当前位置:首页 >> 英语 >> 【个人手工制作】新牛津高中英语模块三第一单元知识点整理及单元练习

【个人手工制作】新牛津高中英语模块三第一单元知识点整理及单元练习


新牛津高中英语模块三第一单元知识点整理及单元练习

M3 UNIT 1 一.词汇大集合 1、单词 Rare(ad.)----rarely Firmly(a.)--firm freeze(a.)---freezing distance(a.)---distant deadly(n.)--fog(a.)----foggy truth(a.)---true

>
Darkness(a.)---dark death Deeply(n.)---depth olunteer Deserted(v.)--- desert 数)----datum Sweat( 形似词 )---sweet 词)---increase Accept( 反义词 )---refuse

change(a.)---changeable

treatment(v.)---treat

volunteer(v.)---v

stressed(v./ n.)--- stress; stress

data(单

drown( 形似词 )---drawn

reduce( 反义

latter(反义词 )---former

impossible( 反

义词)---possible Fear( 反 义 词 )---fearlessness likely( 反 义

词)---unlikely

unpleasant(反义词)---pleasant sniff(近义词)---smell observe(近

Nowhere(反义词)----everywhere 义词)---watch Method ( 近 义词 )---way 词)---possibility Rough(反义词)---smooth

tip( 近义词 )---advice

chance( 近 义

ignore(近义词组)---pay no attention to stick( 过去式 ,过 去分

Beat( 过去 式,过去 分词 )----beat; beaten 词)----stuck; stuck Fly(过去式,过去分词)--- flew; flown tapped, tapped

tap(过去式,过去分词)---

Panic(过去式,过去分词,现在分词)---panicked; panicked; panicking 二.短语 Watch out for …留心... 视 Step out into …走出去到... hold one’ s nose 捏住鼻子 到 in sight 看得 make achievements 取得成就 glance at 扫

Stare(up) at (抬头) 凝视 望 Make a decision 做出出决定 出发 Reach out 伸出(手) 入 Pay back 报答,偿还 定 Turn to 变成

after midnight 午夜之后

wish for 盼

be lost in the fog 在雾中迷路

set off

bang into 不小心撞到

breathe in 吸

feel frightened 感到害怕

work out 制

by underground 乘地铁

go hungry 挨饿 manage to

By sight 根据外表或形象 do 设法做 Lose sight of 看不见 处 Make the most of 充分利用 Take the pain 忍受疼痛 有意义 Compared to 与。 。 。相比较 afford 买不起

make progress 取得进步

be related to 和...

in the distance 在远

set sail for ...

get close to 靠近 make sense

the sixth sense 第六感

ring out 发出响亮的声音

can’t

As long as possible 尽可能长地

warm sb. Up 使某人暖和起来 follow one’ s advice 听从

Express one’ s thanks to sb. 向某人致谢 某人的建议 In a scientific study 在一个科学研究中 与。 。 。有关 Have high blood pressure 有高血压 怕而呆住 Can’t help doing 禁不住作某事 中 Hold sb still 使某人一动不动 味觉 Over a long distance 越过很长的一段距离 能做

have something to do with

be frozen with fear 由于害

in everyday life 在日常生活

lose one’s sense of taste 失去

be likely to do 很有可

Take one’s usual bus home 乘某人常坐的车回家 Contact sb. Through the newspaper 通过报纸和某人联系 二、单元综合练习

PartⅡ

Language Knowledge(45 marks)

Section A (15 marks) Directions:For each of the following unfinished sentences there are four choices marked A,B,C and D. Choose the one that best completes the sentence. 21. His uncle went abroad in 2010,and A. has not been heard of B. had not been heard of C. had not heard of D. has not heard of 22. —I’m trying to find yesterday’s newspaper. Have you seen it? —I’m afraid that I A. threw C. throw it away. I thought you had finished reading it. B. had thrown D. will throw much can be learned. D. who since then.

23. He is a man with rich experience,from A. whom 24. He B. which C. where

yet,otherwise he would have come to see me. B. must have arrived D. can’t have arrived abroad for twenty years, is on the way back to

A. mustn’t have arrived C. can have arrived 25. The old man, his motherland. A. to work C. to have worked

B. working D. havi ng worked

26. We don’t have enough money. new car. A. Besides C. Otherwise

,we cannot afford to buy the

B. However D. Therefore invited to the party

27. Mary as well as three of her classmates last night. A. were C. was 28. the head. A. Since Until[来源:Zxxk.Com] 29. If I had tried my best last term,I A. could made C. will have made 30. Stand here A. but B. Before C. When B. has been D. had been

she had time to realize what was happening, she was hit on

D.

more progress then. B. would make D. could have made

you’ll be able to see the blackboard better. B. till C. and D. or children’s

31. Evidence has been found through years of study

early sleeping problems are likely to continue when they grow up. A. why C. whether 32. The boy was observed B. how D. that basketball at eight o’clock yesterday

evening. A. playing C. to play B. play D. having played

33. The house rent is high. I’ve got about half the space I had at home and I’m paying _______ here. A. as three times much C. much as three times B. as much three times D. three times as much he found that it

34. (2013· 广州高一检测)It was not until dark was the correct way to solve the problem. A. that B. what C. which

D. when

35. (2013· 嘉峪关高一检测)It’s beyond description. Nowhere else in the world _______ such a quiet beautiful place. A. can you find C. find you can B. you can find D. can find you

Section B (18 marks)[来源:Zxxk.Com] Directions:For each blank in the following passage there are four words or phrases marked A, B, C and D. Fill in each blank with the word or phrase that best fits the context. We were the only family with children in the restaurant. I sat my infant son Eric in a high chair and noticed everyone was quietly eating and talking. Suddenly , Eric screamed with 36 and said , “Hi ,

there. ”His fat baby hands hit the high chair tray,and his eyes were wide

with excitement. I looked around and saw the 37 of his enjoyment. It was an old

man with a worn and oily coat. And his hair was uncombed and unwashed. I was sure he 38 . His hand waved. “Hi, there, baby; I see

you,”the man said to Eric. My husband and I 39 looks. Eric continued to laugh and answer,

“Hi,there. ”Everyone in the restaurant noticed this. My husband and I were embarrassed. We finally got through the meal and 40 the door. My husband

went to pay the check and told me to meet him in the parking lot. The old man sat between me and the door. “Lord,just let me out of here before he speaks to me or Eric,”I prayed. As I drew closer to the man,I turned my back trying to sidestep him and avoid any air he might be 41 . As I did so,Eric leaned over my arm,reaching with both arms in a baby’s “pick-me-up” position. Before I could stop him,he had himself to the man’s arms. Eric,in an act of total his tiny head upon the man’s torn shoulder. His 44 hands full of dirt, pain and hard labor gently, so gently, 42

43 ,and love,laid

cradled my baby’s waist and patted his back. I stood amazed. After a while,he pushed Eric from his chest 45 as though he were in pain,

saying “God bless you,ma’am. You’ve given me the best Christmas gift. ” I had just witnessed a genuine(pure or true)love shown through the

innocence of a tiny child who saw no sin,who made no

46 . The

ragged old man,unknowingly,had reminded me that a genuine love is one in which the true meaning of love is 36. A. surprise 37. A. source C. effect 38. A. smiled 39. A. consulted C. separated 40. A. ran for C. sent for 41. A. breathing 42. A. thrown jumped 43. A. independence C. trust 44. A. allergic C. smart 45. A. eagerly C. gladly 46. A. judgment C. conclusion B. desire D. dignity B. strong D. aged B. violently D. unwillingly B. decision D. choice B. fighting B. devoted B. mopped B. delight 47 . C. anger B. reason D. resource C. smelled B. exchanged D. replaced B. headed for[来源:学科网] D. accounted for C. creating C. driven D. holding D. D. wiped D. nerve

47. A. sharpened C. realized Section C (12 marks)

B. refreshed D. learned

Directions: Complete the following passage by filling in each blank with one word that best fits the context. Amy used to go to the gym three times 48 week,but she

doesn’t work 49 any more. In order to lose weight,she is taking weight-loss pills called Fat-less. 50 she’s becoming slimmer and

slimmer,sometimes she feels tired and weak. Now she’s in hospital recovering 51 liver failure. She regrets taking those weight-loss pills 52 harmful chemical 53 caused her liver to

because they contain

fail. Fortunately, Li Dong, a stranger, donated more than half of his liver to save 54 life. As a mattet of fact,we should not be embarrassed about our weight. After all,nothing is Part Ⅲ 55 important than health.

Reading Comprehension(30 marks)

Directions:Read the following three passages. Each passage is followed by several questions or unfinished statements. For each of them there are four choices marked A, B, C and D. Choose the one that fits best according to the information given in the passage. A You can improve your child’s hearing memory considerably(在很大

程度上). Once his hearing memory has been greatly improved,he’ll be able to use and remember what he listens to in class. The success of these suggestions depends upon your ability to use your child’s natural desire to get involved in games he finds simple and funny. A good way to begin is to read aloud a sentence from a book suitable for your child’s reading age. Then ask your youngster to repeat the sentence back to you correctly. Next,reread the sentence,leaving out a particular word. See if your child can identify(识别)the word you left out. At the beginning use only simple sentences. Gradually,increase the length of the sentences. Make sure you don’t rush things along too quickly,or your child may become discouraged and tired of the game. Take your child to go shopping with you often. He’s to remember a list of items you want to buy in the supermarket. First,ask him to remember only a few things. Then,as he shows increased ability to remember, make the list longer and longer. Praise him often and warmly when he shows increased ability to remember things. He’ll become proud of his “good” memory and will happily play the game. Encourage your child to learn easy and short poems. As his ability to do this becomes stronger,encourage him to remember longer poems. Do the same with songs. 56. The suggestions will be successful if .

A. you find simple and funny games for your child

B. you can stimulate(激发)your child’s interest in the activity C. you force your child to get involved in more practice D. you improve your own hearing memory first 57. The purpose of asking your child to repeat what you say is A. to practice his pronunciation B. to develop his reading skills C. to help him remember what he hears D. to play a simple game he may find fun 58. The third paragraph mainly talks about . .

A. another way to improve your child’s hearing memory B. why you should take your child to go shopping with you C. how to remember the items you want to buy D. the way you help your child do the shopping 59. Who are the supposed readers of this passage? A. Children. C. Teachers. B. Parents. D. Psychologists.

60. The last sentence ‘Do the same with songs’ means you should encourage your child to learn and remember A. songs in the same way as he does with poems B. poems in the same way as he does with songs C. the poems and songs which are similar in meaning D. those songs that have the same meaning as poems .

B Many people believe the glare from snow c auses snow blindness. Yet,with dark glasses or not,they find themselves suffering from headaches and watering eyes,and even snow blindness,when exposed to several hours of “snow light”. The United States army has now determined that glare from snow does not cause snow blindness in troops in a snow-covered country. Rather,a man’s eyes often find nothing to focus on in a broad space of snow-covered without-grass land. So his gaze continually moves and jumps back and forth over the entire landscape in search of something to look at. Finding something,hour after hour,the eyes never stop searching and the eyeballs become tired and the eye muscles ache. Nature makes up for this discomfort by producing more and m ore fluid(液体)which covers the eyeball. The fluid covers the eyeball in increasing quantity until it makes eyes difficult to see clearly, and the result is total,even though for a short time,snow blindness. Experiments lead the army to a simple method of overcoming this problem. Scouts(侦察员)ahead of the troops are trained to shake snow from evergreen bushes,creating a dotted line as they cross completely snow-covered landscape. Even the scouts themselves throw lightweight, dark-colored objects ahead on which they can focus too. The men following can then see something. Their gaze is arrested. Their eyes

focus on a bush and having found something to see,stop searching the snow-blanketed landscape. By focusing their attention on one object at a time , the men can cross the snow without becoming hopelessly snow-blind or lost. In this way the problem of crossing a continuous white land is overcome. 61. To prevent snow blindness caused by the strong light from snow, wearing glasses or not .

A. depends on whether the snow is white enough B. makes no difference C. makes much difference D. depends on whether the snow is thick 62. When the eyes are tired,tears flow out A. to clear the vision B. to make the eyes stop searching C. to make the vision unclear D. to produce more and more liquid 63. Snow blindness can be prevented by A. moving one’s gaze back and forth B. walking ahead and keeping looking around C. making up for the discomfort of one’s eyes D. providing the eyes with something to focus on 64. What is the probable meaning of the underlined part “Their gaze is . .

arrested. ”? A. They get something to look at. B. They can only look at one spot. C. Their eyes are clear. D. They can’t see freely. 65. A suitable title for this passage would be A. Snow blindness and How to Overcome It B. Nature’s Cure for Snow blindness C. Soldiers in the Snow D. Snow Vision C A young and successful executive( 经理 )was traveling down a neighborhood street, going a bit too fast in his new car. He was watching for kids darting(猛冲)out from between parked cars and slowed down when he thought he saw something. As his car passed,one child appeared,and a brick smashed into(猛 撞)the car’s side door. He slammed(踩)on the brakes and drove the car back to the spot from where the brick had been thrown. He jumped out of the car,grabbed the kid and pushed him up against a parked car,shouting,“What was that all about and who are you?Just what are you doing?”Building up a head of steam,he went on,“That’s a new car and that brick you threw will cost a lot of money. .

Why did you do it?” “Please,mister,please,I’m sorry. I didn’t know what else to do!”said the youngster. “It’s my brother,”he said. “He fell out of his wheelchair and I can’t lift him up. ” Sobbing(啜泣),the boy asked the executive,“Would you please help me get him back into his wheelchair?He’s hurt and he’s too heavy for me. ” Moved beyond words,he lifted the young man back into the wheelchair and took out his handkerchief and wiped the scrapes(擦 伤)and cuts,checking to see that everything was going to be okay. “Thank you,sir. And God bless you,”the grateful child said to him. The man then watched the little boy push his brother to the sidewalk towards their home. It was a long walk back to his car. He never did repair the side door. He kept the dent(凹痕)to remind himself not to go through life so fast that someone has to throw a brick at you to get your attention:Life whispers in your soul and speaks to your heart. Sometimes,when you don’t have the time to listen. . . Life throws a brick at your head. It’s your choice—Listen to the whispers of your soul or wait for the brick! 66. Why did the boy throw a brick at the car? A. He did it carelessly.

B. He didn’t like the car. C. He needed someone to lift his brother up. D. He dashed out from between two parked cars. 67. Which word can replace the underlined sentence “Building up a head of steam”? A. Angrily. C. Gratefully. B. Luckily. [来源:Z§xx§k.Com] D. Happily.

68. Why did the young executive keep the dent? A. Because he didn’t have money. B. Because he didn’t care about the dent. C. Because he was afraid that a brick was thrown again. D. Because the dent could remind himself not to go through life so fast. 69. According to the passage,which one is TRUE? A. The young executive was always going fast. B. The young executive drove the car ahead to the spot. C. The kid’s brother wa s too heavy for him to lift him up. D. The young executive walked to his car quickly. 70. What’s the best title of the passage? A. A Young Executive B. The Brick in Life C. An Unlucky Kid D. A Young Man Who Needed Help

Part Ⅳ

Writing(45 marks)

Section A (10 marks) Directions : Read the following passage. Fill in the numbered blanks by using the information from the passage. Write NO MORE THAN THREE WORDS for each answer. In the past,man did not have to think about the protection of his environment. There were not many people on earth , and natural resources seemed to be unlimited. Today, things are different. The world has become too crowded. We are using up our natural resources too quickly,and at the same time we are polluting our environment with dangerous chemicals. If we continue like this,human being on earth will not survive. Everyone realizes today that if too many fish are taken from the sea, there will soon be none left. Yet,with modern fishing methods,more and more fish are caught. We know that if too many trees are cut down, forests will disappear and nothing will grow on the land. Yet , we continue to use bigger and more powerful machines to cut down more and more trees. We realize that if rivers are polluted with waste products from factories, we will die. However, in most countries waste products are still put into rivers or into the sea,and there are few laws to stop this. We know,too,that if the population of the world continues to rise

at the present rate,in a few years,there will not be enough food. What can we do to solve these problems? If we eat more vegetables and less meat,we will easily get more food. Land that is used to grow crops can feed five times more people than land where animals are kept. The world’s population will not rise so quickly if people use modern methods of birth control. Finally,if we educate people to think about the problems,we shall have a better and cleaner living place in the future. The importance of 71 ?More fish Problems ?More 74 being put into rivers ?More 75 being born ?The world is becoming too Causes ?Modern methods make the situation worse. Result We human beings will not ?Eat more vegetables and for everyone. Solutions ?Use modern methods of will not grow too fast. ?Educate people so that the earth will be 80 . 79 control so that the world’s population 77 on earth. 78 so that more food will be available 76 . 72

?More 73 being cut down

Section B (10 marks) Directions:Read the following passage. Answer the questions according to the information given in the passage. Playing is serious business for children. In fact,it’s what they do best!Ask them why they do it,and kids will probably say,“Because it’s fun!”But it’s much more than that. It’s also good for them. Studies show that from birth babies begin learning through play. They use their five senses to get to know their new world. Touching allows them to discover how different things feel. Brightly colored toys and clothing help develop a baby’s sense of sight. When small children choose which toy to play with,they begin developing their abilities in making decisions. Children love toys that allow them to use their imagination. Sometimes an empty box is more fun than a high-tech toy. That’s because a box can become anything a child imagines it to be. Crayons, paints and Play-Doh(彩色塑泥)are also good because they allow children to create. Traditional building blocks teach important pre-math skills like problem-solving. Playing doesn’t become any less important once children start school. Many valuable lessons about life are learned on the school playground. Kids learn how to share,take turns and play by the rules. 81. What can children do best in their childhood?(No more than 1

word) ___________________________________________________________ _________ 82. What help develop a baby’s sense of sight according to the passage? (No more than 5 words) ___________________________________________________________ _________ 83. When do the children begin developing their abilities in making decisions?(No more than 10 words) ___________________________________________________________ _________ 84. What kind of toys do children love?(No more than 6 words) ___________________________________________________________ _________ Section C (25 marks) Directions : Write an English composition according to the instructions given below. (2013· 聊城高一检测) 最近,关于南京 13 位爱心妈妈对一个重症弃婴的关爱事迹的报 道让我们关注到一个特殊的群体——爱心妈妈群。请根据以下有关爱 心妈妈群的信息用英文写一篇短文。 成立时间 2010 年底

群体人数

300 多 每人每月定期捐款 10 元以上 为重病的孩子上网发帖求助

帮助方式 寻找企业帮助 申请救助基金[来源:学科网] 活动影响 你的感想 注意: 1. 对所给要点逐一陈述,不要简单翻译。 2. 词数 120 个左右。开头已经写好,不计入总词数。 3. 作文中不得提及考生所在学校和本人姓名。 4. 参考词汇:救助基金 rescue fund Recently the news about 13 mothers in Nanjing who took care of an abandoned baby who was seriously ill has drawn our attention to the special group of caring mothers. ___________________________________________________________ _________ ___________________________________________________________ _________ ___________________________________________________________ _________ ___________________________________________________________ 已经救助了 15 位重病的孩子 ……

_________ ___________________________________________________________ _________

答案解析

21.【解析】选 A。考查时态和语态。句意:他叔叔 2010 年去了国外, 自从那时以来一直没有他的消息。 since 表示“自从过去某个时候”, 句 子用现在完成时。 此处主语 his uncle 和 hear of(听说)之间是被动关系, 所以用现在完成时的被动语态。[来源:Zxxk.Com][来源:学科网 ZXXK] 22.【解析】选 A。考查时态。句意:——我正在努力找昨天的报纸。 你见了吗? —— 恐怕我把它扔掉了。我以为你已经读完了。根据 thought 可知,throw 这一动作发生在过去,所以用一般过去时。 23.【解析】选 A。考查定语从句。句意:他是一个经验丰富的人,从 他那儿可以学到很多。根据句意和句子结构可知, from much

can be learned 是定语从句,修饰 a man。from 后面缺少宾语,所以 填 whom。关系代词 who 不能位于介词之后。 24.【解析】选 D。考查情态动词表示推测。句意:他一定没有来,否 则他会来看我的。 must 表示推测时, 不能用于否定句。 由此可知选 D。 25.【解析】选 D。考查非谓语动词。句意:在国外工作了 20 年的那

位老人正在回国的路上。 根据句意和句子结构可知,

abroad for

twenty years 作定语修饰 the old man。动词不定式作定语表示动作发 生在将来;having worked 表示 work 这一动作发生在谓语动作之前; working 表示这一动作与谓语动作几乎同时发生。根据句意可知此处 强调 work 这一动作发生在谓语动作之前。故选 D。 26.【解析】选 D。考查副词。句意:我们没有足够的钱。所以我们买 不起这辆新车 。 besides 此外; however 然而; otherwise 否则; therefore 因此。根据句意可知选 D。 27.【解析】选 C。考查时态和主谓一致。此处属于“主语+as well as+n. /pron. ”的结构,谓语应该和 Mary 一致,所以谓语用单数,然后根据 时间状语 last night 可知,此处用一般过去时。故选 C。 28.【解析】选 B。考查连词。句意:还没来得及明白发生了什么事, 她的头就被打了。since 因为,自从;before 在……之前,还来不及 做某事就;when 当……时候;until 直到。 29.【解析】选 D。考查虚拟语气。句意:上学期如果我尽全力,我会 取得更大的进步。根据时间状语和 if 从句中的时态可知,此处是对过 去的虚拟,主句用 would/could have done 的形式。故选 D。 30.【解析】选 C。考查固定句型。句意:站在这儿,你看黑板能清楚 些。此处是“祈使句+and/or+陈述句”的句式,and 表示前后之间是顺 承关系,or 表示前后之间是转折关系。根据句意可知选 C。 31.【解析】选 D。考查名词性从句。句意:通过多年的研究,已有证 据表明孩子的早期睡眠问题有可能会持续到他们的成年时期。句中

that 引导的是同位语从句修饰 evidence,从句中不缺少任何成分,应 用 that 引导,故选 D。 【知识拓展】 英语中常考的几种分隔现象 (1)同位语从句和先行词的分隔。例如: A story goes that ElizabethⅠof England liked nothing more than being surrounded by clever and qualified noblemen at court. 句 中 的 “Elizabeth Ⅰ of England liked nothing more than being surrounded by clever and qualified noblemen at court. ”是主语 A story 的同位语。由于该同位语较长而谓语较短,为保持句子平衡,谓语动 词 goes 放在了主语与同位语从句之间,造成同位语从句与主语的分 隔。 (2)定语从句和先行词的分隔。例如: The film brought the hours back to me when I was taken good care of in that faraway village. 句子的主体结构为“The film brought the hours back to me. ”。 它语意清 晰,结构紧凑,同时也避免了 hours 直接接类似于 when I was taken good care of in that faraway village 这样太长的定语,那样易造成句子 失去平衡,而且把宾语 hours 与其补足语 back to me 分隔开来也会造 成理解困难。 32.【解析】选 A。考查非谓语动词。句意:昨天晚上 8 点有人看到这 个男孩正在打篮球。 observe sb. do“看到某人做了/经常做某事”, 其被

动结构为 sb. be observed to do;observe sb. doing 看到某人正在做某 事。[来源:学+科+网] 33.【解析】选 D。考查倍数。句意:房租非常贵。我住的房子的空间 是原来家的一半,但是付了三倍的价钱。倍数 +as+形容词(或 much) 或副词+as。故选 D。 34.【解析】选 A。考查强调句。句意:直到天黑后,他才发现这才是 解决问题的正确方法。省略 It was 和 that 后句子依然完整,可知本句 是强调句。故选 A。 35.【解析】选 A。考查部分倒装。句意:难以形容。在世界上其他任 何地方你都找不到这么安静、美丽的地方了。nowhere 意为“无处”, 臵于句首,句子要部分倒装。故选 A。 【文章大意】 作者目睹了一个天真无邪的小孩显示出的真诚的爱, 孩子看不到罪孽和过失,也不会以貌取人。这是一种真正的爱,体现 着爱的本质。 36.【解析】选 B。逻辑推理题。从下文的 his eyes were wide with excitement 可知小孩在很高兴地叫喊。 37.【解析】选 A。词语辨析题。我朝周围看了看,知道了他高兴的来 源。source 来源;出处;reason 解释做某事的原因和理由,常跟介词 for;effect 结果;resource 资源。 38. 【解析】 选 C。 逻辑推理题。 从 It was an old man with a worn and oily coat. And his hair was uncombed and unwashed. 作者确信:这个老人 身上有气味。 smile 笑; mop 用拖把擦洗某物; 用吸水的布擦掉液体;

wipe(用布、手等)擦干净,抹掉。 39. 【解析】选 B。词语辨析题。句意: 我和丈夫交换了眼神。exchange sth. (with sb. )交换; 交流; 交易。 consult 咨询; 商量。 separate. . . from. . . 把…… 从 …… 分离出来; replace sb. /sth. with(by)sb. /sth. 用 …… 替换; 以……接替。 40.【解析】选 B。短语辨析题。句意:我们吃完了饭,朝门口走去。 run for 竞选; head for 朝……走去; send for sb. 派人去请, 召唤; send for sth. 让人带来或送来某物。account for 说明原因;占……比例。 41.【解析】选 A。词语辨析题。句意:我背对着他,想尽量回避他, 以免闻到他(呼出)的气味。 42.【解析】选 A。词语辨析题。句意:我还没来得及阻止他(儿子), 他就已经扑到了老人的身上。 throw 突然移动身体。 devote 奉献; drive 开车;jump 跳跃。 43.【解析】选 C。词语辨析题。句意:出于完全信任和喜欢,他把他 的小脑袋靠在了老人那破破烂烂的肩膀上。 independence 独立; desire 欲望;渴望;trust 相信;信任;信赖;dignity 自尊;尊严。 44.【解析】选 D。词语辨析题。从 full of dirt,pain and hard labor 可 推出老人有一双苍老的手。aged……岁;年迈的。allergic 过敏的,过 敏性的;strong 强壮的;smart 聪明的,机敏的,敏捷的,整洁而漂 亮的。 45.【解析】选 D。词语辨析题。句意:过了一会,他不情愿地推开了

Eric。eagerly 急切地,渴望地;violently 猛烈地,激烈地;gladly 乐意 地,高兴地;unwillingly 不情愿地,勉强地。 46.【解析】选 A。词语辨析题。句意:我刚刚目睹了一个天真无邪的 小孩显示出的真诚的爱,他看不到罪孽和过失,也不会以貌取人。 judgment 评价;decision 决定;conclusion 结论;choice 选择。 47.【解析】选 C。词语辨析题。句意:而那位衣衫褴褛的老人,不知 不觉地提醒我,一种真正的爱才能实现爱的本质。sharpen 使变得锋 利,变得清晰;(使感情或感觉)加强,加重。refresh 使恢复精力,使 精神振作;使凉爽;刷新;更新。realize 理解;领会;认识到;意识 到;实现。 48. 【 解 析 】 a/per/every/each 。 考 查 冠 词 或 代 词 。 表 示 一 周 可 用 a/per/every/each week。 49.【解析】out。考查介词。work out 外出锻炼。 50. 【解析】 Although/Though。 考查连词。 although/though 表示虽然。 说明与后句为转折关系。 51.【解析】from。考查介词。recover from 从……恢复过来。 52.【解析】a。考查冠词。一种有害的化学物质,a 表示泛指。 53.【解析】that/which。考查定语从句。that/which 引导定语从句, 先行词为 chemical。 54.【解析】her。考查代词。前面提到了 she。 55.【解析】more。考查形容词。important 的比较级需要加 more。 【文章大意】本文介绍了提高孩子听力记忆的几种方法。

56.【解析】选 B。细节理解题。根据文章第一段最后一句. . . use your child’s natural desire to get. . . he finds simple and funny. 可知 B 为正确 选项。 57.【解析】选 C。推理判断题。根据第一段 Once his hearing memory has been greatly improved. . . 和第二段(主要介绍了一种提高孩子听 力记忆的方法)可推断 C 为正确选项。 58.【解析】选 A。主旨大意题。介绍了提高孩子听力记忆的另一种方 法。 59.【解析】选 B。推理判断题。根据文章第一句 your child’s 可知正确 选项为 B。 60.【解析】选 A。细节理解题。根据最后一段可知鼓励孩子们学习简 短的诗歌,当他们做好了,就用同样的方法学习歌曲。 【文章大意】文章主要介绍了雪盲症形成的原因以及预防雪盲的 方法。 61. 【解析】 选 B。 细节理解题。 第一段第二句“Yet, with dark glasses or not. . . ”提到戴不戴眼镜都会产生“雪盲”的症状, 如头疼, 流泪甚至雪 盲。 62. 【解析】 选 C。 细节理解题。 第二段结尾部分“. . . makes eyes difficult to see clearly . . . ”说此时泪水流出来充满眼眶,眼睛看不清,导致雪 盲。 63. 【解析】 选 D。 细节理解题。 第三段提到的侦察兵的做法告诉我们, 雪盲的产生是因为在雪地里眼睛找不到具体目标, 寻找不到看的物体。

人们就将灌木上的雪去掉, 扔一些深色物体, 其目的是 D 项所言内容。 64.【解析】选 A。句意猜测题。画线句子后面说“眼睛盯着灌木,找 到东西可看”,故选 A。arrest 意为“逮捕”“吸引”。 65. 【解析】 选 A。 主旨大意题。 本文主要介绍了雪盲和如何克服雪盲。 【文章大意】生活的道路不要走得太匆忙,需要其他人敲打自己 来留意生活的真谛。 当生命想与你的心灵窃窃私语时, 若你没有时间, 你有两种选择:倾听你心灵的声音或让砖头来砸你! 66.【解析】选 C。细节理解题。根据文章第五段 He fell out of his wheelchair and I can’t lift him up. 和第六段 Would you please help me get him back into his wheelchair?可知他想找人帮他把他哥哥扶到轮 椅上。 67.【解析】选 A。词义猜测题。根据文章第三段 He jumped out of the car, grabbed the kid and pushed him up against a parked car, shouting. . . 可知年轻的经理非常生气,故 A 为正确选项。 68.【解析】选 D。细节理解题。根据文章最后一段 He kept the dent to remind himself not to go through life so fast. . . 可知 D 为正确选项。 69.【解析】选 C。细节理解题。根据第一段可知 A 错误。根据第二段 可知 B 错误。 根据最后一段可知 D 错误。 根据文章 He’s hurt and he’s too heavy for me. ”可知 C 正确。 70.【解析】选 B。主旨大意题。根据文章最后一段 Life throws a brick at your head. 可知本文主要说生活的道路不要走得太匆忙, 需要其他 人敲打自己来留意生活的真谛。若你没有时间,你有两种选择:倾听

你心灵的声音或让砖头来砸你。 答案:71. protecting the environment 74. waste products 78. less meat 答案:81. Playing. 82. Brightly colored toys and clothing. 83. When small children choose which toy to play with. 84. Toys which/that develop their imagination. 【参考范文】 Recently the news about 13 mothers in Nanjing who took care of an abandoned baby who was seriously ill has drawn our attention to the special group of caring mothers. It is reported that the group was set up at the end of 2010 which is made up of more than 300 caring mothers now. Every month,they each will donate at least 10 yuan to the group as loving fund. When it comes to children who are seriously ill,they will try their best to seek help for them either on the Internet or from those kind enterprises. At the same time,they will apply for the rescue fund for those children. Up to now, they have saved fifteen terribly sick children’s lives. I am deeply moved by these great mothers. If every one can care for others as they do,the world will be sure to become a paradise. 75. babies 79. birth 72. being caught 73. trees

76. crowded 80. better and cleaner

77. survive


更多相关文档:

【个人手工制作】新牛津高中英语模块十一第一单元知识点整理及单元练习

【个人手工制作】新牛津高中英语模块十一第一单元知识点整理及单元练习_英语_高中教育_教育专区。【个人手工制作】新牛津高中英语模块十一第一单元知识点整理及单元...

【个人手工制作】新牛津高中英语模块一第三单元知识点整理及单元练习

【个人手工制作】新牛津高中英语模块一第三单元知识点整理及单元练习_英语_高中教育_教育专区。【个人手工制作】新牛津高中英语模块一第三单元知识点整理及单元练习 ...

【个人手工制作】新牛津高中英语模块八第一单元知识点整理及单元练习

【个人手工制作】新牛津高中英语模块第一单元知识点整理及单元练习_英语_高中教育_教育专区。【个人手工制作】新牛津高中英语模块第一单元知识点整理及单元练习 ...

【个人手工制作】新牛津高中英语模块十第一单元知识点整理及单元练习

【个人手工制作】新牛津高中英语模块第一单元知识点整理及单元练习_英语_高中教育_教育专区。【个人手工制作】新牛津高中英语模块第一单元知识点整理及单元练习 ...

【个人手工制作】新牛津高中英语模块三第一单元知识点整理及单元练习

【个人手工制作】新牛津高中英语模块三第一单元知识点整理及单元练习_英语_高中教育_教育专区。【个人手工制作】新牛津高中英语模块三第一单元知识点整理及单元练习 ...

【个人手工制作】新牛津高中英语模块四第一单元知识点整理及单元练习

【个人手工制作】新牛津高中英语模块第一单元知识点整理及单元练习_英语_高中教育_教育专区。【个人手工制作】新牛津高中英语模块第一单元知识点整理及单元练习 ...

【个人手工制作】新牛津高中英语模块十第三单元知识点整理及单元练习

【个人手工制作】新牛津高中英语模块第三单元知识点整理及单元练习_英语_高中教育_教育专区。新牛津高中英语模块十第三单元知识点整理及单元练习 M10 UNIT3 一、...

【个人手工制作】新牛津高中英语模块三第三单元知识点整理及单元练习

【个人手工制作】新牛津高中英语模块三第三单元知识点整理及单元练习_英语_高中教育_教育专区。【个人手工制作】新牛津高中英语模块三第三单元知识点整理及单元练习 ...

【个人手工制作】新牛津高中英语模块一第一单元知识点整理及单元练习

【个人手工制作】新牛津高中英语模块第一单元知识点整理及单元练习_英语_高中教育_教育专区。【个人手工制作】新牛津高中英语模块第一单元知识点整理及单元练习 ...

【个人手工制作】新牛津高中英语模块一第一单元知识点整理及单元练习

【个人手工制作】新牛津高中英语模块第一单元知识点整理及单元练习_韩语学习_外语学习_教育专区。【个人手工制作】新牛津高中英语模块一第一单元知识点整理及单元...
更多相关标签:
网站地图

文档资料共享网 nexoncn.com copyright ©right 2010-2020。
文档资料共享网内容来自网络,如有侵犯请联系客服。email:zhit325@126.com