当前位置:首页 >> 英语 >> 山东省聊城市“四县六校”2012-2013学年高一下学期期末联考 英语试题 Word版含答案

山东省聊城市“四县六校”2012-2013学年高一下学期期末联考 英语试题 Word版含答案


绝密★启用前
山东省聊城市“四县六校”2012-2013 学年下学期高一期末联考

英语试题
考试时间:100 分钟; 题号 得分 注意事项: 1.答题前填写好自己的姓名、班级、考号等信息 2.请将答案正确填写在答题卡上 一 二 三 四 五 六 总分

第 I 卷(选择题)
评卷人 得分 一、单项选择 1.--- Only one of these books is worth _______. --- _______ is no wonder that you look so upset. A. to read; That B. of reading; This C. being read; There D. reading; It 2.Tomato, which used to be called “love-apple”, is not ____but ______. A. fruit; vegetable B. fruit; a vegetable C. a fruit; a vegetable D. a fruit; vegetables 3.We were going out for a walk ________ it began to rain. A. while B. before C. as D. when 4.—We have booked a room for today and tomorrow. —___________, sir. A. I’m sure B. Thank you C. My pleasure D. I’ll check 5.—Bob, you’re absent-minded! —Oh, I’m sorry I ______ attention to you, Miss Shute. A. haven’t paid B. wasn’t paying C. am not paying D. won’t pay 6.—It’s really a __________ story! —Exactly. Almost everybody was __________. A. touching; moved B. touching; moving C. touched; moving D. touched; moved 7.cough A.neighbor B.plough C.fight D.enough 8.suggestion A.information B.question C.exhibition D.connection 9._______ you don’t have much experience in this field, why don’t you ask Professor Wang for advice? A. Unless B. In case C. Even if D. Now that 10.— How is everything going? — It couldn’t be _______, for I lost my wallet this morning. A. worse B. bad C. good D. better 11.The criminals were _______ with breaking into the civilians’houses.

A. congested B. charged C. called D. arrested 12.Do you know Hawking does not like about his speech computer? A. that it is what B. what it is that C. it is that what D. what is it that 13.The passengers were ________in the traffic congestion which resulted from the accident ahead. A. held out B. held back C. held up D. held on 14.________full use of the chance, or you will never achieve your dream of overseas study. A. Making B . To make C. Make D. To be made 15.Many of them turned a deaf ear to his advice, _______ they knew it to be valuable. A. as if B. now that C. even though D. so that 评卷人 得分 二、完型填空 When I was young, I wanted to be a teacher if I grew up, simply because I wanted to write on the chalkboard! My teacher seemed to be the __26___ printers, curving their letters just so, and I wanted to do it 27__! Now, after “higher education”, and three__28__ career paths, I have come back to want to be a ___29____, but my reasons have changed. I was __30___ in my years of high school, to have teachers that really ___31__ me as an individual, and I want to___32___this back. A teacher’s gentleness needs to be shown when___33__ or encouraging the students. It is important to make the corrections in order for the students to learn. ___34___, this needs to be done in a ___35____ that will help to ___36____ the student to make the changes necessary, ___37___ discouraging them from learning. Being patient is also extremely important, because the class needs to know what to ____38____from the teacher. This will also help to build a better agreement with the students, and help both the teacher and students to learn more about each other. If a teacher exhibits a true love of ___39___ and helping students learn, many of the qualities___40___above will just fall into place. The teacher that had the most ___41___on me had the best fame in the school. She was strict, and she did demand a lot, but she was able to show us it was ____42___ she cared for us. She knew each of us was worth it, and she knew we each could do it. She ___43___ knowledge, firmly, patiently, respectfully, and most effectively. She gently encouraged us to make ___44___ when we needed to, and ___45___ us when we did. She was a true teacher, not just someone who taught, and this is the kind of teacher I hope to be. 16.A. funniest B. greatest C. strangest D. cleverest 17.A. too B. either C. also D. hard 18.A. ordinary B. familiar C. difficult D. different 19.A. teacher B. doctor C. lawyer D. secretary 20.A. diligent B. active C. successful D. fortunate 21.A. cared about B. believed in C. longed for D. thought about 22.A take B. keep C. give D. hold 23.A. talking B. working C. correcting D. stressing 24.A. Besides B. Moreover C. However D. Otherwise 25.A. sense B. class C. means D. manner 26.A. prevent B. motivate C. force D. forbid 27.A. beyond B. through C. without D. towards 28.A. result B. hear C. suffer D. expect 29.A. teaching B. learning C. considering D. treating

30.A. 31.A. 32.A. 33.A. 34.A. 35.A.

discussed goal while passed on decisions blamed

B. referred C. mentioned D. engaged B. impact C. affect D. duty B. although C. since D. because B. pulled on C. kept on D. turned on B. choices C. changes D. attempts B. ignored C. helped D. praised

评卷人

得分 三、阅读理解

The Internet will open up new vistas (前景), create the global village——you can make new friends all around the world. That, at least, is what it promised us. The difficulty is that it did not take the human mind into account. The reality is that we cannot keep relationships with more than a limited number of people. No matter how hard the Internet tries to put you in communication, its best efforts will be defeated by your mind. The problem is twofold(双重的). First, there is a limit on the number of people we can hold in mind and have a meaningful relationship with. That number is about 150 and is set by the size of our brain. Second, the quality of your relationships depends on the amount of time you invest in then. We invest a lot in a small number of people and then distribute what’s left among as many others as we can. The problem is that if we invest little time in a person, our engagement with that person will decline until eventually it dies into “someone I once knew”. This is not, of course, to say that the Internet doesn’t serve a socially valuable function. Of course it does. But the question is not that it allows you to increase the size of your social circle to include the rest of the world, but that you can keep your relationships with your existing friends going even though you have to move to the other side of the world. In one sense, that’s a good thing. But it also has a disadvantage. If you continue to invest in your old friends even though you can no longer see them, then certainly you aren’t using your time to make new friends where you now live. And I suspect that probably isn’t the best use of your time. Meaningful relationships are about being able to communicate with each other, face to face. The Internet will slow down the rate with which relationships end, but it won’t stop that happening eventually. 36.The number of friends we can keep relationships with is decided by__________. A. the Internet B. the time we have C. the place we live D. the mind 37.The underlined word “engagement” in the second paragraph probably means “__________”. A. appointment B. connection C. interview D. agreement 38.The author holds the view that___________. A. the Internet helps to keep in touch with friends far away B. the Internet determines the quality of social relationships C. the Internet greatly increases the size of social circles D. the Internet is of no value in social communication 39.What will the author encourage us to do? A. To keep in touch with old friends when we have moved away. B. To chat with friends often on the Internet. C. To make more new friends face to face. D. To stop using the Internet to make new friends. 40.What is the author’s attitude towards the use of the Internet to strengthen relationships? A. He thinks it useless B. He is hopeful of it.

C. He approves of it.

D. He doubts it.

A woman named Emily renewing her driver’s license at the County Clerk’s office was asked to state her occupation. She hesitated, uncertain how to classify herself. “What I mean is,” explained the recorder, “do you have a job, or are you just a ?” “Of course I have a job,” said Emily. “I’m a mother.” “We don’t list ‘mother’ as an occupation? ‘housewife’ covers it,” said the recorder. One day I found myself in the same situation. The clerk was obviously a career woman, confident and possessed of a high sounding title. “What is your occupation?” she asked. The words simply popped out. “I’m a Research Associate in the field of Child Development and Human Relations.” The clerk paused, ballpoint pen frozen in midair. I repeated the title slowly, then I stared with wonder as my statement was written in bold, black ink on the official questionnaire. “Might I ask,” said the clerk with new interest, “Just what you do in this field?” Coolly, without any trace of panic in my voice, I heard myself reply, “I have a continuing program of research (what mother doesn’t), in the lab and in the field (normally I would have said indoors and out). Of course, the job is one of the most demanding in the humanities (any mother care to disagree?), and I often work 14 hours a day (24 is more like it). But the job is more challenging than most careers and rewards are more of a satisfaction rather than just money.” There was an increasing note of respect in the clerk’s voice as she completed the form, stood up, and showed me out. As I drove into our driveway, buoyed up (受鼓舞) by my glamorous new career, I was greeted by my lab assistants---ages 13, 7, and 3. Upstairs I could hear our new experimental model (a 6 month old baby), in the child-development program, testing out a new vocal pattern. I felt proud! I had gone on the official records as someone more distinguished and indispensable (不可缺少的) to mankind than “just another mother.” Motherhood?What a glorious career! Especially when there’s a title on the door. 41.What can we infer from the conversation between the woman and the recorder at the beginning of the passage? A. The recorder was impatient and rude. B. The woman felt ashamed to admit what her job was. C. The author was upset about the situation that mothers faced. D. Motherhood was not recognized and respected as a job by society. 42.How did the female clerk feel at first when the author told her occupation? A. curious B. indifferent C. puzzled D. interested 43.Why did the woman clerk show more respect for the author? A. Because the author cared little about rewards. B. Because she thought the author did admirable work. C. Because she admired the author’s research work in the lab. D. Because the writer did something she had little knowledge of. 44.What is the author’s purpose of writing the passage? A. To show how you describe your job affects your feelings toward it. B. To argue that motherhood is a worthy career and deserves respect. C. To show that the author had a greater job than Emily. D. To show that being a mother is hard and boring work.

To help make the most of your experience at Auckland Zoo we suggest: Plan Your Day: Plan your day to learn more about your favorite zoo animals. Don’t forget your camera – the best way to capture your visit forever. Keep Safe at the Zoo: Children aged 12 years and under need to be accompanied (陪同) by a caregiver. To keep the safety of our animals, any throwing games are not permitted in the zoo grounds. The zoo animals are not trained. Do not enter any enclosure (围场), or put any part of your body into an enclosure. There are a number of natural waterways at the zoo, so please take care of your children at all times. General Information: Check out the weather before you come. In winter we suggest you bring a jacket and an umbrella, and in summer, be sure to bring sunscreen and a hat. Every zoo animal enjoys its own specific: well-balanced food. We hope that you enjoy some great food treats on your zoo visit, but please do not feed any of our animals. Our keepers work strictly on this. Feel free to take personal photos and make videos. However, any commercial photography or filming needs written permissions from zoo management. Not all animals are permitted in the zoo grounds. We welcome people with guide dogs, but they must contact us ahead of time about their visit. Please phone the Zoo Information Center on +64(0)9-360-3805. Smoking is not permitted in covered areas. Auckland Zoo does not allow entry to any unaccompanied children 12 years and under. If the children are found by themselves, the staff do have the right to call the police. 45.When visiting Auckland Zoo, parents should tell their children that _________. A. they could play throwing games B. they couldstay close to the animals C. the zoo animals have been well-trained D. it’s dangerous to play near the waterways 46.The underlined word “this” in the part of “General Information” refers to the fact that ____. A. zoo animals enjoy their well-balanced food B. visitors are not allowed to feed animals C. visitors enjoy their own food treats D. children offer food to the zoo animals 47.The main purpose of the passage is to _________. A. give people some tips on visiting Auckland Zoo B. introduce Auckland Zoo animals C. ask people to stop polluting Auckland Zoo D. attract people to the zoo I began working in journalism when I was eight. It was my mother’s idea. She wanted me to “make something” of myself, and decided I had better start young if I was to have any chance of keeping up with the competition. With my load of magazines I headed toward Belleville Avenue. The crowds were there. There were two gas stations on the corner of Belleville and Union. For several hours I made myself highly visible, making sure everyone could see me and the heavy black letters on the bag that

said THE SATURDAY EVENING POST. When it was supper time, I walked back home. “How many did you sell, my boy?” my mother asked. “None.” “Where did you go?” “The corner of Belleville and Union Avenues.” “What did you do?” “Stood on the corner waiting for somebody to buy a Saturday Evening Post.” “You just stood there?” “Didn’t sell a single one.” “My God, Russell!” Uncle Allen put in, “Well, I’ve decided to take the Post.” I handed him a copy and he paid me a nickle(五分镍币). It was the first nickle I earned. Afterwards my mother taught me how to be a salesman. I would have to ring doorbells, address adults with self-confidence, and persuade them by saying that no one, no matter how poor, could afford to be without the Saturday Evening Post in the home. One day, I told my mother I’d changed my mind. I didn’t want to make a success in the magazine business. “If you think you can change your mind like this,” she replied, “you’ll become a good-for-nothing.” She insisted that, as soon as school was over, I should start ringing doorbells, selling magazines. Whenever I said no, she would scold me. My mother and I had fought this battle almost as long as I could remember. My mother, dissatisfied with my father’s plain workman’s life, determined that I would not grow up like him and his people. But never did she expect that, forty years later, such a successful journalist as me would go back to her husband’s people for true life and love. 48.Why did the boy start his job young? A.He wanted to be famous in the future B.The job was quite easy for him. C.His mother had high hopes for him. D.The competition for the job was fierce. 49.From the dialogue between the boy and his mother, we learn that the mother was _______. A.excited B.interested C.ashamed D.disappointed 50.What did the mother do when the boy wanted to give up? A.She forced him to continue. B.She punished him. C.She gave him some money. D.She changed her plan. 51.The phrase “this battle” in the last paragraph refers to . A.the war between the boy’s parents B.the arguing between the boy and his mother C.the quarrel between the boy and his customers D.the fight between the boy and his father 52.What is the text mainly about? A.The early life of a journalist. B.The early success of a journalist. C.The happy childhood of the writer. D.The important role of the writer in his family.

Children pushed in buggies which face away from their parents may suffer long?term emotional (情感的)and language problems,according to a study published on Friday. The research,believed to be the first of its kind,found that children who were not facing the person pushing them were less likely to talk,laugh and communicate with their parents. The findings were based on a study of 2,722 parents and babies and an experiment where 20 babies were wheeled in buggies for a mile,facing their parents for half the journey and facing away for the other half. Parents using face?to?face buggies were twice as likely to talk to their children while the babies’ heart rates fell and they were twice as likely to fall asleep, showing that they were feeling relaxed and safe. In addition,only one baby out of the 20 studied laughed while sitting in an away?facing buggy. “Our data(数据) suggests that for many babies today,life in a buggy is emotionally impoverished and possibly stressful. Stressed babies grow into anxious adults,” said Dr Suzanne Zeedyk, Developmental Psychologist at Scotland’s Dundee University who carried out the research. The study,which was published by National Literacy Trust as part of its “Talk To Your Baby” campaign,found that 62 percent of all children observed travelled in away?facing buggies. Zeedyk said it would have a negative effect on babies’ development if they spent a long time in away?facing buggies,which would be bad to their ability to communicate with their parent at a time when their brain was developing rapidly. Laura Barbour of the Sutton Trust,a social mobility charity which funded the research,said buggy manufacturers(制造商) should look closely at the findings. 53.Using away?facing buggies may________. A.benefit both the babies and their parents B.affect babies’ language ability permanently C.help babies communicate with their parents D.have positive effect on babies’ development 54.Which of the following is TRUE according to the passage? A.Parents may talk twice with the babies in away?facing buggies. B.The study suggests children feel relaxed and safe in buggies. C.The samples (案例)of the study were 20 babies wheeled in buggies. D.One of the 20 babies was twice as likely to fall asleep in buggies. 55.Which of the following would be the best title for the text? A.Best for Kids to Face Parents in Buggy B.Best for Kids to Communicate with Parents C.Stressed Babies Grow into Anxious Adults D.Buggy Manufacturers Care about the Finding The weather is getting hotter. You are thirsty playing basketball or riding home from school. A cold drink may be just the thing. But be careful what you are drinking. Something that looks cool may not be good for your health. There are plenty of “energy drinks” on the market. Most

of them have beautiful colors and cool names. The lists on them tell you they are helpful to your health. Sounds great! But after a careful check you may find that most energy drinks have lots of caffeine(咖啡碱)in them. These drinks are especially aimed at young people, students, busy people and sports players. Makers sometimes say their drinks make you better at sports and can keep you awake. But be careful not to drink too much. Caffeine makes your heart beat fast. Because of this, the International Olympic Committee(IOC) has limited(限制) its use. Caffeine in most energy drinks is at least as strong as that in a cup of coffee or tea. Possible health dangers have something to do with energy drinks. Just one box of energy drink can make you nervous, have difficulty sleeping and can even cause heart problems. Scientists say that teenagers should be discouraged from taking drinks with a lot of caffeine in them. 56.Many people like drinking energy drinks because of the following EXCEPT that ______. A. they have beautiful colors and cool names B. they have lots of caffeine C. they can keep them awake and better at sports D. they are said to be helpful to health 57.The main reason for people not to drink too much energy drinks is that they may cause ______. A. heart problems B. nervousness C. sleeping difficulty D. possible health dangers 58.The underlined word “discouraged” can be replaced(替换) with ______. A. encouraged B. stopped C. helped D. disliked 59.From the passage we can know that ______. A.advertisements are important in getting people to buy energy drinks B.energy drinks are helpful to teenagers’ study C.sports players need to drink a lot of energy drinks D.energy drinks are especially aimed at teenagers 60.Which of the following can be the best title of the passage? ______ A. What’s the Use of Energy Drinks? B. Who Can Drink Energy Drinks? C. What’s That in Energy Drinks? D. Why Can’t We Buy Energy Drinks?

第 II 卷(非选择题)
评卷人 得分 四、单词拼写 单词拼写 (每小题 1 分,共 10 分) 61.It is ________(危险) for students to read the book Death Note. 62.I think winter is a beautiful season,________(尤其)when it snows. 63.We will________(参加)a meeting to celebrate her birthday. 64.China Daily is________(广泛地)read in America. 65.Brown stood at the door,________(欢迎)newcomers with a large smile. 66.Everyone has the right to enjoy the________(自由)of speech. 67.Many experiments have shown that just about every poor reader can ________(提高) his reading ability. 68.Owning a house of their own is a________(梦想)for the young couple. 69.John must________(道歉)to his boss. 70.________(星期三)is often wrongly spelt. 评卷人 得分 五、短文改错 71.短文改错题。One Sunday last month I go shopping with my friends. Luckily in a crowded store, I had my wallet losing. I was such upset that I almost shouted. I was afraid to tell to my parents the truth. So I went back to school without some money. I didn’t know what to do next. I didn’t eat anything Monday. My roommate Mary found something wrong with me but she asked me about the problem. I told him the truth. Then Mary lent me some money, with that I lived through the terrible week. 评卷人 得分 六、书面表达 72.近来,不少大学新生在入学体检中诊断出(be diagnosed with)患有高血压(high blood pressure,) , 高血脂(high blood fat)等老年病。请针对这一现象谈谈你对高中学生就如何保持身体健康提出你的看 法及建议。 保持健康的重要性 保持健康的方法:多吃水果蔬菜,保持饮食平衡,避免吃含糖量高、脂肪含量高的食物。多锻炼,强身健 体,减轻工作压力。改掉不良习惯。 保持健康的结论。 注意:词数不少于 100。

参考答案 1.D 【解析】 试题分析:考查词组和句型:第一空填 reading,be worth doing 表示“值得做...”。 第 二空是 It is no wonder that?,难怪?,句意:那些书只有一本唯一值得看。--难怪你 看起来那么难过。选 D。 考点:考查词组和句型 点评:词组的考查没有捷径,只有加强平时的背诵,包括词组本身的含义,一词多义,以及 词组和动词的搭配,做题时别忘了弄懂句意和上下文的逻辑关系,进行判断。学生平时要特 别注意这方面的积累。 固定句型考的是平时学生的词汇和短语的积累量, 对常见的固定句型 要了然于心。 2.C 【解析】 试题分析:考查名词:句意:过去被称为爱之苹果的西红柿不是水果而是蔬菜,fruit 是不 可数名词,但是表示种类的时候,是可数的。Vegetable 是可数名词,表示“一种蔬菜”用 a vegetable,选 C。 考点:考查名词辨析 点评:词汇辨析是试卷中必然出现的题型,所以平时一定要把词汇放在句中进行记忆。在复 习词汇的时候,要区别名词是可数还是不可数,是单数还是复数,还有复数的形式,都是考 查的重点。 3.D 【解析】 试题分析:考查连词:句意:我们刚要出去散步,这时开始下雨了。When 可以表示“这时” , 相当于 at that time,while 表示“当?时候” ,而且表示一段时间,before“在?前面” , as“一边?,一边?,,选 D。 ” 考点:考查连词辨析 点评:此题主要考查连词的辨析,选择连词主要是看前后句的关系,因果关系用表因果的连 词,转折关系用转折连词,并列关系用并列连词,要求考生具有一定的句子分析能力和词义 辨析能力。 4.D 【解析】 试题分析:句意:--我们已经定了一间今明两天的房间。--我查一下,先生。I’m sure 我 确定;Thank you 谢谢;My pleasure 不客气;I’ll check 我查一下。根据句意故选 D。 考点:考查交际用语的用法。 点评:本题难度适中。交际用语的考查要放在上下文语境中理解运用,提醒考生平时加强背 诵短语的意义及用法。 特别留心英语表达习惯与中文表达习惯有较大差异的日常用语。 不要 中了试题的圈套。 即学即练:—May I turn down the radio a bit? —______, if you insist. A. No B. My pleasure ? C. All right D. That’s right 解析:C。上文在征询意见,请求许可。下文尽管有点不乐意,还是同意了。All right, OK 都可以。如果没有 if you insist,可以爽快地说 Go ahead/Yes, of course.? 5.B 【解析】

试题分析:句意:--鲍勃,你心不在焉。--哦,对不起,我没有注意到你,舒特小姐。这里 说的是鲍勃心不在焉, 也是就是发生对话之前鲍勃心不在焉没有注意舒特小姐, 故用过去进 行时。 考点:考查动词时态的用法。 点评:本题难度适中。动词时态是高中阶段的重难点之一,高中要求掌握的时态需要考生牢 记它们的用法,但是时态必须要结合一定的语境才能做出正确的判断。 即学即练:——Bob has gone to California. ——Oh, can you tell me when he ? A. has left B. left C. is leaving D. would leave 解析:B。句意:“——Bob 已经去了加利福尼亚。——噢,你能告诉我他什么时候离开 的?”Bob has gone to California,去的动作已经发生过,说明他离开的动作发生在过去, 因此使用一般过去时。选 B。 6.A 【解析】 试题分析: 句意: --它真的是令人感动的故事。 --确切地说, 几乎每一个人都很感动。 touching 令人感动的;moving 令人感动的;moved 人受到感动的。根据句意故选 A。 考点:考查形容词辨析。 点评:本题难度适中。考查辨析词性及词形相近的词,是近几年的高考的热点,需要考生平 时注意积累,牢记它们的用法及区别。 即学即练:The police always take advantage of dog’s____________sense of smell to search for something. A.sharp B.sensitive C.sensible D.smart 解析:A。句意:警察利用狗的敏锐的嗅觉来寻找某物,故选 A。 7.D 【解析】 试题分析:cough [f]; neighbor gh 不发音; plough gh 不发音; fight gh 不发音; enough[f],故选 D。 考点:考查字母组合 gh 的读音。 点评:需要考生平时注意字母组合在单词中的读音。 8.B 【解析】 试题分析: suggestion [t? ?n]; information [? n]; question [t? ?n]; exhibition [? n]; connection [? n],故选 B。 考点:考查字母组合 tion 的读音。 点评:需要考生平时注意字母组合在单词中的读音。 9.D 【解析】 试题分析: 句意: 既然你在这个领域没有太多的经验, 为什么你不能向王教授请教呢?unless 除非;in case 万一;even if 即使;now that 既然。根据句意故选 D。 考点:考查连词的用法。 点评:本题难度适中。 即学即练:They watched him closely _______ he should escape. A. unless B. in case C. even if D. now that 解析:B。句意:他们严密监视他,惟恐他会逃脱。

10.A 【解析】 试题分析:句意:--一切还好吧?--再糟糕不过了,因为我今天早晨丢了钱包。形容词的最 高级用在否定句中, 表示最高级的意义。 坏的; bad worse 是 bad 的比较级; good 好的; better 是 good 的比较级,根据句意故选 A。 考点:考查形容词的用法。 点评:本题难度适中。此题主要考查在一定的语言环境下形容词的意义及用法,根据句意来 选择正确答案。命题人经常考查词形相近的词,让考生区分它们的用法及区别。 即学即练:—Have their living conditions improved? —No,___________than before, I’m afraid. A. no better B. a little better C. not worse D. no worse 解析:A。句意:no better than 表示“前者和后者都不好” 11.B 【解析】 试题分析:句意:罪犯被控告闯入老百姓的房子。congest 拥挤;be charged with 被控告; call 呼叫;arrest 逮捕。根据句意故选 B。 考点:考查动词辨析的用法。 点评:本题难度适中。动词辨析是近几年高考常考的知识点,动词辨析常考的是同义词或近 义词的用法及意义,需要根据不同的语境来确定答案。 即学即练:The destroyer has been _______ by the police. A. congested B. charged C. called D. arrested 解析:D。句意:那个破坏者已经被警察逮捕了。 12.B 【解析】 试题分析:句意:你知道霍金不喜欢他的演讲电脑的那个方面吗?这里 what 引导的宾语从 句,从句时一个强调句型,其结构是:It was+被强调部分+that/who(人)+其他。判断强 调句型的方法是把 It was that 这三个词去掉,整个句子不缺成分,意思完整。这里被强调 的是 what,因为它是引导词所以必须放在从句的句首。宾语从句必须是陈述语气,故选 B。 考点:考查强调句型的用法。 点评:本题难度适中。强调句型是高中阶段的重难点之一,也是高考的热点,需要考生有分 析理解句子的结构的能力。尤其把强调句型与其他从句混合在一起考查更增加了试题的难 度。 即 学 即 练 : It was after hegot what he had desired ____he realized it was not soimportant. A.that B.when C.since D. as 解析:A。该句强调时间状语从句 after he got what he haddesired,题干意思是“得到 他所梦寐以求的东西后他才意识到一切都不那么重要”。不要误选 B。 13.C 【解析】 试题分析: 句意: 乘客由于前面的交通被阻挡在路上。 hold out 坚持; hold back 隐瞒; hold up 阻隔,阻挡;hold on 继续。根据句意故选 C。 考点:考查动词短语辨析。 点评:本题难度适中。动词短语是近几年高考的热点,不仅在单选还会出现在完形和短文改

错中,主要考查对短语的意义和用法的掌握,同时要求考生正确理解语境。这里主要考查 hold 与不同的副词构成的动词短语。 即学即练:He ______ to a branch until we came to his rescue. A. held out B. held back C. held up D. held on 解析:D。句意:他抓住一根树枝,直到我们把他救下来。 14.C 【解析】 试题分析:句意:要充分利用这次机会,否则你将从不会实现你的海外学习的梦想。因为 or 是连词,所以前后都应该是句子,故空格处必须用谓语动词,故排除 ABD, or 前的句子 相当于 if 引导的从句,祈使句+or/and+句子,祈使句部分表示条件,故选 C。 考点:考查固定句式的用法。 点评:本题难度适中。固定句式是高中阶段的重要语法项目,祈使句+or/and+句子,具体用 or 还是用 and 需要根据句意来确定。 即学即练:_______,and you’11 succeed. A. Working B . To work C. Work D. To be worked 解析:C。句意:努力工作,你会成功的。 15.C 【解析】 试题分析:句意:他们当中的许多人对他的意见不听,即使他们知道它是很珍贵的。as if 好像; now that 既然; even though 即使; so that 以便。根据句意故选 C。 考点:考查连词的用法。 点评:本题难度适中。连词是近几年高考的热点,不仅在单选,完形和短文改错中都是常考 的知识点,需要考生记住每一个连词的用法,意义及区别。 即学即练:_______ I am free, I can enjoy music for a while. A. As if B. Now that C. Even though D. So that 解析:B。句意:既然有空,我可以享受一下音乐。 16.B 17.A 18.D 19.A 20.D 21.A 22.C 23.C 24.C 25.D 26.B 27.C 28.D 29.A 30.C 31.B 32.D

33.A 34.C 35.A 【解析】 试题分析: 本文叙述了作者年轻的时候就想当一名老师, 作者在大学毕业后依然想选择这个 职业,就是以前的老师给了她鼓励,她想向自己的老师那样做一名好老师。 16 . 考 查 形 容 词 及 上 下 文 的 呼 应 。 funniest 最 滑 稽 的 ; greatest 最 伟 大 的 ; strangest 最奇怪的; cleverest 最聪明的。我的老师似乎就是伟大的打印机,故选 B。 17.考查副词及上下文的呼应。too 也,它可以用在肯定句或疑问句中;either 也,用于否 定句中; also 也,主要用于句中; hard 努力地。 “我”也想那样做,故选 A。 18.考查形容词及上下文的呼应。 ordinary 平常的; familiar 熟悉的; difficult 困难 的; different 不同的。接受高等教育后有三个不同的道路可以走,故选 D。 19.考查名词及上下文的呼应。 teacher 老师; doctor 医生; lawyer 律师; secretary 秘书。 “我”回来还是想当一名老师,故选 A。 20.考查形容词及上下文的呼应。 diligent 勤奋的; active 积极的; successful 成功 的; fortunate 幸运的。 “我”有幸有老师的关心,故选 D。 21.考查动词短语及上下文的呼应。care about 关心; believe in 信任; long for 渴望; think about 考虑。 “我”有幸有老师的关心,故选 A。 22.考查动词及上下文的呼应。take 拿走; keep 保持; give 给予; hold 控制。 “我” 想 给予回报,故选 C。 23. 考查动词及上下文的呼应。 talking 谈论; working 工作; correcting 改正; stressing 强调。当改正学生的错误或鼓励学生的时候老师的温柔就会体现出来,故选 C。 24.考查副词及上下文的呼应。 besides 此外; Moreover 而且,此外; However 可是; Otherwise 否则。可是这需要被做一种方式,故选 C。 25.考查名词及上下文的呼应。sense 感觉; class 班级; means 手段; manner 方法。可 是这需要被做一种方式,故选 D。 26. 考查动词及上下文的呼应。 prevent 阻止;motivate 激励;force 促使; forbid 阻止。这个方式激励学生做一些必要的改动,故选 B。 27.考查介词及上下文的呼应。beyond 超过; through 通过; without 没有; towards 向。这个方式激励学生做一些必要的改动,而没有打击他们的学习,故选 C。 28.考查动词及上下文的呼应。 result 结果,导致; hear 听见; suffer 遭受; expect 期待。耐心是很重要的,因为学生需要知道老师那里能期待什么,故选 D。 29.考查动词及上下文的呼应。 teaching 教学; learning 学习; considering 考虑; treating 对待,处理。如果一个老师展示出对教学和帮助孩子学习的真正地爱,故选 A。 30. 考查动词及上下文的呼应。 discuss 讨论; refer 参考; mention 提及; engage 从事 。 上面提到的这些都一次排列,故选 C。 31.考查名词及上下文的呼应。 goal 目标; impact 影响; affect 情感; duty 责任。对 “我”有最大影响的老师在学校也有最好的名声,故选 B。 32.考查连词及上下文的呼应。 while 而; although 虽然; since 既然;because 因为。她要求严,她要求多,那是因为她对我们的关心才对,故选 D。 33.考查动词短语及上下文的呼应。 pass on 传递; pull on 穿,戴; keep on 继续; turn on 打开。她耐心地、坚定地、尊敬、有效地传递了知识,故选 A。 34.考查名词及上下文的呼应。 decisions 决定; choices 选择; changes 变化; attempts 尝试。她鼓励我们在必要的时候要做一些变化,故选 C。

35.考查动词及上下文的呼应。blame 谴责; ignore 忽视; help 帮助; praise 称赞。当 我们做了她又责备我们,故选 A。 考点:故事类短文。 点评:看清上下文,找准定位词。充分利用文章的上下文和前后句,找到对选择有提示作用 的词或句。这些词有时可能是同义词或反义词。注意固定的搭配,包括动词与介词的搭配、 动词与名词的搭配以及形容词与名词的搭配等, 同时要根据内容选择正确的短语, 有时用已 了解的生活常识来确定答案。 36.D 37.B 38.A 39.C 40.D 【解析】 试题分析:本文为议论文。本文阐述了网络将开创新局面,创建“地球村”。通过网络人与 人之间能够进行交流、交友。然而受到大脑和时间投入的局限,人与人之间无法按网络所承 诺的那样进行交友。为此,作者对网络能够加强人与人之间的关系表示怀疑。 36.事实细节题。根据文章第一段第三、四句可知,困难的是,网络未考虑到人类的头脑, 实际上,我们不能保持超过某一限定数量的人与人之间的关系。所以正确答案为 D 项。 37.猜测词义题。根据文章第二段内容及画线句句意:问题在于如果我们没有投入时间在他 人身上,和那个人的关系将会减弱,直到最后逐渐变成“某人我曾经认识”,比较四个选项 B 项符合语境。 38.推理判断题。根据文章第三段,but that you can keep your relationships with your existing friends going even though you have to move to the other side of the world. 可知作者支持的观点:网络在有助于和遥远的朋友联系。选 A 39.事实细节题。从第四段的句子:Meaningful relationships are about being able to communicate with each other, face to face.可知作者鼓励我们做面对面的交流。选 C 40.推理判断题。根据文章最后一段最后两句话的内容:富有意义的关系是相互之间面对面 的交流。网络将减慢这种关系的结束,但它最终将无法阻止这种情况的发生。可知作者对网 络能够加强人与人之间的关系表示怀疑。所以正确答案为 D 项。 考点:考查社会现象类短文 点评: 细节题可以在文章中直接找到与答案有关的信息?或是其变体。 搜查信息在阅读中非 常重要它包括理解作者在叙述某事时使用的具体事实、数据、图表等细节信息。在一篇短文 里大部分篇幅都属于这类围绕主体展开的细节。 做这类题一般采用寻读法?即先读题, 然后 带着问题快速阅读短文,找出与问题有关的词语或句子,再对相关部分进行分析对比,找出 答案。 41.D 42.C 43.B 44.B 【解析】 试题分析: 文章通过我和一位工作人员的对话, 来阐述做家庭主妇这份工作的价值和重要性, 目的是想让人们重视这一职业也尊重这一职业。

41.推理题。根据第五行“We don’t list ‘mother’ as an occupation? ‘housewife’ covers it,” said the recorder. 说明人们并没有把妈妈当成一个职业,也没有收到这社 会的尊重,故 D 正确。 42.推理题。根据第七段 The clerk paused, ballpoint pen frozen in midair. 说明她 犹豫了,很困惑,不知道我所说的职业是什么。故 C 正确。 43.推理题。根据文章倒数第六段 I have a continuing program of research (what mother doesn’t), in the lab and in the field (normally I would have said indoors and out). Of course, the job is one of the most demanding in the humanities (any mother care to disagree?), and I often work 14 hours a day (24 is more like it). But the job is more challenging than most careers and rewards are more of a satisfaction rather than just money.”我把妈妈的工作描述得很伟大,很高级。使对方感觉我的工作很重要, 使用对我也很尊敬。故 B 正确。 44.主旨大意题。在本文中作者主要是想向我们表示做家庭主妇是一个值得尊敬的职业,也 是一个值得去从事的职业。故 B 正确。 考点:考查人生百态类短文 点评:以推理题的考查为主,不能以自己的观点代替作者的观点,最主要的方法是根据词义 关系推断具体细节。 对于文章中的推理题, 要注意文本内容的理解。 关键是找出原文的根据, 认真核查题支和原文的异同,常犯错误有:绝对化语言,范围扩大或缩小,以偏概全,张冠 李戴等。带着问题,再读全文,找出答题所需要的依据,完成阅读。 45.D 46.B 47.A 【解析】 试题分析:本文叙述了如果想去 Auckland Zoo 参观,文中给出了一些建议。一是要制定好 一个计划,对动物园的动物有所了解。二是要保证在动物园里的安全,12 岁以下的孩子要 有家长陪同,远离危险的地方。三是在去之前要了解一些基本信息。最后短文给出了一些注 意事项。 45.推理判断题。根据 There are a number of natural waterways at the zoo, so please take care of your children at all times.因为动物园里有许多水沟,家长要照顾好孩子 并且告诉孩子远离水沟,不能在附近玩耍,故选 D。 46.词义猜测题。根据 please do not feed any of our animals.推出不要给动物喂食, 故选 B。 47.主旨大意题。根据 To help make the most of your experience at Auckland Zoo we suggest:可知这篇短文是给出了参观 Auckland Zoo 的一些建议,故选 A。 考点:日常生活类短文阅读。 点评:所谓主旨大意题,就是指那些针对文章的主要内容、主题、标题或写作目的所设置的 问题。这类题主要考查同学们在理解全文的基础上运用概括、判断、归纳、推理等逻辑思维 方法对文章进行高度概括或总结的能力。 48.C 49.D 50.A 51.B

52.A 【解析】 试题分析: 本文叙述了作者在小的时候由于母亲坚持让作者早适应竞争的社会, 8 岁的他 让 就出去卖杂志,结果第一天一份也没有卖出去,母亲感到很失望,母亲告诉他该如何做,过 了一段时间后,作者不想再继续做下去了,可是母亲坚决不同意,长大以后作者当了一名记 者。 48.细节理解题。根据 She wanted me to “make something” of myself, and decided I had better start young 由于母亲对作者的期望值太高强迫作者早早地从事工作,故选 C。 49.细节理解题。根据 Didn’t sell a single one.可知母亲对作者的工作成绩很失望, 故选 D。 50.细节理解题。根据 She insisted that, as soon as school was over, I should start ringing doorbells, selling magazines.当作者泄气不想工作时,母亲强迫他继续,故选 A。 51.词义猜测题。根据这个斗争指的是母亲与作者之间的争论,故选 B。 52.主旨大意题。根据全文的内容可知主要叙述了作者小的时候早期的记者生活,故选 A。 考点:故事类短文阅读。 点评:词义猜测题旨在考查学生根据上下文对生词做出理解判断的能力。近几年来,阅读理 解中的词义猜测题呈上升趋势。在阅读过程中根据选材、背景、及上下文等线索推测出生词 词义是真实语言活动中的重要技巧。这一能力可以说是体现阅读理解能力的一项重要指标。 53.B 54.C 55.A 【解析】 试题分析: 本文叙述了研究表明, 坐童车背对父母的宝宝今后可能会出现情感和语言方面的 长期障碍。与在童车里面对父母而坐的宝宝相比,背对父母的宝宝更不爱说笑,也不爱与父 母交流。 宝宝的大脑发育很快, 如果这段时期让他们长时间地坐在阻碍他们与父母交流的童 车里, 那么会对他们的发育造成负面影响。 因此父母应该和童车里的孩子多进行面对面的沟 通。 53.细节理解题。根据 Children pushed in buggies which face away from their parents may suffer long?term emotional(情感的)and language problems,让宝宝坐背对的车 可能会影响孩子语言的发展,故选 B。 54.细节理解题。根据 The findings were based on a study of 2,722 parents and babies and an experiment where 20 babies were wheeled in buggies for a mile 研究案例中 只有 20 个人用四轮的推车,故选 C。 55.标题归纳题。结合图片可以看出,文章前半部分介绍父母在后面推童车缺少和孩子面对 面的交流而出现了对孩子长期的负面影响,后面又提出了应对方案:“Talk To Your Baby” 由此可以看出, 短文的内容可知宝宝坐背对父母的推车是不好的, 那么就提倡让孩子坐那种 脸对着父母的推车,故选 A。 考点:健康类短文阅读。 点评:文章标题是文章的点睛之笔。标题归纳题在英语阅读理解题中属深层理解题,它要求 考生在通读全文的基础上,准确把握文章大意及作者的写作意图。一般说来,标题应该具有 概括性、针对性、简洁性三个突出特点。其中概括性,是指标题应最大程度地覆盖全文,囊 括文章的主要内容, 体现文章的主题; 针对性, 是指标题的含义要直接指向文章的主要特点;

而简洁性, 则是指标题应言简意赅, 能吸引读者的注意力, 并唤起读者对文章的阅读兴趣等。 56.B 57.D 58.B 59.A 60.C 【解析】 试题分析: 本文叙述了广告上宣传的动力饮料在夏天运动后喝了以后是感觉凉爽, 让人们更 有精神,可是人们不知这种饮料里含有一种咖啡碱,它能使人心跳加快,难以入眠,使你身 体紧张,给人们的身体带来危害。 56.细节理解题。根据 Something that looks cool may not be good for your health. Most of them have beautiful colors and cool names. ?their drinks make you better at sports and can keep you awake. The lists on them tell you they are helpful to your health. 人们喜欢喝饮料是因为它们有好看的颜色和酷的名字;饮料能使你在体育方面做的更好并且 使你保持清醒;饮料能保持身体健康。只有选项 B 没有提及,故选 B。 57. 细节理解题。 根据 Possible health dangers have something to do with energy drinks. 引起健康的危险,故选 D。 58. 词义猜测题。 根据 Just one box of energy drink can make you nervous, have difficulty sleeping and can even cause heart problems.这种饮料能带来这么多的问题应该停止喝 这种饮料,故选 B。 59.推理判断题。根据 Makers sometimes say their drinks make you better at sports and can keep you awake.广告在促使人们去买这种动力饮料,故选 A。 60.标题归纳题。纵观全文主要介绍了这种饮料的含有的成分,故选 C。 考点:日常生活类短文阅读。 点评:词义猜测题旨在考查学生根据上下文对生词做出理解判断的能力。近几年来,阅读理 解中的词义猜测题呈上升趋势。在阅读过程中根据选材、背景、及上下文等线索推测出生词 词义是真实语言活动中的重要技巧。这一能力可以说是体现阅读理解能力的一项重要指标。 61.dangerous 62.especially 63.attend 64.widely 65.welcoming 66.freedom 67.improve 68.dream 69.apologize 70.Wednesday 【解析】 试题分析: 61.考查固定句式。句意:学生读这本书《死亡笔记》是危险的。It is+形容词+for sb to do,故用 dangerous. 62.考查副词。句意:我认为冬天是最漂亮的季节,尤其是在下雪的时候。这里用副词来修

饰时间状语,故用 especially. 63. 考查动词。 句意: 我们将参加会议来庆祝她的生日。 will 后必须用原形, 在 故用 attend. 64.考查副词。句意: 《中国日报》在美国被广泛阅读。用副词来修饰动词,故用 widely. 65.考查非谓语动词。句意:布朗站在门口来笑迎新来的客人。整个句子已经有谓语动词, welcome 与逻辑主语之间是主动关系故用 welcoming. 66.考查名词。句意:每一个人都有权利享受言论自由。在定冠词之后应该用名词 freedom. 67.考查动词。句意:许多实验表明几乎每一个阅读能力差的人都能提高他们的阅读能力。 在情态动词后应该用动词原形 improve. 68.考查名词。句意:拥有自己的一个房子是这对年轻夫妇的一个梦想。在不定冠词之后应 该用名词 dream. 69.考查动词。句意:约翰必须向他的老板道歉。在情态动词后应该用动词原形 apologize. 70.考查名词。句意:星期三这个词经常被拼写错误。这里是做主语的专有名词,故用 Wednesday. 考点:单词拼写。 点评:本题主要考查了名词、动词、固定句式、形容词及副词等,要求考生会根据不同的句 意来判断句中该用单词的什么形式,这需要考生平时多记多练。 71. 【小题 1】go →went 【小题 2】Luckily→Unluckily 【小题 3】losing→lost 【小题 4】such→so 【小题 5】tell to my→去掉 to 【小题 6】some→any 【小题 7】anything ∧Monday →on 【小题 8】but→and 【小题 9】him→her 【小题 10】that→which 【解析】 试题分析:本文叙述了作者在一个星期天外出购物,因为商店的人多,不小心把自己的钱包 丢了,自己回到了学校心情不好周一一天没有吃饭,室友知道这件事后主动把钱借给了她, 她度过了最艰难的一周。 【小题 1】考查动词时态。句意:上个月一个星期天我和我的朋友去购物。根据时间状语 One Sunday last month 应该用一般过去式,故用 went. 【小题 2】考查副词。句意:不幸的是商店里人多,我的钱包丢了,根据句意可知这是不幸 的事,Luckily 幸运地;unluckily 不幸地。故用 unluckily. 【小题 3】考查固定短语。句意:我的钱包被丢了。这里是 have sth lost,这里 sth 与 lose 之间是被动关系,故用 lost. 【小题 4】考查连词。句意:我是如此地不安以致于我几乎要大叫了起来。这里是连词 so?that,so+形容词+that;such+a/an+形容词+名词+that,故用 so. 【小题 5】考查固定短语。句意:我担心我告诉父母实情。这里 tell+sb,故去掉 to. 【小题 6】 考查代词。 句意:因此我回到学校时, 身上没有钱了。 因为 without 后名词用 any. 【小题 7】考查介词。句意:周一我什么都没有吃。在周一应该用介词 on. 【小题 8】考查连词。句意:我的室友发现了我有了麻烦并且问我她问我出了什么问题。But 表示转折,and 表示并列,根据句意应该用 and.

【小题 9】 考查代词。 句意:我告诉她实情。 这里上文已经有 she asked me about the problem 代词应该上下文一致,故用 her. 【小题 10】考查定语从句。句意:然后玛丽借给我了一些钱,用这些钱我度过了最难熬的一 周。这里逗号后是定语从句,先行词是 some money ,关系词在从句中做宾语,that 不能放 在介词之后,which 可以放在介词之后,故用 which. 考点:短文改错。 点评:文中考查了固定短语,连词、副词、代词动词及定语从句等的用法及意义,需要考生 有扎实的基础知识。需要会分析复杂的句子结构进而判断用该词的什么形式。 72.When new college students are having physical examinations, many of them are diagnosed with high blood fat and high blood pressure that are commonly found among the aged people. This has aroused considerable public concern. As we all know, health is far more important than wealth. Good health enables us to enjoy our life and achieve what we hope for in our career. On the contrary, poor health leads to nothing. Since health is so important, how t o keep good health? Firstly, it is very important for us to take more fruits and vegetables because they provide vitamins, and we have to keep a balanced diet. So we should avoid eating food with lots of sugar and fat. Secondly, we’d better exercise every day to make our bodies stro ng. Besides, we have to avoid too much work pressure. Finally, we have to get rid of those bad habits that damage our health, such as drinking and smoking. In conclusion, if we stick to the advice given above and keep a good mood, we will have good health. 【解析】 试题分析:这是一篇提纲类作文,是关于保持身体健康的方法,文章的要点基本上都已经给 出来了,我们需要用正确的英语把给出的要点表达出来。写作时注意准确运用时态,上下文 意思连贯,符合逻辑关系,尽量使用自己熟悉的单词句式,同时也要注意使用高级词汇和高 级句型使文章显得更有档次。特别注意在选择句式时要赋予变化。we have to get rid of those bad habits that damage our health, such as drinking and smoking.这句话用了 定语从句,it is very important for us to take more fruits and vegetables because they provide vitamins,这是 it 做形式主语的句型。 考点:提纲类作文 点评:本文属于提纲类作文,动笔前,一定要认真分析要点,理解要点要表达的含义,不能 遗漏要点,跑题偏题。平时除了加强词汇积累,写作联系以外,还可以适当记忆一些类似的 范文,这样在考试中可以起到事半功倍的效果。


更多相关文档:

山东省聊城市“四县六校”2012-2013学年高二下学期期末...

山东省聊城市四县六校”2012-2013学年高二下学期期末联考 物理试题 Word版含答案_理化生_高中教育_教育专区。山东省聊城市四县六校2012-2013学年高一高二下...

...2013学年高二下学期期末联考 英语试题 Word版含答案...

山东省聊城市四县六校”2012-2013学年高二下学期期末联考 英语试题 Word版含答案_英语_高中教育_教育专区。山东省聊城市四县六校2012-2013学年高一高二下...

山东省聊城市“四县六校”2012-2013学年高二下学期期末...

山东省聊城市四县六校”2012-2013学年高二下学期期末联考 语文试题 Word版含答案_数学_高中教育_教育专区。山东省聊城市四县六校2012-2013学年高一高二下学...

山东省聊城市“四县六校”2012-2013学年高二下学期期末...

山东省聊城市四县六校”2012-2013学年高二下学期期末联考 化学试题 Word版含答案_理化生_高中教育_教育专区。山东省聊城市四县六校2012-2013学年高一高二下...

山东省聊城市“四县六校”2012-2013学年高二下学期期末...

山东省聊城市四县六校”2012-2013学年高二下学期期末联考 历史试题 Word版含答案_数学_高中教育_教育专区。山东省聊城市四县六校2012-2013学年高一高二下学...

山东省聊城市“四县六校”2012-2013学年高二下学期期末...

山东省聊城市四县六校”2012-2013学年高二下学期期末联考 政治试题 Word版含答案_数学_高中教育_教育专区。山东省聊城市四县六校2012-2013学年高一高二下学...

山东省聊城市“四县六校”2012-2013学年高二下学期期末...

山东省聊城市四县六校”2012-2013学年高二下学期期末联考 理科数学试题 Word版含答案_数学_高中教育_教育专区。山东省聊城市四县六校2012-2013学年高一高二...

山东省聊城市“四县六校”2012-2013学年高二下学期期末...

山东省聊城市四县六校2012-2013学年高二下学期期末联考 地理试题 Word版含答案_政史地_高中教育_教育专区。绝密★启用前山东省聊城市四县六校”2012-2013 ...

...2012-2013学年高一下学期期末联考 政治试题 Word版...

绝密★启用前山东省聊城市四县六校2012-2013 学年下学期高一期末联考 政治试题考试时间:100 分钟; 题号 得分 注意事项: 1.答题前填写好自己的姓名、班级、...

...2012-2013学年高一下学期期末联考 生物试题 Word版...

​ ​生​物​试​题​ ​W​o​r​d​版​含​答...绝密★启用前 山东省聊城市四县六校2012-2013 学年下学期高一期末联考 生物...
更多相关标签:
相关文档

网站地图

文档资料共享网 nexoncn.com copyright ©right 2010-2020。
文档资料共享网内容来自网络,如有侵犯请联系客服。email:zhit325@126.com