当前位置:首页 >> 初一英语 >> 上海牛津英语七年级上学期期中考试卷与答案

上海牛津英语七年级上学期期中考试卷与答案


七年级第一学期英语期中考试
Paper 1 Listening( 第一卷 听力 共 20 分) I.

09.11

Listen and choose the right picture (根据你所听到的内容,选出相应的图片,共 5 分)

A

B

C

D 1 2 3 4

E 5 6

F

II. Listen to the dialogue and choose the best answer to the question you hear(根据你听到的对 话和问题,选出最恰当的答案) ( )1.A.To travel B. To play C. To work D. To study ( )2. A .Christmas puddings B. Rice dumplings C. Chinese food D. Red packet ( )3. A. Her grandma B .Her teacher C .Her aunt D. Her sister ( )4. A. It was nice B. It’s sunny and hot ( ( ( C. The wind was gentle )5. A. To the shop for a coat D. There was a typhoon B. To go home for a coat

C. To see a doctor D. To take a walk )6. A. In a shop B. In an office C. At school D. In a hospital )7. A. Fewer IIthan one thousand B. More than one thousand C. One thousand D. About one thousand

Ⅲ. Listen to the passage and tell whether the following statements are true or false (判断下 列 句子是否符合你听到的短文内容, 符合的用“T”表示,不符合的用“F”表示): (共 6 分) ( )1.Only children like to fly kites. ( )2.Kite flying became popular in China 2,000 years ago. ( )3.Scientists use kites in many ways. ( )4.Scientists will use kites to study weather in the future. ( )5.Kites cannot be used to life a man. ( )6.Kites can not only make people happy, but also be very useful.

Ⅳ. Listen to the passage and complete the table (听对话,完成下列表格): (共 5 分) Personal Information Age: 13. Name: 1. Yishan Rd. School:No.7 3. School Address 2. Shanghai Favourite sport : 5. E-mail:kittylio102@chinabc.com Favourite subject 4. Telephone number 6.

Part 2 Vocabulary and Grammar:45%
I. Look at the pictures and complete the sentences. (看图画,完成下列句子) 5%

1. Hisako likes eating sushi, she is a __________.

2. There is a big and tidy

in my flat.

3.Tomorrow is Danny’s birthday, he gave me an _________this morning.

4.My sisiter is a

___. Now she is typing letters.

5.This puppy is very _________.He need some water to drink.

II.

Fill in the blanks according to the phonetic symbols.(根据音标写出单词) :5% / ? f Dr?n? /

1.Susan is a ___________, she is from America.

2.Suddenly, a car _________ me down and I fell from my bike yesterday.? / nDkt / 3. The TV set is 4. I the safa near the window. / ? Dp?zIt / the yellow and brown one. /???????/ / ? hDl?deI / in Beijing .

5. Jim and John really enjoy their

III. Complete the sentences with the given words in their proper forms. (用括号内所给单词 的适当形式完成下列句子)5% 1.December is the __ month of the year.( twelve ) 2. Shanghai is an _ city. ( nation ) ______. ( agent ) 3.You can ask some information in an estate 4.Many people in this estate come from Canada, they are ____. ( Canada ) 5.Sometimes people are to their pets, they leave them in the street. ( kind ) IV. Choose the best answers. (选择最佳的答案) 15% ( )1.He studies in __ university and my elder brother is A.an, an B. a, an C. a, a ( )2.___Have you bought a camera _? ___Yes, I have _ bought one. A.already, just B. yet, already C. just, yet ( )3. This T-short is too expensive . Would you like to show me A. the other B. other C. others ( )4.We thanked Mr. Brown for us to visit his own farm. A. invite B. invited C. inviting ( )5.There are very old houses in our city. Which is the closest part?

SPCA officer. D.an, a

D.yet,never one? D. another D. has invited in meaning to the underlined

( ( ( ( ( ( ( ( (

(

A. huge B. expensive C. national D.ancient )6.Miss Green ______ to the airport in Tokyo yesterday afternoon. A.got B.arrived C.reached D.come )7.You can see a lot of people on the Nanjing Road Walkway. A.walking B. to walk C. walks D. to walking )8.Our school is much bigger than _. A.they B.their C. theirs D.themselves )9.You are so tall. Please don’t sit _ me. I can’t see the words on the blackboard. A. next to B.behind C. near D.in front of )10.Bam looks _______. What’s wrong with him? A. happy B. unhappy C. happily D.unhappily th )11.They will arrive Hannan ___ April 20 . A.in, on B. in, in C. at, at D.at,on )12.His brother is a _________. He often moves people’s furniture to their new flats. A.fireman B.removal man C. ambulance worker D.postman )13.We will not go to the Century Park if it tomorrow. A.will rain B.rain C. rains D.raining )14.We call people from _______. A.India,Indian B.British, Britain C.Australia, Australian D.America, Americans )15.—What’s the matter? _______. --A. I broke the window just now. B. I have had enough. C.I agree. D. I will go to Beijing for a holiday.

VI. Rewrite the sentences as required (按要求改写句子,每空格限填一词) 10% 1. We have sports after school every day. (改为否定句) We sports after school every day. 2. They drove ambulance quickly to the hospital. (改为疑问句) they ambulance quickly to the hospital ? 3. It takes me about 30 minutes to get there by bus.(对划线部分提问) does it take you to get there by bus ? 4. Linda is five years old. Danny is five years old, too. (保持句意不变) Linda is the _ as Danny. 5. I’d like a flat with a big balcany and three bedrooms.(对划线部分提问) What of flat you like ?

Paper III Reading and Writing :40% I.
Reading comprehension (阅读理解)30%

(A)
Australia is the greatest island in the world. It is a little smaller than China. It is in the south of

the earth. So when it is hot summer in our country, it is cold winter in Australia. Australia is big, but the population there is thin. The populate of Australia is the same as that of Shanghai, a city in China. Australia is famous for its sheep and kangaroos(袋鼠). After a short drive from any town, you will find yourself in the middle of white sheep. Sheep, sheep, everywhere are sheep. Have you seen a kangaroo? It has "bag" in its body. The mother kangaroo keeps its baby kangaroo in the "bag". It is very interesting, isn't it? True or False:6% ( ) 1. Australia is one of the largest countries in the world. ( ) 2. Australia is in the south of the earth, but China isn't. ( ) 3. The population of Australia is larger than that of China. ( ) 4.We can see many many sheep here and there in Australia. ( ) 5.Kangaroos are small animals as mice in our houses. ( ) 6. Kangaroos always carry bags on their backs.

(B)
In cities in the United States , there are clocks in most stores, factories, and other buildings. Radio announcers(广播 员 ) give the correct time during the day. People there think that it is important to know the time. Most Americans have watches. They want to certain things at certain times. They don’t want to be late. Time is not so important to people everywhere. Suppose(假设) you visit a country in South America, you would find that people living there do not like to rush. If you had an appointment(约会) with someone , the other person would probably be late. He would not want to arrive on time. In south America , many people think of a clock as a machine.They feel that a person who does everything on time lets a clock run his life. They don’t want a clock or any machine to have that much power over their lives. Read and choose the best answers. (阅读短文,选择最恰当的答案)6% ( )1.In the United State , people don’t ____. A. have watches B. want to know the time C. watch clocks D. want to be late ( )2.If American is invited to dinner at six o’clock, he will probably arrive at___________. A.five o’clock B.ten to six C.fifteen past six D.half past seven ( )3.If Mr.Li had an appointment with you in South America,he will possibly be ________. A.on time B.late C.not late D. ealy ( )4.According to the passage , time is important to _______. A.some people B.everybody C.all the people D.nobody ___. 5.The people in South America don’t watch clocks because _ A.they think clocks are expensive B.they think clocks always give the wrong time C.they don’t want clocks to run their lives D.there are not any clocks there ( )6.Which of the following is true according to the passage? A.The people in South America don’t want to be in a hurry. B. The people in South America never have any appointment with others. C. The people in America don’t think it good to be on time.

D.Americans don’t have good plans to do things.

(C)
Tom was driving home from the station in his car yesterday evening when he had an accident. He was driving along a main road at 50 kilometers an hour when another car came out of a side road and hit his. There was a lot of damage to both cars, and both Tom and the other man, Mr. Brown, were hurt. One of Tom's arms was broken, and Mr. Brown had a bad cut on his head. Another car was following Tom's. It stopped quickly and a man and a woman got out of it. They ran to the damaged cars and pulled Tom and Mr. Brown out of their cars because they thought, “Perhaps the gas in those cars will catch fire and burn the two men.” The man and the woman had some cotton and bandages (绷带) in their car, so they put them on the cuts on Tom's arm and on Mr. Brown's head. Then they telephoned a doctor and the police. Soon a car arrived and took the two men to hospital.Two policemen also arrived and began to measure things. Finally, a truck came and pulled the two cars off the road. Answer the questions: (根据短文内容回答下列问题)6% 1. When did Tom have an accident?

2. Which part of Tom's body was hurt?

3. Which part of Mr. Brown's body was hurt?

4.

Did the man and the woman act quickly when they saw the accident?

5. What did the man and the woman have in their car?

6. A police car came and pulled the two cars off the road, didn’t it?

(D)
Choose the words or expressions and complete the passage (选择最恰当的单词和词语完成短 文)6% People eat different things in different parts of the ___1_____. In some countries, people eat rice every day. ___2____ they eat it two or three times a day, for breakfast, lunch and supper. They ___3___ eat it with meat, fish and vegetables. Some people do not eat some kinds of meat. Muslims(穆斯林), for example, do not eat pork. In western countries such as Britain, Australia and the U.S.A.,the most___4___ food is bread and potatoes. And people can cook patatoes in ____5_____ways.

Some people eat only fruit and vegetables. They don’t eat meat or fish ___6____ anything that comes from animals. Some people say that food from plants is better for us than meat. ( )1.A.country B. world C.place D.earth ( )2.A.Sometimes B.Sometime C.When D.Where ( )3.A.always B. sometimes C.usually D.never ( )4.A.nice B. good C.expensive D.important ( )5.A.same B.different C.some D.any ( )6.A.and B.so C.or D.but

(E)
Read the passage and fill in the blanks with proper words(在短文的空格内填入适当的词,使 其内容通顺,每空格限填一词,首字母已给):6% New York, London , Paris and o___1____ big cities are exciting places to live in. There are many interesting things to see and to do.You can go to different k___2___ of museums. You can go s____3____ to buy things from all over the world. But there are many p___4____ in big cities , too. The cost of living is high, the pollution is serious and sometimes people can’t find work o__5_____ a good place to live in. Some people e___6____ living in a big cities, others do not. 1. III. o_______ 2. k_______ 3. s________ 4. p________ 5. o________ 6. e

Writing:10% Write at least 60 words on the topic “A letter to my penfriend ” (以“给笔友的一封信”为题, 写 一篇不少于 60 字的短文,内容至少包含表格中八项提示中的六项)

Connie Marks
Sex Nationality Age Family members Pet School Favourite subjects interests Female American 12 One brother, Mum and Dad, and me Sam, our dog Rose Garden School science, maths table tennis, basketball

November Dear Connie

___
60 字

_

___

Yours

_________

Keys
I. Listen and choose the right picture (根据你听到的内容,选出相应的图片):

1. Here is a present for you, kitty. A 2. Jimmy is keen on playing video games. B 3. No smoking! E 4. What about going for a picnic? D 5. Hello, may l speak to Tina, please? F 6. She is seriously injured. C II. Listen to the dialogue and choose the best answer to the question you hear(根据 你听到的对话和问题,选出最恰当的答案) 1. W: Hi, Mr. Li .I have ‘t seen you for years. Where have you been? M: l’ ve just come back form Australia. I have worked there for two years. Q: Why did Mr. Li go to Australia? C 2. W: I really like Christmas pudding. It tastes nice. Would you like some? M: No , thanks . I’d rather have rice dumplings. I prefer Chinese food. Q: What does the woman like? A 3. M: Who’s that woman beside the window? W: You mean the woman in red? She ‘s my aunt. M: No. The woman in blue. W: My teacher. Q: Who’s the woman in blue? B 4. W: What’s the weather like in Shanghai? :M: There was a typhoon yesterday. But it passed quickly. W: What’s the weather like today? M: It’s sunny and hot Q: What was the weather like in Shanghai yesterday? D 5. M: Hello, Annie. You look pale. What’s wrong with you? W: I’ve got a very bad cold. I’m going to the doctor. M: I’m sorry to hear that. Q: Where is Annie going? C 6. W: Please show me the pink sweater. M: Here you are. It’s nice for girls. W: Yes, but I like the white one. Will you show it to me? M: Sure. Q: Where is the woman? A 7. W: Was Edison a great inventor? M: Yes. He was the inventor of over one thousand items. Q: How many items did Edison invent? B III. Listen to the passage and tell whether the following statements are true or false(判 断下列句子是否符合你听到的短文内容,符合的用“T”表示,不符合的用“F” 表示) People, young or old, enjoy playing kites. But kites are not just for fun. They can be very useful in our life. Kitty flying has been popular in China for more than two thousand years. Scientists have been interested in kites for a long time. They have used to lift a man or to pull boats. People are interested in kites because kites flying is

not only a science but also makes you happy. F T T F F T IV. Listen to the passage and complete the table(听短文,完成下列表格) Hello! My name is Kitty. K-I-T-T-Y. I’m thirteen years old. I live at 72 Yishan Road. Im’a student of No. 7 Middle School. I’m in Class Five, Grade One. I like English very much and I want to be a translator when I grow up. After school I usually play basketball. It’s my favourite sport. You can either phone me or write to me. My telephone number is 35759889. My e-mail address is kittylio102@chinabc. com. Hope to hear you soon. 1. Kitty 2. 72 3. Middle 4. English 5. 35759889 Paper 2 Vocabulary and Grammar(第二卷 词汇和语法) 40%

I. Look at the pictures and complete the sentences. (看图画,完成下列句子) 5%
1. Japanese 2. kitchen 3. invitation 4.secretary 5.thirsty

II. Fill in the blanks with proper words according to the phonetic symbols. (根据所 给音标,用适当的单词填空)5%
1.foreigner 2.knocked. 3. opposite 4.prefer 5.holiday

III. Complete the sentences with the given words in their proper forms. (用括号内所 给单词的适当形式完成下列句子) 5%
1. twelfth 2.nationality 3.agency 4.Canadians 5.unkind

IV. Choose the best answers. (选择最佳的答案)15%
1.B 9.D 2. B 10.B 3.D 11. A 4. C 12.B 5.D 13. C 6. A 14.D 7.A 15. A 8. C

V. Rewrite the sentences as required (按要求改写句子,每空格限填一词) 10%
1. don’t have 2. Did ---drive 3 . How long 4.same age 5.kind ---would Paper 3 Reading and Writing (第三卷 阅读与写话) 40%

I. Reading comprehension (A).1.T
2.T 3.T 4. F

(阅读理解)
5.F 6.F

(B).D B B A C A (C).1.When he was driving home yesterday evening. 2.The arm. 3.The head. 4.Yes. 5.Some cotton and bandages. 6.No. (D). B A C D B C (E).1.other 2.kinds 3.shopping 4.problems 5.or II. 略

6.enjoy

七年级英语第一学期期中答题卷 09.11

Class________

name________ No._________

Mark___________

Part 1 Listening Comprehension 20%
Ⅰ.Listen to the sentence and choose the right picture 5%
1. __ 2. _ _ 3. _ _ 4. 5. ___ ___

Ⅱ. Listen to the dialogue and then choose the best answer to the question you hear on the tape :5%
1. __ 2. _ _ 3. _ _ 4. 5. ___ ___

Ⅲ. Listen to the passage and tell whether the following statements are true or false: 5%
1. __ 2. _ _ 3. _ _ 4. 5. ___ ___

Ⅳ. Listen to the passage and complete the form:5% 1. ____________2. 3. ____________4. _ 5.

Part 2 Vocabulary and Grammar 40%
Ⅰ. Look at the pictures and complete the sentences:5% 1. ____________2. 3. ____________4. 5.

II. Fill in the blanks according to the phonetic symbols:5% 1. _2. 3. ____________4. 5.

III. Complete the sentences with the given words in their proper forms:5% 1. ____________2. 3. ____________4. 5.

IV. Choose the best answer 15% 1. 9. 2. 3. 4. 12. 5. 13. 6. 7. 8.

10. ______11.

14. _______15.

VI. Rewrite the following sentences as required 10% 1. 4. ⅠReading 2. 5. 3.

Part 3 Reading and Writing 35%
comprehension 30% (A) .True or False:6% 1. 2. 3. 4. (B).Read and choose the best answers:6% 1. 2. 3. 4. 5. 5. 6. 6.

(C). Answer the Questions: 6% 1. When did Tom have an accident?

2. Which part of Tom's body was hurt? 3. Which part of Mr. Brown's body was hurt? 5.

__

Did the man and the woman act quickly when they saw the accident?

__

5. What did the man and the woman have in their car? 6. A police car came and pulled the two cars off the road, didn’t it? _

(D). Choose the words or expressions and complete the passage:5% 1. 2. 3. 4. 5. 6.

(E). Read the passage and fill in the blanks with proper words:5% 1.o_______ 2. k_______ II. Writing 10% November Dear Connie 3. s________ 4. p________ 5. o________ 6. e

___

60 字

Yours

_________


更多相关文档:

上海牛津英语七年级上学期期中考试卷与答案_图文.doc

上海牛津英语七年级上学期期中考试卷与答案 - 七年级第一学期英语期中考试 Pap

七年级英语上学期期中统考试题牛津版.doc

七年级英语上学期期中统考试题牛津版,英语年级上学期牛津上海版,八上英语牛津...题 5 秒钟;听完后,每小题你仍有 5 秒钟的时间选择你认为最合适的备选答案...

七年级上学期英语期中测试卷含答案.doc

七年级上学期英语期中测试卷答案 - 七年级上学期英语期中测试卷 I. 单项填空

上海牛津英语七年级上学期期中考试卷部分.doc

上海牛津英语七年级上学期期中考试卷部分 - 上海牛津英语七年级上学期期中考试卷 II. Fill in the blanks according to the phonetic symbols...

洋思中学七年级英语上学期期中试题牛津版_图文.doc

洋思中学七年级英语上学期期中试题牛津版_初三英语_英语_初中教育_教育专区。洋思中学七年级英语上学期期中试题牛津版,英语年级上学期牛津上海版,八上英语牛津树,...

上海牛津英语初一七年级第一学期7A期末考试试卷附听力....doc

上海牛津英语初一七年级第一学期7A期末考试试卷附听力材料和答案 - **学校 2017 学年第一学期七年级期终考试 英语试卷 85% Part 1 Listening (听力)(共 23 分...

牛津英语七年级下学期期中考试试题及答案_图文.doc

牛津英语七年级学期期中考试试题及答案 - 射阳县实验初中初一英语综合练习 分值:140 分一、听力(20 分) 第一部分 听对话回答问题。 ( )1. What does Bob ...

高新区七年级英语上学期期中试题牛津版_图文.doc

高新区七年级英语上学期期中试题牛津版,英语年级上学期牛津上海版,八上英语...3.答选择题必须用 2B 铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑,如需改动,请用...

上海教育版初中数学七年级上册期中测试题(附答案).doc

上海教育版初中数学七年级上册期中测试题(附答案) - 2011 学年第一学期七年级期中考试 数学试卷 (满分 100 分,答题时间 90 分钟) 班级 学号 姓名 成绩 一、 ...

钟英中学七年级英语上学期期中试题牛津版_图文.doc

钟英中学七年级英语上学期期中试题牛津版,牛津版八年级上学期单词,英语八年级上学期牛津上海版,八上英语牛津树,牛津八上英语课文,初一上学期英语牛津上海版,牛津...

...译林牛津版七年级上册英语期中检测考试试卷和答案.doc

2013-2014学年译林牛津版七年级上册英语期中检测考试试卷和答案 - 375 教育资源网 www.375edu.cn 中小学试卷、教案、课件等免费下载! 2013-2014 学年第一学期初...

上海版牛津英语七年级下册期中考试测试题.doc

上海版牛津英语七年级下册期中考试测试题_初一英语_英语_初中教育_教育专区。七年级下册期中考试测试题笔试部分 一、语音知识(共 10 小题;每小题 1 分,满分 10...

七年级上海牛津英语七年级第二学期期中考试英语试卷3.doc

上海牛津英语七年级第二学期期中考试英语试卷 3 (考试时间 90 分钟)考生注意:本试卷七大题共 81 个小题,答案应该写在答题纸上,写在试卷上不得分。 Part 1 ...

七年级英语上学期期中试题 牛津上海版五四制_图文.doc

七年级英语上学期期中试题 牛津上海版五四制 - 上海市浦东新区第四教育署 2016-2017 学年七年级英语上学期期中试题 ( 满分 100 分 完卷时间 75 分钟 ) 考生...

上海牛津英语七年级第一学期期中统考试卷7A(2010).doc

上海牛津英语七年级第一学期期中考试卷7A(2010)_英语_初中教育_教育专区。地道...10 七年级英语学科期中练习卷答案 Paper 1 I. 1-5 B D C A F II. 6-...

-七年级英语上学期期中试卷 牛津版.doc

-七年级英语上学期期中试卷 牛津版 - 上海市松江区 2014-2015 学年七年级英语上学期期中试卷 听力(略) Part 2 Vocabulary and Grammar(第二部分 词汇与语...

上海版牛津英语七年级上学期期中考试卷1.doc

上海版牛津英语七年级上学期期中考试卷1_初一英语_英语_初中教育_教育专区。上海版牛津英语七年级上学期期中考试卷1 III.Choose the best answer ( ( ( ( ( (...

上海市2017学年七年级上学期期中英语试题(2).doc

上海市2017学年七年级上学期期中英语试题(2) - 2018 学年第一学期七年级英语学科期中调研试卷 (满分 100 分,考试时间 80 分钟) Part 2 Phonetics, Voca...

上海牛津英语初一七年级第一学期7A期末考试试卷附听力....doc

上海牛津英语初一七年级第一学期7A期末考试试卷附听力材料和答案_英语_初中教育_教育专区。上海牛津英语初一七年级第一学期7A期末考试试卷附听力材料和答案,精品出品。...

上海牛津英语七年级第二学期期中考试英语试卷.doc

上海牛津英语七年级第二学期期中考试英语试卷_初一英语_英语_初中教育_教育专区。...月考生注意:本试卷七大题共 81 个小题,答案应该写在答题纸上,写在试卷上不...

更多相关标签:
网站地图

文档资料共享网 nexoncn.com copyright ©right 2010-2020。
文档资料共享网内容来自网络,如有侵犯请联系客服。email:zhit325@126.com