河北定州中学 2015—2016 学年度第二学期英语周练试题（五）
第 I 卷（选择题） 第一部分；听力（共两节，满分 30 分） 第一节 （共 5 小题；每小题 1.5 分，满分 7.5 分） 请听下面 5 段对话，选出最佳选项。 1. Who is answering the phone? A. Linda. B. Tom. C. David. 2. What is
the woman’s plan for tonight? A. To go to the park. B. To go to a concert. C. To visit her brother. 3. What does the woman want the man to do next? A. Move a shelf. B. Carry a box. C. Leave the apartment., 4. What are the two speakers mainly talking about? A. When to attend a meeting. B. When to pick up their parents. C. When to do Christmas shopping. 5. When is Mary’s birthday? th th th A. May 13 . B. May 14 . C. May 15 . 第二节 （共 15 小题；每小题 1.5 分，满分 22.5 分） 请听下面 5 段对话或独白，选出最佳选项。 请听第 6 段材料，回答 6、7 题。 6. What does the woman order? A. Hot dogs and coffee. B. Burgers and tea. C. Sandwiches and juice. 7. How much does the man give the woman as a tip? A. Three dollars. B. Two dollars. C. One dollar. 请听第 7 段材料，回答第 8、9 题。 8. Why doesn’t the man like the bedroom? A. It is not big enough. B. It is not well equipped. C. It is not filled with sunshine. 9. What does the man suggest doing? A. Getting a new shower. B. Throwing away the old stuff. C. Buying some new furniture. 请听第 8 段材料，回答第 10 至 12 题。 10. Which month is it probably now? A. October. B. November. C. December. 11. Which city is the woman’s brother coming back from? A. Washington D.C. B. Atlanta. C. Chicago. 12. What is the time now? A. 4:30pm. B. 5:00pm. C. 5:30pm. 请听第 9 段材料，回答第 13 至 16 题。 13. What did the man do on Sunday afternoon? A. He went skating. B. He watched a movie. C. He went over his notes. 14. What does the woman want the man to do? A. Help prepare for an exam. B. Going swimming with her. C. Find a part-time job. 15. What day is it probably today? A. Wednesday. B. Tuesday. C. Monday. 16. What is the weather probably like now?
A. Fine. B. Cloudy. C. Rainy. 请听第 10 段材料，回答第 17 至 20 题。 17. What was the last place the speaker’s aunt went before going to the restaurant? A. A fashion store. B. A snack shop. C. A park. 18. What did the speaker’s aunt think what happened to her purse? A. Someone took it away. B. She left it in the hotel. C. She dropped it somewhere. 19. How old was the young man when he first met the speaker’s aunt? A. In his teens. B. In his twenties. C. In his thirties. 20. Who did the speaker’s aunt help ten years ago? A. The young man’s son. B. The young man’s aunt. C. The young man himself. 第二部分 阅读理解（共两节，满分 40 分） 第一节（共 15 小题；每小题 2 分，满分 30 分） Plan on traveling around the USA? There are a number of outstanding websites that can make your American dream come true． www．101 usaholidays．co．uk This is the latest offering that features 101 holiday ideas to the USA．It’s a diverse selection， ranging from touring in the footsteps of Martin Luther King to a golfing break inArizona and a cycling and wine—tasting trip in California’s Napa Valley．Narrow down what you’re looking for—whether by price，region，theme and who will be traveling—and then just the photos of the relevant holidays remain on view．It’s a really clever design． http：//byways．Org The National Scenic Byways Program covers 150 memorable roads．Some are natural scenic routes， such as Route l along the California coast．Others focus on history(such as Route 66)or man-made attractions(the Las Vegas Strip)．For each，you’re provided with a map telling the route’ s length and how long is allowed． www．oyster．com This is the best website for reviews of hotels in US cities and tourist sites．There are photos of each hotel．Importantly，these are not promotional photos provided by the hotels，but more honest and revealing ones taken by inspectors．From the 243 hotels reviewed in New York，you can narrow down what you are looking for by locations， facilities and styles， or just pick out a selection of the best． http：//seaworldparks．com． SeaWorld in San Diego can make dreams come true，but the price is not affordable for the majority of people．So turn to long—established，giving big discounts on tickets，hotel and dining at SeaWorld． 21．Where is the text probably from? A．A science report． B．A news article． C．A travel brochure． D．A book review． 22．At which website are travel ideas for wine lovers are available? A．www．101 usaholidays.co.uk B．http：//byways．org C．WWW．oyster．com D．http：//seaworldparks．com 23．What can be inferred from the text? A．You can see some man—made attractions driving along Route 66． B．The National Scenic Byways Program covers all American roads． C．Photos on www．oyster．corn can be trusted by tourists． D．http：//seaworldparks．com is a newly established website．
For many men, the idea that they have a better sense of direction than women has been improved by a scientific study. Researchers from Norway scanned on the brains of volunteers as they completed navigation ( 导 航) tasks to discover men are more skillful at finding their way because they use a separate part of their brain. According to lead researcher Dr. Cal Pintzka from the Norwegian University of Science and Technology (NTNU), men and women have different navigational strategies. Med use basic directions—the use of north, south, east and west—during navigation to a greater degree. Men’s sense of direction was more effective. They quite simply got to their destination faster. “If they’re going to the Students Society building in Trodheim, for example, men usually go into the general direction where it is located.” Dr. Pintzka explained. Women usually orient (标定方向) themselves along a route to get there, for example, go past the hairdresser and then up the street and turn right after the shore. The study shows that using the basic directions is more efficient because it is a more flexible strategy. The destination can be reached faster because the strategy depends less on where you start. Meanwhile, the study also shows both men and women use large areas of the brain when they navigate, but some areas were different. The man used the hippocampus (海马体) more, whereas women use their frontal areas to a greater extent. That degrees with the fact that the hippocampus is necessary to make use of basic directions. Losing one’s sense of direction is one of the first symptoms in Alzheimer’s disease. Understanding how men and women use different brain areas and strategies to navigate, researchers will be able to enhance the understand of the disease’s development, and develop coping strategies for those already affected. 24． How are men different from women in navigation? A. They use a separate part of their brain. B. They deal with navigation in complex ways. C. They make different actions to the road signs. D. They form different images of road conditions. 25． What strategy do men usually take to find a place? A. Finding out all possible routes. B. Remembering all the landmarks. C. Making out the general direction. D. Drawing a general map of the place. 26．Why is men’s strategy more efficient? A. Because it is much easier to be carried out. B. Because it is more helpful to identify roads. C. Because it is simpler for telling directions. D. Because it is less limited by the starting place. 27．What does the passage mainly tell us? A. Getting to the destination is no more a difficult thing. B. Men have a better sense of direction than women. C. Alzheimer’s disease can be prevented effectively. D. Hippocampus is playing a key role in navigation. Studying abroad will shape you in various ways. You will learn things you never would have if you had stayed home. When you are young and unattached, you should travel. Besides, you just might save a large sum of money. College is expensive in the United States. It’s cheap or free in other countries even for foreigners, so why not get out of here and come back smarter? More and more American students are currently studying at German colleges. That number has increased 20% over the last three years. Living costs are about $7,000 a year, which is even lower than in other European countries. Germany encourages international students. They create a multicultural landscape that benefits German students as well. According to a new report, Germany
is home to six of the world ’s 100 best universities. These schools offer around 900 degrees completely in English and many German students speak the language. You could be part of Finland’s excellent education system. The Finns charge no tuition and offer a number of courses purely in English. They would be happy for you to add flavor to their school scene. Cost of living there is high. Be prepared for frosty winters that far north, but you will get that sweet midnight sun in the summer. Many other European nations offer cheap or free college for foreign students, but if South America is more your thing, try Brazil. Most of the education will take place in Portuguese, so if that is in your plan you can study near beautiful beaches and jungles. The University of Sao Paulo and State University of Campinas are both highly ranked internationally. Your money will go a long way there, too. Many of the lessons you will learn will be outside the classroom. Living on the economy in a foreign country will keep you on your toes. You will learn new customs, how to bargain, stay safe, budget and become more flexible with people. There is no better way to learn a language than by immersing yourself in it. At first, it will be the toughest thing you have ever done. Eventually, it will become second nature. 28．German universities are popular among US students mainly because _________. A. they offer a multicultural landscape B. they belong to the world’s best ones C. the cost of living there is reasonable D. the students can get their degrees easily 29．The fourth paragraph suggests that __________. A. students can learn to earn some money after class B. many universities are surrounded by beautiful sceneries C. Brazil provides excellent education to foreign students D. students needn’t worry about their expense in Brazil 30．Which of the following statements is NOT TRUE according to the passage? A. Foreign students are welcomed in Finland. B. Studying abroad wisely can reduce your expense. C. Students can learn English well only by learning abroad. D. Cost of living in Finland is high because of its special climate. 31．What is the author’s attitude in the last paragraph? A. Critical. B. Encouraging. C. Doubtful. D. Objective. On a hot summer day in America a little boy decided to go for a swim in the old swimming hole behind his house. He dived into the cool water, not realizing that as he swam towards the middle of the lake, a crocodile (鳄鱼) was swimming toward him. His mother in the house was looking out of the window and saw the two as they got closer and closer. In great fear, she ran toward the water, shouting to her son as loudly as she could. Hearing her voice, the little boy became alarmed and made a U-turn to swim to his mother. It was too late. Just as he reached her, the crocodile reached him. From the shore, the mother grabbed her little boy by the arms just as the crocodile snatched his legs. That began an incredible tug-of-war (拔 河) between the two. The crocodile was much stronger than the mother, but the mother was much too passionate to let go. A farmer happened to drive by, heard their screams, raced from his truck, took aim and shot the crocodile. Remarkably, after weeks and weeks in the hospital, the little boy survived. His legs were extremely scarred by the attack of the animal. And, on his arms, were deep scratches where his mother's fingernails dug into his flesh in her effort to hang on to the son she loved. The newspaper reporter, who interviewed the boy, asked if he would show him his scars. The boy lifted his legs. And then, with obvious pride, he said to the reporter, “But look at my arms. I have great scars on my arms, too. I have them because my Mom wouldn’t let go.” Never judge another person's scars, because you don't know how they were made.
32．Which of the following is most related to the underlined word “passionate”? A. Anxious. B. Determined. C. Frightened. D. Courageous. 33．By saying “But look at my arms. I have great scars on my arms, too” in the fourth paragraph, the boy really wants to show__________. A. how many scars and scratches he had B. how deep the scars made by the crocodile were C. how great and beloved his mother was D. what a brave and courageous boy he was 34．In the story the writer intends to tell us that __________. A. scars always remind people of their past experiences B. it’s dangerous to swim alone in the water C. the boy also feels painful in his mind D. scars do not necessarily mean pain at all times 35．Which of the following will be the best title for the text? A. A Terrible Experience B. Women Hold up Half the Sky C. Scars of Love D. Don't Judge by Appearances 第二节（共 5 小题；每小题 2 分，满分 10 分） 根据短文内容，从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。 To forgive is a virtue(美德), but no one has ever said it is easy. When someone has deeply hurt you, it can be extremely difficult to let go of your hate. However, forgiveness is possible, and it can be surprisingly beneficial to your physical and mental health. People who forgive show less sadness, anger and stress and more hopefulness, according to a recent research. 36． . Try the following steps: Calm yourself. 37． . You can take a couple of breaths and think of something that gives you pleasure: a beautiful scene in nature, or someone you love. Don’t wait for an apology. Many times the person who hurt you does not intend to apologize. They may have wanted to hurt you or they just don’t see things the same way. 38． . Keep in mind that forgiveness does not necessarily mean becoming friends again with the person who upset you. Take the control away from your offender(冒犯者). Rethinking about your hurt gives power to the person who causes you pain. Instead of focusing on your wounded feelings, learn to look for the love, beauty and kindness around you. 39． . If you understand your offender, you may realize that he or she was acting out of unawareness, fear and even love. You may want to write a letter to yourself from your offender’s point of view. Don’t forget to forgive yourself. 40． . But it can rob you of your self-confidence if you don’t do it. A. Why should you forgive? B. How should you start to forgive? C. Recognize the benefits of forgiveness. D. Try to see things from your offender’s angle(角度) E. For some people, forgiving themselves is the biggest challenge. F. To make your anger die away, try a simple stress-management technique. G. If you wait for people to apologize, you could be waiting an awfully long time. 第三部分 英语知识运用（共两节，满分 45 分） 第一节 完形填空（共 20 小题；每小题 1.5 分，满分 30 分） 阅读下面短文，从短文后各题所给的四个选项（A、B、C 和 D）中选出可以填入空白处的最佳选项，并在答 题卡上将该项涂黑。 阅读下面短文，掌握其大意，从每题所给的 A、B、C、D 四个选项中，选出最佳选项，并在答题卡上将该 项涂黑。
Once a young boy was walking with his father along a country road. When they discovered a very large tree branch by 41 , the boy asked his father 42 ,"Dad, do you think I could move that branch?" His father 43 and said, "If you use all your strength, I’m sure you can." So the boy tried 44 to lift, pull and push the branch but he couldn’t move it. Feeling 45 , he said, "Dad, you were wrong. I can’t do it." His dad said, "Try again." This time, as the boy 46 to deal with the branch, his father joined him and 47 they pushed the branch aside. "Son," the father said, "the first time you didn’t use all your strength. You didn’t ask me to help." This is an important 48 . There are many things we can’t do 49 all by ourselves, 50 that doesn’t mean we can’t get them done. We all are surrounded by 51 that can be worked together to help us 52 our goals including family, friends and faith. Sometimes we 53 to ask for help 54 pride or stubbornness. Sometimes we think it’s a sign of weakness to 55 we need a hand. And sometimes we don’t 56 think about asking for help. Whatever the 57 is, it’s a waste of time. It’s important that we learn to use all our strength that are 58 : this includes inner resources such as discipline, courage and love, and it also includes outer resources. Just as we should be ready to help others and we should be 59 to ask for the help of others. It’s one of the great things about being human. Few things in the world are more powerful than a 60 push, a smile, a word of optimism and hope, a "You can do it!" when things are tough. 41． A.mistake B.nature C.order D.accident 42． A.proudly B.curiously C.sadly D.loudly 43． A.worried B.refused C.complained D.nodded 44． A.greatly B.slightly C.gradually D.naturally 45． A.surprised B.relaxed C.discouraged D.shamed 46． A.promised B.attempted C.claimed D.agreed 47． A.slowly B.again C.fast D.together 48． A.lesson B.amusement C.decision D.advice
49． 50． 51． 52． 53． 54． 55． 56． 57． 58． 59． 60．
B.eventually C.regularly D.absolutely B.so C.but D.or B.resources C.kindnesses D.difficulties B.score C.realize D.achieve B.choose C.pretend D.need B.because of C.think of D.speak of B.decide C.admit D.discover B.still C.already D.ever B.matter C.help D.reason B.equal C.normal D.traditional B.willing C.afraid D.likely B.sudden C.positive D.obvious 第二节（共 10 小题；每小题 1.5 分，满分 15 分） 阅读下面材料，在空白处填入适当的内容（不多于 3 个单词）或括号内单词的正确形式。 My aunt Betty is a typist who has always wanted to go on a time travel holiday．Last year she 61 (decide)to design her own time tour．She wanted to take a space capsule to AD 3050．The representative from 62 time travel company gave her the impression that the space capsule was easy 63 (handle)．He told her about its efficiency and safety. This increased her 64 (motivate)to take the DIY(Do It Yourself)time tour．However，her trip was not the instant success she had expected．When she pressed the switch to begin the journey there was a flash 65 the capsule’s engine died．No matter how hard she tried，Aunt Betty was unable to restart the engine， which made her 66 (terrify)．It seemed that the capsule was far from being efficient and 67
A.fortunately A.and A.friends A.design A.fail A.instead of A.forget A.even A.strength A.available A.certain A.hard
(rely)．She wondered whether some parts of the capsule had been manufactured from second-hand materials． 68 (obvious)it was quite unsafe for her to travel in，so instead of 69． (visit)settlements far in the future，Aunt Betty had to go to Hainan 70 her holiday! 第 II 卷（非选择题） 评卷人 得分 四、书面表达：共 2 题 每题 25 分 共 50 分 71.短文改错 Dear Sir, I’m glad to learn that part-time assistants were wanted in your studio and I’d like to have a try. I’m a student who is graduated from high school soon. Before attending the college, I’ll have a long holiday and I’m determined to make the best of them. Since childhood, I have developed a strong interest in storytelling and watching films. My teacher thinks high of my performance in the language class, when I have also acquired a good knowledge of American movie industry. Except that, I am monitor of my class and thus have gained many experience in management. I will undertake full responsibility and spare no effort to do my share of work. I am fully convinced that through communication with the staffs, I can get some valuable work experience as well as develop my social skills. I’m looking forward to receiving your reply soon. Thank you for your consider. Yours, Li Hua 72.假定你是某中学学生李华。最近，你班同学正在参加某报“大家谈”栏目的讨论。本次话题为：父母的 收入有没有必要让孩子知道？请根据下列情况给报社写一封信，客观地介绍一下讨论情况。 70%同学认为 30%同学认为 1．父母的收入应该让孩子知道 1. 父母的收入没有必要让孩子知道 2. 知道后，知其来之不易，能够更加努力地 2. 如果知道父母的收入较高， 会助长乱花钱 学习 的风气 3. 知道后， 可以理解家长的辛苦， 学会节约， 3. 知道父母收入后， 认为不用努力学习而依 为家长分忧 赖父母，缺乏独立性，影响学习动力 注意：词汇 100 左右，所给句子不计入其内。 参考词汇：收入 income
Dear Editor, I’m writing to tell you about the discussion we recently had about whether we should know our parents’ in come.
参考答案 1-5CBACC 6-10 BAACB 11-15 CABAC 16-20 BCAAC 21．C 22．A 23．C 【解析】 试题分析：本文属于广告类阅读，介绍了这家提供美国旅游信息的网站，分别叙述了这几家网站的特点和 相关信息。 21． C 推理判断题。 根据文章第一段 Plan on traveling around the USA? There are a number of outstanding websites that can make your American dream come true.可知本文介绍了一些关于提供美国旅游的网站 信息。使用本文最可能是从旅游手册中摘录而来，与科学报告、新闻和书评无关。故 C 正确。 22． A 细节理解题。 根据第二部分第一句 It’ s a diverse selection， ranging from touring in the footsteps of Martin Luther King to a golfing break in Arizona and a cycling and wine — tasting trip in California ’ s Napa Valley ． 可 知 在 这 次 旅 行 中 你 可 以 到 Napa Valley 品 酒 ， 可 知 在 www ． 101 usaholidays.co.uk 中有与酒相关的信息。故 A 正确。 23．C 推理判断题。根据第三个广告第三句 Importantly，these are not promotional photos provided by the hotels，but more honest and revealing ones taken by inspectors．可知在这家网站里拍摄的照 片都是值得信赖的。故 C 项正确。 【名师点睛】 本文【小题 1、3】都属于推理判断题。做推理判断题要注意两点:一是推理，二是判断，而且两者密不可分。 推理是为了判断，判断依赖于推理。推理判断题要求学生根据原文，经过推理，进行判断，从而得出结论， 所以推理判断题的答案不能在文中直接找出。但是，推理时务必要忠实于原文，在文章中寻找可推论的依 据，切忌妄加评论，把自己的观点当成作者的观点。下面结合 2011 年各省市的中考题，就考试中常用的四 种推理方法进行一一说明。 1. 抓住特定关键信息进行正向或逆向推理 做此类试题要善于抓住某一段话中的关键信息，即某些关键词或短语去分析、推理、判断，利用正向推理 或逆向思维，从而推断出这句话所隐含的深层含义。 2.利用作者的思想感情进行推断 作者在写作时，自然而然会渗透自己的喜怒哀乐。通过一些表达感情色彩或思想倾向的措辞，领会作者的 思想感情，一些考查观点态度的题目就迎刃而解了。 3.根据上下文的逻辑关系得出结论 不同的文章有不同的写作方法和文章结构。但是，在任何一篇文章中，段与段之间、句与句之间都存在着 某种逻辑关系。抓住了这种逻辑关系，也就把握住了作者的写作思路和写作意图。 4.结合常识进行推断 有些文章，如科普类说明文、记叙类时政要闻等文体具有一定的背景知识。因此解答此类文章的题目，除 了把握相关文段的细节外，还应注意充分运用自己的常识，结合题目去分析推理。 考点：考查广告类阅读 24．A 25．C 26．D 27．A 【解析】 试题分析：本文属于科普说明文，主要介绍了男性的方位感要比女性更好的科学原理。 24．A 细节理解题。根据第二段第一句 Researchers from Norway scanned on the brains of volunteers as they completed navigation (导航) tasks to discover men are more skillful at finding their way because they use a separate part of their brain.研究人员发现男性比女性更擅长辨别方向是因为男 女辨别方向所使用的大脑部分不一样。故 A 正确。 25． C 细节理解题。 根据第三段最后一句 “If they’ re going to the Students Society building in Trodheim, for example, men usually go into the general direction where it is located.”可知男性主要是通 过确定大概的方位来寻找具体的地点的。故 C 项正确。 26．D 细节理解题。根据第五段 The study shows that using the basic directions is more efficient because it is a more flexible strategy. The destination can be reached faster because the strategy
depends less on where you start.可知男性确定方位的方法不受开始的方位的影响，更加灵活。故 D 正 确。 27．A 主旨大意题。根据文章第一段 For many men, the idea that they have a better sense of direction than women has been improved by a scientific study.可知本文主要讲述男性的方位感要比女性更好， 在下文中给出了科学的解释。故 A 正确。 【名师点睛】 本文前三题均属于细节题。事实理解题主要考查学生对文章中的细节与具体事实的把握能力，内容涉及询 问事实、原因、结果和目的等，属于浅层次的理解题，难度较低。细节理解题的解题方法： 1. 跳读查找法。 这个方法的要点在于先看题干，带着问题读文章。以 what, who, where, when, why, how 提问的问题，可 以从文章中直接找到答案。同学们做这类题时可以边读边做记号，能加强阅读的针对性，提高做题的准确 率，节省宝贵的时间，这是做事实细节题最基本也是最常用的方法。一般来说，细节题主要考查考生对某 句话或某几句话的理解，同学们若能根据题干内容从原文中找到相关的句子，然后进行比较和分析，便可 确定最佳答案。 另外，运用跳读查找法解题时，同学们要特别注意试题以及选项与原文之间的适当变换。根据近几年的中 考题情况来看，很少有直接用原文中的句子进行考查和测试的，通常要进行一定的处理，而这种“处理” 主要就是进行语义转换，其中包括同义变换、概念解析、归纳事实等。 2. 排除法 排序题也属于事实细节题的一种题型，它通常出现在说明文中。这类文章有明显的信息词，如 first, to begin with, after that, afterwards, later, next, second, third, then, finally 等。按照信息词的 提示阅读，可以加快理解的进程。在做细节排序题时，首先要确定首或尾的答案，通常四个选项中会有两 个选项的顺序类似，正确答案往往在这两个选项中选择，找到两者的不同之处，回到原文，进行核对，一 旦确定，后面的排序就不用再比较了。 3. 简单计算法 数字计算题也是事实细节题的一种，要求对文章中提到的数据进行简单的加减乘除运算，以便得出符合题 目要求的数据。解答这类题目时，考生首先要弄清题干的要求是什么，然后找到与它相关的数字，再对它 们进行分析、整合，最后计算出正确答案。 细节题占阅读理解的比例很大，阅读时要特别注意以下几点： 第一，阅读时，利用这类关键词和词组 that is to say, above all, especially, mainly 等，把握文章 的思路和脉络。另外在问题的选项中表示绝对意义的词 first （第一） ，least （最不） ，always （总是） ， never（永不） ，all（所有） ，none（一个也不） ，any（任何） 和表示唯一性的词汇 only（只有） , just （仅仅） ，往往是命题的陷阱，因此要多加注意。 第二，阅读时，必须以原文提供的事实、细节和逻辑关系为依据，切忌把自己的观点和看法与原文或作者 的观点、看法混为一谈。 第三，文章中的数字、日期、时间都是设题的重点，此类题目很少是文章中表层出现的数字或日期，通常 需要做简单的计算。 阅读能力的提高非一朝之功，需要一个过程。同学们应该持之以恒，进行有计划、有目的的阅读实践，提 高阅读能力。 考点：考查科普说明文阅读 28．A 29．D 30．B 31．D 【解析】 试题分析：本文介绍了出国学习英语是学习英语的有效方法，并介绍了世界各国对于国际生的态度以及部 分教育信息。 28．A 细节理解题。根据 Germany encourages international students. They create a multicultural landscape that benefits German students as well.可知德国人创设了多元文化让德国学生和国际学生 都从中收益。这一情况很受美国学生的欢迎。故 A 正确。 29．D 细节理解题。根据第四段最后一句 Your money will go a long way there, too.可知在巴西，学费 并不高，所以国际生不要过于担心学习的费用问题。本段并未涉及 A 项内容，BC 两项不够精确。故 D 正确。 30．C 推理判断题。作者指本文中提出出国学习语言是最好的学习方法，但是并没有说只有出国学习才可
以学好英语，C 项犯了绝对化的错误。故 C 项符合题意。 31．B 态度意图题。根据本段最后两句 There is no better way to learn a language than by immersing yourself in it. At first, it will be the toughest thing you have ever done. Eventually, it will become second nature.作者认为没有让自己亲身参与更好的学习方式了，虽然开始的时候，我们可能会有 困难。但是最后一切都会很好。这说明作者的对于这种学习方法是持鼓励态度的。故 B 正确。 考点：考查教育类阅读 32．C 33．C 34．D 35．C 【解析】 试题分析：本文中介绍来了一位勇敢的母亲从鳄鱼嘴里救下了儿子，救儿子的过程中，她在儿子的胳膊上 留下了伤痕，这些伤痕是爱的痕迹。 32．C 词义猜测题。根据本句 The crocodile was much stronger than the mother, but the mother was much too passionate to let go.鳄鱼比他母亲更强壮，但是这位母亲很害怕不敢松手。因为一旦松了手， 她儿子就会被鳄鱼拖进水里吃掉了。该词指 C 项含义。 33．C 推理判断题。根据第四段最后两句 And then, with obvious pride, he said to the reporter, “But look at my arms. I have great scars on my arms, too. I have them because my Mom wouldn’t let go.”可知男孩对于胳膊上的伤疤很自豪，因为那是他的母亲为了救他而留下的。这正好可以说明妈妈多么 爱他。故 C 项正确。 34．D 推理判断题。根据文章最后一句 Never judge another person's scars, because you don't know how they were made 可知不要根据别人的伤疤去判断他人，因为你不知道这些伤疤是如何留下的。本文中的伤 疤并不意味着痛苦，而指母亲对男孩的爱。故 D 正确， 35．C 主旨大意题。本文中介绍来了一位勇敢的母亲从鳄鱼嘴里救下了儿子，救儿子的过程中，她在儿子 的胳膊上留下了伤痕，这些伤痕是爱的痕迹。故 C 项与文章一致。 考点：考查记叙文阅读 36．B 37．F 38．G 39．D 40．E 【解析】 试题分析：本文为一篇说明文。原谅冒犯你的人对你的身心健康大有裨益，但是该如何去原谅他们呢？可 通过以下几个步骤：使自己冷静下来；不要等待他人道歉；摆脱冒犯者对你的控制；从冒犯者的角度看问 题以及原谅自己。 36．B。本句起到承上启下的作用，根据“Try the following steps...”可知本句应该是提出问题：如何 开始原谅他人？接着才会提出具体的步骤。B 项以问句的形式引出下文，符合上下文串联。 37．F 根据横线前句 Calm yourself. 本段建议我们首先要冷静下来，因为人在愤怒的时候会失去理智。只 有 F 项中的 make your anger die away 与 calm yourself 意思一致。故 F 项符合上下文串联。 38．G。本段指出，不要等待他人道歉。因为许多时候伤害你的人就没打算道歉，他们也许故意想要伤害你 或者和你看问题的方式不同，如果等待他人道歉，就会等相当长的时间。 G 项中的 wait for people to apologize 与本段标题一致。 39．D。根据 If you understand your offender 以及 from your offender’s point of view 可看出，本 段标题为 D 项，即“从冒犯者的角度看问题” 。 40．E。本段标题为“不要忘记原谅你自己”与 E 项中的 forgiving themselves 一致，并且 E 项与后面的 句子 But it can rob you of your self-confidence if you don’t do it 之间正好用 but 连接，有转折 的语气。 41．D 42．B 43．D 44．A
45．C 46．B 47．D 48．A 49．D 50．C 51．B 52．D 53．A 54．B 55．C 56．A 57．D 58．A 59．B 60．C 【解析】 41．discover sth. by accident"意外地发现某物",所以选 D。 42．这个男孩好奇地问父亲,所以只有选项 B 符合语境。 43．根据下文中男孩的父亲所说的话可知他认为男孩能够移动那根树枝,所以应该用 nodded"点头",故选 D。 44．从上文中的"a very large tree branch"可知,那个男孩移动树枝时要用很大的力气,所以选 A。 45．根据后面男孩说的话可知,男孩移动不了树枝,他感到没信心,所以选项 C 符合语境。 46．从上文中的 "Try again"可知,这里是说男孩再次尝试移动那根树枝,故选 B。 47．从下文中的"worked together to help us"可知,选 D。 48．文章前面列举事例,下面说明从中得到的启发。根据语境可知,这里是说这是一个很重要的教训,所以选 项 A 符合语境。 49．男孩在没有父亲的帮助下移动不了那根树枝,但后来在父亲的帮助下,他做到了。由此可知,这里是说" 很多事情完全依靠自己的力量我们无法做到",所以选 D。 50．但这并不意味着我们不能完成它们,由此可知,这里用 but 表示转折关系。 51．结合下文中的 resources 可知,这里是同词复现,所以选项 B 符合语境。 52．结合上下文可知,这里是说"实现目标",所以选 D。 53．根据下文中的"we think it’s a sign of weakness"以及"we don’t think about asking for help"可知,这里应该是表示否定的含义,所以选 A。 54．有时我们因为骄傲或固执而不向人求助,所以选 B。 55．有时我们认为承认我们需要帮助是软弱的标志,所以选 C。 56．这里表示递进关系,所以用 even"甚至"。 57．上述那些都是我们不愿意向人求助的理由,所以选 D。 58．学会利用一切可以利用的力量,所以只有选项 A 符合语境。 59．根据语境可知,应选 B。willing"愿意,乐意"。 60．结合下文中的"a smile, a word of optimism and hope, a ‘You can do it!’"可知,这些都是积极 的做法,所以选项 C 符合语境 61．decided 62．the 63．to handle 64．motivation 65．and 66．terrified 67．reliable 68．Obviously 69．visiting 70．for 71.【小题 1】were—are 【小题 2】graduated—graduating
【小题 3】去掉 “attend” 后 “the” 【小题 4】them—it 【小题 5】high—highly 【小题 6】when—where 【小题 7】Except—Besides 【小题 8】many—much 【小题 9】staffs—staff 【小题 10】consider—consideration 72.
Dear Editor, I’m writing to tell you about the discussion we recently had about whether we should know our parents’ in come.
We do have different opinions on this matter. Most of us (about70%) think we should know our parents’ income since it will help us understand how hard our parents have to work, no matter how much they earn. Then we will study harder and will not waste money any more. We may also learn to share our parents’ trouble. About 30% of my classmates think it unnecessary to let the children know how much their parents earn. If they know their parents have enough money to support the family, they will not study hard since they needn’t worry about the future. It is said, especially when their parents have a higher income, the children will easily form a wasteful habit. Here is the result of the discussion. Hope it useful to the readers. Thank you!
copyright ©right 2010-2020。