当前位置:首页 >> 英语 >> (外研版)高中英语必修一:模块质量测评3(module 3)(含答案)

(外研版)高中英语必修一:模块质量测评3(module 3)(含答案)

模块质量测评(三) Module 3

My First Ride on a Train
满分:110 分)

(时间:90 分钟

阅读理解(共两节,满分 30 分)

第一节(共 10 小题,每小题 2 分,满分 20 分) 阅读下列短文,从每小题后所给的 A、B、C

、D 四个选项中,选 出最佳选项。 A When you are traveling in Thailand, which means of transport is the best choice? You can rent a variety of motorbikes or bikes in Thailand. It seems to be very popular in most of the beaches and islands along the places in the north. The most popular bikes are the little 125 cc Honda Dream which you can get for about 150 baht (铢) a day or as little as 3,000 baht per month, making it the cheapest way to tour Thailand for the people from other countries. Sometimes you will have to go somewhere by taxi. When you are in cities in Thailand, especially in Bangkok, always remember to get a taxi that is going on the roads. Some drivers outside hotels refuse to use the milometer (计程表). They will ask a price which is several times the price when they use the meter! The quality of the roads in Thailand is generally pretty good, so renting cars is another way to get around. The big car rental companies may offer you slightly older cars at a very reasonable (合理 的) price. It is a little surprising considering that the cost of buying a car in Thailand is more than that in the West. Petrol is also reasonably priced in Thailand, more expensive than American prices, but much

cheaper than what is paid in Europe. In the past, Bangkok could be a difficult place to drive in — signs were generally in Thai only, making it a hard job to find exactly where you were by looking around. But now, the situation is improved. In a lot of places, even the farthest corners of the country, street signs are in both Thai and English. 语篇解读 在泰国,租车游览是很流行的,你可以租自行车、摩

托车以及小汽车。 1.To a foreigner, the cheapest way to get around Thailand is renting a ________. A. car C. bike 答案与解析 自行车。 2.What is the writer's advice about taking a taxi in Thailand? A. To take a taxi driving on the road. B. To take a taxi parked outside hotels. C. To make sure there is a meter in it. D. To bargain with the driver over the price. 答案与解析 A 细节理解题。 由第三段中. .. always remember to B. taxi D. motorbike C 在泰国旅游的外国人来说, 最便宜的方式就是租

get a taxi that is going on the roads 可知,作者建议如果搭乘出租车的 话,一定要乘坐正行驶在路上的出租车,而别乘坐那些停在旅馆外面 的出租车。 3 . It was difficult to drive in Bangkok in the past because ________. A. there were too many traffic jams on the roads B. there were no signs showing directions C. the signs were written only in their own language

D. the quality of the roads was not good 答案与解析 C 细节理解题。 由文章末段中 In the past, Bangkok

could be a difficult place to drive in — signs were generally in Thai only ...可知,过去在曼谷开车困难的原因是,交通标志一般都是只用 泰国语写的。 B No matter where you travel in Asia, you'll find yourself faced with a new culture. You can start your Asian exploration by visiting some of these attractive cities first. Beijing, China Beijing is the second largest city in China and serves as the capital. The city is so old, in fact, that almost everybuilding has some sort of cultural or historic features — no matter how small. Getting around the city you'll find yourself faced with amazing temples (寺庙), the largest palaces in the world, and many works of art that leave you breathless. Siem Reap, Cambodia (柬埔寨) Siem Reap is the capital city of Siem Reap Province in northwestern Cambodia. Siem Reap has a lot of French and Chinesestyle architecture. In the city, there are traditional dance performances, silk farms, fishing villages and a bird sanctuary (保护区) near the Tonle Sap Lake. Siem Reap today, being a popular tourist attraction, has a large number of hotels and restaurants. Kathmandu, Nepal (尼泊尔) Situated in the heart of the Himalayans, Kathmandu, the largest city and capital of Nepal, is considered to be one of the most outstanding cities in the world today. The shopping districts are world famous and the hotels in Kathmandu are among the most comfortable

in the world. Kyoto, Japan The city of Kyoto served as the capital of Japan from 794 to 1868. No longer the capital, it is known for being the seventh largest city in Japan. Kyoto was destroyed throughout history by fires and war. But now the city is home to more than 1.4 million people, and it presents a modern face to the rest of the world. Every city throughout Asia has a story of its own. It's up to you to explore them all and find out exactly what each one has to offer. Enjoy! 语篇解读 亚洲有很多世界著名的旅游城市,它们以不同的风格

和丰富的旅游资源吸引着世界各地的游客。 4.If you want to visit the biggest place where ancient emperors lived in the world, you can go to ________. A. Beijing C. Kathmandu 答案与解析 B. Siem Reap D. Kyoto A 细节理解题。根据 Beijing, China 一段的最后一

句中的 the largest palaces in the world 可知, 在北京你可以看到世界上 最大的皇宫。 5.In Siem Reap you can see the following EXCEPT ________. A.Chinesestyle buildings C. traditional dances 答案与解析 B. excellent art works D. a protected bird area

B 推理判断题。结合文章第二、三段可知,A、C、

D 三项在 Siem Reap, Cambodia 一段中均被提及,而 B 项在 Beijing, China 一段中的最后一句被提及,故选 B。 6.Which city's development was greatly influenced by war? A. Beijing. C. Kathmandu. B. Siem Reap. D. Kyoto.


D 细节理解题。 根据 Kyoto, Japan 一段中的 Kyoto

was destroyed throughout history by fires and war,可知答案为 D。 C Chicago was the first city on our trip that met our expectations (期 望). The first thing we did after having hamburgers at McDonalds for breakfast was to take a boat tour around the Chicago River. This was a 90minute trip through the river in the city and out onto Lake Michigan, while the guide told us a few interesting facts and every fact we never wanted to know about the architecture (建筑风格) of every building. Still feeling full from McDonalds and feeling much more knowledgeable on early1900s building designs, we headed to lunch. On our way to finding a deepdish pizza restaurant,we passed the Chicago Mercantile Hall of Fame with department store legends (传奇) such as Charles Walgreen. We stopped at Lou Malnati's Pizzeria for the Chicago's special food, deepdish pizza, and it was delicious. I had the same pizza in the past, but nothing was quite like the real thing. Then, we walked slowly over to the Sears Tower. The view from 103 floors up in the air on this clear spring day was breathtaking, but it was difficult to see some buildings clearly. Finally, it was time to go to the park, Wrigley Field, home of the Chicago Cubs. I had heard so much about Wrigley. Walking around the park, I noticed the seats with no roof covering on top of the buildings around, which made Wrigley a special park for baseball games. The only thing I found special was the atmosphere ( 氛围) during the game. On the way out of town, we made a quick midnight stop in the Southside to see the U. S. Cellular Field, home of the White

Sox. In short, I completely enjoyed Chicago and everything it offered. 7. During the boat tour of the Chicago River, the author ________. A. liked the guide's interesting stories very much B. enjoyed the beautiful views around Chicago C. had a good meal in McDonalds D. learned something about the early1900s buildings 答案与解析 D 细节理解题。 根据文章第一段和第二段可知, 作

者在旅途中了解到导游所讲的关于 20 世纪早期建筑的知识, 故 D 项正 确;因为该河贯穿市区,所以他们欣赏到的风景是市区的,故 B 不对; 作者是在 McDonalds 吃过早饭后才进行沿河旅游的,C 不对。故答案 选 D。 8.What special food did Lou Malnati's Pizzeria offer? A. The deepdish pizza. C. The cheap sandwich. 答案与解析 B. The big hamburger. D. The best service.

A 细节理解题。 从文章第三段第一句可知, 它所提

供的特别食物是 deepdish pizza。故答案选 A。 9.Which of the following is TRUE according to the passage? A. The Chicago Cubs is very famous around the world. B. The seats in Wrigley Field are covered with roof on top of the buildings. C. The only thing that caught the author's attention was the atmosphere during the game. D. Wrigley Field is a special park for basketball games. 答案与解析 C 细节判断题。 根据最后一段的内容可知: 文中并

未提到 “the Chicago Cubs”闻名世界,故 A 项表述错误; “Wrigley Field”中的座位上面没有顶, 故 B 项错误; D 项中的“basketball games” 应为“baseball games”,故 D 项不对;在这个公园中,作者发现唯一特

殊的是比赛的氛围,故 C 项正确。 10.What can we learn from the passage? A. Chicago was the first city of the author's trip. B. The author enjoyed his trip to Chicago very much. C. The author enjoyed himself in a department store. D. The Chicago Cubs was a team the author liked best. 答案与解析 B 推理判断题。Chicago 是令作者在旅途中感到满

意的第一座城市,并不是他旅游的第一座城市,故 A 不对;对于“the Chicago Mercantile Hall of Fame”,作者只是路过,故 C 不对;文章 并没有表明“the Chicago Cubs”是作者最喜欢的球队, 故 D 不对; 从文 章第一段和最后一段可知,作者对 Chicago 之旅还是十分满意的。故 答案选 B。 第二节(共 5 小题,每小题 2 分,满分 10 分) 根据短文内容, 从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。 选项中有两项为多余选项。 The following is a father's advice to his son/daughter, who has just graduated from high school: First of all, congratulations on your graduation! Graduation from high school means that a new stage of life is ahead of you. __11__ Clean your own room and do your own laundry. __12__ Cleanliness is indeed close to godliness(神圣的). Don't mistake knowledge for wisdom. No matter how much information or knowledge you have accumulated(积累), you'll never make sound judgments if you don't have wisdom. __13__ If you can imagine the possible future outcomes of your present decisions and actions, you can avoid mistakes. And if you can reflect(思 考)on the mistakes you have made, you can avoid making the same

mistakes again and again. Such is wisdom. Don't complain. When you take up a job, do your best to carry it out. __14__ Finally, be an early bird. __15__ And the sight of the rising sun will warm your heart and give you energy for the day ahead. Besides, being an early bird, you have plenty of time to take exercise or do a lot of work. A.After you have messed up something, you should learn to clean it up yourself. B.If you get up earlier than the sun, you can watch it rise up slowly into the sky. C.Once you started a job, you should try your best to do it well. D.Don't waste time complaining about it, no matter how difficult and boring it is. E.At the beginning of this new stage, I have some advice for you. F.Get up early and go for some morning exercises to build up your body. G.Wisdom comes from imagination and reflection. 答案 11.E 12.A 13.G 14.D 15.B 英语知识运用(共两节,满分 45 分) 完形填空(共 20 小题;每小题 1.5 分,满分 30 分)

第二部分 第一节

阅读下面短文,掌握其大意,然后从每题所给的 A、B、C 和 D 四个选项中,选出最佳选项。 A friend of mine met with an accident driving in darkness. His legs were so hurt that he couldn't move. What was the __16__ was that he found himself unable to ask for help — his mobile phone went out of __17__ as a result of exhausted (耗尽的) battery (电池). Nothing

could be done but to __18__ in cold wilderness. It was eight hours later that day broke, and then __19__ of the rescue. It is almost __20__ that he could stand the horror in the darkness for so long. Even more surprising was his __21__: “First of all, I checked up my __22__, checked up my conditions and found myself not in mortal danger. As there was no __23__ to call for help, I leaned back in my seat trying my best to keep the wound from __24__. In this way I dozed off (打瞌睡).” His story put an end to my regret for the __25__ of an exploration adventure that happened last year. A group of young men __26__ to explore a mountain cave and got lost. __27__ to find a way out in the dark cave they were frightened and ran anxiously without a sense of __28__. Finally they feel dead in fear and exhaustion. According to the __29__ people that found them, the place where they got lost was only about 10 meters away from the __30__ of the cave. If they stayed on the spot when they lost their way and tried to __31__ themselves, they would probably sense a faint light glimmering (发出微弱的光) not far away. Don't you think you can compare it with __32__ itself? When you meet with difficulty in life and work, you are lost in darkness. __33__ you it's unclear yet and you needn't put up struggle __34__. It seems to be a negative (消极) attitude, __35__ a person who can afford to do so must have foresight (远见) as well as a great courage in the first place. 16.A. hopeless C. more 17.A. service C. control 18.A. cry B. worst D. best B. way D. work B. lie

C. wait 19.A. delay C. team 20.A. untrue C. true 21.A. plan C. explanation 22.A. physical C. working 23.A. energy C. tools 24.A. injuring C. hurting 25.A. loss C. disappointment 26.A. had C. tried 27. A. Willing C. Determined 28.A. hearing C. feeling 29.A. rescue C. local 30.A. end C. opening 31.A. save C. stop

D. sleep B. success D. arrival B. unimaginable D. useless B. decision D. excuse B. mental D. medical B. way D. strength B. spreading D. bleeding B. failure D. sadness B. managed D. meant B. Unable D. Deciding B. sight D. direction B. village D. brave B. top D. side B. help D. calm

32.A. adventure C. life 33.A. Mind C. Imagine 34.A. really C. carefully 35.A. and C. but 答案与解析

B. work D. mankind B. Watch D. Warn B. immediately D. hopefully B. so D. while

16. B 最糟糕的是他发现自己不能求助——他的电话由于电池耗 尽不能开机。worst“最糟糕的是”。 17.D out of work“关机”;out of service“停业”;out of

control“失去控制”。 18.C 在寒冷的荒野中他只得等待。wait“等待”。符合句意。 19.D 八小时后天亮了,救援队来了。arrival“来临;到来”。 20. B 他能在黑暗中忍受恐惧那么长时间几乎是无法想象的。

unimaginable“难以想象的”;untrue“不真实的”;useless“毫无用 处的”。 21.C 甚至更令人吃惊的是他的解释。explanation“解释”。符 合句意。 22 . A 我 检 查 了 自 己 的 身 体 状 况 。 physical“ 身 体 的 ” ;

medical“医疗的”。 23.B 而且没有办法求助。way“方法”。 24 . D 我 斜 靠 着 椅 背 竭 力 使 伤 口 不 流 血 。 keep sth. from

doing“阻止??做某事”。bleed“流血”。 25.B 他的故事使我不再遗憾去年一次探险的失败。failure“失

败”,与下文描述的事实相符。 26.C try to do sth.“试图做某事”;manage to do sth.“设法做 成某事”。根据第三段可知他们失败了,故用 C 项。 27.B be unable to do sth.“不能做某事”;be willing to do

sth.“乐意做某事”。 28.D a sense of direction“一种方向感”。 29.A rescue people“救援人员”。 30.C the opening of the cave“洞口”。 31.D calm oneself“使自己平静下来”。 32.C 与本段第二句相对应,该空填 life。 33 . A 注 意一切还 不清 楚, 你没必 要立 即开 始挣扎 。 mind

oneself“提醒自己”。 34.B immediately“立即;马上”。

35.C but 与前面的话为转折关系。 第二节 语法填空(共 10 小题;每小题 1.5 分,满分 15 分)

阅读下面材料, 在空白处填入适当的内容(不多于三个单词)或括号 内单词的正确形式,并将答案填写在相应位置上。 Sandy: Tony, you got home 36.________ (late) than usual. What's the problem? Tony: Well, believe it or not, I had 37.________ accident on the bus on the way home. A car 38.________ (drive) into the front of the bus. Sandy: No. How did 39.________ happen? Tony: The bus driver 40.________ (turn) right when the car rushed out. It ran too fast to stop and then hit the bus. Sandy: The car driver must have been drunk. Tony: In fact not. The traffic policemen came soon 41.________

the accident happened. They gave the driver a test, finding he didn't drink at all. It turned out that he was a new driver. Sandy: What happened then? Tony: The car driver 42.________ (take) to the police office, and all the 43.________ (passenger) on the bus got off to take another one. Sandy: Thank God nobody was hurt. Tony: 44.________ (absolute)! Only a little girl was 45.________ (frighten). 答案与解析 36.later 由后面的 than 可知,此处应用副词比较级形式。 37.an 泛指“一次事故”,应用不定冠词;又因 accident 以元 音音素开头,故用 an。 38.drove 由上下文可知, drive 表示的动作发生在过去,故用 一般过去时。 39.it 代替上文提到的交通事故,故用 it。 40.was turning 用过去进行时。 41.after “警察到来”肯定是在“事故发生”之后,故用 after 所给词在句中作谓语且表正在发生的动作,故

引导时间状语从句。 42.was taken driver 和 take 之间是被动关系,表示“司机被带

到警察局”;事情发生在过去,故用一般过去时的被动语态。 43.passengers 由前面的 all 可知,此处表示“所有的乘客”,

故填可数名词 passenger 的复数形式。 44.Absolutely 45.frightened frightened。 absolutely“绝对地”,表对上文的肯定。 此处表示“只有一个小女孩受到了惊吓”,故用

第三部分 第一节

写作(共两节,满分 35 分) 短文改错(共 10 小题;每小题 1 分,满分 10 分)

英语课上,老师要求同桌同学相互修改作文。假设以下短文为你 同桌所写,请你对其进行修改。文中共有 10 处错误,每句中最多有两 处。错误涉及一个单词的增加、删除或修改。 增加:在缺词处加一个漏词符号(∧), 并在此符号下面写出该加的 词。 删除:把多余的词用斜线(\)划掉。 修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。 注意:1.每处错误及其修改均仅限一词。 2.只允许修改 10 处,多者(从第 11 处起)不计分。 3.必须按答题要求做题,否则不给分。 My classmate Liu Hui looks tired this week. This morning, I asked him if he had trouble in fall asleep. He said no and explained how he looked tired. “I want to do well on my studies, so I have been stayed up these days,” he said. Hearing that, I became worrying. “Staying up may not help you at all. If you want to study well, you should have had a good sleep every night,” I said. Though he disagreed with me. He believed that if he studied for two more hour every night, he would catch up others. I said nothing more but I'm sure he will realize what I told them is true one day. 答案 My classmate Liu Hui looks tired this week. This morning, I asked him if he had trouble in fall asleep. He said no and explained how
falling why

he looked tired. “I want to do well on my studies, so I have been

stayed up these days,” he said. Hearing that, I became worrying.
staying worried

“Staying up may not help you at all. If you want to study well, you should have had \ a good sleep every night ,” I said. Though he

disagreed with me. He believed that if he studied for two more hour

every night, he would catch up ∧ others. I said nothing more but I'm

sure he will realize what I told them is true one day.


书面表达(共 25 分)

假如你是李华,你们班打算“十一”去重渡沟野营。请根据下列 提示给外教 Mr. Smith 写封信,邀请他参加本次活动。 内容提要:(1)“十一”早上 8 点在校门口集合,然后乘校车去重 渡沟,次日下午 4 点返回;(2)带帐篷、锅和食物,轮流做饭;(3)活动: 爬山、划独木舟或密林探险。 注意:1.词数:80 词左右;2.开头、结尾已给出,不计入总词数; 3.可适当增加细节,使行文连贯。 Dear Mr. Smith, I'm Li Hua, monitor of Class One. I'm writing to invite you to take part in a camp organized by our class. Let me tell you the detailed information.__________________________________________________ ____________________________________________________________ ____________________________________________________________ ____________________________________________________________ ________________ Yours, Li Hua

范文 Dear_Mr._Smith, I'm_Li_Hua,_monitor_of_Class_One._I'm_writing_to_invite_you _to_take_part_in_a_camp_organized_by_our_class._Let_me_tell_you_ the_detailed_information. On National Day, we'll get together at our school gate at 8 :00 a.m.. And then we'll take the school bus to Chongdu Valley. Please bring a tent, a pot and some food. After putting up our tent, some students may go climbing while others may go canoeing. What's more, those who would like to look for adventure may go further into the forest. The most unforgettable part may be taking turns to cook for others, which will surely add fun to our camping life. We'll be back at 4:00 p.m. next day. Isn't it exciting? Why not join us? I'm looking forward to your reply. Yours, Li_Hua



(外研版)高中英语必修:模块质量测评【3】(含答案)_英语_高中教育_教育专区。(外研版)高中英语必修:模块质量测评模块质量测评三(Module 3) (时间:100 分钟 ...

(外研版)高中英语必修一:模块质量测评5(module 5)(含答案)

(外研版)高中英语必修一:模块质量测评5(module 5)(含答案)_英语_高中教育_教育...3 . The underlined word “poisonous” in Paragraph 3 mea ns ___. A. ...

(外研版)高中英语必修一:模块质量测评1(module 1)(含答案)

(外研版)高中英语必修一:模块质量测评1(module 1)(含答案)_英语_高中教育_教育...告诉他你现在英语学习中遇到的困难; 3.请他给你提供一些如何学好英语的建议; ...

(外研版)高中英语必修一:模块质量测评4(module 4)(含答案)

(外研版)高中英语必修一:模块质量测评4(module 4)(含答案)_英语_高中教育_教育...3.The underlined word “someone” in the last paragraph refers to ___. ...

(外研版)高中英语必修一:模块质量测评2(module 2)(含答案)

(外研版)高中英语必修一:模块质量测评2(module 2)(含答案)_高一英语_英语_高中...3.From this passage we know that teachers like students who ___. A. w...

(外研版)高中英语必修一:模块质量测评6(module 6)(含答案)

(外研版)高中英语必修一:模块质量测评6(module 6)(含答案)_高一英语_英语_高中...根据最后一段的末尾句可知, 作者 认为自信心和勇气是人们事业成功的关键。 3....

2014年(外研版)英语必修一:Module 1模块质量测评(含答案)

2014年(外研版)英语必修一:Module 1模块质量测评(含答案)_英语_高中教育_教育...模块质量测评(一) Module 1 第一部分 My First Day at Senior High 满分:...


(外研版)高中英语必修一:模块质量测评1(module_1)(含答案)_高一英语_英语_高中教育_教育专区。(外研版)高中英语必修一:模块质量测评1(module_1)(含答案) ...

(外研版)高中英语必修一同步练习:3(module 1)(含答案)

(外研版)高中英语必修一同步练习:3(module 1)(含答案)_英语_高中教育_教育专区...help new students to get used to the life in senior high school 答案与...
科目一考试题库含答案 | 散文阅读题 含答案 | 出师表练习 含答案 | 100道二次根式含答案 | 国学常识200题含答案 | unity面试题 含答案 | 辅警考试题库含答案 | 隆中对练习 含答案 |

文档资料共享网 nexoncn.com copyright ©right 2010-2020。