Unit 3 Life in the future
第一部分 听力(共两节，满分 30 分) 第一节(共 5 小题；每小题 1.5 分，满分 7.5 分) 听下面 5 段对话。每段对话后有一个小题，从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳 选项，并标在试卷的相应位置。听完每段对话后，你都有 10 秒钟的时间来回答有关小题和 阅读下一小题。每段对话仅读一遍。 1．Wh
at's the telephone number? A．8890643. B．8890634. C．8870634. 2．What does the man want the woman to do? A．He wants her to turn down the radio. B．He wants her to turn down the TV. C．He wants her to answer the phone. 3．Where does the conversation probably take place? A．In an office. B．In a restaurant. C．At the airport. 4．What are they going to do on Saturday evening? A．To go to a dance. B．To go to a lecture. C．To go to a movie. 5．What's the man's suggestion? A．The best way into the city centre is the High Street. B．Any way will be OK except the High Street. C．Do not go to the city centre during the rush hour. 第二节(共 15 小题；每小题 1.5 分，满分 22.5 分) 听下面 5 段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题，从题中所给的 A、B、C 三 个选项中选出最佳选项，并标在试卷的相应位置，听每段对话或独白前，你将有时间阅读各 个小题， 每小题 5 秒钟； 听完后， 各小题将给出 5 秒钟的作答时间， 每段对话或独白读两遍。 听第 6 段材料，回答第 6 至 8 题。 6．Who meet John at the airport? A．His wife. B．His children. C．Nancy. 7．What will John do in a few days? A．Go to the party. B．Go home for the weekend. C．Go to Washington. 8．Which statement is true? A．The woman invites only John to the party. B．John is often out on business. C．John came home yesterday. 听第 7 段材料，回答第 9 至 10 题。 9．What does the woman want to be? A．A secretary. B．A teacher. C．A typist. 10．Where does the conversation probably take place? A．At the teacher's office. B．At the interview room. C．At the classroom.
听第 8 段材料，回答第 11 至 13 题。 11．What is the woman looking for? A．College Road. B．A restaurant. C．A bank. 12．Which bus should the woman take? A．No.8. B．No.18. C．No.80. 13．Where can the woman take the bus to the place she wants to go to? A．From College Road. B．From Bridge Street. C．From the International Bank. 听第 9 段材料，回答第 14 至 16 题。 14．What's the matter with the woman? A．She has a bad cold. B．Her ear has gone wrong. C．She can spare no time to meet her cousin. 15．How is the woman's cousin coming? A．By plane. B．By ship. C．By train. 16．What does the woman's cousin look like? A．A short man with dark hair. B．A neither tall nor short man with a beard. C．A tall man with glasses and fair hair. 听第 10 段材料，回答第 17 至 20 题。 17．What's the best way to travel a short distance in most cities? A．By car. B．On foot. C．By taxi. 18． When is the heavy traffic hours on most city streets according to the passage? A．Between 9：00 am and 5：00 pm from Monday to Friday. B．Between 8：00 am and 6：00 pm from Monday to Friday. C．In the period of 9：00 am and 5：00 pm every day. 19．Where can you cross the street in big cities? A．At any place. B．At the corner. C．At any place without traffic. 20．Why may people not follow closely the traffic laws in small towns? A．The streets are not crowed. B．People don't like the laws. C．Cars take care of people. 听力材料： Text 1：W：Hi! Is that 8890643? M：No. This is 8870634. Text 2：M：Would you mind turning down the TV? W：Pardon? I can't hear. What did you say? M：Would you mind turning down the TV? I'm answering the phone. W：Not at all. Text 3：M：Can I help you with your luggage? W：I can manage it myself. Thank you just the same. Text 4：M：Are you free in the evening these days, Jane? W：Yes, Bill. Why do you ask? M：There's a very good lecture on Saturday evening. Will you come with me? W：I'd like to, Bill.
Text 5：W：Which is the best way to the city centre? M：It doesn't make much difference, except I'd advise you not to use the High Street during the rush hour. Text 6：W：Hello, John. It's good to see you. When did you get home? M：I arrived at the airport this afternoon. My wife picked me up. W：I know the children must be glad to see you. M：Yes，I missed them too. I couldn't wait to come back home for the weekend. W：There's a party at the Hale's tomorrow night. Would you and Nancy like to come along with us? M：Thanks just the same. Nancy and I are planning a quiet weekend with the children. I will have to be back in Washington in a few days. W：Of course. I understand. Text 7：M：Good morning, Miss Li. W：Good morning. M：Please take a seat. W：Thank you. M：Now you've applied for a job as a secretary with us. And I would like to ask you some questions. W：Hmm. M：Now, first of all, how many foreign languages can you speak? W：Well, I can speak English very well. And also a little Japanese. M：English and a little Japanese. Can you type? W：Yes, I can. M：You can use a computer? W：Oh, yes. I can use a computer very well. M：And you can drive a car? W：No, I'm afraid I can't. M：Oh, that's not very important. Text 8：W：Excuse me. Is there a bank near here, please? M：A bank? No, there's no bank near here. Well, there's one in College Road. Have you ever been to College Road? W：No. It's my first visit here. How can I get there? M：You can go there by bus. W: Which bus, please? M：Bus No. 8 will take you there. W：How far is the bank from here? M：It's about half an hour's ride. W：Oh, it's a long drive. Well, could you tell me where I could take the bus? M：You can take the bus from Bridge Street. W：Oh, what sort of bank is it? M：It's an international bank. W：Thank you very much. M：You are welcome. Text 9：M：What's the matter? W：My cousin is coming home tonight from his trip to Europe and I'm supposed to pick him up at the airport at seven. M：Oh? Is your car giving you trouble again? W：No. I just found out I had to work late tonight. Can you possibly pick him up for me? M：Sure. What airline is he on? W：CAAC Flight 605.
M：OK. But how will I recognize him? W：He's medium height and average weight. He wears glasses and dresses very well. M：That could be almost anyone. W ： His hair is fair. He has a beard. I almost forgot! His name is Alfred Norton. M：Okay. No problem. I'll find him. W：Thank you so much. Text 10：If you only need to travel a short distance, the quickest way to travel in big cities is on foot. During working hours (between 9：00 am and 5：00 pm from Monday to Friday) the traffic is very heavy on most city streets, sometimes coming to a complete stop in some places. As a result, many people prefer to walk. You should therefore be aware of the traffic laws. It's against the law in many cities to cross the street at any place except at the corner. You should cross the street unless there is a green traffic light facing the direction you plan to cross. In small towns, these rules may not be followed as closely, because the traffic is not so heavy. However, the purpose of the laws is to provide for the safety and protection of the people. Remember to look both ways for automobiles when you cross the street. 答案：1－5 CBCBB 6－10 ACBAB 11－15 CABCA 16－20 BBABA 第二部分 阅读理解(共两节，满分 40 分) 第一节(共 15 小题；每小题 2 分，满分 30 分) 阅读下列短文，从每题所给的四个选项(A、B、C 和 D)中，选出最佳选项。 A
He was once referred to as the Picasso of poetry. Beloved by Chileans of all classes, Pablo Neruda (1904－1973) he is one of the most widely read and respected poets in history. Born with the name Neftali Ricardo Reyes Basolto, he was a tall, shy and lonely boy. He loved to read and started to write poetry when he was ten. The American poet Walt Whitman, whose framed picture Neruda later kept on his table, became a major influence on his work. However, his father did not like the idea of having a poet for a son and tried to discourage him from writing. To cover up the publication of his first poem, he took the pen name Pablo Neruda. In 1924 Neruda gained fame with his most widely read work Twenty Love Poems and a Song of Despair. Yet his rich experience as a diplomat and exile made him go beyond the theme of love. His work also reflected the political struggle of the left and development of South America. He was awarded the Nobel Prize for Literature in 1971. Neruda loved the sea which he saw as creative, destructive and forever moving. He found inspiration in the power and freedom of the waves and the seabirds on the coast. “I need the sea because it teaches me，” he wrote. “I move in the university of the waves.” He loved how the sea forever renewed itself, a renewal echoed in his work. 本文介绍了智利著名诗人——巴勃鲁·聂鲁达。 21．The underlined word “Picasso” can probably be replaced by “________”． A．famous person from Picasso
B．most important person C．freedom fighter in Picasso D．poem fan 答案与解析：B 根据下一句的意义“他被各个阶层的智利人所爱戴着，他的作品广为 传诵，备受尊重”可猜测出：他曾经被誉为诗坛“巨匠”。 22 ． Neftali Ricardo Reyes Basolto took the pen name Pablo Neruda because ________. A．literary greats usually used the pen name B．his father encouraged him to use the name C．he was greatly influenced by other poets D．he wanted to prevent his father knowing the publication 答案与解析：D 根据短文第 3 段可知：聂鲁达的父亲不赞成儿子当诗人，经常想方设 法阻止他的创作。为了掩人耳目发表第一部诗集，他就为自己取了个笔名——聂鲁达。 23．Which of the following is not the theme of his works? A．Love. B．Political struggle. C．Cultural conflict. D．Development of South America. 答案与解析： C 第 4 段 2、 3 句表达的意思是： 聂鲁达有着丰富的阅历， 他当过外交官， 曾流亡国外。因此，他的诗歌主题多样，并不仅仅限于爱情。他的作品还反映了左派政法斗 争以及南美洲的发展。由此可知答案。 24．The last paragraph mainly tells us ________. A．the sea gave Neruda vast writing inspiration B．the beautiful scenery along the Chile coast C．Neruda's poems were widely read overseas D．Neruda loved to write his poems near the sea 答案与解析：A 根据“He found inspiration in the power and freedom of the waves and the seabirds on the coast”和“He loved how the sea forever renewed itself, a renewal echoed in his work”两句可知海浪磅礴的力量、自由的激荡，海岸上展翅翱翔的 海鸟，这一切都给予聂鲁达无尽的创作灵感。他喜欢大海，还因为大海在永不停息地更新着 自己。而他的诗作也犹如大海一样，不断地推陈出新。 B The medical world is gradually realizing that the quality of the environment in hospitals may play a significant role in the process of recovery from illness. As part of a nationwide effort in Britain to bring art out of the galleries and into public place, some of the country's most talented artists have been called in to transform older hospitals and to_soften_the_hard_edges_of_modern_buildings. Of the 2,500 National Health Service hospitals in Britain, almost 100 now have significant collections of contemporary art in corridors, waiting areas and treatment rooms. These recent initiatives owe a great deal to one artist, Peter Senior, who set up his studio at a Manchester Hospital in Northeastern England during the early 1970s. He felt that artists had lost his place in modern society, and that art should be enjoyed by a wider audience. A typical hospital waiting room might have as many as 5,000 visitors each week. What a better place to hold regular exhibitions of art and paintings, in the outpatients waiting area of the Manchester Royal Hospital in 1975. Believed to be Britain's first hospital artist, Senior was so much in demand that he was soon joined by a team of six young art school graduates. The effect is striking. Now in the corridors and waiting rooms, the visitor experiences a full view of fresh colors, playful images and restful courtyard.
The quality of the environment may reduce the need for expense when a patient is recovering from an illness. A study has shown that patients who had a view onto a garden needed half the number of strong painkillers compared with patients who had no view at all or only a brick wall to look at. 本文讲述了流行于英国的一场医院文化运动。 25．What does the author mean by using the phrase “to soften the hard edge of modern buildings”， in Paragraph 2? A．To decorate hospitals with art collection. B．To paint the walls of hospitals in soft colors. C．To tear down the old hospital and build a new one. D．To hold exhibitions of art and paintings in hospitals. 答案与解析：A 根据第 2 段中的“almost 100 now have significant collections of contemporary art in corridors, waiting areas and treatment rooms”一句的意义“将 近有一百家医院在走廊，候诊区和治疗室里挂有当代重要的艺术品”，可判断出其意义为 “用艺术品装饰医院”。 26．What is true about Peter Senior? A．One of the six young art school graduates. B．A talented artist and a pioneer introducing art into hospitals. C．A famous doctor in Manchester Hospital and a talented artist. D．Britain's first hospital artist and a patient in Manchester Royal Hospital. 答案与解析：B 根据第 2 段中的“some of the country's most talented artists have been called in”和第 4 段中的“Believed to be Britain's first hospital artist”可 得知：Peter Senior 是一个有才能的艺术家和最先将艺术引入医院的人。 27．What can we conclude from the fact that six young art school graduates joined Peter? A．Artists are more important to patients in hospitals. B．Artists should take an active part in social activities. C．The role of hospital environment is being recognized. D．Hospitals need more young art school graduates to attend the patients. 答案与解析：C 根据第 4 段中的“Senior was so much in demand”一句可知，医院 很需要 Senior 这样的艺术家。说明人们逐渐认识到了医院环境对治疗的作用。 28．What does the last paragraph suggest? A．The patients needed no painkillers when they had a view of a painting. B．The patients had no pain at all after the improvement of hospital environment. C ． The improvement of hospital environment may cost the patients more than before. D．The improvement of hospital environment may help the patients recover from illness. 答案与解析： D 根据段落中的信息词语“reduce the need for expense”和“patients who had a view onto a garden needed half the number of strong painkillers”可知 本段的主题是“医院治疗环境的改善有助于病人的康复”。 C Are manners dead? Cellphones and social networking may be killing off the old civilities, but a new generation of etiquette( 礼仪 ) experts is rising to make old?fashioned etiquette relevant to a new generation. Their goal: to help young people to walk through tech?age minefields, like invitation on social networking sites and online dating, not to mention actual face?to?face contact with people. Young people “are getting sick of the rudeness that is so common in their online lives”， said Jane Pratt, editor in chief of XoJane, a women's lifestyle website. “The return of etiquette is in part a response to the harshness of the interactions they are having in the digital world.”“Nice is very cool right now，” she added.
The social confusions seem to be endless. Are you forced to respond to party invitations on Sina Weibo? Is it rude to listen to your iPod while sharing a ride with someone else? When Daniel Post Senning, a well?known etiquette writer in the US, was working on the 18th edition of Emily Post's Etiquette, he found it impossible to cover technology in a single chapter. Instead, he devoted an entire book to it, Emily Post's Manners in a Digital World: Living Well Online. The book deals with questions like whether one should announce a serious illness on a social networking site etc. (Yes, Senning said, but medical updates should be limited to close friends and family.) Charles MacPherson runs a school in Canada. In his new book The Butler Speaks, MacPherson talks about whether one may keep a cellphone on the table during a dinner party. “It is never OK to leave your cellphone on the dinner table，” he said. “If you must go out, first inform your hostess of the situation and keep your cellphone on vibrate(震动) and in your pocket. In the event that it does ring, excuse yourself from the table—don't explain why, just a simple ‘excuse me’—and leave the dining room before taking the call.” There's a whole generation of young people for whom etiquette, much like cooking, sewing, and other “home arts” ， was not passed down from their parents or grandparents the way it would have been in years past. 本文是一篇议论文。礼仪已死？尽管手机和社交网络可能正在扼杀传统礼节与优雅举 止， 但新一代的礼仪专家们正在致力于将似乎已经过时的礼仪变得与新一代人的生活息息相 关。 29．What is Jane Pratt's attitude towards the return of etiquette? A．Doubtful. B．Not clear. C．Favorable. D．Uncaring. 答案与解析：C 根据文章第 2 段“‘The return of etiquette is in part a response to the harshness of the interactions they are having in the digital world.’‘Nice is very cool right now，’ she added”可知，XoJane 女性生活网站的主编简·普瑞特 表示。“某种程度上，礼仪的回归是他们对那些令人反感的网络互动的回应。”“如今，友 好才是最酷的事情。”因此她对于礼仪的回归持赞同的观点。 30．From Paragraph 4, Daniel Post Senning thinks ________. A．the online etiquette is easy to be understood B．young people are becoming more impolite C．not all is suitable to announce on a social networking site D．more people pay little attention to the online etiquette now 答案与解析：C 根据文章第 4 段“The book deals with questions like whether one should announce a serious illness on a social networking site etc.(Yes, Senning said, but medical updates should be limited to close friends and family.)”可知，书中 解答了诸如一个人是否应该在社交网站上发布身患重病的消息之类的问题。(森宁表示：答 案是“可以”，但治疗状况应仅对家人和密友公开。)因此本题答案为 C 项。 31．Charles MacPherson thinks when having dinner with others ________. A．it is unwise to take the cellphone along B．it is necessary to turn off your cellphone C．it is silly to explain the reason for using the cellphone. D．it is OK to use the cellphone after saying excuse me 答案与解析：D 根据文章倒数第 2 段“In the event that it does ring, excuse yourself from the table—don't explain why, just a simple ‘excuse me’—and leave the dining room before taking the call”可知，如果手机响了，表示歉意然后起身离开 ——不用解释原因， 只要说声“不好意思”就好——然后走出餐厅再接电话， 因此本题答案 为 D 项。 32．The author writes the passage to call on us to ________.
A．rediscover etiquette in the Tech Age B．share everything with others online C．mind our behaviors in public places D．value the traditions from our parents 答案与解析：A 本文开篇提问：礼仪已死？然后文中说新一代的礼仪专家们正在致力 于将似乎已经过时的礼仪变得与新一代人的生活息息相关， 他们的目标是帮助年轻人来规避 科技时代中那些令人棘手的雷区， 即作者的写作意图——在信息时代， 重新找回过时的礼仪， 因此本题答案为 A 项。 D One Day White Water Trip by Van Rafting the Grand Canyon's Colorado River is rated as the top adventure tour in America. This is the only one－day white water experience of the Grand Canyon available operating from April 1st through September 30th. All participants must be at least 8 years old.
Tour Timetable： 4：30 AM—Approximate hotel pickup 5 ： 30 AM—Depart Las Vegas with a picture stop at Hoover Dam and Lake Mead Recreation Area, Historic Route 66 7：45 AM—Arrive at the lodge 8：00 AM—Transfer from lodge to the Colorado River for white water rafting experience 9：00 AM—Meet your expert Hualapai Indian River Runner guide and board your 8?person motorized raft, which is the true beginning of white water river rafting experience. Lunch served by the Hualapai Indians and nature hike included 4：30 PM—Depart Grand Canyon West for Las Vegas 7：00 PM—Approximate arrival to hotel in time to have dinner and to see a show Tour Passenger Checklist： Waterproof gear bag is provided for your change of clothes. We recommend the following items: swimsuit and small towel, Sunglasses, sun hat, sweatshirt, camera, shorts, T?shirt. Tour Length： Allow 14.5 hours hotel to hotel with a 4.75 hour rafting experience.(For a detailed packing list and additional information see our Frequently Asked Questions page.) Tour Requirement： Federal Aviation Administration(FAA) requires each passenger to present their photo identification card such as a driver's license or passport in order to board a plane. Price: $509.00 per person. A fuel surcharge may apply.(Due to tour popularity your credit card will be charged at the time of booking.) If you have any questions regarding a trip, please CLICK HERE to fill out our form. This will speed up the process of getting you accurate information regarding your trip. 本文是一篇广告，主要介绍了到科罗拉多大峡谷进行漂流的一些情况。
33．The travelers can board their raft and start their rafting experience at ________. A．7：45 AM B．8：00 AM C．9：00 AM D．4：30 PM 答案与解析：C 根据文章 Tour Timetable：中“9：00 AM—Meet your expert Hualapai Indian River Runner guide and board your 8?person motorized raft, which is the true beginning of white water river rafting experience”的描述可知在上午的九点，游客 开始了他们真正意义上的水上一日游。 34．From the passage, we can learn that ________. A．travelers can join One Day White Water Trip on October B．children are forbidden to join One Day White Water Trip C．the lunch must be brought because no food is served D．the photo identification card is required to board a plane 答 案 与 解 析 ： D 根 据 文 章 Tour Requirement ： 的 描 述 “Federal Aviation Administration(FAA) requires each passenger to present their photo identification card such as a driver's license or passport in order to board a plane”可知，为 了登机游客需提供带有本人照片的身份证明。 35．Where does this text probably come from? A．In the newspaper. B．On the webpage. C．In the textbook. D．In a guidebook. 答案与解析：B 根据文章最后 1 段第 1 句“If you have any questions regarding a trip, please CLICK HERE to fill out our form”可知，该文章可能出现在网络上。 第二节(共 5 小题；每小题 2 分，满分 10 分) 根据短文内容， 从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。 选项中有两项为多余 选项。 How to Give an Oral Report Almost everyone is nervous when speaking before a group. Many people say public speaking is their Number 1 fear. Being well prepared is the best way to prevent nerves from getting the better of you. __36__ If you know your material well, you will be confident and able to answer questions. If your report is well organized, the audience will find it informative and easy to follow. __37__ At first, some people find it helpful to go through the report alone. You might practice in front of a mirror or in front of your stuffed animals. Then, try out your report in front of a practice audience—friends or family. If you still feel nervous before you begin your report, try breathing deeply and remember to breathe during the report. __38__ ?Stand up straight. Hold your upper body straight, but not stiff, and keep your chin up. Try not to distract your audience by shifting around or moving nervously. ?__39__ You will seem more sure of yourself, and the audience will listen better, if you make eye contact during your report. ?Use gestures. Your body language can help you make your points and keep the audience interested. Lean forward at key moments, and use your hands and arms for emphasis. ?Use your voice effectively. Vary your tone and speak clearly. __40__ If you find yourself hurrying, take a breath and try to slow it down. A．Make eye contact. B．Practicing your report is a key to success. C．Choose a subject that is interesting to you. D．If you're nervous, you might speak too fast.
E．Here are some suggestions when you deliver your report. F．It's important to really know your subject and be well organized. G．Also, you might want to time yourself to see how long it actually takes. 答案与解析： 36．F 根据下文“If you know your material well”可知此空选 F 项。 37．B 根据后文“practice in front of a mirror”可知选 B 项。 38．E E 项引出下文。 39．A 根据后文“make eye contact”可知此处选 A 项。 40．D 根据后文“If you find yourself hurrying”可知应选 D 项。 第三部分 英语知识运用(共两节，满分 45 分) 第一节：完形填空(共 20 小题；每小题 1.5 分，满分 30 分) 阅读下面短文，从短文后各题所给的四个选项(A、B、C 和 D)中，选出可以填入空白处 的最佳选项。 Finally, I entered the institution. Because of my careful __41__， I did not have to work during the school year. Then, __42__ came and it was time to work harder than ever. I continued working as a waitress at night, __43__ tennis camps several mornings a week and worked as a secretary for a few hours in the __44__. I even decided to take a class at a community college. This class at the community college __45__ me $650. During my second and third years of undergraduate schooling, I decided to work about five hours per week in the campus admissions office __46__ phones. This provided a little spending money and kept me from draining my savings. The overall __47__ looked hopeful as I approached my senior year as long as I could make as much money as I had the __48__ summer. I wanted to go to Israel to study for 3 weeks, but I __49__in making this decision because it would cost me $1,600 more to get the credits in Israel. About two weeks later my Mom called to tell me that I had $1,600 in the __50__that I had forgotten about! One of my __51__ about this trip was not only the cost, but the __52__ of time to make money. The way everything worked together to make this trip __53__ was one of the most exciting things that have ever happened to me. This experience has __54__ me in many important ways. The first thing that I learned was the __55__ of a strong work ethic. Working long hours did a lot to mold my __56__ and helped me learn the __57__ of a dollar. It also made me learn how to find creative __58__ to difficult dilemmas. Whenever I am overwhelmed or afraid of the __59__， I can remember my $64,268 __60__. 41．A. timing B. revision C. planning D. savings 42．A. winter B. spring C. autumn D．summer 43．A. attended B. instructed C. planned D. visited 44．A. evenings B. mornings C. afternoons D. weekends 45．A. saved B. charged C. paid D. rewarded 46．A. receiving B. making C. repairing D. answering 47．A. course B. situation C. payment D. job 48．A. previous B. next
C. following D. former 49．A. delayed B. hesitated C. failed D. feared 50．A. school B. apartment C. bank D. dormitory 51．A. concerns B. interests C. expectations D. plans 52．A. lack B. loss C. need D. desire 53．A. worthwhile B. interesting C. available D. possible 54．A. changed B. shaped C. replaced D. improved 55．A. pleasure B. meaning C. importance D. value 56．A. character B. temper C. determination D. perspiration 57．A. significance B. value C. desire D. existence 58．A. approaches B. answers C. solutions D. measures 59．A. future B. summer C. dilemmas D. experience 60．A. savings B. miracle C. credit D. solution 这是一篇记叙文，讲述了作者暑假兼职的情况。兼职工作使她赚了不少的钱，认识到了 劳动的意义，同时也培养了她对职业道德的认识。 答案与解析： 41．D 由于“我”精打细算存了些钱，“我”在那一学年没有去打工。根据下文可知， 作者利用暑假时间工作挣钱。timing“计时”，revision“复习”，planning“策划”，与 语境不符。因此 savings 正确。 42．D 根据下文可知，作者是利用暑假打工挣钱的。 43 ． B 每周花几个上午到网球夏令营去指导学生训练。attend“参加 ( 学习)”， plan“策划”，visit“参观”，与作者兼职挣钱的语境不符。 44．C 根据语境判断应是下午。作者上午去网球训练场指导，晚上去饭店做服务员， 因此只有下午可以去做文秘了。 45 ． A 在社区学院上课让“我”挣了 650 美元。charge“索要”，pay“支付”， reward“酬谢”，根据语境与词汇用法，均不符合题意。“save sb.＋钱数”意为“使某人 赚了某数量的钱”。 46．D “我”决定每周在招生办公室工作 5 个小时，负责接电话。根据动词与 phones 的搭配和工作特点，answering 符合语境要求。 47．B course“课程”；situation“情况”；payment“薪水”；job“工作”。根据 下文 make as much money 判断，这里与 course 无关。根据 overall 的修饰特点，situation 为最佳选择。 48．A 分析语境，作者每个暑期都做工作，但与明年暑期没有关系，作者只想做到与 往年一样好即可，因此 previous 符合语境。 49．B 但是“我”在做决定时却犹豫不决。分析语境可知，作者担心花费太多而已。 delay“推迟”，fail“未能做到”，fear“害怕”，与语境无关。 50．C 妈妈告诉“我”“我”在银行里还存着 1 600 美元呢，“我”都忘记了！存钱 的地方当然是银行，其他选项不符合语境。 51．A concerns“担心”；interests“兴趣”；expectations“期望”；plans“计
划”。 根据语境判断， 作者不仅担心去以色列花钱， 还担心失去挣钱的机会。 因此 A 项正确。 52．B lack“缺少”；loss“损失”；need“需要”；desire“欲望”。作者要去以 色列，没有时间挣钱了，因此 loss 符合语境。 53．D 就这样，各种因素促成了这次以色列之行。这是“我”所遇到的最令我兴奋的 事情之一。worthwhile“值得的”，interesting“有趣的”，available“可以利用的”， 与语境不符。make sth possible“使某事成为可能”，因此选 D 项。 54．B 这次经历在很多重要方面给“我”以影响。change“改变”；shape“塑造，影 响”；replace“替换”；improve“改进”。通过分析可知，A、C、D 三项与语境无关。 55 ． C “我”首先学到的是具有很强的职业道德的重要性。pleasure“快乐”， meaning“意义”，value“价值”，与语境不符。 56．A 长时间的工作还塑造了“我”的性格，使“我”明白了一美元的价值所在。 character“性格”；temper“脾气”；determination“决心”；perspiration“坚持”， 根据语境判断，character 为正确答案。 57． B significance“意义”； value“价值”； desire“欲望”； existence“存在”。 作者通过亲身体验兼职工作，了解了金钱的内涵，因此 value 符合语境要求。 58．C 同时也使“我”学会了如何创新性地解决工作中的困难。approach“方法”； answer“答案”；solution“解决问题的方案”。measure“解决问题采取的措施”。根据 语境判断，C 项正确。 59．A 分析语境，暑期兼职使作者获益匪浅，因此当她感到对未来有些担心时，暑期 攒下的 64268 美元对她具有很大的激励作用，因此 A 项正确。 60．B 回首过去，作者认为她的暑期兼职所挣的钱简直是一个奇迹。其他选项与语境 不符。 第二节(共 10 小题；每小题 1.5 分，满分 10 分) 阅读下面材料，在空白处填入适当的内容(不多于 3 个单词)或括号内单词的正确形式。 Interviewer：Good afternoon, Mr Jones. Can you tell me something about your experience in this kind of work? Mr Jones ： Well, for several years, I __61__ (manage) a department for the Brownstone Company in Detroit, Michigan. Now I work part time __62__ I also go to school at night. I'm getting a business degree. Interviewer：Oh, how __63__(interest). Tell me, why do you want to leave your present job? Mr Jones：I'll finish school in a few months, and I'd like a full?time position with __64__(responsible)． Interviewer：Could you please tell me about your special skills and interests? Mr Jones：Of course, I'm __65__ at computers and I can speak Spanish. I used to take classes __66__ Spanish at the local college. And I like travelling a lot. Interviewer: Can you give me any references? Mr Jones：Yes, certainly. You can talk to Mr McCaw, my boss, at __67__ Brownstone Company. I could also give you the names and numbers of several of my teachers. Interviewer：All right, Mr Jones, and __68__ you like to ask me any questions? Mr Jones：Yes, I wonder when I'll __69__(inform) about my application for the job. Interviewer：Well, we'll let you know as soon as __70__. Thank you very much for coming this afternoon. 答 案 ： 61.managed 62.because 63.interesting 64.responsibility 65.good 66.in 67.the 68.would 69.be informed 70.possible 第四部分 写作(共两节，满分 35 分) 第一节：短文改错(共 10 小题；每小题 1 分，满分 10 分) 假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文， 请你修改你同桌写的以下作文。 文中共 有 10 处语言错误，每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。 增加：在缺词处加一个漏字符号(∧)，并在其下面写出该加的词。
删除：把多余的词用斜线(\)划掉。 修改：在错的词下划一横线，并在该词下面写出修改后的词。 注意：1.每处错误及其修改均限一词； 2．只允许修改 10 处，多者(从第 11 处起)不计分。 Hello, everyone. I am Miss Smith, director of the school play for this year. It was a great pleasure to have you as assistants to help organizing the play. I am sending around a form for you to put down some informations on how we can get in touch with you, but please put your names and phone numbers down. Also, please write down the performances when you will be able to help with. You should also keep in mind that we may end up staying quite later into the evening. If you have any special skills, they would be good for you to write those down in the paper as well. Once you have finished the form, please return it back to me. 答案： Hello, everyone. I am Miss Smith, ∧ director of the school play for this year. the It was a great pleasure to have you as assistants to help organizing the play. I is organize am sending around a form for you to put down some informations on how we can get information in touch with you, but please put your names and phone numbers down. Also, please so write down the performances when you will be able to help with. You should also keep that in mind that we may end up staying quite later into the evening. If you have any late special skills, they would be good for you to write those down in the paper as well. it on Once you have finished the form, please return it back to me. 第二节：书面表达(满分 25 分) 请以“One person I'm grateful to”为题，用英语写一篇 100 词左右的短文，记述一 个你认为值得感谢的人。要求如下： 1．内容必须结合生活中的一个事例； 2．简要说明值得感谢的原因或从中得到的启示； 3．文中不得透漏个人信息。 注意：文章的标题已给出(不计入总词)。 One Person I'm Grateful to ________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________ 范文 One possible version： One Person I'm Grateful to We are supposed to be grateful to people who are always there with us because they are the charming gardeners who make our souls blossom. My English teacher is such a great soul, to whom I owe many thanks. During the previous study, my biggest flaw must come to carelessness, which worried me a lot. Making matters worse, I was too anxious to seek the fundamental reason for my failure. I just dedicated myself to huge amounts of practice, regardless of repeated mistakes. Fortunately, my teacher noticed it and offered to have a long talk with me. Having been persuaded to change my attitude, I finally got the right way to rid myself of
carelessness and gained confidence as well. I am grateful to my English teacher for all the support he has given me, which has made me stronger and a better person.
copyright ©right 2010-2020。