当前位置:首页 >> 初二英语 >> 仁爱版英语八年级上册测试题 Unit 1 Topic 2

仁爱版英语八年级上册测试题 Unit 1 Topic 2


仁爱版英语八年级上册测试题 Unit 1 Topic 2
(考试时间 :90 分钟,满分:100 分)
题号 Ⅰ 得分 第一部分 Ⅱ Ⅲ Ⅳ Ⅰ 第二部分 Ⅱ Ⅲ Ⅳ Ⅰ 第三部分 Ⅱ Ⅲ 总分

第一部分 听力 (20 分)
Ⅰ.听句子,选择正确图片。每个句子读一遍。 (5 分) ( )1.

(

)2.

(

)3.

(

)4.

(

)5.

Ⅱ.听句子,选择正确答语。每个句子读一遍。 (5 分) ( )6.A.Yes, you’d better not. B.No, you’d better not. C.No, you can’t smoke. ( )7.A.You can ask him. B.You’d better catch a bus. C.You are all right. ( )8.A.That’s right. B.That’s OK. Please take a seat. C.All right. ( )9.A.Yes, I’d like to. B.Really? C.No, thanks. ( )10.A.No problem. B.Not at all. C.That’s very kind of you. Ⅲ.听对话及问题,选择正确答案。每组对话及问题读两遍。 (5 分)

)11.A.Music. B.Art. C.Sports. )12.A.The girls. B.The boys. C.Class Three. )13.A.One. B.Two. C.Three. )14.A.He asks her to come earlier next time. B.He asks her to study hard. C.He asks her to go home earlier. ( )15.A.Playing basketball. B.Running. C.Going out for a walk. Ⅳ.听短文,判断正(T)误(F)。短文读两遍。 (5 分) ( )16.Michael Jordan was born in Washington, DC. ( )17.Jordan could play basketball very well in his high school. ( )18.He played so well that people called him“Air Jordan”. ( )19.He became a basketball team member in the Houston Rockets. ( )20.Once he got 36 points in one game.

( ( ( (

第二部分 基础知识运用 (55 分)
Ⅰ.单项选择。 (10 分) ( )1.—I’m sorry for _______ I said. —It doesn’t matter. A.how B.which C.what D.when ( )2.I’ll play baseball, because it can_______. A.to build me up B.to build up me C. build up me D. build me up ( )3.He was too _______ to cut himself with the knife. A.careful B.carefully C.careless D.care ( )4.—You play the piano too loudly. Would you please play it _______? —I’m sorry. A.clearly B.silent C.quiet D.quietly ( )5.—Would you mind _______ us in the game? —Not at all. A.joining B.join C.join in D.joining in ( )6.—Why were you late for the meeting this morning? —I got up too late, so I _______ the first bus. A.caught B.missed C.took D.forgot ( )7.That’s very kind _______ you, but I think I can manage it myself. A.to B.at C.of D.from ( )8.—You kept me _______ so long. —Sorry. I’ll be ready soon. A.wait B.to wait C.waited D.waiting ( )9.—I’m so sorry for losing your dictionary. —_______ A.Oh, it doesn’t matter. B.You’re welcome. C.That’s OK. D.Thank you all the same. ( )10.—Will you join us?

—_______ A.No, I won’t. B.You’re welcome. C.I hope not. D.Of course, I will. Ⅱ.情景交际。 (5 分) 根据对话情景,在空白处填入合适的句子。 A:It’s Sunday tomorrow. 11. ? B:Oh, I am going to watch a football match. It’s between Korea and China. A:Wonderful! I really hope we’ll win this time. 12. ? B:At 3 o’clock in the afternoon. I have two tickets here. 13. ? A:Of course I’d love to. But I can’t. We will have a basketball match tomorrow afternoon. B:What a pity! 14. ? A:A team from No.2 Middle School. B:15. ? A:In our school. B:Good luck to you and your team then! A:Thank you. See you later. B:See you. Ⅲ.完形填空。 (10 分) The game of football began in England in the middle of the nineteenth century. But the Chinese played a game 16 football more than 2,000 years ago. In the 17 , it was not easy and dangerous. There was not a fixed (固定的) number of 18 and there were always a lot of fightings. In 1863 the Football Association (协会) was founded (成立) to bring 19 to the game. Since then, more and more people began to play football, making it the world ’s most 20 sport. It’s the strongest in Europe and 21 , but it is more popular in Africa 22 and now women also play football.Women’s football is one of the fastest 23 sports in the world. The World Cup is the 24 important prize (奖) in international football. The match is held (被举行) every four years in 25 countries around the world. The first match was held in 1930 and the winner was Uruguay. ( )16.A.like B.for C.with D.as ( )17.A.begin B.beginning C.begining D.begins ( )18.A.players B.balls C.women D.men ( )19.A.people B.football C.fans D.rules ( )20.A.difficult B.comfortable C.popular D.hopeful ( )21.A.England B.Germany C.South America D.Africa ( )22.A.either B.as well C.also D.neither ( )23.A.relaxing B.moving C.running D.growing ( )24.A.very B.more C.most D.less ( )25.A.different B.important C.big D.a few Ⅳ.阅读理解。 (30 分) (A) Most people make their living (谋生) with their hands, but Bob makes his living with his feet. Bob’s story began in a small city in England. His parents were poor. Seven people lived in a small house. Bob had no place to play but on the street. Bob’s father often played football. Little Bob wanted to play football, too. So his father made a soft (柔软的) ball for him to kick. It was a sock full of old cloth. He kicked it every day.

At last Bob learned to kick a real football. And after a few years he could play football very well. ( )26.People usually make their living _______. A.by learning by themselves B.with their feet C.by playing football D.with their hands ( )27.Which of the following is TRUE? A.Bob was born in a small village. B.Bob’s house was very big. C.There were eight people in the family. D.The little boy often played on the street. ( )28.Why did the father make a soft ball for his son? A.Because the family all liked football. B.Because Bob also liked to play football. C.Because they had lots of old cloth. D.Because he didn’t want to throw the sock away. ( )29.The word“kick”in the story means _______. A.踢 B.玩 C.射门 D.弹起 ( )30.From the story we can see _______. A.Bob’s age B.it’s about an American boy C.Bob’s mother’s name D.the boy became a good football player at last (B) Yao Ming, the center of the Chinese National Men’s Basketball Team, served the Houston Rockets in 2002 in NBA. The 2.26m, 120kg center became the first player to come from a foreign team. Yao Ming was born in Shanghai in September, 1980. His mother was a center and captain (队 长) of the Chinese National Women’s Team. His father played basketball, too. Yao Ming is widely known in China. He came to be a very important basketball player in CBA. It’s short for China Basketball Association (联赛). During the 2000-2001 season, he got 27.1 scores (得分) for the Shanghai Oriental (东方) Sharks in every match. Yao Ming joined the Houston Rockets in October, 2002. He said it was a new start in his basketball life. He would do his best to learn from the NBA and improve (提高) himself. Sport analyst (分析家) Bill Walton said, “Yao Ming has the potential (潜力), the capability (能力) of changing the future of basketball.” ( )31.The Houston Rockets is the name of a _______ team. A.table tennis B.volleyball C.basketball D.golf ( )32.Both Yao Ming’s father and mother were _______. A.football players B.basketball players C.the centers of the Chinese National Team D.the captains of the Chinese National Team ( )33.Yao Ming _______ in CBA during the 2000-2001 season. A.does well B.is good C.was good D.did well ( )34.Yao Ming _______ the Houston Rockets in October, 2002. A.did his best to join B.was well-known in C.became a member (成员) of D.liked

)35.Sport analyst Bill Walton thought Yao Ming was able to _______. A.learn from the NBA B.change the future of basketball C.improve himself D.became the captain of the Houston Rockets (C) In China, many young people like playing soccer. It’s very popular. But the Chinese don’t call it soccer. They call it football. Are they different? In fact, there are two kinds of football games. One is American football, and the other is soccer. There are 11 players in a soccer team. And the soccer is round. Only the goal-keeper can play the ball with hands. The others can’t play the ball with hands, and they can only play it with their feet. In the U.S.A., soccer is not very popular. They prefer playing American football to soccer. There are also 11 players in an American football team. The ball is not round. It’s oval. All the players can play the ball with hands and feet. And the goal is bigger than the one of soccer games. American football is quite different from soccer. 根据短文内容,回答下列问题。 36.Which sport is very popular with many young people in China? _____________________________ 37.How many players are there in an American football team? _____________________________ 38.What’s the shape of American football? _____________________________ 39.How many players in a team can play football with hands in a soccer game? _____________________________ 40.In the U.S.A., soccer is also very popular, isn’t it? _____________________________

(

第三部分

写作(25 分)

Ⅰ.词汇。(10 分) (A)根据句意及首字母提示补全单词。 1. The old man was born in the 19th c_______. 2.You can t_______ the basketball from any part of the court. 3.I’ll go s_______ else. 4.Could you please give me a f_______? 5.Are you r_______? Let’s begin. (B)根据句意及汉语提示填空。 6.If I have a _______(机会), I believe I will do better next time. 7.All the football players must _______(遵守)the football rules. 8.It’s very nice of you, but I can_______(对付) the box myself. 9.Dr. White _______(发明)a kind of new medicine last year. 10.One of my teammates fell ill, so he can’t _______(训练)with us now. Ⅱ.句型转换。 (5 分)

11.Could you please follow me?(改为否定句) Could you please _______ _______ me? 12.—Would you mind waiting for a little while?(作出回答) —_______ _______ not. 13.This term he is not going to learn French. He’ll learn Japanese instead.(同义句转换) He is going to learn Japanese _______ _______ French this term. 14.They are doing some shopping.(改为一般将来时) They _______ _______ some shopping next weekend. 15. I’m sorry for being late for school.(就画线部分提问) _______are you sorry_______? Ⅲ.书面表达。 (10 分) 根据表格中所提供的信息, 以 My favorite player 为题写一篇 60 词左右的短文。 (任选其 一) Name Birthday Country Event(项目) Height Weight Name Birthday Country Event Height Lin Dan 1983/10/14 China Badminton(羽毛球) 1.76m 65kg Zhang Yining 1982/10/05 China Table tennis 1.68m

听 力 材 料
Unit 1 Topic 2
Ⅰ.听句子,选择正确图片。每个句子读一遍。 1. Could you please open the window? 2. Li Ming fell ill. Let’s go to see him. 3. He wants to join an English club. 4. I am sorry I am late for class. 5. He is angry with his son. Ⅱ.听句子,选择正确答语。每个句子读一遍。 6. Would you mind my smoking here? 7. How can I get to the Capital Stadium? 8. I’m sorry I’m late for class. 9. Would you like to go hiking with us? 10. Let me help you carry the big box. Ⅲ.听对话及问题,选择正确答案。每组对话和问题读两遍。 11. W:Lucy’s brother is good at the high jump. M:That’s true. He likes running and playing basketball, too. Q:What is Lucy’s brother good at? 12. W:Did you win in the last football match, Lu Ming? M:No, our team missed one goal, and the girls got two goals. Q:Who won the game, the boys or the girls? 13. W:Lin Ping, I’m sorry I lost your eraser. I’ll buy you a new one. M:Never mind. I have another one. Q:How many erasers does Lin Ping have? 14. W:I’m sorry, Mr. Wu. I’m late. M:Would you mind coming earlier next time, Kate? W:Sorry. It won’t happen again. Q:What does Mr. Wu ask Kate to do? 15. W:Michael, do you like playing basketball? M:Certainly. What about you, Maria? W:I like going out for a walk. Q:What does Maria like doing? Ⅳ.听短文,判断正(T)误(F)。短文读两遍。 Michael Jordan is the most famous basketball player in the world. He was born in Brooklyn, New York. He didn’t play very well when he joined the basketball team in his high school at first. Michael Jordan became famous when he joined the basketball team in North Carolina. He played so well that people called him“Air Jordan”. Then he became a basketball team member in the Chicago Bulls. He once got 63 points in one game.

参考答案及解析
Unit 1 Topic 2
第一部分
Ⅰ. 1.C Ⅱ. 6.A Ⅲ. 11.C Ⅳ. 16.F 2.B 3.A 4.A 5.B 7.B 8.B 9.A 10.C 12.A 13.B 14.A 15.C 17.F 18. T 19.F 20.F

听力

第二部分

基础知识运用

Ⅰ. 1.C 此句中 what 作 said 的宾语,表示“我说的话”。 2.D 考查 build up 的用法。代词需放在动词和副词之间。 3.C 由句意他用小刀割到了自己,可知他很粗心。A 为形容词,意为“细心的”,B 为副词, 意为“细心地”,D 为动词,意为“关心”,故选 C,意为“粗心的”。 4.D 修饰动词用副词,A 为副词表示“清楚地”,故选 D。 5.A 考查 would you mind+doing 形式。 6.B 考查 miss 作为“错过”讲的用法。 7.C 考查 be kind of sb.形式。 8.D 考查 keep 的用法。keep 可作系动词,后跟名词、代词、形容词作宾语,还可用于 词组 keep sb. doing sth. 表示“使某人一直做某事”。 9.A 由句意他丢掉了字典而感到抱歉,应回答没有关系。故选 A。 10.D 考查“Will you ... ?” 的答语,A、B、C 均不符合题意。 Ⅱ. 11. What are you going to do 12. When will it start 13. Would you like to go with me 14. Which team will you be/play against 15. Where will you play Ⅲ. 16.A 此处是用来说明 game 的,像 football 这样的 game。 17.B 由前面的 the 可知要选 begin 动名词形式,故选 B。 18.A 这里应该指“队员的数量”是不固定的。 19.D 本句说到足球协会成立,那就是要规范球队,应该制定规则, 故选 D。 20.C 足球是世界上最流行的运动。 21.C and 连接的前后应是并列的,前面是一个洲,后面也应是一个洲。 22.B 本句是说在非洲也很流行。 表示“也”的时候,either 常用于否定句,also 的位置不在句

末,只能选 B。 23.D 本句是说女子足球是世界上成长最快的运动之一。 24.C 从前面的 the 和后面的 in international football 可知填 most 构成最高级,故选 C。 25.A 每四年一次的世界杯足球赛都是在不同的国家举行。故选 A。 Ⅳ. (A) 26.D 由第一段可知大多数人靠双手谋生。故选 D。 27.D 第二段最后一句提到“Bob 没有地方玩,只能在街上玩。” 故选 D。 28.B 第三段第一句提到“Bob 的父亲经常踢足球,Bob 也想踢足球。” 故选 B。 29.A kick 意为“踢”。 30.D 由第四段最后一句“几年后,他球踢得很好。” 可知选 D。 (B) 31.C 由第一句“姚明是中国男篮国家队的中锋,效力于火箭队。” 可知选 C。 32.B 由第二段“他妈妈是中国女篮国家队的中锋及队长,他爸爸也是打篮球的。” 可知选 B。 33.D 由第三段“他在 2000—2001 赛季,每场平均为上海东方队得 27. 1 分。”可知选 D。 34.C 由第四段第一句“他于 2002 年 10 月加入火箭队”,可知选 C。 35.B 由第五段体育分析家 Bill Walton 说姚明很有潜力??可知选 B。 (C) 36. Soccer. 37. There are 11. 38. It’s oval. 39. Only one. 40. It’s not.

第三部分

写作

Ⅰ.1. century 2. throw 3. somewhere 4. favor 5. ready 6. chance 7. follow 8. manage 9. invented 10. practice Ⅱ. 11. not follow 12. Of course 13. instead of 14. will do 15. What, for Ⅲ. 参考范文: My favorite player My favorite player is Zhang Yining who is 1.68 meter tall. She is a table tennis player on the national team of China. She was born on October 5th, 1982. When she was six years old, she began to practice playing ping-pong. She started to play on our national team in 1995. She is clever, quick and hard working. In 2004 Athens Olympic Games, she did very well and got medals. I like her best because I like ping-pong.


更多相关文档:

仁爱版英语八年级上册测试题-Unit-1--Topic-2

仁爱版英语八年级上册测试题-Unit-1--Topic-2_英语_初中教育_教育专区。初二英语上册复习资料 新兴县星冉教育 Unit 1 Topic 2 Ⅰ.单项选择。 (10 分) ( (...

仁爱版英语八年级上册测试题-Unit-1--Topic-2答案

仁爱版英语八年级上册测试题-Unit-1--Topic-2答案_英语_初中教育_教育专区。初二英语上册复习资料 新兴县星冉教育 参考答案及解析 Unit 1 Topic 2 第二部分 ...

八年级仁爱英语上册unit 1 Topic 2练习题

八年级仁爱英语上册unit 1 Topic 2练习题_初二英语_英语_初中教育_教育专区。Unit 1 Topic 2 I’ll kick you the ball again 、根据句意及首字母提示补全...

仁爱版八年级上册英语unit1_topic1-2测试题

仁爱版八年级上册英语unit1_topic1-2测试题_英语_初中教育_教育专区。Unit 1 Topics 1 and 2 1. 3. 4. 5. 6. I am hungry (饥饿) .Could you please...

仁爱版八年级上Unit1_Topic2测试题

仁爱版八年级上Unit1_Topic2测试题_英语_初中教育_教育专区。北大教育 仁爱版八年级上 Unit1 Topic2 测试题一、根据句意及首字母提示补全单词。(15 分) 1. ...

仁爱版八年级上册unit1 topic2练习题

仁爱版八年级上册unit1 topic2练习题_数学_初中教育_教育专区。仁爱英语八年级上册练习题 Unit 1 Topic 2 班级: 姓名: 家长签名: 第一部分 听力 (25 分) Ⅰ...

新仁爱版八年级英语上册Unit 1 Topic2 试题

仁爱版八年级英语上册Unit 1 Topic2 试题_英语_初中教育_教育专区。Unit 1 Topic 2 I’ll kick you the ball again. Section A 试题 Studying Aims: 1. ...

仁爱版八年级上册英语unit1-topic1-2测试题

仁爱版八年级上册英语unit1-topic1-2测试题_英语_初中教育_教育专区。Unit 1 Topics 1 and 2 Ⅰ.词汇: (10 分)A.根据句意和首字母填空: 1. I am ...

仁爱版八年级上册英语unit1_topic1-2测试题

(备注:听力祥见双语学习报八年级上 Unit1,Topic2, 28 期,共 15 分) Unit1 Topic2 Would you mind teaching me? Section A 1.Could you please ?? ...

仁爱版八年级上册英语unit1_topic1-2测试题

八年级上册英语周测(2) Class:___ Name:___No.___Score:___ .词汇: (22 分) A.根据句意和首字母填空(10 分) 1.There is n___ in the box...
更多相关标签:
网站地图

文档资料共享网 nexoncn.com copyright ©right 2010-2020。
文档资料共享网内容来自网络,如有侵犯请联系客服。email:zhit325@126.com