当前位置:首页 >> 英语 >> 【解析】河北衡水中学2015届高三第五次调研考试英语试题

【解析】河北衡水中学2015届高三第五次调研考试英语试题


考生注意 【解析】河北衡水中学 2015 届高三第五次调研考试英语试题

【试卷综评】试卷以新课标为指导,从学什么,考什么的原则出发,遵循“题在书中” ,既重 基础又注重综合能力的提高。本套试卷具有很好的区分度,即全面考查考生的基础知识与技 能,又考查学生分析问题,解决问题的能力,测试效果较为明显。阅读理解中的推理判断题, 主旨大意题仍然是学生的薄弱环节,应重

点练习。做完型填空时,注意整体上把握文章大意。 书面表达以提纲形式出现,即给出一定的提示内容,又要考生根据提示内容进行适当的发挥, 从而有效考查考生的书面表达能力;总之,本次期末试卷难度适中,是一份质量较高的试卷。

1.本试卷分第 1 卷(选择题)和第Ⅱ卷(非选择题)两部分,共 150 分。考试时间 120 分钟。 2.请将各题答案填在试卷后面的答题卡上。 3.本试卷主要考试内容:高中综合。 第工卷 第一部分听力(共两节,满分 30 分) 第一节(共 5 小题;每小题 1.5 分,满分 7.5 分) 听下面 5 段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项,并标在 试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有 10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅 读一遍。 1.What will the woman do? A.Make a call. B.Help the man. C.Change coins for the man.

2.How does the woman feel now? A.Tired. B.Happy. C.Disappointed.

3.How often does the man eat out? A.Once a week. B.Twice a week. C.Twice a day.

4.What does the man want to know? A.How to get to the station. B.When to get to the station. C.Where to find a set of traffic lights. 5.Why could the woman finish the work on time? A.She worked very hard. B.The man helped her. C.Joan helped her. 第二节(共 15 小题;每小题 1.5 分,满分 22.5 分)
页 1第

听下面 5 段对话或独白,每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳 选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题 5 秒钟;听完后, 各小题将给出 5 秒钟的作答时间。每段对话或独自读两遍。听第 6 段材料,回答第 6、7 题。 6.When did the interview most probably take place? A.Monday. B.Friday. C.Saturday.

7.What does the man want to do? A.Have an interview. B.Change his iob. C.Be a director.

听第 7 段材料,回答第 8、9 题。 8.HOW will the man spend his next birthday? A.Going back to his 01d sch001. B.Having a party. C.Climbing hilIs. 9.HOW does the man like the last party he took part in? A.He thinks it was boring. B.He thinks it was far better than expected. 。 C.He thinks it was interesting. 听第 8 段材料,回答第 10 至 12 题。 10。When will the two speakers meet7 A.At 8:OO am. 11.How will they go there? A.By bike. B.Bv car.C.By bus. B.At 8:30 am. C.At 9:00 am.

12.What is the weather like tomorrow7 A.ClOUdy. B.Rainy.C.Sunny.

听第 9 段材料,回答第 13 至 16 题。 13.Why is the woman in the garden? A.To review her lessons. B.To enjoy fresh air. C.To wait for the man. 1 4.How many units w 订 l be included in the test in the man’s opinion?
页 2第

A.3.

B.4.C.6.

1 5.What test will they have? A_Geography. B.Language.C.History.

1 6.What are they going to do soon after the dialogue? A.Go back home and have a good sleep. B.Invite another friend to dinner together. C.Go to the restaurant together. 听第 10 段材料,回答第 17 至 20 题。 l 7.When can the speaker be home from work? A.At 8:45. B.At 9:15.C.At 9:45.

18.Who will set the table? A.Suzy. B.Peggy.C.Billy.

1 9.Which place will Jack clean? A.The basement. B.The bathroom.C.The floors.

20.HOW many childreD does the speaker have? A.Four. B.Five.C.Six

第二部分阅读理解(共两节,满分 40 分) 第一节(共 15 小题;每小题 2 分,满分 30 分) 阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C 和 D)中,选出最佳选项。 【题文】A Global Architecture Business Development Director The person filling this position will develop the company’s development plan and supervise(监督)the expansion of the business.Candidates should be able to have a background in successful business planning. JOB DESCRIPTION Responsible for managing external contracts(对外承包)and relationships with local businesses and the local government offices. Responsible for evaluating the success of projects and services. QUALIFICATIONS,TRAINING and EXPERIENCE A degree in business management.Minimum of five years’ relevant experience,preferably managing a multi-functional team . Excellent sales, negotiation and interpersonal skills are key requirements of the job . Strong numerical( 数字的 )and analytical ability and a solid grasp of computer spreadsheet( 电子表 格)applications are essential. Personnel management required.Good communication skills are essential,both
页 3第

written and verbal.Must be willing to travel. Send cover letter and resume to: Marko Cerise Human Relations Manager Global Architecture Associates Dear Mr Cerise, I read your job advertisement in Professional Monthly and believe that I am well suited to fill the position. For the past 6 years I have been working as the regional promotions manager for a national chain of book stores. In this position,1 was responsible for supervising a team of six promotions and marketing staff.It was my responsibility to plan the sales events and promotional campaigns,and produce evaluation reports on the efficacy of each campaign.The position involved regular visits to each of the nine branches in the area,so I am used to spending a significant part of my working week on the road. A big part of the job was communicating with both senior management and individual store managers to ensure that new product lines were appropriately supported and within budget targets.I have found working in this position to be very rewarding but 1 feel I am ready for a change and look forward to facing new challenges. In respect to my current position,1 would be willing to start within one month of receiving a job offer. For further employment and educational details please see the accompanying resum. Sincerely, Jennifer Dankert 21· What kind of work is advertised? A.Human resources. C.Management. B.Architecture. D.Marketing. ”.

22.In the letter, the word “efficacy" in Paragraph 2 is closest in meaning to“ _________ A·effect B.collision C.cost D.problem

23.What requirement stated in the advertisement does Ms Dankert NOT address? A.Management experience. B.Experience with promotional events. C.Knowledge of computer software. D.Supervisory skills. 【答案】 【知识点】C7 社会生活类 【文章综述】本文是一个招聘广告及应聘来信。
页 4第



【答案解析】 21.C 细节理解题。根据第二段提到 Responsible for managing external contracts(对外承包)and relationships

with local businesses and the local government offices 负责管理对外承包和企业与政府的关系,故选 C 项。 22.A 词意猜测。根据这封信的第二段提到 It was my responsibility to plan the sales events and promotional campaigns,and produce evaluation reports on the efficacy of each campaign 我的任务是策划一些促销活动和 对每个活动的效果的评估报告,故选 A 项。 23.C 细节理解题。根据这封信的第二段 For the past 6 years I have been working as the regional promotions manager for a national chain of book stores. 提到自己以前的策划活动的经验和管理, 第三段提到 A big part of the job was communicating with both senior management and individual store managers to ensure that new

product lines were appropriately supported and within budget targets 与人沟通技能,故 C 项没有提到;

【题文】B In science fiction TV programs such as Star Trek , tractor beams (光线) are used to draw spaceships and

move objects For years, scientists have labored to reproduce this feat(技艺). In 2013. they succeeded A team of British and Czech scientists, led by Dr Tomas Cizmar. say they have created a rea-life "tractor beam". like the kind from Star Trek . which uses a line of light to attract objects. at least at a microscopic level Light control techniques have existed since the l970s. but this is thought to be the first time a beam has been used to draw objects towards a light source Usually when microscopic objects are hit by a line of light. they are forced along the direction of the beam After many years' research. Dr Cizmar's team discovered a technique that allows for the radiant force(辐射力) of light to be changed and to use the negative force to draw out certain particles(小颗粒) Dr Cizmar says that even though it is a few years away from practical use. the technology for medical research In particular. the tractor beam is highly selective in pick up particles that have specific characteristics. such as could be used to separate white blood has huge potential

the particles it can attract. so it can

size or composition. in a mixture "Eventually, this

cells. for example," Dr Cizmar told BBC News

It has been a primary plot design in science fiction TV programs and movies to allow objects like spaceships to be trapped in a line of light But Dr Cizmar said this particular technique would not eventually lead to that A transfer of energy happens in the process On a microscopic level that is OK. but on a large level it would cause huge problems A large object could be destroyed by the heating, which results from the massive amount of energy necessary to pull it. 24. What is this passage mainly about?
页 5第

A The application of light control techniques in modem society. B The uses and limitations of a scientific invention by a research team C. The adoption of light control techniques in medical treatment. D. The influences and effects of scientific developments on science fiction 25. Which of the following is TRUE about Dr Cizmar's tractor beam? A It moves big objects as the tractor beam did in Star Trek. B It is the first beam that pushes objects forward C. It relies on negative force to pull out specific kinds of particles. D. It is currently being used for separating blood cells in medical research 26. What does "that" in the last paragraph refer to? A Transferring a massive amount of energy. B. Making science fiction programs and movies. C. Burning a large object into ashes. D. Catching spaceships in a beam of light 27. What is the tone of this passage? A Objective B. Suspicious C. Admiring. D. Pessimistic.

【答案】 【知识点】C8 科普知识类 【文章综述】本文是科普类阅读,讲一项科学发明在电影和电视节目中的运用。 【答案解析】 24.B 主旨大意。本文讲述的是一项科学发明在电影和电视节目中的运用,故选 B 项。 25.C 推断题。 根据第二段提到 Dr Cizmar's team discovered a technique that allows for the radiant force(辐射力) of light to be changed and to use the negative force to draw out certain particles(小颗粒)这个团队发现这种 技术依靠辐射力的改变,用他的负面的力量来抽出特定的小颗粒,故选 C 项。 26.D 词意猜测。根据最后一段提到 It has been a primary plot design in science fiction TV programs and movies to allow objects like spaceships to be trapped in a line of light 这是一个情景用来设计电视和电影中允许物化陷 入一束强光,故选 D 项。 27.A 推断题。根据最后一段提到 On a microscopic level that is OK. but on a large level it would cause huge problems . A large object could be destroyed by the heating, which results from the massive amount of energy necessary to pull it 在显微环境下是可以的但大的水平下就会导致许多的问题,故是客观进行进行评价,故 选 A 项。



6第

【题文】C In the American colonies there was little money.England did not supply the colonies with coins and it did not allow the colonies to make their own coins.Only the Massachusetts Bay Colony received permission for a short period in 1652 to make several kinds of silver coins.England wanted to keep money out of America as a means of controlling trade:America was forced to trade only with England if it did not have the money to buy products from other countries. The result during the pre-revolutionary period was that the colonists used various goods in place of money:beaver furs,Indian wampum,and tobacco leaves were all commonly used as substitutes(代替物)for money.The colonists also made use of any foreign coins they could obtain.Dutch, Spanish,French,and English coins were all in use in the American colonies. Individual states and the Continental Congress issued paper money.S0 much of this paper money was printed that by the end of the Revolutionary War it was virtually worthless.As a result,trade in goods and the use of foreign coins were still common during this period. By the time the Revolutionary War had been won by the American colonists,the monetary(货币的)system was in a state of total confusion.To change this situation,the new Constitution of the United States,approved in 1789,allowed only Congress to issue money.The individual states could no longer have their own money supply.A few years later,the Coinage Act of 1792 made the dollar the official currency of the United States and put the country on a bimetallic(双金属的)standard.In this bimetallic system,both go1d and silver were legal money,and the rate of exchange of silver to gold was fixed by the government at sixteen to one. 28.The reason why England kept money out of America was that______ A.America had to trade only with England B.American colonies could have their own coins C.the colonists wanted to save the money for their own country D.too much paper money in use would lead to the decrease of value 29.What happened to the American monetary system during the Revolutionary War? A.Individual states were not allowed to issue money. B.The Continental Congress issued g01d and silver coins. C.American money replaced trade-in goods and foreign coins. D.So much paper money was in use that it almost lost its value at last: 30.According to the passage,under the new US Constitution____A.only the US Congress could issue money B.the dollar was made the official currency of the US
页 7第

C.the US officially went on a bimetallic monetary system D·various state governments,including Massachusetts,could issue money 3 1.This passage mainly discusses _____ A.American money from past to present B.the English monetary policies in American colonies C.the effect of the Revolutionary War on American money D.the American monetary system during the 17th and 18th centuries 【答案】 【知识点】C6 历史地理类 【文章综述】本文主要讲述的是在十七和十八世纪美国的货币政策 【答案解析】 28.A 细节理解题。根据第一段提到 England wanted to keep money out of America as a means of controlling trade:America was forced to trade only with England if it did not have the money to buy products from other countries 英国执行此政策的目的是让美国只与英国进行贸易,故选 A 项。 29.D 细节理解题。根据第二段提到 S0 much of this paper money was printed that by the end of the Revolutionary War it was virtually worthless 在革命战争时期,大量纸币的印刷造成贬值,故选 D 项。 30.A 细节理解题。根据最后一段提到 To change this situation,the new Constitution of the United States, approved in 1789,allowed only Congress to issue money.为了改变这一状况,美国宪法规定,只能国会才能 发行货币,故选 A 项。 31.D 主旨大意。本文主要讲述的是在十七和十八世纪美国的货币政策,故选 D 项。

【题文】D If you are hungry, what will you do? Grab a piece of your favorite meal and stay quiet after that? Just like stomach, even your mind will be hungry. But it never lets you know, because you keep it busy thinking about your dream lover, favorite star and many such absurd things. So it silently begins to hide your needs and never lets itself grow. When mind loses its freedom to grow, creativity gets its full stop. This might be the reason why we all sometimes think “What happens next?”, “Why can’t I think?”, “Why am I always given the difficult problems?” Well, this is the result of using our own karma(宿命)of using our brain for thinking of not-so-worthy things. Hunger of the mind can be actually satisfied through extensive reading. But why is it reading but not watching TV? Because reading has been the most educational tool used by us right from the childhood. Just like that to develop other aspects of our life, we have to turn to reading for help. You have a number of books in the world which will answer all your “how-to” questions. Once you read a book, you just don’t run your eyes through the
页 8第

lines, but your mind decodes it and explains it to you. The interesting part of the book is stored in your mind as a seed. Now this seed is unknowingly used by you in your future to develop new ideas. The same seed, if used many times, can help you link and relate a lot of things, which you would never thought of in your wildest dreams! This is nothing but creativity. The more books you read, the wider your mind will become. Also this improves your speech-making skills to a large extent and also makes a significant contribution to your vocabulary. When you start speaking English or any other language fluently with your friends or other people, you never seem to run out of the right words at the right time. Actually, I had a problem in speaking English fluently, but as I read, I could improve significantly. So guys, do join me and give food for your thoughts by reading, reading and more reading. Now what are you waiting for? Go, grab a book and let me know! 32· What does the author mean by saying that our mind is hungry? A.We don’t read books. B.Our creativity gets a full stop. C.We don’t know what to do next. D.We don’t have a good memory. 33.One’s mind is hungry because it____A.is mentally busy with many absurd things B.can’t work out things well C.1oosens its freedom to forget D.begins to pay careful attention to his needs 34· Which of the following is NOT the advantage of reading? A.Helping you enlarge your vocabulary. B.Helping you develop your creativity. C.Helping you improve your speaking skills. D.Helping you run your eyes through the lines. 35.By reading more,we are sure to_______ A.speak English fluently B.store books in our mind C.dream the wildest dreams D.perform better mentally in the future 【答案】 【知识点】C7 社会生活类
页 9第

【文章综述】本文讲述的是如何充实你的思想。 【答案解析】 32.B 推断题。根据第一段提到 When mind loses its freedom to grow, creativity gets its full stop. This might be the reason why we all sometimes think “What happens next?”, “Why can’t I think?”, “Why am I always given the difficult problems?” Well, this is the result of using our own karma(宿命)of using our brain for thinking of not-so-worthy things. 当思维恣意成长时,创造力就戛然而止。这就是我们的大脑总在考虑那些毫无价值的 事情产生的后果,故选 B 项。 33.A 推断题。 根据第一段提到 because you keep it busy thinking about your dream lover, favorite star and many such absurd things. So it silently begins to hide your needs and never lets itself grow.当你在胡思乱想时, 你的创 造力就停止了,故选 A 项。 34.D 推断题。根据第二段提到 Once you read a book, you just don’t run your eyes through the lines, but your mind decodes it and explains it to you. The interesting part of the book is stored in your mind as a seed. Now this seed is unknowingly used by you in your future to develop new ideas. The same seed, if used many times, can help you link and relate a lot of things, which you would never thought of in your wildest dreams! This is nothing but creativity. The more books you read, the wider your mind will become. 读书时不仅要用眼睛浏览 文字,还要用脑去解读、诠释。书中有趣的部分就会像种子一样贮存在你的脑海里。将来你会不自觉地运 用这粒种子引发新的想法。 多次运用这粒种子将有助于你把许多事情联系起来, 即使你做梦都想不到这些! 这不是别的,就是创造力,故选 D 项没有提到 35.D 推断题。根据第二段提到 The more books you read, the wider your mind will become 你读书越多,你的 思想就开阔,故选 D 项。

【题文】第二节(共 5 小题;每小题 2 分,满分 10 分) 根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。 Maybe you're feeling down because of the financial. Maybe you're feeling over-whelmed by(以…一压 倒)holiday tasks. Or maybe you're just having an unpleasant day. If so ,you can make yourself happier--right now. 1.Boost your energy. Stand up and pace while you talk on the phone or, even better, take a ten-minute walk outside 36 The

activity and sunlight are good for your focus,your mood,and the reservation of information. Plus,because of “emotional infection'’,if you act energetic,you’ll help the peopIe around you feel energetic,too. 2 37 Take ten minutes to think about all the things in your life that are going right,about all the things that other
页 10 第

people do to help you,about all the things that you're thankful for. In the disorder of everyday life,it’s very easy to focus on the negative and to lose sight of what really matters. 3.Reach out to friends. 38__ Having warm, close bonds with other people is the KEY to happiness, so take the time to stay in touch. Somewhat surprisingly, socializing boosts the moods not only of extroverts(外向者),but also of introverts(内向 者)。 4.Create a calmer environment. clear some physical and mental space around yourself by sorting papers,pitching junk,cleaning a closet, answering a few emails,filing,or even just making your piles neater. A large stack of 1ittle tasks can feel overwhelming,but often just a few minute of work can make a sizeable decrease __39 postpone any task that can be completed in less than one minute. 5.Rid yourself of a troublesome task. Answer a difficult email,do a mission you’ve been putting off, or call to make that dentist’s appointment and finish the regular check which has been missed for several times. 40 A.Count your blessings. B.Think about your future. C.Go to the doctor's for some advice. D.Try to get in the habit of using the “one minute rule”. E.Make a lunch date or send an email to a friend you haven't seen in a while· F.Research shows that when people move faster,their metabolism(新陈代谢)speeds up· G.Crossing a boring chore off your to-do list will give you a big rush of energy and relief. For example:never

【答案】 【知识点】I3 信息匹配 【文章综述】也许你正因为金融危机而感到沮丧,也许被假期工作压得喘不过气来,就这些现提出五点建 议让你快乐起来。 【答案解析】 36.F 根据上文提到 Stand up and pace while you talk on the phone or, even better, take a ten-minute walk outside 打电话时站起来走动走动, 能到户外轻快地散十分钟步则更好, 故选 F 研究证明, 当人快速活动时, 新陈代谢会加快。 37.A 根据下方提到 Take ten minutes to think about all the things in your life that are going right,about all the things that other people do to help you,about all the things that you're thankful for. 花十分钟想想生活中所有 顺当的事,想想别人对你的所有帮助,想想所有让你心怀感恩的事情。故选 A 数数摊在你身上的好事
页 11 第

38.E 根据第三条的标题是 Reach out to friends 故选 E 如果有段日子没见某个朋友,不妨约个饭局或发封电 子邮件,与标题相呼应。 39.D 根据上文提到 A large stack of 1ittle tasks can feel overwhelming,but often just a few minute of work can make a sizeable decrease 很多繁琐的事情加在一起会让人没了头绪,喘不过气。但是,常常只需几分钟,就 可能解决掉很大一部分故选 D 要努力养成利用“一分钟规则”的习惯,也就是绝不把任何不到一分钟就可 以解决的事情押后 40.G 根据上文提到 Answer a difficult email,do a mission you’ve been putting off, or call to make that dentist’s appointment and finish the regular check which has been missed for several times 回一封棘手的电子邮件; 处理 一件你一直在拖延的事情;打电话给牙医进行预约。故选 G 解决掉很多烦心事中的一件会让你突然浑身是 劲,心情轻松。

第三部分英语知识运用(共两节。满分 45 分) 【题文】第一节完形填空(共 20 小题;每小题 1.5 分,满分 30 分) 阅读下列短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C 和 D)中,选出可以填入空白处的最佳选项。 A man who loved to hunt bought two fine setters(特猎犬)that he later trained to be fine bird dogs.He kept them in a large, fenced pen(围栏)in his backyard. One morning he 41 a little bulldog(牛头犬)corning down the path behind his home. It saw the two dogs and squeezed under the 42 . The man thought he should perhaps lock up the setters so they wouldn't 43 the

1ittle lovely dog. But then he changed his mind .Maybe they would teach that bulldog a1esson, he said to himself. As he predicted,44 began to fly,and all of it was the bulldog’s fur. The intruder(入侵者)soon had 45 and squeezed back under the fence to get away. To the man's__46 the visitor returned again the next morning. And like the day before, it soon 47

and squeezed out of the pen and get away. The incident was 48 ,the following day,with the same result. The man left home early the next morning on a business trip and49 after several weeks.He asked his wife what finally ‘‘You won't 50 51 to the bulldog. it. ’’She replied, “At the same time every day that little dog came to the backyard and 54

52 with our setters and with the same ending,it got away. 1t 53 missed a day! It has come to the

now that when our setters simply 55 it snorting (喷鼻息)down the path,they start whining and run down into the basement. 56 the 1ittle bulldog struts(大摇大摆地走)around our backyard 57 he owns it.”
页 12 第

Dale Carnegie made this 58 :“Most of the 59 things in the world have been 60 by people who have kept on trying when there seemed to be no hope at all." 41. A.kept 42. A.door 43. A .catch 44. A dogs 45.A enough 46.A horror 47.A left 48.A copied 49.A succeeded 50. A happened 51.A guess 52.A fought 53.A usually 54.A point 55.A sound 56.A Then 57.A in case B.noticed B.wall B. eat B flies B much B surprise B returned B changed B recovered B attached B believe B stayed B seldom B scene B see B However B so that C.prevented C.fence C hurt C dust C lessons C amusement C quit C stopped C returned C stuck C hope C played C never C end C smell C Besides C as if C decision C interesting C imagined D.risked D.backyard D beat D fur D wounds D disappointment D rested D repeated D appeared D turned D stand D trained D just D result D hear D Therefore D even if D discovery D special D accomplished

58.A observation B proverb 59. A complex 60.A created B important B determined

【答案】 【知识点】B2 夹叙夹议文 【文章综述】本文通过两只小狗的故事来告诉人们,看起来根本没有希望的事情,只有坚持不懈的努力就 一定能够完成。 【答案解析】 41. B 考查动词辨析 A.kept 保持;B.noticed 注意;C.prevented 保护;D.risked 冒险;句意:一天早上 他注意到一只小牛头犬在房子后面的小路上,notice sb doing 注意到某人正在做某事,故选 B 项。 42. C 考查名词辨析 A.door 门;B.wall 墙;C.fence 篱笆;D.backyard 后院;句意:看到两只狗在篱笆 那往外挤。根据第一段提到 He kept them in a large, fenced pen(围栏)in his backyard 可知选 C 项。 43. C 考查动词辨析 A .catch 抓住;B. eat 吃;C hurt 狩猎;D beat 打败;句意:他认为他应该把特猎犬给
页 13 第

锁起来因为他们就不会追逐那个小狗了。根据语境可知选 C 项。 44. D 考查名词辨析 A dogs 狗;B flies 苍蝇;C dust 尘土;D fur 皮毛;句意:根据他的预测,帽开始飞, 这可能是特猎犬的毛。根据语境可知选 D 项。 45.A 考查名词辨析 A enough 足够;B much 许多;C lessons 课;D wounds 受伤;句意:入侵者很快有足 够力量挤过篱笆跑了。根据语境可知有力气才能逃出来,故选 A 项。 46.B 考查名词辨析 A horror 恐惧;B surprise 吃惊;C amusement 娱乐;D disappointment 失望;句意:使 这人吃惊的是,第二个参观者又返回了。这事使他很吃惊,居然会回来,故选 B 项。 47.C 考查动词辨析 A left 离开;B returned 返回;C quit 放弃;D rested 休息; 句意:当前一天一样,它很 快放弃了,跑了。根据语境可知选 C 项。 48.D 考查动词辨析 A copied 复制;B changed 改变;C stopped 停止;D repeated 重复;句意:事情重复了 几次,接下来的一天,还是同样的结果,故选 D 项。 49.C 考查动词辨析 A succeeded 成功;B recovered 恢复;C returned 返回;D appeared 出现; 句意:第二 天这个人因为要商务旅行很是离开了家,几周之生才回来,根据语境可知选 C 项。 50 A 考查动词辨析 A happened 发生;B attached 附加;C stuck 坚持;D turned 转向。句意: 他问他的妻子, 发生了什么事。What happen to sb 某人发生了什么事,故选 A 项。 51.B 考查动词辨析 A guess 猜测;B believe 相信;C hope 希望;D stand 站住;句意:你肯定不会相信。根 据下方提到 1t 53 missed a day!可知超乎想象,故选 B 项。 52.A 考查动词辨析 A fought 打仗;B stayed 停留;C played 玩;D trained 训练;句意:每天的同一时间这 个小狗都会来,与我们的特猎犬打架,然后跑掉。根据语境可知选 A 项。 53.C 考查副词辨析 A usually 通常;B seldom 很少;C never 决不;D just 仅仅;句意:从来没有错过一天。 根据语境可知天天来,故选 C 项。 54.A 考查名词辨析 A point 点;B scene 场景;C end 结束;D result 结果;句意:重点是,我们的物猎犬听 到那只小狗的呼吸,他们开始哀号,跑到地下室里。Come to the point 紧要关头,故选 A 项。 55.D 考查动词辨析 A sound 听起来;B see 看到;C smell 闻;D hear 听到;根据语境可知听到那只小狗的呼 吸,故选 D 项。 56.A 考查副词辨析 A Then 然后;B However 然而;C Besides 况且;D Therefore 所以;句意:然后那只小狗 大摇大摆地在我们后院走,好象是他家的地方是的。表示并列连接,故选 A 项。 57.C 考查连词辨析 A in case 以防;B so that 为的是;C as if 好象;D even if 即使;句意:然后那只小狗大 摇大摆地在我们后院走,好象是他家的地方是的。根据语境可知选 C 项。 58.A 考查名词辨析 A observation 观察;B proverb 谚语;C decision 决定;D discovery 发现;句意:戴尔通 过自己的观察, 得到世界上许多重要的事情是通常由那些看起来好象没有希望但又坚持下去的人来完成的。
页 14 第

根据语境可知选 A 项。 59. B 考查形容词辨析 A complex 复杂的;B important 重要的;C interesting 有趣的;D special 特殊的;句 意:戴尔通过自己的观察,得到世界上许多重要的事情是通常由那些看起来好象没有希望但又坚持下去的 人来完成的。 60.D 考查动词辨析 A created 创造;B determined 决定;C imagined 想象;D accomplished 完成;句意:戴 尔通过自己的观察,得到世界上许多重要的事情是通常由那些看起来好象没有希望但又坚持下去的人来完 成的。Be accomplished by 由, ,完成,故选 D 项。

第Ⅱ卷 第三部分英语知识运用(共两节,满分 45 分) 【题文】第二节(共 10 小题;每小题 1.5 分,满分 15 分) 阅读下面材料,在空白处填人适当的内容(不多于 3 个单词)或括号内单词的正确形式。 Tom:Please tell us what it is like 61 (go) to school in Australia,Sue.

Sue: I’ll be glad to. I go to Bellview High School in North Sydney. I’ve just finished my year l l exams and I’ve come to China for a short holiday. Next year I’ll go into year 12, 62_will be my last year of high school.My favorite subject is history but I also study English, Chinese, maths and science. TOITI:When are your school 63 (holiday) in Australia? five-week holiday during our summer.

Sue:We have two weeks’ holiday in March,July and October and 64 Tom:Do you want to go to university when you finish school?

Sue: Yes, I am quite 65 _(interest)in Asian languages. And I think coming to China for a holiday is a good chance 66 (practice )my conversational skills. Tom:What places have you been to in China? Sue:I’ve been in Beijing now for four days __67 yesterday I went to the Great Wall.I also saw the Ming

Temples. And I feel 68 (1uck) enough to see the Forbidden City and the Temple of Heavens tomorrow. Tom:When will you go back to Australia? sue: I’m flying home On Saturday. I’ll spend three days in Shanghai and then two 69__ before I leave. ’ (many)days in Beijing

Tom: Thank you ,Sue, I 70 (sincere)hope that you'll enjoy the rest of your holiday in China. 【答案】 【知识点】I2 语法填空 【文章综述】这段对话说对于澳大利亚学校的了解及秀的中国之行; 【答案解析】
页 15 第

61.to go 62. which 63. holidays 64. a 65.interested

考查非谓语动词。It 是形式主语,真正的主语是后面的不定式,故用 to go 考查定语从句。Which 引导定语从句,代指 year 12。 考查名词。句意:在澳大利亚什么时候放假? 考查冠词。A five-week holiday 五周的假期。 考查形容词。Be interested in 对, ,感兴趣。

66.to practice 考查不定式;句意:我认为去中国度假来练习我的交流技能是很好的选择。 67.and 68. lucky 69. more 70. sincerely 考查连词。句意:我已经到北京四天并且昨天我去了长城。 考查形容词。句意:我感到十分幸运能看到紫禁城和天坛 考查代词。Two more days 再多两天; 考查副词。Sincerely 用来修饰 hope 表示真诚地希望。

第四部分 写作 第一节 【题文】短文改错。 请你改正下面短文中的错误。文中共有 10 处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的 增加、删除或修改。 增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。 删除:把多余的词用斜线(\)划掉。 修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。 注意: 1. 每处错误及其修改均仅限一词; 2. 只允许修改 10 处,多者(从第 11 处起)不计分。 Dear Editor, I used to be a physician in the children’s department of a hospital. Form time to time I treated children who had poisoned by medicine with older family members. The children didn’t know the medicine was danger ; they just knew it tasted sweet. Children easily open the bottle what we now use in China. Some days before I talked about medicines with an American. He showed me a sort of plastic bottle. The design was quite simple and I’m sure our Chinese factories could produce these bottles. The top of the bottle can be opened by pressing down on them while turning. This is difficult for most young children to do so , though grown-up can open these bottles very easily. I’m certainly that the expense of making such tops would be very small. As a doctor , I’d love to see this doing. And most parents would be grateful. Sincerely yours Li Hua 【答案】 【知识点】D3 短文改错议论文
页 16 第

【文章综述】本文讲述作者是名医生对于孩子误食大人药物造成中毒感到很痛心,与美国交流后得知有一 种瓶盖可以完全避免这种情况的出现,故写信给编辑呼吁尽快实施。 【答案解析】 1. had 后面加 been 2. with—for 考查被动语态。Be poisoned by 被。 。所毒害。 考查介词。句意:时不时,我会收治那些被大人的药所误食中毒的孩子。

3. danger—dangerous 考查形容词。句意:孩子们不知道这是危险的; 4. what ---that/which/去掉 what 考查宾语从句。the bottle 做先行词,定语从句 we now use in China 缺少宾语故用 that/which 或者把之省略; 5. before—ago 6. them—it 7. to do so 去掉 so 考查副词。句意:许多天后我, 我与美国人谈论此事; 考查代词。句意:瓶子的顶部只有用力按压旋转才能打开。It 代指瓶子。 考查固定句型。To do 做后置定语用来修饰 most young children.

8. grown-up---grown-ups 考查名词的复数。句意:虽然这对大人来说很容易打开。 9. certainly---certain 10. doing—done 考查形容词。句意:我确定做这些盖的费用很小。形容词做表语。 考查动词的用法。See sth done 看某事被做。

第二节 【题文】书面表达(满分 25 分) 假定你是李化,你在网上看到你在市工作的英国人 Rose 发布的广告,说她想找一人陪跑族,并且愿 意为此支付费用。你很感兴趣,请给她写一封电子邮件,内容包括: 1. 自我介绍; 2. 询问相关事宜; 3. 希望被录用; 注意:1.词数 100 左右; 2.可以适当增加细节,以使行文连贯; 3. 开头和结束语已为你写好,不计入总词数。 参考词汇:同伴 companion Dear Rose I’m Li Hua, a 26-year-old man working as a professional bodybuilding

trainer.____________________________________________________________________________________ _________________________________ Looking forward to your early reply!
页 17 第

Yours Li Hua 【答案】 【知识点】F4 书面表达应用文 【范文】 Dear Rose I’m Li Hua , a 26-year-old man working as a professional bodybuilding trainer. I’ve seen your advertisement on the Internet that you want to find a running companion and you’d like to pay him. I’m quite interested in it. For one thing , I happen to be in the same city with you. For another, I have years of experience in fitness training, so I know what works best for you . I’d like to know something more about it. First , when and where do I have to go and ran with you and how ling does the running last each time? Besides, how much can I get paid each time? Considering my rich experience, I believe I’m your best choice. I do hope I can be accepted. Looking forward to your early reply! Yours Li Hua 【思路点拨】范文中运用一些常见的短语 be interested in 对, ,感兴趣;get paid 得到报酬;I’ve seen your advertisement on the Internet that you want to find a running companion and you’d like to pay him 这个句子中 that you want to find a running companion and you’d like to pay him 做 advertisement 的同位语从句; Considering my rich experience, I believe I’m your best choice 这个句子 considering 做介词表示考虑到;I do hope I can be accepted.这个句子 do 用来表示强调动词 hope;

试题答案 听力 1-5 ABBAC 6-10 ABCAA 11—15 CCBBA 16-20 CBACA 阅读理解 A) CAC B)BCDA C)ADAD D)BADD 七选 五 FAEDG 完型 41—45 BCCDA 46—50 BCDCA 51—55 BACAD 56—60 ACABD 语法填空。
页 18 第

61.to go

62. which

63. holidays 64. a 68. lucky

65.interested

66.to practice 67.and 短文改错 11. had 后面加 been 12. with—for 13. danger—dangerous

69. more 70. sincerely

14. what ---that/which/去掉 what 15. before—ago 16. them—it t 17. to do so 去掉 so 18. grown-up---grown-ups 19. certainly---certain 20. doing--done 书面表达 Dear Rose I’m Li Hua , a 26-year-old man working as a professional bodybuilding trainer. I’ve seen your advertisement on the Internet that you want to find a running companion and you’d like to pay him. I’m quite interested in it. For one thing , I happen to be in the same city with you. For another, I have years of experience in fitness training, so I know what works best for you . I’d like to know something more about it. First , when and where do I have to go and ran with you and how ling does the running last each time? Besides, how much can I get paid each time? Considering my rich experience, I believe I’m your best choice. I do hope I can be accepted. Looking forward to your early reply! Yours Li Hua



19 第



20 第



21 第



22 第


更多相关文档:

【解析】河北衡水中学2015届高三第五次调研考试英语试题

【解析】河北衡水中学2015届高三第五次调研考试英语试题_英语_高中教育_教育专区。考生注意 【解析】河北衡水中学 2015 届高三第五次调研考试英语试题 【试卷综评】...

河北衡水中学2015届高三第五次调研考试英语试题

河北衡水中学2015届高三第五次调研考试英语试题_高三英语_英语_高中教育_教育专区。考生注意 河北衡水中学第五次调研考试 英语试题 1.本试卷分第 1 卷(选择题)和...

【解析】河北衡水中学2015届高三第五次调研考试物理试题

【解析】河北衡水中学2015届高三第五次调研考试物理试题_理化生_高中教育_教育专区...弹簧的弹性势能为 mgRmv2 【知识点】 功能关系.E6 【答案解析】 D 解析:A...

河北衡水中学2015届高三第五次调研考试理综试题及答案详析

河北省衡水中学 2015 届高三第五次调研考试 理科综合试题考生注意: 1.本试卷分第工卷(选择题)和第Ⅱ卷(非选择题)两部分,共 300 分。考试时间 150 分钟。 2...

【解析】河北衡水中学2015届高三第五次调研考试政治试题

【解析】河北衡水中学2015届高三第五次调研考试政治试题_数学_高中教育_教育专区。河北衡水中学第五次调研考试 文科综合试题【试题综述】本卷为衡水中学第五次调研...

【解析】河北衡水中学2015届高三第五次调研考试化学试题

【解析】河北衡水中学2015届高三第五次调研考试化学试题_理化生_高中教育_教育专区。河北衡水中学第五次调研考试 理科综合试题可能用到的相对原子质量:H 1 C 12 ...

【恒心】2015届河北省衡水中学高三第五次调研考试语文试题及参考答案【word版】

【恒心】2015届河北省衡水中学高三第五次调研考试语文试题及参考答案【word版】_英语_高中教育_教育专区。2015届河北省衡水中学高三第五次调研考试语文试题及参考答案...

河北省衡水中学2015届高三第五次调研考试化学试卷 Word版含答案

河北省衡水中学2015届高三第五次调研考试化学试卷 Word版含答案_英语_高中教育_教育专区。河北衡水中学 2015 届高三第五次调研考试 化学试题考生注意: 1.本试卷分...

河北衡水中学高三第五次调研考试-英语试题(含答案)

河北衡水中学高三第五次调研考试-英语试题(含答案)_英语_高中教育_教育专区。...【解析】河北衡水中学20... 22页 2下载券 河北衡水中学2014届高三... 17页...
更多相关标签:
2017河北衡水高三二调 | 河北衡水中学 | 河北衡水医生被砍 | 河北衡水 | 河北衡水官员不雅视频 | 河北衡水电脑学校 | 河北衡水靓号 | 河北省衡水市 |
网站地图

文档资料共享网 nexoncn.com copyright ©right 2010-2020。
文档资料共享网内容来自网络,如有侵犯请联系客服。email:zhit325@126.com