当前位置:首页 >> 高中作文 >> 英语 (2)

英语 (2)


秦安县民生高级中学 2014——2015 学年度期期中 高二英语试题
第一卷
第一节:基础知识
一:阅读理解(每小题 2 分,共 30 分)

(

A

)

At the end of Grade 8,our class went to Washington D.C.

.For a group of 14-year-olds, this was a big deal! The first day was so tiring;we could hardly remember where we were and what we were seeing.The next morning, we were off to see monuments(纪 念碑), starting with Washington, Lincoln and Jefferson.We walked along the paths through trees.Then the Wall came into view—the Vietnam Veterans Memorial. As I inched closer to the Wall, I heard a bagpipe(风笛) in the distance, which seemed to show respect to the lives lost in the jungles of Vietnam. We continued walking and felt surprised at the number of names carved(雕刻) in the black stone.I was determined to find a soldier with my last name, but my hunt was stopped when a man caught my eye.He was kneeling(跪着) at the Wall, a single rose at his feet.His head was bowed and he was rubbing his fingers over one name.I thought how sad he was, and then moved on. After a few minutes I found one with my last name,but my eyes returned to the kneeling man.He was still rubbing his fingers over the same name.He never knew I was watching him, lost in deep sorrow.It was time for me to leave the kneeling man and the Wall.On the way home, I couldn’t help thinking of the kneeling man and his sad face.I wasn’t sure of the effects of war before, but at that moment I realized how much that man suffered from losing his loved one.Maybe he was only one of so many families who experienced the same. I never knew the full effects of war until I saw that man.I only know about war from history classes.The kneeling man taught me more about war and the effects it has on people than any history book. 1.Which of the following makes the author feel the suffering that war brings to human beings?( ) A.The kneeling man. B.The sound of a bagpipe. C.The number of names carved in the stone. D.The jungles of Vietnam. 2.The man continued to rub his fingers over the name probably because .

A.he found it covered with dust B.he missed the loved one who died in a war C.he intended to remove it completely D.he recalled the fierce war he fought in 3.What did the author learn from the trip?( ) A.How fierce war is in history. B.How people remember those who died in wars. C.What bad effects war had on many families. D.What we should do to prevent war. 4.According to the last paragraph, the author probably thinks that . A.he should have studied history hard in class B.history books don’t tell readers the truth C.there is more in history than books tell us D.the kneeling man should be a history teacher ( B ) Think about what you had for lunch:Was it a hamburger?A chicken sandwich?Barbecue?What about vegetables?Would it surprise you to learn that what you eat can affect the whole planet? It can—in a big way.New studies show how food and its production affect the globe and its warming climate.You’ve probably heard of global warming:The temperature is on the rise because humankind has been releasing (排放) amounts of gases into the atmosphere.One of these greenhouse gases is carbon dioxide. What does this have to do with food?A big part of the carbon dioxide that we put in the atmosphere every year comes from the process of making and eating food.The production of meat contributes a lot to that carbon dioxide.And much of meat’s contribution comes from beef,which is responsible for releasing even more warming gases into the atmosphere. The process of making a hamburger,for example,requires a lot of energy.A cow has to be fed and raised on farmland,and cow waste is a major source of methane (沼气)—an especially powerful greenhouse gas.The cow has to be killed.The meat has to be processed (加工) and shipped to a shop,which takes fuel.Most of the cow won’t even be used for meat that people eat.By the time a hamburger finally lands on a dinner plate,it has made a heavy effect on the environment. We can reduce the production of global-warming gases by eating less beef.Other kinds of meat like pork and chicken do less harm to the environment—at least in terms of the amount of greenhouse gases released. All kinds of meat are harder on the planet than vegetables.To grow and eat a pound of potatoes,for example,sends less than one-quarter pound of carbon dioxide into the air.So changing our diet to less meat and more vegetables,as it turns out,may do the world some good. 5.The questions asked in the first paragraph are used to .

A.show the author’s concern about food safety B.express the author’s puzzlement at what to eat C.remind readers of something delicious to eat D.introduce the topic to be discussed in the passage 6.What is the bad news for meat-eaters?( ) A.Meat producing can cause global warming. B.Most cows are raised not for people to eat. C.There is a lot of carbon dioxide in meat. D.Animals begin to die off because of global warming. 7.Which is the most environment-friendly food according to the passage?( ) A.Beef. B.Carrot. C.Pork. D.Chicken. 8.The author wrote the passage in order to . A.explain the importance of eating meat B.advise people to keep a balanced diet C.encourage people to choose a greener diet D.introduce some healthy foods to people ( C ) Personal computers and the Internet give people new choices about how to spend their time.

Some may use this freedom to share less time with certain friends or family members,but new technology will also let them stay in closer touch with those they care most about.I know this from personal experience. E-mail makes it easy to work at home,which is where I now spend most weekends and evenings.My working hours aren’t necessarily much shorter than they once were,but I spend fewer of them at the office.This lets me share more time with my young daughter than I might have if she’d been born before electronic mail became such a practical tool. The Internet also makes it easy to share thoughts with a group of friends.Say you do something fun—see a great movie perhaps—and there are four or five friends who might want to hear about it.If you call each one,you may tire of telling the story. With e-mail,you just write one note about your experience,at your convenience,and address it to all the friends you think might be interested.They can read your message when they have time,and read only as much as they want to.They can reply at their convenience,and you can read what they have to say at your convenience.

E-mail is also an inexpensive way to stay in close touch with people who live far away.More than a few parents use e-mail to keep in touch,even daily touch,with their children off at college.We just have to keep in mind that computers and the Internet offer another way of staying in touch.They don’t take the place of any of the old ways. 9.According to the passage,which is not the advantage of the Internet?( ) A.It makes it easy to work at home. B.It makes it easy to share thoughts with friends. C.It is a cheap way to keep in touch with people who live far away. D.It can take the place of any of the old ways. 10.The use of e-mail has made it possible for the writer to . A.spend less time working B.have more free time with his child C.work at home on weekends D.work at a speed comfortable to him 11.According to the writer,e-mail has an obvious advantage over the telephone because the former helps one . A.reach a group of people at one time conveniently B.keep one’s communication as personal as possible C.pass on much more information than the later D.get in touch with one’s friends faster than the later 12.The best title for this passage is . A.Computer:New Technological Advances B.Internet:A New Tool to Maintain Good Friendship C.Computers Have Made Life Easier D.Internet:A Convenient Tool for Communication ( D ) Did anyone find the names of “the British Isles”,“Great Britain”, “the United Kingdom”,“England” and “the British Commonwealth” which have the same meaning?Strictly speaking,these names all refer to something different.None of them are exactly the same as any of the others. The British Isles refer to the main islands and several thousand small ones as well,which you can see on the map.Great Britain,or Britain,refers to the larger of the two main islands.But the word “Britain” is often used as a short form for the United Kingdom or you call it the UK. Now as for England,it refers simply to the largest of the three countries on the island of Great Britain.The United Kingdom is the name of the state and the official name of the country,which many people popularly refer to England. Finally,the British Commonwealth is the usual name for what is left of the British Empire (帝国).This change shows the weakening of British Empire and the rising of the national liberation movements throughout the world today.

13.According to the passage,we know that . A.Great Britain has the same meaning as Britain B.the United Kingdom has the same meaning as Britain or England C.all the names in the first paragraph have the same meaning D.all the names refer to England 14.It is clear that the British Isles refer to . A.Britain,England and the UK B.the main islands and thousands of small ones C.three countries and several islands D.Great Britain or the United Kingdom 15.If you want to write to someone in Edinburgh that lies in Scotland,you should write the address as . A.Edinburgh,England B.Edinburgh,Scotland,Great Britain C.Scotland,Edinburgh,England D.Great Britain,Scotland,Edinburgh 二:根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余
选项。(每小题 2 分,共 10 分)

If you are hungry,what do you do?Have your favorite meal and stay quiet after that?16. But it never lets you know,because you keep it busy thinking about your friends or favorite stars.So it silently serves your needs and never lets itself grow.When mind loses its freedom to grow,creativity sets a full stop.This might be the reason why we all sometimes think “What happens next?”,“Why can’t I think?” 17. Why reading but not watching TV?It is because reading has been the most educative tool used by us right from childhood.Since it develops other aspects of our life,we have to take help from reading. Once you read a book,you run your eyes through the lines and your mind tries to explain something to you.18. Now this seed is unknowingly used by you to develop new ideas.If it is used many times,the same seed can give you great help to relate a lot of things,which you would have never thought of in your wildest dreams! This is nothing but creativity.19. Within no time you can start talking with your friends in English or any other language and never run out of the right words. So guys,do give food to your thoughts by reading,reading and more reading.20. Go and get a book! A.The interesting part of the book is stored in your mind as a seed. B.Why not do some reading while you are hungry? C.Just like your stomach,your mind is also hungry.

D.Now what are you waiting for? E.Hunger of the mind can be actually solved through wide reading. F.Reading can help you make more friends,too. G.Also this makes a significant contribution to your vocabulary. 第二节:一,完形填空(共 20 小题;每小题 1.5 分,满分 30 分)
阅读下面短文,掌握其大意,然后从 21~40 各题所给的四个选项(A、B、C 和 D)中,选出 最佳选项。

There’s much more water than land on the surface of the earth.The seas and oceans 21 nearly four fifths of the whole world,and only the rest is land.If you 22 over the earth in different directions,you would have to spend much more of your time moving on water than on roads or 23 .We sometimes 24 that for every mile of land there are four miles of water. There is 25 much water on the surface of our earth that we have to use 26 words to describe.We 27 the word SEAS to describe those parts of water surface which are only a few hundred miles wide,the word OCEANS to describe the 28 areas of water which are thousands of miles wide and very 29 . A sea such as Mediterranean provides an easy way of travelling from one 30 to another.Ships are 31 crossing the small seas of the world in all directions.Oceans 32 the great continents. 33 steam ships were invented,a voyage across a wide ocean was a long and sometimes very 34 journey.Oceans have only been used for travelling and 35 within the last few centuries.Even now,ships use only those parts of oceans which provide the 36 way to cross.The other parts of oceans are seldom visited. The oceans are the largest 37 part of our world,not only because of their huge 38 but their great 39 .No single nation has the 40 to learn all about the oceans.Scientists in different countries are working to explain the mysteries (奥秘). 21.A.cross B.cover C.make D.lie 22.A.fly B.sail C.travel D.look 23.A.railways B.highways C.motorways D.air 24.A.think B.forget C.learn D.expect 25.A.too B.very C.so D.such 26.A.many B.some C.two D.no 27.A.write B.speak C.use D.think of 28.A.different B.vast C.small D.long 29.A.deep B.long C.high D.huge 30.A.state B.nation C.continent D.country 31.A.always B.seldom C.frequently D.never 32.A.make B.separate C.join D.contain 33.A.Until B.By C.As D.Since 34.A.endless B.dangerous C.short D.continuous

35.A.touring 36.A.busiest 37.A.great 38.A.valleys 39.A.mountain 40.A.difficulty

B.war B.shortest B.useless B.width B.height B.power

C.searching C.safest C.unknown C.size C.depth C.chance

D.trading D.longest D.richest D.shape D.surface D.science

二:(共 10 小题,每小题 1.5 分,满分 15 分) 阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(不多于 3 个单词)或括号内单词的正确形式。

Levi Strauss was born in 1829 in Germany.He was the fifth of six children.In 1845,his father died.All six children decided 41. (go) to the United States.Strauss went to the southeastern part of the US.For eight years,he walked along the country roads 42. (sell) dry goods from door to door—just like his father in Germany.In 1853,Strauss decided to move to San Francisco,43. thousands of people were looking for gold.44. his way to California,Strauss sold almost all of his dry goods.He had only one thing 45. (leave)some canvas (帆布). In California,Strauss tried to sell the canvas to the gold miners.He said they could make tents from the canvas.But they weren’t 46. (interest) in canvas for tents.Strauss didn’t know 47. to do with the canvas.Before long Strauss found the miners needed new pants.There were holes in their pants 48. the cloth wasn’t strong.He decided to make the canvas 49. pants.They called them “Levi’ s”.Later,Strauss stopped using canvas and used a different cloth.It was a heavy cotton cloth—the same kind people wear today. Levi Strauss died in 1902.He never married and left money to his nephews.He left the world much more—the jeans 50. so many people wear.

第二卷
第一节:短文改错(共 10 小题;每小题 1 分,满分 10 分)
假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共 有 10 处语言错误,每句中最多有两处,每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。 增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写上该加的词。 删除:把多余的词用斜线()划掉。 修改:在错的词下画一横线,并在该词下面写上修改后的词。 注意:1.每处错误及其修改均仅限一词; 2.只允许修改 10 处,多者(从第 11 处起)不计分。

After shopping,Mother and I went to restaurant for lunch.I notice Mother looking at a nearby table occupy by an elderly woman and a young couple.They ate silently,and it was clearly that things were not going well.As we left,Mother stopped on their table.“Excuse me,”she said,put

her arm around the unhappy old woman.“You remind me so many of my mother.May I hug(拥抱)you?”The woman smiled happily as she accepted to it.After we left,I said,“That was very nice of you,Mother.So I didn’ t think she looked like Grandma.” “Neither did me,” said Mother cheerfully. 第二节:书面表达(满分 25 分)
假如你是李华,你的朋友 Mary 为了准备期中考试,学习过于劳累,结果病倒了。 请你给她 写封信,就健康和学习方面提一些建议。 词数:100 左右。

答案

一;一个跪在纪念碑前不断地用手来抚摸死者名字的人,让作者深深感受到战争给人类带来 的巨大伤痛。 答案及剖析:1.A 细节理解题。结合第四段的...but my hunt was stopped when a man caught my eyes.He was kneeling (跪着) at the Wall 和最后一段的 I never knew the full effects of war until I saw that man 可知 A 项正确。 2.B 推理判断题。从第五段的 He was still rubbing his fingers over the same name. 及 I realized how much that man suffered from losing his loved one 可推知,他在那 里不停地用手抚摸着纪念碑上的名字,可能是因为他深深思念着在战争中死去的亲人。 3.C 推理判断题。 结合倒数第二段的 I wasn’ t sure of the effects of war before,but at that moment I realized how much that man suffered from losing his loved one.Maybe he was only one of so many families who experienced the same 可推知,在这次参观中, 作者从这个在纪念碑前跪着的人身上,感受到战争给人们带来的巨大影响。

4.C 推理判断题。从文章最后一句话可推知,C 项是作者认同的观点。 当你得知我们的日常饮食竟然会是导致全球气候变暖的一个重要因素时,定会大吃一 惊。那就让我们倡导绿色饮食新观念吧! 答案及剖析:5.D 推理判断题。作者在第一段中提出了几个问题,是为了下文所要展开 的讨论而作铺垫的,所以选 D。 6.A 细节理解题。从第三段的 A big part of the carbon dioxide that we put in the atmosphere every year comes from the process of making and eating food 可知,大气 中的二氧化碳很大一部分来自于生产加工食物的过程,所以选 A。 7.B 细节理解题。结合最后一段可知,蔬菜对于气候变暖的影响比肉类要小,更环保一 些。故选 B。 8.C 推理判断题。 作者通过分析人们的饮食,告诉人们气候变暖与人们吃的东西有很大 的关系,目的是希望人们吃一些绿色环保的食品,所以选 C。 答案及剖析:9.D 细节理解题。由最后一段最后一句可知,虽然网络给人们的交流带来 很多方便,但它并不会取代原有的交流方式,D 项不正确。A、B、C 三项都是网络的优点。 10.B 细节理解题。由第三段最后一句可知,电子邮件的使用使作者可以有更多的时间 陪伴自己的女儿。 11.A 推理判断题。根据文章第四、五段的介绍可知,e-mail 可以让人很方便地同时和 多人取得联系。 12.D 主旨大意题。从全文来看,本文主要讲了在人与人交流方面网络所带来的方便, 因此 D 项“因特网:一种方便的交流工具”最能概括文意。 本文介绍了关于英国的几种不同称谓之间的区别。 13.A 推理判断题。由第一段可知,Great Britain,the United Kingdom,England 的含 义是不同的,可排除 B、C 和 D。也可根据第二段第二句得出 Great Britain 即指 Britain, 因此答案为 A。 14.B 细节理解题。由第二段第一句可得出正确答案。 15.B 常识题。众所周知,Scotland 是英国的一部分,再根据本文有关英国的知识和写 地址按照由小到大的顺序,可得出答案为 B。 二;答案:16.C 17.E 18.A 19.G 20.D 三;答案及剖析:21.B cover 表示覆盖多大面积,其余三项意义不符。 22.C travel 表示旅行,从下文主句可看出其余选项不合句意。 23.A 陆地上除了公路就是铁路,roads 包含了 highways 和 motorways,所以选用 railways。 24.B 据句意 learn 和 expect 不合理,前面已提过水域占 4/5,据句意应为 “有时忘了” 。 25.C 纵观全句,此为“so...that...”句型结构。名词前有 much 修饰时,用 so,不能 用 such。 26.C 从下文可看出只有 seas 和 oceans。 27.C 句意:我们用单词 SEAS 来描述几百英里宽的水面,故应选 C。 上文中的 we have to use 也给出了提示。 28.B vast 表示“广阔的”,与 seas 形成对比。 29.A 据常识可知,大洋非常深。 30.D 海的范围较小,一般不会跨两个洲,所以只能是两个国家。 31.C 频率副词,根据常识可知。always 总是,一直;seldom 很少;frequently 经常地, 频繁地;never 从未。 32.B 根据常识及上下文可知,大洋把各大洲分隔开来。

33.A 34.B 句意:蒸汽船出现之前,海上旅行是漫长而充满危险的。until 引导时间 状语从句,主从句都为肯定式,意为“某动作一直延续到某时间点才停止”。endless 无休止 的,无穷尽的;dangerous 危险的;short 短的;continuous 持续的。 35.D 据历史知识及一般常识判断。所选的词应与前面的 travelling 形成平行结构关 系。 36.B 根据常识可知轮船航行所走的是最短的路线。 37.C 从最后一段倒数后两句可推知是对海洋奥秘的探索,因为它是未知的(unknown)。 38.C size 与下文的 depth 相照应,另外 huge 与 width 和 shape 搭配不合适。 39.C 呼应第 44 空内容。并且前一个空已提到了面积之大,故应是海洋的深度。 40.B difficulty 困难;power 能力;chance 机会,可能;science 科学。 此处语境表示 “没 有哪一个国家有能力完全了解海洋”,所以用 power。 四;答案及剖析: 41.to go decide to do sth.决定做某事,为固定用法。 42.selling 动词 sell 与主语 he 为主动关系,故用其现在分词形式作伴随状语。 43.where where 引导非限制性定语从句,相当于 in which,在从句中作状语。 44.On on one’s way to...在去??的路上,为固定搭配。 45.left 动词 leave 与宾语 one thing 之间为动宾关系,故用其过去分词形式作补语。 46.interested be interested in...对??感兴趣。 47.what what 引导宾语从句,且在从句中作动词 do 的宾语。 48.because 根据文意可知,此处为因果关系。因为布不结实,所以他们的裤子上有窟窿。 49.into make...into...把??制成??,为固定搭配。 50.that/which 此处 that/which 引导定语从句,修饰 the jeans,且在从句中作 wear 的宾 语。 五;答案:After shopping,Mother and I went to 错误!未找到引用源。 restaurant for lunch.I 错误!未找到引用源。 Mother looking at a nearby table 错误!未找到引用 源。 by an elderly woman and a young couple.They ate silently,and it was 错误! 未找到引用源。 that things were not going well.As we left,Mother stopped 错误! 未找到引用源。 their table. “Excuse me,” she said,错误! 未找到引用源。 her arm around the unhappy old woman.“You remind me so 错误!未找到引用源。 of my mother.May I hug(拥抱)you?”The woman smiled happily as she accepted to it.After we left,I said, “That was very nice of you,Mother.错误!未找到引用源。 I didn’t think she looked like Grandma.”“Neither did 错误!未找到引用源。,”said Mother cheerfully. 剖析:restaurant 是可数名词,前面应加不定冠词 a。 时态错,全文是叙事型短文,谓语动词应该使用一般过去时态。 此处应为过去分词作后置定语,table 与 occupy 为动宾关系,应用过去分词。 此处为常用句型 It is/was clear that 接主语从句,故应用形容词 clear 作表语。 此处表示停在桌旁,应为 by/at the table。 此处为现在分词作伴随状语。 此处是副词 much 修饰谓语 remind,表示程度。 accept 为及物动词,后面直接加宾语。 此处表示转折,而不是结果。 倒装句,助动词 did 后面是主语,应该用主格 I 的形式。 六;One possible version: Dear Mary,

I’m sorry to hear that you have been ill for days.I hope you’ll get well soon.You have studied so hard that you have had no time to do exercise,which harms your health.I think it would be much better for your studies if you could pay more attention to your health in the future. Exercise,which is as useful and important as your study,can not only build up your body but also refresh your mind.Only when you have a strong body can you ensure that your study will not be interrupted from time to time by sickness. It would be a good idea to take one hour’s exercise every day.I’ll be very happy to see you come back to school soon. Yours, Li Hua


更多相关文档:

英语(二)试卷

英语(二)试卷_英语考试_外语学习_教育专区。英语(二)试卷代码:00015 第一部分...给的 6 个选项中为第○ (2)从第 21--25 题 后所给的 6 个选项中选择...

00015英语(二)试题及答案

English (15 points,3 points each) 将下列各句译成英语并将答案写在答题纸...as 答案:B 三、Reading Comprehension(30 points,2 points each)从下列每篇短文...

英语Ⅱ(2)

英语(2)_工学_高等教育_教育专区。英语 II(2)11 春英语 第一部分 交际用语 阅读下面的小对话,从 A、B、C、D 四个选项中选出一个能填入 空白处的最佳...

在线 英语(2)第1次

在线 英语(2)第1次_英语学习_外语学习_教育专区 暂无评价|0人阅读|0次下载|举报文档 在线 英语(2)第1次_英语学习_外语学习_教育专区。1.If we ___ these...

英语Ⅰ(2)A

英语(2)A_英语学习_外语学习_教育专区。英语(2)A 总共 45 题共 100 分 一、单选题 (共 5 题,共 10 分) 1. Can you remember the doctor’s ...

英语(2)第2次 在线

英语(2)第2次 在线_英语学习_外语学习_教育专区。浙大远程2016英语(2) 英语(2)第 2 次 1.【Unit Two (2)】Judged ___ her appearance, she can't be...

英语一(2)

英语(2)_少儿英语_幼儿教育_教育专区。COLLEGE ENGLISH TEST FOR NON-ENGLISH MAJORS OF CONTINUING EDUCATION (英语一模拟题 2) I. Choose the correctCOLLEGE...

英语(下)2

英语()2_英语学习_外语学习_教育专区。(一) 单选题 1. The fat boy wants to (?) the windows of the warehouse, but he is too fat to pass. (D...

英语I(2)期末复习题及答案

Have you got time for a coffee on either Wednesday 第一部分 开放英语(2)作业 3 交际用语 (共计 10 分,每小题 2 分) 1-5 题:阅读下面的小对话,从...

2014在线英语(2)第2次

2014在线建设项目管理作... 2014在线英语(2)第1次 2014在线英语(2)第3次 2014在线英语(2)第5次 2014在线英语(2)第6次1/2 相关文档推荐 ...
更多相关标签:
英语二 | 英语第二 | 英语 2 翻译 | 英语 two | 初2英语 | 新概念英语2 | 初2英语上册单词表 | 初2英语辅导 |
网站地图

文档资料共享网 nexoncn.com copyright ©right 2010-2020。
文档资料共享网内容来自网络,如有侵犯请联系客服。email:zhit325@126.com