绝密★启用前 2015-2016 学年（上）十月月考 高 2017 级英语试题 命题人：舒畅 注意事项： 1．答题前填写好自己的姓名、班级、考号等信息 2．请将答案正确填写在答题卡上 审题人：刘海燕 李娇娇
第 I 卷（选择题） 第一部分 听力部分(共两节，每小题 1.5 分，满分 30 分) 第一节 听下面 5 段对话。每段对话只读一遍。
/>1. Who repaired the computer? A. Tom B. Jack C. Pam
2. What does Tom do probably? A. A barman B. A shopkeeper C. A waiter
3. When will the woman go back to work? A. At 1:00 pm B. At 1:15 pm C. At 1:30 pm
4. What’s the woman’s problem? A. She’s always late. B. She wastes too much time. C. She spends too much money. 5. What will the man do afterwards? A. Put away his clothes. B. Buy another closet. C. Throw his old clothes away. 第二节 听下面 5 段对话或独白。每段对话读两遍。 听下面一段对话，回答第 6 和第 7 两个小题。 6. When does Lucy bite her nails? A. When she’s sad. B. When she’s excited. C. When she’s nervous. 7. What will the speakers do next?
A. Watch a video
B. Play games.
C. Visit a website.
听下面一段对话，回答第 8 和第 9 两个小题。 8. What are the speakers talking about? A. How to improve our brain. B. How to keep young. C. How to practice muscles. 9. What’s the woman’s suggestion? A. Join in more activities. B. Slow down the life speed. C. See a doctor. 听下面一段对话，回答第 10 至第 12 两个小题。 10. How does the man feel every morning? A. Sleepy. B. Busy. C. Relaxed.
11. What time does the man usually get up? A. At about 7:00. 9:00. 12. What are the speakers going to do? A. Go to work B. Have lunch C. Choose clothes. B. At about 8:00. C. At about
听下面一段对话，回答第 13 至第 16 两个小题。 13. Where are the speakers? A. In Britain. France. 14. What does the woman do in most working hours? A. She handles daily affairs. B. She deals with e-mails. C. She manages the telephones. 15. When does the woman usually get off work? A. At 5:15 pm. pm. 16. What is the woman? A. A secretary B. A director. C. An engineer. B. At 4:30 pm. C. At 4:15 B. In Germany. C. In
听下面一段独白，回答第 17 至第 20 两个小题。
17. How can you get ready for dancing？ A. Have enough food. B. Stretch your body. C. Have a good rest. 18. What does the speaker say about ballet? A. It’s very hard to learn. B. It’s very relaxing. C. It’s much free. 19. How many kinds of dances are mentioned? A. Three. B. Four. C. Five.
20. Which is the most favorable dance？ A. Ballet. B. Jazz. C. Hip-hop.
第二部分 阅读理解(共两节，满分 40 分) 第一节（共 15 小题，每小题 2 分，满分 30 分） A Millions of years ago dinosaurs (恐龙) lived on the earth. In the days of dinosaurs the whole earth was warm and wet. There were green forests and they could find enough to eat. Later, parts of the earth became cold and dry. and the forests there died. Then dinosaurs could not find enough to cat. This must be one reason why dinosaurs died out. We can guess another reason. New kinds of animals came on the earth. Some had big brains and were fast and strong. They could kill dinosaurs. There may be other reasons that we don’t know about yet. Scientists are trying to make more discoveries about dinosaurs. Dinosaurs were of many sizes and shapes ( 形状 ). chickens, while some were about 90 feet long. There were also terrible fights between dinosaurs. They might have happened more than 100 million years ago. Though there was no man to see any of the fights, we can be told by the animal’s footprints (足迹) that fight did take place. 21． According to the passage, dinosaurs did exist only ______on the earth. A. for millions of years B. millions of years ago Some were as small as
C. more than 100 millions years ago D. when it was warm and wet somewhere 22． One reason why dinosaurs died out is that______. A. there were too many dinosaurs B. parts of the earth became cold and dry C. the dead forests there could not supply them with enough food D. they couldn’t find enough to eat 23． . One more reason may be that ______. A. new kinds of animals came on the earth B. some fast and strong animals with big brains could kill them C. some dinosaurs were as small as chickens D. some big dinosaurs died in the fights 24． We can see from this passage ______. A. scientists are trying to make some dinosaurs B. dinosaurs are dangerous enough C. dinosaurs are worth studying D. scientists know nothing about dinosaurs B In modern society there is a great deal of argument about competition. Some value it highly ， believing that it is responsible for social progress and prosperity. Others say that competition is bad；that it sets one person against another；that it leads to unfriendly relationship between people. I have taught many children who held the belief that their self worth relied (依赖)on how well they performed at tennis and other skills. For them，playing well and winning are often life and death affairs. In their single minded pursuit(追求)of success，the development，of many other human qualities is sadly forgotten. However，while sonic seem to be lost in die desire to succeed，others take an opposite attitude. In a culture which values only die winner and pays no attention to the ordinary players，they strongly blame competition. Among the most vocal are youngsters who have suffered under competitive pressures from their parents or society. Teaching these young people，I often observe in them
a desire to fail. They seem to seek failure by not trying to win or achieve success. By not trying，they always have an excuse： “I may have lost，but it doesn’t matter because I really didn’t try.”What is not usually admitted by themselves is the belief that if they had really tried and lost，that would mean a lot. Such a loss would be a measure of their worth. Clearly，this belief is the same as that of the true competitors who try to prove themselves. Both are based on the mistaken belief that one’s self respect relies on how well one performs in comparison with others. Both are afraid of not being valued. Only as this basic and often troublesome fear begins to dissolve(缓解) can we discover a new meaning in competition. 25．What does this passage mainly talk about? A. Competition helps to set up self-respect. B. Opinions about competition are different among people. C. Competition is harmful to personal quality development. D. Failures are necessary experiences in competition. 26．Why do some people favor competition according to the passage? A. It pushes society forward. B. It builds up a sense of duty. C. It improves personal abilities. D. It encourages individual efforts. 27．The underlined phrase “the most vocal” in Paragraph 3 means A. those who try their best to win B. those who value competition most highly C. those who are against competition most strongly D. those who rely on others most for success 28．What is the similar belief of the true competitors and those with a “desire to fail”? A. One’s worth lies in his performance compared with others. B. One’s success in competition needs great efforts. C. One’s achievement is determined by his particular skills. D. One’s success is based on how hard he has tried. C .
In the past decade the popularity of rock climbing has greatly increased, and so has the number of injuries. It has been estimated that rock climbing is now enjoyed by more than 9 million people in the US each year. Study findings revealed a 65% increase in the number of patients that were treated in US emergency departments for rock climbing-related injuries between 1991 and 2012. The study, published in the online issue of the American Journal of Preventive Medicine, found that about 40,000 patients were treated in US emergency departments for rock climbing-related injuries between 1991 and 2012. The most common types of rock climbing –related injuries were fractures(骨 折) and sprains （扭伤） 。The ankle was the most common body part to be injured (40%). Climbers in the study ranged in age from 2 to 74, with an average age of 26. The study also found that women took up a quarter of the injuries. Falls were the primary reason for injury with over three-quarters of the injuries occurring as the result of a fall. The severity of fall-related injuries had a lot to do with the height of the fall. Patients who were injured after falling from a height over 20 feet were 10 times more likely to be treated than patients who were injured falling from 20 feet or lower. “We found that the climbers who fell from heights higher than 20 feet took up 70 percent of the patients treated for a rock climbing-related injury,” explained the study author Lara McKenzie, PhD, director at the Center for Injury Research and Policy at Nationwide Hospital. “This trend, combined with the fact that rock climbers have a higher hospitalization rate than other sports and recreational injuries, demonstrates the need to increase injury prevention efforts for climbers.” 29．Which body part is most likely to get injured for a climber ? A. The arm C. The ankle B. The knee D. The hand
30．How many women climbers in American got injured while climbing a rock between 1991 and 2012 ？ A. About 40,000 C. About 20,000 B. About 30,000 D. About 10,000
31．The severity of climbers’ fall-related injures is mainly related to ______.
A. the height of the fall. B. the climber’s age. C. the climber’s health condition D. the climber’s climbing experience. 32．The underlined word “demonstrates” in the last paragraph can be replaced by ________. A. denies B. proves C. prevents D Americans won’t live without cars! Each year there is an increasing number of cars on roads and streets, as millions of new cars are produced．One of every six Americans work at putting together the parts of cars, driving trucks, building roads or filling cars with gas． Most Americans find it hard to think what life would be without a car．However, some have realized the serious problem of air pollution by cars．The polluted air is poisonous and dangerous to health． One way to get rid of the polluted air is to design a new car that does not pollute．That’s what several large car factories are trying to do．But to build the new car is easier said than done．Progress in this field has been slow． Another way is to take place of the car engine by something else．Engineers are now working on some new cars．Many makers believe that it will take years to develop a practical model that pleases man． To prevent the world from being polluted by cars, we’ll have to make some changes in the way many of us live．Americans, for example, have to cut down the number of their cars they are encouraged to travel and go to work by bike．Riding a bike is thought to help keep the air clean． But this change does not come easily．A large number of workers may find themselves with no jobs if a car factory closes down．And the problem of air pollution would become less important than that of unemployment． 33．Large car factories are trying to build a clean car, A．which is clean itself B．which is used to clean streets C．which does not pollute the air ． D. describes
D．which is easier to make 34． If the number of cars is cut down, the most serious problem in American workers is ． A．to have no work to do C．to get a better life 35．What is the conclusion of the writer? A．Bicycling is the only way out． B．The number of ears must be cut down. C．Cars bring us nothing but serious problems. D．Cars bring us not only a better life but serious problems 第二节 （共 5 小题，每小题 2 分，满分 10 分） 根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中的两项为多余选项。 The relationship between parents and teachers is important in the development of a child. The good communication between them is communication that says ,“ I care about my child, and I value school.” The best way a parent can show how much he or she values learning is by sending a prepared child to school every day. 36．________________ catching up can be difficult。 Parents and teachers are partners in student development. A school community is built on relationships established( 确 立 )among children, teachers, and children’s families. Here are tips for creating a positive relationship with your child’s teacher. Meet with your child’s teacher in the fall. 37．_________________ or her special needs, outside activities, health, and home study habits. Look for the positive. 38． ______ . Share with your child’s teacher his Once a child gets behind in class, B．to keep the air clean D．to go to work by bike
something you particularly appreciated regarding the teacher’s role in the academic and /or social development of your child. Let the teacher know that you want to support the work that is being done in class. Ask for suggestions for expanding school activities into home activities. 39． ________ You can send a note of thanks when something special takes
place in the classroom and your child is involved. Be willing to participate in or set up a conference when you or your child’s teacher feel a special meeting is needed, such as ? 40____________. ?Your child seems to be deeply upset about something that happened at school. A. When a child is absent from school, important lessons may be missed B. Phone your child’s teacher if necessary C. The teachers need to feel appreciated for the job they do. D. This is a good time for the teacher to learn more about your child E. Express your appreciation to the teacher F. The beginning of every term is very important G. There is a dramatic drop in your child’s grades
第三部分 英语知识运用（共两节，每小题 1.5 分，满分 45 分） 第一节 完形填空（共 20 小题，每小题 1.5 分，满分 30 分） 阅读下面短文，从短文后各题所给的四个选项（A、B、C 和 D）中选出可以填入空 白处的最佳选项，并在答题卡上将该项涂黑。 I was having my dinner at McDonald's one evening when an old couple slowly walked in. They ___41____ their meal, took a table near the window and started __42____ food out of the plate. There was one hamburger, one order of French fires(炸薯条) and one drink. The man __43_____ the food into two halves and carefully placed __44_____ before his wife. He took a sip(一小口) of the drink. His wife also took one and then __45_____ the cup down between them. "That __46_____ old couple! All they can __47_____ is one meal for the two of them, "thought I. _____48__ the man began to eat his French fires, I __49_______ to my feet, went over and said that I was __50_____ to buy another meal for them. But he ____51__ refused me and said that they made it a __52____ to share everything. __53___, the lady didn't take a bite. She sat there _54____ her husband eat, and taking turns sipping the drink. Again I __55____ to buy them something but was refused. When the man finished eating and was _56_____ his face with a napkin. I __57____ no longer stand it. I made an offer to them a third time. __58____
being politely refused. I asked the lady __59___, "Madam, why aren't you eating You said that you share everything. __60_____ is it that you are waiting for " "The teeth," she answered. 41．A.served 42．A.carrying 43．A.divided 44．A.it 45．A.got 46．A.funny 47．A.afford 48．A.While 49．A.came 50．A.anxious 51．A.warmly 52．A.way B.requested B.taking B.cut B.this B.settled B.crazy B.pay B.Since B.struggled B.willing B.proudly B.habit C.collected C.fetching C.changed C.that C.set C.strange C.demand C.As C.rushed C.satisfied C.kindly C.case C.Shockingly C.watching C.planned C.bathing C.might C.After C.naturally C.Why D.What D.ordered D.bringing D.formed D.one D.torned D.poor D.choose D.Until D.rose D.quick D.seriously D.model D.Bitterly D.finding D.attempted D.washing D.would D.With D.plainly
53．A.Surprisingly B.Sadly 54．A.seeing 55．A.wanted 56．A.wiping 57．A.should 58．A.In 59．A.curiously 60．A.How B.noticing B.asked B.touching B.could B.Upon B.carefully B.Who
第二节 语法填空（共 10 小题，每小题 1.5 分，满分 15 分） This tradition was started by mom several years ago. My mom, my brother, my sister and I all went to the cancer treatment center with some flowers. Each patient, doctor ,and nurse received 61． flower from us. “why do you send us flowers?” they would asked and our answer was that” it’s just because you’re special.” 62． this went on, we often sent even more of flowers. One day ,
I accidently found a boy was making 63． (beauty) cards in the street, with the words “ just Because You’re Special ” on them. Out of curiosity, I
44． (chat) with the boy and this remind me to make some cards to send together 65． some flowers . still take flowers to
Today, after our mom passed away from cancer, 66．
the patients ,doctors and nurses with our own “Just Because You ‘re Special “card 67． (tie) to them.
Even though the cancer treatment has moved to different location, we still pass this on. One patient told us that he 70． 69 ． 68． (excited) that it was the first rose
(receive ） over ten years and the rose made his life
(energy)during his stay in hospital . We plan to continue to do this and
I will encourage more people to do this. Giving a flower to a others might make their day special.
第三部分 写作（共两节，满分 35 分） 第一节 短文改错（共 10 小题，每小题 1 分，满分 10 分） 下面短文中有 10 处语言错误。请在有错误的地方增加、删除或修改某个单词。 增加：在缺词处加一个漏字符号（∧） ，并在其下面写上该加的词。 删除：把多余的词用斜线（\）划掉。 修改：在错的词下面划一横线，并在该词下面写上修改后的词。 注意：1. 每处错误及其修改均限一词； 2. 只允许修改 10 处，多者（从 11 处起）不计分。
例如：It was very nice to get your invitation to spend ∧ weekend with you. Luckily I was the am
completely free then, so I’ll to say “yes”. I’ll arrive in Bristol at around 8 pm in Friday evening. on
My favorite sport is playing basketball. In the middle school, I joined in the basketball team. All the teammate practiced hard after school. Once our team had match against another school’s.
At the very beginning, we were so nervous which we couldn’t cooperate very good,
because this was the first time for us to compete with the school honor. In the half match
they fell behind. Our team leader calls us together and said that we must get uniting in order to beat them. Then we tried our best and won the game at last. Play basketball makes
me realize the importance of union and teamwork.
第二节 书面表达（满分 25 分） 一些人支持吃绿色食 品 一些人支持吃传统食 品 你的观点 1.绿色食品种植、生产过程都是在无污染的环境下进行的； 2.绿色食品不含对人体有害的农药。 1.绿色食品生产成本高，价格较贵； 2.绿色食品多数在大超市卖，购买不是很方便。 ??
参考答案 一．听力（每小题 1.5 分，满分 30 分） 1-5 BBCCA 6-10 CAAAB 11-15 BBCBA 16-20 ABAAC
二．阅读（每小题 2 分，满分 40 分） 21．B 22．D 23．B 24．C
【解析】 试题分析:本文介绍了恐龙在地球上的生活情况，列举了几个有可能的恐龙灭绝的 原因。 21 ． B 事实细节题。本题的依据是第一段的第一句“ Millions of years ago dinosaurs(恐龙)lived on the earth”可知恐龙在几百万年前生活在地球上，故选 B。 22．D 推理判断题。通过对第一段中“Later，parts of the earth became cold and dry, and the forests there died．Then dinosaurs could not find enough to eat．This must be one reason why dinosaurs died out． ”的理解可知，恐龙灭亡的原因是因为 没有足够的食物吃，故选 D。 23．B 事实细节题。本题的依据是第二段的三、四两句“Some had big brains and were fast and strong．They could kill dinosaurs”可知恐龙可能是被一些有智慧、 跑得快并且强壮的生活杀死了，故选 B。 24．C 推理判断题。本题依据文中第二段的后两句“There may be other reasons that we don’t know about yet．Scientists are trying to make more discoveries about dinosaurs． ”来推测，人们还不完全了解恐龙，有进一步研究的必要，故选 C。 考点：考查科教类短文阅读
25．B 26．A 27．C 28．A 【解析】 试题分析：本文是一篇议论文阅读。讲述的是人们对比赛的态度不一。有的人人认 为竞争推动了社会的进步，有些人认为竞争很糟糕。真正的竞争者和那些想要失败的人 的相似点是一个人的价值取决于他在比赛中的表现。 25．B 文章大意题。根据第一段 In modern society there is a great deal of argument about competition.可知人们对比赛的态度不一。故选 B。 26．A 推理判断题。根据第一段 Some value it highly，believing that it is responsible for social progress and prosperity.可知有些人认为竞争推动了社会 的进步。故选 A。 27．C 词义猜测题。根据第三段 they strongly blame competition.可以判断有些 人强烈谴责竞争。故选 C。
28．A 细节理解题。根据最后一段 Both are based on the mistaken belief that one’s self respect relies on how well one performs in comparison with others.Both are afraid of not being valued.可知一个人的价值取决于他在比赛中 的表现故选 A。 考点：考查哲理类阅读
29．C 30．D 31．A 32．B 【解析】 试题分析：本文是一篇新闻报道。主要介绍了攀岩作为一项流行的运动带来健康的 同时也造成了身体伤害。有骨折、扭伤、摔倒，在这些原因中，摔倒是一大主要原因， 研究显示：从 20 英尺摔倒的人比从 20 及以下的人更容易受伤。 29．C 考查细节理解。由倒数第二段第二句 The ankle was the most common body part to be injured (40%).知脚踝是最容易受伤的部位。故选 C。 30．D 考查细节理解。由第二段第一句 about 40,000 patients were treated in US emergency departments for rock climbing-related injuries between 1991 and 2012. 和最后一句知 The study also found that women took up a quarter of the injuries.有 40000 名病人由于攀岩受伤，其中女士占据了四分之一，所以女士受伤人 数为 10000.故选 D。 31．A 考查推理判断。由第三段第二句 The severity of fall-related injuries had a lot to do with the height of the fall.知摔倒受伤的严重程度跟摔倒的高度 有关。故选 A。 32．B 考查推理判断。由最后一句“This trend, combined with the fact that rock climbers have a higher hospitalization rate than other sports and recreational injuries, demonstrates the need to increase injury prevention efforts for climbers.”结合攀岩者比其他运动和娱乐的活动更容易受伤的现实情况 来看，知这种趋势证明了攀岩者需要做更多的工作去预防受伤。 考点：考查新闻报道类文章阅读
34．A 35．D 【解析】 试题分析：本文讲了汽车在美国人的生活中扮演着越来越重要的角色，但是人们在 享受舒适生活的同时，却忽略了汽车引发的新的问题，那就是污染问题 33．C 考查细节理解题。根据第三段提到 One way to get rid of the polluted air is to design a new car that does not pollute 摆脱空气污染的一个方法就是设计 一种新型的无污染的汽车，故选 C 项。 34．A 考查推理判断题。根据最后一段提到 A large number of workers may find themselves with no jobs if a car factory closes down．如果汽车厂关门的话，许 多的工人会失业，故选 A 项。 35．D 考查推理判断题。根据第二段提到 Most Americans find it hard to think what life would be without a car 美国人发现没有车生活会变得很困难，故可知汽 车非常重要，再根据 However, some have realized the serious problem of air pollution by cars．提到可知汽车也带来了很多的污染问题，故选 D 项。 考点：社会生活类阅读。 36．A 37．D 38．C 39．E 40．G 【解析】 试题分析：学生的发展关乎不仅是学生自己，同时家长和老师都要齐心协力，共同 帮助学生健康发展，本文就介绍了这一问题。 36．A 根据后面讲述的 Once a child gets behind in class, catching up can be difficult，一旦孩子在班里成绩落后了，追上了是很困难的。所以前文是在将为什么 会导致成绩落后的原因或可能性，所以选择 A。 37．D 根据 Meet with your child’s teacher 该段讲述的孩子家长要和老师建立 一种良好的联系，是双方更好的了解学生，这样有助于了解孩子。所以答案选择 D。 38． C 根据后文的 Share with your child’s teacher something you particularly appreciated 就是要多赞美，欣赏孩子的行为，发掘孩子的优点，所以答案选择 C 项。 39．E You can send a note of thanks 家长和老师直接也要相互沟通联系，可以
采取发短信的方式询问孩子的情况，并附上对老师的欣赏。 40．G 根据上文再说当有必要的时候再和家长见面，以下列举了两个例子，在备选 项当中只有 G 项是符合叫家长的理由的，所以选择 G 项。 考点：考查上下文的语境能力。
三．语言知识（每小题 1.5 分，满分 45 分） 第一节完型填空 41．D 42．B 43．A 44．D 45．C 46．D 47．A 48．C 49．D 50．B 51．C 52．B 53．A 54．C 55．B 56．A 57．B 58．C 59．A 60．D 【解析】 试题分析： 本文是一个幽默故事。 作者在麦当劳吃饭时， 看到一对老夫妇进来吃饭， 他们要了一份套餐和一杯饮料。老先生把食物分成两份，然后开始吃，而老太太则坐在 一边看着，两人轮流喝着饮料。作者意为他们没钱，只能买一份饭，所以想给他们再买 一份，却被一次又一次地拒绝了。最后作者是在看不下去了，就过去问老太太她为什么
不吃，老太太回答：我等着用假牙！ 41．D 考查动词。A. serve 服务；B. request 请求，要求；collect 收集，收藏； order 订餐。他们订餐、坐在靠窗户的桌旁、把食物从盘子里捡出来，这一连串动作都 是这一对老夫妇进入麦当劳后做的。故选 D。 42．B 考查动词。A. carry 携带；B. take 拿，取；C. fetch 拿来，拿去；D. bring 拿来，带来。take out of 意为把??拿出来，根据下文中的 The man divided the food into two halves 可判断出他们把食物从盘子里捡出来。故选 B。 43．A 考查动词。A. divide 分，划分；B. cut 切，割；C. change 改变，变更， 变换，变革；D. form 形成，构成，排列，(使)组成。根据其状语 into two halves 可 判断出男的把食物分成了两份。故选 A。 44． D 考查代词。 A. it 指代上文所提事物的本身； B. this 这， 这个， 这事； C. that 指眼前的、说过的事物或人，又指比 this 稍微远一点的东西，意为那、那个东西、那 件事情；D. one 常用来代替与上文所提到那类人或物，且被替代者为可数名词单数形 式。因为把食物分成了两份，所以是把其中的一份放在他妻子面前。故选 D。 45．C 考查词组。A. get down 下来，吞下；B. settle down 定居，平静下来，专 心于；C. set down 放下；D. torn down 撕下。根据地点状语 between them 可判断出 他的妻子把茶杯放下。故选 C。 46．D 考查形容词。A. funny 有趣的，好笑的，滑稽的；B. crazy 疯狂的，狂热 的；C. strange 陌生的；D. poor 贫穷的。根据上文中的 There was one hamburger, one order of French fries and one drink.可判断出由于这对夫妇要的东西少，所以作者 认为他们贫穷。故选 D。 47．A 考查动词。A. afford 花费得起，表示他们两人只能买得起一份食物；B. pay 付清，偿清，缴纳；C. demand 意为要求，需要；D. choose 选择，选定。这里表示他 们两人只能买得起一份食物。故选 A。 48．C 考查连词。A. while 当??的时候，其引导时间状语从句的谓语动词必须 是延续性动词；B. since 自从??以来；C. as 当??的时候；D. until 直到??为 止。这里表示当那位男人开始吃他的炸薯条时，作者想到??。故选 C。 49．D 考查动词。A. come 来，到达；B. struggle 努力，奋斗；C. rush 冲，奔； D. rise 上升，升起。rise to one’s feet 意为站起身，根据下文中的 went over 可 判断出作者站起身。 50．B 考查形容词。A. anxious 担忧的，渴望的，盼望的；B. willing 乐意的； C. satisfied 感到满意的；D. quick 快的，迅速的。be willing to do sth.乐意做某
事。这里指作者愿意再为他们买一份食物。故选 B。 51． C 考查副词。 A. warmly 暖和地， 热烈地， 热心地； B. proudly 骄傲地； C. kindly 温和地，亲切地；D. seriously 认真地，真诚地。那位男人温和地拒绝了作者再为他 们买一份食物的请求。故选 C。 52．B 考查名词。A. way 道路；B. habit 习惯；C. case 事例，案例；D. model 模型。表示他们把分享每一样东西作为自己的习惯。故选 B。 53．A 考查副词。A. surprisingly 令人惊讶地；B. sadly 悲痛地，悲哀地；C. shockingly 意为怕人地，非常地；D. bitterly 苦苦地，悲痛地。令人惊讶的是，那位 妇女没有咬一口。故选 A。 54．C 考查动词。A. see 看着；B. notice 注意到；C. watch 看，注视，照顾； D. find 找到，发现。表示她注视着她的丈夫吃，故选 C。 55．B 考查动词。A. want 想要；B. ask 询问，请求；C. plan 计划；D. attempt 尝试，企图。表示作者再一次请求为他们买一份食物但遭到了拒绝。故选 B。 56．A 考查动词。A. wipe 擦，揩，擦去；B. touch 接触，触摸；C. bathe 意为 沐浴；D. wash 洗，洗涤。根据下文中的 with a napkin 可判断出他吃完后用纸巾擦了 擦脸。故选 A。 57．B 考查情态动词。A. should 应该，将要；B. could 能够；C. might 可能， 可以；D. would 将，愿意。could no longer stand it 表示再也忍耐不住了，这里是 说我再也不能忍受了。故选 B。 58．C 考查介词。A. in 在??内；B. upon 在??上；C. after 在??后；D. with 随着， 和。 根据上文的内容可判断出作者在遭到有礼貌的拒绝后， 好奇地询问了老太太。 故选 C。 59． A 考查副词。 A. curiously 好奇地； B. carefully 小心地， 谨慎地； C. naturally 自然地；D. plainly 平坦地，明白地。根据上文的内容可判断出这对夫妇的行为非常 奇怪，引起了作者的好奇心。故选 A。 60．D 考查特殊疑问词。A. how 如何，表示行为的方式；B. who 谁；C. why 为什 么；D. what 什么。what 引导特殊疑问句，在句子作 waiting for 的宾语。这里意思是 你在等什么。故选 D。
第二节语法填空 61．a 62．As
63．beautiful 64．chatted 65．with 66．we 67．tied 68．excitedly 69．had received 70．energetic 【解析】 试题分析：每个病人、医生和护士都收到了来自我们的一朵花。可知给别人送花可 能会使他们的一天很特殊。 61．a 花。故此处填 a。 62．As 63．beautiful 64．chatted 句意是：随着这次的继续，我们经常送更多的花。故此处填 As。 形容词修饰名词， “美丽的卡片” ，故此处填形容词 beautiful。 上下文联系可知：这里讲的是过去某一天的事情，应该用一般过 根据句意可知：每个病人、医生和护士都收到了来自我们的一朵
去时态， “出于好奇，我和这个男孩聊天。 ”所以此处填 chatted。 65．with 填 with。 66．we 故填 we。 67．tied 此句有谓语动词，card 和 tie 之间是被动关系，故用过去分词作 根据上下文可知：妈妈去世后我们仍然送花给病人、医生和护士。 句意是：制作一些卡片和花一起送过去。with 和---在一起，古
后置定语，因此填 tied。 68．excitedly excitedly。 69．had received 在此句式中主句是一般过去时态，所以从句用过去完成时态。 填 had received。 70．energetic 填 energetic。 考点：考查语法填空 四．书面表达（35 分） 第一节 短文改错（每小题 1 分，满分 10 分） 句意：玫瑰花使他的生活充满经历。形容词作宾语补足语，故 句意是：一个病人兴奋地告诉我们。此处是副词修饰动词，故填
【71】去掉 in 【72】teammate → teammates 【73】加 a 【74】which→ that 【75】good → well 【76】with → for 【77】they →we 【78】calls →called 【79】uniting → united 【80】play → playing 【解析】 试题分析：我最喜欢的运动是篮球，我认为打篮球非常有趣。事实上，在进初中以 前，我是不喜欢打篮球的，我之所以喜欢打篮球时因为我的朋友很喜欢它。 【71】去掉 in 考查动词。join 后加组织或者是俱乐部或人时为及物动词直接接宾 语， 表示参加某项活动时为不及物动词用 join in， 相当于 take park in 或 participate in，所以去掉 in。 【72】teammate → teammates 考查单复数。All 表示所有的，用复数，所以用 teammates。 【73】加 a 考查冠词。进行了一场比赛，故加 a。 【74】which→ that 考查关系词。So...that 太...以致于...，故用 that。 【75】good → well 考查形容词。修饰动词用副词，用 well。 【76】with → for 考查介词。Compete with sb for sth 为了某事和某人竞争， 故用 for。 【77】they →we 考查代词以及对文章的理解。根据下文可知是我们落后了，我们 要赶上并打败他们，用 we。 【78】calls →called 考查时态。全文使用的是过去时，所以用 called 。
【79】uniting → united 考查非谓语动词。Get united 团结起来，用 united。 【80】play → playing 考查非谓语动词。作主语用非谓语动词，用 playing 考点：考查了动词、介词、代词、冠词、形容词等的用法
五．书面表达 （25 分） Should People Eat Green Food?
Recently our class had a discussion on whether people should eat green food. Different people have different opinions about it. Some students believe they should green food, since the environment isn’t polluted in the process of production. Also, it is produced without harmful chemicals, making it safe to eat. However other students think people shouldn’t eat green food, since it is much more expensive. What’s more, most green food is sold in big supermarkets, making it inconvenient to buy. In my opinion, people should eat green food if they think they can afford it. Why should they want to risk making themselves sick? 【解析】 试题分析：这是一篇提纲类作文，我们需要用正确的英语把给出的要点表达出来. 动笔前，一定要认真分析要点，理解要点要表达的含义，不能遗漏要点，跑题偏题。本 作文中给出的要点比较具体,故需要准确表达.写作时注意准确运用时态， 上下文意思连 贯，符合逻辑关系，尽量使用自己熟悉的单词句式，同时也要注意使用高级词汇和高级 句型使文章显得更有档次。 特别注意在选择句式时要赋予变化。 平时除了加强词汇积累， 写作联系以外，还可以适当记忆一些类似的范文，这样在考试中可以起到事半功倍的效 果 【亮点说明】范文中运用一些常见的短语 What’s more 而且；In my opinion 在 我看来；risk doing 冒险做某事；Recently our class had a discussion on whether people should eat green food 这个句子 whether 引导 on 的宾语从句； Also, it is produced without harmful chemicals, making it safe to eat.这个句子 making 做 伴随状语； 考点： 提纲类作文
答案第 1 页，总 1 页
copyright ©right 2010-2020。