当前位置:首页 >> 英语 >> 浙江英语会考限时阅读

浙江英语会考限时阅读


英语会考限时训练
模块一
一、 (11,宁波中考)完形填空(共 15 小题;每小题 1 分,满分 15 分)
阅读下面短文,掌握其大意,然后从 A、B、C、D 四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。

When I was about 12 years old, I really wanted a new bike! I __3

6__ my parents my birthday wish, but I knew there was little hope because my family could __37__ have that money. On my birthday my parents told me they had my __38__ outside in the back yard. At once I __39__ out to the yard. There was my bike, __40__ it wasn‘t the bike that I thought it would be. This one was pink, old and worn with age. It was so __41__! I thought I __42__ my parents‘ feelings because I could see the disappointment __43__ their faces and I was sure they could see it on mine. I __44__ the old bike and rode it, feeling __45__ that I had made my parents feel this way. So I put on a smile, rode as fast as I could and didn‘t __46__... As time went by, I began to understand my parents gave me __47__ much more than just a rusty(生锈的)old bike. They gave me a life lesson about __48__. When you give something out of love, it doesn‘t matter what it is in fact. What matters is the love that is in it. I like to remember this __49__ because giving a gift is not about money. It‘s about how much love you can feel from it. Do remember, a gift that __50__ two dollars isn‘t any less valuable(有价值的)than one that costs one hundred dollars, or even more. 36. A. talked B. spoke C. said D. told 37. A. hardly B. quickly C. slowly D. easily 38. A. guitar B. gift C. cake D. card 39. A. rushed B. rode C. climbed D. came 40. A. and B. or C. but D. because 41. A. exciting B. interesting C. relaxing D. disappointing 42. A. liked B. hated C. hurt D. thanked 43. A. on B. in C. at D. for 44. A. got in B. got on C. got off D. got up 45. A. surprised B. excited C. happy D. bad 46. A. look ahead B. look back C. come up D. come down 47. A. anything B. nothing C. something D. everything 48. A. love B. money C. friendship D. knowledge 49. A. idea B. news C. advice D. story 50. A. spends B. costs C. pays D. offers 二、阅读理解(共 20 小题,满分 38 分) (A)(12,宁波中考) You‘ve probably heard of working dogs that help police officers, or horses that help farmers. Did you know that carrier pigeons(信鸽) can be trained to help people too? Here are some examples. Mailman Carrier pigeons can be trained to carry messages to people. The note is placed into a small can. The can is tied to the pigeon‘s leg. Then the pigeon flies off with the note. Lifeguard From high up in the sky, specially trained pigeons can spot orange life jackets in the ocean.

Sometimes it is difficult for humans to spot people lost at sea, especially when the weather is bad. However, pigeons can fly quickly over a large area of water to look for people Spy Many years ago, carrier pigeons were used to help our country during wars(战争). ―Spy pigeons‖ had small cameras that were tied to their feet. As a pigeon flew over enemy(敌人) land, the camera took photos of the land below. This would allow our soldiers to see where the enemies were and what they were doing. So next time you see a pigeon, stop and watch it closely. What might look like an ordinary bird to most people, might actually be helpful. 51. Which part of the carrier pigeon is the can tied to? A. The pigeon‘s back. B. The pigeon‘s head. C. The pigeon‘s neck. D. The pigeon‘s leg. 52. What kind of people can the carrier pigeons find? A. The people in orange life jackets at sea. B. The people in red jackets in the boats. C. The people swimming in the ocean. D. The people lost in the mountains. 53. Which of the following statements is TRUE according to the passage? A. A pigeon could predict what the weather would be like. B. A pigeon was tied with a small camera around its leg. C. A pigeon could help us to know the number of the enemy. D. A pigeon carried the camera to take photos of the enemy land. 54. What kind of jobs are mentioned for a carrier pigeon? 新 课标 第一网 A. A mailman, a lifeguard and a spy. B. A trainer, a spy and a police officer. C. A soldier, a police officer and a mailman. D. A farmer, a weather reporter and lifeguard. 55. What is the purpose of writing this article? A. To make readers like pigeons more. B. To teach readers about the lives of wild pigeons. C. To tell readers about real jobs held by carrier pigeons. D. To share science fictions about pigeons helping people. (B) (11,宁波中考)

56. We can see this ad _________. A. at a cafe B. at a library C. at school D. at home 57. We can go for lunch at _________on Monday. A. 10:30 B. 11:45 C. 12:30 D. 14:30 58. Mrs. Zhou will spend _________ if she goes for dinner on Friday. A. $ 6 B. $ 7 C. $ 11 D. $ 12 59. Mr. Brown and his 8-year-old son had to pay _________ for dinner last Sunday. A. $ 7 B. $ 11 C. $ 12 D. $ 17 60. You can _________ according to the ad. A. take away the food in one box for $ 8 B. enjoy all you can eat and barbecue C. get a free bottle of wine with your friend D. call the Chinese Cafe at 9651 4655 (C)(09,浙江高考) Plants can‘t communicate by moving or making sounds, as most animals do. Instead, plants produce volatile compounds, chemicals that easily change from a liquid to a gas. A flower‘s sweet smell, for example, comes from volatile compounds that the plant produces to attract insects such as bugs and bees. Plants can also detect volatile compounds produced by other plants. A tree under attack by hungry insects, for instance, may give off volatile compounds that let other trees know about the attack, In response, the other trees may send off chemicals to keep the bugs away- or even chemicals that attract the bugs‘ natural enemies. Now scientists have created a quick way to understand what plants are saying: a chemical sensor(传感器) called an electronic nose. The ―e-nose‖ can tell compounds that crop plants make when they‘re attacked. Scientists say the e-nose could help quickly detest whether plants are being eaten by insects. But today the only way to detect such insects is to visually inspect individual plants. This is a challenging task for managers of greenhouses, enclosed gardens that can house thousands of plants. The research team worked with an e-nose that recognizes volatile compounds. Inside the device, 13 sensors chemically react with volatile compounds. Based on these interactions, the e-nose gives off electronic signals that the scientists analyze using computer software. To test the nose, the team presented it with healthy leaves from cucumber, pepper and tomato plants, all common greenhouse crops. Then the scientists collected samples of air around damaged leaves from each type of crop. These plants had been damaged by insects, or by scientists who made holes in the leaves with a hole punch (打孔器). The e-nose, it turns out, could identify healthy cucumber, pepper and tomato plants based on the volatile compounds they produce. It could also identify tomato leaves that had been damaged. But even more impressive, the device could tell which type of damage – by insects or with a hole punch – had been done to the tomato leaves. With some fine tuning, a device like the e-nose could one day be used in greenhouses to quickly spot harmful bugs, the researchers say. A device like this could also be used to identify fruits that are perfectly ripe and ready to pick and eat, says Natalia Dudareve, a biochemist at Purdue University in West Lafayette, Ind. who studies smells of flowers and plants. Hopefully, scientists believe, the device could bring large benefits to greenhouse managers in the near future. 61. We learn from the text that plants communicate with each other by______. A. making some sounds B. waving their leaves

C. producing some chemicals D. sending out electronic signals 62. What did the scientists do to find out if the e-nose worked? A. They presented it with all common crops.. B. They fixed 13 sensors inside the device. C. They collected different damaged leaves. D. They made tests on damaged and healthy leaves. 63. According to the writer, the most amazing thing about the e –nose is that it can ______. A. pick out ripe fruits B. spot the insects quickly C. distinguish different damages to the leaves D. recognize unhealthy tomato leaves 64. We can infer from the last paragraph that the e-nose_____. A. is unable to tell the smell of flowers B. is not yet used in greenhouses C. is designed by scientists at Purdue D. is helpful in killing harmful insects (D) (10,浙江高考) Peter,Helen,Catherine,Elizabeth 和 Levin 想根据各自在环保方面的兴趣(61—65)进行案例 研究。阅读下面某杂志的专题报道摘要(A、B、C、D、E 和 F),选出适合他们研究的最佳 案例,并在答题纸上将相应选项的标号涂黑。选项中有一项是多余选项。 65. Peter: Reducing plastic and other wastes through DTY 66. Helen : Making use of the heavy traffic to produce electricity 67. Catherine: Building a community without private cars 68. Elizabeth: Building houses with recycled materials and energy-efficiency systems 69. Levin : Developing a new type of urban car which bums less gas A Vauban We know cars are terrible polluters, but would you give yours up? Vauban, a community in southwestem Germany, did just that, and its 5,000 citizens are doing fine. Most streets are free of vehicles, and there are generous green spaces and good public-transport links, including fast buses and bicycle paths. When,, people must drive, they can turn to car-sharing clubs. All the citizens had the chance to plan their own city," says Andreas Delleke, an energy expert, "and it's just how we wanted it to be. " C Trey Parker and Matt Stone Trey Parker and Matt Stone, creators of South Park, have built a sustainable (可持续的) castle with outer siding and inner flooring of recycled wood, recycled carpeting, high-efficiency boiler systems. "I think more and more today, people are willing to make a statement about the Earth and B Denmark During the period of gas shortage in the early, 70s, Denmark decided to become self-sufficient ( 自足). So they began a few projects making smart investments along the way. On the island of Samsoe, local families, fishermen and farmers bought wind turbines (涡轮机],) to produce their own energy. Within seven years these turbines were completely paid for. And can you believe just one of wind turbines produces enough electricity for 600 households? D P-NUT Who doesn't love the name P-NUT- short for Personal-Neo Urban Transport? It's Honda's latest attempt to create a tiny footprint for a new urban vehicle. This little P-NUT is unique. With a central driving position, the car is designed to move in tight settings. The l 1-foot micro car will seat

how they want to proteet it," Michael R ath, home designer and builder says. "For high-end homes in this valley, this is entirely consistent with what they cost. "

E Israel Company Is it possible that annoying rash hour traffic could become a source of renewable energy? Israel's Technion Institute of Technology claims that if we placed special generators ( 发 电机 ) under roads, railways, and runways -we could harvest enough energy to mass-produce electricity. A trial process has been used on a smaller scale, in dance clubs for instance, where the pounding feet of dancers light up the floor. "We can produce electricity anywhere there is a busy road using energy that normally goes to waste," said Uri Amit, chairman of Israel's Technion . Institute Of Technology.

three with two rear-seat passengers behind the driver. "The P-NUT conce, pt explores the packaging and design potential for a vehicle designed for the city lifestyle," said Dave Marek, a Honda design Spokesman. F Coffee Coffee. Some of us can't start our day without it, and we don't mind waiting 10 minutes in line for it. Here is the most effective tip to make you a superstar in environment protection. Get a coffee machine for your home or office, or persuade your company into buying one. ( Tell them it will improve productivity. ) Skip the coffee line on the way to work and make something that is better-tasting and much better for your wallet. Plus, you Won't need those plastic cups or carrying cases that jnst get thrown away. Better yet, use your favorite travel mug.

模块二
一、 (12,宁波会考)完形填空(共 15 小题;每小题 1 分,满分 15 分)
阅读下面短文,掌握其大意,然后从 A、B、C、D 四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。

A little boy named Harry became very ill. He had to lie in bed all day, unable to move. He spent his days feeling 36 and blue. There wasn‘t much he could do except look out of the 37 . Time passed, and his illness frustrated him. Until one day he saw a strange 38 in the window. It was a penguin eating a sausage sandwich. The penguin got in 39 the open window, and said ―good afternoon‖ to Harry, turned around, and 40 quickly. Of course, Harry was very 41 . He was still trying to work out what had happened. Outside his window he saw a monkey busy blowing up a balloon. At first Harry asked himself 42 that could possible be, but after a while, as more and more crazy – looking 4 appeared outside the window he couldn‘t help 44 and found it hard to stop. An elephant jumped on a stone, or a dog wore a pair of glasses and acted in a 45 way. The little boy didn‘t tell anyone about this. Those strange characters ended up putting joy back in his heart, and in his body. Before long, his health had 46 so much that he was able to go back to school again. There he told his classmates all that he had 47 . While he was talking to his best friend, he saw 48 coming out of his friend‘s school bag. Harry asked his friend what it was, and he was so insisted(坚持) that 49 his friend had to show him what was in the bag. There, inside, were all the things that his best friend had been using to try to 50 the little boy.

And from that day on, Harry always did his best to make sure that no one felt sad and alone. 26. A. happy B. sad C. excited D. cool 27. A. roof B. hole C. window D. wall 28. A. photo B. painting C. sign D. shape 29. A. above B. below C. over D. through 30. A. left B. slept C. flew D. drove 31. A. annoyed B. surprised C. bored D. tired 32. A. what B. which C. when D. when 33. A. people B. students C. children D. characters 34. A. crying B. laughing C. running D. coughing 35. A. funny B. rude C. Dull D. Strict 36. A. frown B. improved C. increased D. developed 37. A. acted B. heard C. experienced D. dreamed 38. A. something B. anything C. nothing D. everything 39. A. quickly B. suddenly C. immediately D. finally 40. A. cheer up B. give up C. make up D. put up 二、阅读理解(16 小题;每小题 2 分,满分 32 分)(10,浙江高考) A When you are little, the whole world feels like a big playground. I was living in Conyers, Georgia the summer it all happened. I was a second grader, but my best friend Stephanie was only in the first grade. Both of our parents were at work and most of the time they let us go our own way. It was a hot afternoon and we decided to have an adventure in Stephanie's basement. As I opened the basement door, before us lay the biggest room, full of amazing things like guns, dolls, and old clothes. I ran downstairs, and spotted a red steel can. It was paint. I looked beyond it and there lay even more paint in bright colors like purple, orange, blue and green. "Stephanie, I just found us a project for the day. Get some paintbrushes. We are fixing to paint. " She screamed with excitement as I told her of my secret plans and immediately we got to work. We gathered all the brushes we could find and moved all of our materials to my yard. There on the road in front of my house, we painted big stripes ( 条纹) of colors across the pavement (人 行道). Stripe by stripe, our colors turned into a beautiful rainbow. It was fantastic! The sun was starting to sink. I saw a car in the distance and jumped up as I recognized the car. It was my mother. I couldn't wait to show her my masterpiece. The car pulled slowly into the driveway and from the look on my mother's face, I could tell that I was in deep trouble. My mother shut the ear door and walked towards me. Her eyes glaring, she shouted, "What in the world were you thinking? I understood when you made castles out of leaves, and climbed the neighbors' trees, but this! Come inside right now !" I stood there glaring back at her for a minute, angry because she had insulted (侮辱) my art. "Now go clean it up!" Mother and I began cleaning the road. Tears ran down my cheeks as I saw my beautiful rainbow turn into black cement. Though years have now passed, I still wonder where my rainbow has gone. I wonder if, maybe when I get older, I can find my rainbow and never have to brush it away. I guess we all need some sort of rainbow to brighten our lives from time to time and to keep our hopes and dreams colorful.

41. What did the writer want to do when his mother came home? A. To introduce Stephanie to her. B. To prevent her from seeing his painting. C. To put the materials back in the yard. D. To show his artwork to her. 42. In his mother's eyes, the writer __ . A. was a born artist B. always caused trouble C. was a problem solver D. worked very hard 43. The underlined word "rainbow" in the last paragraph refers to __ . A. the rainbow in the sky B. the stripes on the pavement C. something imaginative and fun D. important lessons learned in childhood 44. It can be learned from the passage that parents should . A. encourage children to paint B. value friendship among children C. discover the hidden talent in children D. protect rather than destroy children's dreams B Below is a housing guide for students going to London. University accommodation(住所) office Many university accommodation offices have their own list of registered landlords (房东). Others also provide information on accommodation agencies and other housing organizations. The advantage of using your university accommodation office is that you can get some support if you have 'a problem. The disadvantage is that they are unlikely to have enough registered landlords to house all their students. Property papers: Loot and Renting Loot is an important source (来源) of information about private housing for co-renters. The offers are from private landlords, agencies and individuals looking for other co-renters. They also have a website: www. loot. com. The advantage of using Loot is that there are some excellent bargains. The disadvantage is that there is no quality control over the offers. Renting is another useful paper. The offers in this paper are mainly from accommodation agencies. Their website is at www. Renting.co. uk. Accommodation agencies The majority of rented accommodation in London is probably advertised through accommodation agencies. The advantage of using accommodation agencies is that you will have access to a large number of accommodations. A good agent will listen to your requirements and can save you time in looking for the right accommodation. The disadvantage is that they will make a range of charges to potential renters. Noticeboards Around the universities you will find a number of noticeboards where offers of accommodation will be posted. These will either be from landlords or from students. Some universities will also have online noticeboards where students can advertise to other students. Advertisements from students can be an excellent way to find accommodation. However, advertisements from landlords can be problematic. 45. What ismouth Word of the advantage of using Loot? A. It hasof the offers housing in London isagencies than Renting. is passed on from one group of Some more best from accommodation never advertised but B. It gives to another byinformation aboutIt might be that you can find out about good offers from students you personal word of mouth. other co-renters. C. Their website is designed mainly for students. just because you have found out about housing final year students. However, don't suppose that D. There friend it isgood bargains. from a are some necessarily, going to be better than that found through any other source. Family Faced with the very high rents charged in London, some students and their parents will consider buying as an alternative. In some cases this might be a good choice.

46. A good agent can help you . A. know more people B. find cheap accommodation C. get the right accommodation quickly D. get free information about mos t accommodations 47. The information passed on by word of mouth is important because . A. it is better than that found through any other source B. it helps you find some of the best housing never advertised C. the final year students always offer better information D. the landlords have little valuable information 48. For students going to London for the first time, which of the following provides the most reliable information? A. University accommodation offices. B. Loot and Renting. C. Noticeboards. D. Family. C The term ―multitasking‖ originally referred to a computer's ability to carry out several tasks at one time. For many people, multitasking has become a way of life and even a key to success. In fact, some excellent mental aerobic exercises (大脑训练) involve engaging the brain in two or more challenging activities at a time. Although checking e-mail while talking on a phone and reading the newspaper may be second nature for some people, many times multitasking can make us less productive, rather than more. And studies show that too much multitasking can lead to increased stress, anxiety and memory loss. In order to multitask, the brain uses an area known as the prefrontal cortex (前额叶脑皮层). Brain scans of volunteers performing multiple tasks together show that as they shift from task to task, this front part of the brain actually takes a moment of rest between tasks. You may have experienced a prefrontal cortex ―moment of rest‖ yourself if you've ever dialed (拨电话) a phone number and suddenly forgotten who you called when the line is answered. What probably occurred is that between the dialing and the answering, your mind shifted to another thought or task, and then took that ―moment‖ to come back. Research has also shown that for many volunteers, job efficiency (效率) declines while multitasking, as compared to when they perform only one task at a time. Multitasking is easiest when at least one of the tasks is habitual, or requires little thought. Most people don' t find it difficult to eat and read the newspaper at the same time. However, when two or more attention-requiring tasks are attempted at one time, people sometimes make mistakes. We often don't remember things as well when we're trying to manage several details at the same time. Without mental focus, we may not pay enough attention to new information coming in, so it never makes it into our memory stores. That is one of the main reasons we forget people's names—even sometimes right after they have introduced themselves. Multitasking can also affect our relationships. If someone checks their e-mail while on the phone with a friend, they may come off as absent-minded or disinterested. It can also cause that person to miss or overlook key information being passed on to them. 49. Why are some mental aerobic exercises designed to engage people in multitasking? A. To make them more productive. B. To reduce their stress and anxiety. C. To develop their communication Skills. D. To help them perform daily tasks more easily. 50. According to Paragraph 2, why may a person suddenly forget who he has called?

A. He may have his prefrontal cortex temporarily damaged. B. He is probably interrupted by another task. C. He is probably not very familiar with the person he has called. D. He may need a rest between dialing and speaking. 51. People tend to make mistakes when . A. they perform several challenging tasks at a time B. new messages are processed one after another C. their relationships with others are affected D. the tasks require little thought 52. What is the main idea of the passage? A. Multitasking has become a way of life. B. Multitasking often leads to efficiency decline. C. Multitasking exercises need to be improved. D. Multitasking enables people to remember things better.
[来源:Z#xx#k.Com]

D My family and I lived across the street from Southway Park since I was four years old. Then just last year the city put a chain link fence around the park and started bulldozing (用推土机推平) the trees and grass to make way for a new apartment complex. When I saw the fence and bulldozers, I as ked myself, ―Why don't they just leave it alone?‖ Looking back, I think what sentenced the park to oblivion (被遗忘) was the drought (旱灾) we had about four years ago. Up until then, Southway Park was a nice green park with plenty of trees and a public swimming pool. My friends and I rollerskated on the sidewalks, climbed the trees, and swam in the pool all the years I was growing up. The park was almost like my own yard. Then the summer I was fifteen the drought came and things changed. There had been almost no rain at all that year. The city stopped watering the park grass. Within a few weeks I found myself living across the street from a huge brown desert. Leaves fell off the park trees , and pretty soon the trees started dying, too. Next, the park swimming pool was closed. The city cut down on the work force that kept the park, and pretty soon it just got too ugly and dirty to enjoy anymore. As the drought lasted into the fall, the park got worse every month. The rubbish piled up or blew across the brown grass. Soon the only people in the park were beggars and other people down on their luck. People said drugs were being sold or traded there now. The park had gotten scary, and my mother told us kids not to go there anymore. The drought finally ended and things seemed to get back to normal, that is, everything but the park. It had gotten into such bad shape that the city just let it stay that way. Then about six months ago I heard that the city was going to ―redevelop‖ certain worn-out areas of the city. It turned out that the city had planned to get rid of the park, sell the land and let someone build rows of apartment buildings on it. The chain-link fencing and the bulldozers did their work. Now we live across the street from six rows of apartment buildings. Each of them is three units high and stretches a block in each direction. The neighborhood has changed without the park. The streets I used to play in are jammed with cars now. Things will never be the same again. Sometimes I wonder, though, what changes another drought would make in the way things are today. 53. How did the writer feel when he saw the fence and bulldozers.'?

A.Scared. B. Confused. C. Upset. D. Curious. 54. Why was the writer told not to go to the park by his mother? A.It was being rebuilt. B. It was dangerous. C. It became crowded. D. It had turned into a desert. 55. According to the writer, what eventually brought about the disappearance of the park? A. The drought. B. The crime. C. The beggars and the rubbish. D. The decisions of the city. 56. The last sentence of the passage implies that if another drought came, . A. the situation would be much worse B. people would have to desert their homes C. the city would be fully prepared in advance D. the city would have to redevelop the neighborhood

模块三
一、完形填空(共 15 小题,计 15 分) (12,杭州中考)
通读下面短文,掌握其大意,然后在各题所给的四个选项中选出一个最佳答案。

One day, my English teacher asked me to help her save back-up 备份)copies of her work in ( the computer. I then realized I was able to know the grades of all of her students. I 31 her how to copy files(文件) from one disk to another and she thanked me. A few days later, she asked me to help her again, because she 32 how to do it. When I showed it to her, some students in my class 33 and began to talk among themselves 34 .Later that day, at lunch time, several of them came up to me. ―Hey, could you help us change our grades? We‘ll 35 for it.‖ I could not believe what I heard. I could get paid for something very 36 . ―All right. I‘ll do it.‖ The next day, my English teacher 37 me to help him out again. When he was not paying 38 , I changed their grades from Fs to As. I soon became very 39 among my friends. They began to treat me like God who could do 40 . Word spread quickly and I became very rich. Everything was going fine 41 I was called into the headmaster‘s office. When I got there, both of my teacher and the headmaster were very angry. ― I don‘t want to 42 what your teacher said, but I have to. She has too much evidence(证据),‘‘ the headmaster said. ―Do you have anything to say for yourself?‖ ―No,‖ I said finally. I didn‘t realize how 43 my behavior had been. I had disappointed my teacher and the headmaster. And there was no way 44 . I had to leave my school. That was a good 45 for me. ( ) 31. A. said B. urged C. knew D. showed ( ) 32. A. lost B. remembered C. reminded D. forgot ( ) 33. A. listened B. noticed C. played D. checked ( ) 34. A. quietly B. luckily C. sincerely D. angrily ( ) 35. A. pay B. praise C. follow D. explain ( ) 36. A. familiar B. easy C. interesting D. pleasant ( ) 37. A. challenged B. allowed C. taught D. asked ( ) 38. A. money B. work C. attention D. interest ( ) 39. A. common B. popular C. modest D. dishonest

( ) 40 A. something B. anything ( ) 41. A. until B. since ( ) 42. A. believe B. reply ( ) 43. A. hard B. interesting ( ) 44. A. up B. in ( ) 45. A. skill B. lesson 二、阅读理解(12,浙江高考)

C. nothing C. because C. hate C. serious C. back C. story A

D. some things D. after D. influence D. important D. down D. example

Below is a selection about Guinness(吉尼斯) World Records. Top 6 Unusual Guinness World Records ? Fastest 100 m running on all fours The 2008 Guinness World Records Day was, according to CWR, their biggest day of record-breaking ever, I- h more than 290.000 people taking put in record attempts in 15 different countries. Kenichi Ito's record attempt was port of this special day. He is just another example of Japanese with "super powers". His "super power" is to run with great speed on all fours. Kenichi Ito ran 100 m on all fours in 18.58 seconds. The Japanese set this record at Setagaya Kuritsu Sogo Undojyo, Tokyo, in 2008. ? Most people inside a soap bubble The Discovery Science Center in Santa Ana, Califomia celebrated this year the 15th anniversary of the Bubble (泡泡) Festival. A bubble's math principles and science were presented and demonstrated at the three-week-long exhibition. The intriguing Bubble Show was also part of the program. Fan Yang and Deni Yang impressed the audience with their awesome skills for bubble making. The Yang family cooperated with the Discovery Science Center to set a new Guinness World Record for mow people inside a scup bubble and they succeeded. The family that has been working with soap bubbles for 27 years created a huge soap bubble and got 118 people inside it. The record was set or. April 4, 2011. ? Longest ears on a dog A bloodhound from Illinois has the longest ears ever measured a dog. The right ear is 13.75 inches long and the left one 13.5 inches. The dog named Tigger earned this title in 2004 and is owned by Christina and Bryan Flessner. Mr. Jeffries is the previous record holder of this title. Each of his ears measured approximately 11. 5 inches long. His grandfather used to hold this amazing world record, but when he died Mr.Jeffries look over. ? Most living generations Did you ever wonder what is the Guinness World Record for most living generation in one family? Seven is the answer. The ultimate authority on record-breaking mentions on the website that the youngest great-great- great-great grandparent of this family was Augusta Bung "aged 109 years 97 days, followed by her daughter aged 89, her granddaughter aged 70, her great grand-daughter aged 52, her great-great grand-daughter aged 33 and her great-great-great granddaughter aged 15 on the birth of her great-great-great-great grandson on January 21, 1989" ? Most T shirts worn at once Believe it or not, there is a record also for this category. Krunoslav Budiseli set a new world record on May 22, 2010 for wearing 245 T-shirts at the same time. The nun from Croatia was

officially recognized as the new record bolder by Guinness World Records after he managed to put on 245 different T-shirts in 1ess than two hours. . The T-shirts weighted 68 KG and Budiseli said he began struggling around T-shirt No. 120. He dethroned the Swedish Guinness record holder who wore 238 T-shirts. ? Heaviest pumpkin Guinness World Records confirmed on October 9. 2010 that a gigantic pumpkin (南瓜) grown in Wisconcin was officially the world‘s heaviest. It weighed 1,810 pounds 8 ounces and was unveiled by Chris Stevens at the Stillwater Harvest Festival in Minnesota. Stevens' pumpkin was 85 pounds Javier than the previous re I, another huge pumpkin grown in Ohio. The proud farmer said his secret is a precise of rain, cow mature, good soil, sea grass and fish emulsion. Some of the world's heaviest pumpkins, including the record bolder, were on public display at the Bronx Botanical Gardens in New Yost for a dozen days. 46. Why is Kenichi Ito described ? a man with a "super power"? s A. He set a good example to all Japanese. B. He made record attempts in 15 different countries. C. He set a new record for "Fastest 100 m running on all fours". D. He participated in the 2008 Guinness World Records Day activities. 47. Jeffries is the name of _ . A. the owner of the dog with the longest ears B. the grandfather of the dog with the longest care C. the present holder of the record for "Longest care on a dog" D.the former holder of the record for " longest care on a dog' 48. How many T-shirts had Krunoslav Budiseli put on before he felt it difficult to go on? A. 68. B. 120. C. 238. D. 245. 49. According to the given information. which Guinness World Record was most recently set? A. The record for "Most people inside a soup bubble". B. The record for "Most living generations'". C. The record for "Most T-shirts worn at once". D. The record for " Heaviest pumpkin". B Two friends have an argument that bleaks up their friendship forever, even though neither one can remember how the whole thing got started. Such sad events happen over and over in high schools across the country. In fact, according to an official report on youth violence, "In our country today, the greatest threat to the lives of children and adolescents is not disease or starvation or abandonment, but the terrible reality of violence". Given that this is the case, why aren't students taught to manage conflict the way they are taught to solve math problems, drive cars, or stay physically fit? First of all, students need to realize that conflict is unavoidable. A report on violence among middle school and high school students indicates that most violent incidents between students begin with a relatively minor insult (侮辱). For example, a fight could start over the fact that one student eats a peanut butter sandw ich each lunchtime. Laughter over the sandwich can lead to insults, which in turn can lead to violence. The problem isn't in the sandwich, but in the way students deal with the conflict. Once students recognize that conflict is unavoidable, they can practice the golden rule of

conflict resolution (解决) stay calm. Once the student feels calmer, he or she should choose words that will calm the other person down as well. Rude words, name-calling, and accusation only add fuel to the emotional fir On the other hand, soft words spoken at a normal sound level can put out the fire before it explodes out of control. After both sides have calmed down, they can use another key strategy for conflict resolution; listening. Listening allows the two sides to understand each other. One person should describe his or her side, and the other person should listen without interrupting. Afterward, the listener can ask non-threatening questions to clarify the speaker's position. Then the two people should change roles. Finally, students need f. consider what they are hearing. This doesn't mean trying to figure out what's wrong with the other person. It means understanding what the real issue is and what both sides are trying to accomplish. For example, a shouting match over a peanut butter sandwich might happen because one person thinks the other person is unwilling to try new things. Students need to ask themselves questions such as these: How did this start? What do I really want? What am I afraid off As the issue becomes clearer, the conflict often simply becomes smaller. Even if it doesn't, careful thought helps both sides figure out a mutual solution. There will always be conflict in schools, but that doesn't mean there needs to be violence. After students in Atlanta started a conflict resolution program, according to Educators for Social Responsibility, "64 percent of the teachers reported less physical violence in the classroom; 75 percent of the teachers reported an increase in student cooperation; and 92 percent of the students felt better about themselves". Learning to resolve conflicts can help students deal with friends,. teachers. parents, bosses, and coworkers. In that way, conflict resolution is a basic life skill that should be taught in schools across the country. 50. This article is mainly about _ . A. the lives of school children B. the cause of arguments in schools C. how to analyze youth violence D. how to deal with school conflicts 51. From Paragraph 2 we can learn that________ . A. violence is more likely to occur at lunchtime B. a small conflict can lead to viole nce C. students tend to lose their temper easily D.the eating habit of a student is often the cause of a fight 52. Why do students need to ask themselves the questions stated in Paragraph 5? A. To find out who to blame. B. To get ready to buy new things. C. To make clear what the real issue is. D. To figure out how to stop the shouting match. 53. After the conflict resolution program was started in Atlanta, it was found that______. A. there was a decrease in classroom violence B. there was less student cooperation in the classroom C. more teachers fell better about themselves in schools D. the teacher-student relationship greatly improved 54. The writer‘s purpose for writing this article is to_______. A. complain about problems in school education B. teach students different strategies for school life C. advocate teaching conflict management in schools D. inform teachers of the latest studies on school violence

C As a young boy, I sometimes traveled the country roads with my dad. He was a rural mill carrier, and on Saturdays he would ask me to go with him. Driving through the countryside was always an adventure: There were animals to see, people to visit, and chocolate cookies if you knew where to stop, and Dad did. In the spring, Dad delivered boxes full of baby chickens, and when 1 was a boy it was such a fun to stick your finger 'through one of the holes of the boxes and let the baby birds peck on your fingers. On Dad' s final day of work, it took him well into the evening to complete his rounds because at least one member from each family was waiting at their mailbox to thank him for his friendship and his years of service. "Two hundred and nineteen mailboxes on my route." he used to say, "and a story at every one. " One lady had no mailbox, so Dad took the mail in to her every day because she was nearly blind. Once inside, he read her mail and helped her pay her bills. Mailboxes were sometimes used for things other than mail. One note left in a mailbox read. "Nat, take these eggs to Marian; she's baking a cake and doesn't have any eggs. " Mailboxes might be buried in the snow, or broken, or lying on the groom:. bat the mail was always delivered On cold days Dad might find one of his customers waiting for him with a cup of hot chocolate. A young wrote letters but had no stamps, so she left a few button on the envelope in the mailbox; Dad paid for the stamps. One businessman used to leave large amounts of cash in his mailbox for Dad to take to the bank. Once, the amount came to 8 32,000. A dozen years ago, when I traveled back to my hometown on the sad occasion of Dad‘s death, the mailboxes along the way reminded me of some of his stories. I thought I knew them all, but that wasn't the case. As I drove home, I noticed two lamp poles, one on each side of the street. When my dad was around, those poles supported wooden boxes about four feet off the ground. One box was painted green and the other was red, and each had a long narrow hole at the top with white lettering: SANTA CLAUS, NORTH POLE. For years children had dropped letters to Santa through those holes. I made a turn at the comer and drove past the post office and across the railroad tracks to our house. Mom and I were sitting at the kitchen table when I heard footsteps. There, at the door, stood Frank Townsend, Dad's postmaster and great friend for many years. So we all sat down at the table and began to tell stories. At one point Frank looked at me with tears in his eyes. " What are we going to do about the letters this Christmas?" he asked. "The letters?" 'I guess you never knew. " "Knew what?" " Remember, when you were a kid and you used to put your letters to Santa in those green and red boxes on Main Street? It was your dad who answered all those letters every year. " I just sat there with tears in my eyes. It wasn‘t hard for me to imagine Dad sitting at the old table in our basement reading those letters and answering each one. I have since spoken with several of the people who received Christmas letters during their childhood, and they told me how amazed they were that Santa had known so much about their homes and families. For me, just knowing that story about my father was the gift of a lifetime.

55. It can be inferred from the passage that the writer regarded his travels with Dad us_____. A. great chances to help other people B. happy occasions to play with baby chickens C. exciting experience* with a lot of fun D. good opportunities to enjoy chocolate cookies 56. The writer provides the detail about the businessman to show that_____. A. Dad had a strong sense of duty B. Dad was an honest and reliable man C. Dad had a strong sense of honor D. Dad was a kind and generous man 57. According to the passage, which of the following impressed the writer most? A. Dad read letters for a blind lady for years. B. Dad paid for the stamps for a young girl. C. Dad delivered some eggs to Marian. D. Dad answered children's Christmas letters every year. 58. The method the writer uses to develop Paragraph 4 is______. A. offering analyses B. providing explanations C. giving examples D. making comparisons 59. What surprised the children most when they received letters in reply from Santa Claus every year? A. Santa Claus lived alone in the cold North Pole. B. Santa Claus answered all their letters every year. C. Santa Claus had unique mailboxes for the children. D. Santa Claus had so much information about their families. 60. Which of the following is the best title for the passage? A. The Mail B. Christmas Letters C Special Mailboxes D. Memorable Travels D(12,杭州中考) ( ) 61. Joe comes from Moscow. He has studied in Beijing for two years. So he misses his hometown very much. He hopes to go to a city where he can find the feeling of returning home. ( ) 62. Mary is an American girl. She likes going shopping. This year she‘ll graduate from a famous Chinese college. So she is planning to travel to a city where she may find a job. ( ) 63. Henry is from Canada. He is interested in surfing and diving. But the city in which he is living is far from the sea. So he is expecting to get to a place where he can do these activities and taste bananas and pineapples. ( ) 64. Rosa comes from Britain. She cannot stand hot weather. And she thinks some Chinese cities have too much pollution. So she wants to go somewhere clean and peaceful. ( ) 65. Timmy comes from Japan. He has great interest in taking photos. He is looking forward to staying close to nature. He even wants to take a boat while taking photos. However, he doesn‘t like hot food.

A

City: Lhasa Temperature in July:15-17℃ Attractions:blue sky, fresh air and wonderful dances

B

City: Harbin Temperature in July: 24-30℃ Attractions:some old buildings in Russian style

C

City: Chongqing Temperature in July: 28-30℃ Attractions: tall mountains, hot food and friendly people. City: Hong Kong Temperature in July: 29-30℃ Attractions: nice and cheap clothes, all kinds of tasty food and chances to find good jobs. City: Guilin Temperature in July: 29-30℃ Attractions: fantastic hills, clean rivers and many other natural sights.

D

E

F

City: Sanya Temperature in July: 27-32℃ Attractions: exciting water sports, lovely beaches and great tropical fruit.

模块四
一、完形填空(11,杭州中考) Monty was the son of a horse trainer. When he was in his ninth grade, he was asked to write a __31__ about what he wanted to be and do when he grew up. That night he wrote a seven-page paper saying that someday he‘d __32__ a horse ranch (牧 场). He wrote about his dream in great detail and he __33__ drew a picture of a 200-acre ranch with all the buildings.

He put a great deal of his __34__ into the project and the next day he handed it in __35__ his teacher. Two days later he received his paper back. On the front page was a large red F with a __36__ that read, ―See me after class. ‖ The boy with the dream went to see the teacher after class and asked, ―__37__ did I r eceive an F?‖ The teacher said, ―This is an __38__ dream for a young boy like you. You come from a poor family. Owning a horse ranch requires a lot of __39__. You have to buy the land. You have to pay for other things. There is no__40__ you could ever do it.‖ Then the teacher added, ―__41__ you rewrite this paper with a more realistic goal, I will reconsider your grade.‖ The boy went home and thought about __42__ long and hard. He asked his father what he should do. His father said, ―Look, son, you have to make up your own mind on this. However, I think it is a very important __43__ for you.‖ Finally, after sitting with it for a week, the boy turned in the __44__ paper, making no changes at all. He said to the teacher, ―You can keep the F and I‘ll keep my 14 .‖ 31. A. speech 32. A. paint 33. A. just 34. A. heart 35. A. to 36. A. word 37. A. How 38. A. unusual 39. A. money 40. A. wonder 41. A. Though 42. A. himself 43. A. change 44. A. long 45. A. grade 二、阅读理解 A(11,杭州中考) When I was a k id in Minnesota, watermelon was expensive. One of my father‘s friends, Bernie, was a rich businessman, who owned a large store in St. Paul. Every summer, when the first watermelons arrived, Bernie would call. Dad and I would go to Bernie‘s place. We‘ d sit on the edge of the dock (码头) feet dangling , (摇晃) and got ready for , a big meal. Bernie would take his knife, cut our first watermelon, hand us both a big piece and sit down next to us. Then we‘d bury our faces in watermelon, eating only the heart—the reddest, juiciest, firmest, sweetest, most seed-free part—and throw away the rest. Bernie was my father‘s idea of a rich man. I always thought it was because he was such a successful businessman. Years later, I realized that it was not Bernie‘s wealth itself but his way of dealing with it that my father liked. Bernie knew how to stop working, get together with friends B. paper B. win B. almost B. life B. with B. letter B. W hy B. unforgettable B. time B. way B. since B. him B. gift B. thick B. dream C. notice C. own C. ever C. advice C. from C. note C. When C. unimportant C. space C. problem C. Until C. it C. message C. same C. duty D. diary D. sell D. even D. trust D. for D. post D. Where D. unrealistic D. effort D. matter D. If D. itself D. decision D. correct D. secret

and eat only the heart of the watermelon. What I learned from Bernie is that being rich is a state of mind. Some of us, no matter how much money we have, will never be free enough to eat only the heart of the watermelon. If you don‘t take the time to dangle your feet over the dock and enjoy life‘s small pleasure, your work is probably hurting your life. For many years, I forgot that lesson I‘d learned as a kid on the loading dock. I was too busy making all the money I could. Well, I‘ve relearned it. I hope I have time left to enjoy the success of others and to take pleasure in the day. That‘s the heart of the watermelon. I have learned again to throw the rest away. 46. We learned from the second paragraph that the writer and his father were feeling ______. A. relaxed B. worried C. hungry D. proud 47. How did the writer and his father eat the watermelon? A. They ate it in a polite way. B. They only ate its best part. C. They ate every part of it. D. They shared only one piece. 48. In the eyes of the writer‘s father, Bernie ______. A. was just a rich businessman B. worked hard all the time C. lived a rich but healthy life D. knew how to make money 49. The underlined part ―the heart of the watermelon‖ in the last paragraph refers to ______. A. the best part of the watermelon B. the writer‘s busy life C. the writer‘s decision of making money D. the writer‘s hope of enjoying life 50. It can be learned from the passage that ______. A. one has to work hard to reach his goal B. a friend in need is a friend in deed C. watermelon is the healthiest fruit D. one should keep work-life balance B(11,杭州中考) When the Audet family turns on the lights at Blue Farm, they are using electricity that comes from cows—cow manure (粪肥), to be specific. Cows produce a lot of wastes. One cow can create 30 gallons of wastes each day. Now imagine the output of over 1,000 cows at Blue Farm. That‘s really a big amount. When farmers clean their barns, they put the wastes in a big heap, and spread some of them on their fields for fertilizer(肥料). But now places like Blue Spruce Farm have a new way of using cow wastes. They use them to produce electricity. Here‘s how it works: A big machine moves back and forth cleaning the barn floor. ―The cows aren‘t bothered,‖ says Marie Audet. ―They are animals of habit; they get used to it, and just lift one foot and then another to let it go by.‖ The machine pushes the manure into a big 600-gallon tank like a small swimming pool. The tank is called a digester (化粪池) because what happens there is just like what happens inside a cow: Bacteria(细菌) get to work and continue to digest the manure. Methane gas (甲烷、 沼气)in the atmosphere is known as a ―greenhouse‖ gas because it keeps heat just like a greenhouse does, causing our planet to warm up. That‘s an environmental concern. But the digester has a good result. Its gas is kept and used to power electric generators (发电机). At Blue Farm, the generators make enough electricity to power 400 homes. The Audet family sells the extra electricity they can‘t use themselves. 51. We learn from the text that the Audet family is using cow wastes to ______.

A. make electricity B. produce fertilizer C. build their farm D. feed the cows 52. How are the cow wastes collected into the d igester at Blue Farm? A. Marie Audet does the work B. The job is done by machine C. The cows lift the cow wastes D. Bacteria get to work on them 53. According to the passage, which of the following is changed into electricity? A. The power of moving water. B. The heat of burning coal. C. The power of sunlight. D. The heat of the methane gas 54. The new way of using cow wastes at Blue Farm might be best descr ibed as ______. A. reducing B. saving C. recycling D. changing 55. What is the main purpose for writing the passage? A. To introduce a new way of making electricity B. To explain how a new energy works better C. To show a new rebuilding plan for a big farm D. To explain the reasons for green house effect C(09,浙江高考) I was in a rush as always, but this time it was for an important date I just couldn‘t be late for! I found myself at a checkout counter behind an elderly woman seemingly in no hurry as she paid for her groceries. A PhD student with not a lot of money, I had hurried into the store to pick up some flowers. I was in a huge rush, thinking of my upcoming evening. I did not want to be late for this date. We were in Boston, a place not always known for small conversation between strangers. The woman stopped unloading her basket and looked up at me. She smiled. It was a nice smile-warm and reassuring-and I retuned her gift by smiling back. ―Must be a special lady,‖ whoever it is that will be getting those beautiful flowers,‖ she said. ―Yes, she‘s special,‖ I said, and then to my embarrassment, the words kept coming out. ―It‘ s only our second date, but somehow I am just having the feeling she‘s the one ,’ ‘ ‖jokingly, I added, ―The only problem is that I can‘t figure out why she‘d want to date a guy like me.‖ ―Well, I think she‘s very lucky to have a boyfriend who brings her such lovely flowers and who is obviously in love with her,‖ the woman said. ‖My husband used to bring me flowers every week-even when tines were tough and we didn‘t have much money. Those were incredible days; be was very romantic and-of course- I miss him since he‘s passed away.‖ I paid for my flowers as she was gathering up her groceries. There was no doubt in my mind as I walked up to her. I touched her on the shoulder and said ―You were right, you know. These flowers are indeed for a very special lady.‖ I handed the flowers and thanked her for such a

nice conversation. It took her a moment to realize that I was giving her the flowers I had just purchased. ―You have a wonderful evening,‖ I said. I left her with a big smile and my heart warmed as I saw her smelling the beautiful flowers. I remember being slightly late for my date that night and telling my girlfriend the above story. A couple of years later, when I finally worked up the courage to ask her to marry me, she told me that this story had helped to seal it for her-that was the night than I won her heart . 56.Why was the writer in a hurry that day? A. He was to meet his girlfriend. B. He had to go back to school soon. C. He was delayed by an elderly lady. D. He had to pick up some groceries. 57.What does the underlined phrase “her gift” (Paragraph 2 ) refer to? A. Her words. B. Her smile. C. Her flowers. D. Her politeness. 58.Why did the writer give his flowers to the elderly lady? A. She told him a nice story. B. She allowed him to pay first. C. She gave him encouragement. D. She liked flowers very much. 59.What is the message conveyed in the story? A. Flowers are important for a date. B. Small talk is helpful. C. Love and kindness are rewarding. D. Elderly people deserve respecting. D(09,浙江高考) Below are some classified ads from an English newspaper. Classified ads FOR DIRECT CLASSIFIED SERVICE CALL 800—0557 10A.M.-4P.M. MONDAY-FRIDAY FOR SALE COME to moving sale----Plants, pottery, books, clothes, etc, Sat, Dec. 14#----9a.m.-5p.m.1612 Ferndale, Apt. I.800-4696. USED FUT COATS and JACKETS. GOOD condition. $30-$50. Call 800-0436 after 12 noon. MOVING: Must sell. TV21‖, $50; AM/FM radio A/C or battery, $15; cassette tape recorder, $10. Call Jon or Pat, 800-0739 after 5 PERSONAL OVERSEAS JOBS---Australia, Europe, S. America, Africa. Students all professions and occupations, $700 to $3000 monthly. Expenses paid, overtime. Sightseeing, Free information at STUDENTS‘UNION. THE INTERNATIONAL CEMTER plans to publish a booklet of student travel adventures. If you like to write about your foreign
DOMESTIC SERVICE EARLY HOUR WAKE-UP SERVICE: For prompt, courteous wake-up service, call 800-0760.

HELP WANTED BABYSLTTER—MY HOME If you are available a few hours during the day, and some evenings to care for 2 school-age children, please call Gayle Moore, days 800-1111, evenings and weekends 800-4964.

p.m. or weekends. SHEEPSKIN COAT: man‘s, size 42, I year old. $85. After 6 p.m.,. 800-5224. LOST AND FOUND FOUND: Cat, 6 months old, black and white markings. Found near Linden and South U. Steve. 800-4661. LOST: Gold wire rim glasses in brown case. Campus area. Reward, Call Gregg 800-2896. FOUND: Set of keys on Tappan near Hill intersection. Identify key chain. Call 800-9662.
th

experiences, unusual or just plain interesting. Call us (800-9310) and ask for Mike or Janet. UNSURE WHAT TO DO? Life-Planning Workshop, th th Dec. 13 -15 , Bob and Margaret Atwood, 800-0046. ROOMMATES FEMALE ROOMMATE WAMTED: Own room near campus. Available December 1st. Rent $300 per month until March 1st. $450 thereafter. Call Jill for details, 800-7839. MEED PERSON to assume lease for own bedroom in apt. near campus, $‘380/mo. starting Jan. 1st. Call 800-6157 after 5p.m..

PERSONS WANTED for delivery work, Own transportation. Good pay. Apply 2311 E. Stadium. Office 101, after 9 a.m.

TELEPHONE RECEPTIONIST WAMTED. NO experience necessary. Good pay. Apply 2311 E. Stadium. Office 101, after 9 a.m.

WAITRESS WANTED: 10 a.m.-2 p.m. or 10:30 a.m.-5 p.m. Apply in person. 207 S. Main, Curtis Restaurant.

HELP WANTED for house cleaning

1/2 day

on weekends. When----to be discussed for mutual convenience. Good wages. Sylvan Street. Call

800-2817. FOUND: Nov.8 ----A black and white puppy in Packard-Jewett area. 800-5770. 60. Where will you post a notice if you need someone to look after your children? A.PERSONAL B.HELP WANTED C.DOMESTIC SERVICE D.ROOMMATES 61. A second-hand jacket will probably cost you . A. $60 B. $40 C. $20 D.10 62. To have your travel notes published, you may contact . A. Students‘ Union B. Gayle Moore C. The International Center D. Life Planning Workshop 63. If you want to have someone wake you up in the morning, you may call . A.800-5224 B.800-5770 C.800-7839 D.800-0760

模块五
【1】 (11,宁波中考) 21. — Excuse me, where can I exchange _________? — There‘s a bank on the second floor. A. books B. food C. money D. stamps 22. — _________ do you have an Art Festival in your school? — Once a year. A. How long B. How often C. How far D. How soon 23. When you don‘t know a word, you can _________ in the dictionary. A. look it up B. set it up C. give it up D. pick it up

24. —Who helped Jessie with her English? —_________, she taught herself. A. Anybody B. Somebody C. Nobody D. Everybody 25. — You look so healthy! — Yeah, I like eating apples. An apple a day keeps the _________ away. A. teacher B. worker C. farmer D. doctor 26. — Would you mind staying in such a noisy room? — No, but my son needs a _________ place to study in. A. cleaner B. quieter C. safer D. smaller 27. There was a big earthquake in Japan, but luckily many people _________. A. save B. saved C. are saved D. were saved 28. — May I take the magazine out of the reading room? — No, you can‘t. You _________ read it here. It‘s the rule. A. must B. would C. may D. might 29. — May I speak to Annie, please? —_________. A. Yes, you‘re right B. Speaking C. Thank you D. She is fine 30. — Amy, I called you yesterday evening, but nobody answered the phone. — Oh, I _________ a walk with my mother at that time. A. take B. took C. am taking D. was taking 31. — I hear the famous singer Xu Song may come to Ningbo next month. — Really? _______ he comes, my younger sister will be very excited. A. If B. Until C. Unless D. Before 32. — You‘d better not eat too much salt. It‘s bad for your health. —_________. A. Not at all B. You‘re welcome C. It doesn‘t matter D. Thanks for your advice 33. — What a new computer! Can you tell me _________? — Just the day before yesterday. A. how much you paid for it B. how much did you pay for it C. when you bought it D. when did you buy it 34. — Have you seen the funny movie Let the Bullet(子弹)Fly? — Yes, it made me _________ many times. A. laugh B. cry C. sleep D. sing 35. — Mingzhou Bridge was open to traffic in May. — _________! The traffic in Ningbo is becoming better. A. Good luck B. Wonderful C. Good idea D. Best wishes 【2】 (10,浙江高考) 1. -- How about camping this weekend, just for a change? -- OK, __ you want. A. whichever B. however C. whatever D. whoever 2. Many lifestyle patterns do such __ great harm to health that they actually speed up __weakening of the human body. A. a; / B. /; the C. a; the D. /; / 3. The settlement is home to nearly 1,000 people, many of __ left their village homes for a better life in the city.
[来源:学科网 ZXXK]

A. whom B. which C. them D. those 4. The majority of people in the town strongly __ the plan to build a playground for children. A. consider B. support C. confirm D. submit 5. If you plant watermelon seeds in the spring, you __ fresh watermelon in the fall. A. eat B. would eat C. have eaten D. will be eating 6. I have been convinced that the print media are usually more __ and more reliable than television. A. accurate B. ridiculous C. urgent D. shallow 7. I guess we've already talked about this before but I'll ask you again just __ . A. by nature B. in return C. in case D. by chance 8. The experiment shows that proper amounts of exercise, if __ regularly, can improve our health. A. being carried out B. carrying out C. carried out D. to carry out 9. It is uncertain __ side effect the medicine will bring about, although about two thousand pat ients have taken it. A. that B. what C. how D. whether 10. Had I known about this computer program, a huge amount of time and energy __ . A. would have been saved B. had been saved C. will be saved D. was saved 11. Do you think shopping online will __ take the place of shopping in stores? A. especially B. frequently C. merely D. finally 12. After that, he knew he could __ any emergency by doing what he could to the best of his ability. A. get away with B. get on with C. get through D. get across 13. -- Would she mind playing against her former teammates? -- __ She is willing to play against any tough players. A. I think so. B. I'm not surprised. C. Of course. D. Not likely! 14. __ that's important is that you are doing your best and moving in the right direction. A. One B. All C. Everything D. Anything 15. For many years, people __ electric ears. However, making them has been more difficult than predicted. A. had dreamed of B. have dreamed of C. dreamed of D. dream of 16. The school advisers help you talk through your problems but they don't give you any direct __ . A. solution B. target C. measure D. function 17. "You __ have a wrong number," she said. "There's no one of that name here. " A. need B. can C. must D. would 18. -- According to my grandma, it is a good idea to eat chicken soup when you have a cold. -- __ , scientists agree with her. A. Sooner or later B. Once in a while C. To be exact D. Believe it or not 19. Playing on a frozen sports field sounds like a lot of fun. Isn't it rather risky, __9 A. though B. also C. either D. too 20. The traffic rule says young children under the age of four and __ less than 40 pounds must be in a child safety seat.
[来源:学&科&网 Z&X&X&K] [来源:Z_xx_k.Com]

B. to weigh C. weighed D. weighing 【3】 (12,浙江高考) 1. ----- Is there anything else to discuss? ------ _________, I guess. A. Not at all B. No ,that‘s all C. Yes , I ?m sure D. Yes , of course 2. The development of industry has been _______ gradual process throughout ______human existence from stone tools to modern technology. A, / , the B, the , a C, a, / D, a, a 3. No matter how bright a talker you are , there are times when it ?s better ______ silent. A, remain B, be remaining C, having remained D, to remain 4. I made a promise to myself _______ this year, my first year in high school , would be different. A, whether B, what C, that D, how 5. Studying Wendy‘s menu , I found that many of the items are similar to ______ of McDonald‘s . A, those B, ones C, any D, all 6. _______ all the animals I ?ve ever had ,those two dogs are the most sensitive to spoken word. A. From B. Of C. For D. With 7. Your _______ as a student will be excellent if you develop a habit of reflecting on how you learn. A, opinion B, growth C, performance D, character 8. I think Tom, as the head of a big department, should either study regualrly or ______ his job. A, quits B, to quit C, quitting D, quit 9. We live in an age ________ more information is available with great ease than ever before. A, why B, when C, to whom D, on which 10. The research lacks ________ evidence ,and therefore , its conclusions are doubtful. A, solid B, fierce C, severe D, potential 11. ― It‘s such a nice place,‖ Mother said as she sat at the table______ for customers. A, to be reserved B, having reserved C, reserving D, reserved 12. According to scientists, our mental abilities begin to ___ from the age of 27 after reaching the highest level at 22. A, differ B, shrink C, fail D, decline 13. Peter had intended to take a job in business, but ______ that plan after the unpleasant experience in Canada in 2010. A, had abandoned B, abandoned C, abandon D, will abandon 14. Brown said he was by no means annoyed; _______ he was glad to be able make himself clearly understood. A, all in all B, for one thing C, on the contrary D, by the way 15. Armed with the information you have gathered , you can ________ preparing your business plan. A, set out B, set about C, set off D, set up 16. ----- Alvin , are you coming with us? ------ I‘d love to , but something unexpected __________. A, has come up B, was coming up C, had come up D, would come up 17. Ellen was a painter of birds and nature, _______, for some reason, had withdrawn from all human society. A, which B, who C, where D, whom 18. Mike was usually so careful, ________this time he made a small mistake. A, yet B, still C, even D, thus 19. Had they known what was coming next, they ________ second thoughts. A, may have B, could have C, must have had D, might have had 20. ----- I‘m going to San Francisco for a couple of days. ------ ________, I wish I could get away for a while. A. It doesn‘t matter B. Forget it. C. I really envy you D. I can‘t agree more 二、 ―Just sign here, sir,‖ the deliveryman said as he handed Oscar Reyna a package.

A. being weighed

The package consisted of a long , narrow box ___21____ wrapped in brown paper. __22___ the box, Oscar saw an umbrella inside—— a very old one with a beautifully carved handle. ____23___He had not seen it in more than 20 years, he recognized it ____24____. Oscar was 16 when he first saw the ___25____ umbrella. He had gone to a concert with his grandparents. As they were leaving, he noticed an umbrella on an empty seat. Impressed by its ____26____, Oscar felt a strong desire to find its ___27____. Oscar ___28____ the manager to look in the record of advance ticket sales. Just as he thought, a name matched the seat ____29___ Oscar had found the umbrella . The name was Mrs. Katie O‘brien. Oscar talked his grandparents into going by Mrs O‘brien‘s ___30____ on their way home. He rang the bell, the door opened, and an elderly woman appeared. ―May I __31___ you ? ―she asked. ―I‘d like to return it if its yours,‖ Oscar said, ____32____ the umbrella as if presenting a ___33___ that had long been wished for. ―Why , yes! it‘s mine, ―replied Mrs. Brien with a ___34____ smile and shining eyes. ― It was given to by my father years ago. Thank you so much for returning it. May I offer you a reward for your ____35____ ? ― ― No, ma‘am , ― he said ― my grandmother says a good deed is its own reward.‖ ― Well, that ?s ____36_____ my father used to say. What is your name , Young man ?‖ Years later, Oscar was staring at the finely carved handle of the umbrella as he remember Mrs. O‘ Brien . It was in perfect condition, considering how__37__ it was. Why had it arrived here today? As if ___38____, a note fell from the paper. It read: Mrs O‘brien wanted you to ___39___ this umbrella as a present for a kind, __40___gesture long ago. 21. A. strictly B. carefully C. roughly D. casually 22. A. opening B. seizing C. observing D. searching 23. A. After B. When C. Since D. Although 24. A. clearly B. fully C. immediately D. suddenly 25. A. average B. unusual C. plain D. typical 26. A. beauty B. shape C. origin D. history 27. A. designer B. seller C. user D. owner 28. A. convinced B. forced C. encouraged D. advised 29. A. until B. before C. which D. where 30. A. family B. theater C. house D. neighborhood 31. A. invite B. help C. bother D. know 32. A. putting up B. turning out C. picking up D. holding out 33. A. chance B. fact C. gift D. result 34. A. wide B. confident C. proud D. shy 35. A. patience B. kindness C. courage D. determination 36. A. obviously B. naturally C. exactly D. probably 37. A. old B. rare C. precious D. nice 38. A. in contrast B. in return C. in exchange D. in answer 39. A. possess B. accept C. carry D. value 40. A. attractive B. significant C. unselfish D. sympathetic

【4】 书面表达(共 15 分) 小组活动(group work)是我们英语课堂中的一个重要学习方式。请你根据以下图示,写一 篇短文, 介绍我们应如何在课堂中开展小组活动, 并谈谈你喜欢或不喜欢这种学习方式的理 由。 注意: 1. 文章应包含所有要点;2. 不能出现真实的校名和姓名;3, 开头已给出(不计入 总词数) 你只需接着写;4. 词数 80 左右, ,

Group work is often organized in the English classroom. Let me show you how to do it.______

【答案】

模块一
一、36. D 37. A 38. B 39. A 40. C 45. D 46. B 47. C 48. A 49. D 二、DADAC ACDDB CDCB FEACD 41. D 50. B 42. C 43. A 44. B

模块二
一、BCDDA BADBC BCADA 二、41. D 42. B 43. C 44. D 48. A 49. A 50. B 51. A 55. D 56. A 45. D 52. B 46. C 53. C 47. B 54. B

模块三
一、 D 31 32.D 39.B 40.B 二、46. C 47. D 55. C 56. B 57. D 一、31—35 BCDAA 二、46—50 ABCDD 33.B 41.A 48. B 58. C 34.A 35.A 42.A 43.C 49. A 50. D 51. B 59. D 60. A 61.B 36.B 37.D 38.C 44.C 45.B 52. C 53. A 54, C 62.D 63.F 64.A 65E

模块四
36—40 CBDAB 51—55 ABDCA 41—45 DCDCB 56—59 ABCC 60—63 BBCD

模块五
【1】21. C 22. B 23. A 24. C 25. D 26. B 27. D 28. A 29. B30. D 31. A32. D 33. C 34. A 35. B 【2】CBABD ACCBA DCDBB ACDAD 【3】BCDCA BCDBA DDBCB ABADC BADCB ADADC BDCAB CADBC


更多相关文档:

浙江英语会考限时阅读

浙江英语会考限时阅读 隐藏>> 英语会考限时训练模块一一、 (11,宁波中考)完形填空(共 15 小题;每小题 1 分,满分 15 分)阅读下面短文,掌握其大意,然后从 A...

2014年7月浙江英语会考试题及答案

2014年7月浙江英语会考试题及答案_英语_高中教育_教育专区。2014 年 7 月浙江...浙江省2009年普通高中英... 10页 免费 浙江英语会考限时阅读 26页 免费 2014...

浙江省2010年英语会考模拟限时阅读

浙江省2010年英语会考模拟限时阅读_初三英语_英语_初中教育_教育专区。浙江省2010年英语会考模拟限时阅读浙江省 2010 年英语会考模拟限时阅读三、完形填空(本题有 15...

高中英语限时阅读

高中英语限时阅读_英语_高中教育_教育专区。高中英语练习练习1 When children are very young ,they learn from their grandparents and parents what is proper and...

限时阅读英语

限时阅读英语_英语_高中教育_教育专区。永修二中专项训练 限时阅读 时间 45 分钟 完形填空 I lived in Albuquerque and I used to give much money to the homel...

高二英语限时阅读

fifth D. Attempt 4 高二英语限时阅读阅读理解(共 20 小题;每小题 2 分,满分 40 分) 阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A,B,C 和 D)中,选出最佳...

高中英语限时阅读

高中英语限时阅读_英语学习_外语学习_教育专区。阅读能力提升的基础训练 1、 (1 分)5 分钟完成 O. Henry was a pen name used by an American writer of ...

2015年1月浙江省普通高中学业水平考试英语试卷(含全部答案)

暂无评价|0人阅读|0次下载|举报文档2015年1月浙江省普通高中学业水平考试英语试卷(含全部答案)_英语_高中教育_教育专区。答案是全的哦 2015...

高考英语限时阅读练习2

高考英语限时阅读练习2_从业资格考试_资格考试/认证_教育专区 暂无评价|0人阅读|0次下载|举报文档高考英语限时阅读练习2_从业资格考试_资格考试/认证_教育专区。...

英语限时阅读随堂练

英语限时阅读随堂练_英语_初中教育_教育专区 暂无评价|0人阅读|0次下载|举报文档 英语限时阅读随堂练_英语_初中教育_教育专区。今日推荐 ...
更多相关标签:
浙江高考英语阅读理解 | 浙江英语网络阅读大赛 | 浙江英语阅读大赛 | 浙江高考英语阅读 | 浙江省会考成绩查询 | 浙江会考 | 浙江会考成绩查询2016 | 浙江会考成绩查询 |
网站地图

文档资料共享网 nexoncn.com copyright ©right 2010-2020。
文档资料共享网内容来自网络,如有侵犯请联系客服。email:zhit325@126.com