当前位置:首页 >> 英语 >> 高中英语复习语法专练-- 介词

高中英语复习语法专练-- 介词


介词 ( )1.He is able to swim _____ the river. A. over B. above C. across ( )2.The boat is passing _____ the bridge. A. under B. through C. across ( )3.The sunlight came _____ the windows. A. ou

t of B. through C. from ( )4.The policeman jumped _____ the car and caught the thief. A. across B. through C. over ( )5.Look, this is a picture _____ the seaside. A. of B. on C. in ( )6.Tom was born _____ the morning of August 5, 1987. A. in B. on C. at ( )7.I hope the weather stays this way _____ a couple of days. A. to B. on C. in ( )8.We are thinking _____ a way to solve the problem. A. / B. with C. for ( )9.Thank you, You are kind _____ me. A. for B. to C. with ( )10.I didn’t agree _____ him, I was _____ him. A. with, against B. /, against C. on, beside ( )11.Do you know the man _____ red. A. on B. in C. with ( )12.Thank you _____ helping me learn English. A. of B. with C. during ( )13.The sun seems to hang ________the black space. A. in B. on C. over ( )14.Don’t leave today’s work _____ tomorrow. A. to B. on C. for ( )15.They are very strict _____ their children. A. in B. for C. with ( )16.We must finish our homework _____ time. A. in B. on C. for ( )17.My aunt has worked in a hospital _____ 1958. A. after B. since C. till ( )18.We have built a bridge _____ the wide river. A. above B. over C. on ( )19.Egypt is famous _____ its pyramids. A. of B. in C. about ( )20.He ran a hundred metres _____ thirteen seconds. A. at B. by C. with ( )21.The guard looked _____ one boot, then the other. A. to B. out of C. after ( )22.His father died _____ a serious accident. A. of B. from C. in ( )23.I paid five yuan _____ the book.

D. through D. over D. into D. above D. for D. of D. for D. of D. of D. about, for D. of D. for D. above D. with D. on D. of D. before D. at D. for D. in D. inside D. for

( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( (

A. on B. in C. for D. off )24.I have heard _____ him. He came from the city _____ Hangzhou. A. for, of B. of, of C. from, at D. from, in )25.I work hard late _____ the night every day. A. at B. in C. for D. into )26.Please do it _____ another way. A. with B. by C. in D. for )27.It is hot. Take _____ your coat. A. for B. on C. off D. away )28.He is sitting _____ an old man. A. of B. by C. in D. on )29.Don’t stand _____ the young tree, please. A. against B. on C. at D. for )30.There are many plots of green grass ______ our building. A. in front of B. in the front of C. on front of D. on the front of )31.There is a map ______ the world ______ the back wall of the classroom. A. of, at B. of, on C. in, at D. for, near )32.You mustn’t read ______ the sun. It’s bad ______ your eyes. A. below, to B. in, for C. under, for D. with, to )33.You are so kind to help me ______ my English. A. for B. to C. with D. at )34.I met a friend ______ mine ______ my way to school. A. of, in B. of, on, C. of, at D. for, on )35.The Smiths were sitting ______ the table ______ supper. A. at, in B. on, at C. near, at D. at, for )36.______ the end the boy was set free. A. At B. In C. On D. To )37.The soldier ______ the raincoat was wounded ______ the legs. A. on, in B. in, on C. with, at D. in, in )38.The earth travels ______ the sun. A. to B. from C. towards D. round )39.This school is quite different ______ my old school. A. by B. from C. at D. with )40.We mustn’t shout ______ the children. A. to B. for C. in D. at )41.---It’s kind ______ you to come to see me. ---It’s a pleasure. You were so kind ______ me. A. of, with B. for, with C. of, at D. of, to )42.---Is the manager in? --- Sorry, he is out. But he will not be back ______ three o’clock. A. at B. on C. until D. before )43.I don’t think it’s a good idea to escape ______ lift if the hotel is ______ fire. A. in, in B. by, on C. in, on D. by, in )44.______ the age of fifteen, she had written scores of articles for a newspaper. A. At B. Before C. Since D. By )45.______ the helicopters, we have all escaped from the sinking ship. A. Thanks to B. Thanks for C. Because D. In account of )46.In China, the price of TV sets has reduced ______ 30% in the last three years.

( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( (

A. on B. by C. with D. for )47.The writer often stays up late into the night working ______ a new novel. A. for B. on C. with D. in )48.When you called on me, I was ______ a visit to Mr. Smith. A. on B. at C. in D. to )49.With your help, I was successful ______ the last English competition. A. at B. for C. in D. with )50.---Bob, you are wanted ______ the phone. ---Thanks a lot. A. on B. by C. for D. with )51.Since your problems are very similar ______ ours, we can co-operate in many fields. A. as B. to C. with D. like )52.Since the late 1980s more and more country people go to cities ______ the hope of finding better jobs. A. for B. in C. with D. on )53.Soon the whole building was full of thick smoke. We had no other choices ______ to sound the fire alarm. A. beside B. besides C. accept D. but )54.It doesn’t often rain in the autumn here. ______ a result we have to water the vegetable garden. A. For B. As C. With D. On )55.We’re sure you’ll be famous ______ an artist before long. A. as B. for C. with D. by )56.Please turn to you teachers if you have any trouble ______ your studies. A. about B. with C. in D. on )57.I didn’t have any breakfast ______ a cup of milk. A. besides B. except for C. except D. including )58.The policeman took the thief ______ the arm and forced him into the police car. A. in B. on C. at D. by )59.Would you please retell the story ______ your own words? A. by B. in C. on D. with )60.______ the help of the teachers, I’ve made great progress. A. For B. By C. Under D. With )61.Smoking will do harm ______ one’s health. A. For B. By C. Under D. With )62.The government will provide medical treatment ______ people who need it. A. with B. of C. for D. to )63.My father often goes out ______ a walk after supper. A. to B. of C. with D. for )64.My birthday is ______ November 7th. I was born ______ 1956. A. in, on B. on, in C. in, in D. on, on )65.The river ______ the bridge is ten metres deep. A. with B. in C. at D. below )66.She is very much worried ______ your health. A. to B. for C. about D. at )67.I’m going out now. I’ll be back ______ ten minutes or ______ half an hour. A. at, at B. in, in C. at, in D. in, at )68.Hangzhou is famous ______ the West Lake. A. for B. of C. in D. with )69.They worked ______ 6 a.m. to 6 p.m., with an hour ______ lunch.

( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( (

A. from, to B. at, for C. from, for D. in, to )70.Winter comes ______ autumn. A. before B. behind C. after D. in )71.What do you usually have ______ breakfast? A. with B. for C. on D. in )72.We haven’t hear ______ Liu Dong ______ a long time . A. from, for B. of, in C. from, during D. of, for )73.I don’t think you can finish the work ______ my help. A. since B. because C. without D. as )74.He suddenly returned ______ a raining night. A. on B. at C. in D. during )75.Don’t make any noise when I am ______ work. A. in B. for C. at D. with )76.Japan lies ______ the east of China. A. to B. in C. on D. at )77.You’ll be able to speak English ______ practicing from time to time. A. in B. by C. with D. for )78.They had a party ______ Christmas Eve. A. at B. in C. on D. during )79.I need some paper to write ______. A. on B. in C. for D. / )80.______ a smile, he knocked ______ the door. A. On, on B. With, at C. By, in D. Through, behind )81.Water boils ______ 100℃. A. on B. in C. at D. by )82. “He has nothing on.” Said the man ______ a low voice. A. with B. in C. at D. to )83.I am leaving ______ Beijing. I’ll come back ______ a week. A. to, after B. for, in C. from, in D. at, after )84.Draw a line ______ A and B. A. among B. in C. about D. between )85.As we all know, Scotland lies ______ the north of England. A. in B. at C. of D. to )86.______ my joy, my child could write ______ English. A. At, in B. On, with C. To, in D. With, at )87.He took my pen ______ mistake, We can’t laugh ______ him. A. by, at B. at, at C. with, with D. on, to )88.I arrived ______ Shanghai ______ July 7 ______ about 10:00. A. in, on, at B. at, on, on C. for, in, at D. in, in, at )89.I’ve lived here ______ six years ago. A. since B. in C. during D. for )90.Four ______ seven leaves three. A. from B. with C. off D. by )91.This is the key ______ my bicycle. A. of B. to C. on D. with )92.He slept well ______ all the windows open.

( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( (

A. on B. with C. since D. by )93.My friend was pleased ______ the book I sent him. A. for B. with C. in D. on )94.The young lady makes her living ______ teaching the piano. A. in B. with C. by D. to )95.---How long have you lived here? ---______. A. At the end of 1990 B. Since the end of 1990 C. By the end of 1990 D. In the end of 1990 )96.Go straight ahead, then turn ______ the left and you’ll find a post office ______ the right. A. in, on B. to, on C. on, to D. to, in )97.The Smiths are proud ______ their youngest son. A. of B. on C. with D. for )98.A few boys are building mountains and rivers ______ sand. A. with B. on C. of D. for )99.The car is running ______ the speed of 120 kilometers an hour. A. on B. with C. at D. to )100.It was ______ the morning of May 17, 2012 that I first came to Shanghai. A. on B. in C. during D. at )101.The monkey ______ the tree was eating the bananas ______ the tree. A. on, at B. at, in C. on, in D. in, on )102.The ancient pot is ______ much value. A. of B. on C. with D. in )103. “I didn’t mean to do so. I went into the forbidden area ______,” said the foreign journalist. A. on purpose B. for mistake C. in a mistake way D. by mistake )104.These shoes are not suitable ______ climbing. A. for B. to C. of D. with

第九章 介词 1.C 2.A 3.B 4.C 5.A 11.B 12.D 13.A 14.A 15.C 21.D 22.C 23.C 24.B 25.D 31.B 32.B 33.C 34.B 35.D 41.D 42.C 43.B 44.D 45.A 51.B 52.B 53.D 54.B 55.A 61.B 62.C 63.D 64.B 65.D 71.B 72.A 73.C 74.A 75.C 81.C 82.B 83.B 84.D 85.A 91.B 92.B 93.B 94.C 95.B 101.D 102.A 103.D 104.A

6.B 16.B 26.C 36.B 46.B 56.C 66.C 76.A 86.C 96.B

7.D 17.B 27.C 37.D 47.B 57.C 67.B 77.B 87.A 97.A

8.D 18.B 28.B 38.D 48.A 58.D 68.A 78.C 88.A 98.A

9.B 19.D 29.A 39.B 49.C 59.B 69.C 79.A 89.A 99.C

10.A 20.D 30.A 40.D 50.A 60.D 70.C 80.B 90.A 100.A


更多相关文档:

高中英语语法复习二十:介词

高中英语语法复习二十:介词_从业资格考试_资格考试/认证_教育专区。语法复习二十:介 of 等;还有一种叫二重介词,如 until after, from behind 等。 (一)介词的...

高中英语语法介词专项练习附答案详解

高中英语语法介词专项练习附答案详解_英语_高中教育_教育专区。高考英语语法介词专项练习及答案详解1. The play begins at 6: 40 pm. So we have to be at th...

#高中英语语法系列介词#

4页 免费 高中英语语法复习介词 7页 2财富值如要投诉违规内容,请到百度文库投诉中心;如要提出功能问题或意见建议,请点击此处进行反馈。 ...

...2015高考英语 语法专练 第二讲 代词和介词总复习 外...

【优化方案】2015高考英语 语法专练 第二讲 代词和介词总复习 外研版_英语_高中教育_教育专区。【优化方案】2015 高考英语 语法专练 第二讲 代词和介词总复习 ...

高中英语语法练习-介词和连词

高中英语语法练习高中英语语法练习-介词和连词一、基础练习 1. Henry, ___ ...高中英语介词练习【含练... 9页 1下载券 高中英语语法复习及配套... 7页 ...

高中英语语法讲练含答案介词

高中英语语法讲练含答案介词_英语_高中教育_教育专区。高中介词训练香...语法复习十七:介词 1~5 ABCDA 6~10 BCDBC 11~15 DBABC 16~20 BACBC 21...

2016届高考英语总复习练习:语法专项突破-第四节 介词和...

2016届高考英语总复习练习:语法专项突破-第四节 介词和连词 Word版含答案_高三英语_英语_高中教育_教育专区。第四节考点一 介词和连词常见介词的用法 against,...

高中英语语法练习介词和连词

高中英语语法练习形、副... 高中英语语法状语从句练...1/2 相关文档推荐 ...高中英语语法复习及配套... 7页 免费 介词和连词习题 5页 免费 高中英语语法...

2016高考英语二轮复习 第一部分 微专题强化练 一 语法...

2016高考英语二轮复习 第一部分 微专题强化练 一 语法必备4 介词介词短语_英语_高中教育_教育专区。介词介词短语 一、单句填空 1 . (2015· 浙江, 10 ...

2016年中考英语语法复习练习:介词(含答案)

2016年中考英语语法复习练习:介词(含答案)_初三英语_英语_初中教育_教育专区。介词复习提高复习目标掌握各种介词的用法 题组训练一(问题习题化)用适当的介词填空 1...
更多相关标签:
网站地图

文档资料共享网 nexoncn.com copyright ©right 2010-2020。
文档资料共享网内容来自网络,如有侵犯请联系客服。email:zhit325@126.com