当前位置:首页 >> 英语 >> 人教版必修3高中英语

人教版必修3高中英语


Book3

Unit 5 Canada—“The True North” 单元练习

一.根据句意及所给单词的首字母或汉语提示,写出所缺词的正确形式。 (10 分)
1. The best part of the trip was the fantastic_________(风景) . 2. How many pieces o

f ___________(行李) do you have. 3. As a child I was s_________ by love and kindness. 4. It is hard to m _________his ability when we haven’t seen his work. 5. We stopped at some n __________ shops to buy some food. 6.This river is over 500 metres______________(宽阔的). 7. The car would go at the present speed until it reached the foot of the mountain at ___________(大 约) ten o’clock tonight. 8. It has been __________(证实) that five people were dead in the accident. 9. The expert gave an i___________ speech last night. 10. When her daughter took the prize to the home, she looked at it with a p ___________ smile.

二、用本单元所学的短语完成句子。 (10 分)
1. She ____________ (有天赋)learning English. 2. The river runs _______________(远至) the national park. 3. I often ____________(看见)some beggars in rags on the street. 4. Last summer he _______________ (去旅行)in Europe with his wife. 5. After retiring from work, Mr. Smith _______________ (定居)in Beijing. 6. Do you know who is ______________(负责) the project? 7. I love swimming ________________(而不是)running. 8.He _____________ (梦想) becoming a doctor to help to treat and cure more poor people. 9.It is good for you ________________(与?交流) your friends sometimes. 10. They had decided to leave ________________(黎明).

三、翻译下列句子(每题 3 分,共 15 分)
1. _________________________________________________________________ 2.直到昨天我才意识到我错了。 _________________________________________________________________ 3.你是如何设法保持这么苗条的? _________________________________________________________________ 4.我不知道他什么时候回来。 (同位语从句) _________________________________________________________________ 5. 他注视着火车,直到它消失在远处。 _______________________________________

四、完形填空(共 15 小题;每小题 2 分,满分 30 分)
1 =

After breakfast, I sent the children to school and then I went to the shops. It was still 1 when I returned home. The children were at school, my husband was at work and the house was quiet. So I 2 to make some meat pies. In a short time I was busy 3 butter and flour and my hands were soon 4 with sticky pastry. At 5 that moment, the 6 rang. Nothing could have been more annoying. I 7 up the receiver between two sticky fingers and was dismayed 8 I recognized the voice of Helen Bates. It 9 me ten minutes to persuade her to ring back later. At last I 10 up the receiver. What a mess! There was 11 on my fingers, on the telephone, and on the door knocks. I had no sooner got back to the kitchen 12 the doorbell rang loud enough to wake the 13 . This time it was the 14 and he wanted me to sign 15 a registered letter! 1. A. late B. early C. dark D. bright 2. A. had B. failed C. decided D. turned 3. A. mixing B. confusing C. measuring D. weighing 4. A. surrounded B. covered C. trapped D. pleased 5. A. really B. actually C. exactly D. quickly 6. A. bell B. sound C. alarm D. telephone 7. A. pulled B. pushed C. picked D. put 8. A. when B. before C. after D. while 9. A. paid B. took C. spent D. charged 10. A. lit B. took C. hung D. closed 11. A. butter B. flour C. pastry D. milk 12. A. than B. when C. before D. after 13. A. living B. old C. young D. dead 14. A. teacher B. doctor C. postman D. worker 15. A. at B. with C. for D. in

五、语法填空(共 10 小题,每小题 1.5 分,满分 15 分)
While Emily was working on her French lessons or watching football games on TV, George was working for his father in his store 1 school. He liked selling things to people. Mr. Peters found George so 2 (help) that he thought about offering him a higher pay. In fact, it was football 3 brought Emily and George back together. 4 George was going home one afternoon, he looked in the window of Emily's living-room and he saw that she 5 (watch) a football game on TV. He walked up and knocked at the door. Emily was surprised to see him, 6 she asked him to come in, and they watched 7 rest of the game together. Emily and George are good friends again. They still have different ideas about things sometimes, but they agree with 8 that football is the world's best game. Mrs. Mason doesn't seem to 9 (approve) of her daughter's interest in football as 10 as she used to.

六、阅读理解。 (20 分)
A “What part of the States do you come from?” “I’m not American. I’m Canadian.” This is a mistake that Europeans often make. Many Americans, too, admit that it takes them a
2 =

while to tell if it’s an American talking or a Canadian. This upsets some Canadians, because they want people to recognize them as Canadians. They want everyone to know that Canada is an independent nation with its own special character. American English was probably brought to Canada by the Loyalists (忠于北方者)who fled there during the Revolutionary War(1776~1783), for even as late as 1813. 80% of all British Canadians had come from the USA. From the very first, Canada was a country with two languages, neither of which influenced the other very much, because the French and British spoke to each other so little. Canadian English has always remained very like American English, and the influence of the Indian and Inuit languages was no greater than the influence of French. But there are some important words that have found their way via(通过)Canadian dictionaries into British dictionaries. 1. The sentence“I’m not American, I’m Canadian.”suggests _____. A. Canada is a beautiful country B. Canadian English is not quite different from American English C. Canadians think Canada is a more developed country D. Canadians think that their country is independent 2. It isn’t easy for Europeans even for Americans to tell _____ from _____. A. American English; British English B. Canadian English; American English C. Canadian English; British English D. British English; Scottish English 3. The two languages spoken in Canada refer to _____. A. British English and American English B. English and Latin C. French and English D. Canadian English and American English 4. Generally speaking, Canadian English is the same as American English because _____. A. Canada is connected with the USA B. most of the British Canadians had come from the USA C. the population of Canada is smaller than that of the USA D. Canadians want to follow Americans 5. With the help of _____, some Canadian new words come into British English. A. the Revolutionary War C. the Loyalists B
3 =

B. Indian language D. Canadian dictionaries

The United States covers a large part of the North American continent. Its neighbours are Canada to the north and Mexico to the south. Although the United States is a big country, it is not the largest in the world. In 1964, its population was over 185,000,000. When this land first became a nation, after winning its independence from England, it had thirteen states. Each of the states was represented(代表)on the American flag by a star. All these states were in the eastern part of the continent. As the nation grew toward the west, new states were added and new stars appeared on the flag. For a long time, there were 48 stars. In 1959, however, two more stars were added to the flag, representing the new states of Alaska and Hawaii. Indians were the first people of the land which is now the United States. There are still many thousands of Indians now living in all parts of the country. Sometimes it is said that the Indians are “the only real Americans”. Most Americans come from all over the world. Those who came first in greatest numbers to make their homes on the eastern coast of North America were mostly from England. It is for that reason that the official language of the United States is English and that its culture and customs are more like those of England than those of any other country in the world. 6. Which of the following is TRUE according to the passage? A. America is the largest country in the world. B. The population of America is larger than that of any other country in the North American continent. C. America covers a large part of the North American continent. D. Mexico is to the north of Canada. 7. The first thirteen states were in the _____ of the United States. A. south A. thirteen; 1959 C. fifty; this land first became a nation 9. Why is English the official language of America? A. English is the Indian’s native language. B. Most Americans come from all over the world. C. Most of the people who first settled in America were from England. D. Canada is America’s nearest neighbour. 10. Which of the following is the best title for the passage? A. The States of America B. The Language of America C. The United States of America D. The Culture and Customs of America B. north C. east B. fifty; 1959 D. fifty; 1964 D. west 8. The United States didn’t have _____ states until _____.

B3U5 单元练习题答案
4 =

一.单词 1.scenery 2.baggages 3.surrounded 4.measure 5.nearby 6.broad 7.approximately 9.impressive 10.pleased 二.短语 1.has a gift for 2.as far as 3.catch sight of 4.was on a trip 5.settled down 6.in charge of 8.dreamed of 9.to chat with 10.at dawn 三.翻译 1. 2.It was not until yesterday that I realized I was wrong. 3.How do you manage to keep so slim? 4.I have no idea when he will come back. 5.He watched the train until it disappeared in the distance. 四.完形填空 1. B 2. C 3. A 4. B 5. C 6. D 7. C 8. A 9. B 10. C 11. C 12. A 13. D 14. C 15. C 解析:到家时间尚“早”。从下文“孩子在上学,丈夫在工作”可知。 解析:由于时间尚早,“决定”给家人做些肉馅饼。 解析:“调和”黄油和面粉。 解析:手上“沾满”粘粘的面糊。 解析:“就在那一刻”,故选 C。 解析:从下文 receiver 可知此处是“电话铃响了”。 解析:此处应是用手“拿起”话筒。 解析:“捏起话筒时突然听出是谁的声音。” 解析:此处是句型 it takes sb some time to do sth。 解析:“我”终于“挂上了”话筒。 解析:通过上文“双手沾满粘粘的面糊”可知。 解析:由句型 no sooner … than … 可知。 解析:通过上文以及 the doorbell rang loud enough,此处用 wake the dead 最合适。 解析:通过下文的 letter 可知。 解析:sign for 是“签收”之意。

8.confirmed

7.rather than

五.语法填空 1.after 根据上下文情节为放学之后。 2.Helpful so…that…句型中,so 后面接形容词或副词。 3.that 此题考强调句式 It is+强调部分+that…. 4.When when 引导的是时间状语从句。 5.was watching 考查过去进行时态。
5 =

6.but 此处表转折关系。 7.the the rest 表足球赛的剩余部分。 8.each other 表两者之间的相互。 9.disapprove 考查前缀 dis—表反义词,意为:不赞成,不许可。 10.much 考查 as much as 同级比较表程度。 六.阅读理解 1. D 2. B 解析:由第三段可知加拿大人这么回答就是想让人们知道加拿大是一个独立的国家。 解析:由第三段第一、二句可知对于欧洲人甚至美国人来说,区分美式还是加式英语都不是很容易,

故选 B。 3. C 4. B 5. D 解析:由第五段可知加拿大的两种官方语言是英语和法语,故选 C。 解析:细节题。由第四段可知,选项 B 是正确的。 解析:由最后一段最后一句可知,一些重要的词是通过加拿大词典而引入英国词典的,所以选项 D

正确。 6. C 7. C 8. B 解析:由第一段第一句可知选项 C 是正确的;其他三个选项与文章不符。 解析:细节题。由第二段第三句可知选择 C。 解析:由第二段最后两句可知,直到 1959 年美国才增加了阿拉斯加和夏威夷两个州,加上以前的 48

个,共有 50 个州。 9. C 解析:由最后一段最后两句可知英语成为美国的官方语言是因为早期到美国定居的绝大部分都是英

国人,故选 C。 10. C 解析:本文向读者介绍了美国的大致情况,所以选项 C 作为题目比较合适;选项 A 和B只是文章

的一个细节,不够全面;选项D文中并未涉及。

6 =


更多相关文档:

人教版高中英语必修三全套教案

人教版高中英语必修三全套教案_高一英语_英语_高中教育_教育专区。人教版高中英语必修三全套教案Module3 Unit 1 Festivals around the world Teaching aims and demand...

人教版高中英语必修三全套教案

人教版高中英语必修三全套教案_英语_高中教育_教育专区 暂无评价|0人阅读|0次下载|举报文档人教版高中英语必修三全套教案_英语_高中教育_教育专区。Module3 Unit 1...

高一英语人教版必修三 全册课文内容

高一英语人教版必修三 全册课文内容_英语_高中教育_教育专区 暂无评价|0人阅读|0次下载|举报文档高一英语人教版必修三 全册课文内容_英语_高中教育_教育专区。...

人教版高中英语必修3全套教案

人教版高中英语必修3全套教案_高三英语_英语_高中教育_教育专区。人教版高中英语选修全册教案,教师证考试高中英语教案,说课必备 人教版英语必修 3 Unit1-5 全套...

人教版高中英语必修3翻译答案

人教版高中英语必修3翻译答案_高一英语_英语_高中教育_教育专区。Unit 1 Festivals around the world 1. 那照片让她想起淹死在海里的爱人, 她哭了。 当她走出房...

高中英语必修3课文逐句翻译(人教新课标)

高中英语必修3课文逐句翻译(人教新课标)_英语_高中教育_教育专区。1.必修三 ...人教版新课标高中英语必... 10页 3下载券 人教版新课标高中英语必... 10...

人教版英语必修三单词表

人教版英语必修三单词表_高二英语_英语_高中教育_教育专区 暂无评价|0人阅读|0次下载|举报文档 人教版英语必修三单词表_高二英语_英语_高中教育_教育专区。Unit ...

人教版高中英语新课标必修3单词表

人教版高中英语新课标必修3单词表_高二英语_英语_高中教育_教育专区。高中英语单词全部影印 文档贡献者 Hecate17 贡献于2011-08-04 ...

人教版高中英语_必修3_词汇表(带音标)

人教版高中英语_必修3_词汇表(带音标)_英语_高中教育_教育专区 暂无评价|0人阅读|0次下载|举报文档 人教版高中英语_必修3_词汇表(带音标)_英语_高中教育_教育...

人教版高中英语必修3Unit3知识点详解

人教版高中英语必修3Unit3知识点详解_高三英语_英语_高中教育_教育专区 暂无评价|0人阅读|0次下载|举报文档 人教版高中英语必修3Unit3知识点详解_高三英语_英语_...
更多相关标签:
人教版高中英语必修二 | 人教版高中英语必修一 | 人教版高中英语必修5 | 人教版高中英语必修2 | 人教版高中英语必修4 | 高中英语人教版必修五 | 人教版高中英语必修三 | 人教版高中英语必修1 |
网站地图

文档资料共享网 nexoncn.com copyright ©right 2010-2020。
文档资料共享网内容来自网络,如有侵犯请联系客服。email:zhit325@126.com