当前位置:首页 >> 高中教育 >> 【冲刺2015】2015届高三英语总复习(高考模拟专版)汇编:C单元+阅读理解(C2+故事类)]

【冲刺2015】2015届高三英语总复习(高考模拟专版)汇编:C单元+阅读理解(C2+故事类)]


C2 故事类
【英语卷?2014 届江苏省徐州市第一中学(徐州市)高三考前模拟(201405) 】C2 D DAVID Beckham didn’t make it. Cristiano Ronaldo didn’t hit it so big either. But Gareth Bale, 24, has become the most expensive socc

er player in the history of the game. Four years after the arrival of Ronaldo at a record cost of $125 million (765 million yuan) in 2009, Real Madrid is expected to pay $135 million for Bale. But how is it that Bale, who was playing left back and being benched (当替补) by his English Premier League team a couple of years ago, now attracts such a big deal? As of years ago, the Welshman had played 24 matches for Tottenham Hotspur, and had never finished on the winning side once – a record for any Premier League player. Tottenham even privately considered selling him. “A player who had once looked a prodigy (神童) – as a 17-year-old Southampton full back, the youngest ever international for Wales – already appeared, at 20, on the way down,” wrote Tim Adams at UK’s The Observer. Through all the humiliations (屈辱), Bale hung on. While he was injured and kept out of games, he worked hard to reinvent himself. Bale’s father Frank’s uncompromising (不妥协的) discipline had a great impact on his son. When he returned from injury later that season, Bale had been transformed in the gym. In a Champions League match in 2010, he established himself as the so-called “Incredi-Bale” overnight throughout Europe. With his team four goals behind to Inter Milan at halftime, Bale surprisingly scored a hat-trick before the game was over. Even former Manchester United coach, Alex Ferguson, praised him: “He had been a six-foot, gangly (瘦长的), slim boy; then all of a sudden he was built like a light heavyweight boxer.” With Bale’s help, Tottenham are flying high in the league. In the 2012-13 season, he won all three of the important individual awards: the PFA (Professional Footballers’ Association) Player of the Year and Young Player of the Year awards and the Football Writers’ Association Footballer of the Year award. This has all led to people comparing him to Barcelona’s Lionel Messi and Ronaldo, who are widely regarded as the two best players in the world. Former Madrid star Zinedine Zidane has even decided to mentor (指导) Bale. “He’s perhaps not quite at the level of the other two, but he’s different,” Zidane told ESPN. “So personally I don’t think he’s far off.” 56. According to the text, which of the following is true? A. Gareth Bale played full back for Southampton at the age of 17. B. Tottenham Hotspur never considered selling Gareth Bale. C. Tottenham Hotspur beat Inter Milan in a Champions League match. D. Gareth Bale won all three of the important individual awards in life. 57. What plays the most critical role in Bale’s successful career? A. His natural talent for soccer. B. His father’s discipline and impact. C. His determination and hard work. D. His coaches’ effective guidance. 58. From the passage we can infer that Bale lost 24 matches for Tottenham Hotspur _________. A. before 17 years old B. between 17 and 20 years old C. after 20 years old D. at the age of 24

59. Which of the following could be the best title of the passage? A. World Famous Soccer Stars B. A Successful Soccer Player C. Best-known Soccer Clubs D. Important Individual Awards 【答案】 56.A 解析:细节理解题。根据第三段提到 A player who had once looked a prodigy (神童) – as a 17-year-old Southampton full back, the youngest ever international for Wales – already appeared, 可知 A 项正确;根据第二段提到 Tottenham even privately considered selling him.可知 B 项。错 误;根据第五段提到 With his team four goals behind to Inter Milan at halftime, Bale surprisingly scored a hat-trick before the game was over.可知 C 错误;根据第六段提到 In the 2012-13 season, he won all three of the important individual awards:可知 D 项错误; 57.C 解析: 细节理解题。 根据第三段提到 While he was injured and kept out of games, he worked hard to reinvent himself. Bale’s father Frank’s uncompromising (不妥协的) discipline had a great impact on his son.当他受伤时,努力复健,父亲的有妥协的纪律深深的影响了儿子,故选 C 项。 58.B 解析:细节理解题。根据第三段提到 As of years ago, the Welshman had played 24 matches for Tottenham Hotspur, and had never finished on the winning side once – a record for any Premier League player.可知选 b 项。 59.B 解析:标题。本文介绍小贝的成功之路,故选 B 项。 【英语卷·2014 届黑龙江省哈三中高三下学期第三次模拟考试(201405) 解析】C2 A The scream echoed in the house and hurt my ears as I watched my mother and father fight. It killed me inside knowing that their marriage was over, and there was nothing that could be done to save it. I knew one had to go, and I knew who it would be. My mother started drinking when I was 2 years old. She would leave the house late at night and not return until the next morning. I knew my father was hurting inside, and I felt his pain too. He had to do something about that, because her problems were beginning to change our lives. I watched her walk out that night, not realizing what was happening to our family. It didn’t occur to me that I would not see her again for almost two years. That day changed my life in more ways than I can say. I had looked up to and counted on her --and now she was gone. I believe she was perfect in every way, and hoped to be just like her. After a while, though, I began to see just who she really was. The court gave my father full custody(监护) of my brother and me; my mother had no visitation right. It was two years before she was allowed to see us. That first Saturday visit came and went --- she didn’t arrive. She had her chance and blew it, which hurt me more than anything. I fell into a serious depression. I sat in my room and did not sleep, eat, talk or do anything but cry for six months. Then she was given another chance to see us. This time she came, but she was completely drunk. She was violent and out of control; she refused to leave. My father had to call the police to remove her. After that visit, my mother decided to try to sort herself out. She began attending Alcoholics Anonymous(嗜酒者互戒会). It was difficult for her in the beginning, and she was in and out of the program constantly. Finally, she decided to give it her all; she went on with the program and became stronger every day for her and for us. My mother has been sober for 10 years. Even though my parents are no longer together, I feel

very lucky and thankful that I have my mother in my life again. She is the same woman now that I used to know and love --- an amazing person. I have learned from her mistakes and that will help me in the future to be a better person. There is hope for everyone --- if you give it your all and believe in yourself, anything can happen. 21. From the writer’s reaction after the first Saturday visit, we can conclude that __________. A. she was disappointed in her mother’s method of dealing with drinking B. she had expected her mother to come and return to her old self C. she no longer expect her mother to change D. she had a clear idea of who her mother really was 22. Which of the following is TRUE according to the text? A. The writer had her mother go home in the end. B. The writer’s mother could hardly win her respect again. C. The writer drew strength from the fact that her mother finally pulled through. D. After the second visit, the writer’s mother continued attending Alcoholics Anonymous all the time. 23. The underlined word “sober” in the last paragraph is closest in meaning to “__________”. A. not drunk B. not calm C. single D. healthy 24. Which is the best title for the passage? A. Drinking Drives Mother Away, Love Draws her Back B. The Reunion of a Ruined Family C. Believe in Your Family and Yourself D. Medical and Psychological Dangers of Drinking

21. 【知识点】判断推理题
【答案解析】B 根据第五段 I believe she was perfect in every way, and hoped to be just like her。第七段 She had her chance and blew it, which hurt me more than anything. I fell into a serious depression.可见,作者盼望母亲能来看自己。选 B。

22. 【知识点】细节题
【答案解析】C 最后一段 Even though my parents are no longer together, I feel very lucky and thankful that I have my mother in my life again.判断出 A 错; She is the same woman now that I used to know and love --- an amazing person.可知,母亲获得了孩子的尊重,排除 B;第九段 It was difficult for her in the beginning, and she was in and out of the program constantly.可知, 母亲进出戒酒协会多次,并非一直在戒酒会。排除 D;选 C。

23. 【知识点】词义猜测题
【答案解析】A 根据 Even though my parents are no longer together, I feel very lucky and thankful that I have my mother in my life again. 再结合上文,作者一直希望母亲能够戒酒, 重新回归到正常的生活中。Sober 在这里是不喝酒的意思,选 A。

24. 【知识点】标题确定题
【答案解析】A 全文只有最后一段时总结,根据 love --- an amazing person. I have learned from her mistakes and that will help me in the future to be a better person. There is hope for everyone --- if you give it your all and believe in yourself, anything can happen.选 A。B 表述错 误, Even though my parents are no longer together 可知, 父母最终并没有团圆。 C 概括片面, D 没有谈到。

【英语卷·2014 届黑龙江省大庆铁人中学高三考前模拟冲刺(201405) 解析】C2 C “Have you ever found a treasure?” I once asked my father.He smiled a big smile and told me this story. “Once when I was about ten years old,” my father told me, “I went treasure hunting with my older sister. She had heard some people talking about a treasure box hidden in a hillside cave. One day we went there and spent two or three hours looking for the entrance to the cave. Then, as I was trying to squeeze between two big stones, I suddenly fell into a hole.It was the mouth of a tunnel that led to the cave.My sister and I crawled through into it.It was very dark but we had brought a flashlight and we were shocked to see that there was a large wooden box ahead of us.We ran to the box and pulled it open.It was filled with silver and gold coins.I started to count them but my sister told me to stop.“This is only money ,”she said,“This is not a real treasure.If you want money , all you have to do is to work for it”. I was going to argue with her when I suddenly noticed a big metal box on the other side of the cave.The box was filled with statues.Some statues were made of ivory or gold, with diamonds for eyes and rubies for lips.I took one of the gold statues out of the box.‘Don’t do that!’ yelled my sister. ‘This is only beauty and art. It is not a real treasure. There must be something better here. ’ We searched and searched, but there was nothing else in the cave.Then the battery in the flashlight started to die.We got scared and crawled back.I wiggled through but my sister got stuck half way between the stones.I tried to pull her out but I couldn’t.I ran up and down the street knocking on doors but nobody would come. The only one who would help was a girl about my age.She got a rope and a spade and a water bottle.About an hour later, we got my sister out of the stones.I became good friends with the girl who had helped us.She was very responsible, faithful, kind and loving.When we finished college I realized that she was the woman I wanted to marry.That’s your mom.I thought I had found the best treasure in the world.” 29.Why did the father knock on doors on the street? A.To beg for water. B.To beg for help. C.To tell people about the treasure. D.To warn people of the danger. 30.What can we learn from the passage? A.The loss of flashlight drove them to crawl back. B.Most people in the town were not supportive and helpful. C.The sister got stuck between the stones when she was trying to squeeze into the cave.. D.The second box was filled with famous pictures. 31.Which of the following could best describe the sister? A.Rude B.Greedy C.Wise D.Lazy 32.Which of the following could be the best title of the passage? A.A Real Treasure B.An Exciting Experience C.A Helpful Girl D.A Terrible Trip 解析: 29.选 B,细节题,根据第四段最后两句话可知,她的父亲是求助,救自己的姐姐。 30.选 B,综合细节题,根据第四段最后一句话,和第五段第一句话可知:除了一个同龄的小 女孩没有人出来,故选 B。 31.选 C,推断题,根据她的姐姐二、三段可知,the sister 不把钱、珠宝等当做真正的宝贝, 可知她是一个聪明的人。

32.选 A,主旨题,根据首段,A 项点明主题,什么才是真正的宝贝,故选 A。

【英语卷·2014 届黑龙江省大庆铁人中学高三考前模拟冲刺(201405) 解析】C2 A It was a cold night in Washington, D.C. and I was heading back to the hotel when a beggar walked up to me. He asked if I would give him some money so he could get something to eat. After a short hesitation, I shook my head and kept walking. With helplessness, he said, “I really am homeless and I really am hungry! You can come with me and watch me eat!” But still, I kept on walking. The incident bothered me for the rest of the week. In fact, I had money in my pocket and it wouldn’t have killed me to hand over a dollar or two even if he had been lying. On a freezing cold night, I wondered what would happen to a hungry man. Flying back to my hometown, Anchorage, I couldn’t help thinking of him. I tried to find excuses for my failure to help. After all, government agencies, churches and charities were there to feed him. Besides, you’re not supposed to give money to beggars. But I just couldn’t forget the incident and began to think I must do something. At that time, I was writing a garden column(专栏) for the local Daily News. Suddenly, I came up with an idea. Why not try to get all my readers to plant one row in their gardens donated to Bean’s? Bean’s Cafe, the soup kitchen which has volunteered to feed hundreds of hungry people every day for many years. The idea began to take off. I began to receive more e-mails and calls from kind people. They tried their best to show their concerns about the hungry. Food was sent by different warm-hearted people and even those who only grew flowers sent their flowers. They are food for the spirit, which comforted me a lot. Next year, the Garden Writers Association of America held their annual conference in Anchorage and after learning of Anchorage’s program, Plant a Row for Bean’s became Plant a Row for the Hungry. You can imagine how happy I was then. 21. According to the passage, the reason why the author refused to give some money to the beggar probably is that ________. A. he happened not to take money then B. he wasn’t fond of beggars C. he thought that the beggar was lying D. he didn’t like being bothered 22. Why did the author can’t help thinking of the beggar ? A. Because he felt he had done wrong for his failure to help him. B. Because he wanted to know whether the beggar had lied to him. C. Because he was worried that the beggar might die from hunger. D. Because some agencies, churches and charities should help the beggar. 23. What does the underlined phrase “take off” in Paragraph 5 mean? A. remove clothes. B. leave suddenly. C. become successful. D. come into being. 24. What’s the correct order to record the author’s launch of the program “Plant a Row for the Hungry?” ① He ran into a beggar. ② He was regretful. ③ He came up with the idea of planting a row for Bean’s. ④ The Plant a Row for Bean's became Plant a Row for the Hungry. ⑤ He went back home.

⑥ Writers gathered in Anchorage. A. ①②③④⑤⑥. B. ①⑤②③④⑥. C. ①②⑤③④⑥. D. ①②⑤③⑥④. 解析: 21.选 C。细节题。根据第二段中 if he had been lying.可知,作者是不相信这个乞丐。 22.选 A。细节题。根据第二、三、特别是第四段中 He began to think he must do something 可以判断作者感觉自己做错了,故选 A。 23.选 C。词意猜测题。根据下文 I began to receive more e-mails and calls from kind people. 可知作者收到了很多善意的邮件和电话,再结合选项判断,只能选 C。 24.选 D。细节题。仔细比对原文与选项,本题不难,但需耐心。

【英语卷·2014 届重庆市高三考前模拟试题(201404)word 版解析】C2 A This is about an incident which took place. a couple of years back. I used to frequently visit an old age home run by the little sisters of the poor in our city Hyderabad. A. P. (India) There I met a gentlemen by name Kurien who was in his late eighties. He served the Indian army and retired. He has one son who is well educated and also married. He just does not' bother to take care of him nor respect him while he is in the house. Mr. Kurien got dejected with the life in his house and decided to move into this old age home here in Hyderabad. We both began to share all kinds of thoughts whenever we met and slowly it was a daily affair that I used to spend some time with him discussing what he was doing in the army, their daily schedule, marches, camps food and fun which he used to share with lot of joy. I used to carry with me some snacks which we both used to sit under a tree and eat. I saw him really very happy in my presence. One day he told me with tears in his eyes "I really found a very helpful friend in you. I feel like living some more years to spend more happy time with you." As we departed, I told him "do not worry god will give you enough time to spend with me." I had an official meeting and could not go to the old age home the next day. The day after that when I reached the old age home his room was locked. I enquired and found that he was gone. He died the very night we both met last. I really miss him. ! have not given him anything Worthwhile except that I used to listen to his words and share his thoughts. ------posted by Ram Mohan on Apr. 15, 2013 36. The underlined word "dejected" can be replaced by" _____ " A. impatient B. disappointed C. satisfied D. curious 37. What do we know about Kurien? A.. He once served in the British army. B. His son persuaded him to move out. C. He enjoyed his days in the army. D. He brought some snacks to share with me. 38. We can infer from the article that A. the article is taken from a handbook about an old age home B. the article was an advertisement for joining the army C. the writer is working on a research paper on old people

D. the writer is telling his story about helping people 39. What is the writer's purpose in writing this passage? A. To show most elderly people live a sad and lonely life. B. To remind us our responsibility to look after our parents. C. - To show the difference he made by caring about others. D. To prove an old age home is a perfect place for the elderly. 【全品解析】 36. 【知识点】词义推断题 【答案解析】B impatient 不耐烦的; 急躁的 B. disappointed 失望的 C. satisfied 满意的 D. curious 好奇的 句意: 库林对在儿子家的生活感到沮丧, 决定搬进位于海得拉巴的敬老院。 选 B。 37. 【知识点】细节理解题 【答案解析】C 第四段 I used to spend some time with him discussing what he was doing in the army,… which he used to share with lot of joy. 可知 C 正确 第二段 He served the Indian army 而不是 the British army A 错误;第三段 Mr. Kurien got dejected with the life in his house and decided to move into this old age home.可知是他自己决定 搬走 B 错误;第四段第一句 I used to carry with me some snacks which we both 可知 D 错。 38. 【知识点】推理判断题 【答案解析】D 文章开头 This is about an incident which took place. a couple of years back. 很明显是讲故事的开头,交代了时间,接下了出现了地点、人物、事件等。选 D。 39. 【知识点】主旨大意题(写作意图) 【答案解析】C 最后一段 I have not given him anything worthwhile except that I used to listen to his words and share his thoughts.可知 C 正确。A 选项中 most elderly people live a sad and lonely life 并没有说绝大多数老年人 B 和 C 作者并没有提及。

【英语卷 (解析) · 2014届湖北省襄阳五中、 钟祥一中、 夷陵中学三校高三五月联考 (201405) 】 C2 A “I want to be just like you. You are from uptown, aren’t you?” the young man asked in the local slang with a broad smile unaware of the burning tropical sun. Selling bags of potatoes at the roadside, his extra-large T shirt and faded blue jeans were a proof to the universal influence of American pop culture in Africa. I had accepted a seat at his potato stand to take a break before concluding business in Accra that afternoon. Between busy sales serving customers stuck in traffic, he asked numerous questions about life in America, convinced that having a visa to the United States was like winning the lottery (彩票). How could I tell him that I envied his simple life and childish innocence when I was guilty of the silent culture that has helped to create a false image of Africans living abroad? Outwardly, I looked like the poster boy for success visiting from the United States. My white designer shirt and matching pants were straight from the shopping malls in Detroit, where I worked as an engineer. Inwardly, I was caught in a web of ambition and cultural disappointment. My clothes suggested wealthy, yet I could not afford the numerous requests for money or to make gifts of my belongings. Uncles and aunties who were prepared to mortgage (作贷款抵押) their homes to help me leave 10 years ago now expected me to finance cousins hoping to make the same move to the United States.

America had helped me achieve my ambition for furthering my education and professional experience. I had arrived with a high-school diploma, and after 10 years, I hold a graduate degree and have a relatively successful professional career. Every inch of progress, however, had been achieved through exhausting battles. My college education had been financed partly through working multiple minimum-wage jobs. I was fortunate to secure a job upon graduation, but adjusting to corporate culture made me pay another high price. Initially, I found myself putting in twice the effort just to keep up. Scared by a wave of layoffs, I went to graduate school part time because it was the only way I knew that afforded me an edge in job security. It was as though I had run 10 continuous marathons, one for each year abroad, and my body screamed for rest. 51. In the eyes of the young potato seller, the author seemed _____. A. to be a successful man B. to have won a lottery C. to represent American culture D. to know a lot about the U.S. 52. At the bottom of his heart, the author feels that _____. A. he wants to exchange places with the young seller B. he is sorry for his cousins still living in Africa C. his American dream has come true D. he is torn between the two cultures 53. The author managed to attend a graduate school because _____. A. studying graduate courses helped him adapt well to the life in the company B. a graduate degree was the minimum requirement for his career C. a graduate degree would give him an advantage over others in the job market D. he wanted to settle permanently in the U.S 54. Which of the following is closest to the main idea of the passage? A. An immigrant was accepted by the society after ten years of struggle. B. An African American returned home with fame and fortune. C. An immigrant returned home with an exhausted heart. D. A young African was climbing to the top of his career. 【答案】 51. A。 解析:细节题。根据第一段“I want to be just like you. You are from uptown, aren’t you?” 第二段 Outwardly, I looked like the poster boy for success visiting from the United States.可知,A 正确。 52. D。 解析: 推理题。 根据第二段内容, expected me to finance cousins hoping to make the same move to the United States.判断出B表述错误;第三段America had helped me achieve my ambition for furthering my education and professional experience.可知,选项C错误;A没有提及,选D。 53. C。 解析:细节理解题。根据最后一段I went to graduate school part time because it was the only way I knew that afforded me an edge in job security.可知,C正确。 54. C。 解析: 主旨大意题。 根据最后一句It was as though I had run 10 continuous marathons, one for each year abroad, and my body screamed for rest.可知,作者在国外身心疲惫,选C。

【英语卷(解析) ·2014 届江西省师大附中高三三模考试(201405) 】C2 D I was in a rush as always, but this time it was for an important date I just couldn’ t be late for! I found myself at a checkout counter behind an elderly woman seemingly in no hurry as she paid for her groceries. A PhD student with not a lot of money, I had hurried into the store to pick up some flowers. I was in a huge rush, thinking of my upcoming evening. I did not want to be late for this date.

We were in Boston, a place not always known for small conversation between strangers. The woman stopped unloading her basket and looked up at me. She smiled. It was a nice smile —warm and reassuring — and I returned her gift by smiling back. “Must be a special lady, whoever it is that will be getting those beautiful flowers,” she said. “Yes, she’ s special,” I said, and then to my embarrassment, the words kept coming out. “It’ s only our second date, but somehow I am just having the feeling she’s ‘the one’ , ”Jokingly, I added, “The only problem is that I can’ t figure out why she’ d want to date a guy like me.” “Well, I think she’s very lucky to have a boyfriend who brings her such lovely flowers and who is obviously in love with her, ” the woman said. “My husband used to bring me flowers every week — even when times were tough and we didn’ t have much money. Those were incredible days; he was very romantic and — of course — I miss him since he’ s passed away.” I paid for my flowers as she was gathering up her groceries. There was no doubt in my mind as I walked up to her. I touched her on the shoulder and said, “You were right, you know. These flowers are indeed for a very special lady.” I handed her the flowers and thanked her for such a nice conversation. It took her a moment to realize that I was giving her the flowers I had just purchased.“You have a wonderful evening,”I said. I left her with a big smile and my heart warmed as I saw her smelling the beautiful flowers. I remember being slightly late for my date that night and telling my girlfriend the above story. A couple of years later,when I finally worked up the courage to ask her to marry me,she told me that this story had helped to seal it for her — that was the night that I won her heart. 71.Why was the writer in a hurry that day? A. He was to meet his girlfriend. C. He was delayed by an elderly lady. B. He had to go back to school soon. D. He had to pick up some groceries.

72.What does the underlined phrase “her gift” (Paragraph 2) refer to? A. Her words. B. Her smile. C. Her flowers. D. Her politeness.

73.Why did the writer give his flowers to the elderly lady? A. She told him a nice story. C. She gave him encouragement. B. She allowed him to pay first. D. She liked flowers very much.

74. What does the underlined word “ seal” mean in the last paragraph? A. envelop B. block C. an animal D. decide

75.What is the message conveyed in the story?

A. Flowers are important for a date. C. Love and kindness are rewarding.

B. Small talk is helpful. D. Elderly people deserve respecting.

【答案】 71 A。 解析: 细节题, 根据文章最后一段 I remember being slightly late for my date that night and telling my girlfriend the above story 可知作者匆匆忙忙是为了去见自己的女朋友。 72. B。解析:词义题,根据文中第二段的 It was a nice smile —warm and reassuring 判断选 B。。 73. C。解析:细节题,根据文中倒数第三段的最后一句话 I handed her the flowers and thanked her for such a nice conversation 可知选 C。。 74.D。 解析: 细节推断题, 根据文中最后一句话 that was the night that I won her heart.判断选 D。 75.C. 解析: 推断题。 通读全文, 作者因为感受到陌生人的帮助而想到送鲜花给安慰自己的人, 作者的女朋友也感到了爱,从而作者收获了甜美爱情,由此判断选 C。

【英语卷(解析) ·2014 届宁夏银川一中高三下学期第三次模拟考试(201405) 】C2 A I wondered if anyone had experienced such an unexpected trip as I had. The day of my holiday arrived, but I wasn’t looking forward to it. I had little money and had only been able to afford to stay with my Aunt Rosa in Spain. So, I wasn’t really excited as I knew exactly what it was going to be like: lots of noisy cousins, and Aunt Rosa begging me to take her for a ride. After I had checked in, I made my way slowly to the departure gate. As I was waiting to board the plane, I kept thinking about my ideal holiday destination: Jamaica, with its long, sandy beaches and crystal clear water. As soon as the plane took off, I fell fast asleep and only woke to the sound of the announcement: “Ladies and gentlemen, please fasten your seat belts, as we will shortly be landing in Kingston.” I froze in my seat. Was I dreaming? Kingston? Jamaica? I had boarded the wrong plane! Immediately after the plane landed, I explained the situation to the authorities. It seems there were also three other passengers heading for Spain. Apparently it had been the airline’s fault, since the flight numbers for Spain and Jamaica were exactly the same! Therefore, with no flight back to London for a week, the airline had no choice but to pay for our stay. So there I was, lying on the beach, enjoying the music and the marvelous food of Jamaica! As for Aunt Rosa, I suppose she just had to live without me! 21. Why did the writer choose to spend her holiday with her aunt in Spain? A. She missed her cousins very much. B. She could hardly afford any better trip. C. Her aunt begged her to go there. D. Spain was her ideal destination. 22. In the text, the writer ended up _________. A. flying to London immediately

B. heading for Spain from Jamaica C. enjoying a free beach holiday D. complaining to the authorities 23. Which of the following might be the best title of the text? A. A Well-Planned Trip B. A Terrible Adventure C. A Nice Dream D. A Lucky Mistake 解析: 21.选 B。 细节题, 根据第二段第二句话可知答案: I had little money and had only been able to afford to stay with my Aunt Rosa in Spain.作者是没有钱了。 22.选 C,细节题,根据第四段知道做错了飞机,根据第五段知道航空公司为他付费,根据 第六段可知作者享受着度假的乐趣。从而选 C。 23.选 D,主旨题,题目的典型特征就是“精、简、全、新”即:精炼、简洁、全面、新颖。 既能反应文章中心又能吸引读者注意,那就非 D 项莫属了。另外要特别关注首尾段,据此获 取信息。

【英语卷(解析) ·2014 届山西省山大附中高三 5 月月考(201405) 】C2 A A man, who sometimes takes my bus, is in rags. His life seems different from that of the others. He looks exhausted and carries nothing. He appears along a downtown street, seemingly out of nowhere. We sometimes want to know where he sleeps at night. A few weeks ago he boarded the bus. A few stops later, a young woman boarded. She swiped (刷) her bus-card, only to find the machine would not accept it. The driver told her to pay the $2.25 fare. “I just bought this card,” she said. “I paid the money...” The driver said she could take the card back to the sales office and explain the problem. In the meantime she would have to pay the fare for that day. The woman became confused and distressed. The rest of us just watched, wondering how the problem would be solved. Suddenly the man rose from his seat, dropped a few coins into the fare box. “You’re lucky,” the bus driver said quietly. “He paid for you.” Silence fell over the bus. The rest of us had watched the woman’s discomfort, but he felt it. We lawyers, journalists and business people headed downtown to help fix the world. He fixed her world. I haven’t seen him since that day. Some people believe angels occasionally drop down and

move among us. All I know is that I have a new respect for the simple act of kindness. It speeds us along on our way. 21. According to the first paragraph, the author _______. A. thinks highly of the man C. knows the man very well B. considers the man strange D. often gives the man some help

22. What does the underlined word “distressed” probably mean? A. exited B. generous C. bored D. anxious

23. What did the writer learn from the man? A. to show concern for other people. C. to share what he has with us. 【答案】 B. to lead a happy life like the man. D. to believe that people are born kind.

21.B 细节理解题。根据第一段提到 His life seems different from that of the others. He looks exhausted and carries nothing.他与人不同,总是看起来很疲惫,什么也不带。可知选 B 项。 22.D 细节理解题。根据第二段提到 The driver said she could take the card back to the sales office and explain the problem. In the meantime she would have to pay the fare for that day. The woman became confused and distressed.司机说让她去办公室解释这个问题,并且要求她承担一天的费 用,她很困惑,焦虑,故选 D 项。 23.A 细节理解题。根据最后一段提到 All I know is that I have a new respect for the simple act of kindness. It speeds us along on our way.我所知道的是我们应该尊重每个小小的善举,在我们人 生的路上会让我们快速的行走,故选 A 项。

【英语卷(解析) ·2015 届四川省成都市 2 高三摸底(零诊)考试(201407)word 版】C2 B One day, Jack told his friend. Tom , that he loved a very beautiful girl with charming eyes and long hair, and that he wanted to marry her. Tom was so happy to hear the news and asked Jack to lead him to her . However, Tom loved her at first sight , He then told Jack , “This girl is not suitable for you . She deserves a handsome man like me.” Jack was astonished and struggled with Tom until they went to the police to solve the problem. They told the policeman their story. The policeman asked them to bring the girl to his office. However, when the policeman saw her, he became taken with her and said, “This girl is not suitable for you two . She deserves someone with a status like me .” The three men struggled with each other and then went to the king.

The king asked them to bring him the girl. When the king saw the girl, he said, “Oh, the girl should marry a king like me .” They all argued with each other. Then the girl said, “I have a solution. I’m going to run and you’ll run after me I’ll be the wife to the one who catches me first.” The four men all agreed and ran after her. While running after her, they suddenly fell into a deep hole. From the top, the girl looked at them and said, “Now, let me tell you who I am.” “I’m Reputation—I’m the one all people run after. They compete against each other to get me . They leave principles aside to seek for me , and they are sure to fall like you !” 35.What makes the four men love the girl ? A.The girl’s beauty. B.The girl’s reputation. C.The girl’s smart mind.D.The girl’s way to speak. 36.The underlined part “ taken with” in Para. 2 means . A.close to B.attracted to C.confused about D.delightful with 37.According to the passage, we can infer that . A.men can never touch beautiful girls B.running after girls makes us fall down C.seeking only for reputation may bring disasters D.love at risk is all the time taking place everywhere 38.What could be the best title of the passage? A.All Men Are Similarly Stupid B.A Smart Girl Has All Solutions C.Be Careful about Beautiful Girls D.Always Follow the Principles in Life 解析: 35.选 A,细节题,根据第一段第一句话:One day, Jack told his friend. Tom , that he loved a very beautiful girl with charming eyes and long hair, and that he wanted to marry her.以及后面的相关 句子可知他们都是爱上了她的美貌。 36.选 B,词义猜测题:由下句 This girl is not suitable for you two . She deserves someone with a status like me .”他也想和这位女孩结婚,说明他是被这位女孩吸引住了。 37.选 C,推断题,根据文章最后一段:“I’m Reputation—I’m the one all people run after. They compete against each other to get me . They leave principles aside to seek for me , and they are sure to fall like you !” 38.选 D,主旨题,本文是一则小寓言故事,此类文章一般都在最后说明寓意,题目要和寓意 一致,故选 D。

【英语卷 (解析) · 2014 届山东省日照一中 (日照市) 高三 5 月校际联合检测 (二模) (201405) 】 C2 C The adolescent girl from Tennessee was standing on the stage of a drama summer camp in New York. But the girl didn’ t feel joyful. She was not the leggy, attractive Hollywood type. In fact, she described herself as stupid. This girl was Reese Witherspoon,who had wanted to be a country singer and admired and respected Dolly Patton very much. That day at the end of the camp her coaches told her to forget about singing.They suggested

she think about another career. She took their words to heart. After all, why shouldn’ t she believe the professionals? But back at home in Nashville,her mother—a funny,happy,optimistic woman—wouldn’t let her feel depressed. Her father, a physician, encouraged her to achieve in schoo1. So she worked hard at everything and was accepted at Stanford University. And at 1 9, she got a part in a low-budget movie called Freeway, which prepared for her role in the movie Pleasantville.But her big break came with Legally Blonde. “If you can’ t sing and you aren’ t charming, play to your strengths. If you’ re going to make it in this business,better focus on what you’re good at, ”she told the interviewer later. And then came the offer that took her back to her Nashville—playing the wife of a country star Johnny Cash,a singing role. All of a sudden the old fears learned on that summer stage were back.She was so nervous on the stage. But she didn’ t give up on the movie or herself. She spent 6 months taking singing lessons again.She learned to play the Autoharp.And the hard work built up her confidence. Last March, Reese Witherspoon walked up on another stage, the Kodak Theatre in Hollywood, and accepted the Oscar as Best Actress for her heartbreaking,heartwarming singing role as June Carter Cash in Walk the Line. 51.Why was Reese Witherspoon sad that day? A.The experts advised her to give up singing. B.Dolly Parton told her to leave the stage. C.The coaches described her as foolish. D.The professionals considered her ignorant. 52.What can be inferred from Paragraph 4? A.Reese was an optimistic girl. B.Her parents supported her a lot. C.Her parents were disappointed with her. D.Reese blamed herself all day long. 53.Which of the following is true according to the passage? A.Reese’s mother was a physician. B.Freeway was Reese’s big break. C.Reese won the Oscar for Walk the Line. D.New York was Reese’s home town. 54.How did Reese succeed in playing the singing role? A.She did her best to make herself leggy and attractive. B.She tried hard to forget about that summer stage. C.She practised Autoharp lessons for more than 6 months. D.She regained her confidence through hard work. 55.What can we learn from Reese’s experience? A.Two heads are better than one. B.When in Rome,do as the Romans do. C.Where there is a will,there is a way. D.Hope for the best,and prepare for the worst.

【答案】 51. A。解析:细节题 从第一段和第三段可以得出答案:夏令营结束时,老师们告诉她应该忘 掉唱歌这件事儿,另谋出路。 52. B。解析:判断推理题 根据文中第四段“her mother …wouldn’t let her feel depressed. Her father encouraged ... So …Stanford University.”可知:她的妈妈可不会让里斯感到丝毫的沮丧。 她的爸爸鼓励女儿在学业上有所成就。她凡事努力,终于被斯坦福大学录取。 53. C。 解析: 细节题 文中最后一段 “…accepted the Oscar as Best Actress for …in Walk the Line.” 可以看出:里斯?威瑟斯庞斯凭借在影片《一往无前》里饰演的琼?卡特?卡什这一歌唱角色, 她获得了奥斯卡最佳女演员奖,她在片中饰演的角色令人心碎,但也让人心暖。 54. D。解析:细节题 倒数第二段“…the old fears …were back. .. But she didn’t give up ... She spent 6 months taking singing … the hard work built up her confidence.” 她没放弃那部电影,也 没放弃自己。她用六个月的时间重新开始学习声乐。她还学会了演奏竖琴。不懈的努力让她 重拾信心。 55. C。 解析: 判断推理题 全文讲述瑞茜?威瑟彭斯专注于自己的表演特长, 在风雨中百折不挠, 勇往直前的经历。因此,最佳答案为 C。

【英语卷(解析) ·2014 届广东省中山一中高三高考热身试题(201405) 】C2 A In October 2010, I left my hometown and family in Virginia and moved to Iowa so I could be coached by Liang Chow. I'd been dreaming of an Olympic gold medal since I was eight — but gradually, that dream seemed like a million miles away. On January 2, 2012, while Mom was visiting me in Iowa, I told her, “I don't like gymnastics any more. I want to try dancing, or become a singer. I can get a job in Virginia. I just want to come home.” Mom's eyes narrowed and her expression turned to stone. “You're breaking my heart, Brie,” she said. “You've been doing gymnastics for ten years, and now you want to quit? Have you lost your mind?” I hadn't lost my mind, but I had lost my fire. It's an entirely different thing to push toward that dream when you feel alone. “I'm not trying to break your heart, Mom,” I said. “I just don't want to do it any more.” “I know you miss home. But you've signed a contract that says you will represent your country to the best of your ability. You've got a responsibility to your teammates. And now you just want to walk away? I will not let you be dishonorable. If you don't like gymnastics, then at the very least, you will finish the season.”

The next afternoon as I dragged myself into Chow's gym, I thought of the efforts Mom had made in order to pay for my training. I thought of my two sisters: Arielle, who gave up ballroom dancing, and Joyelle, who stopped ice skating so that our single mom could afford to keep me in gymnastics. For now, here's what you need to know: Exactly 210 days before I ever attempted my first vault (跳跃) in the London Summer Olympics, my leap of faith came this close to ending in a crash of disaster. 26. The author wanted to give up gymnastics because _____. A. she thought she loved music more B. she was overcome with homesickness C. an Olympic gold was beyond her reach D. the training for the Olympics was too hard 27. How did the author's mother feel on hearing her words? A. Heart-broken. B. Sympathetic. C. Helpless. D. Calm.

28. We can infer from the passage that the author _____. A. was born into an athletic family C. changed her mind in the end B. realized her Olympic dream D. had a bad childhood

29. What would be the best title for the passage? A. A dream come true B. My leap of faith C. My mother D. A quitter

30. Who will be interested in the passage? A. A medical student who will graduate from university. B. A healthcare professional who will give a lecture on cancer. C. A marketing professional who is looking for customers. D. A gymnastic player who wants to give up competition. 【答案】 26. B。解析:细节题,根据第二段作者告诉妈妈的话:I want to try dancing, or become a singer. I can get a job in Virginia. I just want to come home.” 可知作者想家了,故选 B。 27.A。解析:细节题,根据第三段中妈妈的话:You're breaking my heart 可知选 A。 28.C。 解析: 推断题。 根据文章的最后两段判断作者最后还是不得不选择放弃自己的奥运梦想。 29.B。解析:主旨题。通读全文,作者没有实现奥运梦想排除 A;C 和 D 太片面,故选 B。 30.D。解析:推断题。作者是放弃奥运梦想的体操运动员,这篇文章就适合想放弃比赛的体操

运动员阅读,故选 D。

【英语卷(解析) ·2014 届山东省实验中学高三第三次模拟考试(201405) 】C2 B I decided a few months ago that I was going to treat myself to a 4-day getaway from Los Angeles and visit Chicago. I got a free airplane ticket, but had to pay the hotel in cash, which 1 really couldn't afford. I found a travel website where a discounted 3-night stay was purchased from a recently opened hotel. About three weeks before the trip, I had to regretfully cancel and only then realized the room, while transferable (可转手的) to another person, couldn't be changed to a later date and wasn't refundable. For the next two weeks I tried selling it on Craig's list with no success. Five days before the "big weekend", I gave up trying to get any money back and decided I'd contact some acquaintances who live in Chicago and offer someone a free "staycation". After trying a handful of people all of whom already had their own plans,Iwas determined to have the room not go to waste. That's when it suddenly occurred to me that I was looking at the rooms in the wrong way. Instead of viewing them for vacation purposes, surely there must be a way to put them to good use, and that was when the idea that some sort of shelter might be able to use it. I eventually found one whose focus is aiding victims of domestic violence. This particular one was willing to listen to my out-of-left-field story and made it easier to transfer the rooms. The shelter was working with a desperate woman and her daughter, who were fortunately able to make use of the room. I was later told by the shelter "they had a blast". 46. We can learn from paragraph 1 that the author______. A. planed to go on business in Chicago B. bought his flight using credit cards C. had alight budget for his holiday D. employed someone from a website 47. What happened to his plan three weeks before the trip? A. The room reservation was canceled. B. The author couldn't make the trip. C. The hotel was no longer available. D. The author regretted making the plan. 48. What was the author's first choice when he realized the situation? A. Getting his money back. B. Doing a favor to a friend. C. Complaining to authority. D. Making the trip himself. 49. What did the author finally do with his room reservation? A. He sold it to someone on vacation. B. He used it for domestic violence. C. He put it off to a later holiday time. D. He donated it to needy strangers. 50. From the underlined sentence in the last paragraph, we can infer that______. A. the women were grateful for the room B. the program was shocked by the event C. the shelter was asking for more rooms D. the author was unhappy with the result 解析: 46.选 C,根据第一段中得 free ticket 、can’t afford、discount 等关键词可以判断作者经济拮据, 所以打只能选 C 了。作者计划了一场经济的旅程。 47.选 B,根据第二段,作者又是想退房,又是想转手,这当然是说明:他的旅程不能成行了。 48.选 A。根据第二段第二句话可知作者是想退钱。

49.选 D。根据文章最后一段可知,他是把房间给了有需要的人。 50.选 A。

【吉林省吉林市 2014 届高三下学期第二次模拟考试 英语(2014 吉林二模) 】C2 C Five years ago, David Smith wore an expensive suit to work every day. “I was a clothes addict.” he jokes. “I used to carry a fresh suit to work with me so I could change if my clothes got wrinkled.” Today David wears casual clothes—khaki pants and a sports shirt—to the office. He hardly ever wears a necktie. “I am working harder than ever.” David says, “and I need to feel comfortable.” More and more companies are allowing their office workers to wear casual clothes to work. In the United States, the change from formal to casual office wear has been gradual. In the early 1990s, many companies allowed their employees to wear casual clothes on Friday(but only on Friday). This became known as “dress-down Friday” or “casual Friday”. “What started out as an extra one-day-a-week benefit for employees has really become an everyday thing.” said business consultant Maisly Jones. Why have so many companies started allowing their employees to wear casual clothes? One reason is that it’s easier for a company to attract new employees if it has a casual dress code.” “A lot of young people don’t want to dress up for work,” says the owner of a software company, “so it’s hard to hire people if you have a conservative (保守的) dress code.” Another reason is that people seem happier and more productive when they are wearing comfortable clothes. In a study conducted by Levi Strauss and Company, 85 percent of employers said that they believe that casual dress improves employee morale (心境, 士气) . Only 4 percent of employers said that casual dress has a negative influence on productivity. Supporters of casual office wear also argue that a casual dress code helps them save money. “Suits are expensive, if you have to wear one every day,” one person said. “For the same amount of money, you can buy a lot more casual clothes.” 21. David Smith refers to himself as having been “a clothes addict,” because ________. A. he often wore khaki pants and a sports shirt B. he couldn’t stand a clean appearance C. he wanted his clothes to look neat all the time D. he didn’t want to spend much money on clothes 【知识点】细节理解题。 【答案解析】C. 由第一段第二行可知。“I was a clothes addict.” he jokes. “I used to carry a fresh suit to work with me so I could change if my clothes got wrinkled. 22. David Smith wears casual clothes now, because__________. A. they make him feel at ease when working B. he cannot afford to buy expensive clothes C. he looks handsome in casual clothes D. he no longer works for any company 【知识点】细节理解题。 【答案解析】A 从第一段最后一行 David 所说的话中可知。

23. In this passage, the following advantages of casual office wear are mentioned EXCEPT __________. A. saving employees’ money B. making employees more attractive C. improving employees’ motivation D. making employees happier 【知识点】细节理解题。 【答案解析】B One reason is that it’s easier for a company to attract new employees if it has a casual dress code.”其它三个选项在最后一段都有提及。

D Mo was waiting in the corridor outside her class. She was feeling sick. She had two exams that day and physics was first .She really hated physics. It was her worst subject. Terry Looked back at her from the front of the line, and then looked away quickly. Mo thought she looked guilty. She didn't have a problem with physics. She didn't have a problem with anything ...Miss Perfect! “Hi, Mo, So what's wrong with you and Terry?” asked Nima, “I thought you were friends.” “Yes, so did I,” said Mo. “But she hasn't spoken to me for two weeks now. She promised to help me review for the physics exam too, but then she’s ignored all my calls and texts.” said Mo angrily, “Maybe she has forgotten that we’re friends.” While in the exam, Mo found Terry was holding her phone on her knee under the table and reading from it. Mo couldn’t believe it ! Is that how Terry always got such good grades? She thought about telling the teacher, but she hesitated. Mo wanted to talk to Terry at lunch time, but she couldn't find her anywhere. The next exam was history. That was Mo’s favorite subject but she wasn't feeling good. She couldn't concentrate. She didn't know what to do about Terry. "It wasn’t fair! And anyway, Terry didn't want to be her friend!” she thought. Just then, Mr. Reed, their teacher, walked past her table. “Mr. Reed…” Terry was called to the teachers’ office and there waited Mr. Reed… The history test was over. Mo was walking towards the school gate, when she heard footsteps behind her. It was Terry. “Mo, please wait, I want to talk to you.” Mo could see that Terry had been crying, her face was pale and her eyes were red. Mo couldn’t say a word. “Listen,” said Terry. “I'm really sorry I haven’t answered any of your calls, but I’m having a terrible time at home. My dad had a heart attack two weeks ago and he’s in hospital. He had a big heart operation today and I was very worried about him. I know it was stupid, but I was reading texts from my mum to see how the operation was going, but Mr. Reed caught me with my phone. He thought I was cheating. He believes me now, but I have to take the exam again. I’m sorry I didn’t tell you what was happening. I haven’t forgotten that you’re a good friend. Will you forgive me?” 57. At the beginning of the story Mo felt sick most probably because ______. A. Terry was looking at her form the front of the line B. she was worried that she would fail the physics exam

【英语卷·2014 届陕西省西工大附中高三第八次适应性训练(201405)解析】C2

C. she had to take two different exams within one day D. she had been waiting in the line for too long a time 58. Terry didn't help Mo review for the physics exam because_______. A. she didn't consider Mo as a true friend B. she herself was quite bad at physics C. she had to look after her sick father D. she was selfish and hated to waste time 59. At the end of the story Mo probably felt_______. A. confident and optimistic B. glad and inspired C. sad and angry D. regretful and sorry 60. What lesson can we learn from this passage? A. A friend in need is a friend indeed. B. Friendship should be based on trust. C. Old friends and old wines are the best. D. A life without a friend is a life without a sun. 57. 【知识点】细节题
【答案解析】B 根据第一段 She was feeling sick. She had two exams that day and physics

was first .She really hated physics. It was her worst subject.选 B。 58. 【知识点】细节题
【答案解析】C 根据最后一句 My dad had a heart attack two weeks ago and he’s in

hospital.可知,选 C。 59. 【知识点】判断推理题 【答案解析】D 根据最后一段 He had a big heart operation today and I was very worried about him. I know it was stupid, but I was reading texts from my mum to see how the operation was going, but Mr. Reed caught me with my phone. He thought I was cheating.Mo 向老师告发了 Terry,在了解事实真相后,Mo 可能会感到抱歉和后悔自 己所做的事。选 D。 60. 【知识点】主旨大意题 【答案解析】 B A friend in need is a friend indeed.患难见真情。 Old friends and old wines are the best. 陈酒味醇,老友情深。A life without a friend is a life without a sun. 生 命中没有朋友就如同生活中没有太阳。 文章内容和 A、 C、 D 不符, 文章中的 Mo 和 Terry 因缺乏信任而出现矛盾,选 B。

A At the age of 15, Kate knew she wanted to be a writer, but “My grandparents, who raised me, were old-fashioned,” says Kate. “ They told me to stop pipe-dreaming and that it was a waste of time and money to send a girl to college”. For lack of money for college, Kate went straight to work after high school, jumping from job to job---waitress, line cook, even sewing in a bra factory. She also had a brief marriage followed by a series of hardships. Then Kate wrote story ideas on scraps of paper and started Who am I Kidding? Kate’s confidence might have continued to fall down, had she not met a man on a

【英语卷·2014 届陕西省西工大附中高三第八次适应性训练(201405)解析】C2

blind date in 1989. “Don became my greatest inspiration and source of support,” she says. Soon after their wedding, Kate wrote a poem, and Don urged her to send it to the newspaper. “I said, ‘Why bother?’” she recalls. Kate was afraid to be rejected. But Don asked her to do that for him. A few weeks later it was published. “He cut the poem out of the newspaper to tape to his mirror at the barbershop where he worked,” she says. When Don passed away in January 2003 from lung cancer, Kate was so almost destroyed, she could barely write. Then her best friend Anna offered to pay her tuition for a writing course. Anna said God wouldn’t want Kate to live as someone who didn’t follow his dreams and warned her not to miss one class. In 2012, she finished a second novel, Secrets in Bethlehem, and Amazon agreed to publish the e-book and paperback. “I wanted to cry out, ‘I’m a real writer!’” Kate says. Her third book is due out in 2014, and she has her friend to thank. Anna’s emotional support was critical to her success. “If she believed in me, I could believe in myself,” Kate says. 46. Which one is the book written by Kate? A. Who am I kidding? B. Runaway C. Who moved my cheese? D. Little Prince 47. What can we know about Don? A. He was Kate’s first husband and introduced to Kate by someone. B. It was Don’s support that helped Kate publish Who am I kidding? C. Without Don, Kate’s confidence might have gone on failing. D. Don put up Kate’s poem on his mirror beside his bed. 48. Which of the following statements about Kate is NOT true? A. Her third book was published in 2012. B. Kate’s second book brought Kate great confidence as a writer. C. Kate owes the success to her friend’s support. D. Don was Kate’s husband. 【全品解析】 46. 【知识点】细节题
【答案解析】A 根据第二段 Then Kate wrote story ideas on scraps of paper and

started Who am I Kidding?,选 A。 47. 【知识点】判断推理题 【答案解析】C 第二段 She also had a brief marriage followed by a series of hardships.可 知 A 错;第三段 Soon after their wedding, Kate wrote a poem, and Don urged her to send it to the newspaper.Don 鼓励她投稿,并不是 Don 帮助她出版,选项 B 错误; He cut the poem out of the newspaper to tape to his mirror at the barbershop where he worked,排除 D;Kate’s confidence might have continued to fall down, had she not met a man on a blind date in 1989.(if she had not met=witout),选 C。 48. 【知识点】细节题
【答案解析】A 最后一段 In 2012, she finished a second novel, Secrets in Bethlehem Her

third book is due out in 2014,选 A。

【英语卷·2014 届江西省重点中学协作体高三第二次联考解析(201405) 】C2 A Once, there was a woman who had so many problems, so many worries, so many troubles… that at times she felt she had more troubles than anyone else in the world! She was depressed. She thought she could never overcome her troubles, so she decided to end her life. That night she went to sleep early and she planned to commit suicide the next morning. But that night she had a dream… She found herself in a large cave, surrounded by gray bundles (包袱) of all shapes and sizes. Walking toward her was a woman with flowing long white hair. “Who are you?” asked the dreamer, “and what is this place?” “This is the cave of bundles of troubles and I am the keeper of the cave.” “Bundles of troubles?” “Yes,” the keeper explained, “each person who walks on the earth carries a bundle of troubles on their left shoulder.” The dreamer turned to look and there was a gray bundle on her left shoulder—it had been there all the time and she never noticed! “If you wish,” the keeper continued,” you can take your bundle down and exchange it for another.” “Really?” The woman lowered the bundle from her left shoulder. Oh, it felt so good to put it down. Then she picked up a beautiful bundle. The keeper said, “Why don’t you open it and look inside?” So the woman opened it and looked inside. “But these are the same troubles I brought here!” The keeper of the cave smiled softly and nodded. “That’s usually what happens, but do not despair, for there is another bundle on your right shoulder that should help lighten your load.” The woman turned and saw another bundle on her right shoulder. It had been there all the time and she never noticed! The woman took it down and opened it. Inside were her talents, her gifts, her hopes and opportunities. The woman felt her heart filled with joy and she looked up to thank the keeper of the cave, but she was gone; all were gone. And she found herself sitting up in her own bed with the morning sun streaming through the window, shining on her face. 56. Why did the woman decide to end her life? A. Because there were two gray bundles on her shoulders. B. Because she always had bad dreams at night. C. Because the keeper of the cave told her to do so. D. Because she felt she had too many troubles to overcome. 57. According to the keeper of the cave, _____ . A. there were good things such as talents in beautiful bundles B. each person carries a bundle on each shoulder C. different bundles contain different troubles D. it is impossible for people to take their bundles down from their shoulders 58. What did the woman feel when she opened the bundle on her right shoulder? A. Delighted. B. Moved. C. Depressed. D. Confused. 59. The story of the woman is to show that _____ . A. dreaming a dream can save people’s life B. the bundles on our shoulders can make us happy C. attitude towards life plays an important role in people’s life D. we must ignore the troubles in life

60. What do you think happened to the woman when she woke up? A. She still felt depressed. B. She committed suicide. C. She looked for the keeper of the cave. D. She didn’t want to end her life any more. 解析: 56.选 D,细节题,根据第二段第一句话:She thought she could never overcome her troubles, so she decided to end her life.感觉困难不能克服,所以想结束自己的生命。 57.选 B。根据“each person who walks on the earth carries a bundle of troubles on their left shoulder.”和 for there is another bundle on your right shoulder that should help lighten your load.” 可知答案。 58.选 A。 推断题。 根据最后一段第三、 四、 五句话: The woman took it down and opened it. Inside were her talents, her gifts, her hopes and opportunities. The woman felt her heart filled with joy。 她 感到高兴,当她看到袋子里面的智慧、希望和机会的时候。故选 A。 59.选 C。逻辑结论推断题,根据文章最后一段可知,这一切都是梦境,但是改变了她的人生 态度,故可知生活态度在人的生活中起着非常大的作用,决定着人幸福与否。 60.选 D。 推断题, 根据文章最后一段最后一句话: And she found herself sitting up in her own bed with the morning sun streaming through the window, shining on her face.可知她醒来后, 脸上放着 光芒,因此答案选 D,她不再想结束自己的生命。

【英语卷·2014 届江西省师大附中、鹰潭一中高三 5 月联考(201405) 解析】C2 A As a boy growing up in India, I had longed to travel abroad. I used to listen to the stories my father would tell me about his stay in Canada and tours to Europe in the 1970s, with great interest. My big moment finally came in the summer of 1998 when I was able to accompany my parents to Europe, where my father was to attend a meeting. We planned to travel to Belgium, Netherlands and West Germany. I have clear memories even today of going to Mumbai airport at night all excited about finally going abroad. I had heard several great things about Lufthansa till then but now I finally got to experience them first hand, during the flight to Frankfurt. We flew business class and even today I can remember the excellent service by the Lufthansa crew (工作人员). The flight was really smooth and thoroughly enjoyable, even for someone like me, who is especially afraid of flying. After spending almost two weeks in Europe, we took the Lufthansa airport express from Dusseldorf to Frankfurt airport, for our return flight. What a journey that was! All along the Rhine (莱茵河), it was simply an unforgettable experience. I had a somber feeling on the flight back to Mumbai as it marked the end of a wonderful vacation, but the Lufthansa crew members were able to change it into a most enjoyable experience yet again, with the quality of their service. Being the first airline to take me abroad, Lufthansa will always hold a special place in my heart. Even today, I continue to enjoy flights on Lufthansa and simply cannot dream of choosing any other airline. Flying, in general,for me,has always been a terrible and painful experience. Flying on Lufthansa,however, is something I always have and always will look forward to. 56. Which country does the author live in now? A. India. B. Canada. C. Belgium. D. Germany.

57. What made the author so interested in traveling abroad? A. Growing up in India. B. Once staying in Canada. C. Once traveling to Canada with his father. D. His father's stories about his traveling experiences. 58. Which of the following is true about the author's trip to Europe in 1998? A. The author traveled with one of his parents. B. Both their going and return were by air. C. They traveled in spring that year. D. They stayed in Europe for nearly two months. 59. It can be inferred from the passage that Lufthansa is ________. A. a city in India B. a city in Europe C. an airline company D. a travel agency 60. The underlined word “somber” in the 4th paragraph probably means “________”. A. happy C. angry B. sad D. enjoyable

【解析】 试题分析:本文是一篇记叙文。作者的父亲父亲经常讲其在加拿大居住和欧洲旅行的经历, 这激发了作者希望走出国门看看的强烈欲望。本篇短文给我们讲述了他第一次去欧洲的难忘 旅行。 56.细节理解题。根据 As a boy growing up in India, I had longed to travel abroad. 及 Being the first airline to take me abroad, 可分析,作者生活的国度是在印度(India)。 故选 A。 57.细节理解题。根据 I used to listen to the stories my father would tell me about his stay in Canada and tours to Europe in the 1970s, with great interest. 父亲经 常讲其在加拿大居住和欧洲旅行的经历, 这激发了作者希望走出国门看看的强烈欲望。 故选 D。 58.细节理解题。根据 A 项错是因为作者是与“父母双亲一起去的” ;C 项错在与事实“他们 是在夏季去的”不符;D 项错在与事实“在欧洲待了近两个星期”不符。B 项正确是与“来回 均是乘坐飞机”吻合。故选 B。 59.推理判断题。通过后三段内容不难看出,此为一家航空公司的名称。故选 C。 60.词义猜测题。想到愉快的旅行就要结束,作者心情自然不好,根据后文 change it into a most enjoyable experience yet again 也可推知。故选 B 项。


更多相关文档:

【冲刺2015】2015届高三英语总复习(高考模拟专版)汇编:C单元+阅读理解(C2+故事类)]

【冲刺2015】2015届高三英语总复习(高考模拟专版)汇编:C单元+阅读理解(C2+故事类)]_高中教育_教育专区。【冲刺2015】2015届高三英语总复习(高考模拟专版)汇编:C...

2015届高三英语总复习(高考模拟专版)汇编:C单元+阅读理解(C2+故事类)

2015届高三英语总复习(高考模拟专版)汇编:C单元+阅读理解(C2+故事类)_高中教育...3 【英语卷·2014 届黑龙江省大庆铁人中学高三考前模拟冲刺(201405) 解析】C2 ...

【冲刺2015】2015届高三英语总复习(高考模拟专版)汇编:C单元+阅读理解(C1+人物传记类)]

【冲刺2015】2015届高三英语总复习(高考模拟专版)汇编:C单元+阅读理解(C1+人物传记类)]_高中教育_教育专区。【冲刺2015】2015届高三英语总复习(高考模拟专版)汇编...

【冲刺2015】2015届高三英语总复习(高考模拟专版)汇编:C单元+阅读理解(C7+社会生活类)]

【冲刺2015】2015届高三英语总复习(高考模拟专版)汇编:C单元+阅读理解(C7+社会生活类)]_高中教育_教育专区。【冲刺2015】2015届高三英语总复习(高考模拟专版)汇编...

【冲刺2015】2015届高三英语总复习(高考模拟专版)汇编:C单元+阅读理解(C8+科普知识类)]

【冲刺2015】2015届高三英语总复习(高考模拟专版)汇编:C单元+阅读理解(C8+科普知识类)]_高中教育_教育专区。【冲刺2015】2015届高三英语总复习(高考模拟专版)汇编...

【冲刺2015】2015届高三英语总复习(高考模拟专版)汇编:A单元+单项填空(A7动词)

【冲刺2015】2015届高三英语总复习(高考模拟专版)汇编:A单元+单项填空(A7动词)...C.reminding D.reminded 知识点:本题考查句子结构 答案解析:前面是 when 引导...

【冲刺2015】2015届高三英语总复习(高考模拟专版)汇编:F单元 书面表达]

【冲刺2015】2015届高三英语总复习(高考模拟专版)汇编:F单元 书面表达]_高中...▲▲▲ ▲ ▲ ▲ 【试题分析】 这是一篇提纲类作文,我们需要用正确的英语把...

【冲刺2015届】2015届高三英语总复习(高考模拟专版)汇编:H单元 山东

【冲刺2015】2015届高三英语总复习(高考模拟专版)汇编:H单元 山东_高三英语_...阅读下面两篇短文,从 11--40 各题所给的四个选项 A、B、C、D)中出可以填入...

【冲刺2015】2015届高三英语总复习(高考模拟专版)汇编:C单元 阅读理解(C3新闻报道类)

【冲刺2015】2015届高三英语总复习(高考模拟专版)汇编:C单元 阅读理解(C3新闻报道类)_英语_高中教育_教育专区。【冲刺2015】2015届高三英语总复习(高考模拟专版)C3...

【冲刺2015】2015届高三英语总复习(高考模拟专版)汇编:O单元 湖南]

暂无评价|0人阅读|0次下载|举报文档【冲刺2015】2015届高三英语总复习(高考模拟专版)汇编:O单元 湖南]_高中教育_教育专区。【冲刺2015】2015届高三英语总复习(高考...
更多相关标签:
网站地图

文档资料共享网 nexoncn.com copyright ©right 2010-2020。
文档资料共享网内容来自网络,如有侵犯请联系客服。email:zhit325@126.com