当前位置:首页 >> 英语 >> 2011-2012学年广东省梅州市梅州中学初三英语寒假复习英语试卷

2011-2012学年广东省梅州市梅州中学初三英语寒假复习英语试卷


? ? ? ? ○ ? ? ? ? 外 ? ? ? ? ○ ? ? ? ? 装 ? ? ? ? ○ ? ? ? ? 订 ? ? ? ? ○ ? ? ? ? 线 ? ? ? ? ○ ? ? ? ?

? ? ? ? ○ ? ? ? ? 内 ? ? ? ? ○ ? ? ? ? 装 ? ? ? ? ○ ? ? ? ? 订 ? ? ? ? ○ ? ? ? ? 线 ?

? ? ? ○ ? ? ? ?

绝密★启用前

2012-2013 学年度???学校 2 月月考卷

试卷副标题
考试范围:xxx;考试时间:100 分钟;命题人:xxx 一 二 三 四 五 六 七 八 九 十 十一 十二 总分

题号 得分

注意事项: 1.答题前填写好自己的姓名、班级、考号等信息 2.请将答案正确填写在答题卡上

学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________

第 I 卷(选择题)
请点击修改第 I 卷的文字说明 评卷人 得分 一、单项选择(题型注释) 1.Playing computer games can get ________ of his study. A. in the way B. on the way C. by the way D. to the way 2.If I ________ a million dollars, I would give it to medical research. A. will have B. have C. had D. am having 3._______ of them like to play basketball. A. Each B. Everyone C. Every D. Both 4.You should come to school ____________. A. in time B. on time C. at the same time D. all the time 5.He looks sad. Let’s ___________________. A. cheer up him B. cheer him up C. show him up D. show up him 6.We’d like a room ______ a big color TV in it. A. and B. has C. have D. with. 7.Can you provide us _______ some information _______ the computer? A. with, about B. for, with C. about, with D. with, with 8.----How about going hiking this weekend? ----Sorry, I prefer _____rather than _____. A. to stay at home, go out B. to go out, stay at home C. staying at home, go out D. going out, stay at home. 9._________ should not be allowed to go out at night. A. Twelve-years-old B. Twelve-year-olds C. Twelve year old D. Twelve years olds 10.----Do you know where coffee was from first? ----It was said that coffee ______in Africa a long, long time ago. A. discovered B. invented C. was invented D. was discovered 11.---- I’m sorry, I ________ your English book in my house. ---- It doesn’t matter. Please don’t forget _________ it here tomorrow. A. forgot; to bring B. left; to bring C. forgot; to take D. left; to take 12.By the time she went outside, the bus ____ already ______ . A. had, gone B. had, went C. has, gone D. has, went
试卷第 1 页,总 7 页

? ? ? ? ○ ? ? ? ? 内 ? ? ? ? ○ ? ? ? ? 装 ? ? ? ? ○ ? ? ? ? 订 ? ? ? ? ○ ? ? ? ? 线 ? ? ? ? ○ ? ? ? ?

13.—Have you ever _______ to bring your homework to school? —Yes. I _______ it at home once last term. A. left; forgot B. forgotten; left C. forgotten, forgot left 14.Can you see _____________? A. what he’s reading B. what is he reading C. what does he read D. he reads what 15.The man ________ was a friends of mine. A. you just talked B. who you just talked to C. whom you just talked D. which you just talked to 评卷人 得分 二、完型填空(题型注释)

D. left;

The bicycle is one of the simplest yet most useful inventions in the world. What is most surprising is that it was not ___1__ earlier, although the great inventor Leonardo Da Vinci had drawn pictures for bicycles and also for flying machines and some other things. Those things were not produced___2___ long after he died. A person riding a bicycle uses ___3___ energy to make the bicycle move, and there is no pollution at all when you are riding. Even so, in developed ____4___, most people don’t travel to work by bicycle. It is not because the bicycles are expensive or people feel___5____ if they ride to work. It’s because __6___ cars on the roads becomes larger. It certainly becomes ___7___ to ride a bicycle. As a result, more people put their bicycles away and go to work ___8___ their cars , and in this way, the situation is made more serious.___9___ the best way to make riding safer and more popular is to create paths (开设通道) only for bicycles, and to make ___10___ so difficult and expensive for drivers to take their cars into the city that they will go back to use their bicycles. 16.A. invent B. inventing C. invented D. to invent 17.A. before B. when C. since D. until 18.A. much B. quite a lot of C. very little D. many 19.A. world B. countries C. land D. earth 20.A. lucky B. glad C. sorry D. tired 21.A. the number of B. a number of C. this kind of D. all kinds of 22.A. safer B. more dangerous C. much dangerous D. safe 23.A. by B. in C. use D. drive 24.A. Hardly B. May be C. Perhaps D. Nearly 25.A. it B. them C. us D. that

评卷人

得分 三、阅读理解(题型注释)

A Trip to the Forest One day Bob took two of his friends into the mountains. They put up their tents and then rode off to a forest to see how the trees were growing.
试卷第 2 页,总 7 页

? ? ? ? ○ ? ? ? ? 外 ? ? ? ? ○ ? ? ? ? 装 ? ? ? ? ○ ? ? ? ? 订 ? ? ? ? ○ ? ? ? ? 线 ? ? ? ? ○ ? ? ? ?

※※请※※不※※要※※在※※装※※订※※线※※内※※答※※题※※

? ? ? ? ○ ? ? ? ? 外 ? ? ? ? ○ ? ? ? ? 装 ? ? ? ? ○ ? ? ? ? 订 ? ? ? ? ○ ? ? ? ? 线 ? ? ? ? ○ ? ? ? ?

? ? ? ? ○ ? ? ? ? 内 ? ? ? ? ○ ? ? ? ? 装 ? ? ? ? ○ ? ? ? ? 订 ? ? ? ? ○ ? ? ? ? 线 ? ? ? ? ○ ? ? ? ?

学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________

In the afternoon when they were about ten kilometres from their camp(营 地), it started to snow. More and more snow fell. Soon Bob could hardly see his hands before his face. He could not find the road. Bob knew there were two roads. One road went to the camp, and the other went to his house. But all was white snow. Everything was the same. How could he take his friends back to the camp? Bob had an idea. The horses! Let the horses take them back! But what would happen if the horses took the road to his house? That would be a trip of thirty-five kilometres in such cold weather! It was getting late. They rode on and on. At last the horses stopped. Where were they? None of them could tell. John looked around. What was that under the tree? It was one of their tents! 26.John and his two friends went to the forest to ________. A. build their camp B. find their way home C. enjoy the mountains in the snow D. watch the trees in the forest 27.They could not find their way back because ________. A. there was only one road to their camp B. they couldn’t decide which of the two roads led to their tents C. there were no roads in the mountains at all D. everything was covered by the white snow 28.It is clear that they wanted the horses to take them to _______. A. John’s house B. the camp C. the forest D. the mountains 29.The horses stopped because _______. A. it was getting late B. they were tired after running for a long way C. they knew that they had got to the camp D. they had seen John’s house 30.The story happened _______. A. on a cold winter day B. on a dark snowy evening C. in a cold camp far from villages D. at night when nothing could be seen

Life in the twenty-first century will be very different from life today. Between then and now many changes will take place, but what will the changes be? The population is growing fast. There will be many people in the world and most of them will live longer than people live now. Computers will be much smaller and more useful, and there will be at least one in every home. And computer studies will be one of the important subjects in schools then. People will work fewer hours than they do now and they will have more free time for sports, watching TV and travelling. Travelling will be much easier and cheaper. And many more people will go to other countries for holidays. There will be changes in our food, too. Maybe no one will eat meat every day, instead they eat more fruit and vegetables. Maybe people will be healthier. Work in the future will be different, too. Dangerous and hard work can be done by robots. Because of this, many people will not have enough work to do. This will be a problem. 31.There will be _________ in the future. A. small population B. few changes C. more people D. few people
试卷第 3 页,总 7 页

? ? ? ? ○ ? ? ? ? 内 ? ? ? ? ○ ? ? ? ? 装 ? ? ? ? ○ ? ? ? ? 订 ? ? ? ? ○ ? ? ? ? 线 ? ? ? ? ○ ? ? ? ?

If you go to Finland, you’ll be surprised to find how “foolish” the Finnish people are. Take the taxi drivers for example. Taxis in Finland are mostly high class Benz with a fare (票价) of two US dollars a kilometer. You can go anywhere in one, tell the driver to drop you at any place, say that you have some business to attend to, and then get off without paying your fare. And the driver would not show the least sign of worry. The dining rooms in all big hotels not only serve their guests, but also outside diners. Hotel guests have their meals free, so their good faith is to wave their registration card to the waiter. With such a loose check, you can easily use any old registration card to take a couple of friends and dine free of charge. With so many loopholes (漏洞) in everyday life, surely Finland must be a heaven to those who love to take “pretty advantages”. But the strange things is, all the taxi-passengers would always come back to pay their fare after they have attended to their business; not a single outsider has ever been found in the free hotel dining rooms. As the Finns always act on good faith and always show an attitude of “which is which” and “what is what” in everything they do, so to live in such a society has turned everyone into a real “gentleman”. In a society of such high moral practice, what need is there for people to take precautions (预防措施) against others? 36.The word “foolish” probably means _____________. A. friendly B. careful C. strange D. funny 37.Why wouldn’t the driver show the least sign of worry? Because _________. A. he is sure that the passengers always act on good faith B. he is afraid to make the passengers angry and unhappy
试卷第 4 页,总 7 页

※※请※※不※※要※※在※※装※※订※※线※※内※※答※※题※※

32.In the future the computer will be _________. A. much bigger and few people will use it B. much smaller and more useful C. smaller and not many people will use it D. bigger and a lot of people will use it 33.In the future more people _________. A. will go to other countries for holidays B. will study at school C. will go earlier D. will work for many hours 34.People will prefer _________ to _________ in the future. A. meat and vegetables; fruit B. meat; fruit and vegetables C. fruit and meat; vegetables D. fruit and vegetables; meat 35.The robots will _________ in the future. A. do the dangerous work B. do all the work C. do only housework D. do the easy work for people

? ? ? ? ○ ? ? ? ? 外 ? ? ? ? ○ ? ? ? ? 装 ? ? ? ? ○ ? ? ? ? 订 ? ? ? ? ○ ? ? ? ? 线 ? ? ? ? ○ ? ? ? ?

? ? ? ? ○ ? ? ? ? 外 ? ? ? ? ○ ? ? ? ? 装 ? ? ? ? ○ ? ? ? ? 订 ? ? ? ? ○ ? ? ? ? 线 ? ? ? ? ○ ? ? ? ?

? ? ? ? ○ ? ? ? ? 内 ? ? ? ? ○ ? ? ? ? 装 ? ? ? ? ○ ? ? ? ? 订 ? ? ? ? ○ ? ? ? ? 线 ? ? ? ? ○ ? ? ? ?

学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________

C. he thinks the passengers may be too poor to pay him D. he is sure that the passengers are really in trouble 38.The dining rooms in all big hotels ___________. A. check the guests’ registration card carefully B. give people meals without paying C. serve their guests free of charge D. only serve their guests free breakfast 39.What’s FALSE according to the passage? A. No one takes advantages although there are many loopholes. B. All the taxi-passengers come back to pay their fare after they have attended to their business. C. Not a single outsider has ever been found in the free hotel dining rooms. D. Finland is heaven for immoral people because they can always take advantages freely. 40.The sentences “which is which” and “what is what” show that __________. A. the Finns are foolish B. the Finns take things seriously C. the Finns are busy making money for the family D. the Finns never take precaution against others 41. 1. Mrs. Li wants to send her daughter to take some piano lessons during the coming summer holiday. 2. Betty and her boyfriend want to spend the weekend to watch something new. They both like dancing. 3. Darning wants to buy some newspaper to read so that he can improve his English. 4. Mr. Black wants to come to Beijing for the first time in August. He wants to enjoy the real Beijing Opera very much. 5. Tony and his colleagues will have a trip in Guangzhou next week. They need to rent a car and a driver who understands English.

A. Watch Your Neck: This modern ballet is telling the story of “Dracula” which is the classic novel by Irish playwright Bram Stoker. Time: 8:30 pm, February 2-9 Tel:98558588 B. Children’s Activity Center Tel: 66589982 Add: No. 2 Zhongshan Road (Singing lessons, piano lessons and dancing lessons.) C. Art Show: A total of 10 artists living close to each other are jointly giving an art exhibition. D. Peking Opera: Mei Lanfang’s brave fighting against the Japanese during the war of Resistance against Japanese will open your mind. E. Foreign Book Center: More and more increasing learning English books and newspapers, CDs. ect. F. The Changcheng hotel: Five star hotel. Looking for much experienced receptionists. Tel: (010)55883326 G. Car-Hire Service: 12 seat Forit transit van for hire in Zhujing Business and Private Hire. We have English-speaking drivers.

试卷第 5 页,总 7 页

? ? ? ? ○ ? ? ? ? 内 ? ? ? ? ○ ? ? ? ? 装 ? ? ? ? ○ ? ? ? ? 订 ? ? ? ? ○ ? ? ? ? 线 ? ? ? ? ○ ? ? ? ?

第 II 卷(非选择题)
请点击修改第 II 卷的文字说明 评卷人 得分 四、句型转换(题型注释)

评卷人

得分 五、单词拼写(题型注释)

评卷人

得分 六、补充句子(题型注释)

评卷人

得分 七、翻译(题型注释)

评卷人

得分 八、改错(题型注释)

评卷人

得分 九、单词造句(题型注释)

评卷人

得分 十、选词填空(题型注释)

评卷人

得分 十一、书面表达(题型注释)

43. 请根据以下要点提示,以“A Bad Weekend”为题写一篇 80 词左右的短文,谈谈你周末 所经历的事情。可适当发挥。
试卷第 6 页,总 7 页

※※请※※不※※要※※在※※装※※订※※线※※内※※答※※题※※

42.课文填空 Did you know that tea, the most popular drink in the world (after water), was invented by __________? Although tea wasn’t brought to the Western world _________ 1610, this beverage was __________ over three thousand years before that. __________ to an ancient Chinese legend, the emperor Shen Nong discovered tea when he was _________ drinking water __________ an open fire. Some __________ from a nearby bush fell into the water and __________ there for some time. The emperor noticed that leaves in the water produced a pleasant __________. Later he decided to taste the hot mixture. It was quite delicious. And _________ this way, one of the world’s favorite drinks was invented.

? ? ? ? ○ ? ? ? ? 外 ? ? ? ? ○ ? ? ? ? 装 ? ? ? ? ○ ? ? ? ? 订 ? ? ? ? ○ ? ? ? ? 线 ? ? ? ? ○ ? ? ? ?

? ? ? ? ○ ? ? ? ? 外 ? ? ? ? ○ ? ? ? ? 装 ? ? ? ? ○ ? ? ? ? 订 ? ? ? ? ○ ? ? ? ? 线 ? ? ? ? ○ ? ? ? ?

? ? ? ? ○ ? ? ? ? 内 ? ? ? ? ○ ? ? ? ? 装 ? ? ? ? ○ ? ? ? ? 订 ? ? ? ? ○ ? ? ? ? 线 ? ? ? ? ○ ? ? ? ?

学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________

1. 和同学们约好上周六去五峰山玩。 2. 约定在早上 8:00 在火车站见面,乘火车去那儿。 3. 由于前一晚我睡得太晚,第二天醒来时已经 7 点半。 4. 没有吃早饭匆忙赶到车站,同学们已经乘车走了。 5. 难受极了,过了个很糟糕的周末。 A Bad Weekend ___________________________________________________________________________ ___ ___________________________________________________________________________ ___ ___________________________________________________________________________ ____ ___________________________________________________________________________ ____ 评卷人 得分 十二、其他(题型注释)

试卷第 7 页,总 7 页

本卷由【在线组卷网 www.zujuan.com】自动生成,请仔细校对后使用,答案仅供参考。

参考答案 1.A 【解析】 这题考查词组辨析:in the way 妨碍,挡路 on the way 在途中 by the way 顺便问一下, 根据句意:玩电脑游戏会妨碍他学习。选 A。 2.C 【解析】 这题考查 if 的非真实条件句的用法,如果和事实不符合,if 条件句和主句要用虚拟语气, 和现在的事实相反,if 条件句用过去时,主句用 would do,所以选 C。句意是:如果我有 1 百万美元,我会把它给医学研究。 3.D 【解析】 这题考查代词的用法:both of them “两者都”,和谓语动词 like 一致,A 项 each of them 后面接 likes。B、C 项后面不能接 of。句意是:他们两个都喜欢踢足球。 4.B 【解析】 这题考查词组辨析:in time 及时 on time 准时 at the same time 同时 all the time 一直。 句意是:你应该准时到校。选 B。 5.B 【解析】 这题考查动词短语的用法, cheer up 振作起来, show up 出现, 根据句意: 他看起来很伤心, 我们让他振作起来。还有代词应该放在动词和副词之间。所以选 B。 6.D 【解析】 这题考查 with 复合结构的用法,with+宾语+介词短语,可以做状语和定语,这句话中是做 宾语修饰 a room,我们想要有大彩电的房间。 7.A 【解析】 这题考查介词的用法,provide sb. with sth.“提供某人某物” ,所以第一空填 with,第 二空填 about 是“关于” ,修饰 information,句意是:你能给我们提供一些电脑的信息吗? 选 A。 8.A 【解析】 这题考查词组 prefer to do rather than do sth“宁愿做?而不愿?”,句意是:--这个 周末去远足怎样?--对不起,我宁愿呆在家里也不愿出去。选 A。 9.B 【解析】 这题考查复合词的用法,Twelve-year-olds 是指 12 岁的人,注意在数字+名词的复合词中 名词是单数,所以选 B。 10.D 【解析】 这题考查的是动词的语态,invent 是“发明(以前没有的东西) ” ,discover 是“发现(以 前就有的东西) ” ,咖啡被发现应该用 discover,而且应该用被动。选 D。 11.B
答案第 1 页,总 5 页

本卷由【在线组卷网 www.zujuan.com】自动生成,请仔细校对后使用,答案仅供参考。

【解析】 第一空填 left 表示“遗忘,拉下” ,forget 表示“忘了” ,第二空填 to bring 是“带来” take 是带走。所以选 B。 12.A 【解析】 这题考查时态的用法, by the time 是连词词组,可以连接时间状语从句, “到什么时候为 止” ,主句一般和相应的完成时连用,因为从句是过去时,所以从句用过去完成时连用。选 A。句意是:到她出去的时间为止,公共汽车已经走了。 13.B 【解析】 第一空填 forgotten,因为 forget to do 是“忘了做..” ,第二空是填 left,leave sth at home 是“把?忘在家里” ,所以选 B。 14.A 【解析】 这题考查宾语从句兼时态,宾语从句的语序应该是陈述句的语序,而且根据句意:你看见他 在读什么吗?应该是现在进行时。选 A. 15.C 【解析】 这题考查定语从句的用法:先行词是人时,定语从句用 who/that/whom 引导,A、C 选项少 了 to,所以只能选 B。句意是:刚刚和你谈话的人是我的朋友。 16.C 17.D 18.C 19.B 20.D 21.A 22.B 23.B 24.C 25.A 【解析】16.根据句意:它没有早些时候被发明,这里表示被动,填 C。 17.not?until?“直到?才” ,句意是:直到他死后这些东西才制造出来。选 D 18.句意是骑车的人花费的精力很少,little 修饰不可数名词,表示很少,其它选项意思 都不对。选 C。 19.developed countries“发达国家”选 B。 20.句意是:许多发达国家中的人不骑自行车去上班。它不是因为自行车是昂贵的或者如果 他们骑去工作,人们感到疲倦。所以选 D。 21.The number of “…的数量”a number of“许多” ,因为谓语动词用的是 becomes,故选 A。 22.B。句意是:它是因为道路上的汽车的数量很大。骑自行车肯定变成更危险的。 23. “乘车”可以用 by car 或 in one’s car,所以选 B。 24.句意是:或许,使骑车更安全和更受欢迎的最好的方式仅仅为自行车创造一条道路,选 C。
答案第 2 页,总 5 页

本卷由【在线组卷网 www.zujuan.com】自动生成,请仔细校对后使用,答案仅供参考。

25.这里填 it 是形式宾语,代指不定式 to take their cars into the city ,选 A。 26.D 27.D 28.B 29.C 30.A 【解析】 26.细节题:从文章第一段的:rode off to a forest to see how the trees were growing. 说明他们去树林里看树是怎么生长的。选 D。 27.细节题:从第二段的 it started to snow. More and more snow fell. But all was white snow.说明是开始下雪了,雪越来越多,看不见路了。选 D。 28.推理题:从文章的第三段的,How could he take his friends back to the camp? 说明他们不想要马带他们回家,而是回营地。选 B。 29.细节题:从文章最后一段 It was one of their tents! 可知他们知道到了营地。 选 C。 30.这题可以采用排除题,第二段说是 In the afternoon 可以排除 B、D 项,从文章知道 故事是发生在树林里,不是营地。排除 C,选 A,因为文章提到下雪. 31.C 32.B 33.A 34.D 35.A 【解析】 31.细节题,从文章第二段的句子:There will be many people in the world 说明将来人 口会更多。选 C。 32.细节题:从文章的第三段的句子 Computers will be much smaller and more useful, 可知电脑会更小,更有用。选 B。 33.细节题:从文章第四段的句子:Travelling will be much easier and cheaper. And many more people will go to other countries for holidays.可知旅游会更容易,更便宜,更 多的人会去其它国家度假。选 A。 34.细节题:从文章第五段的句子:Maybe no one will eat meat every day, instead they eat more fruit and vegetables.可知人们会多吃蔬菜水果代替肉。选 D。 35.细节题:从文章最后一段的句子:Dangerous and hard work can be done by robots. 可知危险的难的工作由机器人来做。选 A。 36.C 37.A 38.C 39.D 40.B 【解析】 36.猜词题:从文章的第一段的句中的 surprised ,推断出 foolish 应该是“奇怪”的意
答案第 3 页,总 5 页

本卷由【在线组卷网 www.zujuan.com】自动生成,请仔细校对后使用,答案仅供参考。

思。选 C。 37.推理题:从文章第二段的句子:you have some business to attend to, and then get off without paying your fare.如果你说有事要处理,你可以不付车费就离开,而司机不 会担心,从中可推断出司机认为乘客会诚信的,选 A。 38.细节题:从文章第三段的句子:Hotel guests have their meals free, 可知 C 项正确。 39.推理题:从文章最后一段的 As the Finns always act on good faith 说明芬兰人很 诚信,不会利用这些漏洞。选 D。 40.推理题:从文章最后一句话 what need is there for people to take precautions (预 防措施) against others? 可知芬兰人没有必要对别人采取预防措施。选 B。 41. 【小题 1】B 【小题 2】A 【小题 3】E 【小题 4】D 【小题 5】G 【解析】 【小题 1】第一题说李太太想让女儿假期去学钢琴,B 项里提到有 piano lessons。 【小题 2】第二题说 Betty 和男友想看跳舞和 A 项里的 This modern ballet is telling the story of “Dracula”正好符合。 【小题 3】 这题说 Darning 想买报纸看, 好提高英语。 E 项里提到 More and more increasing learning English books and newspapers,越来越多的学习英语的书和报纸。正好符合。 【小题 4】这题说布莱克太太想来北京看京剧,和 D 项的 Peking Opera 符合。 【小题 5】这题说 Tony 和同事想租车和一个会英语的司机。和 G 项符合。 42. 【小题 1】accident 【小题 2】until 【小题 3】discovered 【小题 4】According 【小题 5】boiling 【小题 6】over 【小题 7】leaves 【小题 8】remained 【小题 9】smell 【小题 10】in 【解析】 【小题 1】固定词组:by accident“偶然的” 【小题 2】not? until…“直到…才…” ,句意为:直到 1610 年茶才被带到西方国家。 【小题 3】句意是:这种饮料在之前 3000 多年就被发现了,所以填 discovered。 【小题 4】固定词组:According to“根据” 【小题 5】词组:boil water “烧水” ,时态用过去进行时,填 boiling。 【小题 6】考查介词的用法:over“在?上方” 【小题 7】句意是:旁边树丛的树叶掉在水里。还有下文也有出现,填 leaves(复数) 【小题 8】这里 remained 是不及物动词,表示“仍然在,留在”
答案第 4 页,总 5 页

本卷由【在线组卷网 www.zujuan.com】自动生成,请仔细校对后使用,答案仅供参考。

【小题 9】这里的 smell 是名词,a pleasant smell“让人舒服的味道” 【小题 10】in this way“以这种方式” 。 43. A Bad Weekend I made an appointment with my classmates to go to visit Wufeng Mountain last Saturday. We decided to meet at the train station at 8:00am, and then take a train to go there. Since I went to bed very late the night before, it had been already 7:30 when I woke up the next morning. I didn’t have breakfast and went to the station in a rush. But by the time I got to the train station, my classmates had left by train. How sad I was! What a bad weekend! 【解析】首先,审好题,题目是“A Bad Weekend”要写出周末经历的事情,突出“bad” , 认真找出题目所给写作提纲的 1—5 条中所列的核心词。将其翻译出来。如:去五峰山玩 go to visit Wufeng Mountain,上周六 last Saturday,约定 made an appointment,最后再 来组句,排列词组,形成句子。I made an appointment with my classmates to go to visit Wufeng Mountain last Saturday。 在第二条中, 找到乘火车 take a train, 去那儿 go there, 连起来就变成 take a train to go there。在火车站 at the train station,在早上 8:00 at 8:00am 或者 at 8:00 in the morning,这个句子有 2 部分,最后连一下变为 We decided to meet at the train station at 8:00am, and then take a train to go there.第三句 也一样,首先要找到前一晚 the night before,睡得太晚 went to bed very late,第二天 the next morning,已经 already,醒来 woke up,由已经一词判断要用完成时,并且整篇 时态都是过去的,所以用过去完成时。与完成时连用,用 since 来表示“由于”更好。第四 第五一样,要找到短语,可表达为上面的句子,也可这样来写:My classmates had left by train when I hurried to train station whithout breakfast.What a bad weekend I spent !

答案第 5 页,总 5 页


更多相关文档:

广东梅州梅州中学09-10学年九年级上中段考试试卷

人教版九年级英语上册知识... 2012年初中物理总复习知识...1/2 相关文档推荐...广东梅州梅州中学09-10学年九年级上中段考试试卷 隐藏>> 2010~2011 学年度第...

广东省梅州市2012年中考英语试题

嘉兴英语教学网 www.jxenglish.com 收集整理 欢迎使用 梅州市 2012 年初中毕业生学业考试 英语试卷说明:本试卷共 8 页,86 小题,满分为 120 分。考试用时 90...

2011—2012年度梅州中学高一第二学期月考1生物试卷_免...

梅州中学2011~2012学年高一... 8页 免费 触发器 9页 1财富值 广东省梅州市曾宪梓中学20... 10页 2财富值 2010年广东高考英语试题(A... 11页 2财富值 ...

2011年广东省梅州市中考英语试题(无答案)

2011年广东省中考英语试卷... 13页 5财富值喜欢此文档的还喜欢 2012梅州中考英语试题 14页 免费 2011河源中考英语试题 15页 免费 2009年广东省梅州市中考数......

广东省梅州市曾宪梓中学2011-2012学年高二上学期中段考...

梅州市曾宪梓中学 20112012 学年第一学期 高二英语中段考试题第一部分:听说(共两节,满分 15 分) 第一节: Role Play 情景介绍 角色:你是记者 任务: (1)...

2006年广东省梅州市梅州中学高二下学期期末考试英语试卷

2006年广东省梅州市梅州中学高二下学期期末考试英语试卷_英语_高中教育_教育专区。http://www.edudown.net 中小学教育资源站-百万套试题免费下载! 2006 年广东省梅...

广东省梅州市2012年中考英语试题真题(含答案)

广东省梅州市2012年中考英语试题真题(含答案)_中考_初中教育_教育专区。广东省梅州市2012年中考英语试题真题(含答案)梅州2012 年初中毕业生学业考试英语试卷说 ...

广东省梅州市2012年中考英语试题

嘉兴英语教学网 www.jxenglish.com 收集整理 欢迎使用 梅州市 2012 年初中毕业生学业考试 英语试卷说明:本试卷共 8 页,86 小题,满分为 120 分。考试用时 90...

广东省梅州中学2011-2012学年度第二学期高三第三次模拟...

广东省梅州中学2011-2012学年度第二学期高三第三次模拟考试理综 高考模拟试题高考模拟试题隐藏>> 梅州中学 2011-2012 学年度第二学期高三第三次模拟考试 理科综合一...

梅州中学九年级上中段考试试卷

人教版九年级英语上册知识... 2012年初中物理总复习知识...1/2 相关文档推荐...广东省梅州市梅州中学初三中段考试 数学试卷说明:本试卷共 4 页,23 小题,满分...
更多相关标签:
网站地图

文档资料共享网 nexoncn.com copyright ©right 2010-2020。
文档资料共享网内容来自网络,如有侵犯请联系客服。email:zhit325@126.com