说明：本试卷分第 I 卷（选择题）和第 II 卷（非选择题）两部分，试卷满分 150 分， 考试时间 120 分钟。 第 I 卷 (选择题共 100 分） 第一部分：听力（共两节，满分 30 分） 第一节（共 5 小题；每小题 1. 5 分，满分 7. 5 分） 听下面 5 段对话。 每段对话后有一个小题， 从题中所给的 A、 B、 C 三
个选项中选出最佳选 项， 并标在试卷的相应位置。 听完每段对话后， 你都有 10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读 下 一小题。每段对话仅读一遍。 1. What is the time now? 9：40. C. 9：10.
2. How does the man feel about his promotion? A. B. C. 3. A. B. C. 4. He feels more stressed. He feels very excited. He feels very happy. What does the woman advise the man to do? Fly to his mother’s home in advance. Take his notes and study on the way. Buy a record for his mother’s birthday. How will the woman get to the shopping centre? B. On foot. C. By taxi.
A. By bus. 5. A. B. C.
What does the man want to do? Remember all the lines. Prepare for the play. Give up playing the role.
第二节（共 15 小题;每小题 1. 5 分，满分 22. 5 分） 听下面 5 段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题，从题中所给的 A、B、C 三个
选项 中选出最佳选项，并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前，你将有时间阅读各 个小题， 每小题 5 秒钟；听完后，各小题将给出 5 秒钟的作答时间。每段对话或独白读两 遍。 听第 6 段材料，回答第 6、7 题。 6. Why did Kate get ill? A.She worked too much.B. She caught a bad cold. C. 7. Who will go to see Kate? A. The woman. B. Both of them. C. The man. She refused to see a doctor.
听第 7 段材料，回答第 8 至 10 题。 8. What percentage of the students will get used to school life soon? A. 9. 90%. B. 19%. C. 99%.
Why does the school ask new students to live in campus? A. To make the students happy.
To sell IC cards. To keep students safe.
10. What does the man think of the woman’s school life? A. Exciting. B. Challenging. C. Boring.
听第 8 段材料，回答第 11 至 13 题。 11. Why does the man hire some bikes? A.To go traveling abroad. B.To go to visit the bicycle rental shop. C.To visit the island with his friend. 12. What is the woman’s suggestion? A. See her tomorrow. B. Hire a motorbike. C. Go to the beach.
13. Where is the man staying? A. At Burt，s Bicycle Rental. Bat No. 100 Beckman Street. Cat the Holiday Sun Hotel. 听第 9 段材料，回答第 14 至 16 题。 14. What transportation does the woman like?
A. Trains. Biplanes. Cashes. 15. What means of transportation does the man prefer? A. By train. Baby air. Cabby water. 16. What’s the probable relationship between the two speakers? A. Husband and wife. B.Teacher and student. C.Friends.
听第 10 段材料，回答第 17 至 20 题。 17. A. 18. A. Whom did Miss Richards teach in the school? All the students. B. All the workers. C. All the freshmen.
What was Miss Richards? A professor. B. A science teacher. C. An art teacher.
19. How did Miss Richards feel before Dick answered her question? A. B. C. Disappointed and unhappy. Angry and annoyed. Excited.
20. How is Miss Richards to her students? A. Strict. B. Serious. C. Patient.
第二部分阅读理解（共两节，满分 40 分） 第一节(共 15 小题;每小题 2 分，满分 30 分） 阅读下列短文，从每题所给的四个选项（A、B、C、D)中，选出最佳选项。 A Very soon the Rabbit noticed Alice, as she went hunting about, and called out to her, “What are you doing out here? Run home this moment，and fetch me a pair of gloves and a fan! Quick, now!” Alice was so much frightened that she ran off at once in the direction it pointed to. She saw a little house, on the door of which was a plate with the name “W. RABBIT”. She went in and hurried upstairs. By this time she had found her way into a tidy little room with a table in the ^window, and on it a fan and two or three pairs of tiny white kid gloves： she took up the fan and a pair of the gloves，and was just going to leave the room, when her eye fell upon a little bottle that stood near the looking-glass. There was no label (标签）this time with the words % DRINK ME’ 9 but she
opened it and put it to her lips. “I know something interesting is sure to happen， ” she said to herself. Before she had drunk half the bottle， she found her head touching the ceiling. She went on growing and very soon had to get down on her knees on the floor. Still she went on growing, and as a last resource, she put one arm out of the window， and one foot up the chimney(烟)， and said to herself， “Now I can do no more，whatever happens. What will happen to me?” Luckily for Alice, she grew no longer： still it was very uncomfortable, and as there seemed to be no sort of chance of her ever getting out of the room again, no wonder she felt unhappy. 21. According to the passage，we can know that Alice A. B. C. D. felt comfortable when she grew no longer was afraid when the Rabbit called out to her knew what would happen to her if she continued to grow saw a label “DRINK MEW on the bottle and drank half of it .
22. Alice grew so big because she A. had special magical power B. wore the Rabbit’s gloves
C. drank something in the bottle D. wanted to frighten the Rabbit 23. Which of the following could best replace the underlined word “resource” in Paragraph 3? A.Way . B. Dream. C. Ending. D. Loss.
24. The passage may come from a(an) A. science book B. wildlife magazine C. guide book B Here are some interesting places in America： Lake Placid Lake Placid in New York State has everything you want： great downhill skiing (滑雪） ， great golf courses，and ponds for swimming. It is also a beautiful village with shops, restaurants ,and hotels. It is well-known as the place of the 1932 and 1980 Winter Olympics. While many travelers visit here for outdoor activities, others come to this beautiful town simply to get away from cities and enjoy the clean mountain air. Whether you come to Lake Placid for adventure or rest， you’ ll surely enjoy your stay here. Old Forge D. English novel
Located(坐落于）in New York State, Old Forge is a deeply-wooded town with many rivers and lakes. It is a place where many people come to spend their summers. Biking, boating 9 and skiing are all popular sports in Old Forge. And on rainy days, the town’s small shops become the best places for people to look for special local gifts. If you are looking for a quiet place to keep away from trouble, Old Forge is a good choice. Leavenworth This comfortable mountain village is just a few hours drive to the east of Seattle. Many
people from Seattle and from the rest of the country come here to enjoy the local shops and delicious German food. Outside of Leavenworth, you will find some of the best views in Washington. High mountains rise from the wooded valleys(峡谷) and rivers run through the forests. There is no doubt that the environment is what makes Leavenworth such a special place for visitors. 25. Lake Placid is the best place for . A. runners B. swimmers C. cyclists D. horse riders
26. What do Lake Placid and Old Forge have in common? A. B. C. D. They are located in the same state. The same things are sold in shops. The same sports are played. People go to the two places to spend their summers.
27. Why do people prefer to visit Leavenworth? A. They like the special food there. C. They can buy cheap things there. B. They love doing sports there. D. They enjoy the quiet environment. C You wake up in the morning, the day is beautiful and the plans for the day are what you have been looking forward to for a long time. Then the telephone rings，you say hello, and the play starts. The person on the other end has a sad tone in his voice as he starts to tell you how terrible his morning is and that there is nothing to look forward to. You are still in a wonderful mood(心 情）？ Impossible! Communicating with negative people can wash out your happiness. It may not change what you think, but communicating long enough with them will make you feel unhappy for a moment or a
long time. Life brings ups and downs, but some people are trapped in the wrong idea that life has no happiness to offer. They only feel glad when they make others feel bad. It is not strange that they can hardly win others’ pity or respect. When you communicate with happy people, you will stay happy. When the knife of a negative person is put in you, you feel the heavy feeling that, all in all，brings you down. Sometimes we have no choice but to communicate with negative people. This could be a co-worker, or relative. In this situation, say what needs to be said as little as possible. Sometimes it feels good to let out your anger back to the negative person, but all this cannot reduce your bad feelings and they won’t feel ashamed(羞愧）of themselves about that. Unhappiness often influences happiness without even being realized. The depressing(令 人沮 丧的）words of another at the start of the day can be with you throughout the rest of your day, which makes you feel bad and steals your happiness. Life is too short to feel unhappy. 28. The purpose of the first paragraph is to .
A. make a comparison(比较） B. offer an evidence(证据） C. introduce the topic D. describe a daily scene 29. How can negative people have an effect on us? A.By influencing our feelings. B.By telling people the nature of life. C.By changing our way of thinking. D.By comparing their attitude to life with ours. 30.Some negative people base their happiness on A. other people’s pity for them B. making other people unhappy C. holding an active attitude D. other people’s respect for them
31.According to the passage，to reduce negative people’s effect on us，we are advised" A.to change negative people’s attitude to life B.to show our dislike to negative people C.to make negative people feel ashamed of themselves D.to communicate with negative people as little as possible D
Modeled after US hot website Groupon. com, group buying websites are now popular in China. These websites use the power of group buying to get competitive discounts (打折）for a daily deal on some best stuff to do, see, eat and buy in the cities across China. Discounts are available within just one click. Zhao lei, a software engineer in Beijing，loves the one- hour lunch break at noon， as it is the best time for him to check “today’s special” at his favorite group buying websites . Sometimes he searches for great deals at directory sites devoted to the new shopping space. Zhao spends around 800 yuan ( $ 117. 65) on group buying every month, mostly to buy food coupons (优惠券） for eating at some nice restaurants and occasionally to find something fun to do. “I love group buying. In addition to the competitive discounts it offers，it helps me get something fun, exciting and new, and such surprises give me a reason to try something new， ” he said. When he finds a really good bargain, he will send the link to friends or colleagues through MSN, QQ，or e-mail, or share the information at some social networking websites. In doing so，he often gets a certain cut off the price. At some sites, buyers are invited to leave notes about what they want to buy and the website will consider it if similar applications （ 申请） reach a certain number. That is how Zuo got her digital camera after waiting for two months. “It is cool. I want to buy a new digital camera for my trip to Switzerland this winter, but I never expected such cheap prices!”Zuo said. 32. We can learn from the passage that A. B. C. D. China is the first country to start group buying the price of group buying depends on the market you can’t get the best you need through group buying group buying is becoming popular in China
33. Which of the following is TRUE according to the passage? A. B. C. D. Zhao Lei has to spend about 800 yuan on group buying per month. Zhao Lei never surfs at other directory sites for group buying. Zhao Lei finds it easy to do group buying. Zhao Lei can’t buy food coupons to eat at a nice restaurant.
34. What is the passage mainly about? A. Zhao Lei’s online purchasing life. C. The US hot websites. D. B. Group buying in China.
A new digital camera.
35. Zhao Lei succeeded in getting a certain cut off the price by A. C. bargaining face to face B. providing the link to others bargaining with the sellers D.
inviting others to talk about the price
第二节(共 5 小题;每小题 2 分，共 10 分） 根据短文内容，从短文后的七个选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为 多余选项。 How to Pass an Important Test Whether it，s a first grade science test or College Entrance Exam, all tests have one thing in common you have to pass. 36 Stuck in a situation where you don’t know what to do? This article can help. Tips ★Once you get the study guide, make plans right away to study as soon as possible. No excuses! Killing time with friends isn’t worth it, since you can always hang out with them any other day. ★ Get plenty of rest. 37 If you walk into the classroom sleepily, you’ ll most likely not finish the test because you are so tired. ★Eat a good meal for breakfast. 38 Some healthy breakfast suggestions are oatmeal, high fibre food, and grapefruit with the fresh fruit salad. ★Bring all necessary materials. 39 Bring pencils, pens，pencil sharpeners, snacks (if allowed), erasers, the calculator (if allowed) and anything else you’ll need for the test. ★ 40 Showing up late cuts back the time you’ll have to take for the test if it’s already testing hours. You’ll probably miss any important information needed in completing the test. In some tests, late comers are not allowed to take the test. A. One piece of cheese probably won’t last until test time. B.Studies show that if you get enough sleep, your brain will be much more efficient. C.This test is a challenging one and every year many students are unable to qualify it just because of lack of guidance. D.Don’t forget to set your alarm clock and show up on the test day on time. E.The exam tests vocabulary, reading and maths skills. F.Failing the test won’t help you in the long run, so it’s important to know how to prepare to pass that big test.
G.Showing up without something as simple as a pencil can have a big effect on your test. 第三部分语言知识运用（共两节，满分 45 分） 第一节：完形填空（共 20 小题;每小题 1. 5 分，满分 30 分） 阅读下面短文，从短文后所给各题的四个选项（A、B、C 和 D)中，选出可以填入空白处的 最佳选项。 The other day I was having a meal in an Italian restaurant when I got a phone call from a long lost friend. In my excitement I talked slightly 41 than usual and in Spanish, my mother tongue. A few minutes into the 42 the lady sitting at the table beside mine got up, seemingly 43 ， and asked the restaurant worker to find for her another 44 as far away as possible from me. I 45 in my
seat out of embarrassment (尴尬） ，feeling the 46 to go over and apologize. I looked around and 47 the lady was alone and staring out the window at the table furthest away from me. I was about to stand up when it hit me that she might prefer not to be 48 then I 49 up my plans for a conventional(常规的）apology and decided to conduct an experiment. Seeing those 50 Smile cards in my wallet I took one out. On signing my restaurant check I asked my waiter to 51 charge the lady’s meal to my credit card and 52 her a Smile card instead of her bill. When I was 53 I told the worker I would be back in a few hours to pick up my credit card and close the bill. I returned later as I promised, excited to learn the 54 of the ex? periment. To my pleasant surprise, things 55 the best possible way. The restaurant worker happily came up to me, telling me that for many times she had had dinner there be? fore 56 had they seen the old lady smile and laugh like she did 57 receiving the Smile card and the $ 0 58 She thanked the workers 59 they explained that someone elsedid the job. To top it off，the worker asked me about the Smile cards so as to conduct their own 60 . It was an interesting, fun experiment which may hopefully result in many more. 41. A. better B. louder C. more D.faster . Right
42.A. speech B. quarrelC. fight D. call 43. A. tired 44. A. chair 45. A. sank 46. A. urge B. worried C.confused D.annoyed
B. room C. table D. space B. lay B. pity C. took D. got
C. anger D. force
47. A. heard
B. recognized C. found D. told B. watched C. disturbed D. noticed
48. A. attracted 49. A. made
B. gave C. developed D. had D. strange C. instantly D. secretly
50. A. useless B. funny C. ugly 51. A. slightly 52. A. hand
B. deliberately(故意地) B. draw C. buy D. drop
53. A. leaving B. starting
D. arriving D. rules
54. A. effects B. result C. procedure(步骤）
55. A. figured out B. worked out C. turned out D. went out 56.A. ever 57. A. with 58. A. gift B.even C. never D. still D. at D. expense
B. to C. on
B. check C. note
59. A. even though B. unless C. as though D. because 60. A. businesses B. restaurants C.shops D. experiments 第 II 卷 (非选择题共 50 分）
第二节(共 10 小题;每小题 1. 5 分，满分 15 分） 阅读下列材料，在空白处填入适当的内容（1 个单词）或括号内单词的正确形式。 A young man and an old man were waiting for a bus. 61. sat next to each other. “What’s
that in your bag?” asked the young man，pointing to a big bag beside the old man. “Gold. There was nothing but gold,”answered the old man。The yong man couldn’t believe his own ears and was 62. great surprise 。then he began to think about 63. to get
the money. The old man was very tired and it seemed that he could After a while the old man 64. (lie) down on the chair and fell asleep.
hardly keep his eyes open.
The young man took 65. 'big bag gently and quietly. But when he was just about to run away，he found a corner of his fur coat was under the old man’ s body. Several times he tried to pull it out, 66. 67. in vain(徒劳） ? At last he took off his coat, (think) that the gold in the bag must cost far more than his fur coat.
Worried but 68. (delight)，the young man ran out of the station as quickly as his legs could carry him, until he reached a place 69. he thought the old man couldn’t find him. He stopped
(quick) opened the bag but he just found a great many of small stones in it. Then he
ran back to the station hurriedly only to find that the old man was gone. 第四部分写作（共两节，满分 35 分） 第一节：短文改错(共 10 小题;每小题 1 分，满分 10 分） 假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文，请你修改你同桌写的以下作文。文中共 有 10 处语言错误，每句中最多有两处。错误涉及一个单词的增加、删除或修改。 增加：在缺词处加一个漏字符号（A )，并在其下面写出该加的词。 删除:把多余的词用斜线(\)划掉。 修改:在错的词下划一横线，并在该词下面写出修改后的词。. 注意：1.每处错误及其修改均仅限一词； 2.只允许修改 10 处，多者(从第 11 处起)不计分。 I was taking a train to London’s Victoria Station. I had noticed that the carriage was noise and filled with people. Before long, a train inspector came to check our tickets. A passenger realized he Couldn't find his ticket but became quite upsetting. Then everyone in the carriage began searching the ticket, that was eventually found under a seat several rows from the owner. The person who found a ticket smiled with pleasure at his success. No one in the carriage had previous spoken to or even noticed the ticket-owner before. Yet, they had so quickly offered the strangers their help. If we could show concern to others on need, the world would be a better place to live in. 第二节：书面表达（满分 25 分） 假如你是新华中学的高一学生李华，你的美国朋友 Tom 给你发电子邮件，询问你对高中 生 活的感受和你对新的一年的打算。请根据以下要点给他回封邮件。 1. 2. 对高中生活的感受； 对新的一年的打算（如学习，交友，感恩父母等） 。
注意： 1.词数:100 词左右(开头与结尾已给出，不计人总词数） ； 2 可适当增加细节，以使行文连贯。 Dear Tom, How is everything going on with you?
I am looking forward to hearing from you. Wish you happy! Yours sincerely, Li Hua
英语答案 1—5 CABBC 第二部芬 第一节 A 这篇文章是《爱丽丝梦游仙境》中的一段，讲的是爱丽丝刚到仙境时在兔子的小屋中喝下 了变大的药水，然后.身体变得非常大。 21. B 解析：推理判断题。由文中最后一段第一句“she grew no longer ： still it was very uncomfortable”可知，爱丽丝不再变大了，但仍然处于不舒服的姿势。故排除选项 A。 由 倒数第二段最后一句“Now I can do no more, whatever happens. What will happen to me?”现 在无论发生什么， 我也什么都做不了了,还有什么会在我身上发生呢？可 知，爱丽丝这时 不知道如果自己继续变大会发生什么，故 棑除选项 C。由第三段第二句“There was no label(标签） this time with the words ‘DRINK ME， ， ” 和第四句 “Be-fore she had drunk half the bottle”在她喝完半瓶之前，可 知，瓶子上没有标签，只有一句 “请喝我” 。 并且她没有喝 到 半瓶。 故排除选项 D。 由第二段第一句 “Alice was so much frightened that she ran off at once in the direction it pointed to”可知，爱丽丝非常害怕，以至于她立刻向它所 指的方向逃跑了。 故选 B。 22. C 解析： 细节理解题。 由第三段第四句 “Before she had drunk half the bottle, she found her head touching the ceiling"可知，在她喝到半瓶之前，她发现她的头触到了天 花板。故选 C。 23. A 解析：词义猜测题。由倒数第二段最后一句“StiU she went on growing，and as a last resource, she put one arm out of the window, and one foot up the chimney(烟 @ 广可 和，爱丽 丝仍在变高，作为最后一个办法，她把一只手臂 伸出窗外，把一只脚伸向烟囱。四个选项 中只有选项 A 符合句子的意思。故选 A。 24. D 解析：文章出处题。这篇文章讲的是一篇大家都熟知 的小说《爱丽丝梦游仙境》 ，所 以，文章的出处为英国的小 说，故选 D。 B 本文主要从地理位置、 地貌特征、 生活娱乐设施及活动等方面介绍了美国几个有名的有趣 的旅游地点：晋莱西德湖、旧福奇和莱文沃思，为游客选择旅游地提供了资讯。 25. B 解析：细节理解题。从第二段第一句：Lake Placid in New York State has everything you want ： great downhill skiing(滑雪） ，great golf courses, and 6—10 ACACA 11—15 CBCCB16—20 CABAC
ponds for swimming. ， ，可以看出普莱西德湖有许多用来游砵“年塘，因 此对’游泳者来说 是一个好的去处，故选 B。 26. A 解析： 归纳分析题。 从第二段第一句中 “Lake Placid in New York State has everything you want” ，和第四段第 一句“Located(坐落于)in New York State，Old Forge is a deeply-wooded town with many rivers and lakes. ” 可以看 出，普莱西德湖和旧福奇的共同点是二者都位于 纽约州， 故选八。 27. A 解析：细节理解题。从第五段第二句“M4ny people from Seattle and from the rest of the country come here to enjoy the local shops and delicious German food. ”可以看 出人们喜欢去莱文沃思的理由是人们喜欢当地的商店和河口的食物，故选 A。 C 好心情是会传染的， 那么坏心情呢？当然也会传染！ 坏心情的传染会带给身边的人负能量， 那么我们何不做一个传播好心情的正能量大使呢？ 28. C 解析：推理判断题。你有一个不错的早晨，心情很好， 结果你的朋友打电话抱怨她 的早晨倒霉透了，你还会有 好心情吗？这主要是为了引出文章的主题，因此选 C。 29. A 解析：细节理解题。由第二段“ It may not change what you think, but communicating long enough with them will make you feel unhappy for a moment or a long time. ”可知，坏心情 的人们会影响我们的感觉，继而影响 我们的心情和生活。故选 A。 30： B 解析：细节理解题。由第三段“They only feel glad when they make others feel bad. ” 可知，有些人的快乐建 立在别人的痛苦之上，故选 B。 ，
31. D 解析：细节理解题。由第五段“In this situation，say what needs to be said as little as possible. ”可知，为了避免 消极的人对我们的影响，要尽 f 少搭理他们。故选 D。 D 本文以具体的事例介绍了中国团购网站对人们生活的一些影响。 32. D 解析： 细节理解题。 排除法。从文中第一句话 “Mod-eled after US hot website Groupon. com, group buying websites are now popular in China. ” 依照美国热 Groupon. corn 网站， 网上 团购现在在中国很流行，故可以判断 D 项正确。 33. C 解析：细节理解题。从第七句话“I love group buy-ing.”我喜欢团购，故 A 项的表达 has to，不符合句意，故 A 不正确；从第五句话“Sometimes he searches for great deals at directory sites devoted to the new shopping space.”有时他寻找好的交易，在目录网站致力于 新的购物空间。 故 B 不正确； 从第六句话 “ Zhao spends around 800 yuan ( $ 117. 65) on group
buying every month, mostly to buy food coupons (优惠券）for eating at some nice restaurants and occasionally to find something fun to do. ”赵每月在团购上花 800 元左右（117. 65 亿美元） ， 主要 是为了买食品券(优惠券)然后在一些不错的餐馆吃饭，并偶尔找到一些有趣的事情。 故 D 不正确。团购带给赵很 多新鲜有趣的事，而且他&可以尝试新事物，故选 C。 34. B 解析：主旨大意题。从全文内容可知，这篇文章主要 讲述了团购在中国开始流行。 故选 B。 35. C 解析：细节理解题。从文中第九、十句话“When he finds a really good bargain，he will send the link to friends or colleagues through N^SN,QQ, or e-mail, or share the information at some social networking websites. In doing so he often gets a certain cut off the price. ”当他发现 真是 物美价廉时，他通过 MSN、QQ 或电子邮件将链接发送给 朋友或同事或在一些社交 网站的信息共享，这样做，他经 常获取打祈的价格。故选 C。 第二节 怎样通过一次重要的考试？本文给出了一些实质性的建议。 36. F 解析：空格前一句：你不得不通过，空格后一句：你被 卡在了你不知道要做什么的境 况，所以此处表达的应该 是“从长远利益考虑测试失败将不会起作用，所以知道怎 样通过 那次大的测试是很重要的， ”故 F 项正确。 37. B 解析：根据第二条的标题“得到足够的休息” 。下一句 提到如果你带着睡意进入教室， 你最不可能通过测试，因 为你是如此的劳累。此空要表达的是“研究表明如果你 有足够的 睡眠，你的大脑将会更有效果”故此空选 B。 38. A 解析：根据第三条的小标题“要吃好早饭” ，及下一句 提到一些健康早餐的建议，所 以这里的意思应是“—块奶 酪不会持续到测试时间” 。所以选八。 39. G 解析：第四条的小标题是“带所有必要的东西” 。下一 句提到：带铅笔、钢笔等测试 所需要的东西。 所以此空要 表达的应该是 “沒有像铅笔这样简单的东西会对你的测 试造成 很大的影响” 。故选。 40. D 解析：此处缺少小标题。根据后面一句“如果已经开 始测试，你到得晚，那么你就缩 短了考试时间” 。所以第 五条的小标题应表达的意思是“不要忘了调好你的闹钟， 按时出 现在考试的那一夭” 。所以 D 项最合题意。 第三部分 第一节 本文讲述“我”在餐厅吃饭时接到很久未联系的朋友的电话，因而讲话声过大打扰到了后 桌的女士，女士生气换桌后， “我”因羞愧想向她道歉，但放弃了常规的道歉方法而是使用
一张微笑卡片以及提前为她付账的方式向她道歉。 41. B 解析：考查形容词。A 更好；B 更大声；C 更多；0 更 快。根据后文“the lady sitting at the table beside mine1 got up seemingly 43 and asked the restaurant worker to find for her another 44 as far away as possible from me. ”坐在“我”后面桌子的女士要求服务员找一张离 “我” 尽可能远的桌子，可知“我”讲话声太大，故选 B。 42. D 解析：考查名词。A 演讲；B 争吵；C 抗争；D 打电话。 根据前文“I got a phone call from a long lost friend. ” “我” 接到了一位许久未联系的朋友的 电话，可知此处是打电 话打了几分钟，故选 D。 43. D 解析：考查形容词。A 疲惫的；B 担忧的；C 迷惑的；D 生气的。根据后文 “ the lady sitting at the table beside mine got up, seemingly 43 asked the restaurant worker to find for her another 44 as far away as possible from me. ”坐在“我”后面桌子的女士 要求服务员找 一张离“我”尽可能远的桌子，可知女士是很生气，故选 IX 44. C 解析：考查名词。A 椅子；B 房间；C 桌子；D 空间。根 据句子“asked the restaurant worker to find for her another 44 as far away as possible from me.， ， 因为 “我， ， 讲话 声音太大， 坐在“我”后面桌子的女土应是要求服务员找 —张离“我”尽可能远的桌子，故选 C。 45. A ‘解析.?考查动词。A 下沉、消沉；B 躺下；C 拿到；D 得 到。根据句子“I45 in my seat out of embarrassment (.尴尬） ”出于尴尬“我”沉到座位里，意思就是“我”因为尴 尬 尽量坐低好让座位挡着“我” ，故选 A。 46. A 解析：考査名词:A 强烈欲望；B 遗憾；C 怒气;D 力 量。.根据句子 “feeling the 46 to go over and apologize”女士的话让“我”感到尴尬，感觉 有种强烈的欲望让 “我”走过去道歉，故选 A。 ' 47. B 解析：考查动词。A 听见；B 辨认出发现；D 告知。 根据句子“I looked around and 47 the lady was alone， ’ “我”环顾四周，应是发现女士是-个人，故选 C。 48. C 解析：考查动词。A 吸引；B 观察;C 打扰；D 通知。根 搶句子“I was about to stand up when it hit me that she might prefer not to be 48 要,站起来的时候 这时“我”突然想到女士可能更喜欢不被打扰，故选 C。 49. B 解析：考查固定短语。give up 固定短语，意为“放弃”, 根据句子“Right then I 49 up my plans for a conventional (常规的）apology”就在那时“我”尊弃了常规道歉计 划，故选 ” “我”正 ， and
B? r 50. B 解析： 考查形容词。 A 无用的； B 有趣的； C 丑陋的； 奇怪的。 根据句子 “Seeing those 50 > Smile cards ir. my wallet”微笑卡片应该是有趣的，故选 B。 51. D 解析考查副词。A 稍微；B 故意地;C 立刻；D 偷偷地。 52. A 解析： 考査动词。 A 递给； B 画； C 买； D 掉落。 根据句 子 “、 52 her a Smile card instead of her bill” “我”在结账 的时候叫服务员偷偷地为那位女士也结账并递给她--张 微笑卡片 来代替账单，故选 A。 53. A 解析：考査动词。A 离开；B 开始；C 来；D 到达。根据 句子“When I was 53 I told the worker 1 would be back in a few hours to pick up my credit card and close the bill. ” “我”在 离幵餐厅的时候告诉工作人员几小时后“我” 会回来拿信用卡并结账，故选 A。 54. B 解析： 考查名词。 A 影响； B 结果； C 步骤规则。 根 据句子 “1 returned later as I promised, excited to learn the 54 故选 B。 55. C 解析：考查词组辨析。A 弄淸楚；B 计算出；C 结果是； D 出去。根据句子 “To my pleasant surprise, things 55 the best possible way. ” “我”来看实验结果，使 “我”高兴 又吃惊的是，事情结果是朝着最可能的方向发 展，故选 C。 56. C 解析： 考查副词。 A 曾经； B 甚至； C 从沐； D 仍旧。 根 据句子 “telling me that for many times she had had dinner there before 56 had they seen the old lady smile and laugh”服务员告诉 “我” ，那位老妇女在这里吃过很多次饭 但他们之前从未见过她微笑甚至大笑，故选 C。 57. C 解析：考查介词搭配。根据句子“ 57 receiving the Smile card” 、介词后是动词-ing 形 式，不可能选 to，另 with+动词-ing 是表伴随，此处用 on + doing 表示“一…就” ，更符合题 意，表示女士一收到卡片就笑了，故选 C。 58. B 解析：考査名词。A 礼物；B 账单；C 笔记；D 花费。 根据句子“receiving the Smile card and the S 58 ”女 士是收到一张微笑卡片 0 美元的账单，故选 B。 59. A 解析：考査连词。A 尽管除非；C 好像；D 因为。根 据句子“She thanked the workers 59 they explained that someone else did the job. ”她感谢服务员尽管他们解 释说是别人付了 账，故选 A。 60. D 解析：考查细节理解。根据前文说“我”放弃了常规的 道歉方式使用一张微笑卡片 以及付账单的形式来作为实 验，使得妇女十分高兴.餐厅的工作人员看到后便询问微 笑卡 片的事以便能进行他们自己的实验，故选 D。 of the experiment. ’ ’做好这一切之后“我”应是回来看实验的结果，
第二节 61. They 62. in 63. how 64. lay 65. The 66. but 67. thinking 68. delighted 69."where 70. quickly 第四部分 第一节 I was taking a train to London’s Victoria Station. I noticed that the carriage was noise and filled with people. noisy Before long, a train inspector came to check our tickets. A passenger realized he couldn’t find his ticket but Became quite upsetting. Then and everyone in the carriage began search-ing the ticket, that was for eventually found under a seat for smiled with pleasure at his success. the which had （去掉 had）
several rows from the owner. The person who found a ticket
No one in the carriage had previous spoken to or even previously Previously noticed the ticket-owner before. Yet, they had so quickly offered the strangers their help. If we could show concern to stranger stranger others on need, the world would be a better place to live in. in 第二节 Dear Tom, How is everything going on with you? It has been half a year since I became a senior one student. I feel it an honor to be a student here, because there are many excellent teachers and outstanding students. I’m also fond of the learning environment here, where we can compete and
learn from each other. What upsets me is that although I have tried my best to study hard, I still find it hard to catch up with my classmates. I’m especially poor in English, so in the coming new year, I’lF Study harder. In addition, I’ll learn to share housework with my parents who give all theii love and care to me. I am looking forward to hearing from you. Wish you happy! Yours sincerely, ? Li Hua ?
附：听力录音材料 (Text 1) : M: As far as I know, the film will start at 9:30. W ： Don't worry. We can have a walk in the nearby park, because we still have 20 minutes. (Text 2) W: 1 heard about your promotion. You must be excited. M: Not really. My new office is huge, but the workload has doubled. (Text 3) M: I don t know what to do. I have to go to London next Monday for my mother’s birthday, but I have to prepare for an English test. W ： Why don’t you take your notes so that you can study on the way? (Text 4) W ： How can I get to the shopping center from here? M： You can taRe a bus or a taxi, but it isn’t too far. Maybe you’d like to walk. W ： Thank you. I will walk there. (Text 5) M： Professor Smith, you may have to find another student to play this role. 1 simply can’t remember all the lines. W ： There is still a long you to know, all the lines. (Text 6) M： Have you seen Kate recently, Vicky? W： Yes, I have. I saw her acouple of days ago. She hasn't time before the Try your best. show. I don't expect
been very well in the last couple of weeks. M： Has she seen a doctor since she’s been ill? W： Yes, she has. The doctor told her to take it easy and have a rest for a while, but she hasn't been taking his advice. She’s as busy as usual. M： Do you think it useful for me to ask her to Have a rest when I go to see her? Or shall we go together? W ： 1 think you can go yolirself and show your concern to her since she sometimes would take your advice. So it's unnecessary for me to go with you. What’s more, I’ve got some other things to do at the moment. (Text 7) M ： Hello，Mary. Nice to have you back. How are things at the university? W： Everything's fine, Dad. Life at the university is so challenging. We have to study hard for better results. M： So the new students will get used to school life soon. W ： 90 percent of them are. During the first year the new students must live in the campus according to the rule. W I don’t know why. Maybe they want to get much more money.
M： 1 suppose students can live a safe life. Do you have IC cards foV meals? W： Yes, it is very convenient. Well, how do you like our life in general? M ： More exciting than challenging. (Text 8) W ； Good morning. This is Burt's Bicycle Rental. M ： Good morning. A friend of mine suggested 1 call up to hire some bikes. W： Oh, yes, a lot of people do so these days. M： Yes, we're just on holiday here for a few days and they said see the island by bike. W： Well, it certainly is. And most people rent a motorbike , it would be a good idea to
because you can get around faster and even go to the beach if you like.
M： Ii I wanted to hire two motorbikes tomorrow morning for two days, would there be any problem?
W： None at all. May I have your name, please? M： It's Green, Arthur Green. W ： And your telephone number? M： I’m 、
at the Holiday Sun Hotel. My number is 0708112.
I'm in room 1203. By the way, is your bike rental shop at No. 100 Teckman Street? W ： That’s right. M： Thank you. Bye. (Text 9) M： Are you looking forward to your trip to Canada，Susan? 1 can’ t wait to see Canada, Jason, but I,m scared of the journey. My husband insists on flying, but I want to sail. Planes make me nervous. 、 M ： There’s nothing to be frightened of. How many planes fly across the Atlantic every day? W： I've no idea. Hundreds, I suppose. M ： And how often do you hear of a crash? Once or twice a year? W： Yes, but aeroplanes fly so high and fast that once is enough. M： There are more road accidents per day than air deaths per year. Air transport is really safe compared with road transport. W ： I still prefer to go by sea. Ships may not travel fast but as least you can relax. I'd love a trip on a luxury liner like the Queen Elizabeth II. M: It's fine if you're a good sailor, but have you ever traveled far in a rough sea? W； No. I’ve only been in a boat once. I sailed down the River Thames on a sightseeing tour, but in any case I’d rather be sea-sick than dead. (Text 10) Hello, everyone. I'd like to tell you a story about Miss Richards. Miss Richards was a teacher at a school for boys and girls. She taught chemistry and physics from the lowest to the highest classes in the school. Sometimes the new classes learned rapidly, but sometimes they were very slow, and then Miss Richards' had to repeat things many times.
copyright ©right 2010-2020。