当前位置:首页 >> 英语 >> 高考英语阅读理解广告类解题思路

高考英语阅读理解广告类解题思路


第九讲 广告应用阅读理解
命题规律
广告英语与普通英语存在许多差异,广告具有鲜明的目的性,即说服顾客进行购 买,这种目的性决定了其语言的特色和风格,使其独立于其他文体。广告的题材包括旅 游、招聘、生活指南、通知告示、使用规则、注意事项、商品说明等。其语言特点是人 名、地名、专有名词多;生词多;缩略词、独词句、祈使句、省略句多;词汇较偏僻, 语言不规范,结构不完

整。此类文章主要考查考生提取信息和处理信息的能力,既注重 特定细节的筛选、类比、综合,又注重推理判断题的考查,题目设置较容易。答题时没 有必要把每一句话弄清楚,只要重点理解和题目有关的信息就可以了。 做这类题时没有必要阅读全文,宜采用“倒序法”来处理。即先看问题,后看文 章内容。这样在阅读中可以有重点地、有针对性地去读,冗余无效信息可以略读甚至不 读。在阅读时要特殊留意文中以黑体、大写、下画线等方式加以提示的文字,因为这很 有可能是文章的核心或至少是一部分内容的概括

考场实录
Below is a housing guide for students going to London. University accommodation(住所) office Many university accommodation offices have their own list of registered landlords (房 东). Others also provide information on accommodation agencies and other housing organizations. The advantage of using your university accommodation office is that you can get some support if you have 'a problem. The disadvantage is that they are unlikely to have enough registered landlords to house all their students. Property papers: Loot and Renting Loot is an important source ( 来 源 ) of information about private housing for co-renters. The offers are from private landlords, agencies and individuals looking for other co-renters. They also have a website: www. loot. com. The advantage of using Loot is that there are some excellent bargains. The disadvantage is that there is no quality control over the offers. Renting is another useful paper. The offers in this paper are mainly from accommodation agencies. Their website is at www. Renting.co. uk. Accommodation agencies The majority of rented accommodation in London is probably advertised through accommodation agencies. The advantage of using accommodation agencies is that you will have access to a large number of accommodations. A good agent will listen to your requirements and can save you time in looking for the right accommodation. The disadvantage is that they will make a range of charges to potential renters. Noticeboards Around the universities you will find a number of noticeboards where offers of accommodation will be posted. These will either be from landlords or from students. Some universities will also have online noticeboards where students can advertise to other students. Advertisements from students can be an excellent way to find accommodation. However, advertisements from landlords can be problematic. Word of mouth

Some of the best housing in London is never advertised but is passed on from one group of students to another by word of mouth. It might be that you can find out about good offers from final year students. However, don't suppose that just because you have found out about housing from a friend it is necessarily, going to be better than that found through any other source. Family Faced with the very high rents charged in London, some students and their parents will consider buying as an alternative. In some cases this might be a good choice. 1. What is the advantage of using Loot? A. It has more offers from accommodation agencies than Renting. B. It gives you personal information about other co-renters. C. Their website is designed mainly for students. D. There are some good bargains. 2. A good agent can help you . A. know more people B. find cheap accommodation C. get the right accommodation quickly D. get free information about most accommodations 3. The information passed on by word of mouth is important because . A. it is better than that found through any other source B. it helps you find some of the best housing never advertised C. the final year students always offer better information D. the landlords have little valuable information 4. For students going to London for the first time, which of the following provides the most reliable information? A. University accommodation offices. B. Loot and Renting. C. Noticeboards. D. Family. 【文章大意】 这是一篇应用文。介绍在伦敦留学的学生们住宿情况。 1. D 细节理解题。 根据文章第二部分第一段中的 The advantage of using Loot is that there are some excellent bargains.可知答案。 2. C 细节理解题。根据文章第三部分中的 A good agent will listen to your requirements and can save you time in looking for the right accommodation.可知答案。 3. B 细节理解题。根据文章倒数第二部分中的 Some of the best housing in London is never advertised but is passed on from one group of students to another by word of mouth. 可知答案。 4. A 推 理 判 断 题 。 根 据 文 章 第 一 部 分 The advantage of using your university accommodation office is that you can get some support if you have a problem.提示和全文 的整体理解,可知大学的住宿办公室还是最可靠的。


更多相关文档:

高考英语阅读理解广告类解题思路

高考英语阅读理解广告类解题思路_英语_高中教育_教育专区。第九讲 广告应用阅读理解命题规律广告英语与普通英语存在许多差异,广告具有鲜明的目的性,即说服顾客进行购 ...

高考英语阅读理解解题技巧及经典题型

高考英语阅读理解解题技巧及经典题型_英语_高中教育_...3.应用文 应用文涉及的范围比较广,包括广告、通知...Ⅰ .事实细节题 属于细节类型的阅读理解题一般只...

高考英语阅读文体类型及阅读理解答题技巧

高考英语阅读文体类型阅读理解答题技巧一、英语阅读文体类型简析 高考英语阅读...英语应用文属于实用型文体,如书信、通知、日记、广告等。应用文阅读要注 意文...

原创-高考英语阅读理解解题技巧及经典题型

原创-高考英语阅读理解解题技巧及经典题型_英语_高中...3.应用文 应用文涉及的范围比较广,包括广告、通知...这类题型的主要提问方式常为: ①Which of the ...

高考英语阅读理解:5类细节事实题解题技巧

www.gaokaoq.com 高考圈-让高考没有难报的志愿高考英语阅读理解:5 类细节事实题解题技巧 细节题是指原文提到了某事物、现象或理论,题干针对原文具体叙述本身发问...

2016高考英语阅读专项训练 —— 广告类(含答案)

2016高考英语阅读专项训练 —— 广告类(含答案)_英语_高中教育_教育专区。立足2015高考英语阅读真题,助力16高考。2016 高考英语阅读理解专项训练——应用文 1. ...

2015年高考英语真题分类汇编:专题14 新闻报道、广告类

2015年高考英语真题分类汇编:专题14 新闻报道、广告...本题考查了广告类阅读题目,做好此类题只需要细心的...可以使用信息筛选法做题。为了节省时间,可以用先看...

高考英语阅读理解题解题技巧

高考英语阅读理解解题技巧对阅读理解能力的测试是高考英语考试中必不可少的测试项目, 主要考查学生对于不同 体裁或不同题材语言材料的理解能力,以及通过材料的阅读...

2017年高考英语广告说明类阅读理解

2017年高考英语广告说明类阅读理解_高考_高中教育_教育专区。2017年高考英语广告说明类阅读理解 话题四:广告说明类 (一) Wanted, Someone for a Kiss We're ...

高考英语阅读理解的解题技巧

高考英语阅读理解解题技巧一.考察目标: 阅读理解作为考查考生语言能力的重点, ...5 B.解题技巧: (广告类) 做这类题时,首先要仔细阅读题后的选项,牢记各个...
更多相关标签:
高考阅读理解解题技巧 | 老蒋阅读解题思路精讲 | 高考语段压缩解题思路 | 语文阅读理解解题技巧 | 阅读理解的解题技巧 | 小学阅读理解解题技巧 | 初中阅读理解解题技巧 | 英语阅读理解解题技巧 |
网站地图

文档资料共享网 nexoncn.com copyright ©right 2010-2020。
文档资料共享网内容来自网络,如有侵犯请联系客服。email:zhit325@126.com