当前位置:首页 >> 英语 >> 【走向高考】2017年高考英语一轮复习 第一部分 基础知识聚焦 Unit 2 The Olympic Games习题 新人教版必修2

【走向高考】2017年高考英语一轮复习 第一部分 基础知识聚焦 Unit 2 The Olympic Games习题 新人教版必修2


Unit 2 The Olympic Games
Ⅰ.阅读理解 导学号 01830280 (2015·海淀区第二学期期中) Sports are the base of my life, next to my mother who raised me when my dad left us. I have been into sports since I was six

years old. I have known many coaches and heard hundreds of their tips, but they usually focused on drills to develop my skills and reach the next level of play. When I was in Senior Two, I met the new school basketball coach, Brian Pawloski. I thought I was certain to be selected for the school team since I had been in it the year before. I showed up to the tryouts and put out about 90% effort since I thought I'd make it with no problem. That was a big mistake. Brian Pawloski is the hardest?working coach I have ever met. He didn't expect 100% effort; he expected 200% effort. One example: he once made us do 40 suicide drills for the 40 lay?ups (投篮) we missed in a game. Some think this is crazy, but it isn't. After this conditioning practice, as we were getting a cup of cold water to drink, I said, “coach, that was the best practice I ever had.” I was completely sincere. This man was and is the person who influenced me most at my high school. He expects us to be excellent not just on the court but in the classroom. If I am not working on basketball, I am reading a book that he thinks will help us better understand life's challenges, including Wooden, Coach, and The Screwtape Letters. In the first two years I slacked_off,_not putting forth my full potential. Now, unlike the coaches of my youth, this man was interested in how he did off the court. He always made sure I kept up with my studies and was able to be trusted. I can honestly say that no other coach has given me so much advice on how to succeed in basketball, but more importantly, in life. My school is lucky to have such a great person to teach, coach and influence their students. I will always remember my high?school basketball days as one of the hardest times I have ever worked in my life not only in basketball but in my growth as an individual. 文章大意: 这是一篇英语传记故事阅读。 文章主要讲述了作者中学时的篮球教练对他一 生的影响。 1.Different from other coaches, Coach Brian ________. A.concentrated on skill training B.trained the team to the edge of death

1

C.expected the team to do well in their studies D.asked the team to do more reading than training 答案:C 推理判断题。根据文章最后一段的 Now,unlike the coaches of my youth, this man was interested in how we did off the court. He always made sure I kept up with my studies and was able to be trusted. I can honestly say no other coach has given me so much advice on how to succeed in basketball,but more importantly, in life 可知 Coach Brian 不仅关心学生们的训练还关心学生们的学习和生活,这是其他教 练所没有的。故选 C。 2.The underlined phrase “slacked off” in the last paragraph probably means ________. A.paid no attention B.showed no interest C.had less passion D.made less effort 答案:D 词义猜测题。paid no attention 没注意;showed no interest 显示没兴趣; had less passion 有更少的激情;made less effort 付出更少的努力。根据画线单词后的 not putting forth my full potential“没有付出我全部的潜能”判断是“付出了更少的 努力”。故应选 D。 3.In the author's eye, Coach Brian is ________. A.strict and helpful C.skilled and cruel B.hardworking and honest D.professional and serious

答案:A 推理判断题。strict and helpful 严格但有帮助的;hardworking and honest 工作勤奋而且诚实;skilled and cruel 技能熟练并残酷;professional and serious 专业 并严肃。通读全文,特别是最后一段都透露着作者感到老师的严格和对他的一生都有帮助。 故选 A。 Ⅱ.完形填空 导学号 01830281 (2015·课标全国Ⅱ) Where do you go when you want to learn something?School?A friend?A tutor? These are all__1__places of learning.But it may well be that the learning you really want__2__ somewhere else instead.I had the__3__of seeing this first hand on a__4__. My daughter plays on a recreational soccer team.They did very well this season and so__5__a tournament,which normally was only for more skilled club teams.This led to some__6__experiences on Saturday as they played against

teams__7__trained.Through the first two games,her__8__did not get one serious shot
2

on goal.As a parent, I__9__seeing my daughter playing her best, __10__still defeated. It seemed that something clicked with the__11__between Saturday and Sunday.When they__12__for their Sunday game , they were__13__different.They had begun to integrate (融合)the kinds of play and teamwork they had__14__the day before into their__15__.They played aggressively and__16__scored a goal. It__17__me that playing against the other team was a great__18__moment for all the girls on the team.I think it is a general principle.__19__is the best teacher.The lessons they learned may not be__20__what they would have gotten in school,but are certainly more personal and meaningful,because they had to work them out on their own. 立意与点拨: 文章开篇提出了主题, 然后通过自己观看女儿参加足球锦标赛的经历告诉 我们,一个人真正需要的是自己在亲身经历中通过摸索、反思获得的东西。所以经验是最好 的老师。7、8、15、18 是词义复现题;2、3、12、16、17 是语境理解题;1、9、11、19 是 背景常识题;4、5、6、10、13、14 是逻辑推理题。 1.A.public C.official B.traditional D.special

答案: B 背景常识题。 public 意为“公共的”; traditional 意为“传统的”; official 意为“官方的;正式的”;special 意为“特别的;专门的”。these 指代的是上文提到的 school,friend,tutor,根据常识可知,这些都是传统的学习之处,故选 B 项。 2.A.passes C.lies 答案:C B.works D.ends pass 意为“经过”;work 意为“工作;起作用”;lie 意为“躺;位于”;

end 意为“结束;终止”。分析句子结构可知,that 从句中的主语为 learning,you really want 为定语从句, 修饰 learning, 这里要说的是真正的学习在其他地方。 lie somewhere else 意为“在其他某个地方”。故选 C 项。 3.A.dream C.habit B.idea D.chance

答案: D dream 意为“梦想”; idea 意为“想法; 观点”; habit 意为“习惯”; chance 意为“机会;可能性”。由下文的描述可知,作者在一个周末有机会亲眼目睹了女儿在这些 传统的地方之外学到了她真正想要的东西。have the chance of doing sth.意为“有机会 干某事”。故选 D 项。 4.A.trip C.weekend B.holiday D.square

答案: C 由下文可知, 两场比赛是在 Saturday 和 Sunday 进行的, 即为周末(weekend),
3

故选 C 项。 5.A.won C.organized 答案:B B.entered D.watched

win 意为“赢得”;enter 意为“报名(参加);进入”;organize 意为“组

织”;watch 意为“观看”。由语境可知,这里指的是女儿参加的业余球队在这个赛季中表 现不错,因此得以参加通常只有专业的俱乐部球队参加的锦标赛。故选 B 项。 6.A.painful C.common B.strange D.practical

答案: A painful 意为“痛苦的”; strange 意为“奇怪的”; common 意为“普通的”; practical 意为“实际的”。根据下文内容,对手比作者女儿的球队更为专业,可以推断女 儿球队在比赛中会有一些痛苦的经历。故选 A 项。 7.A.less C.newly B.poorly D.better

答案:D 上文提到...a tournament,which normally was only for more skilled club teams,故此处的 better trained 是 more skilled 的同义复现。故选 D 项。 8.A.fans C.class B.tutors D.team

答案:D 这是两个球队的比赛,所以应选 team。 9.A.imagined C.avoided B.hated D.missed

答案:B 背景常识题。imagine 意为“想象”;hate 意为“不喜欢,讨厌”;avoid 意为“避免”;miss 意为“错过;思念”。作为父母,作者不希望看到自己的女儿在赛场 上竭尽全力地打比赛,却无法战胜对手。故选 B 项。 10.A.if C.but B.or D.as

答案:C 很显然,playing her best 和 were defeated 之间是转折关系,用 but 表转 折。故选 C 项。 11.A.girls C.coaches B.parents D.viewers

答案:A 根据最后一段第一句中的...moment for all the girls on the team.可知 此处指的是女儿所在球队的女队员们,故选 girls。 12.A.dressed C.made up 答案:B B.showed up D.planned

dress 意为“给??穿”;show up 意为“出现,现身”;make up 意为“编
4

造;化妆;构成”;plan 意为“计划”。这里指的是女孩们出现在赛场上准备周日的比赛, 故选 B 项。 13.A.slightly C.basically B.hardly D.completely

答案:D slightly 意为“轻微地”;hardly 意为“几乎不”;basically 意为“基本 地”;completely 意为“完全地”。根据下文内容可知,女孩们在周日比赛中的表现和上 一场比赛完全不同,故选 D 项。 14.A.seen C.heard B.known D.read

答案:A 由语境可知,她们学习了上一场比赛中对手的战术。这些战术是她们在比赛 中看到的,故选 A 项。 15.A.styles C.game B.training D.rules

答案:C 由语境可知,她们是在打比赛,故选 game。 16.A.even C.seldom B.still D.again

答案:A 改变了战术后,她们更有攻击性,甚至还进了一球。此处用 even 表示递进。 17.A.confused C.reminded B.struck D.warned

答案:B 句意为:我突然想到,和对手比赛对于这些女孩来说是一个非常好的学习时 刻。此处讲的是作者在看比赛后的所思所想。 It strikes sb. that...意为“某人突然想 到??”。 18.A.touching C.encouraging B.thinking D.learning

答案:D 文章开篇提出了关于学习的问题,此处与文章开头呼应,故选 D 项。 19.A.Experience C.Curiosity B.Independence D.Interest

答案: A experience 意为“经验”; independence 意为“独立”; curiosity 意为“好 奇心”;interest 意为“兴趣;利益”。女儿的球队是在第一次比赛中学习到了比赛经验, 由此可知,这里要表达的是,经验是最好的老师,故选 A 项。 20.A.harmful to C.different from B.mixed with D.applied to

答案:C 句意为:他们所学到的这些经验可能和在学校学到的没什么不同,但是这些 经验一定更加个人化、更有意义,因为这是她们靠自己的努力学到的。be harmful to 意为
5

“对??有害”;be mixed with 意为“和??混合”;be different from 意为“与?? 不同”;be applied to 意为“应用于??”。but 后为不同之处,可推知此处说的是没什 么不同。故选 C 项。 Ⅲ.语法填空 导学号 01830282 阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1 个单词)或括号内单词的正确形式。 (2015·江西省重点中学协作体二模) Unless David Beckham can mend it as well as can bend it, the soccer superstar __1__(miss) this summer's World Cup. The 34?year?old midfielder injured his left heel on March 14 __2__ playing for Italian club AC Milan. He went through a surgery last Monday and is expected __3__(be) out of action for about six months. That means Beckham won't be bending free kicks at the World Cup __4__ begins on June 11 in South Africa—what he had hoped would be his fourth __5__(appear) for England at the tournament. Some people have questioned whether the __6__(injure) will be the end of Beckham's soccer career __7__(consider) his age. “__8__ 2012, the next time a major international tournament rolls around, Beckham will be 37. That's old for __9__ goalkeeper or for centre back, and ancient for a right?sided midfielder,” wrote Martin Rogers on Yahoo! But most experts expect that Beckham will __10__(eventual) be back. 1.______ 2.______ 3.______ 4.______ 5.______ 6.______ 7.______ 8.______ 9.______ 10.______ 文章大意:这篇短文讲述了贝克汉姆在代替意大利 AC 米兰足球俱乐部比赛时受伤的情 况。他 37 岁时,作为守门人或者中卫,虽然对他来说年纪大了,但是大多数专家都希望他 能重返赛场。 1.命题立意:考查时态用法。 答案:will miss unless“除非”引导条件状语从句用一般现在时态,主句用一般将 来时态。故填 will miss。 2.命题立意:考查连词用法。 答案:while/when 句意:34 岁的中场球员 3 月 14 号伤了他的左脚后跟,当时他正在 代替意大利 AC 米兰足球俱乐部进行比赛。故填“当时”while/when。 3.命题立意:考查非谓语动词的用法。 答案:to be be expected to do sth.被期望着干某事,故填 to be。 4.命题立意:考查定语从句用法。
6

答案:that/which 空格前是 the World Cup,从句中缺少主语,引导词应该用 that 或者 which 来引导限制性定语从句。 5.命题立意:考查名词用法。 答案:appearance 名词形式 appearance。 6.命题立意:考查名词用法。 答案:injury 空格前的定冠词 the 修饰名词,故应填名词形式 injury。 空格前是“他的第四次??”,序数词 fourth 修饰名词,故应填

7.命题立意:考查介词用法。 答案:considering 句意:考虑到他的年龄,有些人认为这次伤害是否会成为他足球

生涯的结束。considering 介词,考虑到。 8.命题立意:考查介词的用法。 答案:By 句意:直到 2012 年为止,下一次的成年人国际锦标赛周而复始到来,贝克 汉姆将会 37 岁。by 2012 直到 2012 年为止。故填 By。 9.命题立意:考查冠词用法。 答案:a 对于一个守门将或者中后卫来说那太老啦。goalkeeper 和 centre back 都 是可数名词单数,故填 a。 10.命题立意:考查副词的用法。 答案: eventually 句意:但是大多数专家预计贝克汉姆最终将会回来。故填副词

eventually“最终”修饰动词 be。 Ⅳ.短文改错 导学号 01830283 假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文, 请你修改你同桌写的以下作文。 文中共 有 10 处错误,每句中最多有两处。错误涉及一个单词的增加,删除或修改。 增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。 删除:把多余的词用(\)划掉。 修改:在错的词下画一横线,并在该词下面写出修改后的词。 注意:1.每处错误及其修改均仅限一词; 2. 只允许修改 10 处,多者(从第 11 处起)不计分。 (2015·温州市二模) My favorite sport is playing basketball. In the middle school, I joined in the basketball team. All the teammate practised hard after school. Once our team had match against another school's. At the

very beginning, we were so nervous which we couldn't cooperate very good, because this was the first

time for us to compete with the school honor. In the half match they fell behind.
7

Our

team leader calls us

together and said that we must get uniting in order to beat them. Then we tried our best and won the game at last. Play basketball makes me realize the importance of union and 答案: My favorite sport is playing basketball. In the middle school, I joined in the basketball team. All the teammate practised hard after school. Once our team had teammates ∧ match against another school's. At the very beginning, we were so nervous which a that we couldn't cooperate very good, because this was the first time for us to compete well with the school honor. In the half match they fell behind. Our team leader calls for we called us together and said that we must get uniting in order to beat them. Then we tried united our best and won the game at last. of union and teamwork. 1.命题立意:考查介词。 解析: joined 后的 in 去掉 join in+某种活动, join +某个组织或团体, 故去掉 in。 2.命题立意:考查名词。 解析:teammate→teammates 3.命题立意:考查冠词。 解析:match 前加 a have a match 进行比赛,故加 a。 4.命题立意:考查状语从句。 解析: which→that 根据前者的“so+形容词”判断应用 that 引导结果状语从句。 故 which →that。 5.命题立意:考查副词。 解析:good→well 该句的谓语动词是 cooperate,此处应用副词修饰动词作状语。故 good 改为 well。 6.命题立意:考查介词。 解析:with→for for。 7.命题立意:考查代词用法。 解析:they→we 此处提到的 we,故 they→we。 8.命题立意:考查动词时态。
8

teamwork.

Play basketball makes me realize the importance Playing

all the+名词复数,故 teammate→teammates。

compete for the school honor 为学校的荣誉而战,故 with 改为

解析:calls→called 根据语境应该是过去时。故 calls→called。 9.命题立意:考查形容词。 解析:uniting→united get united 团结起来。故 uniting→united。 10.命题立意:考查非谓语动词。 解析:Play→Playing 此处是动词的?ing 形式作主语。故 Play→Playing。

9


更多相关文档:

【走向高考】2017年高考英语一轮复习 第一部分 基础知识聚焦 Unit 4 Global warming习题 新人教版选修6

【走向高考】2017年高考英语一轮复习 第一部分 基础知识聚焦 Unit 4 Global warming习题 新人教版选修6_英语_高中教育_教育专区。Unit 4 Global warming Ⅰ.阅读...

【走向高考】2017年高考英语一轮复习 第一部分 基础知识聚焦 Unit 2 The Olympic Games习题 新人教版必修2

【走向高考】2017年高考英语一轮复习 第一部分 基础知识聚焦 Unit 2 The Olympic Games习题 新人教版必修2_英语_高中教育_教育专区。Unit 2 The Olympic Games ...

【走向高考】2017年高考英语一轮复习 第一部分 基础知识聚焦 Unit 1 Cultural relics习题 新人教版必修2

【走向高考】2017年高考英语一轮复习 第一部分 基础知识聚焦 Unit 1 Cultural relics习题 新人教版必修2_英语_高中教育_教育专区。Unit 1 Cultural relics Ⅰ....

【走向高考】2017年高考英语一轮复习 第一部分 基础知识聚焦 Unit 2 English around the world习题

【走向高考】2017年高考英语一轮复习 第一部分 基础知识聚焦 Unit 2 English around the world习题_英语_高中教育_教育专区。Unit 2 English around the world Ⅰ...

【走向高考】2017年高考英语一轮复习 第一部分 基础知识聚焦 Unit 2 Robots习题 新人教版选修7

【走向高考】2017年高考英语一轮复习 第一部分 基础知识聚焦 Unit 2 Robots习题 新人教版选修7_英语_高中教育_教育专区。Unit 2 Robots Ⅰ.阅读理解 A (2015·...

【走向高考】2017年高考英语一轮复习 第一部分 基础知识聚焦 Unit 2 Poems习题 新人教版选修6

【走向高考】2017年高考英语一轮复习 第一部分 基础知识聚焦 Unit 2 Poems习题 新人教版选修6_英语_高中教育_教育专区。Unit 2 Poems Ⅰ.阅读理解 导学号 ...

【走向高考】2017年高考英语一轮复习 第一部分 基础知识聚焦 Unit 2 Cloning习题 新人教版选修8

【走向高考】2017年高考英语一轮复习 第一部分 基础知识聚焦 Unit 2 Cloning习题 新人教版选修8_英语_高中教育_教育专区。Unit 2 Clonin Ⅰ.阅读理解 导学号 ...

【走向高考】2017年高考英语一轮复习 第一部分 基础知识聚焦 Unit 2 Healthy eating习题 新人教版必修3

【走向高考】2017年高考英语一轮复习 第一部分 基础知识聚焦 Unit 2 Healthy eating习题 新人教版必修3_英语_高中教育_教育专区。Unit 2 Healthy eating Ⅰ.阅读...

【走向高考】2017年高考英语一轮复习 第一部分 基础知识聚焦 Unit 2 Working the land习题 新人教版必修4

【走向高考】2017年高考英语一轮复习 第一部分 基础知识聚焦 Unit 2 Working the land习题 新人教版必修4_英语_高中教育_教育专区。Unit 2 Working the land Ⅰ...

【走向高考】2017年高考英语一轮复习 第一部分 基础知识聚焦 Unit 4 Wildlife protection习题

【走向高考】2017年高考英语一轮复习 第一部分 基础知识聚焦 Unit 4 Wildlife ...根据第二自然段的描述和题干辨析,可知答案选 B。 2.What do the group ...
更多相关标签:
相关文档

网站地图

文档资料共享网 nexoncn.com copyright ©right 2010-2020。
文档资料共享网内容来自网络,如有侵犯请联系客服。email:zhit325@126.com