当前位置:首页 >> 英语 >> 2014三维设计 高考一轮复习 英语 (江西专版) 课时跟踪检测(三十一) Living well

2014三维设计 高考一轮复习 英语 (江西专版) 课时跟踪检测(三十一) Living well


课时跟踪检测(三十一) Living well Ⅰ.单项填空 1.(2013· 江西八校联考)—Can you speed it up a little?I'll be late for my flight. —________. I'm taking a short cut. We'll make it on time. A.OK, I'll s

peed it up C.Take it easy B.Never mind D.Take your time

2.(2013· 商丘高三质检)—Would you like to be my close friend? —Of course! Let's share in our troubles ________ in our joys. A.as far as C.as soon as B.as well as D.as long as

3.When he hurried to the railway station, tired and ________,Mike found the train had just left. A.out of sight C.out of place B.out of reach D.out of breath

4.(2013· 杭州高三质检)On November 16, American President Obama ________ Chinese President Xi Jinping on his success in election. A.celebrated C.congratulated B.expressed D.observed

5.________ from the company, the young director still went to the office every day to finish off the unfinished work. A.Resigning C.Designing B.Retiring D.Assigning

6.(2013· 威海高三一模)It is because of a long ________ from school that I am a bit behind the other classmates. A.lack C.absence B.loss D.failure

7.(2013· 浙江调研测试)People in flooded areas suffered a lot, without drinking water, electricity and ________ food supply, so they continued to flee the town. A.suitable C.handy B.content D.adequate

8.(2013· 宜春高三模拟)That is the only way we can imagine ________ the overuse of water in students' bathrooms. A.reducing C.reduced B.to reduce D.reduce

9.My grandfather often goes to the countryside, because he thinks a stay there will be

________ to his health. A.delicate C.permanent B.avoidable D.beneficial

10.(2013· 临沂高三一模)We provide our customers with a consistent, high quality service ________ we are proud. A.that C.which B.of that D.of which

11.Meg was ________ with me because I forgot to stop ________ some bread on my way home. A.annoyed; buying C.annoying; buying B.annoying; to buy D.annoyed; to buy

12.(2013· 沈阳质检)Recently, to maintain national balance, the Chinese government has ________ a policy of encouraging college graduates to take positions in rural areas. A.adapted C.adopted B.admired D.admitted

13. is organized, friendly to people, hardworking and clever.________, I can't speak too She highly of her. A.In other words C.As a result B.In a word D.In addition

14. modern times, people have to learn to ________ all kinds of pressure although they are In living a comfortable life. A.keep with C.meet with B.stay with D.live with

15.For professional athletes, ________ to the Olympics means that they have a chance to enter the history books. A.appeal C.access Ⅱ.完形填空 B.attachment D.approach

(2013· 浙江调研测试)For hours I had been traveling up the Nile Valley, from Luxor to Cairo, on a train jammed with Egypt's working poor. At 1 a.m. I __1__ Cairo and took a taxi to Tahrir Square. I was __2__ and, having been to Cairo before, knew that while most of the city was __3__ at this hour, a couple of fastfood restaurants would be open there. The taxi dropped me __4__ across the street from Hardee's. A moment later, just as I was

about to __5__ the restaurant door, two street children ran towards me with full __6__ for food. Being a veteran (经验丰富的) traveler __7__ having once lived in Egypt for a year, I was no stranger to children __8__ or people asking me for help. But seldom had I been so __9__ by the sincerity of the request. I turned back to the __10__ and asked them to wait while I went inside to buy them food. At the counter I __11__ two hamburgers for the boys. When their food was ready, I walked back __12__ and invited them in to eat with me. “No!” they cried __13__. “We do not belong in such a nice place!” __14__ to persuade them otherwise, I brought the __15__ out, and as they took the burgers, they showered me with 30 seconds of nonstop __16__, praying that Allah would always bless me. And this is __17__, five years later, I still ask for God's blessings for those two Egyptian boys. I __18__ as sincerely as they had for me, __19__ that while they had nothing material to give, they had given me something __20__: an awareness of my spiritual poverty and a desire for a softer heart.,1.A.reached C.visited 2.A.thirsty C.hungry 3.A.let down C.got down 4.A.away C.out 5.A.hut C.cover 6.A.smiles C.cries 7.A.apart from C.in favour of 8.A.beating C.begging 9.A.surprised C.appointed 10.A.boys C.waiters 11.A.ordered B.saw D.noticed B.angry D.frightened B.closed down D.put down B.back D.off B.lock D.open B.hardships D.honors B.as well as D.in return for B.struggling D.trembling B.regretted D.moved B.drivers D.workers B.demanded

C.requested 12.A.inside C.forward 13.A.happily C.astonishingly 14.A.Unable C.Ready 15.A.book C.cook 16.A.blessings C.campaigns 17.A.how C.where 18.A.tell C.pray 19.A.forgetting C.regretting 20.A.greater C.less Ⅲ.阅读理解

D.deserved B.outside D.backward B.cheerfully D.sadly B.Impossible D.Willing B.food D.look B.belongings D.challenges B.why D.when B.speak D.bow B.following D.remembering B.fewer D.lower

(2013· 岛 统 一 质 量 检 测 ) Australia has passed regulations that will enable more 青 international students to further their education in the country. The new measures were released by the Australian Department of Education, Employment and Workplace Relations in September and will take effect in mid2012. As a result, the student visa application process for overseas students has been simplified, and the deposit (保证金) required to study in Australia has been reduced. Language requirements for overseas students have also been eased. Also, overseas students receiving a higher education in Australia will be granted a working visa lasting from two to four years after graduation, as long as they meet the basic IELTS requirement. “This change will definitely make Australia a more attractive destination for Chinese students planning to study overseas,” says Wang Lan, a consultant from Education International Cooperation Group (EIC), a Beijingbased company that provides services to students wishing to study overseas. However, in the past few years, many of Wang's student clients (客户) could not start

studies in Australia because they did not meet the language requirements, visa processing took a long time and deposit regulations were tough. The change in policy is good news for the parents of students wishing to study in Australia, Wang says. A 22year- female student surnamed Li, in Beijing, who is planning to do her old postgraduate studies in Australia, learned about the policy change several weeks ago. “According to the previous deposit requirement for my student visa, my family was required to put down 550,000 yuan. Now we only need to prepare 410,000 yuan. This is a relief for my parents,” Li says. She also says that the two to four years working visa makes her feel much clearer about her study plans. “I believe several years of working experience abroad will strengthen my competitiveness when I return to China,” she says. Gaining a competitive advantage is the major reason for Chinese students to study abroad, according to the report by EIC. 1.What's the main idea of the passage? A.Language requirements for overseas students have been eased in Australia. B.Australia is a most attractive place for students in China. C.Australia widens window of opportunity for international students. D.More students will work in Australia after their graduation. 2.Which of the following is NOT the content of the new regulations? A.The student visa application process for overseas students has been simplified. B.The deposit required to study in Australia has been reduced. C.Language requirements for overseas students have been more difficult. D.After graduation, some overseas students can get a working visa in Australia. 3.After the new regulations are passed, ________. A.more students will come to Australia to work B.more Chinese students will choose to live in Australia C.the opportunities to work in Australia decrease for overseas students D.more Chinese students will choose to further their education in Australia 4.How much can Li's parents save according to the new regulations? A.550,000 yuan. C.410,000 yuan. B.140,000 yuan. D.86,850 yuan.

5.Why do many students want to work in Australia after their graduation? A.The working experience abroad will strengthen their competitiveness. B.They can earn more money in Australia.

C.Their working experience can make them stay in Australia forever. D.They have to do so according to the new regulations. 答 案 课时跟踪检测(三十一) Ⅰ.1.选 C 句意: “你能加快点速度吗?我要耽误航班了。 ”“别着急。 我将走个近道, 我们能准时到机场的。”C 项意为“别着急”;A 项意为“好的,我这就加速”;B 项意为 “没关系”;D 项意为“慢慢来”。根据 We'll make it on time.可知 C 项正确。 2.选 B 句意:“你愿意做我的密友吗?”“当然!让我们同甘共苦吧。”as well as “也;和”,符合句意。 far as “远至”;as soon as “一??就??”; long as “只要; as as 和??一样长”。 3.选 D 句意:当迈克累得上气不接下气地赶到火车站时,他发现火车刚开走。out of breath 意为“上气不接下气”,符合句意。out of sight “看不见”; out of reach “够不着; 力所不及”; out of place “不适当;不合适;出格”。 4.选 C 考查动词词义辨析。句意:11 月 16 日,美国总统奥巴马祝贺中国国家主席 习近平当选。congratulate sb.on sth. “就??向某人祝贺”,符合句意。celebrate“庆祝;庆 贺”,宾语为 sth.;express“表达”;observe“观察;遵守”。 5.选 A 句意:尽管从公司辞职了,这位年轻的经理仍然每天去办公室完成未做完的 工作。resign“辞职”,符合句意。 6.选 C 句意:正是因为长时间缺课,我有点儿落后于其他同学了。absence “缺席; 不在某处”, absence from school 意为“缺课”。 7.选 D 句意:洪水泛滥地区的人们受了很多苦,没有饮用水、电和足够的食物供应, 所以他们继续逃离这个城镇。suitable“适合的;适宜的”;content“满意的;满足的”; handy“有用的;方便的”;adequate“足够的;充分的”。 8.选 B 受插入语 we can imagine 的干扰,考生很容易误选 A。去掉插入成分可以看 出, 后面的 to reduce the overuse of water in students' bathrooms 是定语, 修饰中心词 way。 way 后的定语有两种:a way of doing sth.或者 a way to do sth.。故选 B。 9.选 D 句意:我爷爷经常去乡下,他认为待在那里有益于身体健康。beneficial“有 益的;受益的”,符合句意。delicate“脆弱的;容易生病的;精致的”;avoidable“可避免 的”;permanent“永久的”。 10.选 D 分析句子结构可知,________ we are proud 是定语从句修饰 service,再根据 be proud of 可知选 D 项。 11. D annoyed 表示“颇为生气的”, 选 annoying 表示“令人生气的”; stop to do sth. 表示“停下来去做另一件事情”;stop doing sth.表示“停止做某事”。根据题意可知,梅格 生气的原因是“我”在回家路上没有停下来去买面包,故选 D 项。

12.选 C 考查动词词义辨析。句意:为了维持国家平衡,中国政府最近通过了一项鼓 励大学毕业生去农村就业的政策。 根据句意可知选 C 项, adopt a policy “通过一项政策”。 13.选 B 考查短语意义。句意:她讲话有条理,对人友善、勤奋、聪明。总之,我怎 么夸她都不为过。in other words “换句话说”; in a word “总之”; as a result “结果”; in addition “此外”。 14.选 D 考查动词短语辨析。句意:如今,人们虽然过着舒适的生活,但也不得不学 会承受各种各样的压力。 with 和 put up with 类似, live 有“承受”的意思;stay with “与?? 住在一起”; meet with “偶然遇到”。D 项符合句意。 15.选 C 考查名词词义辨析。句意:对于专业运动员来说,参加奥运会就意味着他们 有机会被载入史册。access“进入”,符合句意。appeal “请求”;attachment “附加”; approach“接近;方法”。 Ⅱ. 语篇解读:作者在埃及旅游时遇到两个乞讨的孩子。在作者给他们买下食物后, 他们不断地为作者祈祷,希望安拉保佑作者。作者由此明白:虽然有时别人不能给予 我们物质上的回报,但是他们所给予的精神上的东西是更好的。 1.选 A 根据文章前面的叙述,“我”从 Luxor 坐火车去 Cairo 旅游,在凌晨 1 点, “我”到达(reach)了目的地 Cairo。 2.选 C 根据下文的“a couple of fastfood restaurants would be 1open there”可以判断 出,“我”饿了,想找吃饭的地方,故正确答案为 C。 3. B 由于“我”以前去过 Cairo, 选 知道此时城里的大多数餐馆都关门了(close down)。 let down“使失望,放下”;get down“记下,写下”;put down“记下”,均不符合语境。 4.选 D 出租车把“我”放在了 Hardee's 对面的街道。短语 drop sb. off 意思是“中途 卸客”符合语境。 5.选 D 选作者要进去就餐,当然要去推开(open)那家餐馆的门。 6.选 C 根据文章的语境。街道上的两个男孩向作者跑来,叫喊(cry)着向他要食物。 7.选 B 根据空线前后的内容,可以知道这里是并列的关系,作者作为一个经常旅游 的人,又在埃及生活过一年,很熟悉孩子们的这种乞讨行为,所以要用 as well as,意思是 “和,又”。apart from“除了??外”;in favour of“赞成”;in return for“作出对??的 回报”,均与语境不符。 8.选 C 根据语境,可以知道“我”对于乞讨的人并没有感到奇怪。 9. D 根据语境可知, 选 “我”为孩子真诚的请求所感动(moved)。 surprised“吃惊的”; regretted“遗憾的”;appointed“约定的”,不符合语境。 10.选 A 根据下文的“two hamburgers for the boys”可以知道,这里指的是那两个男孩 (boys)。

11.选 A

根据语境可知,“我”为那两个孩子点了(order)汉堡包。demand“强烈要

求”;request“要求,请求”;deserve“值得”,不符合语境。 12.选 B 汉堡包准备好时,他走到外边(outside),邀请孩子们和他一起吃饭。 13.选 C 孩子们听到“我”的邀请,发出了令人惊讶的喊声:“不,我们不应待在这 样的好地方!”。 14.选 A 根据下文的意思可知,“我”没能(unable)说服那两个孩子进来。 15.选 B 根据上文可知“我”把买来的食物(food)带出了餐馆。 16.选 A 当那两个孩子拿到食物后,不断地祈祷安拉保佑“我”。只有 A 项符合文 意。 17.选 B 这里作者要告诉我们原因(why),“我”为什么一直为那两个埃及孩子祈祷。 18.选 C 根据上文的“praying that Allah would always bless me”可知,作者也这样祈祷 着。 19.选 D 表示作者永远记着(remember)这一点?? 20. A 虽然他们无法给予我物质上的回报, 选 但是他们给我的祈祷比物质上的东西更 好(greater)。 Ⅲ. 语篇解读:本文是一篇新闻报道,主要介绍了澳大利亚教育、就业和劳资关 系部为了让海外学生在澳大利亚接受进一步的教育而实施的一些新措施。 1.选 C 主旨大意题。通读全文可知,本文主要介绍了澳大利亚教育、就业和劳资关 系部实施的一些有利于海外学生在澳大利亚深造和工作的新措施,故 C 项最能概括文章大 意。 2. C 细节理解题。 选 根据第三段中的“Language requirements for overseas students have also been eased.”可知,对语言的要求有所降低,而不是更难,故答案为 C。 3.选 D 细节理解题。 根据第五段中的“This change will definitely make Australia a more attractive destination for Chinese students planning to study overseas”可知,对于中国学生来说, 澳大利亚将会成为一个更具吸引力的学习目的地,故 D 项正确。 4.选 B 数字计算题。根据倒数第四段的内容可知,以前需要 550000 元,现在需要 410000 元,这样的话,他们可以节省 140000 元。故答案为 B。 5.选 A 细节理解题。根据文章最后一段中的“Gaining a competitive advantage is the major reason for Chinese students to study abroad”可知,获得一些具有竞争性的工作经验是中 国学生留学的重要原因。


更多相关文档:

2014三维设计 高考一轮复习 英语 (江西专版) 课时跟踪...

2014三维设计 高考一轮复习 英语 (江西专版) 课时跟踪检测(十) Music_英语_高中教育_教育专区。2014三维设计 高考一轮复习 英语 (江西专版) 课时跟踪检测(十) ...

...高考一轮复习 英语 (江西专版) 课时跟踪检测(三十八...

2014三维设计 高考一轮复习 英语 (江西专版) 课时跟踪检测(三十八) Inventors and inventions_英语_高中教育_教育专区。2014三维设计 高考一轮复习 英语 (江西专版...

2014三维设计 高考一轮复习 英语 (江西专版) 课时跟踪...

2014三维设计 高考一轮复习 英语 (江西专版) 课时跟踪检测(十二) Healthy eating_英语_高中教育_教育专区。2014三维设计 高考一轮复习 英语 (江西专版) 课时跟踪检...

2014三维设计 高考一轮复习 英语 (江西专版) 课时跟踪...

2014三维设计 高考一轮复习 英语 (江西专版) 课时跟踪检测(十八) A taste of English humour_英语_高中教育_教育专区。2014三维设计 高考一轮复习 英语 (江西专版...

2014三维设计 高考一轮复习 英语 (江西专版) 课时跟踪...

2014三维设计 高考一轮复习 英语 (江西专版) 课时跟踪检测(十七) Working the land_英语_高中教育_教育专区。2014三维设计 高考一轮复习 英语 (江西专版) 课时跟...

2014三维设计 高考一轮复习 英语 (江西专版) 课时跟踪...

2014三维设计 高考一轮复习 英语 (江西专版) 课时跟踪检测(四) Earthquakes_英语_高中教育_教育专区。2014三维设计 高考一轮复习 英语 (江西专版) 课时跟踪检测(四...

2014三维设计 高考一轮复习 英语 (江西专版) 课时跟踪...

2014三维设计 高考一轮复习 英语 (江西专版) 课时跟踪检测(二十六) Art_英语_高中教育_教育专区。2014三维设计 ,高考一轮复习 英语 (江西专版) 课时跟踪检测(二...

2014三维设计高考一轮复习英语(江西专版)课时跟踪检测(...

2014三维设计高考一轮复习英语(江西专版)课时跟踪检测(二十六)Art_英语_高中教育_教育专区。课时跟踪检测(二十六) Art Ⅰ.单项填空 1.—Do you think I ...

2014三维设计 高考一轮复习 英语 (江西专版) 课时跟踪...

2014三维设计 高考一轮复习 英语 (江西专版) 课时跟踪检测(十三) The Million Pound Bank Note_英语_高中教育_教育专区。2014三维设计 高考一轮复习 英语 (江西专...

2014三维设计 高考一轮复习 英语 (江西专版) 课时跟踪...

2014三维设计 高考一轮复习 英语 (江西专版) 课时跟踪检测(十一) Great scientists_英语_高中教育_教育专区。2014三维设计 高考一轮复习 英语 (江西专版) 课时...
更多相关标签:
相关文档
网站地图

文档资料共享网 nexoncn.com copyright ©right 2010-2020。
文档资料共享网内容来自网络,如有侵犯请联系客服。email:zhit325@126.com