当前位置:首页 >> 英语 >> 2014年春季高一英语人教版必修三同步课件:Unit 2 Healthy eating Section Ⅲ

2014年春季高一英语人教版必修三同步课件:Unit 2 Healthy eating Section Ⅲ


Section Ⅲ—Using Language, Summing Up & Learning Tip

一、将单词与相对应的释义搭配起来
A 1.debt something 2.limit 3.benefit together 4.combine 5.glare 答案:1.b d.to look angrily at someone

for a long time e.the greatest or least amount,number,etc that is allowed 2.e 3.a 4.c 5.d b.a sum of money a person owes c.to make different people or things work or exist B a.an advantage,improvement,or help that you get from

二、短语互译
A.温故:从文中找出下列短语并写出它们的汉语意思。 1.no longer 2.the other day 3.according to 4.get married B.知新:从文中找出与下列释义对应的英文。 1.谋生 2.欠债 3.消减;删节 4.不久以后 5.增加体重

答案:A.1.不再 4.before long

2.前几天 3.根据;按照 4.结婚 2.in debt 3.cut down 5.put on weight

B.1.earn one’s living

三、补全对话
B—Bob R:Why not? B: 2 C:Well...Yeah,but why do you want to have one? B:Oh,I don’t know really...er...how shall I put it? Well,we’ve been together for quite a long time,haven’t we? The three of us...in the apartment.Well,it’s nearly four years,I think,isn’t it? C:Yes,about that. R:It must be. B:I think that’s worth celebrating...Don’t you agree,Carl? C:Yes,I do actually.I think it’s a good idea. 3 First,invitations only. R—Rock C—Carl 1 B:Listen,everyone! I’d like to make a suggestion.

B:Yes. C:And the other thing is,everyone brings a bottle,otherwise it’ll cost a fortune. R:And another thing,I think,we should have food otherwise it’s just going to be a drinking party... B:Yeah,yeah,sorry to interrupt. 4 I mean it’s all very well saying “have food” but it’s again a lot of work and a lot of money... R:If I could just come in here...I’ve just got a new receipt book and I’d like to have a chance to try out a few things,you know.So I’ll prepare the food. B: 5

A.But...er...there are one or two points I’d like to make ,actually. B.If we are going to have food,the thing is that I want to know who’s going to prepare it. C.How about having a party next Saturday? D.Well,that sounds great. E.Well,what do you think,Carl? 答案:1.C 2.E 3.A 4.B 5.D

四、 阅读 Using Language 中的短文 COME AND EAT HERE(2), 判断正(T)误(F)
1.Wang Peng’s smile left him because he felt ill. 2.Yong Hui came to Wang Peng’s restaurant in order to spy on him. 3.Yong Hui stayed in Wang Peng’s restaurant and enjoyed d umplings and breast of chicken. 4.Wang Peng put on more weight and Yong Hui became thinner. 5.Wang Peng and Yong Hui quarrelled in the end. 答案:1.F 2.F 3.T 4.F 5.F

1.Perhaps he would be able to earn his living after all and not have to close his restaurant. 也许他仍然能够谋生,而不至于关闭自己的餐馆。 考点 earn one’s living 谋生 She used to earn her living by selling drinks. 她过去靠卖饮料谋生。 1)同义短语: earn a living 谋生 make a/one’s living 谋生 earn one’s bread 谋生(bread 是不可数名词)

2)earn 的常见搭配: earn salary 挣工资 earn money 挣钱 earn admiration 赢得赞美 earn one’s place 赢得地位 如: The young man supports his family by earning salary. 那个年轻人通过挣工资养家。 He can earn a lot of money every year. 他每年能挣一大笔钱。 The old man earned admiration for his wisdom. 这位老人因为自己的智慧赢得了赞美。 He has earned his place in his company. 他在公司赢得了地位。

单项填空 1)(2013·安徽屯溪期中)Mr.Tang enjoys writing in his spare time.His works have A.earned C.discovered ago and he A.earned;earned B.earned;gained C.gained;gained D.gained;earned him many good friends. B.achieved D.introduced his living by teaching ten years greatly from his work.

2)(2013·江西吉安月考)Mr.Smith

完成句子 3)You can’t expect to 4)The boy 5)The scientist 答案:1)A 2)B 4)makes/earns a living (谋生)from your painting. (谋生)by selling newspapers in the street. (赢得地位)in his field by his contributions. 3)earn/make a living/earn your living 5)earned his place

2.He did not look forward to being in debt because his restaurant was no longer popular. 他可不希望由于餐馆不受欢迎而负债。 剖析:1)because his restaurant was no longer popular 为原因状语从句。 2)no longer popular 表示对过去肯定,对现在否定,意为“不再受欢迎”。 no longer(not...any longer)和 no more(not...any more)的区别:no more 强调在 次数上“不再”;而 no longer 则强调在时间上“不再”。如: You are no longer a child.你不再是个孩子了。 I will see him no more.我再也不见他了。

考点 debt n. 债务;债 He borrowed a lot of money and couldn’t pay off his debts. 他借了许多钱,还不清债务。 They have got into debt. 他们已经开始负债。 归纳:pay off one’s debts 意为“还清债务”;get into debt 意为“欠债”。

常用短语:in debt 负债 out of debt 不欠债 get into debt/run into debt/fall into debt 欠债 Knowing they are deep in debt,they cried out their hearts. 得知他们负债累累,他们哭得伤心欲绝。 Now the woman is out of debt. 现在这位女士已不欠债了。 He has got into debt,hasn’t he? 他欠债了,是吗?

单项填空 1)(2013·贵州遵义期中)The company is deep in avoid dealing with it. A.debt C.benefit A.out of debt C.in debt 翻译下列句子 3)He got into debt after he lost his job. 4)The company is deep in debt. B.strength D.thought . B.into debt D.out of debts so you’d better

2)After ten years of hard work,they at last got

答案:1)A 2)A 3)丟了工作之后他欠债了。 4)这家公司负债累累。

3.I don’t want to upset you,but I found your menu so limited that I stopped worrying and started advertising the benefits of my food. 我不想让你心烦,不过我发现你菜谱上的菜很有限,所以我就不着急了,开 始宣传我餐馆的食物的好处。 剖析:1)第一个分句 I don’t want to upset you 是为后面要说的话作铺垫,使对 方有个思想准备,有“我知道这么说会让你难受,但我还是说出来”的意思。 2)that 引导结果状语从句。

考点一 limit n.界限;限度 vt. 限制;限定 That fence is the limit of our schoolyard. 那堵围墙是我们校园的界限。 There is a limit to the amount of money I can afford. 我能付得起的钱数是有限的。 We should take measures to limit carbon dioxide emissions from cars. 我们应该采取措施来限制汽车二氧化碳的排放量。 We should limit the expense to 100 dollars. 我们应该把开支限定到 100 美元。 归纳:limit 常与 to 连用。

1)limit 指时间、空间、程度、数量等方面的“限定”,其内涵是: 如果超出了这个度就会受罚或引起令人不快的后果。 此外 ,这个词也常用来 表示“局限”。 He seems to be a man of limited intelligence. 似乎他的智力有限。 2)limited 常用作形容词,如: That is a limited company. 那是家有限公司。 My power is limited. 我的能力有限。 归纳:limited 作形容词,含义是:有限的;少的。

考点二 benefit n. 利益;好处 vt.& vi.有益于;有助于;受益 The newly built railway will be a great benefit to our country. 新建成的铁路将给我们国家带来巨大利益。 The young man has had the benefit of a good education. 那个年轻人得益于良好的教育。 The rain is of great benefit to the plants. 这场雨对植物大有好处。 What scientists do benefits the world. 科学家所做的有益于这个世界。 The plants benefited from the rain. 植物得益于这场雨。 归纳:benefit 常与介词 to 或 from 连用。

1)benefit 作名词时的常用短语: be of benefit to 对……有益 for the benefit of/for one’s benefit 为了……的利益 It is said that yoga is of great benefit to human health. 据说瑜伽对人体健康有极大好处。 I did it for his benefit. 我这么做是为了他好。 2)派生词:beneficial adj.有利的

单项填空 1)(2013·内蒙古巴彦淖尔月考)The speed of cars and trucks is 30 kilometers per hour in large cities in China. A.limited B.limiting C.limiting to D.limited to 30 2)(2013·贵州遵义期中)The speed of cars is usually limited miles per hour on the busy city street. A.by B.at C.to D.for to

3)(2012·福建卷)China has been pushing the reform of public hospitals all its citizens. A.in charge of B.for the purpose of C.in honor of D.for the benefit of 4)(2013·浙江嵊泗月考)As we all know,practicing Yoga health;that is to say,our health can it. A.benefits to;benefit B.benefits;benefit from C.benefits from;benefit D.benefits;are benefited from 答案:1)A 2)C 3)D 4)B our

4.Perhaps we ought to combine our ideas and provide a balanced menu with food full of energy and fibre. 也许我们的想法应该综合起来,做出一种富有热量和纤维的均衡食谱。 考点 combine vt.& vi.(使)联合;(使)结合 Please combine this sentence with/and that one. 请把这个句子与那个句子合为一句。 The new teaching method combines education with pleasure. 这种新的教学方法寓教于乐。 The two small shops combined to make a large one. 这两个小店合并为一家大商店。 归纳:combine 的常用短语 combine A with/and B 意为“把 A 和 B 结合起来”。

1)辨析 combine,unite,connect,join 的用法 combine 指把两个或两个以上的人或物结合在一起。 unite 指联合、团结、结合在一起,构成一个整体。 connect 指两个事物通过某种媒介物连接起来,原事物的特征还保留着。 join 侧重把原来不相连接的事物紧密地连接在一起,但仍可分开。 也指把分 散的人或几个部分的人联合起来,或指加入到某个团体中去。 We ought to combine knowledge with practice. 我们应该把知识和实践结合起来。 England and Scotland united in 1707. 英格兰和苏格兰在 1707 年联合起来。 The road connects Beijing and Zhangjiakou. 这条路把北京和张家口连起来。 He joined the two pieces of wood with nails. 他用钉子把这两块木头连在一起。 2)派生词:combination n.结合;联合

单项填空 1)(2013·湖北襄阳期中考试)Those who live a happier life. A.limit C.match B.equip D.combine his natural ability with hard work with pleasure will

2)(2013·陕西长安质量检测)If he can work,he should be very successful. A.combine B.connect C.link D.join

3)—In this day and age,women can have children and jobs as well. —I can’t agree more.It’s great to have the two A.linked B.related C.connected 答案:1)D 2)A D.combined 3)D .

5.In this way they cut down the fat and increased the fibre in the meal. 用这种方法,他们减少了饭菜中脂肪的含量,增加了纤维素。 考点 cut down 削减;删节 We cut down our administrative expenses. 我们削减了行政开支。 She decided to cut down the story so as to make it fit the space available on the paper. 她决定把这个故事删节以便适合报纸有限的版面。

1)cut down 还有其他含义。如: He cut down the big tree to make some tables. 他砍倒这棵大树来做一些桌子。 归纳:cut down 除了“削减,删节”外,还有“砍倒”的含义。 2)cut 短语归纳: cut in 插嘴 cut out 裁剪;割掉 cut up 切碎;使丧气 cut off 切断;断绝 Don’t cut in while others talking. 别人说话时别插嘴。 Pictures from these magazines can be cut out. 这些杂志上的图画可以剪下来。 He always cuts up his food before he eats it. 在吃食物前,他总是把它切碎。 The electricity supply has been cut off because of the storm. 由于暴风雨电的供应被切断。

单项填空 1)(2013·江西南昌月考)Their business is not good as ever so they have to the expenses of their company. A.cut in B.cut off C.cut up stopped. A.cut off C.was cut off measures to A.cut off C.cut out D.cut down ,all the machines 2)(2013·辽宁沈阳期中)With the electricity B.cut down D.was cut down their carbon emission to reduce greenhouse effects. B.cut up D.cut down

3)(2013·四川成都期中)Many citizens urged their government to take

4)那个裁缝在裁剪衣服。 The tailor was a dress. 5)在丈夫抛弃她之后,简痛苦极了。 Jane was really when her husband left her. 答案:1)D 2)A 3)D 4)cutting out 5)cut up

6.Their balanced diets became such a success that before long Wang Peng became slimmer and Yong Hui put on more weight. 他们的均衡膳食非常成功,王鹏很快瘦了一些,而雍慧却胖了点儿。 剖析:本句中含有 that 引导的结果状语从句。如: He made such rapid progress in English that the teacher praised him. 他的英语取得了很大进步,老师表扬了他。 考点 before long 不久以后 Before long,the noise dropped completely and the boat began to drift gently across the water. 不久,轰鸣声完全消失了,于是这只船开始慢悠悠地漂浮在水面上。

注意 before long 和 long before 的区别: before long 的含义是“不久以后”,而 long before 则是“很久以前”的意思。 如: His new book will come out before long. 他的新书不久就要出版。 He returned to his homeland long before. 他很久以前就回国了。

单项填空 1)(2013·浙江诸暨期中)He had worked in this school out but he had to leave the school A.before long;before long B.long before;long before C.long before;before long D.before long;long before 2)(2013·河南周口月考)I hear it won’t be university. A.before long B.long ago C.long after D.long before he graduates from the . the war broke

用 before long 和 long before 填空 3)Send an email to me and 答案:1)C 2)D you’ll receive a small gift. . 4)He gave it away that the gold watch had been stolen 3)before long 4)long before


更多相关文档:

2014年春季高中英语(新人教版必修3)同步训练:Unit 2 Healthy eating Section Ⅲ

2014年春季高中英语(新人教版必修3)同步训练:Unit 2 Healthy eating Section _英语_高中教育_教育专区。Section —Using Language,Summing Up & Learning Tip ...

2014年春季高中英语(新人教版必修3)同步训练:Unit 2 Healthy eating 单元测评2

搜 试试 7 帮助 全部 DOC PPT TXT PDF XLS 百度文库 教育专区 高中教育 ...2014年春季高中英语(新人教版必修3)同步训练:Unit 2 Healthy eating 单元测评2...

高一英语新人教版必修三Unit 2 Healthy Eating 教案

搜试试 3 帮助 全部 DOC PPT TXT PDF XLS ...高一英语新人教版必修三Unit 2 Healthy Eating 教案...2014年春季高一英语人教... 61页 免费 【名校备课...

高中英语人教版必修三unit 2 Healthy Eating复习题

高中英语人教版必修三unit 2 Healthy Eating复习题_高一英语_英语_高中教育_教育专区。Unit 2 Healthy Eating 重点短语 1. 平衡的膳食___ 2. 厌倦___ 3. 扔...

【创新设计】2014-2015学年高中英语同步精练:必修3 Unit 2 Section Ⅱ (人教版,课标通用)]

【创新设计】2014-2015学年高中英语同步精练:必修3 Unit 2 Section Ⅱ (人教版,课标通用)] Unit 2 Healthy eating Section Ⅱ Learning about Language 课时精练...

高一英语人教版必修三Unit 2 课文内容

搜 试试 7 帮助 全部 DOC PPT TXT PDF XLS ...高一英语人教版必修三Unit 2 课文内容_英语_高中教育...Unit 2 Healthy eating COME AND EAT HERE (I) ...

高一英语人教版必修三 全册课文内容

搜试试 7 帮助 全部 DOC PPT TXT PDF XLS ...高一英语人教版必修三 全册课文内容_英语_高中教育_...Unit 2 Healthy eating COME AND EAT HERE (I) ...

高一英语必修三 Unit2 Healthy eating

高一英语必修三 Unit2 Healthy eating 一、说教材 (一)教学内容分析 WE ARE WHAT WE EAT 优质说课稿 WE ARE WHAT WE EAT 是一篇介绍“饮食习惯”的文章,包括...

【创新设计】2014-2015学年高中英语同步精练:必修3 Unit 2 Section Ⅰ (人教版,课标通用)]

【创新设计】2014-2015学年高中英语同步精练:必修3 Unit 2 Section Ⅰ (人教版,课标通用)] Unit 2 Healthy eating SectionⅠ Warming Up & Reading 课时精练 (...
更多相关标签:
unit2 healthy eating | healthy eating | healthy eating课件 | healthy eating教案 | healthy eating ppt | healthy eating说课稿 | healthy eating作文 | healthy eating plate |
网站地图

文档资料共享网 nexoncn.com copyright ©right 2010-2020。
文档资料共享网内容来自网络,如有侵犯请联系客服。email:zhit325@126.com