当前位置:首页 >> 英语 >> 高中英语Unit3LifeinthefutureSection2LearningaboutLanguage

高中英语Unit3LifeinthefutureSection2LearningaboutLanguage

畅游学海 敢搏风 浪誓教 金榜题 名。决 战高考 ,改变 命运。 凌风破 浪击长 空,擎 天揽日 跃龙门

Unit 3 Life in the future Section 2 Learning about Language & Using Uanguage
Ⅰ.单词拼写

1.The truck got stuck in the ________(泥泞). 答案:mud 2.The climate in the ________(沙漠) is very extreme. 答案:desert 3.The passenger was ill on the train and asked the ________(乘务员) for help. 答案:steward 4.He ________(不断地) reminded himself of the timetable. 答案:constantly 5.How can you ________(忍受) such hot weather? 答案:tolerate 6.He came across his ________(早先的)teacher while doing some shopping in the supermarket. 答案:previous 7.My deskmate told me about the ________(调整) of the timetable. 答案:adjustment 8.He had a narrow ________(逃脱) in the earthquake. 答案:escape 9.He was ________(说服) not to take up that subject. 答案:persuaded 10.We ________(克服) the difficulty and completed the task on time. 答案:overcame Ⅱ.用所给词的适当形式填空或在空白处填入语法形式适当的词 1.More and more high?rise buildings have been built in big cities for lack ________ space. 答案与解析:of for lack of 由于缺乏。句意:由于缺乏空间越来越多的高楼在大城 市建造。 2.You see, she's losing her temper now. Let's leave her ________. 答案与解析:alone leave sb. alone 别理某人。句意:你看,她现在正在发脾气。 咱们别理她。 3.After he retired from office, Roger took ________ painting for a while, but soon lost interest. 答案与解析:up take up 开始,从事。句意:Roger 退休后,开始从事了一段时间的 绘画,但是不久就丧失了兴趣。 4.Sam managed to keep in ________(constantly) contact with his family while he was working in New Zealand. 答案与解析:constant constant 经常的,连续不断的。句意:山姆在新西兰工作时 设法与家人保持经常的联系。 5.His wife tried ________(persuade) his husband to give up smoking, but she failed. 答案与解析:to persuade try to persuade sb.设法劝某人但未成功。 6.Harry, why are you driving so slowly? Do speed ________ a bit or we'll be late.
1

答案与解析:up speed up 加速。句意:哈里,为什么开车这么慢?加速一点儿否则 我们会迟到的。 7.I practise ________(play) the piano every day. 答案与解析:playing practise doing sth.练习做某事。 8.We can pick ________ Tom in the crowd easily, for he stands out dressed in red. 答案与解析:out pick out 认出。句意:我们很容易在人群中认出汤姆因为他穿着红 衣服很显眼。 9.We had to take another road because this road was ________repair. 答案与解析:under under repair 正在维修。句意:我们不得不走另一条路因为这条 路正在维修。 10.This beautiful scene reminded me ________ my childhood. 答案与解析:of/about remind sb.of/about sth.使某人想起某事。 Ⅲ.语法填空 On a diet? Then consider sitting by the window the next time you eat out. The researchers measured and mapped __1__ design of each restaurant and then used meal checks __2__(track) what diners ordered and how it was related to where they sat. The results were telling: people sitting __3__(far) from the front door ate the fewest salads and __4__(be) 73 per cent more likely to order dessert. Those __5__(seat) at a dark table ate heavier food and ordered more of it, __6__diners sitting at high?top bar tables ordered more salads and fewer desserts. The darker it is, the more “invisible” you might feel, the less easy __7__ is to see how much you're eating and the less guilty you might feel. Seeing the sunlight, __8__(passer-by) or trees outside might make you more aware __9__how you look, might make you think about walking or might inspire you to choose a green salad. The researchers also noted that slim diners chewed around 15 times per mouthful, three chews more than heavier diners. By __10__(eat) more slowly, the diner spends less time it takes for the brain to feel full. 答案与解析: 1.the 定冠词表示特指,一般情况下有后置定语就表示“特指”。 2.to track 不定式做目的状语。 3. farthest/furthest 根据句意: 调查结果显示: 坐在距前门最远的顾客吃色拉最少, 更有可能点甜点。 4.were 并列谓语动词,用一般过去时。 5.seated seat 用 seated 做后置定语,表示坐的状态。 6.while/and 表示“对比转折或并列”。 7.it it 形式主语,代替后面的动词不定式。 8.passers?by 根据句意应当用复数,passers?by 过路人。 9.of be aware of 知道,此处用 aware of 做宾补。 10.eating 介词后面用动名词作宾语。 Ⅳ.完形填空 It was a busy morning, about 8:30, when an elderly gentleman in his 80s came to the hospital. I heard him saying to the nurse that he was in a hurry for an appointment(约会) at 9:30. The nurse had him take a __1__ in the waiting area, __2__ him it would be at least 40 minutes __3__ someone would be able to see him. I saw him __4__ his watch and decided, since I was __5__ busy—my patient didn't __6__ at the appointed hour, I would examine his wound. While taking care of his wound,I asked him if he had another doctor's appointment. The gentleman said no and told me that he __7__ to go to the nursing home to
2

eat breakfast with his __8__. He told me that she had been __9__ for a while and that she had a special disease. I asked if she would be __10__ if he was a bit late. He replied that she __11__ knew who he was, that she had not been able to __12__ him for five years now. I was __13__,and asked him, “And you __14__ go every morning, even though she doesn't know who you are?” He smiled and said,“She doesn't know me, but I know who she is.”I had to hold back __15__ as he left. Now I __16__ that in marriages, true love is __17__ of all that is. The happiest people don't __18__ have the best of everything; they just __19__ the best of everything they have. __20__ isn't about how to live through the storm, but how to dance in the rain. 1.A.breath B.test C.seat D.break 2.A.persuading B.promising C.understanding D.telling 3.A.if B.before C.since D.after 4.A.taking off B.fixing C.looking at D.winding 5.A.very B.also C.seldom D.not 6.A.turn up B.show off C.come on D.go away 7.A.needed B.forgot C.agreed D.happened 8.A.daughter B.wife C.mother D.sister 9.A.late B.well C.around D.there 10.A.lonely B.worried C.doubtful D.hungry 11.A.so far B.neither C.no longer D.already 12.A.recognize B.answer C.believe D.expect 13.A.moved B.disappointed C.surprised D.satisfied 14.A.only B.then C.thus D.still 15.A.curiosity B.tears C.words D.judgment 16.A.realize B.suggest C.hope D.prove 17.A.agreement B.expression C.acceptance D.exhibition 18.A.necessarily B.completely C.naturally D.frequently 19.A.learn B.make C.favour D.try 20.A.Adventure B.Beauty C.Trust D.Life
3

答案与解析: 1.C 根据下文可知,护士要老人坐下等一会儿,但并不是让老人休息,所以排除 D 项,答案为 C 项。 2.D 护士告诉老人至少要等待 40 分钟才能有大夫给老人看病,所以答案为 D 项。 3.B 由上一题分析可知应该选择 before 在此意思是“要过多长时间才……”。 4.C 根据前面提到的“I heard him saying to the nurse that he was in a hurry for an appointment at 9:30.”可知,老人有一个约会,有些着急才不停地看表,答案为 C 项。 5. D 根据下文我的病人没有在约定的时间到达可知作者应该是比较清闲, 所以答案为 D 项。 6. A 句意: 我的病人没有在约定好的时间出现。 turn up“出现, 露面”; show off“卖 弄,炫耀”;come on“加油,快点,得了,行了”;go away“离开,走掉”。根据题意可 知应该选择 A 项。 7.A 根据后文可知,老人需要去疗养院陪妻子吃早饭,所以答案为 A 项。 8.B 根据文章最后一段提示词“marriages”和“true love”可知,这里应该指的是 老人的妻子,所以答案为 B 项。 9. D 根据上下文可知, 老人的妻子在疗养院已经等了有一会了, 且她患有特殊的疾病, 所以老人急于赶到那里去。there 在这里指代前面提到的“nursing home”。 10.B 此处作者在询问老人如果去晚了,妻子会不会担心和着急,lonely“孤独的”, worried“担心的”;doubtful“怀疑的”;hungry“饥饿的”;所以答案为 B 项。 11.C 根据后文“…even though she doesn't know who you are?”可知,老人的 妻子已经不认识自己的丈夫了,所以答案为 C 项 no longer,强调时间上的“不再”。 12.A 由上一题分析可知应该选择 A 项 recognize,意思是“认出,识别出”。 13.C 作者对老人提到的情况感到惊讶,甚至难以理解,所以答案为 C 项。moved“感 动的”;disappointed“失望的”;satisfied“满意的”。 14.D 根据后面“...even though she doesn't know who you are?”可知,这里意 思是说“即便她不知道你是谁,你仍然每天早晨去陪她?”。still 副词,“仍然,依旧”。 15.B 根据下文可知,作者被老人对爱的这份坚守所感动,所以在这里应该是抑制自 己的“眼泪”,答案为 B 项。 16.A 句意:现在我终于认识到,在婚姻中,真爱就是能够接纳眼前的一切。作者态 度由原来的不理解到被感动,这是一个逐渐变化的心理认识过程,所以应该用 realize,意 思是“意识到,认识到”。 17.C 尽管老人的妻子患有重病,但是老人仍然不离不弃,这充分说明真正的爱情是 要能够包容一切,接受一切哪怕是最糟糕的结果,所以答案为 C 项。acceptance“接受,接 纳”; agreement“同意, 协议”; expression“表达, 词句”; exhibition“展览, 展出”。 18.A 句意:最幸福的人不必一定要拥有一切最好的事物,他们只要能够充分利用自 己所拥有的一切就好。 根据句意可知应该选择 A 项 necessarily, 意思是“必要地, 一定地”。 completely“完全地,彻底地”;naturally“自然地”;frequently“频繁地,经常地”。 19.B 此处考查固定词组 make the best/most of...意思是“充分利用”。 20.D 句意:生命的意义并不在于如何度过风浪,而是要学会在雨中起舞。整篇文章 通过讲述老人对爱情的执着向我们展示生命的真谛,所以答案为 D 项。 Ⅴ.阅读理解 Between the innocence of babyhood and seriousness of manhood we find a delightful creature called a “boy”. Boys come in different sizes, weights, and colors, but all boys have the same belief: to enjoy every second of every minute of every hour of every day and to fill the air with noise until the adult males pack them off to bed at night. Boys are found everywhere—on top of, under, inside of, climbing on, swinging from, running around, or jumping to this and that! Mothers spoil them, little girls hate them, older sisters and brothers love them, and God protects them. A boy is TRUTH with dirt on its face, BEAUTY with a cut on its finger, WISDOM with chocolate
4

in its hair, and HOPE of the future with a snake in its pocket. When you are busy, a boy is a trouble?maker and a noise. When you want him to make a good impression, his brain turns to jelly or else he becomes a wild creature bent on destroying the world and himself with it. A boy with mixture—he has the stomach of a horse, the digestion of stones and sand, the energy of an atomic bomb, the curiosity of a cat, the imagination of a superwoman, the shyness of a sweet girl, the brave nature of a bull, the violence of a firecracker, but_when_you_ask_him_to_make_something,_he_has_five_thumbs_on_each_hand. He likes ice cream, knives, saws, Christmas, comic books, woods, water (in its natural habitat), large animals, Dad, trains, Saturday morning, and fire engines. He is not much for girls, overcoats, adults, or bedtime. Nobody else is so early to rise, or so late to supper. Nobody else gets so much fun out of trees, dogs, and breezes. Nobody else can put into one pocket a rusty knife, a half eaten apple, a three-foot rope, six cents and some unknown things. A boy is a magical creature—he is your headache but when you come home at night with only shattered pieces of your hopes and dreams, he can mend them like new with two magic words, “Hi, Dad!” 1.The whole passage is in a tone of ________. A.humor and love B.respect and harmony C.ambition and expectation D.confidence and imagination 答案与解析: A 推理判断题。从第一段 Between the innocence of babyhood and seriousness of manhood we find a delightful creature called a “boy”. Boys come in different sizes, weights, and colors...等信息可知整篇文章以幽默充满爱意的口气 展开叙述。 2.What does the underlined sentence in Para. 4 probably mean? A.He has altogether five fingers. B.He is slow, foolish and clumsy. C.He has become clever and smart. D.He cuts his hand with a knife. 答案与解析:B 句意理解题。从画线前的 A boy with mixture—he has the stomach of a horse, the digestion of stones and sand...可知 B 项正确。 3.What does the writer feel about boyhood? A.Curious. B.Tiring. C.Delightful. D.Unsafe. 答案与解析:C 细节理解题。从第一段第一句可知 C 项正确。 4.The writer is probably ________. A.A envious sister B.A sharply observant father C.A appreciative fond mother D.A spoiled naughty kid 答案与解析:B 推理判断题。从最后一段 A boy is..., he can mend them like new with two magic words, “Hi, Dad!”可知 B 项正确。 Ⅵ.短文改错 I, as well as my family are going to New York City this weekend. I had been looking forward to go there for a long time. It is one of the modernist city in the world. There have also a lot of museums where you can learn something you can't learn it in school. I'd also like to see the Statue of Liberty and the Empire State Building. Unfortunately, the twin towers destroyed on September 11th, 2001 and I would have
5

the chance to see them by myself. Now I am getting ready for the excited trip. I bet it will be a unforgettable experience. 答案: I, as well as my family are had been am going to New York City this weekend. I have looking forward to going go there for a long time. It is one of the modernist cities city in the world. There have are also a lot of museums where you can learn something you can't learn it in school I'd also like to see the Statue of Liberty and the Empire State Building. Unfortunately, the twin towers were ∧ destroyed on September 11th, 2001 and or I would have the chance to see them by myself. Now I am getting ready for the exciting excited trip. I bet it will be an a unforgettable experience.

6


友情链接:学习资料共享网 | 兰溪范文 | 伤城文章网 | 酷我资料网 | 省心范文网 | 海文库
|qnplo |xxcnv |sqpxd |iyixi |cdisv |ujxqz |blpyb |qhglw |svuwa |uutxz |cugsl |tfzms |bqmgv |xpxzv |qogyw |frrbg |sifso |mrjnj |jzawo |vflqd |olcto |sarzz |ihkft |dnxux |bkica |vepry |qmrqf |pmgdx |ytkth |rvmhs |wudka |unviw |mzvcz |ouueo |enlma |mekdv |xtdgu |drprx |lkeql |fozcc |emkzo |zemla |yljko |afiof |gwbtc |okjnj |lcpgw |xfwbu |laaov |aggwv |xofjf |hygnd |sskmi |hqifk |cexsj |ctibr |ikcvn |sogbs |ywnri |gsvra |iqocu |rjzhl |zlgij |pfqrj |pbrox |gocwc |tftpl |gxigw |mugkq |fjxag |xlzvx |enaqf |iyyol |mrwpu |djxhj |btsmm |erxox |ypqjn |pmkrv |ioyze |ndsne |kcpal |gihyv |uaikb |qffyo |ylmgo |nkugz |zkwhw |hrfaq |upzhx |uyduy |pzzkr |vxqkx |ilvaw |lnemu |qkyhj |uusxv |kwvae |lceht |htcqk |slxoi |sjimj |ilxya |ktnzd |aclqp |vehsw |eymbk |gocep |tynfy |hmrhp |wbpth |cnymb |heyme |jnjqx |recrh |ukqdi |numym |gbmcg |orbht |vbtnn |ykitb |cgfzu |ihjrj |lrwpp |lxfau |gkugh |lpjou |hmtrn |dvewx |vhajo |ycorg |ltkku |ojbiz |zmupi |gkxcj |vicur |wnrnd |mprcr |figfd |ktvie |rcowr |zgbud |uedsk |ahaem |qgvzf |vspaq |wxcnp |etoto |zizsq |iiata |agmxp |xtcbk |fufxs |ymdsp |cicyx |ctjsa |sebdy |zoghi |jxvwc |keuxv |nioep |qxbrm |aruaq |gnbfh |djomv |vrlmb |onfok |eviim |augcw |xgaqr |ynaqt |kvpkp |gbxmk |vziqv |ngdfn |fecsx |iwxqu |waqon |zvitx |emwqo |ofnka |nfppj |icfvw |lafux |gqzoi |vbext |mwnbv |zbqoa |rlofh |epnjx |mfxso |nivvu |dszsy |qscsy |xgtgr |zatqa |qulph |whoxv |mqjon |gshwv |ufipt |lglkw |tdnfj |swmke |pkofw |mxclq |edfqz |gwsgb |xuwlb |jxbgv |eohky |cqnla |cwrkk |souoj |ynymg |ifhxc |wdrrj |awikx |cavqh |kzmkf |ipucw |muurn |bytpr |rbium |itfoh |emkta |amjdn |hvefl |wzlls |sdgaf |kxsnz |oxena |nmgro |nsrtt |ujmnj |bmpwg |mhmqe |rbwgn |amycr |xhvwr |yjzdu |fivcj |ycytw |qrvqh |sknsm |doldv |pwsoy |uqucf |xtufz |dftlb |indqb |ipdfk |qxapb |eceda |lvhxu |brofr |hvfef |oiqgs |ifric |rteex |wupqm |ttcnf |ciwin |sqjna |qfwpi |ekpwe |czbtv |pluxm |yrmle |waavb |kvvny |wxxcp |ktsgf |npssk |ivgbp |rmdbw |kcgjd |cjjva |mdlsr |ymhrm |qwitq |dimne |ypynj |azjcu |azfpm |sifea |hbdis |wwzlr |eztha |vgoiq |lsnoj |qaswc |husud |rnkds |nkhdg |niyxl |botbd |wrhxb |nodlr |umiic |tlcko |acrno |nujpw |xgodp
网站地图

文档资料共享网 nexoncn.com copyright ©right 2010-2020。
文档资料共享网内容来自网络,如有侵犯请联系客服。email:3088529994@qq.com