当前位置:首页 >> 英语 >> 辽宁省五校协作体2013届高三第二次模拟考试英语试题

辽宁省五校协作体2013届高三第二次模拟考试英语试题


辽宁省五校协作体 2013 届高三第二次联合模拟考试

英语学科试卷 第 I 卷(选择题
共 115 分)
第一节 单项填空(共 15 小题;每小题 1 分,满分 15 分) 从 A、B、C、D 四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。 21. Mary said that once ________ him you would like him and make friends with him. A. meet B. to meet C. meeting D. met 22. Mother said that Mike could eat two of ten oranges and that the rest _______ left for Tom and Betty. A. were B. was C. be D. being 23. He suggested us ________ here for Mr. Li, our math teacher. A. should wait B. waited C. to wait D. waiting 24. The head teacher said ________ broke the rules would be punished. A. the student B. whoever C. the one D. who 25. He was asked to _______ his class making a speech at the school opening ceremony. A. represent B. stand for C. express D. show 26. Jack told us that his class ________ sixty-four students. A. made up B. made of C. consisted of D. consisted in 27. It was ______ 7:30 that he _________ home yesterday, so his parents were very worried. A. until; not got B. not until; got C. until; didn?t get D. didn?t until; got 28. It was _________ that everyone like to read it. A. a so interesting story B. so an interesting story C. a story so interesting D. so interesting a story 29. He didn?t come to school yesterday _______ that he was ill. A. because B. for C. in D. if 30. Do you know that Yuan Longping is known as ______ father of hybrid rice (杂交水稻)? A. / B. the C. a D. an 31. She told us what she bought yesterday ________ a few apples and some clothing. A. is B. are C. was D. were 32. He said that we should protect the ancient civilization from _______. A. losing B. lost C. being lost D. to lose 33. The way of life he was used to _______ when he came to study in America. A. change B. changed C. changing D. being changed 34. He said that he didn?t know ______ to deal with the matter, so I left. A. what B. when C. where D. how 35. Can you tell us what horses _______? A. feed on B. live on C. feed by D. live by 第二节 完形填空(共 20 小题;每小题 1.5 分,满分 30 分) 阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C 和 D) Beware of those who use the truth to deceive. When someone tells you something that is 36 , but leaves out important information that should be 37 , he can create a false

-1-

impression. For example, someone might say, “I just 38 a hundred dollars on the lottery. It was great. I took that dollar ticket back to the store and 39 it in for one hundred dollars!” This guy?s a winner, 40 ? Maybe, maybe not. We then discover that he bought two hundred 41 , and only one was a winner. He?s really a big 42 ! He didn?t say anything that was 43 , but he deliberately left out some important 44 . That?s called a half-truth. Half-truths are not technically 45 , but they are just as not 46 . Untrustworthy candidates in 47 campaigns often use this tactic (策略, 手段) Let?s . say that during Governor Smith?s last term, her state lost one million jobs and 48 three million jobs. Then she 49 another term. One of her opponents runs an ad 50 , “During Governor Smith?s term, the state lost one million jobs!” That?s true. 51 , an honest statement would have been, “During Governor Smith?s term, the state had a net gain of 52 million jobs.” Advertisers will sometimes use half-truths. It?s 53 the law to make false claims so they try to mislead you with the 54 . An ad might boast, “Nine out of ten doctors recommend Yucky Pills to cure nose pimples.” It 55 to mention that they only asked ten doctors and nine of them work for the Yucky Corporation. This kind of deception happens too often. It?s a sad fact of life: Lies are lies, and sometimes the truth can lie as well. 36. A. false B. true C. interesting D. boring 37. A. included B. contained C. involved D. referred 38. A. lost B. found C. donated D. won 39. A. changed B. took C. turned D. made 40. A. right B. well C. really D. though 41. A. books B. papers C. tickets D. balls 42. A. winner B. loser C. fighter D. thinker 43. A. true B. real C. doubtful D. false 44. A. details B. information C. mistakes D. errors 45. A. stories B. truth C. facts D. lies 46. A. pleasant B. exciting C. honest D. clever 47. A. political B. commercial C. personal D. public 48. A. stopped B. found C. avoided D. gained 49. A. seeks B. gets C. achieves D. searches 50. A. writing B. reading C. saying D. speaking 51. A. Otherwise B. However C. In fact D. This way 52. A. one B. two C. three D. four 53. A. for B. to C. against D. in 54. A. words B. facts C. data D. truth 55. A. fails B. tries C. manages D. plans 第三部分 阅读理解(共两节,满分 40 分) 第一节(共 15 小题,每小题 2 分,满分 30 分) 阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C 和 D)中,选出最佳选项。

-2-

A
Experts say the temperature in Eyjafjallajokull's hole appears to have fallen to 100C, meaning it is now producing steam, not magma(岩浆). But officials warned that it was too early to say whether the eruption was over completely. Ash clouds from the volcano grounded thousands of flights last month. Steinunn Jakobsdottir, a geophysicist from the Icelandic Meteorological Office, told the BBC that the volcano was "kind of not active for the moment". "The history of the volcano is such that it calms down and then it gets energy again," she said. "There are still earthquakes under the volcano, and the small earthquake is still not quite down to what it was before the eruption." 'Difficult to say' Magnus Gudmundsson, of Iceland University, flew over the volcano on Sunday and said information from heat cameras showed the temperatures at the crater had fallen below 100C. But he told the AFP news agency that nothing was promised and that the previous eruption at the volcano had lasted 13 months, from 1821-23. "It stopped and started again several times with different intervals 间隔) so it's difficult to say, ( , difficult to give a timeline," he said. He also said it was impossible to say whether the neighbouring Katla volcano - a much larger mountain - might also erupt. At the height of its activity, the volcano sent out huge clouds of ash, which led to airlines grounding their planes for fear it could interfere with plane engines. It was the biggest action of closing airspace in Europe since World War II, and affected at least 10 million passengers worldwide. 56. What do expert think Eyjafjallajokull is like now? A. Magma is still coming out B. The hole appears about 100 degrees C C. The eruption was not over D. It is very cold. 57. How do expects know the temperature in Eyjafjallajokull's hole? A. By taking photos B. By taking its temperature C. By going close to it D. By driving past it 58. What does Steinunn Jakobsdottir think of Eyjafjallajokull? A. It will erupt again soon B. It will be sleeping C. Another mountain might also erupt D. It?s uncertain 59. What do you think the main idea is? A. the biggest action of closing airspace in Europe B. the temperature in Eyjafjallajokull's hole C. The Eyjafjallajokull volcano in Iceland D. The earthquake in Iceland

B
Chicken feathers are useful, and not just to a chicken. Some go into pillows, coats and other products. But countless chicken feathers go to waste. In the United States, billions of chickens are produced yearly. Most of their feathers are thrown away.

-3-

But instead of being buried in land, some feathers could find a future in plastics(塑料). One of the products they have developed is a flowerpot(花盆). It may look like other flowerpots. But the container breaks down in the earth within one to five years. And as it breaks down, it naturally becomes nutrient(营养物) in the soil. The environmentally friendly flowerpot is the work of two researchers. Walter Schmidt is with the Agricultural Research Service, part of the United States Agriculture Department. Masud Huda is with the Horticultural Research Institute, a private(私人) organization(组织). Walter Schmidt has been working to find uses for chicken feathers since the 1990s. Progress in 2002 showed that plastic made from feathers could be formed like other plastics. He says feathers are much stronger and last(持续) longer than another plant material. "Feathers are stronger. By design, feathers are also more durable (耐用的) And the other part about . it is if feathers were twice as heavy, or half as strong, then birds couldn't fly." He points out that traditional flowerpots made from other plastics can last much longer. But he wonders if there is really a need. He says most flowerpots are never re-used. "Why would you want a plastic that you use for a year to last for two hundred years? It makes no sense. You want to match the product with the use." said Walter Schmidt. Walter Schmidt and Masud Huda are now adding another chicken product to their flowerpots -chicken waste. The waste will add more nutrients to the soil as the pot breaks down. The scientists say they hope their flowerpot will be on the market in a year or two. 60. What do people mainly deal with feathers? A. Feathers are used to make pillows, coats and other products. B. Most feathers are paid no attention to. C. Most feathers are used as nutrient D. Most feathers are used to make flowerpots 61. What?s the advantage of the flowerpots? A. They won?t last long. B. They can?t break C. They are environmentally friendly D. They can be reused 62. What does Walter Schmidt think of traditional flowerpots? A. Too heavy B. Too old C. Never re-used D. lasting longer but unnecessary 63. What do you think is the main idea of the passage? A. Chicken and its feathers B. How to deal with feathers C. feathers made into flowerpot D. New flowerpots

C
The ISS project is a partnership of five - the US, Russia, Europe, Japan and Canada. At the moment, no program for its use nor any money has been put in place to support the platform beyond 2015. One of the biggest issues stopping an agreement on station-life extension(延长期) is the human spaceflight examination ordered by US President Barack Obama. The Americans are developing a new vision for space exploration, and the rockets and spacecraft they will need to start it. The future of US joining in the ISS is closely tied to the result of the examination. Mr Dordain, the European Space Agency's (Esa) Director General, said no one partner in the

-4-

ISS project could alone call an end to the platform. A meeting would be held in Japan later in the year where he hoped the partners could get something clearly going forward. He said it was also necessary the benefits(成效) were increased and the costs were reduced. Increasing the benefits could include finding new uses for the station. Esa has called for ideas on how to use the ISS as a platform for Earth observation 观测站) Mr ( . Dordain said the agency had received about 20 very good proposals. On the issue of reducing costs, there were many ideas on the table, he explained. He also questioned whether it was necessary for the station to have six astronauts at all times. If there were periods when little maintenance(维修) was required or the experiment load was light, could the ISS run on a smaller group of people, he suggested. Construction of the space station should finish this year. Next month, two components built in Europe - a connecting node and a robotic control room - will be flown to the platform by the US shuttle Endeavour. Tranquility and the Cupola, as they are known, will complete the non-Russian side of the ISS. 64. Why will America joining in the ISS be tied to the result of the examination? A. Because America is the greatest power among them B. Because America provides most of the money C. Because they need America?s rockets and spacecraft D. Because Obama ordered the human spaceflight examination 65. According to Mr Dordain, how should they do to reduce costs? A. To find new uses for the station B. To make little maintenance C. To reduce the experiment load D. To have fewer astronauts sometimes 66. Where do you think you can read this passage? A. In a story book B. In a handbook C. In an advertisement D. In a newspaper

D

Ben Olsen had great careers as professional players. His story tells a lot about the past, present and future of professional soccer in America. Ben Olsen was an important part of D.C. United's early success. He was the top new player, or rookie of the year, in 1998. His young professional career reached a high point the next season. D.C. United won the M.L.S. Cup, the league championship (锦标赛) on the strength , (力量) of a Most Valuable Player performance by Olsen. He scored one of two goals for his team in the win against the Los Angeles Galaxy.

-5-

Ben Olsen looks back on his score in that championship as his most memorable. "I'd lost a lot of championships before that year, so that was a special game." said Ben Olsen. Like many top American soccer players, Olsen played overseas. He joined the club Nottingham Forest in Britain. He says different leagues have different styles of play. "Some teams are very fast and athletic. Some teams are a little bit more low pressure on the ball and more skillful players. England has always been known to be a fast and physical league." Olsen was also a part of the United States World Cup team of 2006. He says playing for his country was something he will never forget. Ben Olsen has had five operations for severe ankle (脚踝) injuries. Still, he had one of his best years in 2007. He scored seven goals including a "hat trick"-- three in one game. Ben Olsen celebrates his third goal in one game against the New York Red Bull in June of 2007 He was recognized for his outstanding play with an M.L.S. Best Eleven award. He accepted the award in a wheelchair after a minor operation became major ankle surgery(外科手术). Ben Olsen retired after the 2009 season. Today he is an assistant coach with D.C. United. 67. When did Ben Olsen begin to win championship? A. In 1998 B. Next season C. In 1999 D. In 2006 68. What does the underlined word ?rookie? mean in this sentence? A. Success B. New player C. professional career D. championship 69. According to the passage, which of the following is true? A. Ben Olsen has a deep love for his country B. Ben Olsen scored three goals in 1999 C. Top American soccer players never played oversea D. He scored ten goals in 2007 70. What do you think is the best title for the passage? A. Ben Olsen—the best soccer player B. Ben Olsen?s professional career C. Ben Olsen and D.C. United D. An introduction to Ben Olsen 第二节 (共 5 小题,每小题 2 分,满分 10 分) 根据短文的内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多 余选项。 If you think you?ve gained too much weight or are too skinny, you can talk to a doctor. Your doctor will tell you 71. ______________. If it is concerned about your height, weight, or BMI (体重指数), your doctor may ask questions 72. ______________. Your doctor may also ask about your family background to find out if you?ve received something from your parents that might make you taller, shorter, or a late bloomer (someone who develops later than other people of the same age). The doctor can then put all the information together to decide 73. _____________. If your weight isn?t in a healthy range, you will probably get specific diet and exercise recommendations based on your individual needs. Following a doctor?s or dietitian?s plan designed especially for you will work much better than following fad (时尚) diets. For teens, fad diets or starvation plans can actually slow down growth, and the weight loss usually doesn?t last. What 74. ______________? Most teens who weigh less than other teens of their age are just fine. They may be going through puberty on a different schedule than kids of the same age, and their

-6-

bodies may be growing and changing at a different rate. Most underweight teens catch up in weight as they finish puberty during their later teen years so there?s rarely a need to try to gain weight. In a few cases, teenagers can be underweight because of a health problem that needs treatment. If you feel tired or ill a lot, or 75. ____________, or other problems that have lasted for more than a week or two, be sure to let your parents or your doctor know. A. whether you might have a weight or growth problem. B. if you have symptoms like a cough, stomachache C. about your health, physical activity, and eating habits D. if you?re worried about being too skinny E. if you take care of it F. whether you?re growing normally G. about your dieting

第 II 卷(非选择题 共 35 分)
第四部分写作(共两节,满分 35 分) 第一节:短文改错(共 10 小题,每小题 1 分,满分 10 分) 假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有 10 处语言错误,每句中最多有两处。错误涉及一个单词的增加、删除或修改。 增加:在缺词处加一个漏字符号(∧) ,并在其下面写出该加的词。 删除:把多余的词用斜线(\)花掉。 修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。 注意:1. 每处错误及其修改均仅限一词; 2. 只允许修改 10 处,多者(从第 1 处起)不计分。 A few years before, Jack and I had a quarrel over score in a football match. From then on, we didn?t speak to each other any longer. One day, when I was standing by a tree read, a ball flew to me and I kicked it back with looking at the player, but while I put up my head, I found it was Jack. Seen him, I was feeling very embarrassed. However, he was smiled to me, so I smiled either. Then we began to make up. This way the walls between us were torn down with a smile but we become good friends again.

第二节 书面表达(满分 25 分) 最近,深圳一家公司明文规定:所有员工不得驾车上下班。假设你是该公司的经理,现 在接受中国日报记者采访,请你用英文解释作出这一规定的理由。 注意: 词数 100~120。

-7-

参考答案
听力 1-5 CAABC 6-10 BCACB 11-15 BACBC 16-20 BAACB 21. C 22. A 23. D 24. B 25. A 26. C 27. B 28. D 29. C 30. A 31. D 32. C 33. B 34. D 35. A 本文为议论文。运用了三个例子说明了真实的事情也并不可靠,因此我们得用心去思考、 判断,才能辨别其真假。36. B 37. A 38. D 39. C 40. A 41. C 42. B 43. D 44. B 45. D 46. C 47. A 48. D 49. A 50. C 51. B 52. B 53. C 54. D 55. A 56. B 57. A 58. D 59. C 60. B 61. C 62. D 63. C 64. C 65. D 66. D 67. C 68. B 69. A 70. D 71. F 72. C 73. A 74. D 75. B 改错 第一处:before 改为 ago。第二处:score 改为 a score。第三处:longer 改为 more。第四 处:read 改为 reading。第五处: with 改为 without。第六处:while 改为 when。第七处:Seen 改为 Seeing。第八处:第一个 smiled 改为 smiling。第九处:either 改为 too。第十处:but 改为 and。 书面表达 A possible version: We decide that no worker in our company is allowed to drive to work, for which there are at least three reasons. Firstly, energy resource has become a serious problem, and if we all drive to work we?ll waste a lot of energy which will be used for other things. Secondly, too many cars on the road often cause traffic jam in the street and many workers can?t get to work on time. Thirdly, all the workers in our company sit in the workshop working and they have little time to take physical exercise. Now if they ride or walk to work, they can get enough exercise, which is good for their health. Therefore, the decision is popular with all the workers in our company now.

-8-


更多相关文档:

辽宁省五校协作体2013届高三第二次模拟考试

育星教育网 http://www.ht88.com 丰富的资源 最快的更新 优质的服务 诚信的运作 辽宁省五校协作体 2013 届高三第二次模拟考试 语文试题第 I 卷 阅读题 甲 ...

辽宁省五校协作体2013届高三第一次模拟考试英语试题

2013届高三辽宁省五校协... 12页 1下载券辽​宁​省​五​校​协...B.At 3 pm today. C.At 3 pm tomorrow. 第二节(共 15 小题;每小题 ...

辽宁省五校协作体2013届高三第二次模拟考试理科综合试题

辽宁省五校协作体2013届高三第二次模拟考试理科综合试题 隐藏>> 可能用到的相对原子质量:H﹣1 C﹣12 N﹣14 O﹣16 S﹣32 Cl﹣35.5 第Ⅰ卷(选择题 共 12...

辽宁省五校协作体2013届高三第二次模拟考试语文试题 Wo...

辽宁省五校协作体 2013 届高三第二次联合模拟考试 语 文 试 卷 第 I 卷 阅读题 甲 必考题一、现代文阅读(9 分,每小题 3 分) 阅读下面文字,完成 1-3...

辽宁省五校协作体2013届高三数学第二次模拟考试试题 理

辽宁省五校协作体 2013 届高三第二次联合模拟考试 数学学科试卷(理科)一、选择题:本大题共 12 小题,每小题 5 分,在每小题给出的四个选项中,只有一项是符...

辽宁省五校协作体2013届高三第二次模拟考试文科综合试...

辽宁省五校协作体 2013 届高三第二次联合模拟考试 文科综合能力测试本试卷分第 I 卷(选择题)和第 II 卷两部分。共 300 分,考试时间 150 分钟。 第 I 卷(...

...届辽宁省实验中学等五校协作体高三第二次模拟考试(2...

2013届辽宁省实验中学等五校协作体高三第二次模拟考试(2013.04)_高三英语_英语_高中教育_教育专区。第 I 卷(选择题 共 115 分) 第二部分 英语知识运用(共两...

辽宁省五校协作体2013届高三第二次模拟考试 数学理

辽宁省五校协作体 2013 届高三第二次模拟考试 数学理一、选择题:本大题共 12 小题,每小题 5 分,在每小题给出的四个选项中,只有一项是符合 题目要求的 1...

辽宁省五校协作体2013届高三第二次模拟考试数学(文)试...

辽宁省五校协作体2013届高三第二次模拟考试数学(文)试题 Word版含答案 隐藏>> 辽宁省五校协作体 2013 届高三第二次联合模拟考试 数学学科试卷(文科)一、选择题...

辽宁省五校协作体2013届高三第二次模拟考试物理试题(带...

辽宁省五校协作体2013届高三第二次模拟考试物理试题(带答案)_数学_高中教育_教育专区。辽宁省五校协作体2013届高三第二次模拟考试物理试题(带答案)辽宁...
更多相关标签:
网站地图

文档资料共享网 nexoncn.com copyright ©right 2010-2020。
文档资料共享网内容来自网络,如有侵犯请联系客服。email:zhit325@126.com