语,此处 是现在分词作结果状语,句意为在极端情况下,大脑中不同区域的神经细胞受损或死亡,造成一种人们无 法执行某些心理功能的痴呆症状,故填 causing。

65.It

16 页

【解析】考查形式主语。此处是 it 作形式主语,真正的主语是―to train our brain by learning ways…‖,故填 It。

66.intelligence

【解析】考查名词。此处与前面的 memory 并列,应该用名词,intelligent 的名词形式是 intelligence,表示 ―智力‖,故填 intelligence。

67.that

【解析】考查名词性从句的引导词。此处为同位语从句,从句说明 evidence 的具体内容,句中不缺少任何 语法成分,只缺少连接词,故用 that 引导,句意为:也有学习第二种语言可以提升脑力的证据,故填 that。

68.If

【解析】考查连词。此处是说如果你是惯用右手的,故填 If 表示―如果‖。

69.challenging

【解析】考查形容词。―find+it+adj‖为固定句型,此处缺少形容词,故填 challenging 表示―有挑战性的‖。

70.from/against

protect…from/against…表示―保护…… 【解析】 考查介词。 此处是说保护大脑免受衰退的记忆或思维的伤害, 免受……‖,故填 from 或 against。 【备注】本文是一篇说明文,介绍了我们应该如何锻炼大脑。

71.I was very sensitive to music and even when I dipped into music books briefly, I could sing or play , I always dreamt of becoming a famous folk actor. I was devotion. I formed my first band in pubs or to passersby, and then we confident that I never decreased my

. To be

―Rolling Frog‖. At the beginning, we relied on performing on instruments false beards to pretend to be the musicians with
17 页

people were

familiar. In an addition, we added humorous acts

our performances and played jokes on each other. Soon, our were sold, but

―funny jazz‖ became famous and afterwards, we made a record in a studio. A million or so was painful was that the band broke up finally.

【解析】第一处: 副词修饰动词 play。此处是说玩得好,应该用 well 表示 ―很好地‖,故把 good 改为 well。 第二处: to be honest 为固定搭配,表示―老实说‖,故把 honesty 改为 honest。 第三处: so…that…为固定句型,表示―如此……以致于……‖,confident 是形容词,所以用副词 so 修饰,故 把 such 改为 so。 Rolling Frog 与 call 之间是动宾关系, 第四处: 此处是说我的第一支乐队叫 Rolling Frog, 所以用过去分词作 后置定语,called 作后置定语时,表示―被叫作……‖,故把 calling 改为 called。 第五处: 此处是对过去发生的事情的陈述,应该用一般过去时,故把 wear 改为 wore。 第六处: 定语从句中,关系代词作介词的宾语时,需要用宾格形式,故把 who 改为 whom。 第七处: in addition 为固定搭配,表示―此外‖,故把 an 去掉。 第八处: add…to…为固定搭配,表示―把……加到……里‖,故在 our performances 前加 to。 第九处: 根据 were 确定此处应该用 copy 的复数形式,故把 copy 改为 copies。 第十处: 此处为 what 引导的主语从句,在从句中作主语,what was painful 表示―令人头痛的是……‖,故把 which 改为 what。

72.Dear Sue, I‘m Li Hua from Xinhua High School. It‘s almost a month since you left us. When I am nostalgic for the joyful moments we spent together, I miss you so much. It is you, a warm-hearted and enthusiastic girl, that made me an outgoing girl out of a shy girl. I‘m writing to share something interesting with you. Last week, we held the Acrobatic Dancing Competition among Senior 2 in our school. The week-long activity presented us with colorful school life and added fun to our painstaking study. Everyone showed their enthusiasm during those days and was involved/engaged in the recreational activity, which not only offered platform/stage to students to bring out their competitive sides, but also promoted cooperation, teamwork and sportsmanship. Fortunately, my class won the first prize in the competition and as the organizer, I gained a thunder of applause from my classmate. I am fully convinced that this activity will be one of the most valuable treasures of our high school life.
18 页

How is everything with you lately? I hope to know more about you and your school life. Looking forward to hearing from you. Yours sincerely, Li Hua

19 页


更多相关文档:

重庆市南开中学2015-2016学年高二英语上学期期中测试试题

重庆市南开中学2015-2016学年高二英语学期期中测试试题_英语_高中教育_教育专区。重庆南开中学高 2017 届高二(上)期中考试 英语试题本试卷分第 I 卷(选择题)和...

重庆市南开中学2015-2016学年高二上学期期末测试英语试卷

重庆市南开中学2015-2016学年高二学期期末测试英语试卷_高中教育_教育专区。重庆南开中学高 2017 届高二(上)期末考试 英语试题本试卷分第 I 卷(选择题)和第 ...

重庆市南开中学2014-2015学年高二下学期半期考试英语试题

重庆市南开中学2014-2015学年高二下学期半期考试英语试题_英语_高中教育_教育专区。重庆南开中学2016高二(下)半期考试 英语试题本试卷分第一卷(选择题)和...

重庆市南开中学2015-2016学年高二上学期期中测试英语试题

重庆市南开中学2015-2016学年高二学期期中测试英语试题_高中教育_教育专区。重庆南开中学高 2017 届高二(上)期中考试 英语试题本试卷分第 I 卷(选择题)和第 ...

重庆市南开中学2015-2016学年高二上学期期中测试英语试题

重庆市南开中学2015-2016学年高二学期期中测试英语试题_高中教育_教育专区。重庆南开中学高 2017 届高二(上)期中考试 英语试题本试卷分第 I 卷(选择题)和第 ...

2015-2016学年四川省成都外国语学校高二下学期期中考试英语试题 (解析版)

2015-2016 学年四川省成都外国语学校高二下学期期中考试英语试题 (解析版)第一节(共 5 小题;每小题 2 分,满分 10 分) 听下面 5 段对话。每段对话后有一...

重庆南开中学2015-2016学年度初2017级(上)期中考试英语试题

重庆南开中学2015-2016学年度初2017级(上)期中考试英语试题_初二英语_英语_初中教育_教育专区。重庆南开中学2015-2016学年度初2017级(上)期中考试英语试题 非常不错...

2015-2016学年重庆南开中学高二下学期期末测试英语卷

2015-2016学年重庆南开中学高二下学期期末测试英语卷_英语_高中教育_教育专区。南开中学高 2017 级高二(下)期末考试 英语试题本试卷分第 I 卷(选择题)和第 II ...

重庆市南开中学2015-2016学年高二上学期期中测试数学理试题 Word版含答案

重庆市南开中学2015-2016学年高二学期期中测试数学理试题 Word版含答案_高二数学_数学_高中教育_教育专区。重庆南开中学高 2017 级高二(上)半期考试 数学试题(...
更多相关标签:
2016年下学期期中考试 | 2016高一下学期期中 | 南开区高二期中考试 | 2016海淀高二期中考试 | 2016海淀高二期中语文 | 2016高二期中成绩查询 | 2016高二期中语文试卷 | 2016海淀高二期中英语 |
网站地图

文档资料共享网 nexoncn.com copyright ©right 2010-2020。
文档资料共享网内容来自网络,如有侵犯请联系客服。email:zhit325@126.com